Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
Nekem eddig nem volt sok gondom, de ma "reggel" az ébresztő megszólalásával egyben nyomott egy restartot a telefon. Ez akkor lett volna kellemetlen, ha nem ébredek meg arra a kb. fél mp-re amit kiadott még magából. Nem vicces ha lekésem az éjszakai buszt.
-
eventus
veterán
Frissült a photography és video pro app, gondolom a droid 15 miatt. Nem fedeztem fel változást.
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1475 üzenetére
A korábbi telefonomról dobtam át, mert megszoktam, évekig használtam nagy megelégedéssel. De ugye a blinkfeed meg jó néhány funkciója ma már nem aktuális (a google le is másolta egy saját megoldással, balra görgetve jönnek a gugli hírek szóval újrafeltalálták a melegvizet) mert a htc le is kapcsolta a kiszolgálót, stb. Pont ezért jó, mert ma már nincs aki adatot gyűjt rólad. A niagarát nem ismerem. Billentyűzetnek is a Blacberry virtuális billentyűzetet
használom (letisztult, okos, gyors, már nincs kinek adatot gyűjtsön), mivel a gboard-ot utálom. Meg a blackberry hub-ot használtam még az androidos telefonokon, mint létező legjobb megoldás üzenetkezelésre. Szóval én a gyári cumót szemrebbenés nélkül lecserélem, ha van jobb. A tárcsázóm is az F-Droid adatbázisból letölthető egyszerű tárcsázó, mellé egyszerű sms kliens. Ezek gyorsabban futnak, mint a gugli vírus. Meg van egy 3D wallpaper alkalmazás (nyilván ez is egy régi verzió, elvből nem frissítem, mert az újabb, csak több erőforrást zabál más különbség nincs) azt is megszoktam, vannak nagyon jó, letölthető háttérképek hozzá, ami mozog az ikonok mögött, ahogy a telefont megdöntöm.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1473 üzenetére
Na ezek miatt nem telepítem egyelőre.
Sense a legjobb, ami valaha készült a többiek még mindig csak a felszínt kapargatják.
A15-nél állítólag a boot animáció is elcsúszik újraindításkor, ha 4k-ra van állítva a felbontás. Ennek javítása mondjuk kb. egyetlen képfájl cseréje. Nem tudom, hogy most javították -e a februári csomagban. Még a japán belpiacos xperia 1V-ök sem kaptak A15-öt. Majd ha ők megkapják, akkor feltételezhető, hogy mindent kijavítottak, addig csak kísérlati nyulak vagyunk.
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1470 üzenetére
Még A14-en vagyok, nekem eddig sem volt gondom, mert 120Hz-en használtam.
Nem használom, de direkt kipróbáltam a stamina módot, mondjuk nem tetszett a menü fekete színben. Viszont stamina módban a 60Hz-et erőlteti a telefon, ilyenkor pl. az alkalmazáslistából visszaugorva a home képernyőre volt egy röccenés, de nekem a htc sense launcher be van állítva a játék módban, így rögtön helyre is állt. Egyelőre még nem akarok váltani, mert most minden jól működik. -
melodie
tag
Stamina bug és a random rendszer összeomlás, telefon újraindulás
megszünt, remélem véglegesen. Biztató a mai fríssítés... -
melodie
tag
Xperia I V (XQ-DQ54) 67.2.A.2.60 Február 1.security patch....
-
eventus
veterán
Most gyütt'
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a részletes választ!
Gyakorlatilag leírtátok, megerősítettétek bennem hogy miért tetszik nagyon ez a telefon.... De azt is hogy mi lehet a bajom vele.
De lehet rápróbálok majd egyre, és akkor eldől. majd 1 éve szenvedek az Iphonnal. Ezzel is úgy voltam hogy lakva ismeri meg az ember. Kamera ok, de maga a rendszer nem jött be. Most elkezdtem nézelődni droidos fronton. -
otto14
őstag
Szia. Hát frissítések szempontjából már szinte ki van maxolva a telefon. Android 13 -al jött a megjelenéskor 2023 -ban, most pedig már A15 van rajta, ami teljesítit is a két beígért főverzió frissítést. Még pár biztonsági csomag jön a 3. -ik évig és kész.
Kamera szinte tökéletesen működik automata módban is, de a zoom azért alul marad. Az előveszem és katt az szuper, mert ott rá a fizikai kamera gomb is. Videózásban nem folytonos a digitális zoom illetve a lencse váltás.
Most látom, hogy fentebb sokan írják, hogy point-and-shootra nem jó a telefon. Nekem teljesen megfelel, de az is igaz, hogy ha valami nem tetszik, akkor azonnal megoldom kézi beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
aktív tag
Ha point & shoot, akkor nem neked való, ez inkább egy mérnököknek és fotózás szerelmeseinek való telefon. Olyanok, akik tudják mit csinálnak vele, ekkor sokkal jobb képeket tud lőni, mint a kattogtatós néptelefon társai. Semmiben nem középszerű, eléggé egyedi forma, zoom kamerára ez mondjuk nem igaz, mert az fos, de az másoknál is az volt abban az évjáratban. Utódjában már sokkal jobb a zoom kamera, de az már nem 21:9 arányú és nem 4K felbontás. Ha most kellene telefon, akkor biztosan megvárnám az 1VII-et, hátha izgalmas és pletykálják, hogy lesz jó point & shoot funkciója. Ha mégsem, akkor újra az 1V-öt venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
melodie
tag
Ez egy remek telefon.Nincs teletömve semmiféle gyártói elemekkel, nem zár be egy gyártói világba, nem sugallja a plug&play ígéretét. Ez egy mérnöki szemmel tervezett műszaki tárgy, Xperia 1 V egy kivételes műszaki tárgy magas színvonalú megvalósításban és minőségben, a maga kompromisszummentességével és megalkuvásokat nélkülöző kialakításával, szerintem multimédiás remekmű. A frissítések jönnek havonta és 3 év támogatás várható(2 esetleg 3 főverzió) Ez egy szubjektív, de őszinte vélemény....
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nézegetem ezt a telefont... Utolsó Sony telóm az Xperia SP volt....vagy 10 éve. nem ma volt
Kérdésem hogy mennyire lehet egy amatőrnek a kameráját használni? Tehát előveszem, katt - és kész. Mert ugye a tesztben azt emelik ki hogy hozzáértő kezében tökéletes eszköz. Illetve az új modellben is erre mentek rá hogy legyen egy átlag user mód is benne.
Sok éve Samsung S telókat használok. 1 éve belevágtam egy Iphonba. nagyon szuper a kamerája nekem, de magát a rendszert nem bírtam megszokni. Visszamennék droid vonalra, és egy lehetséges modell lenne ez a Sony.
Frissítések hogy jönnek rá?[ Szerkesztve ]
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1454 üzenetére
Szerintem aggodalomra még nincs okod. Kis denaturált szeszel átitott vattapamacssal tisztítsd meg körben a kapcsolót. Ezt pár hetente az újlenyomat olvasóval is megteszem, mert ott is gyűjti a koszt, port meg a zsírt emiatt idővel pontatlanná válhat. Valószínűleg csak ragadós kosz okozza, de csak kevés denszesz, hogy ne folyon bele (bár elvileg vízálló a telefon, de azért jobb az óvatosság). A tok mélyedése a kapcsolóknál (spingennél különösen mély a kivágás) mágnesként vonza a koszt meg a szöszt.
-
eventus
veterán
Új bug: nem kapcsol ki a kijelző a megadott időre, bármi is legyen a tartalom. Újraindítás után is előfordul. Intelligens izé sincs bekapcsolva, hogy figyelne.
-
Szena67
aktív tag
1VII ködösítés: [link]
-
Szena67
aktív tag
válasz
Szena67 #1448 üzenetére
Egy user review 1V-re váltva S20U után. [link] Engem a vezetékes hang nyűgöz le. 1V + MDR-XB70AP. Ez utóbbi olyan szar nem lehet, láttam egy japánt, aki kissé eltúlozva a dolgokat 1000 dollárért hirdette.
Az utódját MDR-XB75AP a kínaiak MMCX kábel fogadására átalakítva is árulják jack vagy usb c kábellal. [link]
-
eventus
veterán
Lehet 10VII sem lesz? [link]
Őszintén? Középkategóriás Sony egyedi jellemzőivel nem tudott jó ajánlatot letenni. -
Szena67
aktív tag
1 VII pletyi [link]
-
Szena67
aktív tag
Ezek szerint olvasnak bennünket.
[link]
-
eventus
veterán
Van aki gondol ránk:
-
melodie
tag
válasz
Szena67 #1440 üzenetére
Köszönöm válaszod, ezt már megtettem,de semmi, olvastam a külföldi fórumokat és ott is többen panaszkodnak erre a stamina bugra és az általad is javasoltakon kívűl más megoldás nem igazán van( egy bizonytalan kimenetelű gyári visszaállítás), mint várni a mielöbbi javítást....
-
Szena67
aktív tag
válasz
melodie #1439 üzenetére
Hello, emiatt én nem telepíteném újra az biztos, mert lehet, hogy az sem oldja meg. Sajnos külföldi oldalakon is láttam, hogy a stamina mód bekapcsolása problémás. Először ezt próbálnám:
Beálítások - Alkalmazások - Összes alkalmazás - jobb sarok 3 pötty rendszer megjelnenítése - lent az S betűnél STAMINA üzemmód - Tárhely és gyorsítótár - A gyorsítótár törlése, ha nem segít, akkor esetleg Tárhely töréseHa semmi hatás, akkor csak azt tudod csimálni, hogy vársz a javítására.
-
melodie
tag
Stamina használata esetén a rendszer összeomlik, a telefon újraindul A15 óta van ez
a jelenség, valaki találkozott hasonlóval? Esetleg valami javaslat? Nem szívesen húznám újra....(Stamina kikapcsolás esetén nincs hiba)[ Szerkesztve ]
-
Szena67
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Bwin87
tag
Én is felraktam az új upade-t,de valami borzalom lett mert youtube on 720 p felett van ilyen hogy fázisszünet hiába nyomkodom hogy mást akarok mem reagál csak sok másodperc múlva,ma pedig sima letöltötött döbb éves videóknál van ez hogy megy a videó de hiába tapizom nem reagál csak sok másodperc múlva baromora idegesítő
-
Szena67
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #1431 üzenetére
Valami korábbi pletykában láttam, hogy a zoom kamarát akarják tovább reszelni. Üzleti szempontból logikus, mert korábban erre volt a legtöbb panasz, így a jobb macro amolyan "húzótermékké" teheti.
Persze ha minden kamera is tutti lesz, akkor is lesznek akik samsunggal büntetik magukat.
-
válasz
Szena67 #1428 üzenetére
Nekem mondjuk nincs bajom az 1-6 képarányával, sem azzal hogy nincs 4k, inkább a fényerő és az ltpo az előnyösebb számomra, viszont ha igaz a pletyka, akkor egy szenzor cserélve lesz, és ha az a zoom kamera, akkor számomra meg is van az eddigi legnagyobb fejlődés a szériába..
Csak nehogy az ultraszélest cseréljék. -
Szena67
aktív tag
-
-
eventus
veterán
Végre 1VII pletyka: [link]
-
Szena67
aktív tag
Itt mindig a tws bt chipje és antennája (kis műanyag házba csak látszat antennát tesznek) a leggyengébb láncszem. Nekem topping G5 LDAC codec megy a szomszéd szobából is, pedig az 95%-ban fémdoboz. Persze itt már van egy leárnyékolt sarok, de akkor is falak között 10m+. De van egy gagyi tws-em, ami már 10m körül is szakadozik sbc codec-el. Szal nem a telefon az oka.
[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
-
Szena67
aktív tag
Egyelőre maradok A14-en. [link]
-
eventus
veterán
Samu S25 széria sem jelent veszélyt a mostani telefonomra
Szinte csak proci csere és sok-sok AI..
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1416 üzenetére
Eddig ezt hiányoltuk, megoldották, arról nem volt szó, hogy a 60Hz-et közben nem lehet elrontani.
De gyanítom ez csak a youtube xart meg a chrome-ot érinti. Youtube revanced nálam nem csinált soha ilyet, hozzáadtam a játék módhoz (gondolom a google youtube verziót nem lehet hozzáadni).
-
Szena67
aktív tag
Köszi. Nálam animáció szerencsére alapból 0, mert nem azt akarom nézni, hanem pattanjon ha hívom az applikációt.
Akkor nem is gyorsabb, csak félig kiengedték a kéziféket.
Látom valaki ezt írja "Add Revanced to game enhancer, set profile max performance... No more lag". Most is hozzá van adva a Youtube revanced, meg minden más is, amit csak lehetett a játékmódhoz. Egyébként a következő android rendszerek nem szoktak gyorsabbak lenni, sőt, ez inkább csak érzéki csalódás. A 4k felbontást érdemes választani? Úgy értem, ha az akkuidő egyébként nem érdekel, számomra irreleváns, a jobb kép viszont annál fontosabb.
-
otto14
őstag
válasz
Szena67 #1412 üzenetére
Van új bug
de olcsó a fix..
Az előbb tettem fel az A15-t, ami meg is törte a YouTube-ot. Iszonyú lag, nem érzékeli az érintést, hangerőt állítani alig lehet. Megoldás: Enable Disable HW Overlays. [link] YT továbbra is 60Hz megy, PiP módban is, de a ilyenkor az app váltások 120Hz mennek. Picivel jobb mint előtte.
Amit pedig mondanak a társtulajok, hogy gyorsabb a rendszer, az szerintem emiatt lehet: [kép] 99% -ban erre tippelném meg, mert előtte pont annyival hosszabbak voltak az animációim, mintha 1x -en lett volna és nem 0.5x
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1407 üzenetére
Az a 10VI-on nekem is tetszett, hogy több funkció fér el egy lapon. Képfrissítés 120Hz-re állítva nem laggol? Youtube lefagyás vagy ilyesmi van? Illetve milyen a 4k-ra állított képernyő? BT probléma vagy Android auto gond van -e. Zene streaming megy gond nélkül,? Jelenleg Poweramp-ot használok. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
Majd mondjátok el, milyen a tapasztalatotok vele
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mondhatni nincs meglepetés: műértők kezében egy csodálatos eszköz, átlagos felhasználóknál “csak” egy stílusos csúcsmodell.
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- Milyen processzort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Steam topic
- Futás, futópályák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...