Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #245490 üzenetére
Ezt a csavart baj ha nem húzom meg? Az a helyzet hogy a villa papucs kicsit befele Hajlik gyanítom ezért ha ezt a csavart kopra behúzom Akkor a váltás nem a legjobb, pontos "elviszi kicsit". de ha egy kicsit engedek rajta akkor tökéletes lesz a váltás. Így hagytam, de biztonság kedvéért gondoltam rákérdek, Ti mit gondoltok erről(csak nem esik le majd). A nem kopra húzom meg, úgy értsétek meghúzom ütközésig majd onnan egy nagyon kicsit vissza lazítok. Kép [kép]
Illetve az baj? ha a váltó kicsit előre fele tolódik mert ugye ezzel a csavarral hátrébb lehetne állítani.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Mire akarod tenni?, kerestem vissza de nem találtam milyen vasad van.
Ahogy olvasom kezdő vagy, padkára fel tudsz már menni?
Látatlanban egy ilyen is bőven elég, a maradék lovéból meg vegyél egy Variát, úgysem hiszel benne, legalább megdől egy teóriád. -
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #245496 üzenetére
Nekem 2.5deci kb Stans-ból, a napokban töltöttem utána a montin első-hátsónak 40-40ml-t
-
Speedy007
őstag
Nekem Deore LX 570 fékváltókarom van, látom hogy használtan árulnak olyat is ebből ami esetén külön van a váltó test és a fék kar. Kérdésem az lenne hogy ezek a váltók amik fék kar nélkül elérhetőek azt lehet donornak használni a fék karral rendelkező verzióhoz? Kérdezem azért mert használtan csak ilyet találok és máshogy nem tudom megoldani hogy újra 100%-s legyen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #245494 üzenetére
Van majdnem 9 deci Stan's tejem, így fel vagyok tejezve rendesen. ...csakhogy van egy 2,2" fekete Cross Kingem is, meg egy félviseltes Race King amiket el kellene "fogyasszak".🤔 Kellett nekem barna.🙄🤭
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #245481 üzenetére
egy éve nem nyúltam a stans tejjel töltött tubeless kerékszetthez (picit ereszt, de azt kezdettől fogva, vsz a szelepnél van gikszer, de majd úgyis cserélem lassan a külsőt, meg kap új szelepet is)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zoliwrc
aktív tag
A legjobb az a sima és a linken szereplők közül még a Joe's
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A DT híresen jó "agyú ". ...én fulcrumot nem vennék, DT, vagy Mavic a megfizethető kategóriában.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
cobranco
csendes tag
„Ez már mindentől annyira távol van, hogy aki itt van, még annak sincs közel”-mondják a helyiek.
Peloponnészosz dél-keleti csúcsán húzódó Maleas-félsziget, Gögögország egyik legszebb része. Óriási hegyek, eldugodt tengeröblök.
Innentől nem meglepő, hogy kalandoraink egy olyan útvonalon próbálkoznak, ami a térképen nem is létezik. Ennek ellenére sorban veszik az akadályokat, lesz egekbe tekergőző szerpentin, a változatosság jegyében újra kősivatag, egy kietlenségével tekintélyt parancsoló „gigakanyon” is bejelentkezik engedély nélkül, természetesen az „álomtengerpart csobbanással” menüpont és a Borbás Marcsit is meghazudtoló gasztronómiai műsor ezúttal sem maradhat ki.
Görögországi bringás barangolásunk újabb részével kivánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Bazi nagy Görög-túra 9.rész: "A világ vége után másféllel" 2021. /1440p/
Útvonal: Kapsala-Fokiano-Pigadi-Amigdala-Pirgoudi-Tristila-Leonidio-Plaka beach
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704055289675825&type=1&l=dfff516944Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
.LnB
titán
Nézegetem még mindig a kerekeket. De nem nagyon lettem okosabb.
Felnifékes, gyors záras, Shimano (10seb)-es kellene. Max összeg 450€. És még mindig ezeket találom:
DT Swiss PR 1600 SPLINE 32
Fulcrum Racing 3 C17 Wheelset
Fulcrum Racing 4 WheelsetTi melyiket vennétek?
Az a baj, hogy az agyakhoz sem értek, nem tudom mit kell nézni, melyik jó.
Szóval ha van tapasztalat, ötlet, szívesen meghallgatnám. Köszi!„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #245486 üzenetére
Lehet félt félkézzel menni.
Mézga Aladár...ne fesd az ördögöt a falra, ki kellene bírja még amíg lecserélem ezt a gumit.😟...mondjuk június vége. Gumicserênél elkummantottam a szalag+szelepcserét, de egyre inkább úgy tűnik nem kellett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #245484 üzenetére
Cseréld ki. Nekem ue. volt a végén leszakadt belül a gumi a szelepről.
-
fulton
addikt
válasz arcitec #245479 üzenetére
Erről a bekezdésről csak ez jut eszembe most
"Mit?" -
fulton
addikt
Én láttam olyat is a közelemben akinek kemény index cucc volt a lámpa mellett. indexelt is vele falun belül sehol egy lélek jelenlétében (ja meg én ).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #245482 üzenetére
...bár most kezd gondom lenni az immár 2 éve ( ) bentlévő Mavic szeleppel, folyton utána kellett húzzak a napokban mert eresztett mellette. ...lassan átjön a lyukon mindenestül.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #245477 üzenetére
Nem értitek..az aksitartóba volt rejtve 4.980.000 ft.
-
jjeahh
nagyúr
Pont azért, mert a sima, nem a puccos Race
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #245459 üzenetére
És mit csinálsz a féklámpával, mikor azt sem tudod jön-e valami mögötted, és ha mégis akkor, hogy milyen távol van? Fékezel egyet, hogy lásson meg? ...vagyis nem értem hogyan jön ide a féklámpa.
jjeahh...a Stan'st pont nem kell nekem gyakran ellenőrizni, újratölteni. ...igaz a sima, nem ez a puccos Race.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arcitec
addikt
Még az is lehet közel a való áron adták el ... Pénzmosás, jót nevettem ...
"..jelentős értéket meg nem haladó vagyon megszerzésével, rendelkezési jogosultság szerzésével elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják"Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Ringman
nagyúr
ez valami villanyrobogó?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #245473 üzenetére
új néz ki a bsa-t/pressfitet majd leváltja a t47-es középcsapágy, majd lehet új szerszámokat venni, meg drága középcsapágyat
-
arcitec
addikt
Mondjuk ezt sem értem, hogy lehet egy 5 milliós bringát közterületen lezárva hagyni, hogy aztán secc perc ellopják: Ötmilliós biciklit lopott a tolvaj, majd tízezer forintért adta el.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nutra
tag
válasz Jester01 #245462 üzenetére
észrevehetően nagyobb ívben és türelmesebben kerülnek az autósok
Így van és ez a lényeg. Egyedi paraméterekben vannak jobbak
(Moon Nebula 200 lumen, Cerberus 150 lumen de mégis a 65-ös Varia van fent mindig aszfalton), árban minden olcsóbb...
Összeségében zseniális kombó, látható és hallható a mögöttes forgalom, ott az infó amikor érdekel. Van pár olyan forgalmi szitu, amikor a kijelzőre pillantva tudom, hogy mehetek-e tempóból vagy jobb lassítani (balra sorolás, úthiba kerülés - persze azért hátra is nézek, megerősíteni amit már tudok). Pontosan tudom, hogy mikor fog mellém érni az autó és jön-e még.
Igen, hülyék ellen nem véd, egy bármilyen lámpához képest drága , érthetetlen, hogy minek stb. stb, nekem megérte (és többünknek itt). Ha nem lenne ez a fórum, akkor (többek között) megspóroltam volna ennek is az árát. -
jjeahh
nagyúr
A Trek is nekifeküdt az alu fejlesztésének és a Specialized Smartweld riválist kapott . 1257g lett a váz, van nekük olyan karbon vázuk, ami többet nyom . Remélem nem csak Allez Sprint alternatíva lesz, hanem csinálnak hasonló Chisel riválist is.
-
Ringman
nagyúr
válasz Toobee #245468 üzenetére
ezt néztem én is, de békéscsabán tudnám átvenni, bp-en nem járok mostanában :/ - meg makó felé sem
persze ha foxpost olcsóbb&megoldható, akkor jöhet.
-
Jester01
veterán
-
Toobee
veterán
Budapesten/Kiskunhalason Kenzel első csomitartó groupbuy érdekel valakit? 3000 Ft/csomag árat dobnánk szét, bár egyébként még azzal együtt is jó áron van.
-
andrisbandi
őstag
Tiszta gúnyában lehetett csapatni a hóesésben
Nekem már el volt csomizva a téli... jó 5 órás erdőzés volt a mai, senkivel nem találkoztam░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
fulton
addikt
válasz Fall-N #245461 üzenetére
Én pariban vagyok, 500k-500k a ráfordítás. Mind a kettő fontos nálam, egyik nem létezik a másik nélkül ruházat legalább annyit tesz vagy vesz el mint az hogy milyen érzés hajtani a kerékpárom. Személy szerint egyensúlyt érzek a kettő közt nem az anyagi része miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Fall-N #245457 üzenetére
Nem kell vizslatni mert csipog. Bryton mondjuk meg is oldotta, hogy ne is lehessen mert (legalábbis a 420ason) nem működik a kijelzés. Nyilván ha nincs hova menni akkor mindegy, de egyébként nagyon jó és igen, észrevehetően nagyobb ívben és türelmesebben kerülnek az autósok ha hiszed ha nem. Féklámpás nem tudja azt, hogy ha gyorsan és/vagy túl közel jön akkor változik a villogás.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Fall-N
veterán
válasz MPowerPH #245395 üzenetére
Én is így vagyok vele. Még mindig utcai ruhákban tekerek, inkább a biciklin javítok valamit, hogy jobb legyen. Most is inkább a hajtást és a váltást upgradelem, azzal sokkal többre megyek.
Természetesen érzem sokszor ebben a változékony időben hogy nem a legjobb a ruházat, de egyelőre nem érdekel.
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #245389 üzenetére
Szerintem akkor olcsóbban van olyan hátsó lámpa, amelyiken van féklámpa funkció (Cateye, BikeFun). Ha jó nagyméretű és erős a fénye, akkor ugyanúgy felhívja a figyelmet. Az autók hátsó féklámpája sem villog. Elég egy giroszkóp csak, nem kell drága radarszenzor.
-
fulton
addikt
Ezeknél a NW elmentek hazuról minden mezük mostmár fordított cipzárral fut. Megjött a másik mezem ezen is az van.. nyáron annyira meg fogom szokni hogy az utcai ruhán lesz a furcsa
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #245384 üzenetére
Igaza van pedig. Elütés ellen nem véd és sokszor nincs sem idő, sem hely félremenni. Így semmit sem ér, pont az ellenkezője, idegesíti az embert fölöslegesen. Szerintem a figyelmet is elvonja a biciklizésről, nagy élmény lehet a radart vizslatni.
-
Zanik
addikt
válasz fulton #245452 üzenetére
Ó, egy nyereg nem attól kényelmes hogy hány centi vastag a gél réteg rajta. A tekerési pózhoz való megfelelő forma és szélesség sokkal többet nyom a latba. Nyilván egy trekking bringán máshogy "ülsz" mint egy outi-n vagy gravel-en, oda lehet nem való ez a nyereg.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Ringman
nagyúr
alza: bár kínai, de karbon váz +1×11-es deore váltó - xl-es méret van olcsóbban - 330k-ért [link]
alacsonyabb minőségű felszereltséggel ua váz: 260k [link]
-
Jester01
veterán
válasz Dark Archon #245378 üzenetére
Na de ha Gordon Freeman megy be a boltba akkor ez alap ... nála már csak Chuck Norrissal kedvesebbek
.LnB: én is a sima dekás rockrider szemüveget használom az átlátszót és a sárgát. Nyáron (világosban) meg aldis (vagy lidlis már nem emlékszem) sötétedőst. A varia viszont nagyon jó, nekem sikerült még SZÉP kártyára venni úgy nem fájt az ára annyira.
fulton: tavaly volt fórumtalálkozó a BuBa-n (strava) idén is mehetünk majd.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
addikt
válasz Hasaggymeg #245423 üzenetére
a Specialized eleve kiegészítő gyártó cég volt (Mike Sinyard gumikat hozott be Európából, azzal indult a biznisz) a Cube meg a kétezres évek végén, a 2010-es évek elején kezdte úgy gondolni, hogy ebben a kiegészítő bizniszben van lóvé, szóval a ráfordított erőforrások mennyisége és a tapasztalat is jóval lemaradásban van.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Zanik
addikt
válasz Hasaggymeg #245447 üzenetére
Igen, gumijaik is faxák, pl. először kicsit aggódtam hogy a gravelemen a gyári Sawtooth külső majd nem lesz elég, de meglepően jó kis gumi, és 4 év alatt csak 1 defektem volt vele. Lassan csereérett lesz, de lehet kipróbálom helyette most a Pathfinder Pro-t, mert az is nagyon szimpatikus nekem. És persze a gyári Phenom nyeregről is csak áradozni tudok, nekem még életemben nem volt ilyen kényelmes nyergem, pedig használtam jobb Ritchey-ket is előtte.
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #245446 üzenetére
Dehogy. Csak ha pl az út közepén haladok, vagy közel a felezőhöz es szelzaj van.. Vagy csak ha sodródok akkor jó tudni mi van.
Én is hallok többnyire mindent pláne 30 körül, kivéve ha erös a szélzaj.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Napfénysüti #245427 üzenetére
az utakról jut eszembe, csinálhatnánk egy kerékpárutat záhonytól budapestig. Az lenne csak az ász. Vagy legalább ide tennének nyiregy-zahony közt. ott van a debrecen-szalka vonal, milyen jó már. Vegig kerékpár úton tudsz menni. Vagy amit megcsináltak a Balatont Budapest közt az is nagyon jó lehet, ki fogom majd próbálni - olvastam sokan panaszkodtak, na nem itt a fórumban , hogy sok benne az emelkedő, talán van benne 1xxx m színt, én ennek inkább örülök, legalább kicsit élvezetesebb az út. A bükköt is imádtam oda vissza 86km/1200m szintel. Egyik kedvenc pályám.
-
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #245441 üzenetére
Minden autóra hátrafordulsz? Én max akkor szoktam lehúzódni ha szemből jön valami nagyobb jármű és hallásra a mögöttem jövő nem fogja megvárni míg szabad lesz a másik sáv. Nem hinném h az én hallásom lenne ilyen kivételesen jó.
Radar nekem akkor hiányzik, amikor váltott vezetésben megyünk adnám le a lécet, csak hát nem kéne megszivatnom a többieket azzal, h engem kerülgetnek ha épp jön valaki hátulról. Ilyenkor jó ha radarosokkal megyek, mert akkor hallom az övékét, hogy csipog-e. -
fulton
addikt
válasz szimpláncsak #245372 üzenetére
Kevesebb légellenállás miatt feltételezem ha gyors körön van valaki akkor inkább úgy fogja . Én ott fognám az intenzív körökön.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz fulton #245441 üzenetére
Én is hátra szoktam persze. És elég rosszul is fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy "felesleges ez a radar". Mert persze nem az, csak szerintem nem jelent annyit, mint mások gondolják. Főleg ha ár-érték arányt kezdenénk boncolgatni. De azt meg nehéz, mert ha valakinek ez aprópénz, akkor alap, hogy használjon olyat.
Jó hát STRAVA2023 volt a kuponkód, szóval nem nagy cucc. Bárki tudja használni, nem csak aki teljesítette a challange-et.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #245371 üzenetére
Eh ..tényleg még jó hogy szóltál időben, lett volna vérengzés
[ Szerkesztve ]
-
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #245405 üzenetére
Ez jó a töretlen nyomas
Napfénysüti:
Nincs garmin lámpam de az a 65 max elég karcsú nappal sztem.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Khelben #245436 üzenetére
Éjszaka azért én alacsonyabb fényerőn használnám, de nappal a 450 lumenes hyperflash mód nagyon jó. Ugyanakkor ez a lámpa szvsz annyira nem való bolyban tekerni, vonatozni, mert a mögötted lévő bringást nappal is zavarhatja. De aki szeret egyedül aszfaltozni és nappal is használ lámpát, annak egy fasza opció. Felénk legalábbis kell az extrém feltűnő lámpa, mert veszélyes aszfalton tekerni, majdnem minden autó le akar szorítani
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz jjeahh #245418 üzenetére
A Viz450 elég brutál cucc. Nincs mérőeszközöm, de láttam már Variát és szemmértékre a Cateye erősebb. Ez a videó kb. 500 méterről készült. https://youtu.be/Od8TQewjaTE
-
Zanik
addikt
válasz Hasaggymeg #245423 üzenetére
Igazad van, pl. a Speci Purist kulacsai szerintem kifejezetten jók, én WaterGate szipkával használom.
-
6030D
őstag
válasz Dark Archon #245432 üzenetére
Alul berakott egy kaput ami mellett gyalog el lehet menni (direkt hagyott helyet), meg a kormányt forgatva a bringát is át tudod fűzni. Felül (a másik tulaj) rakott már keresztbe fát, drótot papírral, mindent, de a mókusok mindig elhordják. Sok ilyen akció van mostanában erdőn, mezőn, amióta belejöttek az emberek a szántó és erdővásárlásba, de általában a motorosokkal van bajuk.
Itt van egyébként.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #245432 üzenetére
Ki van írva lent, talán ha fentről jössz és először életedben, akkor mondhatod nem tudtad.
ZolkoW...és a lumen nem is minden, vannak kisebb fényerejű megoldások is melyek azért beégnek retinádba...foncsor? Fókuszáló lencse? Nemtom...
-
addikt
-
ZolkoW
őstag
nézegettem (meg a gyengébb verzióit is), de eltántorított, hogy állítólag nem elég jó a felfogatója. Aztán Fenix és Bontrager között még vaciláltam picit, de a Flare valahogy megbízhatóbb választásnak tűnt. Van egy hibája is, kicsit mindig kilökődik az USB fedél, ez az első párjánál nincs, nem nyílik ki, meg nem is látom, mi okozza, de valami pontatlanság, nyilván... messziről még nem láttam, de állítólag a legjobban látható lámpák között van, és ez is (nem változó, de nem egyenletes) speckó pattern szerint villog.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem a legjobb kiegészítő amit bringára venni lehet. Csak azt sajnálom hogy nem előbb szereztem be.
Erős fénye van és mivel a villogás intenzitását változtatja feltűnőbb az autósok számára.
Nem mellesleg én is látom ha jön mögöttem valami. Például akkor jó ez ha beljebb megyek az úton mert rossz a széle. Na ha ilyenkor jelez hogy jön valami azért igyekszem lehúzódni.
Persze ettől még elüthet valami szerencsétlen de talán kicsit csökkenti ennek az esélyét.Més que un club!
-
ISThun
csendes tag
Én is túlárazottnak tartottam, aztán vettem egyet és azóta is túlárazottnak tartom, de nem bántam meg a beszerzését.
Én leginkább azért szeretem, mert nem kell az út szélén mennem kisebb forgalmú főutakon, nyugodtan behúzódhatok a sáv közepére ha ott jobb az út minősége, aztán ha közelít valaki hátulról akkor van időm lehúzódni. Főleg szélben mire meghallom, hogy jön egy száguldó idióta, addigra már "későn" húzódok le. Elcsapás ellen persze ez sem véd. Adatmániásoknak meg később az is visszanézhető, hogy mennyivel jött az a száguldó idióta.
A változó villogású fény miatt pedig szeretném azt hinni, hogy jobban odafigyelnek rám az autósok. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #245424 üzenetére
Igaz nincs még nyár, de a tegnapi kora tavaszi napsütésben még ~100m-ről is elégnek tűnt nekem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #245422 üzenetére
Verőfényes napsütésben, 50-100 méterről? Biztos vagy benne? Más is írta már ezt, de van egy olyan érzésem, hogy napon és messziről senki nem csekkolta, mert senkit nem érdekel, mindenki csak rossz látási viszonyok között akar látható lenni és mindenki közelről ítéli meg. Én nyáron, napon, messziről nézve kevésnek találtam, sőt, nekem is 80 lumenes lámpám van hátul, az is kevés. Az autók nagy sebességgel közelednek, szvsz ha 10 méterről vesznek észre, az édeskevés. Ha halvényan látható az nem elég, figyelemfelkeltőnek kell lennie. A stroboszkópszerű villogása a Radarnak amúgy nagyon sokat segít ezen, ahogy az is, hogy egyre gyorsabban villog, amikor az autó közeledik. Csak lehetne több 80 lumennél...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #245412 üzenetére
Nekem is csak azért lett újra Cube-om mert Zasszonynak az teCCett. ...kirándultunk, ültem reggel a géppel ölemben és ezt nézegettem, hogy megvenném, de ő a Cube felé terelt és meg is találta ami neki testszik és nekem is elfogadható. Aztán az jobb volt ár-érték arányban is ezért van most karbon bringám egyáltalán. Nálam az átlagosnál is gyengébb ez a márkahűség, tisztában vagyok azzal, hogy egy kutya az egész, így mindenből azt veszem ami szerintem a legjobb...Decas kabát, Kelly's nadrág, Speci gumik, Pro kormány és nyeregcső, Elite és Camelbak kulacsok, BBB nyereg, Giro sisak és lehet lesz Speci nyereg is.
Ja, és a Cube kiegészítők tényleg gyengébbek az átlagnál is, itt szerintem a Speci a legjobb.#2454136030D...hát akkor az Ezo (vagyis EzotHerMikus ) rét kizárva, felfele meg kellene állni átfűzni magad a kapu mellett, lefelé meg mit ér az egész ha nem száguldasz.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #245416 üzenetére
"Aki tekert már Varias bringással, az szerintem röviddel utána beszerzett magának is egyet" - tekertem Varia lámpással, nem szereztem be egyet . Szerintem is marhajó az, hogy amikor az autó közelít, egyre vadabbul villog, de túlárazottnak tartom és szerintem napfényben nem elég erős a fénye. De egy ilyenem tuti lesz egyszer.
-
6030D
őstag
válasz 6030D #245413 üzenetére
Link lemaradt. A munka a fórumozás rovására megy....
Varia élményekMerida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz stickermajom #245399 üzenetére
Minket megállított egy srác az Ezo-réten vasárnap, hogy ez magánterület, tudjuk? Nem. Tudjuk-e, hogy gyakorlatilag a házában tekerünk... Itt a három kulturált bringás egyszerre érezte, hogy nem most kell vicceskedni, mert szegény 25 éves srác is normális volt amúgy. Elbeszélgettünk, a felső rész azért nincs lezárva, mert az már másé, keresztbe meg nem akart kihúzni 300 m kerítést a két telek közé, mert... de nem baj, hogy itt vagyunk, csak ne száguldozzunk.
Varia téma: nekem nincs, így nem ezért védem, de tekertem olyannal, akinek van. Előbb vennék ezt, mint több tízezerért ruhákat. Itt írtam róla , ez még az első verzió, de a mostani is ugyanilyen elven működik. Amivel kiegészíteném: sáv szélén haladva, ha elénk ugrik egy úthiba, akkor lehet, hogy jobb belemenni, vagy érintőre venni, mint behúzni az autó elé. Mert oké, hogy 1,5 m, de az tudjuk milyen... meg ha berántom 60-70 centire, akkor máris kevesebb.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
Pedig a sajátmárkás tartozékok/alkatrészek általában nem a legjobb minőségről híresek, hanem a költséghatékonyságról. Pl. a Cube jó vázakat ad, de a Cube kulacs, sisak, kulacstartó valszeg átcímkézett kínai és kb. bármelyik sisakgyártásra szakosodott márka termékei sokkal jobbak nála.
Amúgy a legtöbb haverom is ilyen, aki egyszer Meridát vett, az örökre Meridás marad, aki Cube bringát, az Cube-os. Pedig szvsz ezzel csak magukkal csesznek ki, egy haverom nemrég emiatt vett olyan Merida hardtail xc-t, ami 1000 (!) euróval volt drágább, mint más márkáknál ugyanaz és ha ez nem lenne elég, a Meridának a geoja is elavult. De neki Merida kellett, mert a régi bringája is az volt... .[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Szerintem az nem sznobkodás, hogy egységes kiegészítőket raksz a bringára. Ha szivárványos titánium kulacstartót vennél rá, meg mondjuk Silca pumpát és javítókészletet, esetleg színes Chris King komponenseket (há' lássák má' hogy fussa rá), na akkor lennél az!
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #245406 üzenetére
Jo koncepcio lenne a karbonba vezetett kabelek, meg kozponti akku tarto, de szvsz ennek is van hatulutoje.
Egyebkent a sok kis akku engem mar zavarna, a RockShox fele flight attendant -al is sok olyan dolog van, ami miatt nem kellene, kezdve a tartossaggal. Es valjuk be, a Reverb AXS sem must have, mert ott pont nem zavar a kar. Es ez a 3 kieg meg 3db plusz akksi, valtoval az osszesen mar 4. Persze, lehet HUB -ot venni, es egyszerre tudod tolteni, de engem nem hozott lazba. Pedig belefert volna akkor a masik bringa, amin az emlitett RockShox tag es telo volt.Don't Tread On Me
-
.LnB
titán
Óóó azért nyugi, nekem is megvannak a magam hülyeségei. Nem kell ehhez fórum. Én például jellemzően márkafüggő vagyok. Olyan túlárazott cuccokat képes vagyok kifizetni, hogy ihajj.. csak mert az a márka logó van rajta.. Ez még bringa fronton annyira nem jellemző, de az lesz. Vagyis az már most is megvan, hogy ha Cube a bringám, akkor Cube a kulacstrartó, Cube acid a nyeregtáska meg a pumpa. Erre mondja haverom, hogy igazi sznoboskodás. De érzem én, hogy ez csak a kezdet.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
zsocy
őstag
Tudom hogy kb. hetente téma, szégyellem is magam miatta, de nem találtam a keresőben, segítsetek légyszi
Tudtok olyan boltokat ahol bringás cipőt lehet próbálni és van is készletük? Főnököm kérdezte és be akarok nála vágódni hátha elenged délutánonként hamarabb tekerni
Decathlont mondtam neki hogy ott sok fajtájú és méretű szokott lenni, meg a Bringalandot, mert mintha ott is lennének. Van másik offline bolt is Budapesten vagy Fehérváron? -
jjeahh
nagyúr
Amikor majd az utolsó mechanikus alkatrész is eltűnik és érintőkijelzőről kell fékezni, remélem én már nem leszek az élők között .
Amúgy tényleg nem lenne rossz, ha egy akkuról működhetne minden, de az sem ma fog megvalósulni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #245391 üzenetére
Ja, a 45°szögben való becsapódás, mely kábé úgy kezeli a régi, ócska nem MIPS-es sisakot mintha pillanatragasztóval lenne a fejedre rögzítve és nem mozdulna el oldalra semmit. (Önigazolás 1.)
#245392.LnB...És komolyan nem tudom, hogy miért kellene lecserélnem...ajj, tényleg kezdő vagy itt! Hát a fórum nyomására, mi másért?!#245398
jjeahh...a "villanyosodással" fejlődni fognak az akkumulátorok is, sőt előbb-utóbb pl. a fék és a napfény fogja feltölteni őket úgy, hogy neked már ne kelljen. Ha a vázakba integrálják a vezetékeket (pl. belefűzik a karbonrétegek közé) akkor elég lesz az apró helyi érintkezőkhöz csatlakoztatni egyes alkatrészeket mint a váltót, féket, lámpákat, droppert stb. és egyetlen nagyobb akku ellát majd mindent a vázba épített hálózaton keresztül...és akkor megvalósul végre a WR (ABS ) fék is pici helyi motorral a teljesen kábelmentes kerékpáron.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz arcitec #245403 üzenetére
ez nem az európai, hanem a brit/ausztrál/jobbkormányos standard.
Cannondale is recalling about 75 Tesoro Neo X Speed e-bikes that were delivered with the right brake lever activating the front brake, contrary to U.S. standards.
az usa-standard ugyanaz, mint az európai
-
Ringman
nagyúr
-
bardi
senior tag
válasz stickermajom #245399 üzenetére
Én is láttam vezetés közben ilyet, szerintem is jó dolog, feltűnőbb, mint egy sima villogó.
'92 Honda VFR 750
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- Babyliss AirStyle meleglevegős hajformázó szett új6hó jótállás!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest