- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mefistofeles #480 üzenetére
Vannak akiknél a pajzs tűnik el, de mindenkinél egyszer, mint Budán kutyavásár.
-
mefistofeles
veterán
-
110 óra játék után találkoztam egy olyan buggal, ahol a gépem nagyon felsóhajtott valószínűleg, mert nem UN runba voltam épp.
Level 8, leader demon, shieldel blokkolok és úgy marad, semmit nem lehet csinálni. Soha ilyet nem láttam, de megtörtént.
A nehézség teljesen csutka, 500% damage, de a buggal nem tudtam mit kezdeni.
-
válasz
Vadernagyúr #461 üzenetére
Konfig nélkül nehezen tudunk neked segíteni.
Amit írsz biztosan nem vírus. Az új Nvidia driverekkel lehet baj egyébként, path tracing 5000-es kártya nélkül szinte felejtős.
-
Vadernagyúr
senior tag
Felraktam a játékot, de nálam valami nem okés.. Előtte néztem videókat, hogy pontosan az én konfigommal, hogy futna a játék
Minden ultra, 1080p-ben bőven 60+fps-nek kellene lennie.. Első indításnál eléggé röcögős volt.. Mondom biztos a driver miatt, indításnál kérte, hogy frissítsem
Ezt meg is tettem, utána még rosszabbul futott, viszont azt vettem észre, ha path tracinget bekapcsolom, aztán vissza ki, kapok plusz 15fps-t
Silent Hill 2-nél is vannak ilyen bajok.. A konfig ugyanaz, mint a videókban, több embernek sokkal jobban fut, mint nekem, teljesen ugyan azzal a géppel.. Lehet ez vírus? Vagy esetleg valaki win 10-el nyomja? Van játék, ami meg szuper jól fut, ezért érdekes a dolog..
-
mefistofeles
veterán
Nem vagyok valami nagy játékos de a Dark Ages beszippantott. Amúgy csak alkalmi játszadozó vagyok de gyakorlatilag ez miatt fizettem elő gamepassra. Nekem szinte hibátlan a játék. Ez totál szubjektív de nagyon elkapott a hangulat a miliő az egész ahogy van. Sosem a garfikáért játszottam valamivel, de ez szerintem nagyon szép és hangulatos lett. A zene néha mellbevágóan jó volt, néha kicsit furcsának találtam de összességében passzolt a gémhez (a vége főcímhez kicsit keményebbet vártam volna). Az irányítás pofon egyszerű a pajzs nekem bejött, és igen csak hatékony is volt, nem csak egy díszítő elem.
Összességében nemek 10/10.
A gamepassban megéri de soha semmijen játékért nem fizetném ki a ma "divatos" teljes árat....... -
-
wjbhbdux
veterán
Attól hogy van egy zsák pénzük előbb fogják az id programozókat kirúgni, mintsem hogy elköltsék azt. Először majd az engine fejlesztők mennek a levesbe, aztán majd az Unreal Doom után a többi is. Gyakorlatilag csak az a kérdés, mikor lesz egy akkora ballépésük ami után megjön a kaszás a céghez.
-
tray86
tag
válasz
WATERDACA #453 üzenetére
A Micronal nagyságrendekkel több türelem van a fejlesztőkre vonatkozóan, mint a Sonynal, ez mar csak az értékükből is következik.
MS 3686 milliárd dollár vs Sony 159 milliárd dollár. Ilyen felállásnál a Sony egy ebihal az MS mellett.Azért beszel a Micro játékosbázisról, mert tulajdonképpen szrik a szoftver eladásra, ahogy te írtad marketing + üzleti stratégia miatt minden a GS-rol szol.
Pont a Micro lesz az, aki negyedannyi nyomást helyez a Dark Ages-re, hogy learázzak, a Sonynal ilyen eladásnál, amit utoljára láttunk komolyabb learázást is kapott volna.
Megkockáztatom, hogy ha a Concord az MS-nel lett volna, akkor egy Firewalk Studiost simán megtart, az is lehet, hogy a gamepass-ban bent tartja a játékot.
-
Nincs végtelen pénz, bár az MS-nél és a Sonynál sokszor tűnik így. Ha valami nem működik, lehetsz te rajongói kedvenc, lehúzzák a rolódat. Days Gone egy élő sztori a mai napig.
Az MS konkrétan már 5-6 éve nem eladásokról beszél, hanem játékosbázisról többnyire. Az Xbox Showcase gyakorlatilag a Gamepassról szólt, és nem negatív értelemben.
Az pedig nem tippelgetés, hanem tapasztalat, ha egy játék 1 hónap után nem kap leárazást, akkor a kiadó felől nincs nyomás, sőt, továbbmegyek, nekem így most már még abszurdabb a 80 euros PC árazás, olyan mintha szándékosan a Steamet meg akarnák reszelni. Plusz egy ok hogy Gamepasst rendelj elő, Xboxot vegyél, nem is folytatom.
Ez kőkemény marketing.Egy csomó játék kap 1 hónap után leárazást, élő példa a Mandragora is sajnos...(magyar fejlesztés).
-
tray86
tag
válasz
WATERDACA #451 üzenetére
Micronál kiadóként azért teljesen máshogy megy egy játék sikerességének az értékelése, mint egy Sony-nal, EA-nal stb.
Lehet, hogy a végtelen Microsoft pénz miatt a Dark Ages elfogadhatónak számít, másik kiadónál pedig mar rég szélnek eresztették volna az egész ID Softot.
Persze, ezek csak ilyen fórumos tippelgetések, elmélkedések, mert fogalmunk sincs a valós számokról vagy elvárásokról.
-
Hát nem volt rá 5% kedvezmény se.
Nálam ez azt jelenti, hogy a fejlesztési költségeket már bőven visszahozhatta a játék 1 hónap alatt is.
Nyilván a kiadó megtömte az ID-t, a Gamepassba pedig nagyon jól néz ki a játék.
Viszont most már tényleg nem lennék meglepve, ha a DLC-k után nyári szünetre menne a széria, és feltámasztanák akár a Quaket is.
Néha pihentetni kell egy szériát, hogy aztán még erősebben térjen vissza.
-
Segal
veterán
válasz
WATERDACA #449 üzenetére
Én 30%-ra tippelek, ha már voksolgatunk. Ott esetleg elgondolkodnék, de a 20% az kevés, mert Fanaticalon folyamatosan -17%-al árulják és ugye az még egy extra 5%-al csökkenthető ami több mint 20... (Mondjuk Steamen adnak érte pontokat is és mindig lehet még egy kicsit mangásítani a profilt
)
Az időzítés "tökéletes" lenne, mert megjelenéskor Angliába utaztam és evégett nem tudtam volna vele játszani, most meg "sajnos" Horvátországba kell majd mennem -
Segal
veterán
Ha már az 1 hónapos megjelenést nem követte egy leárazás, akkor ma este itt az újabb lehetőség az M$-nek, mert ma este kezdődik a Summer Sale.
A fene se tudja hogy melyik verzió lenne az ideálisabb (ha kapna vagy ha nem) -
Maradt az eredeti, bár ha újrakezdeném az egészet, máshogy osztanám fel lehet. Pl.: a 6-os gomb nekem már kicsit kényelmetlen, az mehetne WASD közelebbre, anno ilyet a minigunnal is csináltam Eternalba, de az alapértelmezett 7-es volt.
Szóval össze is mennek az ujjaim, illetve öregszem.
Más: legutóbb volt egy gondolatmenetem pont az Xbox, felvásárlások, Steam kapcsán. Általában bejönnek a jóslataim, de "miazhogy", az MS még egy lapáttal rátett erre. Nagyon úgy tűnik, hogy pár év múlva teljesen átrendeződnek a platformok, az új generáció pedig 2027 körül jön:
-
NIceh
junior tag
Na èn egy kis prodeust ès eternalt adtam az ùj doomhoz fűszerkènt.
Kell a vàltozatossàg.
-
30z.Samu
félisten
Időközben én is a végére értem, nagyon élveztem és sajnáltam is hogy vége. Amennyire féltem az új elemektől, végül annyira tetszettek, szépen lettek beiktatva a játékba. 30k-t ennek ellenére szerintem nem ér meg, de egy jókora leárazásnál valószínűleg behúzom.
-
12400f, 4060 ti (1440p), RT-vel stabil 70, PT maximummal kb. a fele.
Viszont driver még nem lett frissítve a gépemen, nem finomhangoltam semmit. Hasonló van egyébként a Forza Motorsport beállításokkal is, ott az egyik tétel a teljesítményt elviszi, ha mediumra rakom, kb. semmi teljesítményesés nincs. Elnézve a fórumokat, itt is hasonló lehet, úgyhogy erre ma visszatérek, már a driver miatt is.
-
Kb. ugyanazt kapjuk mint Eternalban szerintem, de épp a napokban volt arról egy fórum téma, hogy lehet live service stílusúbb lesz a játék, tehát sokkal több tartalmat és frissítést fog kapni mint az Eternal. Ha ez igaz, idővel az ára simán megtérül főleg a fanok tekintetében.
Ez egyébként nem lenne meglepő, főleg a GamePass és az MS szövetsége miatt.
Ami a path tracinget illeti, ez így lett tervezve, de nekem az fps felezés ebbe nem fér már bele, bármennyire is állejtős lett a grafika. Lehet egyébként finomhangolni, DLSS gyönyörűen teszi itt is a dolgát, a quality/performance egyre kevesebb kompromisszummal jár, és ez csak egyre jobb lesz.
Annyira jól meg lett csinálva minden kis apró tárgynak is a széle, a megvilágítása stb. besz*rás...Az Nvidia se ült a babérján, külön driver, cikk erről: DOOM: The Dark Ages Update Out Now, Adding Path Tracing, DLSS 4 With Multi Frame Generation & DLSS Ray Reconstruction | GeForce News | NVIDIA
Igazából most a Dark Ages a legforradalmibb grafikai játék, idén vele foglalkoztak a legtöbbet vele Nvidia téren, és ez nem a reklám, hanem a technológiai oldala.
Tegnap elindítottam az Eternalt is, most már nem 5, hanem 10 évnek látszik a grafikai fejlődés
Nagyon durva hogy az RT/PT is mennyit fejlődött pár év alatt. Az Eternal RT puding volt ehhez képest.
-
Segal
veterán
válasz
WATERDACA #419 üzenetére
Szépnek szép ez tény, így már azt mondom tényleg látszik grafikában az előrelépés az eternalhoz képest, de az az fps szám tényleg lehangoló...
Az viszont szemét dolog, hogy megint azok szívták be leginkább a dolgot akik a leghűségesebbek. Mire kijött ez a frissítés a többség már végigjátszotta...
A másik kérdés hogy vajon mekkorák lesznek azok a dlc-k, mert az eternalnál a 3 pálya nem volt valami brutális méretű. Itt biztos több lesz háromnál, tippre legyen mondjuk 5, de ha abból 1 megint valami pár perces Titanos bohóckodás lesz, az azért elég lehangoló lesz a számomra. Márpedig az alapjáték hosszából kiindulva a legjobb esetben tudok elképzelni max 5 pályát a dlc-ben, de simán lehet hogy csak 4 lesz, de abban viszont biztos vagyok hogy az egyik pálya rövid lesz... -
melega
őstag
Lesz sztori dlc a Doomhoz idén, vagy jövőre?
-
Itt az igazi idTech 8 ereje. Brutális patch racing a mai patchtől, igazi nextgen FPS feeling.
-
Mizol29
senior tag
Hello! Twitch raktáramban láttam, hogy van egy beváltható skin, nekem nem kell, akinek kell viheti. Bethesda fiók-ba kell aktiválni a kódot - PGD8-9A6M-F84F-3PXY-F94K
-
Eversmann
aktív tag
Tudom, pontosan ugyanolyat nem fogok kapni. De időközben én is rájöttem, nekem valahogy nem jön be a Dark Ages környezet se
. Fantasy téma is jelen van, de azzal se kezdtek semmit. Inkább egy Painkiller, mint Doom. A Doom/Eternal modernkori világa nekem jobban passzolt hozzá. Majd, ha le lesz akciózva, visszatérek rá. Addig pörgetem az Eternalt.
-
Eversmann
aktív tag
-
-
Annyira azért nem motivál az UN, mint Eternalnál. Itt ha kizárnám a magánéletemet egy rövid ideig is, megcsinálnám fél nap alatt.
Jobban elvagyok a fegyverek tesztelésével, a nehézség finomhangolása is jó móka.
Közben azon is elmélkedek, mennyire elcseszett a videojátékipar, ilyeneken nőttünk fel, ma már csak 5 éve van hasonló játék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Amazon Kindle
- EAFC 25
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR