Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VHS digitalizálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
Èrdekes ez a foci , olyan testhelyzetek vannak hogy csak na, főleg az utolsó előtti.😅 Hètvègèn próbàlkoztam , de egy 70-200 jobb lenne mint egy fix 85.Szerintem...
-
rekid
addikt
-
patyil
tag
Elnézve itt a tájképeket, még bőven van mit tanulni lightroom fronton, köszi a megosztást
ez a fotóstúra pedig nagyon jol hangzik, én nem tudtam hogy ez egy létező koncepció de egyszer biztos kipróbálok egyet főleg ha némi tanácsadás/oktatás is benne van.néhány balatoni próbálkozás:
-
rekid
addikt
Egy kis vattacukor
-
rekid
addikt
Helló! Kicsi a világ túratárs!
Jó túra volt.
A Lagazuoi menedékháznak van még ehhez fogható panorámája. Nem tudom melyik üt nagyobbat. -
rob01
tag
válasz
randras_83
üzenetére
Kösz! Régi vágyam volt Dél-Tirolban fotózni, és őszíntén megvallom az elképzeléseimet is túlszárnyalta a látvány. Most már azon gondolkozom, hogy nyáron is elmegyek egy fotózásra.

-
válasz
randras_83
üzenetére
Egy Nikon D850-et egy Nikon 105mm f/1.4-el én is elfogadnék, játszósnak... 😍🤩
-
kovsol
titán
válasz
turbulencia8
üzenetére
Én nem ismerek egy embert se aki valaha vett volna Olympus gépet
játszósnak se. -
turbulencia8
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
En ahhoz Olympust vennék.
-
rekid
addikt
Laghi dei piani
-
rekid
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Ez szervezett fotótúra.
Sokadik alkalommal megyek Balázzsal. Az elsőre magamtól mentem a másodikra már a feleségem küldött el, illetve szervezte le..mert úgy érezte mindenki jól jár ha egy kicsit lenyugtatom az idegrendszerem... Az egész évem szervezésből, munkahelyi "vezetésből" áll. Itt annyi a dolgom, hogy beülök a kocsiba és csak fotóznom kell. Nincs gondolkodás egyszerűen "pure" kikapcs. (Komolyan emlékeztetőt állítok, hogy legalább a családra rácsörögjek.) Reggeltől-estig minden a fotózásnak/fényeknek alárendelve. A túrának van egy gerince ami változhat az időjárástól helyi aktuális viszonyoktól függően. Jellemzően annyi segítséget kapsz amennyit igényelsz. Ha akarod akkor tanítanak ha akarod akkor adott időpontban találkozol a többiekkel a busznál. A hangulat mindig jó és supportív. A Dolomitok túra jellemzően két kb. 8 személyes kisbusznyi ember, de nincs hering feeling tekintettel, hogy hegyekben vagy, elfér mindenki..
Ráadásul a full eltérő korosztályok miatt van, hogy valaki feljön egy spotra valaki meg nem. randras_83:
Az "új" szettem:
- Sony a7iv
- Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN
- Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD
Ezzel a kombóval ha nem tudok valamit megoldani landscape kategóriában akkor az az én hibám. Na meg amúgy sem vagyok holy trinity fan.A mostani túrán volt 3db d750 is. A felhasználóik nem nagyon ismerték a gépüket. Párszor majdnem kicsúszott hogy "add má' ide baszki..." vérzett a szívem nagyon.
-
kk831228
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Nekem mx 2 - es verzió van , szeretem , viszont a talpon lèvő gombnàl màr elrepedt a hàz pedig azt soha nem nyomkodtam.
-
randras_83
addikt
Na és mi lett az új szett?
Egyébként évente egy alkalom - bármi a csak a hobbidnak van szentelve - kell.
A képekre nem mondok semmit csak hogy a baba, ezt én is felraknám a falra #66448
na jó sok képedet el tudom képzelni a falon.
Más topic: múltkor találtam elkölthető ERSTE forintokat a számlámon és vettem egy mocsok drága egeret, név szerint Logi MX Master 4.
Beszarás - lehet csak nekem újdonság -, de baromi jó cucc, kényelmes, halk és ami a legjobb van rajta egy haptikus gomb, na ehhez a gombhoz külön profilok vannak C1,PS,LR, Davinci és társaihoz, C1-ben az alap dologokat úgy tudom állítania hogy nem kell csak az egér.
Ja és a for Mac verziót ne vegyétek, mert azon kívül hogy színben eltér pont ugyanaz, kivéve, hogy nem kapsz hozzá USB BT vevőt, ami persze csak akkor gond, ha van olyan eszköz amivel használnád és nincs benne BT. -
rekid
addikt
-
rekid
addikt
Köszi mindenkinek! Igyekszem csak ritkán rontani a levegőt.
M3ss:
Igen a csóka pont ott volt. (Nyilván sorozatot lőttem, előtte kitalált kompozícióval. Partnerek voltak a madarak.) btw előtte 20 perccel kézből röptében ettek.
Az első képnek storyja van. Mégpedig ez. Évek óta szerettem volna egy őszi verziót is falra.
Az utolsó előtti elég tudatos lövés volt. (Ettől még az eredmény lehet semmilyen.) Bal oldalt a fenyők tükre, a tó unalmas részét a bokor takarja, jobbról a fenyő keretez. Ami érdekes, van egy X a képen az emberrel a közepén. Az X bal fele a tükröződő fenyő a jobb fele a kőomlás a fenyő alsó ágával.
Az utolsó képnél nem sokat lehet tenni, a fenyő csak ebből a szögből adja ki, és ez is korlátra állva lőhető meg. Ennyi volt benne. Ennek is van egy párja pár évvel ezelőttről.
Na de, hogy hozzak valamit itt egy 100+ mp panoráma is. Semmi extra csak kíváncsi voltam mert a sonyval még nem lőttem panorámát.
-
m3ss
veterán
2. az odab*sz, klassz a kompo nagyon.
madar pont ott volt?
elso is jo, az also arnyekos reszt en visszahuznam, sotetebb legyen, jol keretezne. szimmetrikus lenne, hasonlo az eg meg az arnyekos resz terulete is.
utolson nem kerek a kompozicio. utolso elotti kicsit semmilyen. -
turbulencia8
őstag
Sziasztok! Szerintem ez az obi kicsit kékes, de lehet, hogy csak képzelődök. Viltrox 56/1,7+ Fuji sooc jpg, automata módban. Ti javítanátok a színeken?

-
válasz
norbert1998
üzenetére
Majdnem a klasszikus portré világítás; Rembrant egy szemben élfénnyel. Ha az izzó a feje mögött van és a modell a kamerába néz akkor tökéletes lett volna portrénak is 👍🤗
Egyébként már az is hatalmas dolog, hogy észrevetted!
-
Wa2x_
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Adja, főleg a balos fény tesz hozzá sokat. Portrénak mehet.
-
norbert1998
nagyúr
Ez csak így érdekességképpen. Annyira nem jó, hogy nekiálljak szerkeszteni, egy kegyetlenül poros kamerájú 4 éves telefonnal lőttem poénból a felújítás alatt, de nagyon megtetszett. Szóval egy egy sima alap jpg, de nagyon bejönnek a fények.
-
válasz
bandhajon@
üzenetére
Baromi jók!!!
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok tegnap a kertben próbálkoztam egy kis impresszionista fotókkal, mit szóltok?
-
rekid
addikt
Rég jártam erre..
-
deny330
senior tag
válasz
balazs1022
üzenetére
-
deny330
senior tag
-
turbulencia8
őstag
Ma reggel Svájcban (Genfi-tó, Montreux), Fujifilm X-M5.

-
balazs1022
őstag
Régen jártam már erre, most hoztam pár képet:
Oneplus 7t Pro -
Ha még nem unjátok, akkor pár kép a idei őszi MondoConról:
-o-
Elnézést a kisfelbontású képekért, de a hardverapró új szerverének beletört a bicskája a 12MP-es fotók kezelésébe
-
válasz
randras_83
üzenetére
Véleményem szerint ott a leválogatással mehet el sok idő.
Kerülöm a lagzikat mint örömlány a gyóntatófülkét, meg messze vagyok én attól, hogy ott helytálljak! -
randras_83
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
-
Fandango
veterán
Telefonos, Snapseed edit.
-
kerobi
senior tag
válasz
bandhajon@
üzenetére
Nekem tetszenek, kulonosen az elso a meleg oszi szineivel. Eloszor azt hittem a 2 foto egy es megorultem a komplementernek, de kulon is szep. Esetleg ha kinyomtatod, rakhatnad a ket kepet egy nyomatra kicsit szeparalva oket.
-
bandhajon@
aktív tag
Sziasztok! Kíváncsi lennék a véleményetekre ezekről a fotókról.

-
kk831228
addikt
Könnyen vagytok Fujival...
Na egyszer ha sok pènzem lesz , egy x100XIV -öt veszek
-
Wa2x_
veterán
Voltunk múlt héten túrázni egy izmosabbat a Schneebergen Ausztriában, onnan hoznék pár kedvenc pillanatot telóval S24 + LR:

-
válasz
vakablak93
üzenetére
Meg is jött a "Fuji-s barátom" !
-
kovsol
titán
válasz
vakablak93
üzenetére
Nostalgic Neg kollekciót is tudnék hozni
-
vakablak93
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Szépek mindenképp
Nálam mondjuk pont fordítva
, nekem nyáron a Classic Neg. jön be legjobban. A Classic Chromeot én nyugdíjjaztam, a Nostalgic Neg. a másik amit nagyon szeretek a CN mellett.Nekem tavasszal és télen jött be leginkább, de időnként nyáron is a Classic Chrome amíg használtam, szintén Soc JPG:
Classic Neg, szintén 0 szerkesztés, hirtelen csak ez a sorozat jutott eszembe, meg a fentebbi bringásak, gyors visszakerestem őket, azok is piszkálatlan Classic Neg.:
-
kovsol
titán
válasz
vakablak93
üzenetére
Nekem classic chrome -ra épülő dolgok pl a nyári hangulathoz jobban adták overexpozva. Borongós, vagy ilyen őszihez meg classic neg.
-
kovsol
titán
válasz
deny330
üzenetére
Elég jól finomhangolható milyen stílusú képeket szeretne az ember, és a gyári profilokon kívül 7 sajátot is el tudok mentani, igy könnyen kiválaszthatom adott szituban milyen legyen a kép. Én RAW+Jpeg lövök aztán ha úgy van, hogy mégse jön be utólag még adott a lehetőség a korrigálásra.
-
kovsol
titán
Sok munka mellett végre én is el tudtam menni hétvégén egy kicsit fotózni. Fuji X100VI -al készültek. Out of Camera JPEG mind.

-
norbert1998
nagyúr
Még pár fotó a nyaralásról. Harmadik és ötödik napok.
Rovinj naplemente:
Rovinj a távolból egy 43 éves objektível:
-
norbert1998
nagyúr
Fa. Itt ismerkedtem a Sigma 30 1.4-gyel. Azóta is imádom.

-
csodavas
tag
Szevasztok!
Ezer éve nem pakoltam fel ide fotót, de most berakok kettőt, hátha van valami észrevétel.
Variációk egy témára. Fiat 500, Canon 5DMKIII, 50 egynyóc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Battlefield 6
- Tudományos Pandémia Klub
- Energiaital topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HOWEAR HW ULTRA 3 Call okosóra
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
. Hol készült?
ez a fotóstúra pedig nagyon jol hangzik, én nem tudtam hogy ez egy létező koncepció de egyszer biztos kipróbálok egyet főleg ha némi tanácsadás/oktatás is benne van.

Bal-jobb oldalt se így komponáltam/vágtam volna, de az nem olyan zavaró.
Köszike!
.