Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
Egy kis tavaszi hátterkép, 21:9-ben. 
-
deny330
senior tag
Remélem belefér a topikba és nem off, végülis sokszor van itt szó a szerkesztésről; Fotó szerkesztés Davinci Resolveban
-
Sziasztok! Pár portré a hétvégi MondoCon-ról:

-
deny330
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Fedve volt, szóval én másra gondolok, amire ismerőstől is kaptam egy tippet; mivel vintage obikat használok 80%-ban, így lehet, hogy ott jutott be víz az illesztéseknél. Annyi hozzátartozik, hogy tudom, nem 100%-os védelem, de az illesztésekhez ilyenkor szoktam rakni befőttes gumit, hátha (az illesztések alatt magát az adaptert értem, ami összekapcsolja a vázat az obival, ezek valszeg nem vízállóan szigetelnek ugye). De már hajlok afelé, hogy valami camera bag kéne ilyen esetre, meg valami bumszli nagy napellenző.
#66789Kristof93 Köszi, így hogy látom honnan fotóztál, érthető, hogy miért ezt a kompozíciót választottad. Amúgy egyetértek, sok lehetőség rejlik abban a vízesésben, meg ebben a helyben is összességében. Egy time lapset szívesen lőnék itt a tejútról pl.
-
-
randras_83
addikt
Én kiugrottam a Spotter dombhoz. (Tudom vigyek CPL szűrőt next time)
-
vond
MODERÁTOR
Kinek Madeira, kinek a lépcsőház:

-
kovsol
titán
válasz
deny330
üzenetére
Nulla probléma. Arra kell figyelni, hogy a vakupapucs fedve legyen. Ha ott az érintkezőt nedvesség éri akkor meg tud hülyülni a gép.
Amúgy Fujival is toltam szakadó hóban

Itthon egyébként van egy szárazszekrényem, és abban vannak tárolva a holmik, igy egy ilyen után szépen ki tud minden száradni.
-
kovsol
titán
válasz
deny330
üzenetére
Koncepció volt itt a túlzás, inkább művészi, mint sem teljesen valósághű maradni.
Az emberek is direkt maradt bent több képen is. Amúgy több száz képem van még különböző fákról, meg sűrű erdős részekről is innen. Egyik nap kb 3 órát kóboroltam itt esőben, full felhőbe burkolva, nulla direkt napfény.
Utána meg kb 2 órát naplemente előtt. Másodpercekre jött elő a nap két felhő között.Aki ide utazik annak erősen javasolt az időjárás álló felszerelés.

-
deny330
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Nagyon szép, de nekem a szín átmenetek kicsit erősek. Úgy értem gyönyörű a kékes víz jobb sarokban, a narancsos/lilás naplemente bal oldalon, de lehet a saturation görbét picit visszább vettem volna, vagy legalább a kéken.
#66771kovsol Brutál szépek, da ködös fotók pláne! Alulról a harmadik a kedvencem, gyönyörű az a fa, és az időjárás is nagyon kedvező volt látom. Talán egyedül az embereket tüntettem volna el bal oldalon.
#66767Kristof93 Nagyon szépek, alulról a harmadik (szintén
) kifejezetten tetszik! Milyen látószöggel lőtted ezeket ha szabad tudni? Másodikat-harmadikat (alulról) megnézném szélesebb látószöggel.
(Persze csak vakon mondom, nem tudom a körülmények mennyire engedték volna meg.) -
kovsol
titán
Reggel a világ peremén
Ilhéu de Santa Cruz, Madeira -
kovsol
titán
Madeira Fanal erdő
Némelyik kép között percek teltek csak el, és a felhő mozgásoknak megfelelően változtak a fények. Van ahol órákig esett az eső, és sűrű köd. Van ahol meg fél percenként változtak a fények a naplementében.

Van még nagyon sok képem
Ha van igény tudok még ezekről a fákról is. De van más témában is. -
-
kk831228
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Sony A7RIII, de azért egy X100.... jöhetne mellé...😁👌
-
kk831228
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Csak nem hiàba volt Fujim...
-
-
kk831228
addikt
válasz
vakablak93
üzenetére
Perfekt , nekem eléggé Fuji gilm szimulációs színvilág👌 , mivel lőtted?
-
deny330
senior tag
válasz
vakablak93
üzenetére
Színek miatt szerintem szerencsésebb az előző, a piros cipő nekem fura egy picit a kék-zöldhöz. Egyébként jó sorozat!
-
deny330
senior tag
Nagyon jó képek! Meghoztad a kedvem túrázni + fotózni!
Ezekből a telós képekből szoktál falra is akasztani ami esetleg annyira tetszik? Ha igen, nyomtatott formában milyen a minőség? Anno P20-al készült fotót raktam a falra, de 20x20-as méretben közelről nagyon zavaró volt a minőség sajnos (igaz a kép azért croppolva volt eléggé).#66751kovsol Uhf, ezek is baromi jók! Mintha Kodak Gold filmmel lőtted volna. Meg kell tanulnom LR-ben így szerkeszteni baszki!
-
Wa2x_
veterán
válasz
vakablak93
üzenetére
Ez nagyon jó!
-
válasz
vakablak93
üzenetére
Nekem nagyon-nagyon tetszenek!
Talán annyi, hogy nem vágtam volna le lábfejét a képekről a modellnek. (hacsak nem ő kérte direkt; pl béna cipő van rajta)
-
vakablak93
őstag
Sziasztok,
a szombati sorozatomból, hoznék párat, tessék fikázni
(az első véletlen egy iso 12800 lövés, így az eléggé zajos, emiatt bocsi)
-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok! Igazából ilyen sárga volt minden lent, nem a zöldet toltam el sárgába. De az igaz, hogy narancs-kék kombóra vágyik minden fotós.
-
rekid
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
A 2. képet vágd meg 16:9-ben vagy 16:10-ben a kutya fejével és a felette lévő tulipános lyuksorral, némi "színesebb" utómunkával és sokkal jobb lesz.
A 3. kép ékes példája annak, hogy a jóból is megárt a sok. Gondolom 1.4-re rekeszeltél és túl közel voltál, emiatt túl szűk a DOF és a kutya bal szeme már életlen. Erre érdemes figyelni.
-
-
kk831228
addikt
válasz
deny330
üzenetére
Nagyon nem vesézték valóban, vártam én is, hogy mit javítsak rajta, de valószínűleg nem annyira sok az ilyen jellegű fotó és nem érdekel annyi embert. Nekem ez a hobbim, ezért más szemmel tekintek rá, főleg ez a carving nekem a "gyengém" ez az én irányzatom, csak nem ilyen "hard boot" , hanem "soft" cuccal.
-
rekid
addikt
Köszi Urak. A riport nagyon messze áll tőlem de most elég masszívan elkapott a gépszíj.
-
deny330
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Bocs, nem tudtam, de így akkor érthető a dolog. Megkerestem az élő adást meg azt a részt, ahol a te fotód elemzik. Azt hittem picit jobban ki lesz vesézve a dolog, elég hamar lezárták annyival, hogy ez egy 9-es / 10-es fotó és kész. Viszont a videón látom már azt a vágást amit csináltál, sokkal előnyösebb. A cropp miatt vedd úgy, hogy nem is szóltam.
-
kerobi
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Hat ha megengedsz egy velemenyt
Szerintem az eredetinel kicsit sok volt a hely, de a masodiknal en is hianyolom a deszka veget es a csapodo havat. Szerintem az adta meg a foto sava-borsat. A sajtofoto tanarom sportfotokat is csinalt regebben (nagyon jokat) es ö azt mondta, hogy a sportfotonal mindig legyen kitoltve a kep. Amugy a kep szuper, nekem tetszik, meg ugy unblock az egesz sorozat. 
A sportfoto meg konnyu lenne, ha megvan a jo pozicio. Multkor Kendot fotoztam, de nem kertem engedelyt a publikalashoz barmennyire is maszkban vannak, csak beadandohoz kellett. Egy szuk de hosszukas tanteremben fenyszegeny korulmenyek kozott 1/1250-nel fagyasztottam meg a pillanatot. Iso kb 6500 volt, es F4. Burst mode. Nem volt hely mozogni igy nem is tudtam profibb kepeket csinalni tisztabb hatterrel.
-
kk831228
addikt
válasz
deny330
üzenetére
Elb..tam ,nem ezt akartam bedobni , amit szerettem volna , azon vègig van a snowboard, azt be is küldtem tegnap instant kèpèrtèkelèsre Peturnak , tudom a " szabàlyt" de ennèl màs a helyzet mert àtlósan van a rider , ha a snowboard vègèt ès a rider fejèt nèzzük több a tèr előtte . 😉 Senki nem említette tegnap a az èrtèkelèsen sem , pedig ott azèrt gondolom vannak fotósok is. Egyébként legtöbbször èn is tartom ezt a "szabàlyt".
-
rekid
addikt
Busóztam...
-
deny330
senior tag
válasz
kk831228
üzenetére
Ezt a képet lehet nem vágtam volna ennyire szűkre, szerintem jó volt az eredeti. Jobb oldalon így lemarad a snowboard vége, bal oldalon és felül pedig szűknek érződik nekem. Tudom a szabályok azért vannak, hogy megszeglyük őket, de úgy tanultam, hogy amerre néz a fotó alany, arra kell nagyob teret hagyni a fotón. Amióta ezt megkaptam az egyik fotómra, egyet tudok vele érteni, mert engem is zavar.
#66718Wa2x_ Az utolsó kacsás képre irigy vagyok kicsit, nekem a befagyott Balcsin nem sikerült hasonló hangulatú fotót csinálnom sajnos.
A fűszálas igazán szép lett, utoljára egy vintage Helios-sal próbáltam hasonlót csinálni közgyűrűvel. #66725KillHates Lehet írtad, de nem láttam. Milyen vázon tesztelted?
-
válasz
INTELligent
üzenetére
Köszönöm!

-
válasz
deny330
üzenetére
Köszönöm! Megfogadom a tippet legközelebb, most inkább csak az üveget taszteltem, hogy hogyan viselkedik a vázon. Határozottan pontosabb az AF, gyanítom, hogy a nagy fényerő miatt. Ha lesz szép napütés akkor mindenképpen kipróbálom, mert mondják, hogy ez az egyik hibája ennek az objektívnek.
-
Wa2x_
veterán
Hozok pár mobilost, VIVO X300 Pro

-
Szert tettem egy MEIKE 85mm f/1.4 "bögrére".
Kutyasétáltatás közben lőttem pár portrét a környék kutyáiról, macskáiról:

Kellemes meglepetéssel szolgált ez az olcsó kínai üveg.
Ideálisak voltak a fények a középszerű dinamikával rendelkező képekhez, nézzétek el nekem
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Szélmalmos kicsit dől, az alatta lévő autós viszont nagyon adja, gratula hozzá!
-
norbert1998
nagyúr
Vihar utáni köd a szemközti üres telken

Na ezt hogy lehetne jól megcroppolni?

Még nem néztem meg, Lightroom mit kezdeni ezekkel, de ezeknek a képeknek már most örülök.
Hazafelé Lengyelországból:

Hotelszobából:
Martfű:

-
rekid
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Na ez patent hangulatos. Még lehet masszívan szűkebbre vágnám.
-
kk831228
addikt
ilyesmik lettek , van még vagy 400 db...
-
kk831228
addikt
Tegnap volt egy kis snowboard slalom verseny, bèreltem egy 70-200gmII -t , hàt elèggè tetszetős, majd rakok fel egy kèt kèpet , csak nincs időm mèg szerkesztgetni.
-
kovsol
titán
válasz
INTELligent
üzenetére
Van olyan verzió is, csak akartam, hogy több rétege legyen a fotónak hátha úgy jobb
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy kis tavaszi hátterkép, 21:9-ben.

(Persze csak vakon mondom, nem tudom a körülmények mennyire engedték volna meg.)
Ilhéu de Santa Cruz, Madeira

másodikon bal felül az a barna rész, 3. szupi, 4. nekem fent kevés, többi megint csak jó lett. Kellemes sorozat!