Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#169526) parandroid válasza Williamgrant (#169524) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

5 éve 300 huf volt egy eur, most 350. És az az érzésem, hogy beáraztak még valami gyengülést is. Emellett 5 éve nem voltak alapok olyan extrák, amik most igen (radarok, kamerák, sávtartó, mindenféle automatikák, mittudomén).

Mazda 5-be kb az akkor elérhető összes cuccot kértem 2014-ben, navi, tolatókamera, esőérzékelő, és kb ennyi volt. Csak a vezetőoldali ablak volt automata, ülésfűtés csak elöl, radar csak hátul. Manuálváltó, 1,8-as benzinmotor.

Mazda 6 ehhez képest körbe radar, 360 kamera, automata, 2,5-es skyactiv, 4 automata ablak, automata ledes fényszórók, sávtartó, 4 ülésfűtés, fullbőr, 1,5x akkora navi alapfelszereltségben (!), meg még egy csomó minden, egy teljesen más világ.

~8k eur volt a számla alapján a 2 autó ára között a különbség. Benne van az, hogy ez nem kompakt, hanem középkategória, valamint azért volt az elmúlt 6 évben némi infláció is. Azonos kategória kb a cx-5 lett volna, abban is jóval több extra lett volna, mint az 5-ben volt, kb ugyanazon az áron, mint amennyibe anno az került (de ugye már ez is skyactiv ráadásul, nem 115 lovas mezei szívó).

Szóval konvertibilis valutában azért akkora különbségek nincsenek... Sőt, gyakorlatilag ugyanazért a pénzért jóval többet kapsz, és az inflációval nem is számoltál. Abba gondolj bele, hogy az elmúlt 5 évben mi történt mondjuk az ingatlanárakkal, vagy a bérleti díjakkal.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.