- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
En millimeterekrol fotóztam az élességet, nem volt semmi zajosodas. Mondom szeirntem a vaszna okozza, lehet ekkor jön neki elő a speckle.
Picsa eles volt a valerion, bekapcosolt rbe mellett is zaj nélkül.
Vagy lehet muszaly neki valamit írnia hogy kapjon barco es christie gépeket továbbra is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ájvé
veterán
Mondd el hány gyártó tett már le 3 chipes DLP projektort és ebből mi az ami nem csillagászati összegekbe kerül(t). Hány elfogadható árú vetítőt tudsz mondani? (Nem használtan, hanem új árban mai árfolyamon ha nagyon régi darabról van szó)
Csak kíváncsiságból kérdezem, miheztartás végett.Egyébként ha már ennyien írják talán érdemes megnézni ezt az anti RBE funkciót, az hogy valaki valahol valamiért valamit leír, azt nem gondolnám hogy kőbe vésett igazság. Nézd meg a saját szemeddel és utána mondj véleményt szerintem.
-
-
m3ss
veterán
fogadjunk, hogy nem veszed eszre 0.9 nezesi tavrol, hogy be van-e kapcsolva az anti rbe valerionon vakszteszten zajosodas szempontjabol. nezz screenshotokat, hogy mennyire zajosodik...akit ez zavar, az nem filmet akar nezni hanem pixelpeepelni 25 cm-rol.
az, hogy mennyire tunteti-el biztos egyentol fugg. en leultem a valerion ele, es kb 3 masodperc mulva ennel a jelenetnel felszisszentem, hogy mi ez a rainbow hanyinger. utana bekapcsolt anti rbe-vel egyszer sem lattam szivarvanyt 2+ orat biztos neztem pedig. mondjuk felirat nem volt a kepen ha jol emlekszem. xgimin 3d alatt is mukodni fog elvileg. persze egyelore meg mindig nem annyira jo az anti rbe, mint valerionon. -
-KP-
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem a szivárvány még mindig kizáró tényező sokaknak, főleg ahol van szivárvány látó egy családban. Elég ha csak 1 fő érzékeny rá 2-3-4 főből, és máris kiesik egy dlp vétele egy komplett családnak. Ismerek ilyen családot, ahol a férfiurunk nem érzékeny rá, az asszony viszont maximálisan... Egy 3 chipes gép pedig nem csak abban jobb,hogy nincs szivárvány, hanem több egyéb dologban is. Ezért írtam, hogy szerintem lenne ráció és piaci rés egy prémium 3 chipes rgb lézer gépben. Direkt kihangsúlyozva, hogy prémium. Ami nyilván drágább lenne, mint egy 1 chipes gép. De szerintem igenis lenne piaca, ha az árazást nem Christie/Barco szintre lőnék be. Ami szerintem simán teljesíthető lenne, mert a kínaiaknak kb. minden adott, gyakorlatilag az alapanyogoktól kezdve szinte mindent elő tudnak maguknak állítani, kivéve tán a dmd chipet, ami a TI-től jön. De ezen a fórumon mindig kell legyen ugye valaki, akinek értetlenkednie kell a semmin.
Én pl. egy vizsimes F32-n se nagyon látom a szivárványt. A vizsim bright-os vagy high brightnesses gépeknél meg kb. folyamotsan látni. Kivéve pár jelenetet, ahol egyből pofánvág még a vizsimes géppel is(itt ugye rgbrgb színkerék van). De ezeknél nem csak az F32-vel van szivárvány, hanem bármilyen 1 chipes géppel. Az 1 chipes ledes gépeknél is előjön a szivárvány kapásból ezeknél a jeleneteknél, hiába nincs színkerék. A tesztek meg mindig kihangsúlyozzák, hogy mivel nincs színkerék, ezért gyengébb az RBE effekt. Igen, gyengébb, egészen addig,amíg nem
Az RBE reduction funkciónál pedig kíváncsi lennék, hogy nullára csökkenti-e az RBE-t, vagy csak mérsékli. Megnézném azt a pár jelenetem. De a Michael Rehders is írta a cikkjében, hogy az RBE reduction funkcióval zajosabb lett a kép, és 3d-s film lejátszása alatt nem működik. Szóval még ha el is tűnik, már ront a képen. -
Ájvé
veterán
Mondjuk igen, LCD nem bír ilyen hőt elviselni.
Foszfor lézer viszont lehet, ALPD is elég jó, ebben is 3 lézer van már (4.0-ban is de van már elvileg 5.0 is, Formovie lassan ki fog jönni az új Theater Premiummal vagy bárhogy is fogják majd hívni), itt jobban lehet kezelni a hőtermelést szerintem. Ez az ami hiányzik, innováció, meg kell oldani, már ha van ilyen cél egyébként.#76367
Az árakat már korábban megbeszéltük, mindenki azt hiszi ha lenne kínai tripla DMD RGB lézer projektor az bagóért lenne, de szerintem ez se lenne olcsó, ezt is meg kellene tervezni stb, plusz anyag is sokkal drágább lenne, továbbra is azt tartom hogy pénzügyileg nem éri meg ebbe fektetni Xgiminek vagy bármelyik kínai gyártónak, esetleg kickstarteren de kíváncsi lennék mekkora érdeklődés lenne ha kb 3x áron indulna a TNM-hez képest. Nem biztos hogy lenne 3000+ backer. -
Q
senior tag
Szerintem LCD alapú gépekben egyszerűen nem éri meg az RGB lézer. Bonyolultabb lenne megvalósítani mint DLP-nél. Már az is nagy szám lenne, ha a kisebb modellek is legalább a dual lézer technológiát megkapnák. Na de akkor rugaszkodnának el igazán az árak a földtől, de legalább valós fejlődésért fizetnénk.
-
Ájvé
veterán
Nem arról volt szó hogy high end 3 chipes RGB lézer projektor kell? Christienek van, tessék.
3 chipes szerintem nem lesz Xgimitől, 0,47" DMD-vel nincs értelme. 0,78-al lehetne (de ezzel még RGB sincs), de eddig ilyen irányban nem indult el az Xgimi, jóval drágább lenne az előállítás, tekintve hogy alulról indult és építtette fel a vásárlói bázist, nincs nagy realitása ilyen megoldásnak.
De úgy se azon fog múlni hogy ezen itt vitázunk, én nem fűzök ehhez nagy reményt, ennyi.
Ha valameplyik kínai ilyet letenne az inkább a Formovie, ők (vagyis Appotronics pontosan, Formovie egy almárkája) gyártanak mozi projektorokat is, gyártanak 3 chipeset is viszont ALPD-vel, RGB projektort eddig tudtommal nem csináltak. -
Ájvé
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor én kérek elnézést
azért ALPD bonyolultabb mondoprojos tesztelő szerint. Azért csak kellenek fényalagút lencse stb 3 chip esetén még össze is kell hangolni hogy ne legyen elcsúszva, ehhez képest az 1 chipes majdnem faék ha jól gondolom.#76352
Köszönöm a tájékoztatást
Engem ezek nem zavarnak (lassú felfogású vagyok
, nagy ritkán látom mondjuk de nem számottevő ), persze valakinek ez probléma annak csak 3 chiipes jöhet szóba, bár állítólag ez az anti szivárvány funkciók már elég jók, meg kell nézni.#76358
Akkor meg nem értem a sírást, majd csinál RGB lézer projektort a JVC is. Egyébként a Christienek van RGB 3 chipes projektora is, mint ahogy 0,8"-os 1 chipes RGB lézeres is, tessék az high end, ja hogy ehhez mi csórók vagyunk, hát igen erről van szó, álmodozni meg lehet hogy kicsi kínaiak majd csinálnak, szerintem nem fognak, minek? Ezt is megveszik, sokkal olcsóbb előállítani, több a haszon, azért ha Kickstarteren 3000$ a TNM legrosszabb esetben ez az előállítási költség vagyis ezen nincs haszon (pedig még lehet hogy ezen is van) akkor 6000$ eladási ár mennyi hasznot hoz? Ha csinálnának 10000$-ért projektort ki venné meg? Mennyit adnának el belőle? Ha 0,47-ből kihozzák ezt a néhol 8000 on/offot, trükközve meg 20k feletti kontrasztot akkor minek törnék magukat egy sokkal drágább cuccon ami kvázi nem is lenne sokkal jobb. Az új SST lehetséges natív kontrasztja 10k, ha ennek a felét hozzák (már pedig az megvan) akkor bemész a moziba és inkább kijössz mert nem üti meg neked a szintet amihez hozzászoktál. Voltam egy közeli ki moziba és volt hiányérzetem pedig nekem csak Nebula X1 van, TNM tényleg sokkal jobb, ez nem kétséges. Ezzel az ár/érték aránnyal tömegeket tudnak eljutni, többszörös áron csak a szűk barlanglakóhoz jutnának el akik még mosolyogni sem mernek nehogy rosszabb legyen a kontraszt, de azok nem inkább vesznek JVC-t mert negyvenezer az ónoff. Persze ez csak az én véleményem, majd kiderül de én nem tennék rá nagy pénzt hogy valódi felső kategóriás projektorral jönne az Xgimi vagy bármelyik kínai gyártó. -
makkmarce
őstag
Hát, a régi optomámon láttam a szivárványt, a benq-n már nem. Gondolom gyorsabb lett az elektronikus villogás, mint a színkerekes. Nagyon kell bűvészkedni, hogy előjöjjön a probléma a színkerékmentes gépeken (nekem kb ráznom kell a fejemet, mint egy metal koncerten, akkor látom).
-
m3ss
veterán
hmm xyscreen soundmax 4k-bol vannak tetszoleges meretek is. ez a 390x167 nagyon piszkalja a fantaziamat nappaliban. csak ezt kesobb nem tudnam betenni esetleges moziszobaba..
az a baj, hogy eladni ezt nem lenne egyszeru valszeg, ha moziszobaba mas meretet akarnek. de ott meg lehet eleve 16:9 vaszonnal probalkoznek, mert elfer. de csak 360-370 cm szelessegben...az viszont nappaliba nem jo.szerintetek mennyit er egy 3m szeles 16:9 screenline 1.2 gain feher fix vaszon?
-
Ájvé
veterán
A másik hogy a Hisense fejlesztette ki az RGB lézer projektorokat tudomásom szerint, nem mondhatni szerintem hogy egy prémium gyártó, tv-k téren is inkább a költséghatékonyabb megoldásokat választja, miért fejleszteni ki egy bonyolultabb drágább megoldást?
Ez az amit hiába írok nektek, attól hogy az Xgimi elindult a "profi projektorok" irányába, maga a technológia nem változik, ez egy relatív olcsó megoldás, gondolom jó haszonnal tudják ezeket eladni és ezeket veszik az emberek, különben nem nőne csak úgy ki lépten nyomon valami újabb kínai projektor gyártó cég, ha van kereslet akkor van kínálat is lesz, minél nagyobb a szegmens annál többen ülnek fel a vonatra. Szóval szerintem pont ennyit akarnak, minél szélesebb kört elérni, most feljebb pozícionálták ezeket, hogy felsőbb szegmensből lecsípjenek egy kicsit. -
Turbo73
aktív tag
'Szerintem nincs túl sok értelme 3 chipet beletenni, most sem kell már színkerék, mivel RGB lézer miatt minden szín külön van, ettől függetlenül egy chip miatt továbbra is van szivárvány hatás (volt egy cikk amiben leírták miért, én nem értek hozzá), szóval én nem tudom milyen előnye van a 3 chipnek azon kívül, hogy biztos nem lenne benne szivárvány.'
Azért van szivárvány, mert egy adott pillanatban egyszerre csak egy alapszín (RGB) van a képen, mivel csak 1 db chip van benne. Erre még ráerősít a natív 1080-as panel, így az XPR miatt szintén villog a kép. Tehát egy adott pillanatban pl. csak egy 1080-as felbontású, zöld képet látsz. Nyilván mindezt olyan gyorsan kell csinálni, hogy az agyunk ezt egy színes, 4k-s képnek rakja össze. Ez nem mindig sikerül, főleg a sötét háttér esetében, ha valamilyen világos objektum van a képen (pl. fehér felirat), vagy gyors kamera mozgások esetében. Akinek elég gyors az agya, az bizony látja a szivárványt.
-
Ájvé
veterán
válasz
makkmarce
üzenetére
Igen új SST chip van benne, jobb kontraszt, alacsonyabb dőlés szög, jobb hőtűrés, ezért tud ilyen nagy fényerőt a TNM is (korábbi 0,47"-os chip 3500 lument bír ez felett hosszú távon károsodik), de ez mondos tesztben benne van.
Szerintem nincs túl sok értelme 3 chipet beletenni, most sem kell már színkerék, mivel RGB lézer miatt minden szín külön van, ettől függetlenül egy chip miatt továbbra is van szivárvány hatás (volt egy cikk amiben leírták miért, én nem értek hozzá), szóval én nem tudom milyen előnye van a 3 chipnek azon kívül, hogy biztos nem lenne benne szivárvány. Jobb kontraszt, élesebb kép, mivel lenne jobb?-KP-
Azoknak akiket írtál, Sonyra kiad 5-6 misit, gondolod valami kínai cuccra ki fog ennyit adni? -
makkmarce
őstag
sajnos kb semmi előnye jelenleg a nagy chip-nek, mert ugyanúgy elrontják a gyártók. Gondolom olcsóbban/jobb eredményt érnek el az új 0.47-es DMD-vel, mint a régebbi nagyobb chip-el. Ami most a TMN-be kerül, az valami újabb, más tükörszöggel, más paraméterekkel rendelkezik, mint a régebbiek, ezért több fényt visel el és kevésbé hajlamos a szivárványozásra, hát majd meglátjuk.
-
Ájvé
veterán
válasz
Turbo73
üzenetére
Mindig is szempont volt, csak ügye nem jutottak még el technikailag erre a szintre, szóval fejlesztenek és fejlődnek ilyen téren is (nyilván csak úgy tudják megtenni, ha van miből, vagyis van bevétel).
Ebben nem lesz irisz úgyhogy 20000-es natív kontraszt elég kétséges (pedig eddig nem ment a kamu kínaiak részéről, de úgy tűnik ez is kezdődik).ateszm
Fehér vásznak jók lézer folt téren, ALR vásznak viszont nagyrészt nem használhatóak (1-2 kivétellel), ha biztosra akarsz menni akkor Acoustic fehér vászon a legjobb lézer foltok ellen. Itt van azt hiszem a legnagyobb összehasonlító teszt, úgyhogy ebből érdemes kiindulni, ha kell tudok adni egy ALR vászonra linket ami nekem bevált, csak tiszta fehér felületen látszanak rajta szemcsék, de nem bántja a szemet és ez sem zavaró, vagyis jól lehet használni, vannak motoros vásznak is ebből, nekem 120"-os floor rising vagyis földből kiemelkedő típus van, van hozzá távirányító, smart lifeból is lehet kezelni és vannak rajta oldalt gombok is ha már minden szakad
(mármint valamelyik másik módszer nem működne véletlen, de igazából smart lifeon keresztül se volt sose gond vele, okoslámpák van hogy nem működnek, de ez mindig működött). -
Szép napot urak! Segítséget kérnék vászon vásárlással kapcsolatban! Elite Screens Electric100H-as cserélnék 120" oldalfeszítettre lehetőleg.(azt olvastam, hosszú távon is sima marad, valamint a lézer is igényli a tökéletesebb felületet.) De ha van kevésbé pöndörödő fajta,az is jöhet. A vászon télen nyáron kint alszik,de akárle is tudom szerelni,ha nem szereti a hideget télen

Vetítő egy Hisense C3 Hihglights
Teraszon lenne elhelyezve,esti mozizáshoz. Teljes sötétség van,minimális beszűrődő utcai fény. Falak narancssárgás,plafon barna fenyő lambéria.
Nézési távolság kb 4méter,szemből illetve 10%-al oldalról,ahogy a páholy kiadja
4K HDR és DV-vel lesz etetve 90%-ban,többi 1080p és YT.
Mik jöhetnek számításba? Szükséges sötétben az ALR vászon? Vagy egy sima matt is megteszi? Valamint melyik fajta vászon segít a lézer szemcsésedésben?
Kicsit hosszú lett,ezért bocsánat!
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: ateszm -
Turbo73
aktív tag
Úgy tűnik, hogy a kínaiak kezdenek rájönni a 'life-style' gépek esetén, hogy a könnyű elhelyezés mennyire fontos szempont a vásárlóknak. (Pl. nekem
) Íme a [JMGO N3 Ultimate] ami elhelyezhetőségből csillagos ötös. (A motoros gimball, hatalmas
). Ha a feketét is tudja majd úgy hozni, mint legalább a Valerion Max, akkor best buy. Mondjuk ez sem olcsó: 2400 $ -
Ájvé
veterán
Igen, ezeknél még olcsóbb lenne, de a megcélzott közönségnek viszont már túl drága lenne, ez véleményem szerint még mindig "lifestyle" kategóriás (relatív olcsó, kicsi DMD-vel, smart funkció kimaradt a TNM-ből mivel a videó feldolgozásra van használva a SoC, de hangszóró viszont bekerült ami vicces
).
Egyetlen nagy chipes kínai gép van az az Xgimi Titan, semelyik másik gép nem használ 0,78"-os DMD-t. Ennek még lehet lenne értelme 3 chippel, de minek? Élesebb jobb lesz, jobb lesz a kontraszt? Annyival jobb egy 3 chipes? -
makkmarce
őstag
válasz
Rolibratyo
üzenetére
elfelejtetted a különadót, az még 4.5%, ha jól emlékszem
Egyébként sok esetben nem a boltnál csapódik le a haszon, hanem a monopóliumot megszerzett nagykeres kaszál. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Rolibratyo
üzenetére
Pontosan.
Nagyon le vagyunk húzva, ezert nem kell nálunk vásárolni. En a hangrendszeremet teljes egészében németeknél szereztem be, akció nelkul 40%ot spóroltam a magyar akciós árakhoz képest. Bicskanyitogato. -
Rolibratyo
tag
Én azon kevesek közé tartozom, aki itthon vette a JVC-t igaz használtan az első tulajtól, ő hazai forgalmazótól szerezte be.
Megkerestem a számlát: 2023 novemberi 2M Ft-ról szólt.
Az NP5 megjeneléskori ára 6990,-€ itthon 2.8M Ft volt.
Ez akárhogy számolom nem alig két számjegyű haszonkulcs
És feltételezem még így se beszer áron adták oda...
Szóval én annyira nem sajnálom a kereskedőket.
Dolgoztam JVC márkaboltban kb. 25 évvel ezelőtt.Szerintem, ha csak annyi lenne az árkülönbség amit az áfa különbözet indokolna német, román 19%, míg nálunk 27% elég kevesen választanák a kinti beszerzést.
-
péjé
őstag
Korábban olvastam a dual-DMD modulation megoldásról, JVC kategóriás kontrasztról és feketéről van szó állítólag, nem találok túl sokat erről de a kínaiaknak sztem meg tudnák ugrani azt is. A nagy chip talán már nem is annyira létfontosságú, jó szoftverrel szépen működik, lásd VMax és akkor a költségek is emberiek maradnak.
-
-KP-
veterán
Mihez képest lenne túl drága? Egy Epson QL3000 lencsével 7,5-8 millió, attól függően melyik lencsét veszed a 6.5millás lencse nélküli alapgéphez. Egy Sony 6100 listaáron közel 7 millió, most akciózva 5 körül. Sony 8100 8.3 millió. JVC NZ800 6.7 millió, JVC NZ900 11 millió. 3 chipes Barco-k 20-40 milliótól a csillagos égig. Szerintem ha 3-4-5 milla körül ki tudnának dobni egy nagy 3 chipes gépet,nagy lens shifttel, nagy komoly lencsekészlettel, nagy fényerővel,minőségi anyaghasználattal, az egy endgame projektor lehetne a pénzes vevőknek és a drága lcd gépek piacának kb. beverné a szöget a koporsóba. Illetve a Barco-n kívül nincs más gyártó aki gyárt cinemascope arányú vetítőket, de ez is 10milla felett kezdődik. Itt is van bőven piaci rés ahova be lehetne törni.
-
Ájvé
veterán
Nyilván azért nem lesz 3 chipes házi projektor mert túl drága lenne, tetejében 3*047"? Valerion Max amúgy sem olcsó, mennyi lenne egy 3 chipes verzió? Csak a szivárvány miatt?
Aminek inkább lenne értelme, Xgimi Titan 0,78"-os (dupla) irisszel, mint a TNM csak nagyobb DMD-vel.76333
Az nem lehet hogy az XPR? Bár ilyen hangos nem lehetne
-
Vhiktor
nagyúr
A hallhato zaj igaz, de az inkább cicerges, film alatt nem hallod, nagyon halk. Ha jol emlekszem benne van a teszt videómban is. M3ssnek konkrétan a feje mellett volt a proji, o sem panaszkodott.
Kep zajosodas: ez nalam nem volt. Valószínűleg a vasznaval van a baj. Erre kiemelt figyelmet fordítottam a teszt során, ilyesmi jellegű problem nincs. A hallhato cicergesen kivul nincs mas negatív hatasa, foleg a képre nem, muszerrel merve deltae 0.1-0.2 értékben szol bele a szinekbe.
Szoval vagy a vászna okozza,m vagy hibás modelt kapott. En a vaszonra tippelek, valoszinuleg specklet kap nála. -
m3ss
veterán
zajrol en is olvastam, tobben pakolnak vmi anyagot a gep ala, mert valtozik ugy a hangtonus. nekem semmi nem tunt fel belole, nagyon halk az a gep. pedig nem hangosan demoztunk.
nekem normalis nezesi tavrol semmennyire nem tunt zajosnak, lehet ha odaallsz a vaszon ele es kapcsolgatod feltunik...amugy meg nem mondanam. sztem brutal jo a valerionon az rbe. de nekem ebl mukodes sem tunt fel, rbe artifactok se, es frame interpolacio artifactokban is nagyon jo. nyugodt, nezheto kepe volt ezekkel
azota jobban figyelem itthon es egyertelmuen jobban zavar tcl tv-n is meg jvc-n is, mint valerionon az FI pl.. -
-KP-
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én meg nem értem miért nem adnak ki egy prémium(abb) projit 3 chipes verzióban. Pont most írt Michael Rehders egy cikket a Valerion Max-ról és az írja, hogy az RBE reduction funkciót bekapcsolva zajosabb a kép, és több méterről is hallható zajt ad ki magából a készülék.
-
m3ss
veterán
engem elsodlegesen az erdekelne, hogy milyen mert gaint tudnak ezek. a 4k soundmaxrol legalabb vannak meresek, az tuti, hogy 0.79, lehet vele kalkulalni. raadasul sokak szerint teljesen jo ezzel az rgb lezer. tobibvel meg ki tudja milyen.
mandju mintha azt irta volna, hogy az o vaszna 0.6 gain, nem? az keves. -
Q
senior tag
Nekem a minták közül az XY Screen VSS1 típusa tetszett, az 0,3mm mikroperf. Utána a szőtt vásznak közül pedig volt két minta aminek nem tudom a gyártóját, csak számok voltak rajatuk D3501 és D3504. Talán Cseneles emlékszik rájuk.
Választottam még egy negyediket is, az pedig az EliteScreens AcousticPro UHD anyaga volt. Ezeket elnézném itthon, de az én SR ClearPix 4K White vásznamat csak a VSS1-re cserélném le, a szőtt vásznaikra már nem.
De Cutler Garriets vásznát is elnézném itthon.A képen a VSS1, mögötte a Screen Research
-
makkmarce
őstag
válasz
soultrapp
üzenetére
Szia, megpróbálok:
Amivel esetleg első körben próbálkozni lehet, az a méltányossági garancia, hátha ránéznek. Keveset használt, nem volt gyötörve.
Ha esetleg 250.000 felett vetted, akkor törvényesen 3 év jár rá, nem kettő.Ha ez kiesett, akkor a következőket lehet próbálgatni:
1. ellenőrizni a tápkábelt, egy másik vastag, minőségi kábellel megnézni
2. esetleg érdemes megpróbálni egy másik táppal (hiába USB-C, egy izmos 65-100wattos táp kell, ami tudja a PD-t).
3. Ha a táp csere nem vált be, esetleg megpróbálkozni hard resettel, hátha valahol valami beállítást összeszedett az OS és lefagy induláskor. Lehet, hogy a bekapcs gombot kell lenyomva tartani 20 másodpercig, vagy miközben nyomod a bekapcs gombot, akkor adod rá a tápot, vagy közben valami másik gombot nyomni, rá kell keresni, valami hasonló trükk lesz.
4. lehet menni műszerészhez, kondikat cserélgetni, ha van ilyen ismerős. Ha komolyabban bele kell mászni, nem hiszem, hogy gazdaságosan javítható.Remélem tudtam segíteni.
-
m3ss
veterán
hmm ja az erdekes. az tenyleg gyanusan sok. lehet oket is be akarjak csodoltetni

lehet krisztieknek is konkurenciat csinalnak majd? van par ember a forumban, akik stackelni akarnak 2 jimmyt egymas tetejen. mondjuk nem tudom hogy hozzak ossze, hogy minden pixel tokeletes atfedesbe keruljon. gondolom ilyen celbol csinaljak, 4-5-6m vasznat megvetiteni es nem 3d miatt
jvcm pl siman elmaszik par pixelt lencse memoriat hasznalva. -
-KP-
veterán
0.6 gain az nem hazudik, szenvedett is vele a kicsi Epson. Max. fényerőn már mutatott valamit, de ott már a hangja is megjött a gépnek igencsak. Hiába olcsó a spandex, 0.6 gain rohadt kevés és nagyon eszi a fényerőt. Még az xy 0.7 gain-je sem sok... De mégis 16%-al több a 0.6-hoz képest és nem kell barkácsolni vele... A mikroperforált Gerriets számomra abszolút pozitív csalódás, de ott meg a hangsugárzókat messzebbre kell tenni a vászon mögé, és a hangből is sokkal többet fog. Az anyag nem drága, de barkácsolni kell a keretet és nagyobb hangteljesítmény kell mögé. Vagy ott a dreamscreen v7. Mérve 0.9-0.93 gain, de a vászonanyag vagy 1 milla. Hiába, nincs ingyen ebéd.
-
Q
senior tag
Tőlem 15km-en belül van egy spandexes mozi is. A tulaj sokat olvasott a témában és kísérletezett, hogy mennyit feszítsen az anyagon, milyen black beckinget használjon, hogy jó legyen. Low budget mozit épített, de teljesen élvezhető.
Semmiképpen nem húznám le az xy-screent, csak azt mondom, hogy vannak különbségek. Garriets mikroperforált vásznat láttam. Árat nem tudok. Nagyon jó kép volt rajta egy Christie hd10k-m-mel.
Ha vannak alap barkácsgépeid, meg időd, akkor nem kell években számolni egy alap kis mozit.A 9300 (meg az én fajtám is) döntött előlapos hangfalak, kifejezetten sorroundnak kitalálva. Az más, hogy a tudásuk szerint alkalmasak akár frontnak is, de nem oda valók.
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Van egy Samsung Freestyle 2 projektorom,ami természetesen a garancia lejárat után(1hónap) tönkre ment,vagy legalábbis nagyon úgy fest.
Ha adok neki áramot,akkor világít az állapotjelző fehér led,de el is alszik kb 2másodperc múlva.
Bekapcsolni nem akar,se a projektron kapcsolva,se a távirányítón,,de ha a távirányítón nyomom a bekapcs gombot pár másodpercig,akkor hallom,hogy a ventillátor beindul és a kép bevillan, meg a bekapcsolási hang is hallható, kb 1 másodpercre és ki is kapcsol.
Kipróbáltam másik adapterrel.(baseus 65w töltő+másik kábel)
Esetleg valaki járt már így??
Vagy hallotattok-e ilyenről?
Tudom itt nem olyan népszerű ez a projektor,de nekem megfelelt.
Igaz,hogy nagyon-nagyon ritkán volt használva.
Lehet,hogy többet kellett volna,hogy garancia időn belül menjen tönkre

-
m3ss
veterán
ha moziszobaba kezdek akkor meglatogatnalak elotte, kivancsi vagyok par dologra nalad...
azt irjak ez a xy 4k eleg eles, elesebb mint a spandex pl. milyen mikroperforaltra gondolsz? konkret tipus, ar?
nalam most is ez van nappaliban behuzott fuggonyokkel. nem latok semmit se alul, se felul, se oldalt. sotetsegben uszik a kep. bar most a szonyeg boritasom eltunt, epp az volt a terv, hogy ebbol a dark acoustic anyagbol amivel a szonyeget takartam csinalok inkabb mennyezeti fuggonyt, mert ezt egyszerubb lesz kifesziteni. de igy lehet leallitom a projektet egyelore...sok eves diyozasra nem allok keszen amugy. de milliokat se akarok senkinek fizetni ezert.
ugyhogy gondolkozok ilyen budget moziszobaban is. felhuzatok egy oldalso valaszfalat fabol, azt szigetelem belulrol persze. aztan lesz egy altalam csinalt elotetfal, de se a mennyezetet se a tobbi falat nem bantom. max par diy panel. csak parnafaval feltuznem a velveteket es felraknam a falra az atmosokat, surroundokat. se almennyezet, se falba sullyesztett hangfalak. aztan kesobb ha ugy van, akar ezeket is meg lehet csinalni.
persze elotte jo lenne levinni az alagsorba egy subot meg 2 hangfalat erositovel, jol megtekerni es megnezni mennyire hallatszodik fel. mert ha megis tul hangos lenne, akkor ujra kell ezt gondolni es minden falat leszigetelni. de az megint csak csokkente a max kepmeretet.. -
Q
senior tag
Nekem 8340a van hátul, ami gyengébb mint a 9300, de még ezekkel is simán lehet frontot hallgatni.
Láttam már XY vásznat, tetszett, viszont amikor a mintákat itthon próbálgattam, a kép élessége ezen az anyagon volt a leggyengébb. Ahol láttam teljes felületen, film közben ebből semmit nem vettem észre, tökéletesen homogén és éles kép jött vissza róla, de vannak ennél jobb anyagok.
A mikroperfolált felületek jobbak ezen a téren és még a gain is közelebb van a katalógusadatokhoz. Ott a hanggátlás lehet problémás, de pro cucokkal röhögve lehet kompenzálni. Amit még hibának láttam mikroperfnél, hogy full hd géppel enyhe moire jött elő néha. Ezt egy prizma eltüntette, de állítólag 4k vetítővel sincs ilyen gond.
Én akkor is külön szobába költöznék a mozival, ha kicsit kisebb lehetne csak a kép. Ahol én jártam és faltól falig kép volt, annak sokkal nagyobb hatása volt, mint ugyanakkora képnek, de oldalt még fekete sávokkal. Valóság/érzés -
m3ss
veterán
haaat igen.
bar ez a jbl 9300 olcsobb mint a mostani lcr harmasom kb. 96 dB erzekenyseggel 4m-rol lehet 3 db v3 monoval is elszaladgalnanak. persze sosem hallottam meg ilyen rendszert.
xyscreen soundmax 4k at fix nem tudom mennyibe kerul, de mar rajuk irtam.
leginkabb a fuggonyosdi a problemas, 4m-nel vakarhatnam a fejem azzal a projekttel.
lehet hosszu tavon egy moziszoba projekt lenne amugy a legjobb irany. de az meg dragabb es limitalt a kepmeret. mondjuk tuti faltol falig csinalnam a vasznat. keret az az oldalfalon levo velvet lenne
-
m3ss
veterán
meg kell orulni. 4m szeles 0.79 gain at vasznon 2500 lumennel (wide zoom, f4) 20,4 fl.
ha f3-on hasznalom, ahol meg mindig 4800 koruli onoff varhato, 28.9 fl.
neeeegy meter. prizma nelkul, hangateresztovel. raadasul at vaszon jobb is rgb lezerhez.
valszeg nem erdemes 350cm szelesben gondolkodni, meg ha lehet ezzel a vetitovel jobb is lenne, mert 1-2 ev, par modell es rohogve megvetitik majd valszeg a 4m-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung UF-130DX digital presenter - Dokumentum kamera - Prezenter projektor
- Xiaomi Smart Projector L1 Pro CSOMAG 80" vászonnal, 2 állvánnyal, számlás, garanciás
- Epson Europe EB-2247U - 4200 Ansis Full HD projektor - távirányitóval - több darab -
- Új Acer X1210K DLP projektor - LEÁRAZVA!
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azért ALPD bonyolultabb mondoprojos tesztelő szerint. Azért csak kellenek fényalagút lencse stb 3 chip esetén még össze is kell hangolni hogy ne legyen elcsúszva, ehhez képest az 1 chipes majdnem faék ha jól gondolom.

Egyébként sok esetben nem a boltnál csapódik le a haszon, hanem a monopóliumot megszerzett nagykeres kaszál.
Janaboy