Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124788) MarioAna


MarioAna
senior tag

Sziasztok!

Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy olyan esetben, amikor friss jogosítvánnyal (tehát semmi bónusz nincs itthon kötelezőre), használt autó vásárlásánál szerintetek mennyire lenne érdemes Szlovákiában venni autót úgy, hogy lényegében azzal járnék haza onnan (viszonylag ritkán, mondjuk két hetente egyszer). Pozsonyban dolgoznék és élnék, viszont a járművet nagyrészt itthoni utakon használnám, hétvégi sofőrként.
Elég szerencsétlenül jött ki a helyzet, mert épp megszereztem a jogosítványt, még nem tudtam itthon vezetni szinte semmit, de külföldi meló lehetőség meg összejött.

Próbáltam utánanézni annak, hogy mi is kell konkrétan pl Szlovákiában autó vételéhez külföldiként, de többnyire csak a pár évvel ezelőtti szlovák-céges magyar adókedvezményes dolgokat találtam. Mivel magyar állampolgár vagyok, külföldi munkavállalónak számítok és még a szlovák adóazonosító kérdését sem sikerült tisztáznom (15-én kezdek kint, még papírmunka folyamatban van). Nem tudom azt sem, hogy állandó vagy csak ideiglenes lakóhelyem lesz az albérletben, szerződésben benne van hogy bejelentkezhetek tartózkodásira, tehát elvileg az minimum lesz.

Nyilván célom lenne a spórolás elsődlegesen (ha jól kalkuláltam, itthon egy 400 ezres 25 éves kocsira fizetnék 200k átírás/biztosítás/ügyintézés mindent drága államunknak, azért is jutott eszembe a szlovák vétel, mert ott biztosan ezek olcsóbbak, csak nem tudom ilyen esetben van-e valami jogi kiskapu amibe beleütköznék :F .

Előre is köszönöm a válaszokat, ha valaki hasonló szituációban jártas! :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.