Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #279995 üzenetére
pedig tuti jó móka
hááát ez az így ebben a formában nem fedi a valóságot! váltót elég bajos volt beállítani, a hidrós fék az szívás volt (mert nem vagyok túl gyakorlott ezekben). cantis bringát jóval egyszerűbb volt összelegózni.kormány fotója az lehet csalóka, majd belövöm a drops végét vízszintesre, az adja meg fvk helyét.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ixion77
addikt
válasz Hasaggymeg #279988 üzenetére
Nálunk az egyik gyerekbicikli fehér néhány apró zöld mintával, minden más fekete rajta. Fotón nem tűnik nagy számnak, de élőben meglepően harmonikus. A trükk az, hogy a váz könnyen tisztítható, a fogdosott részek meg feketék.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
lsebestyen
addikt
válasz Ringman #279975 üzenetére
Furán hat, de nekem is tetszik! Bandázs biztos még jobban fel fogja dobni az összképet. Gratulálok az összerakáshoz, nekem biztosan nem menne, pedig tuti jó móka.
szerk.: kormányt picit feljebb emelném a stucniban, a fkvkarokat pedig lejjebb, aztán lehet csak a kép csalóka.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Ixion77 #279986 üzenetére
nincs sajnos reflexcsíkos gumi szinte semmiből, fekete bandázs van itthon, fehér nem tudom mennyit bírna koszolódás nélkül.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #279987 üzenetére
Pedig a bolyban tekerés is nagy löketet tud adni, kb mint a hátszél, ha éppen neked fogják a szelet. Szinte csak gurulni kell egy negyven fölötti tempóhoz. Persze ha rád kerül a sor, akkor izmozás van, de jó az, én szeretem. Kivéve mikor számomra nem ismert figurákkal kell mennem, ott azért nem 10cm helyet hagyok előre-oldalra és figyelem a mozgásukat, gyorsan lejön, ha valaki nem mozog jól a bicón, őket messze kerülöm bolyon belül is.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #279988 üzenetére
Mostanában olyan nagy szél volt a környékemen hogy simán kihajtottam a kerékpár összes fokozatát , de szembe szélel rendesen megszívtam én is GPS szerint jóha 10-15km/h meg volt az átlagban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz balintbaba #279985 üzenetére
De, ezért is minél nagyobb a hátszél annál jobb a hasítok és mégis csend van élmény.
#279986Ixion77...jelleg ide, vagy oda a fehér nagyon kényes és olyan mint a zuhanykabin melyet jól meg kell nézni a kirakatban mert egyszer ha elkezded használni és víz kerül rá többet sosem lesz olyan. Tudom mit beszélek mert nejem fehérmániás, fehér bringa, fehér bowdenház, korábban fehér markolat, most fehér bandázs, fehér nyereg továbbá beszereltem több 10 zuhanykabint is... 🙁
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #279967 üzenetére
Értem az érvelést.
Hát nézd aki télen is teker annak nem nagyon van választása hogy most nem megyek mert szél van, megy mert vágyik, épp elég a sok "vizes" esősnap ami kizáró ok.( időjárás tekintve)lsebestyen:
Igen egy természeti adottság amit olykor jó kihasználni. Mert legyünk őszinték mikor van arra lehetőség hogy élvezhesse az ember a 4X tempót kitartóan? hát mi élmény már mikor azt látod az órán hogy 45 km/h tépsz és bírod tartani, csak úgy suhansz, gyorsnak érzed magad, az egyik legjobb dopping
Ja és amit lehagytam a szél zaj minimális ( ahhoz képest ami szél csendben lenne) (és nincs bogár) az még hozzáad az élvezethez. Pont ezt szeretem a tekerésbe, annyi "színe" van(minden évszaknak) amit lehet szeretni.(Síkon) azért az tuti benne lenne 350-450 watt átlagba szélcsendben. ( amire nem vagyok képes 40kmen pl )
Izgatottan várom a nyarat, ha beáll a meleg idő nyári ruházattal, mit fogok tudni komfortosan tartani.
Nekem semmi bajom ez ebike-al aki használja de engem kicsit sem mozgat meg.beakad pár KOM - hát hozzám nézve meg sokszor az ottani elsők bolyban (ami megint nem mozgat meg) haladva előnyben vannak. (Fogják egymásnak a szelet).
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Ringman #279982 üzenetére
Mindenképp jobb, mint a teljesen fekete. Én a teljesen jellegtelen fekete bringákról mindig a kocsmábajárósra asszociálok.
Annyi csak a gond a fehérrel hogy túl kevés van most még belőle. Ha a kormánybandázs is fehér lesz, meg mondjuk a gumi is reflexcsíkos lenne, máris harmonikus lenne a látvány.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
balintbaba
tag
válasz Hasaggymeg #279974 üzenetére
"hátszélben számomra nem a sebesség az igazán felemelő, hisz azt lejtőn is lehet, hanem az, hogy bár ezerrel hasítasz számodra mintegy szélcsend van"
Szélcsend nem csak akkor van, ha kb. pont annyival mész, mint amennyivel a szél tol hátulról?Ringman: nekem nagyon adja, nagyon rombolós!
-
Ringman
nagyúr
válasz velizare #279983 üzenetére
nem tudom, egy ilyet kipróbálhatok esetleg, de nem vagyok híve eddig a flare-nek.
38-as kormány van rajta, az jött be eddig a gravelen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz szimpláncsak #279981 üzenetére
nem akartam mindent feketére, de nekem is vannak kétségeim, h jó döntés volt-e a fehér
#279980 jjeahh
én sem tudom még hová rakni, főleg a kormányzást, majd hétvégén megyek földutakon vele, ha nem fog esni. (bár előrejelzés szerint fog)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #279969 üzenetére
tavaly nyáron egyszer mikor hazamentem éjszaka pár sör után (eleve nem akartam gyorsan menni), akkora hátszél volt, hogy szinte tekernem sem kellett
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #279976 üzenetére
de, lehetséges.
-
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #279974 üzenetére
Jaja, bár ár-érték arányban annyira nem igazán megérős csak az ami után érdeklődök.
-
addikt
-
Ringman
nagyúr
Na fotok:
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #279960 üzenetére
+1, könnyű ráfogni a bringára ha xarul mész.
fulton...hátszélben számomra nem a sebesség az igazán felemelő, hisz azt lejtőn is lehet, hanem az, hogy bár ezerrel hasítasz számodra mintegy szélcsend van! Tegnapelőtt úgy jöttem át a Csák Nórisz hídon Ny-K irányba vagy 450 10-20%-os méterrel a lábamban mint a nyíl, síri csend és semmi szélzaj a fülemben! Lett is PB, de kis hazánkban nem mértek még olyan szelet mellyel én is KOM-ot tudnék menni ott ahol az outisok vigéckednek. 🤭#279965
RexpecT...itt mindegyik variációt jó felszereltségűnek mondhatjuk.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szimpláncsak
tag
válasz Ixion77 #279971 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy milyen idegesítő 1 órán át hallgatni, hogy süvít a szél a fülednél
fulton Ereszkedés és ereszkedés között is van különbség. Pl DH-soktól nem irigylem, hogy felvonóval mennek fel. Aki ereszkedett már terepen, kiállva a nyeregből az tudja, hogy baromi fárasztó az a lefelé csapatás is
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz fulton #279961 üzenetére
Nemrég egy vihar előtti szélben kellett hazatekernem, és én egyáltalán nem élveztem. Nem elég, hogy visszaváltva, erőből tekerve próbálsz haladni és alig fogynak a méterek, de a szél ráadásul nem egyenletesen fúj, hanem még lökdös is, és nem csak egy szemből, hanem időnként oldalról is.
(Plusz stresszforrásként hogy bármely pillanatban elkezdhetett volna ömleni az eső, pedig már anélkül is hideg volt és nem volt rajtam vízálló ruha.)"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Csokicsibesz
tag
válasz itouchfan #279968 üzenetére
Abban van Mavic Crossmax és Reba?
Én egyébként még mindig kíváncsi vagyok a széria 940S-re, elvileg idénre ígérték. Insta alapján változtathattak valamit, mert a versenyzőknél más bringák vannak. Savilia Blunk pl. egy fekete amerikai csillagos RR-el ment, most egy kék RR van nála. De mivel soha nem voltak széria modellek ebből nem lehet kitalálni, hogy min mókolnak/mókoltak.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz MPowerPH #279966 üzenetére
Szerintem olyasmire gondolt @fulton, hogy a hátszél az egy természeti adottság, amit egyáltalán nem csalás kihasználni, ha szeretnél egy jót "KOM-olni" Straván. Míg ha egy ebikekal bejelentkezel egy nem ebike-os szegmenesre, az viszont már csalás.
Más kérdés, hogy eredetileg a KOM hegyi szakaszokra lett kitalálva, mint a neve is mutatja, de azért motivációnak jók ezek, csak csomó szegmens el van rontva a sok stéherező stb. miatt.
Jönnek is szépen @fulton komjai az új fenevaddal.
-
itouchfan
senior tag
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #279964 üzenetére
"Am Ennyi erővel mondhatnánk az emelkedős ereszkedést is h csalás..nincs az h "csalás" élvezet van. Hányszor van hogy úgy megyek tekerni hogy nagy szél van de tudom azt hogy feletáv szembe, fele táv hátszél lesz"
Az emelkedo addig lehet az, amig mondjuk valaki felvisz 2000m -re, hogy onnan aztan leereszkedj. Mondjuk az tenyleg fun lehet, csinaljak is. De ha elotte fel kell tekerni, az azert szivas.
A szeljaras meg szemet dolog. Akkor sziv az ember a legnagyobbat, ha direktben a szembeszelnek indul el, mert legyek tul a nehezen, hogy a vegen elvezhessem. Majd mikor majdnem letudtad a szembeszeles etapot, es jonne a hatszel, a szel hirtelen alabbhagy, vagy megfordul. Itt nalunk pl. eleg gyakori, sot elozo heten futasnal megesett, hogy letoltam 11km -et eros szembeszelben, majd a 12,5km -es fordulo elott megszunt. Futhattam vissza 'rasegites' nelkul.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #279964 üzenetére
Az ebike -ot is ugyan ugy kell tekerni. A rasegites merteke kb. egy erosebb hatszellel egyenlo a megfelelo modban. Csak ott van egy akku, ami egyszer lemerul. Aztan vagy viszel spare -t, vagy be kell osztani.
Ha megfeleloen hasznalod, az ebike sem cheat, hanem amit itt mar leirtak paran, nagyobb tavot meg tudsz tenni egysegnyi ido alatt, es jobban kontrollalhato marad az edzes. Ergo mondjuk emelkedon sem esel ki Z2 -bol. Alapozaskor ez nem rossz dolog am.
Van benne csabito dolog, meg nekem is. Most, hogy nem mehetek minden nap hegyikerekparozni, hanem mondjuk csak 2 hetente egyszer, jol jonne az, ha mondjuk 60km helyett megyek egy 100 -as kort, mert tobb regen jart osvenyt bejarhatok. Persze ez csak egy indoklas, engem sem vonz, csak van benne racio.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
RexpecT
addikt
Ez szerintetek most milyen felszereltségű lenne?
[link]
A listában a második bicó: MTB kerékpár, 29", karbon, Sram GX, RockShox Reba RL 100 mm - Race 900SElvileg a 900S az össztelós. Viszont ez az akció elég meggyőző, lehet hogy ezen már a karbon kerekek is lennének?
Amúgy elég gagyi, hogy a leírás minden modellhez ugyanaz, és nem frissül a típus választással együtt a leírás, hogy ne ilyen opciós szövegekből kelljen kihámozni meg találgatni, hogy akkor most mivel is van szerelve a bicó.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #279962 üzenetére
Nem tudom azok az ebikosok h mennek, én nem hasonlítom hozzá az én esetem.
Én tisztességgel amit bírok beleadok olyankor a sebességért. Élek a lehetőséggel. Pörgetem rendesen.
Ebike nem olyan, ott mindig adott a rásegítés..számomra nem "tiszta" kerékpár.
Am Ennyi erővel mondhatnánk az emelkedős ereszkedést is h csalás..nincs az h "csalás" élvezet van. Hányszor van hogy úgy megyek tekerni hogy nagy szél van de tudom azt hogy feletáv szembe, fele táv hátszél lesz, nincs vele gondom. Volt már olyan szél (szemböl) h a csepelt úgy feldobta reagálni sem tudtam.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
fulton
addikt
válasz MPowerPH #279959 üzenetére
Én is kipróbálnám ezt a szembeszel tekerést, de úgy az isten igazán szembe szélest. Biztonsag kedveert csepellel. de ez a hátszeles is favorite, extrém + az az érzés hogy 50 el tolod síkon es mész mész..nagyon jó. Bár ahogy nézem kellett oda még így is 300-400 watt. Teljesen más élmény am 40 feletti tempóval haladni mint 3x el. Engem ez nagyon vonz.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Mekkora már 60 as sebesség síkon haladóba
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #279950 üzenetére
majd lemérem, a gravel gumis szetthez képest vagy +400g.
ma ha ráérek, lesz fotó
bandázs még nincs fent, fvk helyét fixálom először#279949 Fall-N
többet mozog a kar, mint kellene, majd hétvégén ránézek.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #279952 üzenetére
Egyutt raboltuk ki
Viccet felreteve ezekrol almodoztam mar regebb ota, az uj bico beszerzese meg jelen allapotban kerdeses, meg a nemet kereskedo se tud idopontot mondani… -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #279951 üzenetére
... megrendeltem a pr1600 kerekszettet, gp5000 gumit, latex belsot, meg az aprosagokat
Na meg egy wattmerot ...Rendeltem egy 3d nyomtatott fizik nyerget ...Fall-N-nél voltál mikor beszakadt a bank mennyezete? Gyanúsok vagytok nekem mind2en![ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
Igazabol megmondom oszinten a gorgon nagyon bevallt a wattalapu edzes, tudom kb. mivel mennyit birok, most meg kicsit szerencsejatek lett regnap is, nekimentem egy 9% emelkedonek kajakbol, aztan mire felertem, hat az nem volt kellemes, foleg edzokorre
Ilyenkor ha latom hogy too much, mar az elejen visszaveszek, nem utom agyon magam.
Legalabb is ez a terv
Rendeltem egy 3d nyomtatott fizik nyerget is, arra is nagyon kivancsi vagyok
+ vegre nem felejtettem el a ceramicspeed ufo waxot sem[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #279948 üzenetére
...a nehéz kerékszett és a (számomra) nehéz conti race king miatt azért kell idő, még kigyorsul az ember vele....miért a másikon mennyivel könnyebb van?
...fotó nincs ... -😒"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
összeállt estére a monstercross, fék légtelenítése nem lett tökéletes, így a fékek középszarok, de lehet velük közlekedni. a 10-es imbusz pont jó volt a bleed block helyére, nem is kellett stabilizálni, mert felakasztottam rá és úgy maradt.
mentem egy ~20-25 perces kört így este 10 után, csak hogy valamennyire összeálljon a tubeless. elég érdekes élmény elsőre, mintha uszályon ülnék, a 38-as koskormány ellenére is (70-es stucnival), meg elsőre a nyerget alacsonyra állítottam, de nem vittem magammal multitoolt - igazából semmit.
a nehéz kerékszett és a (számomra) nehéz conti race king miatt azért kell idő, még kigyorsul az ember vele.
szerk:
fotó nincskivettem egy szemet a láncból, mert az alsó fokozatokban eléggé lógott, most jobb, cserébe nagyon feszül a 46-os fogaskeréken, de azt elvétve fogom használni (vagy cserélek láncot.
kulacstartó nélkül, de lámpákkal meg computerkonzollal, csengővel, pedállal cca 10,9 kiló, kb erre számítottam, nyeregcserével kb 11 kiló lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
dom1n0
senior tag
Koszonom a segitseget, megrendeltem a pr1600 kerekszettet, gp5000 gumit, latex belsot, meg az aprosagokat
Na meg egy wattmerot -
rin33
senior tag
A sí aláöltözetek (nadrág és felső) és kesztyű téli oúti kerékpározáshoz mennyire alkalmasak? Érdekelne hogy 0 fok körül Z2 - Z3 pulzuszónában milyen lehet. Elméletileg az izzadságot nem vezetik úgy, de nem tudom milyen lenne a gyakorlatban..
-
MPowerPH
félisten
Azt hiszem megint pofara estem, most a Felt -el. Lebeszeltem a tulajjal mindent, mondta, hogy nem kell foglalo sem. Szerdan viszi szervizbe, Csutortokre kesz, utana ir. Erre most latom, hogy tegnap este kuldi az uzenetet, hogy kesz a bringa. Majd irjak, Szerdaig tartja nekem... Messenger persze nem jelzett, pont ilyenkor. Mire irtam neki, mar valaszolt, hogy holnap mennenek megnezni a bringat.
Valamiert nem akarja a sors, hogy meglegyen az az outi.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
fulton
addikt
válasz balintbaba #279897 üzenetére
Egyébként, amit még észrevettem
Az outin - tök mindegy hogy, eleve magasabb a pulzusi alapjárat. Teljesen mind1 hogy lassan megyek vagy gyorsan, de valahogy "ugrása készebben állós a pulzus" kicsit úgy pariban van a bicóval - ahogy az is fürgébb ugrásra készebb. A csepelen viszont alacsonyabb -nak fest. Ha csak úgy megyek vele.
Az is tény hogy az outival messze jobban ki tudom magam pörgetni mint valaha a csepellel. Eddig 176 nál nagyobb pulzust nem értem még el rajta mióta tekerek. A cube- val volt 183 is, de az is úgy derült ki hogy lenéztem az órára (néztem egyet). Mondjuk azt mindig is feltételeztem hogy valszeg magasabb a maxom mint a 176 - a 150et sem érzem olyannak hogy megpusztulnék tőle egy 50-60 km alatt. (de az nekem azért már haladós tartomány)[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
18+-os, de találó, régi UST fully festés. [link] Testbikeon találtam az előbb.
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #279933 üzenetére
Sajnos nem. 😁
-
fulton
addikt
válasz balintbaba #279897 üzenetére
Értem. A kimaxolás vonz. Finomabb gördülese a guminak. Tudom h erre jönne a, mi az a 2-3 watt...meg alacsonyabb psi..de én másként latom ezt saját tapasztalatomból. Szerintem annál többröl van szó, a könnyebben, kényelmesebben gördülő gumit jobban tudom pörgetni (fenttartani sebességet) ez pusztán az én erdeklődésem/kivancsisagomról szól. Szóval van egy jo gépem, miért ne.
Nem a defektek miatt...
még átgondolom a kapott infok alapján, de van esély h kipróbálom. A csepelen nemsoka csere érett lesz a pirelli, akkor arra átpakolnám a cube-ról, arra meg venném a TLR.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #279931 üzenetére
Szerintem is ott van értelme. Itt Magyarországon évi maximum pár napig ha van hó, de az sem jelentős. Ide teljesen felesleges, sőt külön gumi is az. Például a DoubleFighter simán ment a jégen is, nem csúszott. Egy normális terepgumi sem csúszik rossz időben, maximum a slick és félslick gumik csúsznak, azok meg ne telerekjenek addig.
Úgy látom a fék ezzel a tárcsával már nem fog bekopni, visít még mindig, igaz ma nem nagyon volt időm sokat tekerni. Korán reggel az a meglepetés ért minket, hogy csőtörés van. Társasházi lakásban lakunk, alattunk bank van. Reggel elzártam a vizet és elmentem dolgozni, de haza kellett mennem, mert a bank éjszaka ellázott és leszakadt az álmennyezet. 6 szaki közül 5 nem vállalta, így végre a hatodik kijött. 11-től fél háromig szerelték meg a csövet, így lehetett takarítani. Utána irány volt a biztosítóhoz. Remélem végre pénteken megjönnek az RT66-osok.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #279930 üzenetére
Messzi északon a szegecses, tiszta aszfalton gyorsan kopó és nem is nagyon engedélyezett futófelületet, az éppen aktuális hóréteg függvényében, fel és lecsatolni, talán célszerű lehet így.
-
MPowerPH
félisten
-
Ringman
nagyúr
válasz fulton #279928 üzenetére
ha a szelep van alul, akkor a szelepmag felni fölött van, azaz kifolyik belőle a folyadék
és nincs benne annyi folyadék, hogy ellepje
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #279923 üzenetére
Köszi! Sose láttam még ilyet, nem is hallottam róla, de hát ez... na mindegy. Az ember mindig tanul
Amúgy Speedy007: az alapgumi 49€, de a "skin", vagyis a réteg rá 70-100€ guminként, szóval akárhogy is nézem, de ennyiért vehetsz egy téli és egy nyári top gumit. Ez inkább a lustáknak való megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #279925 üzenetére
Nem vitatom, de télen még inkább karban tartani kell a kerékpárt a sós latyak hamar oda vág mindennek egy "kellemes hétvégi" barkács egy gumi csere így meg át tudod nézni olajzoni és mosni a szükséges helyeken a kerékpárt.
Bár lehet az én személyes véleményem de ennyire mocskosan én nem használnám a kerékpárt még a használatát is 2x-r át gondolnám a nézésétől is retkes leszek. Oké hogy napi használós de egy kis igényesség legyen már
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Speedy007 #279924 üzenetére
Annyiból nem rossz ötlet, hogy nem kell a szereléssel szarakodni, télen rácipzározza az ember és kaphatja az ívet. Valamennyi defekt elleni védelme is lehet elvileg, csak egy pár milliméteres plusz réteg. Ha jó idő van, akkor csak le kell szedni és mehet tovább a "sima" gumi.
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #279923 üzenetére
szép ára van 49€ ennyiért már lehet találni rendes téli gumit azt hiszem vagy olcsóbban "bütykösebb" gumit
-
Tin
veterán
Ez mi a rák? Céges bringatárolóban fotóztam.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #279919 üzenetére
+1, ha szárazon felpattanva is percek alatt leereszkedik inkább ne is tölts tejet bele és inkább keresd meg előtte mi hibádzik, mert tejjel már mocsolkodás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Ringman #279918 üzenetére
Annyi, hogy indulás előtt ráfogok, ha nem érzem kurva kemény ek, akkor pumpa. Tapasztalat szerint olyan 6 bar alatti értéket simán kiszúrok. Tudom, egyeseknek odáig nincs is skálázva a pumpája. No meg nekem levegő van a kerékben, nem egy fél tehenészet, vagy pasztőröző üzem.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
szimpláncsak
tag
válasz MPowerPH #279911 üzenetére
Hát nekem a sunringle helix olyan, hogy nehezen pattan rá, cserébe ha leeresztem ujratoltes miatt rögtön le is ugrik ,de szerintem ha rápattanás után szökik a levegő annyira, hogy kézipumpával nem tudod felfújni, akkor azt a tej sem fogja tömíteni, ahhoz szerintem nagyobb nyomáskülönbség kell. Meg ha rápattant akkor utána már könnyű beletölteni a tejet a szelepen keresztül.
Én azért rakom össze tej nélkül, mert sok felnire baromi nehezen mennek fel a gumik és nincs kedvem úgy szerencsétlenkedni a felrakással, hogy közben alul lötybölődik a tej.
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #279915 üzenetére
[link]
azt hiszem ez volt az, dt 370-es agy van fotozva. Szerintem a 350-eshez is passzolnia kell, de a cr1600-asomon kulso fogazasu van fent, adapterezve 6csavarosrolkulso fogazasuhoz bbb kulcsom van, az is jo.
-
Ringman
nagyúr
-
őstag
válasz fulton #279893 üzenetére
Próbáld úgy tárolni a bicót, hogy a szelep alul álljon amikor nem használod, így nem tud oda folyni a tej a szelephez és eltömíteni....
nekem volt ilyen egy küllő darabot finoman beledugtam a kiszedett szelepmag helyére, és kész is volt...Fog ereszteni valamennyit, de ez változó..... úgy is minden ride előtt illik ránézni a keréknyomásra...
Nálam általában az egyik kerék alig ereszt , a másik meg kicsit jobban....
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
cseter
tag
Akkor kifogtam egy selejtet valószínű
-
MPowerPH
félisten
válasz szimpláncsak #279904 üzenetére
Nekem mind a 3 felnimre felpattanas utan ugy felult a gumi, hogy sehol nem eresztett hallhatoan. DT, Roval, meg a Vector. De tudok olyan hulladek felniket is, amit a gumi rarobbantasa utan fel sem lehet fujni kezi pumpaval, mert tobb levego elszokik korbe.
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #279906 üzenetére
külső v belső fogazású záróanyát jelenti.
15-ös átütőhöz nem jó a belső fogazású, de dt hátsó átütős kereke is lehet problémás, ha a szerszám nem megfelelő ehhez:
[kép1] [kép2] vs [kép3] [kép4]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
Tárcsaféknél az internal, external mit jelöl? Mi alapján dől el, melyik kell egy kerékszetthez? DT-Swiss PR1600-hoz szeretnék venni tárcsát
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #279883 üzenetére
Nem is muszáj mindenhol kopogtatni, én mikor folyadékot cseréltem felül töltve e tölcsért addig csurgattam kifelé alul amíg tiszta nem jött, majd megnyomtam visszafelé is amíg eltűnt minden apró buborék. Közben a kerékpár persze a villától volt befogva az állványba és egykeréken állt emennyire lehet magasan az első kerékkel. Jól kilégtelenedett, egyből.
-
szimpláncsak
tag
válasz Csokicsibesz #279899 üzenetére
Miért ne tudnád felfújni tej nélkül? Ha rá tudod pattintani a felnire a gumit, akkor utána fel is tudod már fújni, max. elkezd gyorsan ereszteni, de ahhoz nagyon kéne eresztenie felnire pattintás után, hogy ne tudj a pumpával több levegőt belenyomni, mint amennyit ereszt (Én jártam így hutchinson gumival, hogy az oldalfala konkrétan gyöngyözött amikor vízbe raktam, hogy megnézzem hol ereszt le, de akkor is fel tudtam fújni )
Ha meg felnire pattintás után rögtön körbeforgatod, hogy tömítsen a tej, nem biztos, hogy lesz akkora nyomáskülönbség, hogy a tej tömítsen meg hát első felfújáskor amúgyis érdemesebb túlfújni a gumit, hogy mindenhol rendesen felpattanjon a felnire. Aztán lehet, hogy én gondolom rosszul -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest