Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Cifu: F-47, az új csúcsvadászgép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: Beszipuzott AI
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz
Bobrooney #65894 üzenetére
vannak elfogadott közmegegyezés színpaletták.
a hubble paletta egy ilyen például. Az ördögfej második feldolgozás már ahhz próbál igazodni.
ugyanakkor az önkifejezés szabadsága is elfogadott. Lévén nem látható tartományokról beszélgetünk a spektrumban.
A Ha van elfogadva pirosnak, az o3 kéknek.Eme konkrét képnél a kétes minőségű nyersanyag eme színekkel adott egy hunyorítva vállalható minőséget és nem esett szét teljesen. így ez picit kényszerpálya volt.
másrészt ez én saját örömömre teljesen hobbista jeligére csinálom. Nem egy tudományos oldal illusztráció, így nem ragaszkodom a tudományos realitáshoz.
-
deny330
senior tag
válasz
yagami01 #65870 üzenetére
Láttam a napokban.
Figyelni fogom a webkamerákat, hátha délutános héten eltudom kapni.
Más:
Picit félve, de hoztam pár autós képet:
Szerk: ezek lemaradtak:
Remélem fotós szemmel is értékelhetőek a képek, és nem csak azért tetszik nekem ennyire, mert saját verdáról van szó. Ilyenkor nehéz elvonatkoztatni sajnos, de hát maximum legközelebb nem posztolok ilyen fotókat.
-
fattyu
veterán
Na abbahagyom a floodolását a topiknak csak még ezt.
A duál keskenysáv szűrő ugye Ha tartomány miatt Piros túltengés.
Most tanulgatom a technikát gyakorlatban a normalizálásra.
Tegnap még a démonheadre azt mondtam felesleges mert az egész homogén.
Ma már
-
fattyu
veterán
Ami az én cuccommal jó lesz, az az Androméda és igen listán van, de az most egyáltalán nem jön horizont fölé szóval majd
Majd, nagyon majd. tényleg nagyon majd mert ezt is ki kell heverni anyagilag, lesz egy másodrendszer. Nagyobb gyútávú üveggel kissebb szenzorral. Pont a galaxisok miatt.
Nekem az M51 még egy bakancslistaa mostani cuccommal ez a látószög.
az elmélet másodrendszer ezt adná ki szemben a mostanival.az elveszés a filozófia nekem is nagyon erős benne. amikor megnézem hogy milyen messze van az objektum és hogy hány millió évvel ezelőtti kép készül gyakorlatilag... nagyon elgondolkodtató
-
Wa2x_
veterán
válasz
fattyu #65885 üzenetére
Ha lehet ilyen irányú "kérés" és persze téged is vonz a téma, egy-egy "közeli" galaxisról közelebbi fotóért én el is csöppennék.
Abban annyira el tudok veszni...
Ez már tök off, de ez a világűr téma amúgy is annyira rabul ejtő és elgondolkodtató, felfoghatatlan, hogy ilyenkor sajnálom egyedül, hogy nem élünk 500 évig, hogy még többet tudjunk, lássunk belőle.
-
fattyu
veterán
válasz
yagami01 #65883 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
nagyon az. Hatalmas sikerélmény.
ebben tényleg benne van a Főnököm sok sok segítsége és megalapozása a tudásnak. Az alapos utánanézés előtanulás piackutatás, illetve a tényleg kompatibilis egy család rendszer felépítése ami a random szivatás faktort közelíti nullához. meg távcsőből is a típusválasztás.
viszont így is 4 éjjelből 5 elfogadható kép sikerült. Ennél önbizalom alapozóbb kezdet nem létezik asztrofotóban.De valóban hatalmas élmény, és olyan szinten doppingol ami nagyon régen nem volt
Az hogy ez a legjobb.
Technikai és fotós szemmel egyértelműen nem.
Ez a leglátványosabbde ez a téma érdeme. Ez a terület tényleg a legizgalmasabb változatos dinamikus dolog az égen ami hobbista technikával elérhető. Szóval ezzel a témával a gyengébb kép is eladja magát
-
yagami01
aktív tag
-
fattyu
veterán
4 verzió és 10 órányi utómunkával később
továbbra is látszik hogy kevés volt az alapanyag de hunyorítva ez már elmegy.
-
fattyu
veterán
nem is lett jobb minden téren, de az hogy szét lehet választani a pirosban megfulladt egyéb színeket ez új utakat nyit meg. Másképp kell csinálni és a köztes eddig használt workflow lépések nem vagy nem úgy használhatóak .. 3 nap múlva ezzel a technikával újra helyen lesz csúcsfény meg a black level is és jóval dinamikusabb színtartomány lesz. bár most ahogy nézem az időképet nem lesz új anyag jó darabig. Már elpakoltam a cuccot mert hajnalra tegnap még esőt mondott.
-
fattyu
veterán
nem tartok még ott.
Én még az újszülöttnek minden új.Pl most néztem meg egy másik feldolgozási technikát hogy a narrowband filtereken ne ennyire szigoruan AC milan színek legyenek. avagy a piroson és a feketén kívül legyen más is.
Ugyanabból az anyagból.
És mintha másik kép lenne.A buborék nebula így már látható és tényleg buborék.
Amíg 10 percenként szintet lépek addig nincs értelme nagyon
-
fattyu
veterán
TL : DR
fattyu asztrofotós botladozása.Hátha érdekel valakit.
Kezdő astrofotós megélései.
Sosem kicsit sem astroztam előtte. még egy távcsövön se néztem át.
Általános hetedikben voltam egyszer planeáriumban osztálykiránduláson.fönököm asztrozik tizenéve. ő fertőzött meg. Newtonnal meg sok DIY cuccal csinálja, sok kihívás sok szívás de ha összeáll hatalmas sikerélmény. Engem a fotózás mindig érdekelt úgyhogy mindig kiváncsian vártam ami ujat hoz.
Majd egyre jobban érdekelt. egyre több fotót néztem magamtól, cikkek, hogy kéne elkezdeni, mik az alapok hogy is kell képet feldolgozni stackelni nyújtani.
majd egy nap felkeltem és én ezt akarom.1 hét durva piackutatás után megvolt hogy mit akarok, a mechanika állvány fényképezőgép fronton. teleszkóp/objektív ügyben voltam kicsit tanácstalan.
hobbifotós múlttal vannak bizonyos berögződéseim. PL az F2es objektív az NEM gyors üveg.
meg ilyenek.
na hát létezik f2 es 400mmes teleszkóp is de mint schmidt cassagrein származék, karbantartás beállítás simogatás igényes. az f2 hátrányai itt is megvannak. Pengevékony éles sáv, ha nem tökéletes a tükör és kollimáció beállítás kuka a kép.
Kezdőként inkább ridegtartást jobban tűrő nem simogatást igénylő cuccra vágytam, ami tűri ha autózik csak összerakom és dolgozik.
Így végül hosszas vekengés után egy 400 es petzval lett. Majdnem objektív. Szinte zárt. lencsék egy zárt fém tubusban. f4,9
sima nappali fényképező pályán, ilyen objektívre nagyon flegma megvető pillantást is alig pazarolnék.megrendeltem mindent valahol múlt szerda körül.
Hétfőn délben mentem a cuccért.
3ra összerakva lábon összedugva amit nappali fénynél lehet beállítva vártuk az estét.
helyette olyan hóesés jött délután amilyen karácsonykor SZERETNE látni az ember. én meg szomorúan néztem hogy ebből ma teszt nem lesz.
De éjfélre kitisztult az ég előbújhtak a csillagok.
Kipakoltam, és vagy egy órát elszerencsétlenkedtem. Első alkalommal egy polar alignment azért kihívás. Főleg ha csak úgy a földön van a tripod és minden érintéstől picit mozog minden. a fókuszprogram is érdekes volt mire beállítottam backlasht meg hogy mit is várok el tőle milyen sűrűn.De a lényeg ezután sikerült elindítani az első expo sorozatom. nem érdekelt mit csak fotózzon. Hogy lássam működik a követés, a guide, a fókusz a lencsefűtés a minden.
A focus guide beállításaval játszani kellett.(Illetve a balancera való törekvést sajnos még napokkal később is igazgatnom kellett. Ezen a fejen nincs kuplung. Strain wave technológia nem igényel ellensúlyozást egy bizonyos KG limitig, és utána is csak azért leginkább hogy ne boruljon fel a saját őárgrammos karbon tripodján. viszont azt tapasztalom hogy a 2 másik tengelyen ( teleszkóp hosszirányú tömegköéppontja, és maga a teleszkóp jobb és bal oldala közötti tömegeltérés a ráaggatott cuccok miatt) jelentkező balance hiány igenis károsan befolyásolta a követés pontosságát.)
Türelmem a tesztofótósorral
meglepően sokáig tartott 120 körüli 2 perces expó készült.azon melegében töltöttem pendrivera és a cucc fedett helyre menekítése után estem neki az utómunkának.
gyakorlatilag tényleg tesztkép volt. Nem fotónak készült hanem rendszertesztnek. A célpont egy galaxis volt. a nagyobbak közül való de 408 mm mélyűr témában panó, igy oltárit kroppolni kell a kész képből hogy TÉMA legyen a képen. Ehhez képest elégedett vagyok vele. Első és nem is igazi képnek teljesen oké utómunka van benne részlet meg minden.
Kedden napközben már éreztem hogy ez így nem lesz jó. a szűk perspektíva amim van az égre nagyon limitál és én ezt nem akarom. Telefon a mesterembernek.
. A kertem sajnos körbe van mindennel. A saját gyümölcsfáim, az épület, a szomszéd fái háza, a másik szomszéd háza fái. Mögöttem meg akácerdő....Emiatt második esteis magasan és gyakorlatilag csak észk és kelet közötti célpont jöhetett szóba.
Ez megint galaxis lett. De a technika szivatott.Hittem én. Vannak dolgok amiket minden alkalommal meg kell mondani a rendszernek és én ezt nem tudtam.
De érdekes módon ha a treking nincs bekapcsolva akkor a követés nem történik. Ezen bizony én is nagyon meglepődtem. de két órányi küzdés után feladtam dühösen csalódottan szomorúan elpakoltam. yt videók nézése közben valaki épp mondott egy tippet valami beállításra mondom lemegyek bekapcsolom beállítom, és a menüben bóklászva ekkor tűnt fel hogy jé, ha a tracking kapcsoló off a menüben az lehet oka a frusztrációmnakkipakol polar align beállít... 11 kor talán elkezdődött felvétel. 170 körüli felvétel készült de 140 került végül a stackbe. minden rendben levőnek tűnt, a meridián flipet még megvártam, (kábel akadás tépés borulás rettegésből fakadólag) de miután ez lezajlott elmentem aludni. Magamtól keltem hajnal négykor rohantam ki hogy felborult e, elvitte egy bagoly vagy mi?
De semmi csiálta az epókat továbbra is. Viszont mivel már világosodott nyilván leállít és a vége kuka.
Ebből lett ez
teljesen zsiványul elégedett vagyok. Pici célpont kb 1:1 nézetű krop ehhez képest éles részletes nem zajos színek textúra tartalom. De jó vagyok.Szerda. Megkezdődtek a munkálatok.
Estére én már nagyon nebulát akartam lőni. Hosszas keresgélés uután találtam egyet ami a jó részén van az égnek de 24 fok magasságból indul 18 fok mélyponttal, és onnan vissza hajnalra 24 re, valamint széles pályát is jár beLesz ami lesz sztoikus nyugalommal elindítottam a programot. Első narrowband szűrős kép mivel emission nebulára elvileg az kell.
Néztem az expo previwekat ahogy a saját cseresznyefám ágai csinos templomos kereszt árnyékot rajzoltak a képekre. Sebaj majd ami nem lesz gáz abból készül kép.
Ezt már viszonylag nyugodtan magára hagytam az alacson pálya és a meridián flip tegnapi sikere miatt. sokáig követtem tableten hogy a követés megye jól meg hogy a mélypontnál az akácerdő mennyire lóg bele ( nagyon)
nehezen és hányatott álombe merülés után ismét magamtól keltem 4 kor rohantam ki minden rendben.Képek letölt kifejezetten használható mennyiség. Mivel ezúttal igen korán sikerülta technikát csatába állítani, lett 185 két perces expó a stackben. Ebből lett ez
Ismét büszkeség és sikerélmény. Első nebula. komponálás expók utómunka végeredmény. Öröm bódottág.
Csütörtök Délután befejeződtek az ács munkálatok.
immáron ez a kilátásom.
Az őrtorony / falusi csillagvizsgáló.
Gyakorlatilag a saját cseresznyefám déli irányban az egyetlen limitáló tényezőm, de az is csak ilyen 20 fokig, illetve minden más irányba teljes horizont. enyém a világ.
Arrogáns is lettem.
Lófej köd a legszebb dolog az égen szerintem amit csak láttam eddig.
DE
alacsonyan van a falu felé kell lőni. Úgy voltam vele lesz ami lesz.
Viszont mivel ugye tudott volt hogy 10:40 körülig tud futni a lófej köd expósor, így az éjjel hátralevő részére kinéztem egy másik nebulát, amiről nem hallotam előtte, nem is néztem utána. Emission nebula egész jó méret a látószögemhez reggelig tudom fotózni. Ennyi érdekelt.
Reggel lelkesen letölt és nekiestem az utómunkának.Lófejjel kezdtem.
80 két perces expó készült. Ami kevés. ROSSZ körülmények között.
Készséggel bevallom stackek utómunkázásában bár büszke vagyok az eddigi képekre de kifejezetten kezdő vagyok. Simán lehet van aki ebből csinálna szép végeredményt de nekem az én tudásommal nem ment. Kevés a jel, sok a zaj, emiatt az elérni kívánt végeredmény nem sikerült. ha addig nyújtottam a hisztót amíg szerettem volna vállalhatlanul artifaktos sávos szemét lett belőle.Ez lett a legjobb amit ki tudtam hozni belőle. És ez nem jó. Ezt csak a történet és nem sikerül mindig minden alátámasztása miatt mutatom meg, mert amugy nem érdemes rá.
Viszont a másik célpont. NGC7288
126 expó.
Dolgozgattam kifelé és ahogy bújt elő egyre jobban tetszett. És nézegettem, hogy ezt mi a fenéért nem hívják démon fej nebulának?? Majd gugli és LOL, hívják annak is.
Nekem, ismétlem nekem eddig ez a legkedvesebb képem. ennek az utomunka eredeménye finomsága rétegei tetszenek a legjobban.
Hogy azt se tudtam hogy lesz benne egy arc. Hogy nem volt tudatos a kép irányának állítása így jött ki a gépből. És imádom. És akezdők szerencséje.
A B tervem egy nekem nagyon szép eredmény lett. A nagyon vágyott célponttal pedig türelem... majd őszre visszatér ideális magasságba és időre.Összefoglalva.
Nulláról indulva 4 éjszaka alatt 5 kép született.
4re büszke vagyok és jó eredménynek tartom őket egy 5 asztrofotót készített fogalmatlan balféktől.A technika nem szivatott nem volt komplikáció, nem volt váratlan hiba katasztrofális figyelmetlenség és kaptam zsinórban NÉGY napot kora tavasszal amikor belekóstolhattam ebbe a fekete lyukba.
a tudatos eszköz választás és az üzembiztos működés fontossága azt hiszem kifezetődött és jó döntésnek bizonyult.
Ettől még nagyon szerencsés is voltam. -
fattyu
veterán
Első Nebula próbálkozásom.
Más a technika szűrözni kell hogy előjöjjön az emissziós felhő. A szűrő eszi az összes többi fényt.
és ahogy írtam ennek másik műfaj az utómunkázása.
Ez egy nagyon összecsapott v1 mert nagyon, kiváncsi voltam az első nebula eredményre.Harmadik asztrofotóm összesen.
-
fattyu
veterán
nagyon kedves köszönöm.
ahogy nézem ő monokrómban dolgozik, az megint egy még betegebb műfaj.
Alapvetően nebulákra ködökre előnyösebb mert minden frekit külön vesz fel és így tudja domborítani amit akar. de sokkal idő és munkaigényesebb. Én színessel tolom....
Annyi időm amennyi ahhoz kell nincs. Meg türelmem seÉn szeretem most még hogy egy kép egy éjjel.
-
fattyu
veterán
válasz
kk831228 #65865 üzenetére
kezdő vagyok még valószínűleg egy profi elszörnyedne ezen és megkérdezné hogy jó de hol az utómunka.
Amit és amennyit most látok ebből, hogy nekem a galaxis könnyebb téma utómunkában.
Egy színes nebula ahol ki akarod cibálni belőle a sok színt. na ott mennek bele órák.az is jön majd csak a jó nebulák már marha alacsonyan vagy nem vannak. az inkább téli sport.
-
fattyu
veterán
válasz
kk831228 #65862 üzenetére
Hát ezek
egy 408 nagyon durván korrigált 408/85 petzval üveggel.
hőtött apsc színes asztokamera, ekvatoriális követő állvány, motoros AF, objektívmelegetíő
Meg sok utómunka, bár gyakoroltam más stackjein is amíg megjött a technika, meg most már a sajátjaimmal is. ebben olyan 1 óra munka van mindenestül. Stackelés + utómunka.
ez 149 2 perces expó és kemény Crop.A 408mm asztroban széleslátónak számít, és én is inkább nebulázni szeretnék, de az jobbára téli sport, ami most elérhető oda meg nincs kilátásom. Ház fa erdő légvezeték jeligére. de dolgozom rajta.
-
fattyu
veterán
M81+M82
a kompozíció azért így van mert van egy fajta köd is a területen ami adta volna. De az este technikai problémák voltak így a szűrős képek amik ezt kiadták volna nem készültek el.
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
Tesztfotó
Elmegy -
LadaLord
aktív tag
Nem tökéletes, de ahhoz képest, hogy mennyire voltam itt másnapos Brno-ban, és csak gyors előkaptam a telefont, sztem vállalható.
-
deny330
senior tag
válasz
yagami01 #65846 üzenetére
Igen, több helyen is olvastam ezt az infót, azért figyelgettem tavaly többször is az időkép webkameráit is. Nyáron így sikerült elcsípni az egyik leglátványosabbat, de az mondjuk tényleg brutális volt. Nem hittem a saját szememnek, mikor láttam szabad szemmel is. Elképesztő érzés volt, hát még a képeknek mennyire örültem mikor visszanéztem..
-
-
yagami01
aktív tag
válasz
deny330 #65844 üzenetére
A Nap olyan ciklusba ért, ami miatt tavaly nagyon sokszor (~15 körül biztos volt) látható volt itthonról is, hogyha a felhőzet engedte. Persze szabad szemmel csak kevés alkalommal volt észlelhető. Időképet érdemes lehet követni FB-n pl., de vannak erre alkalmazások is tudtommal.
Kristof93: Igen? Na az tök jó, ha valami hasonló fény tudott lenni. Az itthoni sarkifényből tudok kiindulni, így azt kapásból kizártam, hogy annak van bármi értékelhető fénye a valóságban így a terepre legalábbis. Ott annyira erős ez a cucc, hogy konkrétan visszaveri a fényét a környezet és ez látható? Durva. -
deny330
senior tag
válasz
Kristof93 #65839 üzenetére
Irigy lettem.. Gyönyörű képek.
Az első nagyon háttérkép gyanús. Kár, hogy Mo.-n nem igazán van ilyen jelenség - bár nem biztos, hogy azt szeretném. A tavalyi év így is intenzív volt a naptevékenységeket tekintve, 1x nekem is sikerült lencsevégre kapni sarkifényt itthon.
-
deny330
senior tag
válasz
Grillo #65830 üzenetére
Ugyan az a táv, csak a kivágás sikerült máshogy valamiért. Úgy érted balra tolva, hogy a bringás a kép jobb oldalán helyezkedjen el? Megpróbálom harmadoló rácsra rakni, de igyekeztem jobbra tolni a bringást, hogy ne az előtte lévő rész legyen levágva, amerre megy/néz.
Megnézem a csúszkákat, valszeg a sárgán kicsit megcsúszott a luminance, azért világít a domb annyira. -
yagami01
aktív tag
válasz
Kristof93 #65839 üzenetére
Zsír! Azt megkérdezhetem, hogy hogyan tudnak ennyire világosak, jól láthatóak maradni a hegyek? Milyen volt szabad szemmel és mennyire segített rá a gép? Mint tapasztalatban még nem annyira jártas.
Azt látom, hogy nem volt csont sötét, az égen látszik, hogy a távolban világosabb. Plusz az erőteljes "fénygömb" valószínű a Hold, ami tény tud fényes lenni. Lehet, hogy elég ennyi a megfelelő géppel, obival, beállítással. Esetleg utómunkával. Na mindegy csak ez megfogott, hogy este van mégis ennyire jól látható minden és ez a sarki fénnyel elég jó kombó, jó lenne majd egyszer valami hasonlót lőni, ha eljutok odáig
: )) -
Kristof93
senior tag
Ilyesmit még nem láttam itt a fórumon
Sajnos utazás közben ért, nem volt időm az út szélénél jobb kilátót keresni. -
kk831228
addikt
Tegnap jobb idő volt , kimentem kicsit kattogni...
-
Matska
senior tag
válasz
fattyu #65834 üzenetére
Ja, értelek, az azért más liga az asztro tájképhez képest. Az tényleg inkább műszaki/programozói vonal a technikai rész, ha meg inszomniás vagy, és tele vagy pénzzel, akkor tuti neked való hobbi
Ha mélységben bele akarsz menni, akkor a Magyar Asztrofotósok Egyesületében sok segítőkész emberke van, meg a találkozókon is sokat lehet tőlük tanulni. -
fattyu
veterán
-
Matska
senior tag
válasz
fattyu #65831 üzenetére
Hali. Az asztró kapcsán, az Orion elég hálátlan téma, még átalakított géppel is, viszont egyre hamarabb látszik már a Tejút centruma, abban több örömet lelhetsz. Stellariumot töltsd le, ott tudsz tervezgeti, tanulj meg stackelni, arra ott a Sequator.
Annyira egyébként nem technikai kezdetben, vagyis inkább kidolgozás terén, de kezdésnek bőven elég egy fényerős UWA, meg egy fényerős normál. -
fattyu
veterán
Újrakezdő vagyok. sok évig nem foglalkoztam a dologgal.
a látás megkopott, a szemem romlott, de még mindig a manuál fókusz üvegekhez ragaszkodom többnyire
Három számomra elfogadható kép mióta megvan az uj technika.
Azt hiszem elkezdett nagyon érdekelni az astro. Nagyon gondolkodom hogy ráfekszem a témára, csak ez eléggé technikai sportág. meglássuk.Tamron 20-40 Tájképeléshez vettem. Nekem a 20 elég széles.
Nem nagy truváj a kép, 50mm f2 obival egy orion széles kép. A poén, hogy kézből.
Brutál mit tud ez a váz. iso 51200Szintén az orion öv.
Ez pedig az első astrotájkép próbálkozásom. Sok a hiba el kell mélyedni szűrőkben utómunkában (ehhez a lightroom önmagában azért kevéske) aztán majd lesz jobb is. -
deny330
senior tag
Ki melyik verziót preferálja jobban?
Lőttünk pár képet tegnap a srácokkal Eplényben, szerencsétlenségemre a 35mm-t vittem el, de már a helyszínen rájöttem, hogy inkább valami kis tele kellett volna. Pici különbség van a fotók között, nem ugyan az a kettő, de a szerkesztésen van a hangsúly amúgy, azon belül is a színvilágon. A képek nem lettek olyan szörnyűek, de a színvilággal nem tudom mit kezdjek. Annyira nincs semminek színe.. próbáltam ezt az oréndzs end tílt', de szerintem nem az igazi. Ti mit gondoltok?
-
PixelPaja
junior tag
Napnyugta a kertben.
-
PixelPaja
junior tag
Találtam egy mogyorót.
-
PixelPaja
junior tag
Próbálkozom... Nem tudom, még melyik irányba induljak el... Melyik lenne a nekem legjobban fekvő irányzat, ezért aztán mostanában, mindent fotózok, valami csak megragad és elindulok abba az irányba majd.
-
PixelPaja
junior tag
válasz
Bobrooney #65821 üzenetére
Persze, hogy én kérdeztem.
Örülök is a válaszodnak, hiszen ha nem lennék kíváncsi más véleményére akkor nem töltöttem volna fel ide.
A kékre visszatérve, nekem talán azért jött be jobban mint a sárgás vagy ff, mert annyira kilóg a "sorból", ezért is írtam, hogy valszeg sokaknál kiveri a biztit, mert nem a megszokott, nagykönyvben megírt szín összeállítású kép. Máshol is véleményezték és elemezték, többeknek nem jött be, de volt aki "hanyatt esett" tőle annyira bejött neki, (megjegyzem elismert fotósról, nem amatőrről van szó) de nem kívánom nevesíteni. Elég megosztó kép tény, de nekem azért tetszik.És... bizony kezdő fotósként, jól esett egy profi elismerése, még akkor is, ha mellette rávilágított néhány hibára amit figyelembe kellett volna vennem.
Mindent összevetve, mint már korábban is mondtam, minden vélemény számít, mert valahova elvisz. Ha csak a "jó", meg "nekem tetszik" jön, az bizony édes kevés, mert abban hitben ringat, hogy jó irányba haladok, és lehet nagyon nem...
Ezért, köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és megírtad, hogy a te szemszögedből nézve milyen.
ps.:
Ami külön köszönetet érdemel, hogy nem leszóltad, hanem véleményezted és azt meg is indokoltad. Köszönöm. -
PitLee
őstag
Hóvirágméz készítés folyamatban. (A52s5G 16M alapbeáll.)
Bocsi, nem érek rá sok a meló, mondta a méh háton repülve és tovább állt
(vágva) -
Bobrooney
senior tag
válasz
PixelPaja #65818 üzenetére
Próbáltam megfejteni nekem miért nem jön be a kékes (gyanítom más is ez miatt akadt fenn rajta). Nagyon nem természetes az a szín ebben a környezetben, szerintem ebben a kék környezetben nem vagy képes olvasni.
Sárgán még sejtetheti azt is, hogy akár egy reggeli felkelő nap szűrődik be, vagy egy esti olvasólámpa fénye.
Nem veri ki a biztosítékot, segítő szándék vezérelt szerintem mindenkit, te kérdezted melyik jobb szerintünk.
-
rekid
addikt
-
PixelPaja
junior tag
válasz
Bobrooney #65816 üzenetére
Alapból nekem a kékes árnyalat jön be, de sokaknak ez kiveri a biztosítékot.
A kéket fotóztam meg és direkt húztam ilyenre, addig játszottam a beállításokkal, míg ez lett belőle. Az utómunka a kéken annyi volt, hogy két képet csináltam, az egyik előre, a másik hátra fókuszált volt és összemostam a kettőt, hogy a végső kép mindenhol éles legyen, ott nem játszottam a színekkel, mert az adott volt már. Az tetszik még, hogy a pohárba kicsit megcsillan a piros ital, de nem uralja, valamint, hogy a pohár oldalán visszatükröződik a könyv. -
PixelPaja
junior tag
Csináltam egy "lowkey" stílusú képet. Hogy ilyen is legyen.... Melyik a jobb?
Fekete-fehérben:Szinesben :
-
Alg
veterán
Wachau-i kört mentem tegnap... próbáltam kompozíciót találni, de valahogy nem akart semmi működni, ma megnézve még azok sem amik ott tetszettek. Meg van olyan amivel az utómunkában nem tudok mit kezdeni.
Amolyan unalmas, tiszta, derült idő volt, se egy érdekes felhő, se egy kis köd, semmi - szóval végül monokróm lett, ~50-60 képből talán ez a kettő a legjobb:
-
fattyu
veterán
Hello,
Technika segítség kérdés lenne nekem.
Felraktam egy filmes obit egy a7 vázra egy nex adapterrel.
yashica ml 28 f2.8 az obi. És nem rajzolja ki. olyan sötét sarkok hogy az nem vignette hanem mintha apsc üveg lenne. de nem az. Valaki érti hogy ez hogy lehet? -
vond
MODERÁTOR
Idén is beküldtem pár képet a helyi sajtófotó pályázatra. Bedobom ide is őket. Lehet, hogy egy-kettőt már megosztottam annak idején.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- PC Game Pass
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Nikon AF Nikkor 70-300mm, 1:4-5.6 G objektív
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 1240 vagy 3800 expoval! )
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- RÉSZLETFIZETÉS 12 RÉSZLETRE ELÉRHETŐ Acer Predator Helios 18
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest