Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29243) hroberto válasza zack (#29240) üzenetére


hroberto
veterán

Súlyos tévedésben vagy. Valószínűleg személyautónál nagyobb járművet sem vezettél még. Ja, és nem csak Pesten közlekednek buszok... :U
A buszosoknak nem kell a legmagasabb PÁV. PÁV II szükséges a buszvezetéshez. A PÁV l a megkülönböztetett jelzést vezető sofőrök számára előírás.
De azt még feltételezni is hajmeresztő, hogy 7-8 óra vezetés után valaki olyan kipihent legyen mint a vezetés kezdetekor. Nem gépekről beszélünk hanem emberekről!
A buszmegállóból való induláshoz annyit fűznék hozzá, hogy az tiszta sor, hogy nincs elsőbbsége a busznak, viszont a KRESZ azt írja elő, hogy segíteni vagy köteles a buszt a megállóból való elinduláskor.

"Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak, trolibusznak, az iskolabusznak és a gyermekeket szállító autóbusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, az iskolabusz, a gyermekeket szállító autóbusz, valamint a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről."

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.