Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
Én nem tudom mi van, de ma végre olyan volt az idő hogy ki tudtam menni végre. De 10 km utan majdnem vissza is fordultam erőtlen szar voltam, mint ob tavaly nyár elején mikor elkezdtem. Nem tudom hogy ez a márciusi durva betegség hozadéka vagy mi de a nyugalmi pulzusom is emelkedett a hetekben. Nem örülnék ha így maradna.
Persze lehet csak az egész azért van mert az elmúlt hónapban kevesebb tekerés volt és egyszerűen elpuhultam -
zsamiatt
őstag
válasz Dark Archon #245897 üzenetére
Tuti valamit kap "gyogyszerkent"
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #245893 üzenetére
Ja, a Churchill szindróma mikor iszol, szivarazol, és túlsúlyos cukorbetegként élsz 90 évet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz zsamiatt #245894 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem én is, napi 2700 kcal-t tol az öreg (amiből 700 kcal cukros löttyök). Azért az beteg, még, ha mozog is mellette valamennyit.
S már megint csepereg az eső... nem emlékszem még egy ilyen, bringás szempontból elba***tt húsvétra. Le is vagyok engedve teljesen...
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
mauimagic
senior tag
válasz zsamiatt #245894 üzenetére
reggeli:
"Typically, Buffett gets breakfast once the market is open. If stocks are up, he gets a bacon, egg, and cheese biscuit. If they're down, he opts for a cheaper breakfast of two sausage patties. If the market is flat, as it was Monday morning before the open, he goes for the sausage McMuffin."
Plusz napi 5 doboz kóla...meg az ebéd, vacsi.... -
zsamiatt
őstag
válasz mauimagic #245893 üzenetére
Azt is leirja mit eszik a mekiben? Csak mert van salata hussal is ami alapvetoen egeszseges es mentes viz is. Plusz kiszamithato mennyisegek ami szinten nem hatrany ha az ember egeszsegesen el.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
mauimagic
senior tag
válasz fulton #245872 üzenetére
Tudod Warren Buffett, a híreös ámerikai milliárdos minden nap mekit zabál évtizedek óta és 92 éves az öreg. Mégsem írja le se ő, se más, hogy a meki kaja a hosszú élet titka, mert egyszerűen hülyeség, az emberek 99%-ának nem tenne jót ez a diéta.
Te a saját tapasztalatod (ami mellesleg ellentétes az itteni fórumozók tapasztalatával és a szakirodalomban leírtakkal) alapján általánosítasz, az alapján adsz tanácsot, majd mikor ezt szóvá teszik, akkor te sértődsz meg.Részemről is befejeztem, érdemi vitára úgysem számítok.
-
Blackhole13
senior tag
Németország-Magyarország közötti kerékpár szállításra tudtok valami ésszerű megoldást?
Megesküdnék rá, hogy pár napja furgefutáron a TNT 60€ környéki árat hozott, most ez 180€.
Találtam egy ilyet 108€-ért, van nyerőbb?[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz Gaben92 #245880 üzenetére
Örülök, h megoldódott!
A 2.6"-os Rekonnal nem lesz gond. Próbáltam több hasonló ilyesmi aprómintás mindenes széles külsőt, mind okés volt. Hihetetlenek a mostani csodakeverékek. Régen a sokkal keskenyebbekkel is meg lehetett pusztulni... de az újak kicsit terepes nyomás fölé pumpálva szépen gurulnak akár aszfalton is.
A Rekon volt a legjobban gurulós, akár kicsit laposan ... ez nálam nem volt annyira érzékeny a nyomásra. Terepen szintén többbet tudott, mint amit mertem
Ebben a szélességben 200-as tárcsánál sem volt probléma a fékezhetőséggel, adagolhatósággal.
A gyors kopást szokták még említeni. Erről nem tudok nyilatkozni. Sem annyit, sem olyan keményen nem csapatok. Még nem sikerült egy külsőt sem elkoptatnom... általában 1 szezon után váltok más típusra.https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
fulton
addikt
válasz zsocy #245884 üzenetére
....hol van az már. Azt veszem észre a fejekben megragadt egy kép: Fulton össze van kapcsolva egy zsiráfnyakú magasított stucni Csepel képével aki kérdez és ennyi itt megállt minden. Már rég lentebb van a kormámy attól
Darkarchon kolega cubeján a kormány magasság a nyereghez képest már tanult zsiráf ehhez képest.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Dark Archon #245869 üzenetére
Ez van, szoksz vagy megszöksz
Hasaggymeg:
Elhangzott a kérdezőnek egy részletes válasz kiegészítve a saját tapasztalataimmal, nevezetesen hogy én milyen nyerget használok. És ennyi. Olvassátok el a kérdező pontos kérdéset és akkor fogjátok érteni hogy miről írtam.De tök mind1 teljesen lényegtelen az egész. BékeAz akkor volt, lelkes hobbistaként sokat olvasok a témákban. -
zsocy
őstag
válasz Fall-N #245881 üzenetére
Ez bizony így van, széles nyergek az egyenes hátas-magas stucnis "fulton-pózhoz" lehetnek jók, minden másra inkább a vékonyabb nyereg való szerintem is.
Viszont az is tény hogy fulton rengeteget teker, többet mint sokan itt közülünk, és neki ez jött be. Szóval ez is egy legit tanács, még ha nem is lehet mindenre ráhúzni.
Az eredeti kérdező is városban tekerne, rövid távokat, nagyon ritkán, fájós s@ggel, szóval neki még jó is lehet ez a széles foteles nyereg vonal.
Párnás gatyához, más pózhoz, más geohoz viszont szinte biztos hogy nem jó az a fajta nyereg.
Figyeljétek meg, fulton papa megveszi a Meridát egy karbon deszkán fog majd ülni ő is[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
szerintem teszteld kicsit a jelenlegi nyerget, ha egyáltalán nem jó neked, azt kb egyből észreveszed, nem tekerés után. pl. súrolja a combod, ha nem elég széles, akkor csúszkálsz rajta jobbra-balra, vagy egyszerűen fáj valahol, nekem az utóbbi volt a brooks cambium c15 carved, azzal alig tudtam hazatekerni nyeregcsere után.
lehet bikefit probléma is (+link2), de simán lehet a többiek által írt fenékedzettlenség is - az sq-labs-nek vannak spéci nyergei, de neked szerintem korai lenne még ezzel foglalkozni.
ami viszont esetenként egyből jobb lehet, az a középen kivágott nyereg, ha valaki lágy részeit nyomja a nyereg, de nálad ahogy olvasom, nem ez a fő probléma.
ha sokáig nem mozogtál, akkor érdemes lenne fiziót/masszőrt is felkeresni, lehet egyszerűen le vannak tapadva az izmok a fenék környékén
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #245875 üzenetére
you spelled "az önérzet ne nőjön gyorsabban a tapasztalatnál" wrong
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Fall-N
veterán
válasz fulton #245862 üzenetére
Ahogy írták előttem tök fölösleges volt leírni ezt, mert az anatómiai különbségeken kívül van egy általános ökölszabály. Minél előrébb dőlve teker az ember, annál keskenyebb nyereg kell. Párnázottság is fordítva van. Minél hosszabb távokat teker az ember annál keményebb és kevésbé párnázottság kell.
Szóval az ilyen telip*csás nyergek vastag párnával csak városi biciklikre valóak, egyenes háttal ülve, maximum pár kilométert tekerve. Többet rajta ülve már az is kényelmetlen lesz. Mindenféle sportcélra ezek felejtősek.
A többit már az ember saját anatómiája határozza meg, hogy melyik nem nyom. Sajnos próbálgatni kell, melyik válik be.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz andrisbandi #245765 üzenetére
Neked lett igazad. Megcsináltam amit te csak pepitában. Párom azt mondta, hogy kemény mint a kád széle, úgyhogy kiugrottam még zárás előtt az egyetlen nyitva tartó boltba és elhoztam két 2,6” Rekont. Reggel felraktam és csont egyenesen fut.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #245876 üzenetére
Külföldiában már rájöttek, hogy jön a következő modell, a régivel meg tele a raktár, ki kell szórni nyomott áron
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Maximum1
őstag
válasz Csokicsibesz #245876 üzenetére
Vedd meg!, qva jó bringa lehet.
Marci srác is ilyennel csapatja
Fekete 140 ezerrelel olcsóbb, szép az is.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Én is a hozzászokásra szavazok.
Heti 2-3x szoktam munkába járni biciklivel, az út kb 80 perc egy irányba, viszont novembertől márciusig nem tekerek.
Tavaly is, most is az első út elég fájdalmas volt, de 2-3 nap kihagyásokkal a 4-5-ik alkalom már teljesen jó volt.
Menj inkább rövid távokat az elején (15-20-30 perc), aztán ha az már jól megy, akkor fokozatosan emelhetsz rajta.Путин, иди нахуй!
-
Csokicsibesz
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, csak az itthoni árhoz képest azért igen jelentős a különbség.
Meg elég nagy a választék is, ami kicsit furcsának tűnt. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #245872 üzenetére
Nem kell megsértődni, csak hát sok beszédnek sok az alja így ha sokat írsz előbb-utóbb sok lesz benne a baromság is.(ez mindenkire, természetesen rám is érvényes, ugyebár). Továbbá egy olyan jelenség is megfigyelhető, hogy hetekkel, rosszabb esetben napokkal, az első itt félve feltett kérdés után egyből a téma szakértője bújik elő egyik-másik mugliból, és máris adja kéretlen tanácsait...ami nem olyan nagy baj, de illik egy szerintem, úgy gondolom satöbbivel felhívni a figyelmet,hogy ez bizony nem egy sokéves tapasztalat ihlette tanácsadás.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
chubby2o6
senior tag
válasz Csokicsibesz #245870 üzenetére
Az ígért szállítási időt egy kicsit rugalmasan kezelik, de eddig mindig megkaptam tőlük mindent. Mondjuk másfél millás cuccot még nem rendeltem...
-
addikt
válasz Csokicsibesz #245870 üzenetére
Megbízható, afféle spanyol ebay. Sokan rendeltek már onnan, köztük én is. Ami nem feltétlenül szokott valós lenni, az a termékek rendelkezésre állása. Vagyis nincs raktáron, a beszerzési idő meg változó, és nem tudni, mikor lesz belőle valami.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #245810 üzenetére
...és megérte csirkés srác? (itthon csak így említelek zasszonynak )
Csokicsibész...le kell csapni rá, lehet elírták, de az árak valósak...csak átváltásból adódó kis különbségeket tapasztaltam náluk eddig. (Amúgy ez 3800 euró, az jónak számít?🤔)
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
A Tradeinn/Bikeinn megbízható honlap? A feltüntetett árak valósak? Csak mert így első ránézésre elég hihetetlennek tűnik pl. ez az ár.
-
addikt
válasz mauimagic #245867 üzenetére
Nem mellesleg már ezért követhetetlen a topic, mert 100 hsz-ből 80 az ő
barokivételes hsz-eiből és azokra reagálásokból állGabesz87: szerintem egy hajszállal vannak feljebb, mint teszkós társai Egyértelműen Merida vagy Decathlon.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Hervis-es bicajok milyenek egyébként? Ott amiket látok az olcsóbb kategóriából:
X-Fact Cross sport 2022
X-Fact Prémium 2022
Illetve láttam FB-on, hogy 20% akció van KTM-ekre. Így is 240e lenne a Fun line (crosstrekking) és a Tour One 2022.
Apron találtam még némi böngészés után egy ilyet.
Vagy még mindig inkább a Merida Crossway/ Dechas Riverside, mint a fentiek? Apron még folytatom majd a keresgelest.
Jó locsolkodast mindenkinek! -
ZolkoW
őstag
válasz fulton #245865 üzenetére
tényleg óvatosan ezzel, mielőtt ennyire szélsőséges dolgot ajánlasz másoknak..
nyeregnél szerintem az első a szélesség mellett a forma, nagyon eltérő irányvonalak vannak, amik nagyon meg is osztják az embereket, hogy kinek jó, kinek nem (amúgy az SMP talán a legmegosztóbb már önmagában is, de ettől még persze a kérdezőnek beválhat, viszont tök ellentéte az Ergonnak, amit visszaküldtél, szóval akár neked is be tud )
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #245863 üzenetére
Ja hát itt a fórumban nem nehéz kivételnek lenni
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #245861 üzenetére
Már attól zsibbad a tököm, hogy ezt így leírtad.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #245861 üzenetére
A kérdező nem hiszem hogy erősen sportolni fog plussz 60 fokos üléssel... Én elhiszem hogy van akinek más vált be, elhiszem hogy valakik leírták szakkönyvekben a tutit...DE
Abból amit a kérdező vázolt, ajánlom! mert úgy gondolom segíthet neki, az, hogy az egyik út a vastagabb párnázás.
Nem mindenki van oda a tepsi beton nyergekért, azért hogy leteker betét nélkül x km és utána azért nah..fájdogál de "jóvana" me "kemény nyergen tolom " f* a vagyok me így kell, csak mert ezt "mondják"..., vagy útközben fészkelődjek me bajom van"... nekem az kell ha letolok 100km akár rá való nap is ismét 100 at meg tudjak ülni gond nélkül.. vagy laza karikán városnézésre több órát, akár egész napos túra, akár egy rövid gyorsra..legyen jó, se fájdalom se zsibbadás. Aki meg beéri mással egészségére. Akinek más vált be szintén ámen
Ami intenzív tekerésnél jó az nem biztos hogy az lesz laza több órára is, márpedig a kemény vékony párnás nyergek, betét nélkül laza karikán.....kevés eséllyel lesz jó a... kivéve ha csak rövid távokra használja, akkor jó lehet arra is akár.
Nem tanyabájk/városi puha nyergeket írtam. Nem azok. Tudjuk hogy nem csak puha és kemény nyergek vannak, milla átmenet létezik köztük..
ui:egyébként a saját nyergemnél a 180mm szélességgel sincs semmi baj az égvilágon, bármennyire is hihetetlenül hangzik. Pedig én aztán elég vegyesen tolom. kivételnek sem érzem magam[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #245834 üzenetére
Ha te 11,5 cm ülőcsont távolsággal 180mm-es erősen párnázott nyerget találsz kényelmesnek hosszútávú sportos tekerésekre akkor te vagy a kivétel, és azt ne nagyon ajánld senkinek. ...180mm-es nyerget tanyabájkra bevásárolni és nagy hátsójú nőknek (vagy férfiaknak) kell ajánlani városnézésre.🤔
-
Friczy
senior tag
Nekem azok a nyergek, amelyek jól voltak a betétes nadrágnál, megfelelnek a betét nélkülieknél is (ha csak rövid utakra indulok, és nem akarok átöltözni, farmerban sortban is elindulok), persze ezek többnyire csak max 10 km-es utak. Nem érdemes túl puha nyergekben gondolkozni, legfeljebb csak akkor, ha nem akarsz hosszú utakra menni, mert hosszú távon a puha nyereg rossz lesz.
-
Tin
veterán
válasz Angie™ #245850 üzenetére
Ez a része oké, de április van, az elmúlt hetekben sokat esett, az indiai srác meg kétlem, hogy hóban siklott lefelé, az esőcsepp-porminta a fényezésen pedig a tipikusan kint tárolt bicikli ismérve. És újnak is nézett ki. Szerintem simán csak vett valami "menőt"
Én vettem az enyémre sárvédő szettet, rendes Cube-osat. Bementem a márkaboltba, nem volt raktáron, a csávókám bontott 5 darabos belső használatú készletet, és odaadta azt. Itthon vettem észre, hogy 50-est adott 65-ös helyett, elég hülyén nézett ki. Arra viszont jó volt, hogy közben kitaláljam a rögzítési koncepciót, távtoldást és mindent, majd 2 nap múlva visszamentem a boltba, és mondom, mi a gond. Ott várt egy korombeli srác dettó ugyanezzel a bicajjal, és vitte vissza a 65-ös készletet, hogy nem lehet rögzíteni, mert hiányzik belőle valami. Mondom ember, elmondom neked, hogy kell, de nem, ő visszahozta, kéri vissza az árát. Hát visszavették, majd rámnéz a boltos srác, aszongya elviszed? Mondom persze, de tényleg kéne még egy-két csavar, aszongya tartsd meg nyugodtan a másik csavarkészletet is. Így tökre örültem, mert totál pengén fel tudtam venni, szépen követi a kerékívet, kellően masszív is, és annyit nem is ront optikailag rajta, mint amennyire féltem tőle.
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #245848 üzenetére
Ez lesz, most már nagyjából megértettem nektek köszönhetően a lehetőségeket a továbblépésre, így kap pár hetet a szoktatás és közben megpróbálom a betétes gatyát is. Ha az ülőgumó fájdalom nem okozhat gondot odalent, akkor nem rinyálok, hanem megszokom. A suliban viszont még gyerekek voltunk ám Így életem felénél már próbálok nem úgy járni, mint anyósom az elkopott csigolyáival és hasonló nyalánkságok.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #245845 üzenetére
Köszi. Tudom hogy a legtöbben a "mindenre jó" bicajokat választják, de aki meg sokat teker, annak úgyis több van, mindegyik a megfelelő célra. Magamat ismerve meg nem fogok 100 km-es túrákat csinálni, ahogy minden második hétvégén sem az erdőben bicózni, így minek vennék ennél jobbat.
-
Kiskopika
senior tag
185 cm isen én is L es bringákat hajtok. De mikor kezdtem a cross/trekkinggel 10km et nem tudtam megtenni anélkül hogy a seggem szét ne szakadt volna. Nem akarok hazudni de szerintem hónapok voltak mire jónak mondhattam. De pl 100km után most is fáj bár már nem úgy és annyira. Még egy lidl/aldis gatya is sokat segíthet akár próbaképpen.
-
addikt
Sok érdekességet láttam már én is, egyik kedvencem mikor egy e-bike montira apuka vett egy felsőcsőre csavarozható gyerekükést és a lábtámaszt úgy oldotta meg, hogy egy vastagabb faágat a villához macgyverezett valahogy.
Viszont abból messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, ha egy monti nem saras. Én is, ha nem muszáj nem megyek sártengerbe (nem mindig volt így☺️ ), ha olyan a talaj minősége akkor simán elmegyek betonon mászni.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Tin
veterán
válasz fulton #245842 üzenetére
Igen, fél-1 órás meneteket mentem egyelőre, csak mint írtam, a régi rossz emlékek miatt inkább gyorsan lépek, mint később szívok az eredménnyel.
Nekem amúgy egy kezdő orvos által elügyetlenkedett vakbélműtét hozománya volt a részletekben közel 1 évig tartó gátgyulladás (másra nem tudok gondolni, mert a műtét után jött elő), és semmi sem segített, csak az, hogy a végén egy másik doki érzéstelenített, és gyakorlatilag kikaparta, ami szerinte a problémát okozta. Soha többet! Szerencsére azóta nem jött elő.
-
ZolkoW
őstag
én csakazértis a több szoktatásra szavazok, nagyjából mindenki azt mondja,ha az ülőgumóid fájnak, akkor nincs probléma, csak nem szoktál még hozzá. egy deszkán is elücsörögtünk suliban napi sok órát, és semmi bajunk nem lett. (fulton az általam max középkeménynek ítélt SMC nyeregre is azt mondta, hogy kemény, és vékony a párnázása, én ezeket másra mondanám)
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #245835 üzenetére
Egyszerű beállítani szemre. A fix feléhez állítod először, ott legyen 1-2 mm rés, utána a mozgó pofát hozzállítod 5-ös imbusz csavarral vagy kézi tekerővel ha van (Avid). A fogáspont meg a bowden feszítésével szabályozható. Ha nem segít a finombeállító csavar a fékkarnál, akkor kézzel kell egy kicsit csavarni felfelé a féken és úgy rögzíteni a bowdent.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz fulton #245839 üzenetére
Egyetértünk, hogy a cél az, hogy ne fájjon, csak a dolgok jelen állása alapján még nem tudom eldönteni, hogy ez a kezdeti fájdalom elmúlik 1-2 hét alatt, esetleg egy nadrágbetét vagy betétes alsó megszünteti, vagy nem fog megszűnni. Ha az utóbbi, akkor nyilván új nyereg lesz a vége, de ha most veszek egy kényelmi nyerget 1 hét után, mert p*nci vagyok megszokni a keményet, majd bejön a nyár, és szétdörzsöli a combom vagy elnyomja az idegeket a seggemben, akkor kezdhetem elölről a megszokást
Szóval egy nyelvet beszélünk: középtávon ne legyen kényelmetlen. Első körön megpróbálom a megszokást és a betétes alsót, ha az nem megy, akkor jöhet a párnázottabb nyereg.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #245838 üzenetére
Elfér rajta simán, a mostani 2.15"-os, 3 baron használom, közepesen nevelős az úthibákon, de az aprókat kirugózza, a picit nagyobbakat viszont érezni. Tegnap mentem murvás de egyenletes úton, simán viszi. Először telós bicajt (trekkinget) akartam, de az sokkal nehezebb, ez meg pucéran nincs 13 kiló.
-
fulton
addikt
Ja hogy csak 4 órát? hát akkor adj esélyt neki, de szerintem nem fog javulni a helyzet nálad(ezt előre ki merem jelenteni). Vagy vastagabb géles nyereg, vagy betétes nadrág - úgy gondolom ez fog segíteni. A vastagabb párnázásnál, egy ilyen SMP gél nyeregre gondolok, azok elég kemények, amolyan köztes nyergek, nem is ezek a városi puha cuccok, hanem kicsit sportosabb kemények..vastagabbak, vastagabbak mint ezek a tepsi országúti nyergek. Csak nekem pl ott az orr rész volt széles és dörzsölt..A szimplán puha nyeregeket én sem javaslom, az sem jó.
Sajnos nekem is volt szerencsém ilyen tályoghoz ott lent, nekem a több órás értsd: 8-10órát is folyamatosan bárszéken (vékony párnázású kemény) ülő történet hozta elő. Évek alatt. Borzalmas egy dolog ez, és fájdalmas, a beavatkozás is...
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Köszönöm az újabb véleményt, főleg a részletes leírással!
A seggem tényleg gyenge, írtam feljebb, hogy a gerincem miatt ortopéd párnán ülök a gép előtt, így nem lepődöm meg, hogy "elkényelmesedtek" az ülőgumóim. És ugye eleddig eltöltöttem mondjuk összesen 4 órát a bicaj nyergében, az pedig még nem olyan sok. A nyereg amúgy valóban kemény, viszont az tetszik, hogy karcsú, mert sajnos a combjaim vastagok és belül összeérnek, ezért nekem pl. a te Selle Royalod "nyele" már biztosan kidörzsölné belül a combom, ami ugyanúgy gond, csak egy másik.
Az ülőgumóm sajnos nem tudom szuperprecízen lemérni (igen, láttam a videókat a kartonlappal meg a krétával), de többször lemértem, és mindig valahol 11.5 és 12 centi között jött ki. Ellenőriztem azt is, hol ülök a nyergen, és szerencsére nem az ülőgumóim belső része fekszik csak fel, hanem az egész felül a nyereg támasztó részén. Mivel ma előre-hátra is mozgattam a nyerget, és mindig rápróbáltam, egyből éreztem, hogy van olyan pozíció, amin "rajta vagyok", és támaszt is rendesen.
Ahogy most összerakom a reakcióitokból, a gond nálam valószínűleg nem a nyereg szélessége (bár az is biztosan finomítható lenne), hanem a keménysége. Mert tényleg kemény, ez nem is kérdés. Túlpárnázást viszont nem szeretnék, mert akkor meg a lábaim zsibbadnának, és a gát környéki problémákkal és hasonlókkal már van tapasztalatom, nem véletlenül fosok tőle annyira, nehogy megint előjöjjön valami hasonló. Aki tudja, milyen egy makacs tályog odalent, amit végül a dokinak kell kikaparnia, az 3 bicajozás és seggfájdalom után azonnal elkezd utánanézni, nehogy megint beleszaladjon egy hasonlóba
-
fulton
addikt
válasz gordonfreemN #245835 üzenetére
szerintem patent lett.
-
fulton
addikt
Ezt a mondatod "nem értem", "Hosszú távon sem feltétlenül kell kényelmi nyereg, mert ha egészségileg nem teszem tönkre magam, akkor nem is igazán érdekel, ha kicsit fáj."
Én nem tudnám annyiban hagyni, és úgy tekerni hogy kicsi fájdalmam is legyen az út alatt, vagy azt érezzem kényelmetlen valami, legyen az akár a nyereg. Szerintem igenis fájdalom nélkül kell hogy bringáz , úgy tudod élvezni az utat-. Ebből nem szabad engedni.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ahogy nézem a bringádba belefér egy 58 mm-es/2,25"-os külső, azzal bőven lehetne lazább terepen is menni egy arra való külsővel, ha mégis szükség lenne rá, egy sima földutas túrát meg a jelenlegivel is, max keréknyomást kell csökkenteni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz Angie™ #245826 üzenetére
Múlt héten gurul be a céghez az egyik indiai csávó egy Cube Reaction Pro bicajjal. Kollégának épp meséltem, hogy bringát vettem, nézzük ezt a Reactiont, kérdezi mennyi lehet. Elől-hátul a "lappantyús" (vízszintes felcsatolható) sárvédők voltak rajta, meg valami olcsó lámpa, a bringa meg nem volt sáros, csak esőcseppes, a cég viszont aszfaltos úton megközelíthető. Mondom neki így ránézésre ez valami belépő modell lehet. Elég kis bringa, meg mintha alacsonyabb is lenne valamivel a többihez képest (nyilván céleszköz).
Na, otthon utánanéztem: majdnem 6 kiló az ára. És élőben sokkal szarabbul néz ki, mint a képen. Abba már bele se akarok gondolni, hogy emberünk arányaiban hányszor fog legurulni az erdőben vele, és emellett hányszor használja városi aszfalton való közlekedésre, de valahol az 1%-99% arányra gondolnék.
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #245831 üzenetére
most nézem, hogy a cube hyde-nál az L-es méretnél a vitruális felsőcsőhossz 595 mm, reach 400 mm, az városi/fitnesznél az elég hosszú, ez is inkább XL, a fórumtárs 185 cm-rel inkább a méretlépcső alsó részén van.
-
gordonfreemN
addikt
-
fulton
addikt
Nem csodálom hogy ezen fáj...én azokra nem hallgatnék akik azt szajkózzák hogy , gyenge a segged, majd megszokja..hülyeség esetedben. Azért nyomja mert azok a nyergek nem betét nélküli tekerésre lettek kitalálva. Kemények, én is próbáltam ilyen nyergeket(én betét nélkül tolom). Ami nekem bevált betét nélkül, az a vastagabb gél/párnázás, középen anatómiai kivágással. Sose volt még ülőgumó fájdalmam több órás út után sem, kényelmes kellően kemény/puha. Ebből választanék/találnék egy jót magamnak a helyedben, szerintem segíteni fog.
Attól hogy 12cm az ülőgumód, viszont pl 60% fokos viszonylag egyenesebb pózban tekersz, betét nélkül..ez a mostani nyerged nem alkalmas(betét nélkül). (és szélesebbet is néznék mint 145mm) erre a pózra ami nálad lehet.Nekem pl 11.5 az ülőgumó táv, és 180cm szélest használok Selle Royal Ellipse moderate man. Egy picit már ez határ eset a jelenlegi poziciómnál (45fok) de most sincs úgy problémám, sem fájdalmam, de azért próbálok előre lépni, majd most a BBB BSD72 smartcomfort-ot - ha megkapom az kicsit orrban keskenyebb (így ideálisabb lehet mostani poziciómnak), ugyan akkor csak 150mm széles, a párnázása is vastagabb mint amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Angie™ #245823 üzenetére
Szia, köszönöm!
1. Előtte voltam Cube boltban, próbáltam az M, L és XL méreteket különböző modellekből, az XL már picit nagy. Abszolválható, de mind a kalkulátorok, mind a saját tapasztalataim alapján az L-es méret való nekem. Egyelőre egy tekerés után néha még erről a vázról is nehéz leszállnom álló helyzetben
2. A két seggcsont (ülőgumó) fájdalmát érzem. Nem vészes, mint egy gyulladás, hogy hozzá sem lehet érni, vagy nem tudsz ráülni, inkább olyan, mint amikor mondjuk beütöd valamidet, és nem fáj, csak amikor megnyomod. De akkor is viselhető. Ez nem lágyrész (gát) fájdalom, az a tegnapi ülésállítgatás közben előjött, és az egészen más, az a határozott zsibbadós rossz érzés. Ez nem ilyen. Szimplán csak seggcsont fájdalom.
A betétes alsót meg fogom próbálni a puhább nyereg előtt mindenképpen. Hosszú távon sem feltétlenül kell kényelmi nyereg, mert ha egészségileg nem teszem tönkre magam, akkor nem is igazán érdekel, ha kicsit fáj. Csak ha tudom ezt csillapítani, akkor miért ne, a betétes alsó meg nem olyan vészes összeg próbálgatáshoz.
Mint írtam, tökre amatőr vagyok ezekhez. Tehát nem tudom megállapítani azt sem, hogy ez a fájdalom normális, rossz beállítás, rossz nyereg, vagy bármi ilyesmi okozata. Addig meg nem akarok kísérletezni, amíg valami egészségkárosodást be nem gyűjtök, ezért is kérdezem a hozzáértőket.
-
jjeahh
nagyúr
Koskormányosak nem tudom, de a Reaction valóban kisebb, mint az átlag, vagy inkább úgy mondanám, hogy két méret között vannak a méretek. Pl. az S-es Reaction valahol az XS-S között van, az M-es valahol az S-M méretek között és így tovább. Aki általában más márkáknál pont két méret közé esik, az Cube Reaction-ből biztos megtalálja a megfelelő méretet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
lehet az mtb-nál más a helyzet, az outi/gravel/fitnesz vonal az átlagosnál nagyobb a cube-nál
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #245820 üzenetére
A "csak" felületes tisztításnál, rongy, nem használok semmi brigéciolt, mert akkor az egész hajtást le kéne vízzel utána mosni, azt meg nem szoktam. Csak áttörlöd a láncot, kicsit a fogsort megpucolod és mehet a kenés neki. Miután meghajtottad a láncot párszor, megnézel pár szemet hogy f* bekerült e az anyag ahova kell. Két szemet megfogsz és megmozgatod ellentétes irányba, látni fogod. Aztán mehet a kenés.
ui: max a rongyra fújsz egy kis lánctisztítót és azzal végig rörlöd. (egyébként ez pl pont nem takarítja maradéktalanul a smoovot, de arra jó hogy felületi tisztításnál segit.brigéciolos tisztításnál leveszem a láncot, kiveszem a fogsort és úgy tisztítok. aztán amit leírtam mosás stb...
-
Tin
veterán
válasz chubby2o6 #245821 üzenetére
Köszi, akkor nem aggódom. Mivel alapvetően csak az a 2 pont fáj, de az is inkább csak kellemetlen (mint amikor beütöd a kezed, és nyomásra érzékeny az a pont), akkor még várok, hátha felkeményedik.
Korábban írtátok itt, hogy nem sok értelme van a puha nyeregnek, mert az rövid távon jó csak, de hosszú távon szétnyomja az idegeket, így attól tartózkodnék. A betétes alsónak viszont valószínű adok egy esélyt, mivel itthonról indulva itthonra érkezem meg, és útközben maximum pihenni állok meg, így nem igazán érdekel, ha addig kényelmetlen, ha segít.
Írtam, hogy sokat ülök, és mivel a gerincem tövét a Covid homeoffice alatt szépen elkezdte nyomni a szék a sok ülés miatt, azóta ilyen ortopéd U alakú ülőpárnát használok, ami elvileg aranyér ellen meg terheseknek jó, viszont nekem bevált, mert így a gerinc nem ér a székhez. Hátránya, hogy "ellustultak" az ülőgumóim, mert annyira kényelmesen ülök ezen. Lehet, hogy emiatt nehéz megszoknom a nyerget, viszont a párna miatt már nem fáj a gerincem. Tudom, nem ide kapcsolódik, de aki sokat ül gép előtt, és már nem huszonéves, annak ajánlom ezt a fajta párnát (bár ez nem bicaj téma).
-
addikt
válasz Ringman #245825 üzenetére
Sok évvel ezelőtt, egyszer akartam venni vmi CUBE Reaction montit, és ha emlékeim nem csalnak akkor azért nem jött össze, mert ráültem és nagyon kicsinek éreztem. Cube Gravel-en nem ültem soha.
Mondjuk én meg hülye méret vagyok, hosszú kezekkel és lábakkal, úgyhogy fentartom a user hibát[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Ringman
nagyúr
válasz Angie™ #245823 üzenetére
Cube meretek nagyobbak az atlagosnal, nem kisebbek, pl gravelbol az m-es merethez 56-os felsocsomeret tartozik, ez olyan 185-188 cm-ig jo lehet, nekem 180-as magassaggal az m-es meg nagy is.
-
addikt
Szépen összefoglaltad az eseményeket, ritka
1. Nekem meglepő, hogy a magasságodhoz jó az L-es méret. 185cm -es magasságnál szerintem inkább az XL-es bicajok kellenek már, és ami tapasztalatom van a CUBE-al, hogy még alul is vannak méretezve.
2. Nehéz elképzelnem, hogy pontosan milyen fájdalmat érzel a nyereg miatt. Mindenképpen ajánlanék neked betétes nadrágot. Vagy legalább egy betétes alsót, és arra is vehetsz fel melegítőt is ha nem akarsz superman-es nadrágban menni
Ha ez nem segít és továbbra is fájdalmaid vannak, akkor érdemes megnézni másik nyerget. Viszont, ha nagyon puha nyerget választasz akkor attól is lehet zsibbadásod a későbbiekben, ezzel vigyázzál.
Nagyon sok bicajboltban van tesztnyereg szolgáltatás, leraksz egy deákot és kapsz egy tesztnyerget, amivel akár hetekig tekerhetsz. Lehet sikerül így megtalálni a befutót.Nekem most a Scott-omon Ergon SM comp nyereg van, párom ajánlotta, mert korábban 4-5 syncross nyerget ropogtattam, törtem szét Ez nem nyikorog, de vastagabb is annyira nem tetszik a formája, de idén marad már. Másik bicómon Giant Contact SL van, ez nagyon kényelmes de az oldala "kissé hegyes", ha kiállok a nyeregből érzem a combomon, hogy ott van, hogy nagyon ott van De összeségében szerencsés vagyok, mert soha nem zavart egyik nyereg sem, mindegyiket szerettem. Talán egyszeer elvittem én is tesztre egy dúrván kivágott syncross belcarra 1-et, az nem nyerte el a tetszésemet.
Szóval mindenképppen meg kell keresni a megfelelő nyerget neked. Jajj igen, a nyereg mindig vizszintes, azzal ne játsz!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz domedee #245807 üzenetére
Felszereltségben, alkatrészekben a felsoroltak közül egyedül az expl520 üti meg azt a szintet, amivel már terepre is ki lehet merészkedni. Persze nem csúcsgép, de legalább használható. A másik kettőn az alkatrészek java nagyon gyengének tűnik.
-
chubby2o6
senior tag
Igen, teljesen normális. Ha - ahogy írtad - minden beállítás jó, akkor adj egy kis időt a sggednek, hogy hozzászokjon. A nyereg egy elég specifikus dolog, nincs olyan típus/márka, ami mindenkinek egyformán jó. Ha már bringázgatsz pár hete, és még akkor is fáj, akkor kezdhetsz másik nyerget keresgélni, de jó ideig eltarthat, mire megtalálod a tényleg megfelelőt. Az a baj, hogy igazából senki nem fogja megmondani a tutit, itt már nagyon sokan nagyon sokféle nyerget kipróbáltunk, de nincs olyan, hogy "Ezt használd, mert ez a legjobb!".
Használhatsz betétes gatyákat is, de azokat is szokni kell, meg az is olyan, hogy sokan esküsznek rá, sokan meg ki nem állhatják. Én se használom, pedig mindegyik Endura gatyámhoz járt tartozékként, csak gyűlnek a szekrényben . A bringán ülni jó benne, de ha leszállok, nekem rohadtul idegesítő érzés, pedig ezek elég vékony betétek. -
chubby2o6
senior tag
válasz Dark Archon #245814 üzenetére
Akkor el kell menned egy carfittingre is
#245816fulton Tehát két kenés között csak rongy? Olyankor nem kell valami oldószerrel lemosni? Vagy arra is jó a Brigi D3, mondjuk beleönteni a láncmosóba?
#245818fulton Áá, ezeket a köröket már rég megfutottam. Már az összes létező beállítást végigpróbáltam ( kicsit lejjebb, kicsit feljebb, kicsit közelebb/távolabb, nyerget előrébb/hátrébb, riser kormány, egyenes kormány, stb. ), lényegi változás nem történt. Már nem is igen fog, de - ahogy korábban írtam - ez csak eggyel több nyavalya, idővel hozzászokik az ember
-
Tin
veterán
Sziasztok, segítséget kérnék. Téma: seggfájdalom
Háttér: vagy 20 éve nem bicóztam, viszont sokat ülök gép előtt és keveset mozgok, és már évek óta akartam egy bringát, mert gyerekként meg folyton bicajoztam. Vettem egy Cube Hyde-ot (alap modell), a hozzám passzló L-es méretűt (185 magas vagyok és 100 kg). Heti párszori bringázásra, alkalmanként 10-20 km-t (kb 1 órát), hogy javuljon a kondim és valamennyit fogyjak is. Csak városban, vagyis aszfaltos úton.
Beállítottam mindent rendesen a netes tanácsok alapján: a nyeregmagasság megfelelő, nem hintázik a seggem hajtás közben, a lenti pedálpozíciónál minimálisan hajlított térd, a kinyújtott sarok a pedálon tök egyenes, a kormányt fogva megfelelően ülök (kb 60 fok), a nyereg pedig vízszintes - viszont mégis nyomja a seggem.
Natural Fit Nuance nyereg van rajta, pontosabban ennek a gyárilag hozzáadott a Lite változata, a 148mm széles változat. Az ülőgumó távolságom kartonpapírral többször lemérve 12 centi körül van, az üléspozícióm 60 fok körüli, szóval a nekem ideális nyeregméret olyan 145 körüli lenne, vagyis ezzel sem kellene, hogy gond legyen.
Az első 3 napos bringázásnál nem volt gond, csak fájt utána az ülőgumóm. Oké, elég kemény a nyereg, van benne ugyan némi puhítás, de az ülőgumóm leszámítva mással nem volt semmit gond. A lábaim se fájnak, térdek vagy derék se, izomlázam is csak minimális volt, és érzésre tökre jól van beállítva minden. Csak az ülőgumók fájnak. Tegnap próbaképp picit előre döntöttem az ülést, majd félúton hátra kellett húznom, mert megdöntve elkezdte nyomni a gátam, és kicsit zsibbadt is. Ma délelőtt ment vissza vízszintesbe, és kipróbáltam 4 különböző nyeregtávolságot így, majd belőttem azt, ami eredetileg is volt, így a gátat nem nyomja, csak az ülőgumókat. Viszont pár nap után már így sem annyira jó bringázni, mert nyomja a gumót a nyereg, emiatt fészkelődök, és néha előrecsúszok, stb.
Na most semmit nem tudok a bringázás kiegészítős részeiről, gyerekként Kempinggel, fiatal felnőttként meg ilyen "komfort" városi öszvérekkel mentem, amin kényelmes ülés van, és ezek sose zavartak. Egyelőre sima boxerben és melegítőgatyában tekerek a bringán, nincs is olyan meleg, hogy ez zavarjon.
Pár kérdésem lenne, amit a cikkekből és az itteni hsz-ekből kisilabizáltam, de nem tudom:
1. Normális, hogy sok év után ráülök egy ilyen bringára, és 2 alkalom után fájnak az ülőgumóim?
2. Ha nem, akkor lehet, hogy a nyereg nem passzol hozzám? Mit kellene éreznem egy megfelelő nyeregnél?
3. Mit csináltok ti, rendszeres bringások? Használtok ilyen zselés betétes nadrágokat, amik segítenek az ülőgumónak, vagy valami puha nyerget kerestek, ami komfortos?
4. Van valami, ami tök nyilvánvaló, de mivel nem értek hozzá, eszembe se jutna (pl. hogy üljek a nyergen, vagy mi a természetes pozíció, stb)?Újra mondom: heti néhány alkalommal bringáznék, kb alkalmanként 1 órát, de max 2-t. Magamat ismerve nem fogok félnapos túrákra indulni, a bringa inkább a kondíciójavítás eszköze lenne, és városban. Nem tervezek ezzel boltba vagy melóba járni, ahogy erdei utakra sem (mondjuk arra nem is alkalmas).
Előre is köszi a segítséget!
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #245711 üzenetére
Próbálnék segíteni, okosat mondani, de ez ilyen "tapogat" az ember szindróma kinek mi okozhatja. Saját példámból kiindulva pár dolog: a kerékpáron elfoglalt poziciód, kormány távolsága, és ereszkedése a nyereghez képest, sokat tud rontani vagy javítani (esetemben még a markolat helyzete tenyér támaszos így nem volt mind1). Nekem is volt zsibbadás, volt hogy 10-30 perc után már éreztem. Sikerült megszüntetni mindenféle markolat csere nélkül. (ettől függetlenül lehet hogy épp valakinél a markolat csere segíthet)
Érdemes megjelölni a mostani beállításaid, és elindulni egy irányba(finomakat módosítani), aztán menni vele, és figyelni a tested visszajelzéseire.
ui: Ami + jó ha több kormány fogást tudsz alkalmazni, ez segít.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #245812 üzenetére
Tuti jó cucc, de drága. (használtam a pariját, a park tool tól, egyik legjobb cucc amihez szerencsém volt. Úgy vitte le a smoove maszlagot mint a szél. (ellenben más cuccokkal, télen gyötrelmesebben távolítható el a lerakódott smoove, megdermed stb stb..)
Jómagam továbbra is a brigéciolnál(D3) maradtam. olcsóbb hatásos. Szerintem nem kell minden kör után mosni (jó tegyük hozzá én nem sarazok, csak száraz időben tekerek aszfalt), elég áttörölni a láncot, esetleg akit zavar megkefélni a "fogsort".
Nem minden láncmosó fogja oldani a smoove trutyit erre készülj, legalábbis télen ezt tapasztaltam.
Röviden tömören: kicsit több mint 400 killt megyek míg újrakenem, addig csak max rongyal letörlöm a láncot. Aztán jópár ilyen kör után, (úgy 4-7 x 400 kill) nagy tisztítás, lánc levesz brigéciol leold, vizzel lemos, csontszárazra szárít, majd kenés - kész.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz chubby2o6 #245711 üzenetére
Én is ezzel szívok. Van, hogy 10 perc múlva már zsibbad, mint ma is. Azt vettem észre, kesztyűvel hamarabb előjön. S tényleg, az autó kormányát fogva is elő szokott jönni. Ku**ra idegesít amúgy, szerintem szólok háziorvosnak, hátha van valami ötlete vagy bevállalom a bikefittinget.
De most rendeltem egy SQLab Stubyt kínomban, mert tökre meggyőző röntgenképek vannak a weblapon.
-
chubby2o6
senior tag
Ha mugli, ha nem , engem megvett az ESI Plush. Ma végre ki tudtam próbálni bringázás közben is, nem csak itt a nappaliban Kényelmes, pont annyira puha, amennyire kell. Nyáron nem hordok semmilyen kesztyűt, szal nem tudom, az izzadtságot hogy bírja majd, de egyelőre meg vagyok vele elégedve,
a muglis csomagolását meg úgyis kidobtam.Más: a napokban volt róla szó, valaki írta, hogy a dekás láncmosó [link] tök jól használható, ha így van, veszek egyet. Lassan megjön a Smoove. Láttam hozzá ilyet [link] , ez elvileg direkt a Smoove-hoz van. Érdemes vele foglalkozni? Azt tudom, hogy az első felvitel előtt fémtisztára kell csutakolni a láncot, ez a része oké, de újrakenés előtt mivel érdemes tisztítani? Kell ez a Smoove Prep, vagy jó hozzá bármilyen "hagyományos" tisztítószer?
-
domedee
senior tag
válasz jjeahh #245802 üzenetére
Meg közben elfelejtettem beleírni az első válaszba, miért ezt javaslod inkább?
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #245804 üzenetére
ezt '21 novemberében 10e-ért vettem, biciklizéshez is jó: [link]
de az 520-as gravel is 330e volt, most az utódmodell 500e.
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #245802 üzenetére
decathlonos árak durván elszálltak, van olyan ruha, ami másfél év alatt kétszeresére (!) drágult, a bringáknál is van egy 30-40-50%-os árnövekmény
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz LSiki #245800 üzenetére
neked geo-adjusted villa kell, nem országúti kerékpárhoz való, első körben le kellene mérned, hogy az első kerékagy és az alsó kormánycsapágy között mekkora a távolság (beépítési magasság) és az alapján választani és az is számít, hogy milyen a villanyak átmérője.
"carbon fork mtb" lesz a jó keresőszó, de lesz több beépítési magasságú változat, ami a felboríthatja a biciklid geometriáját
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest