- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- GoodSpeed: MacBook NEO - tapasztalatok!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
157446 - 157301
157446 - 157301 157300 - 157201 157200 - 157101 157100 - 157001 157000 - 156901 156900 - 156801 156800 - 156701 156700 - 156601 156600 - 156501 156500 - 156401 156400 - 156301 156300 - 156201 156200 - 156101 156100 - 156001 156000 - 154001 154000 - 152001 152000 - 150001 150000 - 148001 148000 - 146001 146000 - 144001 144000 - 142001 142000 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:17 Téma összefoglaló
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
"Az irányt nem határoztam meg, ha tudtok jó szállást - arra megyek."
Na most ha Békéscsabán találsz jó szállást, attól még nem igen fogsz jót motorozni. Bár állítólag van ott 1 azaz egy kanyar a környéken, ott gyakorolnak a helyi motorosok.

Budapestiként Szlovákia nekem közel van, tegnap épp a Csorba tó mellett ebédeltem. A múltkor itt tanácsolt 533-as uton is jártam, tetszett (megint, mert már voltam erre), alig volt forgalom, nem tudom, lehet ezek a szlovákok kedden dolgoznak.. Ha szállást is keresel, akkor nem is egy napra mész, - rengeteg jó wellness szálló is van, saját parkolóval - akkor nem kell bevállalni 600+ km-t egy napra. Nekem tegnap 630 km lett. Ez sem vészes ha haladósan mész, én reggel fél 8 kor indultam és 18.30 kor már mostam le a sok bogárszart a mociról, belefért egy ebéd, 3 kávé, 3 tankolás..
Itt jutott eszembe egy gondolat, hogy az ilyen jobb útvonalakat összegyűjtsem egy bárki által elérhető helyen. Erre nekem a MRA alkalmasnak tűnik. Ha akartok regisztráljatok be, lépjetek be a csoportomba és ott le tudjátok tölteni az útvonalakat sokféle formátumban.
Persze ha küldtök pl gpx-t, az is felkerülhet ide. A tervek nyilván nem tökéletesek, mert pl az én lakásomtól indul, de talán az első és utolsó pár pontot könnyebb áttervezni. -
Topiccsendőr
addikt
-
-MarhaRépa-
tag
Az enyémet volt alkalmam kifejezetten szar, dobálós útfelületen dinamikusan vezetni, legutóbb a tréningen. Ez egy olyan pályaszakasz, ami direkt ilyen: futóművet meg elektronikákat fejlesztenek-tesztelnek rajta. Egyszer sem zavarodott meg féktávon, nem csúszott meg, nem engedett fel. Mondjuk a Dynamic ESA is parádés, nem hittem volna.
-
Csandi
addikt
Full gasnél dolgozol vagy hol ilyen a felhozatal?
Illetve bámészkodni lehet menni? 
-
Topiccsendőr
addikt
-
Csandi
addikt
Így állnak nálad sorban, előző gen pani, új pani?

-
Topiccsendőr
addikt
-
Csandi
addikt
Ja én is első kerékre értettem amit mondtam.
-
Topiccsendőr
addikt
Keresztbordas uton sztm jo, ha ki van kapcsolva, vagy eleve rossz uton, de most hogy belegondolok a legfrissebb abs amit igy osszehasonlitva probaltam, az ~2018-20 as volt, lehet el kellene vinni a az uj pani v4s t race mode ban mit tud, de annak is ilyenkor csak elol van abs. Erre kivancsi vagyok, ha lesz idom megnezem

-
fluxion
őstag
Köszi, ez kiindulási pontnak jó lesz.
-
fluxion
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
En sem akarok hitvitaba belemenni, de en probaltam ads es nem abs-es motort egymas utan, szaraz korulmenyek kozott, jo aszfalton abs nelkul elobb megalltam. A hatulja a levegoben volt vegig, de hamarabb meg tudok allni. Ha esik az eso, vagy barmi mocsok van az uton, vagy kopott az ut, az abs jobb lesz, mert nagyon hamar csuszik az eleje.
De emlekeim szerint az abs nel is jot tesz a progressziv fekezes, mivel jobb a tapadas elol.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Van még bőven a használt piacon ABS nélküli motor. Másrészt nekem sikerült a rutinpályán az ABS-es motor seggét is megcsúsztatni. Az oktató sem hitte el, úgyhogy javasoltam, oldalról is nézzen meg...
-
Csandi
addikt
Hát az enyém, 2025-ös CBR600RR (PC69).
Ahogy írod úgy biztosan nem zavarna engem sem

-
-MarhaRépa-
tag
-
Csandi
addikt
Pont most 1 el feljebb leírtam, hogy milyen esetben szokott kapcsolni ahol zavar, csak egyszerre írtuk a kommentet.
-
-MarhaRépa-
tag
Elméletileg talán lehet rövidebb fékút, az is csak ideális körülmények között. Gyakorlatban 100-ból 100 alkalommal hosszabb lesz és/vagy bukás lesz a vége.
Mikor van olyan közúti szituáció, amikor nem akarnád hogy aktív legyen az ABS? Mert terepen még el tudom képzelni, de arra meg vannak offroad üzemmódok az olyan motorokon.
-
Csandi
addikt
-
vlevi
nagyúr
Ha berántod a féket, akkor igen. ABS-es motoron is kell tudni használni a progresszív fékezést, mert ha tudsz progresszíven fékezni, akkor nem fog bekapcsolni az ABS, mert nem éri el a csúszáshatárt. A baj ott van, hogy amikor a szemed sarkában megjelenik valami bazinagy ződ traktor, akkor és ott nem biztos, hogy menni fog az a vészfékezés, amit a tréningen 10-ből egyszer sikerült jól megcsinálnod.
Megtéped a féket, és lesz ami lesz.Másik érv, hogy igen, a MotoGP pilóták tudnak rövidebbet fékezni. Akkor, ha századszorra kiszámolt féktávon fékeznek. De, amint valami szokatlan történtik, ott is gyakran megcsúszás, fetrengés van belőle, mert hiába tudja, hogy a féktávon a határon van a fékezéssel, ha valaki elé keveredik, még akkor is húz rajta, hátha megáll. De nem...
-
Csandi
addikt
Az optimális fékezés egy nem ABS-es motoron rövidebb fékutat eredményez mint egy ABS-es motoron, erre vannak tesztek. Csak ugye az ABS nélküli fékezés, hogy optimális legyen az tudást igényel és sok változótól függ (aztán ha nem sikerül optimálisra egyből rosszabb és veszélyesebb) míg ABS-el ahogy mondod csak húzni kell.
Engem kifejezetten zavar mikor kapcsol az ABS ahol nem akarnám és kikapcsolhatatlan, de ez van.
-
-MarhaRépa-
tag
Nem feltétlenül, mert a más körülményekhez idomított reflexek miatt megpróbálsz "progresszívan" fékezni, és nem használod ki maximálisan a fizikai határokat, ezért hosszabb lesz a fékutad.
Ha ABS-es motoron ülsz, akkor nem kell varázsolni, maximális erővel kell fékezni a lehető legrövidebb időn belül elöl hátul, a rendszer intézi a többit. -
macilaci78
nagyúr
Mindent értek, csak kottát olvasva nem tanultam meg énekelni.
Alapozón és gyakorlókon voltam, de csak a Safety-nél és a jogsiszerzés alatt vettem váltós motort. Amíg ez nem változik, nem fog fizetős, de magasabb szintű tréning annyit adni, hogy rentábilisnek érezzem, mert amíg csak automata van a seggem alatt, magát a motor kezelését is szoknom kell. Lábbal fékezni, kuplungolni...
-
Gabis
őstag
Nem ilyesmi van Dodor-nak is?
-
macilaci78
nagyúr
Egy új kezdeményezés, Motorosbarát Klub.
-
Buddhha
tag
Nem akarnék belőle hitvitát generálni, de azt lássuk be, ha megtanulsz fékezni ABS nélkül, akkor az ABS-es motorkerékpáron csak egyszerűbb lesz a dolgod!
-
-MarhaRépa-
tag
-
Buddhha
tag
Tudom, azt gondoljátok, hogy én vagyok a modoros motoros, és tök igazatok van!

Én a jogsit is a Safetynél csináltam, ahol a képzés része volt a vezetéstechnikai képzés a rutin vizsga előtt.
Biztos, hogy sokkal lassabban motorozok, mint amit elbírna a "rendszer", de nagyon sok nagyon ijesztő történettel traktáltak minket, arról, hogy ki milyen szituációt hogy nézett be.
Szóval én is csak az vagyok, aki a sorok közt 30-cal csorog előre, és a Lágymányosi hídon pedig be vagyok feszülve, amikor beállok valaki mögé középre, hogy elmenjünk (akár 50-el) a lassan araszolók között... -
Buddhha
tag
Mert ha te abban bízol, hogy az ABS majd úgyis segít, hogy ne blokkoljon a hátsó/első kerék, akkor nagyon meg fogsz lepődni, amikor beleszaladsz egy ABS hibába!

Ehhez képest, ha megtanulod a progresszív fékezést, akkor ABS nélkül IS meg tudsz majd állni! Illetve tudod, hogy mit kell csinálni, ha esetleg a fék miatt kezd el csúszni a hátsó kerék (vagy ABS nélküli gépen ülsz)
Illetve nem tudom, kinek szóltak az oktatáson/ szalonban, hogy próbáljátok ki az ABS-t a megvásárolt motoron.. Hogy ne egy vészhelyzetben lepődj meg a hatásán... -
-MarhaRépa-
tag
-
Buddhha
tag
Egyébként azért is szeretek pont a Safetybe járni tréningre, mert nem kell féltenem a saját motorom.
Amivel pont elsején jártam úgy, hogy 3 km/h sebességnél sikerült lefulladnom garázsból kiállás közben...
...és sikerült eltörni a hátsódoboz zsanérját
Ugyanitt eladó Transalp hátsó doboz kerestetik!
-
Buddhha
tag
Ha az Alap vezetéstechnikai tréninget csináltad meg, érdemes még két Gyakorló napra is elmenni, mert utána jelentkezhetsz Haladó tréningre.
Ott egy picit tovább csiszolják az Alap képzés elemeit (rövidebb egyenes szlalom, több kapu az eltolt szlalomban, vészelkerülés lámpa alapján, vészfékezés különböző távolságokra).
A stabil gáz - hátsó fék szabályzás nekem úgy "lett meg", hogy nem az a lényeg, hogy hányszor nyomod le a féket, hanem, hogy érezd, hogy az adott fékezés milyen hatással van a kanyar-ívedre...
Ugye, ha megfelelő sebességgel mész be a körbe, akkor nem kell egyáltalán fékezni (lehet ilyet láttál pont).
Az ABS meg pont azért van kikötve belőlük, hogy megtanuld használni a féket!
-
Steven
addikt
Nem kötözködés ,de nem értem.. Minden évben bejárom europát idén Bosznia már pipa és kb annyit nézek ,hogy lehetőség szerint van e jakuzzi és a közelbe étterem , lehetőség szerint sörrel! a többi lényegtelen.
Gumi nyomást szerintem hetente egyszer elég ellenőrizni te meg egy napra mész (kivéve ,ha ereszt a gumid ,akkor viszont indulás előtt javíttasd meg) Láncot meg 1000km ként kell fújni (vagy ha lekopott az olaj)
Egy nap alatt azért hunba nehéz annyit menni ,de egyébként is ,ha be kell fújni megállok bárhol és befújom..... Nem egy tragédia
Mi a jó szállás ? Preferencia kérdése, ahogy észrevettem én igényesebb vagyok mint mások ,de ott van google és booking értékelés, én személy szerint átolvasom őket ....
Szerintem néz ki magadnak valamit ,nézz a közelbe szállást és ne gondolkodj csak indulj el. Amúgy én külföldöt inkább javaslom szerintem HUN dögunalom ....Hajrá! -
fluxion
őstag
Sziasztok,
Péntekre vettem ki egy szabadságot és elmegyek valamerre csavarogni motorral Kecskemét irányából. Tudtok olyan szállást vagy szállásokat amik motor/motoros barátok? Találtam pár weboldalt, de sok esetben már nem is léteznek azok a szállások vagy épp egy normális tárolójuk sincs. Az irányt nem határoztam meg, ha tudtok jó szállást - arra megyek.
Motoros barát alatt értem, hogy normális fedett helyre le tudod tenni, esetleg tudsz csinálni gond nélkül egy lánc tisztítást, tudsz nézni gumi nyomást. Semmi extra, de mégis pár apróság. -
Csandi
addikt
Igen ez az. Nem jobbkéz szabály miatt írtam, hanem, hogy oktatáson itt le kellett lassítani 30-ra, de amint hatályát veszti vissza 50-re. Erre kérdeztem, hogy ezt, honnan tudjam ha nem látszik és arra volt válasz, hogy ismerni kell a környéket.
-
macilaci78
nagyúr
Ha ez az, akkor ez nem kér jobbkéz szabályt, Azt a 30-as övezet tábla kéri.
-
Csandi
addikt
-
macilaci78
nagyúr
-
Gabis
őstag
Igyekszem, de néha még a táblák se látszanak rendesen, úgy rálógnak az ágak. Meg a tábla nyitott kerékpársávot mutat, pedig a felfestés sárga szaggatott... Egyedül könnyebb, volt, hogy a társam belevitt a hibába, de persze ez nem az ő sara.
-
Csandi
addikt
-
NYPD
senior tag
Egyébként csak szerintem életszerűtlen, tök felesleges szabály ez az egyirányúból húzodj le bal szélre szabály? Mert pl ha valaki beáll a sarokra dobozossal, vagy nagy bokor van, magammal baszok ki, hogy nem a jobb szélről megye vagy középről, kevesebbet látok be, jön e valaki onnan.
-
macilaci78
nagyúr
ez a sok jobbkezes, egyirányú, meg 30-as tábla/övezet viszont kicsinál - Oda se neki! Ez a könnyű része, mert ez ugyanaz, amit már megtanultál más közlekedési eszközön.
A leggyakoribb hibák, amiket láttam a többieken:
- irányjelző elfelejtik kirakni, vagy visszavenni
- egyirányú utcából balra kanyarodáshoz nem húzódnak kellően a sáv bal szélére*
- megfordulásnál nem megfelelő ívet választanak: kereszteződésben nem viszik eléggé jobbra a gépet, sétálnak a motorral az elsőbbségadás megadását követően a bizonytalan indulás miatt, vagy terelőszigetet megkerülve nem engedik eléggé előre a gépet és "a menetirány szerinti bal oldalon" fordulnak vissza
A többi hiba nem volt általános.*A velem együtt vizsgázó ezen bukott meg.
Beugratós rész: lakó-pihenő övezetbe ne menj be! Alapvetően mindig a kresz szerinti egyenes az irány, amíg más utasítást nem kapsz. De ha ez lapó-pihenő övezetbe vezet, ahova csak célforgalommal szabad behajtani, akkor a kereszteződésben megállsz és utasítást kérsz. Ez még majdnem annyiszor volt elmondva, mint az egyirányú utcából balra kanyarodás mikéntje. És van azért pár olyan hely az útvonalon, ahol erre lehetőség van.
-
Gabis
őstag
Sanyit látásból ismerem csak, nem nála vagyok, de tény, hogy mint az autónál is a sok-sok km fog megtanítani. Oktatáson a papír legyen meg és csókolom. A többit meg adja a tréning, saját utánanjárás, kitapasztalás, gyakorlás... ez a sok jobbkezes, egyirányú, meg 30-as tábla/övezet viszont kicsinál
-
Topiccsendőr
addikt
Ha a pedal utja nem nagyobb, nem levegos a rendszer, akkor vmi szar betet van benne, vagy le van kotve a c es a fofekhenger atmerojebol adodoan a hidraulikus attetel tul kicsi, ezert nagy erovel lehet mukodtetni. Elobb megneznem a betetet. De valoban, van hogy lekotik az elso dugattyukat, tehat ezt is erdemes lenne megnezni.
-
macilaci78
nagyúr
Értettem én akkor is, csak annyira taknyos kezdőként fingom nem volt, mit jelent ez a gyakorlatban. Csak azt éreztem, hogy lelassul a motor és dőlni kezd, vagy lefullad. Ezt a kétséghalmazd oldotta fel, hogy egy oktató felületetett maga mögé a motorra és menet közben mutatta, magyarázta. Utólag ez hiányzott a rutinoktatáson.
-
vlevi
nagyúr
Hátsóféket nekem is a vezetéstecnikán úgy magyarázták, hogy 2 dolog miatt kell.
Az egyik egyértelmű. Gázkar forgatásával nem tudod olyan finoman adagolni a gázt, mint, ahogy a gyakorlat igényli. Másrészt, előfordulhat, hogy fordulózás közben, ahogy kinyújtod a karod, önkéntelenül is ráhúzol a gázra, mert fordul a csuklód is.
A másik pedig, hogy ezzel befeszíted a motort, egy nagyon kicsit lejjebb kerül emiatt a súlypontja, és minimálisat, de nő a tengelytáv. Ez pl. vészfékezésnél is fontos, emiatt kisebb lesz az első kerékre állási hajlama a motornak. -
macilaci78
nagyúr
Munka mellett csináltam, ahogy el tudtam szabadulni, jöhettem is motorozni. Vass Sándor volt az oktatóm. Felmért minket is, bár az elején jobb lett volna némivel több odafigyelés a részéről, de megoldottam.
Nem vezettem még váltós motort, de olyan, mint az autónál, csak máshol vannak a kezelőszervek. Kb ennyi volt.
Nyolcasoztunk az első órán sokat, végén aki ügyesebb volt, az a rutinpályára ment. Minden óra nyolcasozással telt. Ahogy ment az egyik pálya, csináltuk a másodikat, végül a harmadikat. A fokozatosság jegyében talán csak a 6. órán került elő a 3. pálya.Akkori fejjel ezt a stabil gáz + stabil fék dolgot sehogy sem akarta bevenni a buksim, hiába kérdeztem rá többször, nem kaptam rá olyan magyarázatot, ami az értő cselekvés felé mozdított volna.
A Safety-nél az adott egy nagy löketet, amikor az oktató felültetett maga mögé és a pályán karikázás közben magyarázott is és éreztem is a seggem alatt, minek kell történnie. Ott meg az nem volt a szimpatikus, hogy ki volt véve az ABS biztosítét, cseerébe a féklámpa sem világított, így hiába mutatta be a gyakorlatot, nem láttam, mikor, milyen ütemben kell taposni a féket.
De ezek gyakorlás közben megjönnek.

-
Zsírkrétamen
senior tag
+1 a helyre, nekem a főnököm csinálta meg itt a jogsit. Motorozni ő sem itt tanult meg (régen simson-ozott, meg ment párszor az én 390-emmel), de egyébként jófejek. Első órán felmérték hogy megy, és mivel az ügyesebbek közé tartozott, annyira nem tartották fel (óraszámba se), szerintem 2 hónap alatt letudta a motoros jogsi dolgot (szezon elején).
-
macilaci78
nagyúr
Én a Villám Jogsinál csináltam, ugyanaz lehet, mint amit Gabis is javasolt. Motorozni nem itt tanulsz meg, de a jogsit össze lehet szedni.
A rutinvizsgát elidegeskedtem, másodjára lett meg. A forgalom alapóraszámmal meglett. 40 évesen íratkoztam be, sokat mentem smkp-val korábban, de váltós motoron az oktatáson ültem először. -
Whist
aktív tag
-
norbert1998
nagyúr
FortNine idegesit, süt rola, hogy frusztralt mert a fizika phd-jevel lofaszra se vitte az eletben es probalja kielni magat a motorozasban.
Ezt nem is tudtam, érdekes. Nos, azt én is aláírom, hogy nem mindig a legalaposabbak a videóik, sőt. Viszont olyan motorokat mutatnak be, amiket nem annira szokás manapság már. Pl. CBR250RR, Rune, stb. És mindezt olyan moziélmény mellett, hogy azt nem sok más motoros tartalomgyártó tudja. -
Gabis
őstag
-
Gabis
őstag
-
anorche1
őstag
Tudtok ajánlani motoros sulit budán? 11. kerület vagy környéke
-
fluxion
őstag
-
Gabis
őstag
Podcast jellegűt szoktatok nézni mint pl. Motoron media vagy Over the ride?
-
csongi
veterán
-
Csandi
addikt
-
crocy
tag
kb az összes altalad felsorolt motoros influencer kimaradt nekem.
motorjitsut neztem meg a jogsiszerzeskor, de mar mocskosul meguntam, hogy evek ota magyarazza ugyanugy a körben valo megfordulast meg a kanyarodast.
FortNine idegesit, süt rola, hogy frusztralt mert a fizika phd-jevel lofaszra se vitte az eletben es probalja kielni magat a motorozasban.
magyarok közül winklert birom, de egy videojat se tudom mar vegignezni.dodi sztem megöregedett es kiegöben.
en fotelmotorost is szoktam meg nezni, de az az igazsag, hogy henrikek is szarra vannak egve es öregek. de bisteinel nincs senki magyarorszagon aki több tesztmotoron ült (esetleg kiveve zsirkretament
).gpkingbe neha belehallgatok motogp kapcsan.
sumshotcrew be van likeolva face-n, de ö is csak a wheeliesböl el.
izifreyt most kezdtem el. kell a verfrissites, de vegyesek az erzeseim, nem tudom mennyi van ebbe a formatumban.
ja igen, en meg neha a taschnert is bekapcsolom par sör mellett röhögni. de ott meg a tema mindig a mocskos tisza, japanoknak vege jönnek a kinaiak, az összes mai fiatal egy kotonszökeveny.
-
Csandi
addikt
MaxWristet én is néztem, már amúgy megtanult menni rendesen és versenyző.

-
Topiccsendőr
addikt
Winklert en is szoktam nezni, de amit Csandi felsorolt azok kozul egyet sem ismerek. Magyar felhozatalbol a factory motors amit meg szoktam nezni, mert az aszalos fater tanitott valaha, amugy a legbetegebb jdm motorvlogokat nezem
Pl hogyan szopatjak magukat szegeny japanok 1990 es evek vagy meg regebbi harley-kkal. Annyira kellemes emberek, nem toljak az arcodba az erdektelen dolgaikat, ugy orulnek minden aprosagnak. 5 en probaljak berugni egyszerre a harleyket, kis emberek szarakodnak 10 percig, mire az utolso szartartaly is beindul, utana boldogan elmennek enni vhova tokyon belul, vesznek ezt-azt a motorhoz, aztan hazamennek, ha beindul ujra egyaltalan az a szar. Imadom. Pov ahogy szegeny srac elazik egy esos napon motoros farmerben, de nem 10 percig, hanem amig el nem er a celig, szoval ez az onszopato japan fanatizmus. Ebbol ugy 15 csatornat biztos kovetek.
Aztan a taste of tsukuba, gyonyoru klasszikos motorok, rengeteg penzen tuningolt jdm sor4ek.
Az osszes vmire valo spanyol, brit, nemet motorepitot is kovetek, xtr pepo. Egy-szot-nem-ertek spanyolul, de amilyen motorokat csinal az oreg, az tetszik. Rem unalmas, rengeteg spanyol szoveg, de tzr250 idomos szr660 at epit, tulkepp egy 2 utemu ruhaba egy 4 utemu supermonot, vagy rs250 felidomos 1200 moto morini, laverda, ss900, mind elkenyelmetlenitve, es fakirpadda alakitva emelle szuperkonnyure csinalva.Aztan az elmebeteg nemet elkezd kezzel csinalni egy ktm rc8r tankot. Kezzel. Mindent kivag, hajlit, hegeszt. Egyszeruen nezni olyan, mint amikor este 3 sör utan este a tabortuzbe bambulsz. Nem tudod miert nezed, de nem tudod levenni a szemed rola.
A jaoan meg kezzel hajlit egy leomlosort titanbol vmi oreg cbx vagy cb 750 hez. Feltolti homokkal, gyujtja az acetilent es 1 oraig kezzel megcsinalja ugy, hogy sehogy nem rentabilis, es konnyebben is meg lehetne ezt csinalni, de az elet sztm errol szol, hogy vmit alkotsz.
Supermotos versenyzok, superbike versenyzok, troy corser, niccolo canepa, stb ezektol tanulni is lehet dolgokat. Gypsy tails, van par jo resz, ezekbol is nagyon erdekes dolgokat tud meg az ember, hogyan versenyez a top.
Aztan neha neztem ilyen szaguldozos max wrist-et, ez a ficko pl addig egykerekezett egy cbr 1000 rr el, amig el nem tort a vaza. Ez erdekes volt, bar csodalkoztam, ilyen szarul motorozva hogyan eli tul a dolgokat. Egy supermotos fickot nem tudott leelozni, mert nem mert bemenni akkora sebesseggel a kanyarba, inkabb a kanyar kozepen lenyelezte az s 1000 rr t egeszen addig, amig a tc nem adta ki. Elcsuszott, az epizod cime az volt, hogy koziton elmelegitettem a gumit es elestem.
Az emberek 90% a nem vette eszre, hogy annyira szar a vezetestechnikaja hogy emiatt elesett. Szoval szoktam katasztrofaturistaskodni, de ez a trash alja, csak ezt nem nagyon latjak az emberek. -
kovacss72
aktív tag
Ma sikeresen leműszakizott a PC41 Hornetem. Viszont a vizsgabiztos megjegyezte, hogy a hátsó fékbetétekre rá kellene nézni, mert elég erősen taposni kell a pedált, hogy érjen is valamit. (Ez már nekem is feltűnt.) Megnéztem, kb. 50% -on vannak, normál kopás, vállmentes féktárcsa, semmi vészes. Egyébként a pedált nyomva abban sem vagyok biztos, hogy működteti az első féknyergek középső dugattyúit. (C-ABS).
Szerintetek vegyek bele normális fékbetétet vagy más lehet a gond? -
Zsírkrétamen
senior tag
-
-Mike-
addikt
A GT-re hogy és hol lehet jelentkezni?
-
csongi
veterán
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
Whist
aktív tag
Sziasztok!
Apróbb,enyhébb karcokat a tankon mivel érdemes eltávolítani?
Próbáltam a TurtleWax Karceltávolítót de kb semmit sem ér. -
Mentolka
senior tag
Próbálta már valaki az új CB1000GT-t?
-
Csandi
addikt
Igen őt én is néztem de elég uncsi lett, a magyarázós vidijei meg tele vannak hibákkal amikor pl. 1-1 motor jellemzőiről beszél.
-
norbert1998
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
Autóval is volt hasonló nálam is. Nem volt lámpa, csak egy zebra. 2x1 sávos úton, szemből sütött a nap és a szembesáv teljesen beállt, míg én tudtam haladni szépen az ABS nélküli autómmal. Na a gyalogos ekkor gondolta úgy, hogy bőven féktávon belül kilép a szembesáv beállít autói közül és elindulna tovább a zebrán át előttem. Ha nem ugrik vissza, elcsapom. Kb 3-5 méterrel az ő pozícióján túl állt meg a kocsi orra.
-
Csandi
addikt
Magyarokból én eddig kizárólag dodort néztem (és kb. ő az egyetlen akiről hallottam is előtte) de majd ránézgetek Izifrey vidijeire főleg, hogy ő is kommentelt a vidim alá.
Akiket küldtem kb. mind egy kaptafa amcsi videósok, szép napos éghajlat (cali vagy flo rida), soksávos autópályán top speedek meg egykerék 10-15-20 milliós (vagy több) sportmotorokkal, motoros talik stb., 1-2 közülük pályázik.
A brian stuntos ezer éve, ugyhogy ott az a plusz vonal a vidijeiben.
GixxerBrah csak egy állat
őt kár kihagyniJay pedig ausztrál, nála inkább a cinematic tájas téma megy + a pályázás meg rengeteg video edit oktató video.
-
norbert1998
nagyúr
Kvázi rendszeresen:
magyar Dodor, Izifrey,
külföldi Fortnine csónakbrigád
(ők sem épp a leghozzáértőbbek, de a videók minősége mind rendezés mind operatőri mind forgatókönyvi szempontból, az abszolút filmszínház), Schaaf (őt tényleg ajánlom mindenkinek, rekreációs céllal is akár, de lehet, hogy kezd eltűnni), RevZilla (A CommonThread XP videóikat imádom, mást nem nagyon szoktam)Régebben még néztem Bret Tkacs oktató videóit is, de azok egyre semmilyenebbek lettek.
ADVmotoskillZ eltűnt. Ahogy MotoMadness is.
Brake Magazine kicsit olyan fizetett reklámozónak tűnik, ahol minden motor kiváló.
Jeli Motors, néha, ha van valami érdekes (ez is magyar)
MotoTop, az AutoTopNL koppintása. Végsebesség és gyorsulás videók, semmi más.
Vattás volt még nagy etalon, az ő utazós videói nagyon bejöttek, de eltnűt ő is. -
Csandi
addikt
-
Cleinor
tag
Kocsival kistaknyos faszagyerek korombam 20 éve Hungária alatt a vágányutcából balra kanyarodva a híd alatt van egy zebra ahol állt a kocsisor én meg szinte glattjégen kielőztem jobbról a kocsisort 40-el.
Gyalogosnak volt annyi lélekjelenléte hogy elém nem lépett le, mire észrevettem őt és rúgtam a féket már csak az abs működött glattjégen, semmit nem lassult a kocsi.Ha lelép elém simán elcsapom 40-el és lehet meg is ölöm. Na ez pont egy olyan eset volt ahol egyet léptem a deffenzív vezetés felé.
Mai napig szégyenlem és kezetcsókolnék a gyalogosnak.
Ha itt vagy köztünk: Bocsánat és köszönöm.@Csandi: Na itt ez a tempó még rendben is van, ezzel pl nincs is bajom. Én nem férnék el, mert szélesebb a motor és a SUV-ok tükörmagasságában vannak
Ugyanakkor itt mehetsz a buszsávban is 
-
norbert1998
nagyúr
és nem hiszem hogy száznál többel valaha mentem városban
Én már annyival se. Egyszer volt, hogy sötétedéskor, koszos plexi mellett verettem a VFR-rel, nem vettem észre, hogy elindult a gyalogos, kis híján elcsaptam őket. Babakocsistól voltak. És közel se százzal mentem, de egy picit azért többel, mint 50. Napokig letargiában voltam. Sokkal jobban visszaveszek így már városon belül is.Nyílván 100%-ban én vagyok a hibás, nem kérdés. DE, ha már van egy balfasz az úton (én), akkor ha jön feléd egy motor üvöltő kipufógóval, akkor az a megfelelő időpont, hogy gyakorolja az 5 fős család, hogy a zebrán neki elsőbbsége van, ráadásul mikor észreveszi, hogy nem tudok megállni, akkor öten hatfelé futnak úgy, hogy a babakocsit is megpróbálja áterőltetni? Életösztön nulla volt náluk is. Ha ott megállnak, ahol voltak, amikor észreveszem őket, simán kikerülöm őket bármelyik odlalról (4 sávos út volt). De így, hogy mentek előre hátra meg maradtak egy helyben, hát nagyon megnehezítették, hogy az általam okozott veszélyhelyzetet baleset nélkül átvészeljem.
-
Csandi
addikt
Szerintem innen a fórumról senkit nem tudnék körbemotorozni, sokkal tapasztaltabb és gyakorlottabb mindenki, bőven kezdő vagyok mindenkihez képest, ahogy mondod egyenesen a tégla is tud menni. De mint mondtam idei nagyobb projektem/vágyam, hogy sokat járjak pályázni, oktatással is többet (úgy tavaly csak 1 volt), hogy fejlődjek. Az utcai aszfaltban amúgy én sem bízom annyira nyilván, de szerintem látszik is, hogy ott az etyeki részen nagyon korán elkezdek fékezni kanyaroknál pont emiatt (is).
Egyik teszt felvételemből ahol még a kamerabállításokat próbálgattam bekerültem egy andrássys dugóba, ilyen szűk helyeken is elgurultam, de itt már én is csak 20 al

macilaci78: Fú ilyen városi rekordidő nem is tudom, talán a hungáriás XXLutz mellől ahol korábban laktunk az előző munkahelyemre ami az Istenhegyi úton volt 10 perc alatt értem be. -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Én ott nyerek időt, nem 70-nel a kocsik közt.
Eddigi "rekordom" Zuglóból (Pitvar utca környéke) Újbudára (Hauszmann Alajos utca) 17-18 perc menetidő egy tetszőleges reggeli forgalomban, ahol a Rákóczi hídon az Infopark előtt is csak araszol mindkét sávban az autósor.
Ezt fejben összehasonlítottam a 45-50 perces autózással, az 55-65 perces BKV-val és úgy voltam vele, hogy ez nemhogy elég, hanem "beteg". Mert hiába érzem úgy, hogy végig azon a 9,5 km-en ura voltam minden helyzetnek, minden általam megválasztott sebességgel, nincs így, csak szerencsém volt.
Szerencsém volt, hogy senki nem húzta át hirtelen a kocsit egyik sávból a másikba, senki nem ment át keresztben az "ezen a sárgán még átmegyek" helyzetben, senki nem ugrott ki a kocsiból elbúcsúzva a sofőrtől, hogy "köszi, innen gyalog megyek".
Kb 20 perc kényelmes, nem olyan feszített, belefér, hogy nem én indulok elsőként a lámpánál, hogy kiengedek valakit a kis utcából, több időm van egy váratlan helyzetre reagálni.Topikcsendőrrel értek egyet, nagyon nem mindegy, hogy mit láttatsz és hogy a közönség mit vesz át. Olyan ez, mint kisgyerekes szülőnek lenni, hol, hogyan kelsz át az úttesten. Elindulsz-e a villogó zöldön? Átmész-e a piroson? Átmésze-e a zebrától 20 méterre? És ott a másik oldal, én, gyermektelen felnőtt átmegyek-e, ha egy gyerek áll mellettem a zebrán, vagy szemben a másik oldalon... Ugyanúgy próbálnak ellesni ezt-azt a videók nézői, mint ahogy a gyerekek is tanulnak a felnőttektől.
Beletekerni is elég volt a videódba. Lakott területen belül nem egy 30→60 előzéskor, hanem 100+.
Én se azért megyek 50-nel, mert annyival merek, vagy mert a gép annyit bír, hanem mert annyival akarok. Kb bármelyik rendszámos gép (autó, motor) magabiztosan hozza azt a sebességet, amit a kresz megenged. Felette felelőtlenség, közúton.
Ahogy az egyik rendőr mondta a képzésen: "lopni sem szabad, mégis csinálják", úgyhogy az egyik feladat pont az autók közti szűk manővereket szimulálta és "ne szívjátok a másik kipufogóját, menjetek előre, ha csak tehetitek". És én is felelőtlen vagyok majdnem minden alkalommal.
-
Cleinor
tag
+1 az előttem szólókhoz, sajánlom de a videót fél percig se bírtam, nekem ez huligán üzemmód.
Most volt egy motoros baleset amire emlékeztetett: [link]Én sem tartom be mindig a sebesség határokat, nem akarok álszentkedni, de hasonlóképpen közlekedem a nagyvárosban mint ahogy az előttem állók írták, úgy hogy "mindenki mindig meg akar ölni" és nem hiszem hogy száznál többel valaha mentem városban mert sajnos a fékút az a sebességgel hatványozottan nő ráadásul a képletben nincs benne az hogy poros/kátyús stb, ha valaki keresztutcában kijön eléd amikor így vereted sajnos nagyon minimális esélyt hagysz magadnak arra hogy elmeséld a történetet. Álló kocsi sorok között előre megyek, kivéve ha fizikailag sávot tudna váltani az autó, volt már hogy így kikanyarodtak elém de mivel volt biztonsági tartalék és felvoltam rá készülve ezért semmi nem lett belőle. Guruló autók közt én is cikázok időnként ha van hely (nekem érzetre sokkal több hely kell mint neked), de a sebesség különbség az nem több mint 20km/h. Máshol van a biztonság érzetünk.
Ma nagyon csapathatnékom volt úgyhogy kimentem kakucsringre ahol sikerült egyik irányba koptatóig dönteni, nagyon büszke voltam magamra

Közúton fele annyira merem/akarom dönteni mint pályán.Egyenes vonalban a tégla is tud gyorsan menni.
Az a mondatod aggaszt amit nagyon helyensen meg is fogalmaztál:
"Megmondom őszintén azt a tempot autók között nem tartom problémásnak"
Ezen szerintem csak egy rossz tapasztalat tud segíteni hogy beléd "nevelje" a parát és a deffenzív vezetést. Nyílván most még így éled meg mert különben nem veszélyeztetnéd magad (jobbesetben) és másokat (rossz esetben)Próbáld meg esetleg nagy tempóról (ami megy) a vészmegállást, adjál hozzá két másodpercnyi megtett utat amíg nincs semmilyen fékhatás (100nál ez cca 30 méter + amíg már fékezel kb 40-45 méter, tehát kb 70 méter optimálisan mire megállsz ha mindent tökéletesen csináltál)
Irány a pálya, nőjjön a cerka ott, legyen kevesebb nézettséged de tartson tovább a kontent gyártás mint az ellenkezője.
Kívánom hogy köztünk maradj sokáig, menjünk ki kakucsringre, motorozz körbe nyugodtan, nem zavar
-
Csandi
addikt
Én őket nézem egyébként, gondolom a többség ismeri a nagyrészüket de ha nem akkor hátha valakinek valamelyik szimpi:
ImKay
GixxerBrah
brian_636
FastFlowKC
FastLaneD
Jay Jankulovski
Wild Kidd HillPsychoPilot (ez kicsit más, nem amcsi hanem ciprusi és nem beszél csak baszatják a hegyi utakon)
Motorteszt oldalak meg a szokásos, MCN, 1000ps, 44teeth, Chaseontwowheels.(Fú amúgy ezek az 500 sáv széles amcsi autopalyak, nagyon jó lehet ott menni
) -
-MarhaRépa-
tag
-
-MarhaRépa-
tag
Motoros Youtubert csak Winklert nézek, mert alapvetően kedvelem, nem azért mert annyira ért el motorokhoz.
De gyakran nem bírom végignézni a teljes videót, mert nekem túl hosszú. -
Csandi
addikt
Engem az idegesít, amikor ilyen szituban el tudnék menni, az előttem álló motoros meg nem ilyen laza, hanem csak áll és megvárja, míg kettéválik előtte a sor. Nem az oldaldobozos boxerekről, csopperekről beszélek, hanem a naked és PCX kategóriáról, amit akár körbe is lehetne tolni.
Fú számból vetted ki a szót
ez a másik full idegesítő közlekedési szitu -
Csandi
addikt
Az időben elindulás valóban megoldja, csak akkor meg a józan ész kérdése, hogy miért is ülöm át a fél napot autóban dugóban? (Egyébként ilyenkor szállok fel tömegre, bekell menni a deákra pl., motor valamiért off, nem fogok beautózni, annyi időt elvesztettem az életemből inkább töltöm valami hasznossal vagy pihenek annyival többet)
-
Topiccsendőr
addikt
Na ez a nagyon jo, es lenyeges kerdes: hogy a normalitast miert nezne barki.
Szoval milyen etikus dontesek kozott valaszthatunk?
Valamivel ki kell tunni a tobbi yter kozul. Sajnos ha motoros berkeken belul nem vagy egy szőrős toku sokmindent megtapasztalt kepzett ember, tapasztalat hianyaban mit tudsz megosztani? vagy nagyon jofej vagy es standup-olsz motorozas kozben, vagy bam margerázol. de az szerintem nem tart tul sokaig, vagy a rendorok miatt, vagy mert vki radnyitja az ajtot/ kijon eled.Szoval hja. Emelle a nem tajekozott embereknek, akik teged neznek olyan benyomasa lesz, hogy ha ennel kevesebbel mennek a belvarosban, akkor vegeredmenyben puncik, mert hat ez a szokas. Szoval az energiamegmaradas keplete ebben az esetben az, hogy valamennyi respeketet ki tudsz venni a rendszerbol kezzelfoghato tudas nelkul, de olyan aron, hogy a kulturalis jobol elveszel ennel tobbet, azzal, hogy ezzel erosited ezt a nem hosszutavu vezetesi stilust.
A kerdes ha mar megfogalmazodott: mi az amivel tobb vagy, mit tudsz mutatni az embereknek, amivel ok tobbek lesznek. (Amennyiben ez a cel)
Amennyiben egyszeru nepszeruseg szerzes a cel, motorok bemutatasan keresztul, motorokat kell szerezni. En szoktam nezni ilyeneket, bar en sem tartok ott, hogy 2 motor futomuve vaza kozott kozuti korulmenyek kozott alapveto haszontalan informaciokon kivul mast elmondani tudnek, es nem hiszem, hogy az infuencerek, akiket nezek, nalam jobbak lennenek, ezzel pedig hiheto barmi, amit ok teszt cimszo alatt mondanak a benyomasukrol, neha olyan tajejozatlansagrol tanubizonysagot téve, hogy az kisse aggaszto, de ha valamelyik modell tesszik, akarom hallani a hangjat, nezni, mennyit porog milyen km nel, stb, informaciot gyujteni, hogy elmenjek-e tesztvezetni, vagy penzt akarok-e ebbe fektetni, arra jo nekem.
-
macilaci78
nagyúr
Igen, az 50-es táblánál a 20-30-40 valóban zavaró, főleg nekem, CVT váltóval a 20-30.
De ha előzök, akkor is meghúzom mondjuk 50-60-ig. Kereszteződéseknél inkább lassítok, vagy akár vissza is sorolok. Sokszor láttam, hogy valaki villant és kienged valakit, amihez részéről elég csak elvenni a gázról a lábát, nem kell fékeznie. Vagyis ezt előzés közben nem látom, csak amikor már elém kanyarodott az alsóbb rendű útról a másik. 
Aggloba ritkán járok, de például emiatt megyek Újbudáról Újpestre a Hungárián keresztül. Hiába hozza a rakpartot gyorsabban, ott szűkebb a 2×1 sáv, végig záróvonal, nem tudok haladni. A Hungária mégis csak 3 sávos irányonként, jobban elférek.
Aztán ha cikk-cakkban állnak az autók a sávon belül, vagy, hogy egyiket jobbról, másikat balról kerülöm, mert nem egymás seggében állnak: két autó közt van 1,5 méter, mellette is valamivel több, mint egy méter, akkor már lábletétel nélkül kerülöm az álló autót.Engem az idegesít, amikor ilyen szituban el tudnék menni, az előttem álló motoros meg nem ilyen laza, hanem csak áll és megvárja, míg kettéválik előtte a sor. Nem az oldaldobozos boxerekről, csopperekről beszélek, hanem a naked és PCX kategóriáról, amit akár körbe is lehetne tolni.

Meg a hangos kipufogó.
Bőgeti, durrog, csattog, a mellkasomon érzem a kipufogó nyomását, de persze akkor sem mozdul az autós, mert a; nincs hova, b; leszarja. -
-MarhaRépa-
tag
-
Zsírkrétamen
senior tag
Haverom is járt pont ugyan így, csak őt telibeverték hátulról, állt a pirosnál és vagy 20-30-al nekimentek. Neki nem lett baja (talán a keze vagy a lába tört), a motor viszont totálkár. Én azóta mindig igyekszem figyelni pirosnál a tükröt, ha főleg hallom is hogy valami nagyobb sebességgel jön mögöttem. Jártam is már így, hogy egy autós nem akarta kivárni a sort a pirosnál, előrejött a szembesávba, majd megállt a kereszteződés közepén (az se érdekelte hogy a hév sinen áll), majd induláskor rámhúzta hogy ne tudjam megelőzni és elhajtott. Utolértem, neki állt feljebb hogy ő siet, és még vagy 2 piroson áthajtott amit láttam…
Ugyan így igyekszem nem pont középre beállni a kocsi mögé, vagy iobbra vagy balra húzódok, ha gond van tudjak gyorsan oldalról kivágni. Persze így se lehet mindent kivédeni, ha mondjuk kicsit hátratolat, hogy kimenjen mondjuk az egyik tömött sávból a másikba index nélkül, akkor lehet hogy pont abba az irányba akarok én is kivágni mögüle, és akkor oldalba kap…Más: Elvitték a motort, nem egy random tréleres jött hanem egy ott dolgozó, megköszönte hogy időben szóltam, talán még menthető a helyzet
-
Csandi
addikt
Kelleni nem kell csak jó érzés a gyorsabb haladás. Amikor ilyen agglomerációs 1 sávos (mármint egy irányba 1) utakon az 50-es tábláknál 20-30-40 el megy a nép az őrjítő autóban is meg motorral is ha annyira tömött, hogy nem lehet elférni mellettük/közöttük. (Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a többséget ez hogy nem zavarja
) -
macilaci78
nagyúr
Most ezt sebességtől függetlenül. - Akkor miért is kell bőven a megengedett felett menni a kocsik között is?
Én is észrevettem magamon, hogy az a tesze-tosza, sehova nem haladunk érzés fog el, amit motoron könnyebb elhessegetni. De ha amúgy van egy ritmusa a forgalomnak, akkor már nem zavar, ha csak 30-cal is lehet haladni az M1-esen. Sokkal jobban utálom a 80-ig kigyorsítunk, majd állunk pár percet sztori. Vagy a "még ezen a sárgán átférek", aztán már 3 autó ragadt be a kereszteződésbe, a másik irányból engedi a lámpa a többieket, azok is megindulnak... -
yodamastah
őstag
Tavaly engem is felborítottak így a pirosnál. Nem szoktam autó mögé állni, de nem volt hely előre menni. Nekem tolatott, nem tudtam hátra menni mert lejtőn álltunk. Szépen leraktam a földre a tmax-ot, meg magamat is. Szívás az volt hogy honvédségi jármű volt (Skoda), emiatt katonai rendészet kellett helyszíneljen. Ráment 2 órám munkaidőben. A motoron 1 karc nem lett, legalábbis a korábbiak között nem találtam meg melyik az új. Előfordul az ilyesmi, nem ezek a problémás szituk a városban.
-
Csandi
addikt
Nekem csak a lábamat kaszálta el egyszer egy opelos nő, esős idő volt, megálltam a lámpánál ami piros volt, mögöttem halloma a gumicsikorgást mondom fasza ez belém fog jönni nem tud megállni. Aztán eltudta a húzni a kormányt és csak a jobb lábamnak ment neki a motorhoz nem ért hozzá, és átcsúszott a piroson. Aztán egyből kiszállt, hogy "bocsiii"
nem lett semmi, csizma tette a dolgát igazából meg sem éreztem csak hirtelen a plexim magasságában volt a lábam azon meglepődtem 
Párod sztorija is fasza, hasonló volt haverommal csak ott autó autóval, aztán utánament annak aki otthagyta és még ő volt felháborodva, hogy ne üldözze
-
Zsírkrétamen
senior tag
Ha már balesetek, páromat a minap tök szabályosan közlekedve ütötték el. Ment előtte egy futár hölgyemény kocsival, de meglátott egy gyalogost a gyalogátkelőhelynél, viszont nem tudott időben lefékezni, így belecsúszott a zebrába. Ő meg úgy gondolta, hogy akkor elkezd hátra tolatni, nem foglalkozva azzal, hogy mögötte van a párom motorral. Nyomta a dudát, bőgette a motort, de ő csak tolatott és tolatott (egy darabig tudott ő is hátrálni, de aztán elfogyott a hely)...hiába húzta be a féket miután hozzáért az autó, a hölgyemény csak erősebben kezdte nyomni a gázpedált, végül felborította a páromat motorostul. Szerencsére nem lett baja se neki, se a motornak, a hölgy pedig észre sem vette, a gyalogos után elhajtott tovább, mintha mi sem történt volna. Az sem tünt fel neki, hogy minden járókelő őket nézi, meg mennek oda a páromhoz. Aztán ő felpattant, és utána hajtott a kocsinak, aki persze továbbra sem állt meg a dudálásokra, végül bevágott elé és keresztbe rakta a motort hogy ne tudjon elhajtani. Természetesen nem ismerte el a felelősségét, nem is értette hogy mi történt, meg se kérdezte hogy hogy van, lett-e sérülés....addig nem hitte el, amíg ki nem szállt, és meg nem nézte, hogy amúgy az autójának a lököse teljesen leszakadt. Ez se érdekelte kifejezetten, a saját szarján kívül nem történt anyagi kár, tovább is ment, hisz kihűlik a kaja....
Más: A nálam lévő tesztmotor (direkt nem írom le mi, nem tudom mennyire lesz publikus) kikönyökölt
Összesen 200km-t ha mehettem vele. Ugyan bejáratós volt még km alapján, de azt mondták verhetem neki nyugodtan, ők is verték...pedig nem tettem, mert elég borzadály hangja volt amúgy is. Indultam le anyámékhoz vasárnap, kb 10km-re még az indulástól a rakparton egyszercsak elkezdett villogni a check lámpa, de max 2p-ig, menet közbe fel sem tűnt csak a videót visszanézve. Aztán kialudt, és nem is jött elő, pedig aznap még mentem vele vagy 90km-t, meg ment a motor rendesen, semmi rendellenes nem volt, nem forrt a víz....
Aztán másnap reggel nézem, tiszta olajsár a blokk oldala teljesen, a kémlelőnyílás szerint viszont annyi olaj van benne ami meg már rendellenes, viszont a színe nem túl bíztató. A check lámpa elő is került, most már nem is alszik el. Jön érte a tréler délután, ez már lábon nem megy sehova. -
csongi
veterán
-
Csandi
addikt
Mondjuk ha nem mennék el sorok között városban akkor ülhetnék autóban is, az kényelmesebb. Motor előnye, hogy ami autóval 60p az motorral 10.
Most ezt sebességtől függetlenül.
De amúgy egy motoros autóban nem jó példa mert az nyilván jobban fog figyelni a motorosokra. De már motor előtt is az a típus voltam meg vagyok is, hogy ha meghallok egy hangosabb autót vagy motort azonnal odakapom a fejem, hogy lássam milyen menő gépet láthatok
(aztán csak egy kifúrt civic
) szóval igy ha valaki motorral temposabban menne sor között azt úgyis hallom, de igen nyilván nem mindenki ilyen, sőt a többség nem plána ha telelefon + zene megy közben. -
norbert1998
nagyúr
Két hete pénteken egy őz futott ki elém, szinte fényes nappal. Szerpentineztünk. Nem durván, csak lazásan, hogy visszaszokjunk a szezonra, rutinújító. Talán 25-30 fokos max dőléssel, a leglassabb kanyarokban, de szerintem a haver kijelzője hülyeségeket írt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sokallom azt a 25-30-at.
VFR750-nel az FZR1000-es kolléga jött, mint kölcsönmotor (Fazer szervízben), én az FZS600-assal, mint kölcsönmotor és motor nélküli kolléga, míg az FZS600 tulaja a saját TRK702-esével. Én mentem elől, mögöttem a VFR (mondván, hogy én chillesebben megyek, így talán jobban visszafogja magát ő is), leghátul, pár kanyarral lemaradva a TRK. Épp két kanyar közti egyenesben voltunk, ahol amúgy jól meg lehetne lódítani 140-160-ig is akár a motorokat, de még a legnagyobb napsütésben délben sem engedem sehol 120 fölé, mert őz
Na, itt éppen 80-nal mentem kb, amikor a bokorból átfutott az őz. Vagyis csak akart, mert megijedt tőlem, aminek köszönhetően az út közepén összeesett és leült. Ennek köszönhetően én előtte mentem el kb 40 centivel, első keréken állva a VFR sofőrjének elmondása alapján. Én is éreztem, hogy elemelkedett a hátulja, de én csak pillanatnyinak véltem, azt végig éreztem, hogy a hátulja csúszik jobbra-balra. Nem tudom, mennyivel mehettem az őz mellé érve, de nem sokkal lassabban. Nem volt sok időm reagálni.
A VFR-es srácnak sikerült megállnia az őz előtt. Nézték egymást egy darabig. Aztán összeszedte magát az őz és továbbment. A TRK-s srác csak a kiáltásokat hallotta a kommunikáción át.Rechnitz felett 2 km-rel volt kb.
Jó lenne valami kamera

-
yodamastah
őstag
-
-MarhaRépa-
tag
-
yodamastah
őstag
Amúgy az az 1% tényleg durva, egyik ismerősömmel mentem először, nagy mátrázós gsxr-el, első pályanapján feljebb rakták a gyorsabb csopiba
)Úgy 20 éve volt egy srác, K4 1000-el 2:06ot ment hungaroringen élete első pályanapján. Ez másnak évekig is eltart. Az mondjuk tény hogy könyörögtek neki a haverjai hogy menjen pályára, mert deknit koptatta közúton. Utána persze sokkal gyorsabb lett.
Ellen péda egy fórumos haver, aki könyökét lerakta közúton, marha gyorsnak nézett ki, pályán mégis közepes köridőket ment. (15 másodpercet vertem rá hungaroringen). Szépen ment lapon, de nagyon sokat bennehagyott kanyarba befele kifele. Nem szivesen járt pályára. Drágállotta. Aztán az egyik közúti lapon kanyargásnál eldobta a vasat, a szembe jöbő autó alá csúszott. Ott volt vége a történetnek.
Mesélhetnékk még sok ilyet. Amikor motorozni tanultam egy barátomat hívtam aki sokat segített az elején. Anyujáka vette fel elcsukló hangon hogy már nem tudja adni. 180al beszált a fák közé kamerának motorozás közben.
Ezek mindig eszembe jutnak ha száguldozni van kedvem. Sajnos van még több ilyen történetem

-
-Mike-
addikt
Ki volt az a 3?
-
Csandi
addikt
Mióta van motor nagyon ritkán, elképszetően megutáltam, hogy nem lehet vele haladni forgalomban és pár km van, hogy egy óra a városban, meg olyan unalmas az egész motor után. Amúgy az autó jogsim 10 éves, a motor meg 2.5, motor előtt sokat vezettem autót.
-
-MarhaRépa-
tag
-
palfitom
félisten
Nagyon örülök annak, hogy van itt jó néhány józan ember, aki tudja, hogy a közút nem versenypálya!
Csak azért mondom ezt, mert nap mint nap tapasztalom, hogy rengeteg, ismétlem RENGETEG totál fogalmatlan idióta vezet járművet, akik semennyire sincsenek felkészülve a váratlan eseményekre, és így a -várható sebességnél jóval gyorsabban közlekedő- motorosokra sem.
Ne kockáztassátok feleslegesen az életeteket (és másokét), vigyázzatok magatokra! -
A Zéé
addikt
ahogy gyűlnek a kilóméterek, úgy lesz egyre több "húbasszameg" élmény az utakon, ilyen is, olyan is. Aztán mindjárt nem lesz olyan chilles az álló sorok közt így csapatni.
A közúti közlekedés egy társasjáték, amiben ugye tök jó, hogy feltételezzük, hogy mindenki betartja a szabályokat, és nem akar kibaszni a másikkal, de ez sajnos nem mindig van így. Elém is raktak ki már autopályán a fizetőkapu előtti dugóban is autó orrát, hogy ne menjek előre. Olyan 20-30 közti tempóval ezt le lehet kezelni, 70-80-al nem.
De nem kell szándékosnak lenni, elég ha csak ki akar állni valamiért a sorból, és nem figyel, mert nem számít rád. Arra se számít, hogy ott mész, arra meg pláne nem, hogy olyan gyorsan mész ott (tök fekete motorral, tök fekete ruhában, hogy még kisebb esélye legyen észrevenni).Szerk.: blur-höz még adalék, hogy ha a vidi alapján feljelentenek, és oda fajul a dolog, hogy mondjuk egy igazságügyi szakértőt is be kell vonni, az simán meg tudja határozni pár százalékos hibahatárral a sebességedet a környezeted alapján, szóval fene se tudja mennyire van értelme. Persze sima random feljelentő ellen jó, de ha bizonyítani kell valamit, tökmindegy úgyis
-
Csandi
addikt
Nem is veszem kioktatásnak, remélem nem úgy jön át. Szívesen fogadok minden infot. Meg nyilván kicsit ez is benne van, hogy ha forog a kamera akkor rá kell tenni egy lapáttal, különben miért nézné bárki. (ebbe lehet az amerikai youtubereken nevelkedés torzította el a valóságom, gixxer brah, fastflowkc, imkay és társai
)Viszont akkor tudtok mondani olyan utvonalakat ahol ezt inkább meg lehet tenni? (tudom pálya, de azon kívül?)
-
macilaci78
nagyúr
Ezt akkor nem tudom, hogy neveljem át magamban - Én is megyek, de nem ennyivel. Van, hogy 3-4 motoros is megy zsinórban, köztük én is. Elérek egy sebességet, látom, hogy az autósok is most már egy egyenletes tempót mennek, akkor kiállok a libasorból és beállok az autók közé. Persze a legtöbb motoros ilyenkor elmegy mellettem, de a többség 2-3 autóval később szintén lehiggad, vagy egyszerűen lekanyarodik.
Azt szoktam magamnak mondani, hogy "Ennyire nem sietek."Mondjuk, nekem a motor (nagyrobogó) elsősorban közlekedési eszköz. Mindig megyek valahova és a közben élvezem a motorozást. Mindegy, hogy munkába megyek, vagy épp vidékre barátomhoz, akkor is az a cél, hogy odaérjek, illetve haza. Indulás előtt átgondolom, mikorra érek oda, mennyi időbe telik és aszerint vállalom, indulok. Így nincs szükség sem sietségre.
-
Topiccsendőr
addikt
Nem kell allnod az autosok mogott ez a masik veglet.
En ugy nevelodtem at, hogy a sor mellett mentem.
szabalytalanul kikanyarodott elem egy kisbusz aki engem nem latott, onnan, ahonnan nem is szabadott volna jonnie. Chillesen mentem en is bar nem 80al, nagy bajom nem lett, de a motor totalkaros lett.
Azutan ovatosabban megy az ember, varosban egyszeruen ez ilyen. -
Topiccsendőr
addikt
Itt a lenyeg, hogy senki nem oktat ki, mindenki volt tapasztalatlan. Az fontos, hogy lasd, hol vannak a nagyobb kockazatok, es ezeket lehetoseg szerint keruld el.
Sajnos ezt vagy ugy tapasztalod meg, hogy a bekoto utrol kijonnek eled, ezutan nem fogsz ott gyorsan menni (bar van haverom, amelyik ilyenkor az autosban latja a hibat, hogy nem adta meg az elsobbseget, de azt nem, h nem veletlen van korlatozotabla) vagy masok hibajabol tanulsz.
Sajnos az eletszeruseget nem nagyon veszik be az oktatasba, tisztelet a kivetelnek. Ezeket bele kellene verni a motorosok fejebe mar az elejen, hogy hol milyen nagy a kockazat. Nem vaskalaposan a kreszt nezni. -
Csandi
addikt
Ja, hogy a legelején mondod még a városban a kocsisorok közöttet. Megmondom őszintén azt a tempot autók között nem tartom problémásnak, nyilván így vidin nézve én is tudom azt mondani rá, hogy valaki sávot vált és elesek, de miközben csinálom a 70-80 olyan chillesnek érződik, kényelmesen elférek stb. Ezt akkor nem tudom, hogy neveljem át magamban, nyilván én sem akarom összetörni magam sem a motort.
Viszont ugye egyik oldalról a motoros közlekedés lényege, hogy nem szorulsz be dugóba, elférsz mindenhol, nem kell kocsisor mögött állnod stb.
-
macilaci78
nagyúr
Hagyd, ő az adott situációban biztonságban érzi magát, ezen pár írott sor nem fog változtatni.
csongi: Talán 20-szal csorogtam előre a belvárosban a már egy ideje álló kocsik közt, mikor egy taxi hátsó ajtaja nyílt előttem. Mehettem volna gyorsabban is, mert volt hely de feleslegesnek éreztem azért sietni, hogy én is a pirosnál álljak. Rámnyitja az ajtót, összetöröm a motort, a taxit, meg a másik sávban lévő autót is, amire rádőlök, pedig mindenki szabályosan közlekedett, csak a taxi utasa volt a balf@sz. Mindezt egy futó ember sebességével.
Dodor kivétel...
-
csongi
veterán
Jó lenne, ha sokáig itt lehetnél köztünk.
A 80+ kocsisorok között, viszont rövidebb időt vetít előre mint lehetne
Ehhez elég volt 40mp a videódból.
Én magam is váltottam úgy sávot, hogy éppen nem repült belém egy ilyen elánnal közlekedő motoros.
Ha most elhiszed, és megérted, hogy nem tudsz mindent előre látni, és le reagálni, nyertes leszel.
yodamastah érdemi infót adott. Sokkal jobban fog állni a rúd, mikor meg lesz a körrekordod bármely pályán.
Ne menj az idióták irányába. Eltűnnek a netről, és nem posztolják ki, mikor és hol baxták el és mikor búcsúztatták őket.
Maradj velünk! -
Csandi
addikt
Rendben, jogos, köszi.
Voltam már pályán, ahogy mondod béna is vagyok. Lassú csoportban utolsó 3 között voltam első alkalommal
Persze engem nem zavar, arról is szívesen teszek fel vidit és cél is, hogy ott jobb legyek
Nyilván ami egy ilyen videóban van az a nem skill reprezentálása inkább csak "vibe", egyenesben bárki tudja húzni.(Amúgy az az 1% tényleg durva, egyik ismerősömmel mentem először, nagy mátrázós gsxr-el, első pályanapján feljebb rakták a gyorsabb csopiba
) -
yodamastah
őstag
"A vidiben ahol gyorsan megyek szerintem ott csak magamat veszélyeztettem, üres utakon megyek ahol pedig voltak mások lassítottam"
Olyan helyeken mész tempót egyenesben ahol rosszul belátható bekötő utak vannak. Ezt mindenképp kerüld, még a 130-140 is necces. Nem véletlen van ott a 60as tábla. Valaki kikanyarodik eléd akkor neked reszeltek, és akár megölsz még 1-2 embert.
Bekötő út, autó kihajtó mellett soha ne menj tempót. Esetleg ha nagyon jól belátható.
Nem akarok én kioktató lenni, én semnem vagyok kisangyal közúton a gsxr-el. De az elmúlt 22 évben 3 fórumos ismerőst is elvesztettem már, akinek már szóltunk többet is hogy közúton óvatosabban kéne száguldozni. Ráadásul ebből kettő még béna is volt, csak a haveroknak meg a kamerának motoroztak.
Mindegy elkezdesz majd pályára járni rájössz mennyire béna vagy te is. Legalábbis 99% hogy így lesz. (láttam erre is ellenpéldát persze, de az tényleg 1%)
-
Csandi
addikt
Köszi mindenkinek a tippeket, észrevételeket meg jótanácsokat.
Blur lesz mindenképp, pályás tartalom is.
A vidiben ahol gyorsan megyek szerintem ott csak magamat veszélyeztettem, üres utakon megyek ahol pedig voltak mások lassítottam. Nyilván ez sem legális de most attól eltekintve mondom. (városon kívül hosszú főút, meg margiton egy rövid szakaszon ami egyenes és egyedül voltam) -
norbert1998
nagyúr
Én is így gondolom. Legalábbis a blur részét mindenképp. Akarva akaratlan menni fognak a feljelentések a fotelharcosoktól. Bár ugyanez igaz a záróvonalra, haladó kocsisorok közötti filteringre. Nézze csak meg a Dodor/Izifrey beszélgetést erről a témáról. Alig pár perc, de a lényeg benne van.
-
yodamastah
őstag
+1.
Csandi
40es táblánál 140. 60as táblánál 180. Kelleni fog az a blur.
Óvatosan a kamerának motorozással, nem jó móka közúton komoly tempóval elszállni. Én sem tartom be a sebességkorlátokat, sőt szoktam száguldozni, de megvan ennek is a helye és ideje. Pl húzod neki 180al olyan helyen ahol rosszul belátható bekötő utak vannak, meg autó kihajtók. Nem jó ötlet ez.
Szerintem sokal menőbb 1:15öt menni euroringen vagy 2:00 pringen, vagy mondjuk 41et kakucson. Ezeknek van sport értéke és elmegy vele jópár év mire összerakod. Ráadásul a motorod erre van kitalálva, nem arra hogy a vácin csorogj a kocsik közt.
-
-MarhaRépa-
tag
Csak idő kérdése és úgyis fel fogja jelenteni valaki.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
Asszem nekem kell a ven gecinek lenni most.
Egypar motoros baleset utan, ami mind belvarosban tortent velem, azt mondom, a sebesseget mindenkinek jobb lenne, ha blurozned. Belvarosban kocsik kozott ilyen sebesseggel az ido kerdese mikor huzza rad vki a kormanyt, mert nem lat teged. (Azt szamitasba sem veszem, h mivan ha te kottazol el vmit) ha a rendorok a helyszinelesnel latjak a kamerat, vagy komolyabb dolog van, akkor halmozodhatnak ezek, a videok miatt. Es jobb, ha a nezoid nem veszik alapnak, hogy egy tomott sornal ilyen sebessegkulonbseggel kell menni.
Azt en azert szamitasba vennem, hogy az utobbi idoben autos versenyben nehany vetlen ember megalt, lerepultek feluljarorol ezert annyira nem nezi senki jo szemmel mostansag az ilyesmit. szigorodni fognak vagy a buntetesi tetelek, vagy az ellenorzes, vagy a ketto egyszerre.
A kanyarokban huzogatasnal azert megneznem melyik kozuti lefosott, hutovizes, szarrakopott kanyarban akarom huzogatni. Es lehetoleg varoson kivul gyer forgalomban csinalnek ilyesmit. De leginkabb kakucson, euroringen, es rijekaban, mert egyszeruen ha ott motorozik az ember, ennek a varosban motorozasnak nem lesz semmilyen sport-hirelmenye.
Csak azert, mert nem nez ki jol, hogy normalisan kozlekedsz, tehat csak a video kedveert ne baszasd neki tomott kocsisorok kozott. -
crocy
tag
kinaiul en sem tudok.

amugy nyertek mar vele több sbk versenyt. jo, valszeg az utcainak nem lesz sok köze hozza.miattam masolhatnak mindent, csak rakjanak bele rendesen anyagot.
825ccm, ~150lo, sorharom. r9 van hasonlo parameterekkel 5,6misiert. meglatjuk. nyilvan ki kell varni egy tartostesztet az eu-bol.
elmeletben 3 verzio lesz (redditröl lopva):
Base: 135 hp, 191 kg (421 lbs), cornering ABS & traction control
820RR-R: 145 hp, 186 kg (410 lbs), carbon panels, forged wheels, KYB fork
820RR-RS: 150 hp, 175 kg (386 lbs), Akrapovič titanium exhaust, Öhlins suspension, magnesium parts
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
HJC bukók hol vannak mostanság a legjobb áron? a motorosboltok nem nagyon fizetnek be árukeresőre... -
Csandi
addikt
-
fattyu
veterán
-
Csandi
addikt
Van amikor szoktam van amikor nem, nem tudom, nincs rá különösebb "szabályom". Ahol kell tudnia a többieknek, hogy merre megyek mert olyan az út vagy bármi ott szoktam, ahol nem ad hozzá semmit ott inkább nem akasztom meg vele a folyamatot. Pl. ha egy full üres úton egy valakit kielőzök ott nem feltétlen nyomom, meg hogyha tömött sorok között előzgetek akkor sem, de pl. többfelé menő sáv ott meg igen.
Első motoromat nem működő indexxel vettem és egy évig úgy használtam
-
fattyu
veterán
-
macilaci78
nagyúr
-
Csandi
addikt
Megmondom őszintén magyarokat sosem néztem így nem is tudtam kik vannak, amerikaikat nézek csak, (meg egy ausztrált) onnan jött az ihlet is. Tehát nem tagadom, izifej ről még nem is hallottam
De most ő is kommentelt a vidim alá.Sebesség okés

Igen beköszönésnek valóban csak ennyit gondoltam semmi konkrét mondandó, de így is vagy 5x elmondtam mindent mire úgy sikerült mondani ahogy gondoltam
A végén pedig otthon vettem észre, a "iratkozz fel szia" rész nem hangzott el külön így muszáj voltam berakni mégegyszer azt ahol elmondom mik lesznek a csatornán 
Engem a cinematography mint hobbi is érdekel így szívesen összekötném a motorozással. Gondolom ő megvan [link] , ez lenne a cél csak magyar esetleg szlovén stb. tájakon. Nyilván nem mindig lenne drónozás de ki lehet menni külön forgatni engem az a része is vonz van is egy filmiparos barátom aki tud segíteni sokmindenben, da vinciben is meg a hardverben is, meg van 1-2 barátom akik szintén ebből élnek full time csak nem motoroznak velük is beszéltem már, hogy jöhet majd 1-2 tipp valaki azt mondta el is jön velem szivesen majd forgatásokra. 360 fokos kamerának meg több helyet is eltudok képzelni.
Igen ahogy írtam én magam is a kommentekben, egyenesben mindenki tudja húzni
nem sikerült olyan kanyart fűznöm amit szívesen felraktam volna + ahogy mondtam is az a bringaverseny nem sok lehetőséget adott csomószor le kellett lassítanom mert ott tekertek.Subot köszi

-
mattheus
őstag
Dicséretes amit tettél. Köszönöm a többiek nevében is.
Félek, hogy a jelenleg motorozás közben tapasztalható nyitottság, életérzés által generált köszöntése a másik motorsnak az probléma illetve gond esetén gyorsan passzivitásba olvadna.
Én ma csak azzal járultam hozzá a "közösség építéshez", hogy a villamoson egy utasnak adtam egy zsebkendőt, aki tüsszögött és állandóan az orrát piszkálta.... -
Zsírkrétamen
senior tag
Jól döntöttél hogy magyar lett, bár kérdés hogy izifej mellett mekkora lesz az érdeklődés, azt olvastam, hogy másnak is eszébe jutott a kollab
A sebesség kiblőrözést én hagynám a helyedbe, mert egyrészt így jobban látszik/érződik hogy mennyivel mész. Ha mindenképp blőrözni akarod, akkor vagy tegyél rá davincibe valami effektet ami kiemeli a sebesség érzetet, vagy majd a 360-as kamera segít ebben.
Én pl szarom le a műszerfal blőrözést, cserébe arcot nem mutatok (annyira), meg rendszámot. Lekopogom, eddig a 2-3 év alatt nem jelentett fel senki videók alapján
Pár, talán építő jellegű kritika: mivel a videóban még sok mondandó nem volt, amolyan beköszönés, én lehet, hogy rövidebbre vágtam volna
A másik, hogy szinte ugyan azt a mondatot elmondod mégegyszer 2 perccel később. Ezt pl én is rendre elkövetem szinte mindig, általában vágásnál figyelek csak fel rá. Nem zavaró, ha mondjuk van egy 10-20 perces motovlog folyamatos beszéddel és esetleg feljön ugyanaz a téma többször, csak így hogy kevés volt benne a beszéd, így feltűnt. Ja, és máskor húzzad a kanyarokba is, egyenesbe mindenki tudja
Egyébként, én szintén ugyan így bevásároltam annak idején, drón, 360-as kamera, ma már egyik sincs meg. A drón jó volt motor tesztekhez, de ha kevés időm volt macerás volt mire összeraktam, felszálltam, a táskának a hely...külföldön meg ahova mentem legtöbb helyen tilos volt drónozni, és f*stam hogy elkobozzák ha még is megteszem. A 360-as kamerával meg az volt a bajom, a motor mögött a rúdon nem volt túl stabil (bár amúgy ez volt nekem a legjobb pozi), a bukócsövem nem olyan kialakítású...a kormányon meg nekem nem gyere be. Inkább vettem egy olcsóbb gopro-t, az is szebb képet adott mint a croppolt x4, így az lett a facecam.
Egyébként tök okés, nyomtam azért egy szubot, a motorteszteket várom!
-
Csandi
addikt
HAHA IGEN
nem akartam belinkelni mondom legyen organikus a növekedés meg úgysem érdekel mindenkit, de igen. Múlt héten nyomtam 4 tesztfelvételt kamera meg mikrofon beállítások miatt, aztán szombat record élesben, vasárnap megvágtam.Sebességet kövinél már blurölöm majd, meg lehet feliratozom majd amit mondok.
Aztán ha újra lett egy kis pénz akkor veszek 360 kamerát meg drónt is és akkor lesz több angle.
Motort bemutatom kövi vidiben, utána lesz vszeg balaton környékén gurulás többen, lesz 3 tesztnap a kövi 1-1.5 hónapban amiknél videózok, Yamaha, Kawa, Triumph, megyünk GP-re is lehet ott is csinálok majd valamit aztán hirtelen ennyi ötletem van előre

De meglepődtem, hogy milyen sok komment és milyen pozitív fogadtatás.
Sokat vaciláltam, hogy angol vagy magyar legyen, végül amiatt döntöttem a magyar mellett mert ha másokkal megyek akkor úgyis magyarul fogunk beszélni. -
macilaci78
nagyúr
Reggel, Hungária körút, szokott útvonalon jövök melóba. Hidegkúti Nándor stadion előtt egy motor fekszik a külső sávban a gyalogátkelőhelyen, mögötte motoros sisakban áll és szentségel, néhány méterrel hátrébb fekete BMW.
Látni nem láttam az esetet, akkor érkeztem a lámpához. Odagurulok, kell segítség? Kéne tanu. Tanunak nem vagyok jó, nem láttam, mi történt, de kék-sárgát tudok adni.Távol-keleti férfi szállt ki közben aza utóból, felveszi a rendszámtábláját az aszfaltról, látom a lökösön pici benyomódás. Toll senkinél, pár lámpaváltással később kamionos megáll a külsőben a lámpánál, tőle kértem egy tollat.
Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár "jelentős". A hétvégén vett iPhone kiesett a tokból és a hátlap karcos lett. A villanymotor kormánya elfordulva, de csak olyan bicikli módjára a stucni fordult el. Hátul műanyag elemek letörve, meg a kézvédő, amerre esett. A motornak rendszámot nem láttam, lehet, csak smkp kategória. Nem ismertem fel a típust, inkább egy Derbi Senda kiállása volt, mint egy robogó.
Többször kérdeztem a srácot, hogy jól van-e, elég konzekvensen válaszolt.Az sofőr angulol jobban kommunikált, elismerte a felelősségét. Javasolta, hogy menjünk át a Mekihez a Kőbányai úti kereszteződéshez, de mutattam neki, hogy ezzel a motor ebben az állapotban nem megy sehova. Visszatolatott pár métert és felállt a padkára, miután a zebráról letoltuk a motort. Megadtam a számom a motorosnak és jöttem melóba.
Elmondása szerint állt a külsőben elöl a pirosnál és megtolták hátulról. Egyedül én álltam meg neki.
-
Zsírkrétamen
senior tag
-
Topiccsendőr
addikt
Mi az a hengerfej, amit mellerak, melyik gyarto lehet?
Amikor a szivoszelepet belerakja a masik hengerfejbe, (tehat valszeg azt masoltak) latszik, h a kinai szivoszelep alul homoru, nincs benne annyi anyag, ez erdekes. A dugattyu tetejen latszik h a szelepszogek a manapsag szokasos 11° fokos szivoszelep, magas kompresszioviszonnyal, szeles, eliptikus szivo es kipufogo csatornaval, ami nagy literteljesitmenyu motoroknal szokas. Ilyen szivocsatornat~ 200le/liternel hasznalnak. Ez alatt a hatalmas szivocsatornaatmero kerdes, hogy szukseges-e.A kuplung pofalan F.C.C. masolat, mindene. a kosar, a nyomolap, a kosaron belul minden. Eloszor azt hittem FCCt hasznalnak ok is, de nincs a nyomolapon pecset.
A hajtorud es fotengelycsapagy nincs jo allapotban.
Nem tudom, h hany km van a motorban. -
crocy
tag
remelem nem vmilyen kinai propaganda anyag, de ilyen a [zxmoto 820rr] belülröl. szakik, velemeny?

-
Zsírkrétamen
senior tag
Én ezek közül csak a triumphot próbáltam tavaly előtt, a 765rs-t, de ott emlékeim szerint jó volt. Az R9-et én is fogom elvileg, majd június végén, szülinapi ajcsiként
Meg az mt09-et is, de abból csak az yamt-s tesztmotor van
Más:
Hát itt sorin nincs sok terep szakasz, de azért kivittem a morbidellit egy kicsit neki valóbb környezetbe. Szerencsére a hasmagassága nagy, meg van alul fém haspáncél, de azért a futómű elég lagymatag. Mindegy, ilyen hobbi terepre, tet-ezésre használnató. Igazából nekem is elég volt ennyi, elszoktam már ettől, meg sosem voltam ügyes terepes
-
Csandi
addikt
Én tavaly meg azelőtt teszeltem összesen kb. 3 Triumphot, 3 Kawát, 2 Yamahát, 3 Hondát (tesztnapok, szalonban elkérés stb.) és mindnek felül fogott. Enyém is ott. (amúgy 2 hét és 1 éves
)Idén lesz még próbálva ZX-10R, Speed Triple 1200 meg R9 majd megfigyelem ezeken is

-
Zsírkrétamen
senior tag
-
Csandi
addikt
Én még nem láttam olyan új motort aminek ne full kint fogna a kuplungja gyárilag.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Morbidelli T352X

Érdekes egy jószág. Egyelőre zavar hogy nagyon kint fog a kuplung, de maga a kar állítható, ezen fogok is, de ha behuzom teljesen a kart, akkor a műanyag fénykűrt kapcsolóba beleér
A futómű átlagos, ahogy az első fék is, a hátsó viszont annyira brutál…eskü jobban fog mint az első. Még nem tudom eldönteni hogy az első kerékbe kevés-e a nyomás, vagy a rally str a ludas, de kicsit furán kanyarodik, meg minden úthiba nagyon megvezeti. Nagyon durván rezonál, pedig 2 hengeres, de semmit nem látok a tükörbe, de a kezem meg a seggem is rezegteti, hosszútávon kicsit fárasztó. A súlya-súlypontja nagyon jó, még én is úgy mozgatom mint egy biciklit. Az ülés jó puha, a fogyasztás még nem tudom, de szerintem 3-4l között lesz, inkább az előbbi felé hajolva. A hangja nagyon érdekes, olyan sportmotorosan sikító hangja van, egy adag blokkból jövő nem túl kellemes csörgéssel. Szóval inkább elváltogatom hamar, se nekem, se a környezetemnek nem tetszik a hangja, meg hangos is az euro5-höz képest. Így első blikkre ennyi, még majd’ egy hétig gyűröm…az árához képest szerintem nem rossz. (Amúgy, lesz nálam pár finomság a szezonba, pár sort majd írok róluk ha nem zavar titeket
) -
fluxion
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
157446 - 157301
157446 - 157301 157300 - 157201 157200 - 157101 157100 - 157001 157000 - 156901 156900 - 156801 156800 - 156701 156700 - 156601 156600 - 156501 156500 - 156401 156400 - 156301 156300 - 156201 156200 - 156101 156100 - 156001 156000 - 154001 154000 - 152001 152000 - 150001 150000 - 148001 148000 - 146001 146000 - 144001 144000 - 142001 142000 - 140001 140000 - 138001 138000 - 136001 136000 - 134001 134000 - 132001 132000 - 130001 130000 - 128001 128000 - 126001 126000 - 124001 124000 - 122001 122000 - 120001 120000 - 118001 118000 - 116001 116000 - 114001 114000 - 112001 112000 - 110001 110000 - 108001 108000 - 106001 106000 - 104001 104000 - 102001 102000 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Jura C60 Black I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Roborock S8 MaxV Ultra, Fehér
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gumi nyomást szerintem hetente egyszer elég ellenőrizni te meg egy napra mész (kivéve ,ha ereszt a gumid ,akkor viszont indulás előtt javíttasd meg) Láncot meg 1000km ként kell fújni (vagy ha lekopott az olaj)

Bőgeti, durrog, csattog, a mellkasomon érzem a kipufogó nyomását, de persze akkor sem mozdul az autós, mert a; nincs hova, b; leszarja.
Összesen 200km-t ha mehettem vele. Ugyan bejáratós volt még km alapján, de azt mondták verhetem neki nyugodtan, ők is verték...pedig nem tettem, mert elég borzadály hangja volt amúgy is. Indultam le anyámékhoz vasárnap, kb 10km-re még az indulástól a rakparton egyszercsak elkezdett villogni a check lámpa, de max 2p-ig, menet közbe fel sem tűnt csak a videót visszanézve. Aztán kialudt, és nem is jött elő, pedig aznap még mentem vele vagy 90km-t, meg ment a motor rendesen, semmi rendellenes nem volt, nem forrt a víz....