Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10 mire lehet használni? Ötletek.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Óraátállítás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raketkilla
tag
válasz
-Mike-
üzenetére
A google maps-nek sajnos ezek a legnagyobb hátrányai, nem alkalmas igazán motoros útvonaltervezésre, arra jó, ha valahova a legrövidebb / leggyorsabb úton akarsz eljutni, de arra nem, hogy egy csomó köztes pontot megadva navigáljon. (amúgy is csak maximum 10 köztes pont megadása lehetséges)
A jelenség oka amúgy nem más, mint a megadott köztes pontok között minden alkalommal, a pillanatnyi forgalmi és egyéb információk alapján választ és felajánl alternatív útvonalakat. Valamiért telefonon mindig drasztikusabb változtatásokat eszközöl.
Épp ezért indultam el olyan alkalmazások irányába, amik képesek .gpx állományokat fogyasztani. Ez pontosan defiánál egy nyomvonalat a bolygó felszínén, ami minden alkalommal ugyanaz lesz. Egy kis változtatást igényel a megszokott útvonaltervezős rutinba, de megéri egy kis időt fektetni bele.
Különösen azért, mert ha például használod az Rbiker appot a túráid logolására, akkor a jövőben a weboldalról le tudod tölteni a túrát .gpx-ben és újra végig tudsz menni pontosan azon az útvonalon, amin korábban.
Gpx szerkesztésre én EZT az oldalt használom.
-
vlevi
nagyúr
-
norbert1998
nagyúr
Tegnapelőtt mentünk mi is egy karikát haverral. Kipróbáltam az ezres Fazert, hát mondom ez nem is megy nagyon... Hármasban tilt 150-nél... Aztán jobban lefele figyelek, tiltás 6-7-8-9 ezernél, mikor hogy van kedve. Tehát ez is ledadog. Hazafelé ugyanott az enyém is ledadogott. Ohboi, lesz itt buli...
Mindenesetre, jó nagy egy dög. Valami aftermarket egyenes kormány van rajta, de nekem túl egyenes. Amúgy a 120 ezer km ellenére eléggé kellemes, és tényleg nem annyira megpusztúsz-meghaasz feeling a városban az ezres, mint gondoltam
Mármint, lehet vele tök normálisan közlekedni. -
bacus
őstag
válasz
crocy
üzenetére
Én egy ilyet nyomtam vasárnap, 542 km, a szlovák rész helyenként elég unalmas volt, viszont a magyar oldal szuper volt. Lilafüred és Eger között is vállalható az útminőség, a 24-es út kifejezetten jó aszfalt lett, mire én odaértem 15h felé a "mátra királyai" már hazamehettek, mert max pár autós vágta le a kanyart, talán egy volt ami annyira átlógott, hogy módosítani kellett az ívet.

-
csongi
veterán
Mentem ma kisebb karikát, de nem esett jól 40Kmh+ szél. Néha betolt a felező mellé
80Km/h val fáztam. A menetszél érzésre is olyan volt mintha 120-al mennék.
-
GTVili
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Há' mer' fogy a benzin...kopik a gumi,a lánc..... meg különben is motoron fúj a szél.

-
chubii
senior tag
-
crocy
tag
mai szlovak kör. fasza utak es napsütes. kicsit sajnalok a mociba ennyi km-t tenni.
[Bp-Ballasagyarmat-Szénavár-Selmecbánya-Léva-Esztergom-Bp].
Szénavár környeke is nagyon baba, alsobbrendü, tükörsima dimbes dombos utak.
-
bigrob
őstag
Ti használtok láncolajozó szerkentyűt vagy magatoknak végzitek?
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Yamaha márkakereskedéstől kapott ajánlatban erre a cikkszámra hivatkoztak 5TJ-82100-01
-
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valoban, ha allvanyon hajtom a kereket nem egyforman fut a lanc. Akkor csere.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
A gyari japan akku, amit a gyarban beleraknak, jobb minosegu szokott lenni, de mas a jelolese is az akkunak.
Linkeld be a gyari akkut is, amit talaltal.En megneztem az oem alkatreszwebshopban 21 es tracerhez, ahonnan en szoktam rendelni, ott azt irja, hogy nem rendelheto mar az alkatresz.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az én motoromhoz még lehet rendelni gyári akkumulátort is, de nem tudom eldönteni, hogy tartósságban vagy másban ad-e annyit hozzá, amiért az lenne a jobb "befektetés", mint mondjuk egy "sima" Yuasa AGM YTZ7S. Azt meg pláne nem értem, hogy árukeresőn hogyan lehet ennél a típusnál, több mint 30-40%-os árbeli differencia boltok között.
Ha a gyári könyvben az alábbi információk szerepelnek
- YTZ7S,
- 12V 6,3Ahakkor ezen felül még mire kell figyelnem?
Használat tekintetében én 10 fok alatt is szoktam motorozni, így akkor szavaidból úgy veszem ki, hogy a lítium talán annyira nem javasolt.
Köszönöm!
-
3800+
őstag
Haliho!
Mai lancapolasnal eszrevettem hogy az egyik szemen kis muanyag darab fityeg, gondolom az O-gyuru elszakadt. 19.000 van a lancban amugy nincs baja. Csereljem mindenkeppen vagy meg belefer meg par ezer km? 1000-1500 km-kent amugy kentem, RK gyartmany. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
JoinR
üzenetére
Altalaban az ugyanakkora kapacitassal biro litium akkuknak valojaban kisebb a kapacitasuk, de az inditoaramuk megis magyobb.
Tehat ami rajuk van irva pl hogy 12Ah, az (parasztul fogalmazva, es nem pontosan) olomakku kapacitassal van szamolva, megis ennek a fele is lehet. jol mukodik vele.
Tehat amikor megvasarlod, akkor a gyari, oem olomakku jelolese lesz rajta, pl yt12, de nem 12Ah-s lesz.
Igy az olomakku jelolese alapjan kell a litiumot is vasarolnod. -
JoinR
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lifepo-ból ugyanakkora kapacitású kell, mint a gyári, vagy lehet kisebb is?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
A gyari yuasak cikkszam alapjan nem ugyanazok a yuasak, amit meg tudsz venni, legalabbis nalam mar nem is rendelheto az a fajta yuasa, amivel a motor szerelve volt gyarilag. Azaz gyari oemet sztm nem tudsz rendelni hozza- de ebben nem vagyok biztos.
En a shido lifepo-jat ajanlanam elso korben, ha hidegben nem mesz a motorral. Azaz az akku nem lesz tartosan 10 fok alatt, vagy minuszban, es nem tortenik vele hideginditas. Amennyiben megis, a litium akkut "elo kell melegiteni" minuszban, tehat fenyszorot, vagy valamilyen fogyasztot be kell kapcsolni kb 1 percre, majd utana lehet inditani.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
2021-es Tracer 7-hez keresek akkut és az interneten talált infók alapján úgy gondolom, hogy a YTZ7S a megfelelő típus.
Szerintetek érdemes gyári (OEM) akkut venni, vagy egy Yuasa YTZ7S is lesz ugyanolyan jó? Árban a gyári legalább 20E Ft-al drágább.Hagyományos akkumulátor mellett gondolkodom lithium (LiFePO4) akkun is. Mi a véleményetek róla? Heti 1-2 használat mellett melyik a jobb választás?
Konkrét típus/márka ajánlásokat is szívesen fogadok, illetve bármilyen tippet az akku témában!
Nagyon köszönöm!
-
kelly416
veterán
válasz
crocy
üzenetére
Az enyém is nehéz, oldalt cipzáros. Ha felveszem, már nem zavar a súlya, a szellőzést viszont nem tudnám elengedni. Első alkalommal mocsok mód melegem volt benne, aztán a fejembe jutott, hogy van szellőző. Lehúztam, ég és föld. Nem huzatol, nem kellemetlen, mégis tök jól átszellőztet.
-
kelly416
veterán
válasz
Buddhha
üzenetére
A zenére csak azt tudom mondani, hogy rossz/zajos a bukóm, rossz a testtartás chopperen, az agyam nem bírja a monotonitást... valamelyik vagy mind, esetleg még valami. Egy Erdély túrán, ahol jó eséllyel órákat mész kisebb megszakításokkal ugyanazzal a tempóval és ugyanazzal a zajjal a füledben, jól esik. Legalábbis nekem.
De nem győzöm.hangsúlyozni, nálam csak csendesen szól, mindent hallok mellette ami nem suttogás.
És valószínűleg annyira megszoktam már, higy egy jó szélzaj elleni füldugóval a csend zavarna.
-
crocy
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
nekem egy gs-es csavo meselte. azt is mondta, hogy nem is kell iranyitani a motort, csak ülni rajta, a fejmozgasod alapjan kanyarodik magatol.
-
crocy
tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
hatjo de a bmw-n üleshütes is van.
-
crocy
tag
megneztem a boltban [ezt] a trilobite monolayer aaa-s farmert, de sztem ez qrva nehez.
az a baj nem nagyon van olyan masik farmer, amelyik oldalt cipzaros szellözövel rendelekezik es tripla a-s. vagy az elöbbi nem olyan fontos? akinek van irhatna, hogy tenyleg jo szellözest biztosit es hüt ha kinyitod vagy el lehet engedni.
pmj dust meg az [ilyen]. ezt is kezben fogtam es emlekeim szerint sokkal könnyebb, de ennek meg a fazona nem tetszik..........
-
Buddhha
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akkor az szuper!!
Nekem is az AT a következő lépcső, de még csak egy szezont ment a TransAlp, szóval várok még vele!
Viszont ott akkor megoldódna a kijelző kérdés is! Az én oldalam nagyon furdalja az a CarPlay, amit a TA ajánl..
Lehet meg is kérdezem a Motorkiállításon, hogy össze lehet e próbálni..
Nekem jelenleg egy AliExpress-ről rendelt "bar" van a kijelző fölött, azon meg Quadlock tartó a telefonnak. A sisakban N-com kommunikáció, szóval a hívás felvétel ott megy.Ami biztos, a Honda ebbe a kategóriába szánt navigációja sajnos kuka.. Amint összekapcsoltam, már nem működött Siri, így pl a garázsajtót már nem tudtam kinyitni.
A zenehallgatásra pedig csak azt tudom mondani, hogy nem értem hogyan csináljátok!
Annyira zavarónak érzem, hogy még csak meg se próbáltam még...
-
kelly416
veterán
válasz
Buddhha
üzenetére
Én vettem egy Trilobite nadrágot, egy B-STAR SCRAM classic bőrkabátot és egy B-Star Urban motoros félcipőt, hogy a Triump-ot tiszteljem meg jobban, mint egy pár kesztyű.
A Victory-ra is felveszem a nadrágot és a kabátot is, többnyire a cipőt is.
Kesztyűből van többféle nyári és téli, ezen kívül vettem néhány maszkot. Ja? Ami a legfontosabb nekem, a protectoros derékmelegítő és védő, plusz van még térdvédő, kívülről felcsatolható thermo. Semmi egyéb, csak hideg elleni védelem.
Nyilván a kabát nadrág cipőhármas foglalja a legnagyobb helyet, a többi gyakorlatilag elfér egy kiskosárban.
Most egy kicsit alul öltözöttnek érzem magam.
-
Buddhha
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akarom kérdezni, hogy az AfricaTwin nem lesz nagyon magas??
-
Buddhha
tag
ruházathoz:
Amikor csináltam a jogsit, a veresegyházi piacon vettem egy kabátot, meg egy nadrágot.
Az első rutin órán majdnem hőgutát kaptam benne, annyira vízálló és zárt volt...
Aztán elmentem Törökbálintra az RMC-be, ott vettem egy olyan kabátot, aminek le lehet venni a héjját. Ez pl tök jó tavasszal, amikor reggel még hűvös van, de délután már nagyon meleg. A nagyon nyári melegre vettem egy másik Sixgear kabátot, ami csak háló.
Aztán a párom a Serpentize-ból vett magának egy szettet, ott kiderült, hogy az ő túra-ruhájuk sokkal jobban tud szellőzni, mint a Sixgear, szóval most már két komplett túraszettem van.
A városi motorozáshoz egy motoros farmert használok és egy Forma cipőt (ez is még a vizsgához lett véve).
Próbáltam egy túracsizmát is, de nagyon kezelhetetlen lett vele a motor, szóval ezt is lecseréltem egy Serpentize-ra...
Kesztyűt nagyjából már annyit vettem, ahány boltban jártam, van Sixgear, Revit, másik bőr.. fene se emlékszik már rá...
Szóval a motoros ruházkodáshoz lassan kevés egy IKEA-s Pax szekrény!
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
crocy
üzenetére
Köszi, ezt elmentem
Egyébként vettem a vinted-en kemény 3500-ért egy wtec motoros farmert, csak mert olcsó volt, és az is ilyen oldalt cipzározható volt, nem is tudtam előre. Már úton vannak bele a level 2-es protektorok, meg kap egy fekete színt, ideiglenesen jó lesz.
-
chubii
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor legyen bakancs. Vagy inkább motoros lábbeli.
A lényeg igazából ugyanaz, hogy van-e itteni tapasztalat legalább az egyikről? -
chubii
senior tag
Valaki próbálta esetleg az újabb ICON csizmákat? Erről a két típusról érdekelne tapasztalat, vélemény:
- Superduty 6
- StormhawkAnno kiárusításban megcsíptem egy Raiden Treadwell-t, de lassan nyugdíjaznom kell... Ha előre tudom, hogy ennyire beválik, minimum két párral veszek. Fontos szempont, hogy "túrázni" is lehessen benne. Sokszor járok-kelek benne egész nap, ha éppen városnézősebb programot terveztünk be.
Illetve, ha valaki hasonló cipőben (
) járna, ez az akció még élt ma: [link] . 1db 43,5-ös maradt, ennyiért ajándék. Tapasztalat alapján +1 méretét rá kell számolni, szóval kb. 42,5-ös lábra passzol. Sajnos nekem pont 44-es kellett volna. -
crocy
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
gemini proval keresek aaa-s farmereket. pont kidobta ezt a [knox-ot] .
tessek kivüröl kiveheto terdprotektoros aaa-s farmer. raadasul nem is draga. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Picco
üzenetére
Hát, ha valami nem parasztvakítás, akkor az a Goretex. A dolog működik, és a cég nem is ad el minden jöttmentnek membránt, kizárólag olyannak, akik minőségi dolgokat gyártanak belőle.
Vannak nem motoros ruhadarabjaim is Goretex membránnal, soha egyikben sem csalódtam.
A 3 rétegű laminált kabátom még nagy esőt nem látott, de biztos vagyok benne hogy nem fog beázni. Annyi előnye van a laminált megoldásnak, hogy át sem ázik a kabát, míg a kivehető megoldásnál a vezető ugyan száraz marad, de a kabát maga átázik
. És nyáron is elég kényelmes. Nyilván nem egy hálós nyári kabát, de mondjuk engem a meleg pont kevésbé zavar. -
Cleinor
tag
válasz
Picco
üzenetére
3 Technikai aláöltöző fentre
2 Technikai aláöltöző lábraSPYKE Compass Dry Tecno 4 évszakos szövet kabát (ez nagymegváltás volt, 14 fokban csak technikai póló van alatta ha nem megyek többel mint 110, ha igen akkor kell még egy réteg)
Mugen 1731 nyári kabát, 20-40 fok köztEgy olcsó Speed up nadrág, ami meglepően jól ellátja a funkcióját télen/nyáron, nem tervezem cserélni.
2 kesztyű (téli 12fok alá)
1 túracsizma (Forma)
1 bukóEső ellen úgy védekezek hogy szarrá ázok és felmelegítem a testemmel a vizet ami megáll a csizmában.
(majd többnapos túra előtt nézek valami ráöltözőset
)Most amit voltam kint szemerkélő esőben azt a kabi+nadrág lekezelte, száraz maradtam.
Fogok menni májusban 3 napra túrázni, valószínűleg a spyke-ot fogom vinni mert hegytetőn hideg van.
-
Picco
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
nem vagyok benne biztos hogy a mindentegyben ruha tipusu oltozeket szeretnek, mindig ugy gondoltam hogy azok erosen kompromisszumosak, de lehet ideje ujraertekelnem a dolgokat
keret: minnel kevesebb, de minosegre/idotallosagra szivesen koltok
koszonom a valaszokat, eddig abban a tudatban eltem h a goretex az ilyen parasztvakitas, jo tudni h mukodik is
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Simán ki lehet fogni 500juró környéken is egy gtx kabátot
Lehet nem a legújabb, legf@szább alpinestarst, de pl revit, richa simán van.Amúgy meg +1 a goretex szettre, abból kell egy jobbat venni sok szellőzővel nyárra, a legtöbb ilyen kabátnak a téli bélése 5-10 fokig bőven jó, és emellé nem kell már semmi.
1 held goretex textil szettem van nyárra-télre, egy bőrkombi, egy nyári kesztyű, egy revit goretex téli kesztyű, egy goretex alpinestars utcai cipő, meg egy sidi goretex csizma. Annyiszor áztam már szarrá mindenféle drystar meg egyéb márkák vízállónak hirdetett szarjaiba, hogy inkább kifizetem a plusz pénzt a goretex-re, azóta nem áztam még be soha. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Arról nem volt szó hogy mennyi a keret
-
yodamastah
őstag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Hát igen. Annyi hogy GTX kabát nem 100-150e lesz hanem 250-400.

-
-MarhaRépa-
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ha van rá keret, akkor inkább 3 rétegű laminált goretex ruházatot nézzen, akkor nem kell a kivehető membránnal vacakolni, és komfortosabb is.
-
yodamastah
őstag
válasz
Picco
üzenetére
4 évszakos túra kabátot nézz. Vízálló membránost (ami kivehető), és aminek nagy lenyitható szellőző panelei is vannak. Hosszú túrán 8 fokban és 34ben is elvagy egy ilyen kabáttal. (pl: alpinestars bogota pro)
Esőruha napi közlekedésre nekem Tucano Urbano Nano 2 részes vált be. 2 maroknyi helyet foglal, mindig nálam tud lenni. De ezzel nem lehet 500km-t esőben motorozni. Erre jó minőségű egyrészes esőruha kell.
kinek-hogyan epul fel a motoros ruhatara?
3 bőrruha. 2 bőrdzseki. 2 textil dzseki (nyári+téli). 8 pár kesztyű (6 bőr, 1vastag téli, 1 fűtött téli). 5 sisak (3 zárt, 1 felhajtható, 1 nyitott). 3 gerincvédő, 1 légzsák, 4 térdvédő, 2 motoros farmer, 2 sport csizma (sidi) 2 motoros cipő (melegre, hidegre). 4 alsó ruha (hidegre, melegre). 2 esőruha (1részes, 2részes)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Picco
üzenetére
Modeka például egész jó szövetkabát. Kivehető esőmembrán és bélés. Aláöltöző alul, felül. Kesztyűt próbálni kell a saját tapasztalatom szerint, legalábbis az én kezemre mindenképp. Serpentize téli* és Plus Racing nyári kesztyű bevált.
*5-10°C-ig natúr, alatta alsó kesztyűvel. Kézvédő sokat számít itt már, markolatfűtésem nincs. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Picco
üzenetére
Én tavaly vettem egy szövet kabát+nadrág kombót, 3 rétegű laminált goretex, vízálló. Kabátban kivehető bélés. Ezt kombinálom az időjárásnak megfelelő aláöltözővel, ha hűvösebb van akkor all season, ha meleg van akkor nyári. Kesztyű, csizma goretex.
Külön esőruha ehhez nem kell. Kesztyű kombinált, dupla béléses, lehet nyáriként is használni.
Megvan még a régi bőrdzsekim, meg van egy motoros farmerom is, ahhoz van egy motoros cipő, rövidebb távokra azokat használom. -
Picco
addikt
eljart a motoros cuccaim folott az ido, szeretnek valamennyire tudatosan felepiteni egy minimalis ruhatarat ami az ev nagyreszeben (nyilvan kompromisszumokkal) ki fog szolgalni.
valamint nyar kozepere tervezek egy 2 hetes europai turat, ezert is akarok most elkezdeni nezelodni.
ami van:
2x shark spartan rs valtoban
revit sand 4 kesztyu
rst spectre air nyari-varosi szaladgalos
AAA bullit farmer, viszonylag meleg
sidi vertigo goretex csimmaami tuti kelleni fog:
1x szovet nyari-oszi vizallo
1x eso kabat/nadrag egybecumo (itt sem tudok donteni peldul)
1x bor kabat
1x vizallo vastagabb kesztyu (5-15 fokhoz)
1x utcai szaladgalos felmagas cipokinek-hogyan epul fel a motoros ruhatara?
-
-
bacus
őstag
válasz
hatesz
üzenetére
Nem tudom mennyi tapasztalatod van, nem is érdekel, nem értem ezeket a smileykat.
Én mindig is beszélgettem, utassal, társakkal, a telefonálás sem más, a navi nézegetés sem. Régen dohányoztam, autóban is, sőt szinte mindenki dohányzott, de állítom, hogy pár eseten kívül nem volt soha kiváltó ok egy balesetnél a dohányzás. Tudtommal a mai napig nem is tiltja semmi a dohányzást vezetés közben."5 perces telefonálás közben utólag mennyire is figyeltél az útra"
Pont annyira, mint telefonálás nélkül. Így se tudom sose, hogy kerültem oda ahol vagyok, a múltbeli eseményeket nem kell tárolni
Ez megy telefonálás nélkül, adott km után én csak úgy hívom "zombie" üzemmód, mikor vezetsz, reagálsz a környezetre, pont ugyan úgy mint frissen, de már olyan mintha ez nem tudatos lenne. Nem tudom, hogy vagy vele, de nem figyelek a légzésre sem, mégis veszek levegőt, gyalogolsz kerülöd a szembe jövő embertársakat, de nem nézed meg mindegyik cipőjét, ruháját, stb.Nem vagyunk egyformák, én itthon is pl megy a tévé, mellette írom ezt, egy másik monitoron megy 1,5x sebességgel egy yt videó, közben családdal néha beszélünk, bejön egy egy telefon, a háttérben épp telepítek/frissítek egy ügyfélnek egy szgépet, ha ez nincs akkor keresztrejtvényt fejtek. 4-5 dolgot csinálni egyszerre szerintem tök normál.
Ha te úgy szeretsz motorozni, hogy kikapcsolod a telefont, nincs navi, nem hallgatsz zenét, tedd. Egyébként mi különbség van egy telefon beszélgetés és pl az utassal vagy társakkal beszélgetés között? Vagy intercom ellenes is vagy?
"ritkán megyek ilyen lassan..."
Én meg ritkán megyek sokkal gyorsabban. Lehet 200-nál én se venném fel a telefont, még nem éreztem ingerenciát, hogy annyival menjek. -
Cleinor
tag
Nagyon esett az eső egész nap úgyhogy pimpeltem a motorom.
Problémám a kapunyitás/csukás volt, elektromos kapu de nem szerettem volna az egyik kapunyitót a motorra eszkábálni.
Terveztem egy 3dmodellt amiben van egy kis NFC, PTEG-vel kinyomtattam ami bírja az esőt és az UV-t, brutálerős mágnes tartja a helyén, csináltam neki peremet hogy csak felfelé lehessen levenni.
Így most két módon tudom nyitni csukni kesztyűben is a kaput, vagy a telefont veszem le és érintem hozzá az NFC-tag-hez, vagy a kis NFC tag-et veszem le és érintem a telefonhoz, ahol pedig egy shortcut meg némi script lekezeli és ha kell nyitja, ha kell csukja a kaput és a garázsajtót.
Ha kell valakinek írjon rám és elküldöm a modellt szívesen. (csináltam 22mm-est és 29mm-est is)Quadlock tartót és töltőt is felraktam, elvezetékeltem, korábbi beszélgetésre emlékezve nem forrasztottam hanem krimpeltem
Hondával ellentétben itt találtam kábel vezető csatornákat és szerelni is szög egyszerű az idomokat, illetve ahogy látom kb mindent. -
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. A drága az relatív mert a onedesign az 90$ az univerzális
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hatesz
üzenetére
Ezzel egyetertek, en, ha epp nagy forgalomba kerulok, akar autopalyan, akar varosban, ahol nagyon kell figyelni, vagy megmondom a telefonalonak, hogy most nem tudok figyelni, vagy lerakom (utastarsnak is). Nem tartom magam nagyon rossz kozlekedonek, de multitaskolni nem is akarok, ha latom, hogy egy torlodasba futok 3 savval. Nagyon hamar megtalalod a masik multitaskolo embert ott.
-
Cleinor
tag
válasz
hatesz
üzenetére
SMS: sajnos/szerencsére családból és munkakörből fakadóan van kb 3-5 ember aki ha SMS-t ír azt tudnom kell. Azonnal. Ilyenkor elkezdem keresni az első lehetőséget ahol megállok és elolvasom, lereagálom.
Ezért fontos az hogy tudjam hogy jön, és hogy nem a bank vagy a Telekom spammel.
Nem vagyunk egyformák és ez így van jól!
Kelly416: hidd el a tied is tetszik, csak most más élet helyzetben vagyok, de imádtam az analóg era-t.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Csandi
üzenetére
Engem annyira nem érint a CBF-el

@crocy
Tisztítani én Motul WASH & WAX-t használok amikor nincs időm aprólékosan mosni.
Apáméknál Motul Moto-Wash.Viszont ha már alis/egyéb beszerzési helyekről esik szó.
A tank oldalára valami "side gripet" tudtok ajánlani CBF500-hoz ami bevált esetleg és nem fog lejönni fél-egy éven belül?
Köszi -
crocy
tag
motortakaritas elött allok. van olyan apolasi termek ami nektek bevalt? pl sampon vagy öblitö ami tartalmaz vmilyen (keramia) vedöbevonatot?
azert gondoltam ra, mert nekem regi hondam van, es azok meg hiresek arrol, hogy elegge mattulnak uv-re.
vagy ne szarakodjak, alljak be kezi automosoba, a nem erzekeny reszeket nagynyomasuval, a többit meg kezzel szivaccsal takaritsam le es semi utolagos kence nem kell ra? -
hatesz
aktív tag
válasz
bacus
üzenetére
A "multitask" szerintem pont nem a motorra való, de hirdesd ezt csak nyugodtan. Igen, béna motoros vagyok, sajnos nem tartom fejben pntosan, hogy hány km-t is mentem adott években.
A 100 km/h egy példa vol, ritkán megyek ilyen lassan...
Nyilván ez motorozási szokásoktól, motortól is függ, más egy robogó, más egy sportmotor, megint más egy chopper. Én mindenesetre nem szeretném, ha elvonná más a figyelmemet.
Amúgy maga a telefonbeszélgetés is el tudja vonni a figyelmet. Majd egyszer figyeld meg, hogy egy 5 perces telefonálás közben utólag mennyire is figyeltél az útra, a forgalomra. Tudom, te profi multitaszker vagy, de bizony sokaknak ilyenkor megoszlik a figyelme. Én pl. motoron ha hívtak, félreálltam. Tudom, kevés járműkezelési tapasztalatom van (
). Vagy inkább csak tudom milyen könnyen megvan a baj. -
Csandi
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Egyetértek, sávot jelezze, térkép, úgy jó.
Rendőrt is ha van

-
Csandi
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De hiába nyitom ki. Nem látni benne. Olyan kicsi a tükör rajta és olyan szögben áll, hogy vagy nem látod vagy az eget nézi. Egyetlen használható állapota ha full ráhasalsz a motorra. Autópályán így használom is de máshova fölös. Hátranézek ha kell.
Alis ha cnc alu fullos, de a műanyag nagyon gagyi. Meg a szöge is alisoknak tud elég gagyi lenni mármint, hogy hogy áll, de ha azt is jól copyzzák akkor teljesen jó.
De amúgy igen USA-ban már pár éve divat, én meg szinte csak olyan contentet fogyasztok, még jogsim se volt meg mikor már láttam ezeket S1000RR-eken

-
hatesz
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt rosszul tudod! Kell, hogy megmutassa a kijelző a dőlésszöget!
A navi egyedül, ami szerintem is rendben van, de csak egy nyilat mutasson, ne kelljen már nézegetni. Egyet értek, minden más autóba való marhaságot köszi én nem kérek. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Most kb minden második motoron ilyen van, amit feldob az insta
Szerintem jól néz ki rajta, de horror drága és az alis se roszabb. Meg nemtudom, szeretek én is minden esztétikai szirszart felrakni a motorra addig, amig a vezetést negativan nem befolyásolja. Legalább az egyik oldalt menet közben kinyithatnád
bigrob: Egy tracernél, vagy bmw-nél maximum az extrák árát bukod, amit a SAJÁT kényelmed miatt veszel meg rá. Még nem adtam ugy el motort, hogy legalább annyiért ne menjen el, mint amennyiért vettem, és még beletoltam 10-20 ezer km-t. Viszont a bukócső, vagy hátsó doboz, vagy tükör, vagy egyéb bizbaszok árát buktam, de ezek az én kényelmemet szolgálták, koránt sem biztos hogy az új tulaja is megvette volna rá, igy nem is akar emiatt többet adni a motorért.
Azért a kínaiakon sincs annyival több extra, egy markolat fűtés 30k, ülésfűtés kb ugyanannyi (vagy több ha magadra is alakítod), a doboz szettet meg sok yamaha-bmw-egyéb motorhoz is szokták akciósan adni. Ezen kívül meg nem tudnak többet a kínaiak. -
bacus
őstag
válasz
hatesz
üzenetére
Az emberek nagy többsége multitaskos, pl nekem külön mozog minden végtagom, és még csak nem is tudok dobolni, ahol aztán pláne... de nem okoz gondot a beszéd, stb.
Telefonálás: én sokat motorozom munkaidőben, ha hívnak felveszem. Az enyém csak akkor veszi fel, ha mondom, hogy "halló", de ennek ellenére kb 99% felveszem. Sőt én ügyfelezem is, ami azért érdekes, mert nem sima beszélgetés megy, hanem néha mondom, hogy a saját fejlesztésű szoftverünkben, melyik menüben, hova kattintson, stb,
Nyilván minél kevesebb járműkezelési tapasztalatod van, annál inkább nem megy másra a koncentrálás, mint, hogy úton tartsd a gépet."Ha 1 mp-re leveszed az útról a tekinteted, 28 m-t teszel meg."
100 km/h-nál. Ezek szerint Te mindig ennyivel mész?A navira meg szükség van, kb 115 e km-t mentem az elmúlt 8 évben, ebből sztem 80e -t olyan úton, ahol még nem jártam, sőt ebből legalább 30e-t külföldön. És jó ránézni a navira, mert amikor azt mondja, hagyd el a körforgalmat a 4. kijáraton, annál nekem többet mond a kép, hogy majdnem vissza kell forduljak.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A navi vitan felul jo, valoban.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a XX. században is jó lett volna, ha vannak olyan dolgok, amiket a XXI. században tudunk használni, csak akkor nem voltak
Nekem a navi fontos, mert én napi 4-500 kilométeres egyedi útvonalakat megyek, ha megyek. Én ezt szeretem. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én mást nem vettem csak ezt meg egy magasabb plexit, az Puig, képen is az van. Minden más maradt gyári, meg marad is

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Sztm a 21. szazadban is pont ugyanannyi dolog kell a motorozashoz, mint a 20. szazad vegen kellett.
Ha kanyarodsz, nem nezed a muszerfalat, vagy mar reg halott vagy. Ha a motor vezeteseert, mint elmenyert hasznalod a motort, akkor nem sok dologra van az embernek szuksege. Ha a motort mas dolgokra hasznalja az ember, akkor sztm inkabb auto iranyba kellene menni, mert az kenyelmesebb. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
hatesz
üzenetére
Nézd, ennyire azért nem vagyok bizonytalan vezető, hogy veszélyes helyzetbe kerüljek amiatt, mert a sisakban megszólal a csengőhang, utána pedig lehet beszélni. Ha az ember nem akar telefonálni, akkor úgy állítja be aztán kész.
Szöveget nem szoktam olvasni menet közben, de a navit használom, arra néha rápillantok. Nyilván ha olyan sűrű a forgalom, hogy ez nem fér bele, akkor nem. -
hatesz
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Automatikusan fogadja a hívást? Az jó! Ha akarom, ha nem, felveszi a hívást, hurrá valami elvonja a figyelmemet. Azért arra nem írtál választ, hogy csak állva, vagy menet közben is lehet-e olvasni az üzeneteket.
Hát nem vagyunk egyformák, szerintem a motor nem autó, motoron 100%-ig a vezetésre kellene koncentrálni, minden funkció ami valóban segít ebben, az részemről üdvözlendő (pl. index automata kikapcsolása, kanyarfényszóró, visszagurulásgátló stb.) de az ilyen telefonos funkciók szerintem balesetveszélyesek. Ha 1 mp-re leveszed az útról a tekinteted, 28 m-t teszel meg. 2-3 mp esetén ez 60-90 m is lehet...
Nem vitázni akarok, ha neked ez jó, használd ezeket egészséggel. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
hatesz
üzenetére
Nincs ebben semmi függőség, a XXI. században vagyunk, nem postagalambokkal kommunikálunk.
Nekem például kifejezetten hiányzik, hogy nem teszi ki a WhatsApp üzeneteket egyik képernyőre sem, pedig mondjuk a ConnectedRide Navi képernyőre kitehetné. Ha látnám hogy jött valami üzenet, akkor félre lehet állni aztán elolvasni, és nem kellene öltözködni.A telefonhívást viszont fogadja automatikusan, az jó, hívást is viszonylag egyszerű menet közben indítani.
Az mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy hogyan használja ezeket az opciókat menet közben.
-
bigrob
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A 900 egy magasabb súlypontú tehén, én raültem, sztenderről felhúztam és meg is köszöntem, utána 1 órát mentem a 800-al.
Mire felextrázok egy transalpot vagy tracert vagy ne adj Isten BMW-t duplája és szerintem ott is ugyanannyi a bukó. -
hatesz
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igazad van, a telefonfüggőket is ki kell elégíteni. És csak akkor írja ki a kijelző az SMS-t, ha valóban áll a motor, vagy akkor is meg lehet jeleníteni, ha gurul? Mert ha az előbbi korlátozás benne van, akkor nincs vele semmi bajom, de van egy sanda gyanúm, hogy menet közben is lehet olvasni.
-
hatesz
aktív tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ho ez a tükör... Hányinger... És legalább nem sokat látni benne
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen pontosan arról a “tükörről” beszélek

Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Hardvergyűjtemény, avagy amikre büszkék vagyunk!
- További aktív témák...
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- S22 Ultra 512/12
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mármint, lehet vele tök normálisan közlekedni.

Elvileg nem bonyolult, csak nálam se eszköz se tudás nem volt hozzá