- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-08-10 09:51 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagoly71.
tag
Maclean MC-789 mintha egy Stell-5630 lenne...
De az egyik Gembird is szinte ugyan az mint a Stell-5630.
Még a méretek is passzolnak. Az áruk ellenben kedvezőbb. -
vigo101
csendes tag
LG 55" oled tv-hez 300x200-as fali konzolt szeretnék venni. Fontos lenne, hogy kicsit dönthető legyen, de minél kissebb távolságra tartsa a faltól.
Melyiket lenne érdemes választani? Köszönöm -
Kábelvilág
újonc
Ha még aktuális a kérdés, a Maclean jó tartókat csinál és olcsók is.
-
atees
őstag
Stell SHO termékeket nézd meg, igen masszív jó cuccok, 3 is van itthon
-
Sziltesa08
tag
Sziasztok, 55 colos tvnek keresek fali konzolt, mozgathatót. (Faltól el lehessen húzni)
-
OldMike
őstag
Szia! Ennek az egész helyzetnek a leggyengébb pontja a napi szinten mozgatandó tartó. Ha ilyet választanál, akkor mindenképpen a motoros javasolt, mert ez esetben a tévékészülékhez nem kell hozzáérni a mozgatás során.
Nekem nincs falitartóm, de olvastam hogy egy idő után a legtöbb tartó valamilyen mértékben megereszkedik. Az egy- vagy kétkaros, kihúzható változatok jellemzően lefelé kezdenek lógni, különösen a gyakori mozgatás esetén. Az általad választott tartó viszont oldalirányban annyira külpontos terhelést kap, hogy idővel a tévével együtt el fog térni a vízszintestől (erre sok embernek érzékeny a szeme, egy falra akasztott kép kereténél is zavarónak találják) Ennek mértéke valószínűleg a falnál lévő szerkezet anyagától, gyártási minőségétől stb. függ, és erről nem hinném hogy megfelelő információ lenne. Nincs adat róla, de akár valamilyen utánállítási lehetőség sem kizárt.Nem ismerhetem a szoba, a berendezések és a falak elhelyezkedését, de nincs esetleg mód egy tévétartó szekrény (vagy hasonló elem) használatára? Ekkor lehetne valamilyen asztali (talpas) tartót venni, amit a szekrényen a megfelelő helyzetbe lehet tenni, vagy fordítani. Igaz ehhez elég nagy szekrényféle kellene, ami meg más okból lehet előnytelen.
-
KatonaT
aktív tag
Szia,
Én csak azt tudom, hogy vettem egy Stell SHO 5630-ast, mivel nekem is a nappali jobb oldali falára tudtam csak feltenni a tv-t, és 3,7 méter a kanapé, így gondoltam hogy majd behuzogatom középre amikor többen nézzük...
Hát ez a tartó nem arra való, hogy naponta mozgassam rajta a TV-t.
A csuklóknál nagyon merev, hiába lazítottam meg kicsit a csavarokat.
Mivel csak a TV megfogásával tudod mozgatni, szerintem nem tesz jót a tv-nek.
-
vaheru12
csendes tag
Sziasztok!
Egy 83colos LG c5 oledet szeretnék falra szerelni az új lakásomban. 1967 körül épült tégla, a fal vastagsága elvileg 5cm üreges tégla ( elég kevésnek tűnik ezt még ellenőriznem kell).
vesa furatok 400x400-as a tv-n. Vettem hozza egy Dyras fali konzol. A mostani is ez a marka csak kisebb tvhez valo.
6 ponton furnám 7es dubelekkel 3-3 elosztásban, de fentre lehet tennék inkabb 4 csavart.
A teljes terhelés kb 40-43kg. Lehet ebből probléma szerintetek? Nagyon vékonynak tűnik nekem ez az 5cm[link] ezt a pontos tipust vettem
-
sb95
tag
Sziasztok!
A nappalim adottságai miatt a TV-t csak egyetlen falra tudom felszerelni, miközben a kanapé kizárólag az átlós sarokban fér el, így a készüléket minden használatkor nagyjából 45 fokkal el kellene fordítanom. Tudnátok ajánlani ehhez megbízható konzolt egy 75”-os TCL C7K (300×300 VESA) televízióhoz?
Első körben a SpeaKa Professional SP‑TVM‑701 motoros konzolt néztem, de több márkanév alatt is ugyanez a modell fut, így van egy kis kínai OEM beütése.
Vagy érdemesebb lenne egy minőségibb mechanikus kart venni? Mechanikus esetében picit attól tartok, hogy folyamatosan feszegetném a panelt a napi többszöri forgatás miatt és ez hosszútávon nem tenne túl jót a készüléknek.
-
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Egy leendő 65 colos TV-t tennék fel ezzel az Aldis konzollal.
(Egy pár éve már a szekrényben pihen.)Van valakinek ezzel a típussal tapasztalata? Érdemes ezt használni, vagy valami jobbot kellene hogy vegyek?
Oldalra nem mozgatnám a tévét, csak néha előre húznánk filmnézéshez. Alaphelyzetben meg a falhoz közel pihenne.
-
OldMike
őstag
A mai tartók valóban mások, mint a régebbiek, de a tévék is sokkal könnyebbek lettek, úgyhogy illenek egymáshoz. Nyilván a terhelhetőség és a max. VESA méret alapvető, de az is, hogy szükség van-e a mozgathatóságra, vagy elég "csak" a falra akasztani. Az utóbbinál is ajánlott, hogy a kábelek csatlakoztathatóságához ne kelljen leemelni a tévét.
-
Donki Hóte
veterán
Sejtettem, hogy ilyesmi választ kapok, de azért megpróbáltam
A tartó maga eléggé stabil (még békebeli, nehéz darab, 3-4 mm vastag anyagból van, a fémlap nincs kikönnyítve sehol
), de tényleg nagy különbség van a tartón lévő lyukat távolsága (200x200) és a TV hátulján lévő lyukak távolsága között (400x300). -
OldMike
őstag
Azért néhány apróságot még elárulhatnál. Pl. a tévén lévő VESA furatok vízszintes és függőleges távolsága.
Úgy sejtem, hogy egy már megévő tartóról van szó. A tévére csavarozható tartórész formája legtöbb esetben kétféle szokott lenni: az egyik a két függőleges elemes, amit a felcsavarozás után fel lehet akasztani egy vízszintes elemre (ez lehet akár a falhoz rögzített, vagy a mozgatható kar végére szerelt elem). A másik típus az "X" alakú. Ez rosszabb esetben csak négyzetes kiosztású (pl. 300x300 vagy 400x400) VESA furat esetén jó. A fejlettebbeknél a karokat többféle módon lehet a középső részhez csavarozni, és így téglalap kiosztáshoz is jók lehetnek.
Amennyiben bármelyik típus esetén nincsenek kellő távolságban a lyukak a karokon, akkor inkább javasolt egy új, megfelelő méretű tartó beszerzése.Barkácsolással biztosan ki lehetne terjeszteni a kar(ok) hosszát, de én egy többszázezer forintos tévé esetén biztosan nem csinálnám.
-
Donki Hóte
veterán
Hogyan illesztik az expertek az olyan fali konzolt, aminek kisebb a vesa lyuktávolsága egy nagyobb lyuktávolsággal megáldott TV hátuljához
-
KatonaT
aktív tag
-
atees
őstag
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Lett egy új tv és a régi Samsung UE37C6000 tv felkerülne az egyik szobába. Szobák 10 centis téglafalakkal vannak elválasztva. Kérdésem az lenne, hogy milyen tartó ajánlott, és, hogy ez a 10cm fal elbírja-e a tvt
Előre is köszönöm!
-
OldMike
őstag
Egy:
OLED tévét csak az alsó, vastagabb kereténél (ahol a VESA csavarhelyek is vannak) fogva ajánlott mozgatni, de ezt valószínűleg Te is tudod. Ott erősebb a szerkezet, de a nehezen mozgatható tartó miatti erőltetést valószínűleg az sem szereti.
Kettő:
A kép alapján mindkét karon 3-3 forgási pont van, összesen 8 db csavarra tippelek. Ezeket kellene óvatosan, azonos mértékben meglazítani, nyilván csak a tévé leszerelése után. Esetleg jobban meglazítva, az egymáson elforduló elemeknél (pl. alátéteknél) lehetne valamilyen kenést alkalmazni (ha az gyárilag nincsen), és utána meghúzni a csavarokat. Meg kell találni az egyensúlyt ahhoz, hogy viszonylag könnyen mozogjon, de ne ereszkedjen meg. -
Vismajor01
addikt
Az alabbi fali tarton melyik csavarokat kell meglazitani, hogy konnyebb legyen ki-be mozgatni a tvt?
Jelenleg eleg nagy ero kell hozza es a pengevekony C5 OLED nem hiszem h kultivalja h feszegetem
-
OldMike
őstag
Szia! A kétkaros tartókat nem lehet úgy elhúzni, hogy közben a tévé ne forduljon el a faltól, azaz nem marad párhuzamos. Ez a tartó egykaros, a tévénél lévő szerkezeti elem elfordítható, tehát mindig párhuzamosítható a fallal [link] . Hátránya hogy a vízszintes elhúzáshoz a faltól is el kell húzni. Egy másik tartó - [link] - (nem olcsó) mozgatható oldalra, de amennyire meg tudom állapítani, a karon a tévé nem tud elfordulni, azaz a faltól történő elhúzás esetén a tévé is el fog fordulni. Amennyiben jól értelmezem az adatokat, akkor legfeljebb 40 cm-t lehet oldalirányban eltolni. Azt nem tudom, hogy mennyire stabil a szerkezet, teljes kihúzás esetén nem fog-e minimálisan lehajlani.
Amennyiben a faltól nem kellene elhúzni, ez lehetne egy (kissé macerás) lehetőség: [link]
A falra rögzített tartón a tévé oldalirányban elég széles tartományban elhelyezhető, tehát tulajdonképpen csúsztatható is, ha kioldod a húzókás rögzítőt. Ez inkább két emberes dolog lenne, és talán nem is veszélytelen, mert rossz mozdulat esetén akár le is eshetne a tévé. Vannak olyan tartók is, ahol az alsó rögzítés nem rúgós, hanem csavarral szorítható, de nem biztos, hogy a csavarhoz egyszerű hozzáférni. -
Giovanny
őstag
-
Skynet258
veterán
-
Giovanny
őstag
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok, most készülök venni egy Stell SHO 8610-t a TCL75C7K tv-hez. Az lenne a kérdésem, hogy ezeket jobbra, ballra is el lehet tolni valamilyen mértékbe. Ha oda felfúrnám, csak feljebb, hogy beférjen a center, as az erősítő, akkor balra még tudom-e tolni, az ajtó fele valamennyire, mert 3,7 méter a kanapé, és valahogy még beljebb kellene tolnom a tv-t, ha többen nézzük
de nyílván nem tenném fixen beljebb, az ajtók miatt.
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
85 col tv-hez keresek konzolt.
Az Alzaego M325B Convey XL-t néztem ki elsődlegesen, de aztán megtaláltam a Delight 39690-t is, ami képek alapján kb azonosnak tűnik, de kedvezőbb áron.Van esetleg valakinek tapasztalata azzal a modellel, bátran megvásárolható?
-
meliska73
csendes tag
Sziasztok,
Egy 3 éve vásárolt Stell sho 3610 mk2-re szeretnék egy 65" LG C5-öt rakni (panel falán van fent jelenleg a konzol, ha ez bármit is számít.) egy 55" LG C1-et cserélek le. Itt semmi gondot nem okozott a TV megtartása karokat kb soha nem használtam mindig becsukott állapotban volt.
Nem lesz vele gond, megbízhatok benne még a jövőben a 65"-össel? (70" fellehet rakni elvileg, de érdekel a vélemény).
Illetev van egy kis előre biccenése a TV-nek már 55"-al is, ezzel lehet valamit kezdeni? (Mindig is volt kérdés, hogy most nagyobb súly alatt nem lesz-e nagyobb
)Köszi,
Dave. -
atees
őstag
Sziasztok! 85 colos TCL tvhez milyen fali konzolt ajánlatok? Nem lenne rossz ha veékony lenne de mondjuk valamennyire el is tudná húzni a faltol
-
eM'82
addikt
-
eM'82
addikt
Sziasztok,
Egyelőre 90%-os öröm az új TV, mert ez az asztali állvány nem győzött meg. Inog a TV, és ha nem lenne 2 kutya, meg egy 2,5 éves rohangáló poronty a közelben (ki nem tehetem őket, hideg van), akkor még maradhatna is.Fali konzolra valtanék. A 2 típus közül mindegy melyik lesz a választott? vesa 400x400, S95F 83" OLED az alany.
10-12 hatlapfejű csavarral tartanám a konzolt a helyén.
Inkább lefelé dőljön picit, mint felfelé a kép, ha már egyeneset nem tudna.
Az Alzasat lehet bevállalnám. A vélemények jók, meg már holnap mehetnék átvenni. Minél hamarabb meg szeretném oldani a parát.
(A samsungos gyári akasztós mount nem győzött meg, meg árban is többnek érzem annál, amennyit az ér + amennyit vacakolnk kell vele).
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
egy TCL 75C7K tévét tennék fel Porotherm 10-es válaszfalra (~25kg).
Az alábbi kettőre szűkítettem a kört némi nézelődés után:Stell SHO 5630
Stell SHO 8610Megéri esetemben a felárat a 8610-es?
Kérdésem még az lenne, milyen méretű csavart/dübelt ajánlotok ide? Fischer Duopower lesz a barátom ha minden igaz, bár chatgpt nagyon rá akar beszélni a vegyi dübel-re, de mivel kevésbé vagyok gyakorlott a barkácsolós házimunkákban (panelszökevény voltam az elmúlt években, most szabadulok ki egy vadiúj házba végre), maradnék a hagyományos dübeles megoldásnál. Ha kell rakok bele 8-at is akár, vagy amennyi kell...
Köszi!
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
TCL 50c645 TV-hez vajon van létezhet fali konzol?
esetleg valakinek van hasonlo vagy pont ilyene?
mit használt hozzá? -
Win-T
őstag
Üdv!
Előre is elnézést ha némileg offtopic vagyok, de nem találok alkalmasabb topicot.
Szóval: Én nem falikonzolt keresek és nem is tévéhez hanem asztali tartókart monitorhoz. A készülék egy egyszerű 32'' Samsung Odyssey G50A. Ennek a súlya a termékleírás szerint 5,6 kg állvány nélkül.
Ezt [Blackmount LDT16-C012] a kart néztem ki hosszas keresgélés után, de nem igazán van tapasztalatom ezekkel. Chat GPT viszonylag pozitív véleményeket szedett össze róla a netről, de hátha nektek van személyes élményetek is ezzel vagy valami hasonlóval.
Esetleg ha tudtok ajánlani nektek már bevált megoldást olyan max. 50 000 forintig hálás lennék.
Köszönöm előre is! -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Van egy régebbi LG 55' C1-em. Áthelyeznénk építkezés után egy gipszkarton falra. Dupla plusz egy osb lap is lett emiatt berakva.
A kérdés, hogy milyen fali konzol lenne nekem a jó? Fontos, hogy minél kevesebbet álljon ki a faltól, ha van ilyen. Illetve kicsit lehet dönteni, vagy forgatni az jó lenne.
Ha jól emlékszem Vesa 300x200. Gondolom jobb lenne, ha minél szélesebben fogna, hogy elossza a súlyt. Ehhez milyen dübelt és csavart érdemes még venni, ami stabil?Köszönöm a segítséget!
-
Alistair
csendes tag
Sziasztok,
Van egy stell sho 3610 mk2 konzolom, 65 colos tvhez vettem tobb eve. Most valtok 75 colos tv-re (tcl 75 c7k). A gyartoi leiras szerint 70 colos tvig ajanlak a konzolt, de a tv sulya kb 30 kg. A konzol maximalis terhelhetosege pedig 60 kg. Ratehetem szerintetek nyugodtan az uj tv-t vagy, ehhez a merethez mar tenyleg masik konzol kell. Ha igen akkor melyik az ajanlott tipus?
Koszi elore is
-
kory24
őstag
Köszi szépen!
Akkor az általad linkeltet meg is rendelem hozzá.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ehhez a tartóhoz mellékelnek szerelési anyagokat?
leírásban látom ezt:
"Szerelési anyag:
TV csavar M4x25 - 4 db
TV csavar M5x25 - 4 db
TV csavar M6x25 - 4 db
TV csavar M8x25 - 4 db
falicsavar 7x80 - 4 db
dübel Φ10 x Φ7 x 60 - 4 db
elhatároló gyűrűk - 8 db"De ebből nem derül ki számomra, hogy ez jár hozzá vagy ezeket kellene beszereznem mellé?
-
OldMike
őstag
-
vboticell
csendes tag
-
OldMike
őstag
Ez például jó lehetne, bár még jobban is ki lehet húzni, de nem muszáj, és az ára sem horror. Személyes vagy ismerősi tapasztalatom nincs, tehát csak a paraméterek alapján tudom ajánlani. Ehhez az igényhez nagyon sokféle gyártó, sokféle típusa van, érdemes keresgélni. Pl. a Stell egy elég neves gyártó, az SHO 5600 típusa szinte pont megfelelő.
-
OldMike
őstag
-
kaci70
csendes tag
-
Beronees
csendes tag
Sziasztok, abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek ha veszek a 3db 27"-os monitornak egy állványt, akkor abból elég olyat néznem aminek a maximális felszerelhető monitor mérete 27"? Vagy az a 27"-al csak úgy megoldható, hogy teljesen egyvonalban van a 3 monitor? (A fő monitort középen szemben szeretném használni a másik 2-t pedig kb 45'-al fordítva.)
Ilyen stílusúra gondoltam! -
OldMike
őstag
Szia!
A kihúzható tévétartók jellemzően nem tudják azt, hogy a falhoz zárt állapotban a tévé közepe ne essen egybe a fali szerelvény közepével. A faltól elhúzva már lehetne valamennyit oldalra elhúzni, de nyilván nem ez a cél.
Ez a tartó - [link] - (nem olcsó) mozgatható oldalra, de amennyire meg tudom állapítani, a karon a tévé nem tud elfordulni. Ez sajnos azt eredményezi, hogy ha a panel 56 mm-nél kiemelkedik a fal síkjából, akkor a tévé nem lesz párhuzamos a fallal, mert a karnak valamennyit el kell fordulnia a faltól.
Amennyiben a fal elég erős, akkor a szokásosnál hosszabb - nagy szilárdságú - csavarokkal, és masszív dübelekkel meg lehetne oldani néhány centiméteres távtartó behelyezését a fal és a tartó fali eleme közé. -
hyppo!
aktív tag
-
Szejke13
csendes tag
Sziasztok!
A készülő nappalimba akarom majd konzolra rakni egy 65"-os tv, ezzel a konzollal.
Van a falon egy falipanel, ami felmegy a plafonig, amögött van megoldva a kábelezés lentről, mert vésni nem akartam.A konzolt nem a falipanelre akarom rögzíteni, hanem közvetlenül mellette a falra. Na most a "probléma" az, hogy úgy szeretném igazítani utána a tv-t, hogy ne a konzol falra rögzítése legyen a mértani közép, hanem kicsit mellette, hogy a tv takarja rendesen a falipanelbe fúrt lyukat (ahol kijönnek a vezetékek), és magát a konzolt is.
A kérdés maga az, hogy ezzel a konzollal olyat is tudok, hogy balra-jobbra tolom magát a tv-t? Nem forgatásra gondolok, hanem egy vonalba mozgatom balra-jobbra, és ugyanúgy párhuzamos a fallal maga a tv is.
Remélem érthetően írtam, hogy mire is gondolok..
Köszi előre is!
-
hyppo!
aktív tag
-
tomi5244
őstag
Egy teljesen egyszerű, sima fix konzol, semmi extra. 77colig írja, de 75kg-ot bír a leírás szerint.
-
hyppo!
aktív tag
-
tomi5244
őstag
Sziasztok! Egy 83"-os Oled TV-t. (35kg) 8db 8x80-as tipli és bele hatlapfejű csavar megfogja? Porotherm 38-as főfalra lesz. A konzol gyári csavarjai már nincsenek meg, néztem 10x100-astipliket is, de azt túlzásnak éreztem. Gondoltam legyen inkább több csavar, de elég a 8-as.
-
csƵ
addikt
-
tomi5244
őstag
-
Avayasoft
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni:
A jelenlegi TV-men középen találhatóak a VESA felfogatások, ezért annó a nappali fal közepére fúrták fel a TV-t tartó fali konzolt.
Most TV vásárlás előtt állok, azonban a kiszemelt TV-n már alul vannak a VESA rögzítési pontok. Mivel nagyobb is a TV, ezért már nem fér így be a felső polc alá.Ilyenkor mi a megoldás? Új helyre kellene fúratni a fali konzolt? Vagy esetleg van-e valamilyen általános kiegészítő/hosszabbító eszköz a konzolokhoz ilyen helyzetekre?
Üdv
-
Bep
őstag
Üdv!
Egy Gaba 43"-os TV-t falra rögzítenék. A használati útmutatóban semmi értelmes nincs, csak, hogy 200x200-as.
Van egy SBOX LCD-441 állvány egy a nyúlványok nélkül 200x200.
Viszont a TV-n hátul 2 csavar helyet látok a felső kettőben már van csavar, mint rögzítené a hátsó burkolatot. Ezeket kicsavarva kell rögzíteni esetleg 4 ponton?
-
hyppo!
aktív tag
-
csƵ
addikt
-
hyppo!
aktív tag
-
csƵ
addikt
Üdv!
Adott egy Vogels 3405 fali konzol, amihez gyárilag 3 db Fischer Duo 8x4.5-6 dübelt adtak. A fal ytong. Felfúrtam a tartót, de a csavart nem lehet tökig húzni, teljes betekerés után elfordul mind. Kapaszkodtam rá, nem mozdult a tartó. A 15 kilós OLED tv 1 napja lóg rajta. Ugye nem fog kiszakadni a falból? -
hyppo!
aktív tag
Szia
Én nem csak a leborítástól tartanék, hanem a betörésétől is. Vékony mint a drótkötél olyannal tudod esetleg kikötni a falhoz, de azt is úgy, hogy a fali konzol rögzítéshez használt lyukakba csavart teszel és ahhoz kötöd hozzá. Természetesen a falba kampó kerül.
Másik pedig anyagmérő vagy multi készülékkel megnézed hol vannak a fém profilok és ahhoz rögzíted. Nekem fal konzol vannak a tv-k , hogy még véletlenül se érje el kisgyerek. -
agaron
tag
Sziasztok!
Adott egy 65-os LG OLED C2, ha jol latom olyan 16-17 kg talp nelkul. Eljott az az idoszak, hogy a gyerek miatt valamit kezdeni kell, hogy ne boritsa le.
Elso korben nem szivesen tennem a falra, mert a jelenlegi magassagban megfelel nekunk, szoval gondolkozom azon, hogy esetleg vagy ahhoz a szekrenyhez rogzitem, amin jelenleg is van, vagy a falhoz (de nem ra, csak hogy ne boruljon le).
Elso kerdesem, hogy ebben az iranyban milyen bevallt opciok vannak esetleg?
Masodik, hogy elo kell vennem a kepeket es a terveket, de szerintem 2 reteg gipszkarton van mogotte, illetve femszerkezetes a haz, de nem biztos, hogy talalok mogotte oszlopot (bar szerintem igen). Viszont 1 vagy 2 reteg karton megtarthat egy ekkora tv-t bizonsagosan? (Molly fem tipliket hasznaltam eddig is, ide ez a minimum, illetve ha jol sejtem olyan konzol kell, ami elegge szeles, hogy eloszlassa a sulyt jobban).
Google csak reszben volt eddig a baratom, mert latom hogy vannak valami szalagok, amivel ki lehet kotni, de velemenyekkel kevesbe talalkoztam, szoval hatha itt latok valami okosat. Kosz elore is, ha tudtok segiteni a dilemmaban!
-
OldMike
őstag
Szia! Egy 43" tévé kb. 1 méter széles, ha 90 fokban el akarod fordítani, akkor a kar hosszának több mint 50 cm-nek kell lennie. Ez a tartó kb. megfelelne:
[link]
Ilyet, vagy egy-két centiméterrel rövidebbet keressél, és mindenképpen egykarosat, mert a kétkaros nem tud annyira elfordulni. -
Halley
tag
Sziasztok!
Egy 43 colos tv-t szeretnék egy ilyen vagy ehhez hasonló tartóra felrakni.
A lényeg hogy 90 fokban el kell tudnia fordulni.
Kinek van ilyen SHO 4600, vagy hasonlóban ki rendelkezik tapasztalattal ?
Hosszútávon mennyire praktikus ez a fajta használat ?
SHO 4600 Kihúzható univerzális TV tartó 32" - 55" [link] -
atish15
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni hogyan oldanátok meg… media “falat” tervezek az új lakásunkba. Kerülne a tv köré egy 45 cm mély szekrény ahol a tv a szekrény síkjába kerülne a mögötte lévő falra rögzítve. Kérdésem, hogy sima kihúzható konzol 40 centire kihúzva folyamatosan elbírja e a tvt (65” lg oled) 16 kg van e ajánlott konzol vagy egy mezei konzol is jó erre a célra. Vagy esetleg alternatív megoldás kell? Fontos hogy ki kell húznom és forgatnom ha mögötte kábeleznem kell.
-
Vismajor01
addikt
34" hoz VESA 100X100ban van olyan amivel 45-50 centire lehet kihúzni a faltól? Monitor.
-
kispalsz
tag
-
Kobe
veterán
-
boti19871125
csendes tag
Sziasztok,
Egy egyszerű fali konzolt szeretnék egy 43-as Samsung Tv-hez (8 kg).
Forgatni nem szeretném, maximum függőlegesen dönteni.
Van ajánlott az ilyen egyszerű felhasználásra, vagy teljesen mind1 milyet veszek?
-
kispalsz
tag
Nekem 65C845 -öm van ( egy mérettel kisebb mint a te TV-d). D e ugyanúgy vesa foglalaton belül van a mélynyomó. Azt mondod nem okoz gondot a mélynyomónak, nincs hátránya, ha ezt a Stell SHO 8610-es konzolt használja az ember? Nem rezonál be, ugyanúgy jön a mély ( nem korlátozza a dinamikáját) ( Tudom, hogy a mély az nem irányított hangzás, de azért mégis).
-
kokokka
addikt
-
Kobe
veterán
-
kokokka
addikt
Azt hiszem ez lesz a befutó:
https://www.stell.hu/kihuzhato-sima-tv-tarto/sho-8610
Már csak egyet nem tudok, hogy a 85C765 hátulján lévő mélynyomó útban lenne e a szereléskor. Az a méret ahova bele kéne férni nincs rajta a rajzon. Valaki rakott már fel ilyen TV-t erre a konzolra?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy 75-100 col közötti fali konzolt, amely karral kihúzható, valamint horizontálisan és vertikálisan is billenthető? Elég nagy a szórás az árak között: 17 ezer ft-től 60 ezer ft-ig sokfélét találtam.
Jelenleg egy 75 colos, 35 kg-os tévé lenne rászerelve, és a túlsó falhoz rögzíteném 4 menetes szárral, biztos, ami biztos. Viszont arra is gondoltam, hogy pár év múlva valószínűleg egy nagyobb és nehezebb tévét szeretnék, ezért már most inkább egy 100 col körülit keresnék. -
kispalsz
tag
A Stell SHO 3630 konzol kinyúló pálcáit le lehet szedni vagy az fix és kilóg a TV alól?
Nekem is VESA furatok közé eső subwofferem van a TV-men, és ez elég jó megoldás lenne, ha azok a pálcák nem kandikálnának ki a TV alól..... Van erről infótok? Vagy az nem is pálca, hanem kötél? Igaz nem teljes kihúzású, de ezzel már szerintem meg tudnék békélni. Mennyire ajánlott ez a 3630, ha később esetleg 85"-os TV -re váltanék?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Ilyen stílusúra gondoltam!