Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#98510) Magnum_ válasza BigBlackDog (#98508) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Amikor a Jettába beletolatott a részeg gyökér nő, akkor az még pont nem volt 5 éves, így tudtam kérni pici pénzt az értékvesztésre, 5 év után már nem fizet rá a biztosító.
És erre van a KGFB intézménye (ami ugye kötelező), aminek a preambulumában is benne van ez:

Az Országgyűlés a károsultak fokozott védelme, a gépjárművel okozott károk következtében a biztosítottakkal szemben támasztott megalapozott kártérítési igények megfelelő mértékű kielégítése, a biztosítási kötelezettség betartásának hatékony ellenőrzése, a biztosítatlanság csökkentése, a fogyasztói érdekek védelme, a biztosítás és a biztosítók iránti bizalom növelése, a piac biztonságos működése érdekében, figyelembe véve az Európai Unió jogszabályait, illetve azt, hogy a biztosítási piac szabályozása elveiben, színvonalában és a piaci résztvevőknek nyújtott biztonságában érje el azt a szintet, amelyet az Európai Unió a tagállamok szabályozásától megkövetel

Azt mondja a jogalkotó, hogy az autó avul. Én ezzel nem értek egyet, mert ha egy 12éves makulátlan, tényleg javítás mentes autót összetör valami gyökér, akkor a korából eredő avultatás van, mert hogy egyébként is avul az értéke, és a Ptk. szerint nem juthat a károsult vagyoni előnyhöz a kártérítés során, csak olyan helyzetbe hozható, mint a károsodás előtt. Ezért faSSág az avultatás, de azt meg az autó korával hozzák összefüggésbe.

I humbly and respectfully decline™

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.