Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98532) EQMontoya válasza kisza25 (#98531) üzenetére


EQMontoya
veterán

Azért a finoman szólva is kifogásolható etikájú biztosítói szabályozás ellen nem az lenne a megoldás, hogy levédjük magunkat, hanem hogy tisztességes keretek közé szabályozzuk őket.

Az egész rendszer úgy fals, ahogy van. Nyilván azért olcsó itthon a nyugati árakhoz képest, mert egy szart kapsz, nem szolgáltatást.
Avultatás, meg nem térítenek bérautót meg hasonlók? Ugyan már, baszki...

Ez civilizált világban úgy működik, hogy kiütik alólad a kocsit, akkor a javítás idejére szó nélkül kapod a hasonló kategóriájú bérautót, és az a minimum, hogy helyreállítják az autódat. Ugyanis az, hogy X napra kiesik, és szívhatsz a szervizzel, alkatrészbeszerzéssel, bőven nagyobb szívás, mint amennyivel elvben nő az autód értéke az új alkatrészekről. (Ez ugye gyakorlatilag 0).

Hogy ez mit eredményezne? Hát valószínűleg azt, hogy évi 100k körül lenne egy biztosítás.
Amit meg nyilván nem mer senki megtenni, mert sok embernek ez nagyon megterhelő lenne anyagilag.
Cserébe az van, hogy ezt a pénzt most gyakorlatilag a károsult fizeti meg, mert szinte minden esetben bukik a helyreállításon, a kiesett időre sem téritik neki a bérautót, illetve súlyadót/pályamatricát/kötelezőt időarányosan. Nálam már ez utóbbi önmagában is lett volna vagy 5 ropi, mert kb. egy 100-as egy évre a súlyadó, kötelező, pályamatrica egy kocsira, ha az kiesik három hétre, az már önmagában tétel.
Szóval inkább két kocsi, hogy maradjon mivel járni, ha bármi gebasz van. Cserébe két autóra már annyiba is kerül a biztosításod, mint nyugaton egyre, de ott legalább használhatsz is egy biztosítást/rendszámot több autóra. Mennyivel jobban jártunk, ugye? Ja, nem. :)

Same rules apply!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.