Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
válasz
Ringman #230948 üzenetére
Igen ez lesz, ja gondoltam hogy valahol spórolni kell az anyagon. Amúgy maga a kerék kézbe véve is érezhetően a leggyengébb láncszem.
Mivel főleg tavasszal kezdem használni a pincébe állni és egy egy téli hétvégi napos időben tekerni jó lesz aztan tavasszal meglátom. Feltételezem azért elsőre se olyan gáz legalább ezt a gatyit ütöm fel. -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
andrisbandi #230946 üzenetére
Igen, a nagyszájú flakonokból szinte csak ki kell önteni a láncot. Eddig egyet sem kellett szétvágnom.
-
andrisbandi
őstag
válasz
-=RelakS=- #230943 üzenetére
Ja-ja, én is szereztem másfeles petpalackokat, elfektetve kevés folyadékkal is jól rázogatható. Ebből kiszedni szétvágással a legegyszerűbb... a nagyszájú tényleg praktikusabb lehet.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
flash- #230936 üzenetére
Ja, 95-ös egy kannába, az rengeteg cuccot kiold a láncból.
Ha zavar, hogy benzines leszel, akkor spéci kesztyűt is kell hozzá venni, mert a sima konyhai gumikesztyűt is oldjaandrisbandi
Áztatni? Kell egy icetee-s flakon, mert abból könnyű kiszedni a láncot, párszor rátölteni tiszta benzint, hogy épp hogy elfedje, jó megrázni, kiönteni.
Ha másik flakonba öntjük a benzint, ülepedés után újra lehet használni. Sokszor újra lehet használni. -
andrisbandi
őstag
válasz
flash- #230936 üzenetére
Bármilyen benzin jó, pl festékboltos folttisztító is.
Éjszakára ázhat benne.A brigéciol kihagyható.
Vagy rövid időre érdemes csak rázogatni benne a láncot. Mar.Igen, denaturált szesz.
Jó cucc. Másra is lehet majd használni. Alkohol, pl féktárcsa tisztításra.A láncnyúlást érdemes ellenőrizni, ha amúgy is cserés szinte, inkább új lánc. Azt szépen meg lehet tisztítani. A régi koszost sokkal nehezebb.
A lényeg; a nem látható részeken is fémtisztának kell lennie, akkor a legjobb a waxnak.Nagyon ajánlott ezt a zsírtalanítást rendesen megcsinálni. Csak egyszer kell.
Utána már csak portalanítani, pl rongy, kefe. Esetleg forró víz, ha nagyon maximalista az ember.Smoove
Keveset használtam még, de nagyon bejön. Simán hozza az olaj teljesítményét. -
Kiskopika
senior tag
link
@fulton kollégánakAtbongesztem a manualt és egyből ő jutott eszembe
-
jjeahh
nagyúr
-
flash-
veterán
lánctisztítás:
ezt a videót szokták basic-nek ajánlani waxolás előtti lánctisztításhoz,nem igazán tudom értelmezni
:
1.elsőnek benzint mutat. tankoljak 95ös benzint? vagy milyen beninnel tegyem?
2. a második az az autoking grease blastervalami zsíroldó ha jól látom.mivel helyettesítsem?hideg zsíroldó néven árult valamivel?
3.na a harmadik az Methylated Spirit.
arra is megint hozott minden a google. Denaturált szesz lenne? vagy metilalkohol?
(megnéztem az összetételét amit használ a figura - 95% ethanol and 5% methanol) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Kiskopika #230903 üzenetére
Azért halk mert még nincs rendesen szétkenődve a kenőanyag a kazettában, ugyanezért is viszi kissé jobban magával a hátrafelé forgatott sor...úgy gondolom később ha nem is nagyon hangos, de hangosabb lesz és kevésbé is fogja ellenállása megforgatni a kereket is. Az én Mavic Crossmax kerekem ID360 szabadonfutójának akkora az ellenállása, hogy hátrafele forgatva lassan, de mindig megindítja a kereket is...vagy olyan jók a csapágyai, szempont kérdése.
-
Fall-N
veterán
válasz
Kiskopika #230903 üzenetére
Szép gép. A lánc egy ideig hangosabb lesz, idővel kicsit összekopik a sorral, akkor halk lesz. Nekem is kábé két hetes a sor és a lánc, kicsit van még hangja. Ha ez megtörténik, akkor kiderül kell-e izgatni a bowdenfeszítő finnomállító csavart.
A műanyag védőt nem raktad fel?
, Nem is értem ilyen értékű biciklinél ki az aki felteszi a sor mögé? Be kell állítani a határoló csavarokat és kész.
-
6030D
addikt
Urak, milyen volt a Mecsek?
Ja, szombat van, ma csak pályát jártatok -
andrisbandi
őstag
válasz
zsocy #230928 üzenetére
Freehub Oil
Freehub Grease
- Elvileg lehet hangosítani is bármelyik agyat olajra cseréléssel.Időt lopni nekem a melóba járással sikerült. Szerencsére nincs messze, erdőn át is tudok menni. Rossz időben meg bekocogtam. Kicsit macerás a hátizás a pulsz gúnyák miatt, meg az izzadt ruhák szárítása... de azért megéri.
-
zsocy
őstag
válasz
ZolkoW #230926 üzenetére
Ezt tartom és emelem, amikor az Angelika forrásnál rájövök hogy az Ingóköveknél hagytam a kulacsom :)
Visszamentem, ott volt.Én meg már 1000 éve nem bringáztam, betegség, gyerek betegsége, egyszerűen minden közbejött. Irigyelek mindenkit aki kabátot tesztelhet, vagy bárhogy teker.
Kiskopika, ez a Canyon nagyon ott van! Halk addig lesz a kerékszetted amíg le nem cseréled a gyárit valami jobbra, azok már rotyognak rendesen :)
-
MPowerPH
félisten
válasz
fulton #230891 üzenetére
Telre labra nekem semmi nem valt be, csak a labmelegito pad. Decaban kapni, 4.5 oran at melegen tartja a labamat. Parades.
SPD meg must have, irom ezt ugy, hogy en csak azert nem hasznaltam, mert feltem, hogy lejtozes kozben gazos lesz. Nem az, nagyon sokat segit. Pl. attudom emelni a bringat az akadalyokon, ami jol jon, ha nagy temponal egy kisebb szikla vagy faag van a gyomodban. Persze majd tuti esek miatta, mert a labamat annyira gyorsan nem tudom felszabaditani, mintha platform pedallal tekernek.
-
-
chubby2o6
senior tag
válasz
-=RelakS=- #230912 üzenetére
Lehet mindig egyenesen megy
-
válasz
fulton #230902 üzenetére
De az SPD cipő tényleg gyorsít, mivel tudod húzni is a pedált. Aztán, ha már tudod a tolást segíteni a húzással, kevésbé fáradnak az izmaid. Nem beszélve arról, hogy arra sem kell energia, hogy a pedálon tartsd a lábad, bármilyen sz@r az út.
Sokáig én sem használtam, de a legnagyobb fejlődést az adta. Azt bánom, hogy nem próbáltam ki előbb. A már említett 56-os stoplival meg gyerekjáték kicsatolni, főleg, ha a leggyengébbre állítod a csatolást.
-
szimpláncsak
tag
válasz
fulton #230902 üzenetére
Én tavaly óta használom az spd-t. Nekem két esésem volt,de egyik sem az spd miatt. Egyszer egy vèrspàniel miatt, ott lehet amúgyis dőlök
. Nagyon könnyen meg lehet amúgy szokni. Én azt vettem észre az elején, hogy olyan helyen fáradt el a combizmom, ahol addig nem
. Nyilván mert húzni is lehet, nem csak tolni.
-
Kiskopika
senior tag
válasz
parandroid #230904 üzenetére
köszi a tippet, tavasszal lesz majd csak belakva
-
Kiskopika
senior tag
Nah összeraktam a Canyon Endurance Cf 7 et. Nagyon minőségi minden, már eleve ahogy becsomagolták, ahogy előre összerakták, minden pattent nagyon, kenve mindenhol, látszik a zsír hogy nem sajnálták.. Pár kép hogy mi volt a dobozba meg a bringa [kép] [kép] [kép] [kép] Sajnos kipróbálni nem tudom, mert esik az eső, nincs szívem kivinni így első körre.
Állványon néztem a váltot meg a fékeket szépen be van állítva minden.
Egyedül a hajtás fura kicsit, állványon hajtva van valami nyikorgás és kattogás a fogasok körül mintha váltót kellene finom hangolni vagy nem tudom, majd meglátjuk a teszt kör után. Illetve a racsni szinte hangtalan és ha hátra fele hajtom megindul a kerék is
De nagyon tetszik kár hogy itt a tél, azért párszor biztos kiviszem ha jó idő lesz -
fulton
addikt
válasz
6030D #230900 üzenetére
Nyilván nem attól van a több mint 2 km/h átlagnövekedés 4x km-en, de az tuti hogy a komforthoz, jobb erőkifejtéshez kellemesebb haladási érzethez is hozzájárul, és némileg légellenállásban is jobb az ember szemben a lobogó rövidnadrág és pólóval (ezeknek summája adja). innen az hogy "gyorsultam"
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest