- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
mindig elfelejtitek a faltól való távolságot, de ha erre jársz, szívesen megmutatom, szerintem ami nálam van nem zavaró, aki látta, az nem panaszkodott. Egyetértek goe1-el, az a baj, ahelyett, hogy filmet néznétek, csak ez a szőrszálhasogatás megy, úgy tényleg nehéz élvezni bármit.
A fehérnél is csak azt felejted el, hogy csak akkor világos a fekete, ha a kép jó része világos, de ehhez meg a szemed jó részt alkalmazkodik, és nem gondolod azt, hogy az ott nem fekete. Van műsor, ami lehetne szebb, de az esetek 99%-ában nincs gond a képpel, amikor meg gond van, az általában egy háttér világításos tv-nél is gond.okoskodom, tehát vagyok
-
-
makkmarce
őstag
igen, nekem fontosabb az, hogy legyen elég fényerő, éles legyen a kép, és legyenek normális színek, mert ennyi erővel egy OLED mobiltelefon elé tett lencse is elég lenne projectornak.
Milyen érdekes, hogy Cseneles által linkelt gép is távol van a csoda sony és társaitól, tehát akkor neki inkább egy sony-t, vagy JVC-t kellett volna vennie, mert csak ócska 10000:1-es kontrasztot tud a ketyeréjeokoskodom, tehát vagyok
-
goe1
tag
Nálam van itthon OLED és projektor is karácsony óta, látom, hogy nem olyan a feketéje a projektornak mint az OLED-nek, ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy valami nagyon rossz képe lenne az OLED mellet…Szeretem mindkettő képét.
Úgy érzem itt pár ember hajszolja a tökéletes képet, és közben elfelejti élvezni a hobbiját. -
Vhiktor
veterán
A kép legfontosabb összetevője a kontraszt arány, és így a fekete szint is, mert ezek kéz a kézben járnak.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celithrandi
addikt
viszont újra megkérdem hátha, nincs valakinek egy darabka maradék ALR vászna?
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Vhiktor
veterán
válasz
makkmarce #69502 üzenetére
A tone mapping miatt és az miatt is hogy nem.annyira mely a fekete.
Ezeken a Sony pvm-a250-ken (valódi rgb oled, teljesen más mint egy woled) pl rohadtul jól néz ki az a jelenet, igaz csak sdrt tudnak.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
makkmarce
őstag
"A fekete milyensége talán a legfontosabb jellemzője egy képmegjelenítőnek."
Számodra, nálam a kép az esetek 99%-ban teljesen jó, csak akkor nem tetszik, mikor fekete alapon fekete figurák fekete dolgokat művelnek. Ilyen eset nincs olyan sokszor, mint gondoljátok, ha meg ilyen eset van, akkor a TV-sek 80%-a ugyanúgy lázad, lásd trónok harca miatti lázadást, ahol hiába okoskodott a rendező, hogy de ez a 10-20 millás referenciamonitoron hiperszuper volt, közben a nézők 80%-a nem látta, hogy mi történik(és itt most nem projectorról van szó). Merem állítani, hogy a tone mapping miatt nálam jobban kivehetőek a részletek még itt is, mint jó pár közepes TV-nél.okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
-
-KP-
addikt
válasz
Celithrandi #69499 üzenetére
Szerintem nem ugyanazt értjük időzített bomba alatt. Hacsak nem 23-24 ezret futott gép szerintem nem beszélhetünk erről. Ráadásul ezeket a gépeket 30 ezer órás 7/24-es használatra tervezték. Ha alkatrész kell, veszel egy komplett gépet ugyanennyuért, amiben minden alkatrész benne van. Egy sok száz ezres régebbi lcd ami hajlamos a tipikus lcd bajokra szerintem sokkal inkább időzített bomba, mint egy sok tíz ezer órára és 7/24-es használatra tervezett DLP. Ja egyébként mostanában egyre több 7/24-es használatra tervezett lcd-t látok ebayen. Lehet ezek is megérnének egy misét. Csak van köztük 1-2, ami jó.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Én meg se mertem említeni, hogy a bizonyos negyven ezres F22 úgy néz ki, hogy:
60ezer mire hazajut, ha egyáltalán küldik ide
20ezer az izzó
20ezer legalább hogy Bátyó kitakarítsa és átnézze (de lehet már több)
Máris 100nál vagyunk, ha nincs a gépnek semmi baja és akkor még ott van az, hogy egy időzített bomba és bármikor mehet a szervizbe ahol még egyszer ki kell fizetni az árát.
Nem véletlen az hogy nem kapkodták el azokat az F22-ket már hónapokkal ezelőtt. Én ilyen gépeket az ellenségemnek se ajánlanék. Az persze más, ha egy haver garázsából előjön egy F22 amiben van 1000óra, de itt nem erről van szó.[ Szerkesztve ]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
sony89
tag
válasz
tompa torma #69486 üzenetére
Na jah....azért szerintem te almát hasonlítasz össze körtével..bár mindegyik gyümölcs!
Projektor teljesen más világ mint egy TV, más a képalkotási technológia is ... soha nem lesz olyan projektor ami verővényes napfényben működik neked szép képpel , feketével! Itt kell a sötétítés stb...akinek ez nem jön be az vegyen egy nagy TV -t...
Ha megnézel egy mozit ott sem felkapcsolt világítással vetítenek stb...
-
-KP-
addikt
Ne feledd, hogy a 120 euróért megvehető F22-k nagy részébe régi, már csere érett lámpák vannak. Ami még egyszer ugyanennyi. Én ha ilyen vetítőt vennék, úgy kezdeném, hogy friss lámpa+tisztítás. Utána nagyon sokáig kiszolgálhat még egy ilyen gép. Esetleg egy hushboxot építenék még neki, mert viszonylag kis méretben megoldható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz
Te jössz itt a sznob dumával, aztán oledezel
Nem érzed, hogy kissé kilóg a lóláb? Itt sokan inkább vetítünk 120"-135" méretben egy oled tv árának a harmadából, ami olyan élményt ad, amit az oled tv egérmozi soha. A te hozzászólásod is ugyanúgy az egyik véglet, nyilván van aki a másik véglet. Egyik sem jó. Az viszont tény, hogy minden héten jön valaki, aki 3 guriga trappista sajt árából szeretne vetíteni. Ha pedig finoman jellezük, hogy az elképzelés nem találkozik a valósággal, akkor jön a sértődés, meg a hüledezés.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
tompa torma #69494 üzenetére
A mondandódban szakmaiságnak, hozzáértésnek az árnyéka sem látszik. Úgy tűnik, fogalmad sincs a minőségi vetítésről.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tompa torma
kezdő
válasz
Celithrandi #69488 üzenetére
melyik részét nem értetted a mondandómnak...nem azzal van a baj amit mondtok,.../bár azért azzal is / hanem ahogy....de mindegy is, részemről ejtettem a témát.../ mellesleg igen jó projidnak kéne lenni ,hogy megközelítsd az általad leszólt öreg néne őzikéjét, ami egy homogén celluloidról van vetitve, és nem pixeles ..!
-
BBéci
legenda
válasz
makkmarce #69489 üzenetére
A fekete milyensége talán a legfontosabb jellemzője egy képmegjelenítőnek. Számodra alighanem azért lényegtelen, mert a világ legjobb vetítőjével sem lenne rendes feketéd a fehér falak miatt.
Kétlem, hogy házimozi üzemmódban - sötétben - a tükörképedet látod egy tévén, legyen az bármilyen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz
Egy kis túlzással nálam a fekete szövettel borított szobában, alázza az összes ips, va paneles tv képét a JVC, nyílván oled fekete nincs, de egy plazma mellé is bátran oda merem tenni, azok közül is van amit aláz. OLED tv-n kívűl jobb mindtől, még egy miniled mellé is oda merem tenni. Természetesen csak SDR-ben.
-
makkmarce
őstag
válasz
nekem nem hiányzik a fekete, ami amúgy is relatív, ráadásul az oledek 95%-ában nem fekete szín van, hanem a tükörképem, de én nem borotválkozni szeretnék.
melyik az a 135"-os OLED ami nem tükröződik, és 1-2 millió?[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Celithrandi
addikt
válasz
tompa torma #69480 üzenetére
én vagyok a sznob mert nincs pénzem legyártatni egy 120colos oled tv-t ezért vetítek?
Más: Attól még nem lesz valaki sznob mert nem igénytelen és attól se ha több mint 50ezer pénze van összerakni egy rendszert. De erre tényleg nem érek rá. Menj és rakj össze az emberünknek 50ből egy mozit, majd küldök egy tekercs öreg néne özikéje diafilmet.i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Q
senior tag
válasz
Megint ez az értelmetlen összehasonlítás a tévékkel.
Meg a sznobozás. Azért sznobnak számítok, mert igényem van a minőségre? Nekem meg az a sznob, aki lenézi a vetítést, mert egy oled mennyivel jobb. Nabumm -
sony89
tag
válasz
Azért ezt tegyük tisztába, jó pár "millás" projektor van ami bőven hozza egy alsó középkategóriás TV képét...sőt némelyik még egy gyengébb OLED et is meg tud közelíteni képminőségben, persze jó helyen és kalibrálva....
-
Q
senior tag
válasz
cinemazealot #69482 üzenetére
Ne erősítsük már, hogy a sárgára festett fűrészporos tapéta is jó, mert az nem jó. Ez nem “derogál” kérdés.
Amit ajánlottál abból pedig egyedül a hc5000 fér a keretbe. Akkor lehet, hogy mégis meg kellene emelni a keretet? -
Joshi
titán
válasz
Tévékből is vannak különböző kategóriák márkán belül, így van ez a projektoroknál is. Sőt, projektorból van külön prezentációs és házimozi. szóval lehet beszélni a 20 fillérestől kezdve a több millásig mindenről. Hogy aztán a 20 filléreset itt nem fogják ajánlani az borítékolható, nem véletlenül.
-
Halkan jegyzem meg, hogy 8 éve létezik (bár erősen pang) egy Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak c. topic is. Ha itt valakinek derogál a meszelt fal, fűrészporos tapéta, gipszkarton, USB-ről táplált aktív hangszóró, HD- felbontás stb. említése, érdemes volna elgondolkodni annak a topicnak a felpörgetésén.
Ilyenkor jutnak eszembe a régi szép idők, amikor még nem volt istenkáromlás a H499-ről beszélgetni...
#69481 tobias40
Aprón a nagy(obb) nevekből 40-ért látni 1700 órás Mitsubishi HC5000-et, 75-ért 2000 órás Optoma HD39Darbee-t, 79-ért Benq MH741-et stb. Eladó megbízhatóságától függően ezek szerintem azért bevállalható példányok lehetnek kóstolónak.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Sajnos az a gond hogy nagyon alacsony árat állítottál be, ennyiért értelmes lcd tv-t se kapsz még 40"-ban sem.
Ne sértődj meg,az igazat írta kicsit "irónikus" stílusban.
Vagy emeled az árat minimum 150.000 ft környékére(vászonnal) vagy kipróbálod amit kapsz 50-ért és ha az bejött akkor megvan a géped.
DE! Ha valóban minőségi vetítést szeretnél ami élvezhető akkor át kell értékelned a költség vetést..
Én is rendeteget kérdeztem és olvastam mielőtt belevágtam a vetítésbe és nem bántam meg hogy azokra hallgattam akik itt ajánlották a használt és elfogadható belépő szintű vetítőket. -
tompa torma
kezdő
válasz
Celithrandi #69479 üzenetére
a topikot nyugodtan áthevezhetnétek sznobok egyletére, tisztelet a kivételnek...dobálóztok itt millás gépekkel ami jó esetben vaksötétben hozza egy alsó középkategóriás tv képét.../ ha eltekintek a feketétől /....és akkor a 4K -ról HDR -ről még nem is beszéltünk...nincs ezzel semmi baj, de egy kezdő menekül innen...,főleg a kioktató beszólások miatt...
-
Celithrandi
addikt
Ajánlhatok egy alig használt diavetítőt és egy abroszt ha gondolod. Bár mint láthatod tételesen leírtam alább, hogy minimum mi mennyi. Kár volt ezzel foglalkozni tekintve, hogy az órabérem elvitte a keret felét. Máskor használd a googlet, meg tudod nézni, hogy minek mi az ára és még csak arogancia sem lesz benne. Holnap majd azért írj be az RTX5090 csoportba hogy 10ezerért kellene egy jó VGA vagy kasmír kabátra is cserélhető, hátha. és én csak százezrekről beszéltem, ha letekersz láthatod hogy sok milliós gépekről beszélgetnek az urak
[ Szerkesztve ]
-
nihil
tag
válasz
cinemazealot #69474 üzenetére
TEL: +36702870876 ### Köszönjük a minőségi fbukos számtech csoportoknak, hogy az elmúlt években felduzzasztották a PH-t, minőségi, hozzáértő, gerinces emberekkel.
-
nihil
tag
válasz
Celithrandi #69457 üzenetére
Én voltam a hülye, hogy szakértői topikban tesztverziós-projektben gondolkodtam, későn volt...
Ettől függetlenül az arrogáns, hivalkodó, nagyképű stílusod bicskanyitogató.TEL: +36702870876 ### Köszönjük a minőségi fbukos számtech csoportoknak, hogy az elmúlt években felduzzasztották a PH-t, minőségi, hozzáértő, gerinces emberekkel.
-
Celithrandi
addikt
hülye kérdés tudom, de nincs valakinek egy "darab" ALR vászna. Tehát esetleg méretre gyártásból marad legalább 40x40 cm darab vagy ilyesmi. Köszi
-
Celithrandi
addikt
válasz
cinemazealot #69474 üzenetére
nem mondtam, hogy fél milla a beugró csak azt hogy ha a nullák helyesen lettek írva akkor felejtő. De ha olcsósan is nézem:
Projektor 100
Vászon 50
Erősítő 50
3.0 hangfal szett 100Ha nagyon ügyeskedünk és barkácsolunk akkor 100at ebből le lehet vonni, de kérdés, hogy érdemes e.
-
+1
De továbbmegyek: nihil kolléga sajnos nem árulta el, mekkora képméretet szeretne, de ha a képméret/felbontás/távolság minimálisan is alátámasztja a projektorozás lehetőségét, akkor maxolja csak ki az erre belőtt büdzséjét, de ne térítsük már el olyannal, hogy minimum félmilla!
Irányítsuk oda a használt piacra, ajánlunk neki valamit, de ne erőltessünk rá mindent olyan kiegészítőt (vászon, 11.3-as hangrendszer, klimatizált gépterem, lábtartós fotel, popcorn gép...), amire szimplán vetítéshez semmi szüksége. Vetítéshez vetítőgép kell meg egy sík matt fehér felület. Ja, hogy ez fűrészporos tapéta? Nem baj, vetítsen arra! Ha nem indul el a vezérhangya, akkor felejtse el, olcsón megúszta a kóstolót. Ha mégis, akkor viszont idővel ő maga fogja igényét látni a fejlesztésnek: letépkedni a tapétát, kiglettelni és lefesteni. Idővel pedig eljut majd a vászonig, sötétítésig, hushboxig, BT boombox helyett pedig a többcsatornás hangrendszerig.
De ha rögtön azzal teperjük le őt, hogy ebbe félmilla a beugró, akkor soha senki nem meri majd kipróbálni. Drága a minőségi vetítés? Persze, hogy az! Bele lehet kóstolni olcsóbban is? Szüleink anno a diavetítővel pontosan ezt csinálták és valljuk be, imádtuk.
-
Celithrandi
addikt
de 100ezer alatt baromi necces az egész. Ha valaki keresgél kicsit várogat itthon akkor lehet hogy 130-180 között össze tud pakolni egész jó dolgot, de az 50 nem működőképes. +ha már mozi akkor egy rendes legalább 5.1 vagy ha nagyon facsarjuk 3.0 legalább kellene. Persze lehet valami olcsó hangprojektort nézni, de az se 5ezer és még szar is. Nem azért szóltam le a dolgot mert ellene vagyok annak hogy olcsó rendszert rakjon valaki össze, de az olcsó és a hulladék között van különbség.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
Celithrandi #69470 üzenetére
szerintem pont, hogy erdemes 100e alatt ilyen rendszert osszerakni. (pl egy f22 olcso vaszonnal) budgetbol tudsz 120 colos kepet vetiteni. az egyre nagyobb tv-k miatt pont sztem a kozepkategoria kezd ertelmetlenne valni. marad a highend meg ez a beugro kategoria, ahol megkerdojelezhetetlen a vetitok legjogosultsaga.
#69471 péjé jah, en se felnek tole. hasznalt lcd vetitoktol inkabb..
ez projektoros topic, gondolom nem nema filmeket akar nezni, csak tisztaban van vele, hogy valamin hallgatni is kell majd.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
péjé
őstag
A 8-10,000 óra sem sok ezeknek a gépeknek, ahogy néztem az adatlapjukat, vmi 35,000 óra szerepelt rajt de karbantartást igényelnek ennyi órával...táp, színkerék meg persze rendszeres takarítás sem árt. Én kifogtam régebben egy 1000 óra körülit, az teljesen újszerű volt még belül, lehet meg sem volt bontva. A másik fórumban megy a ledesítési projektje ennek az f22-nek, az lehet új életet lehel ezekbe a gépekbe.... [link]
-
Celithrandi
addikt
a realitás nem irreleváns. Az az irreleváns ha azt.mondod egy keretösszegre hogy elég csak megduplázni vagy megháromszorozni. Főleg hogy a kérdező nem írta egy szóval sem, hogy használt leharcolt ezer éves rendszer.szeretne kialakítani és akkor a hangrendszer árát is kifelejtettétek, mert gang is fog kelleni feltehetően.
[ Szerkesztve ]
-
deexteer
csendes tag
Ki lehet fogni patika gépet is ebayen, az egyik f22-m már barco és első izzósan vettem 50-ért, akkor volt 5! éves, ha jól emlékszem akkor most fogom elhagyni a 2000 órát (2018).
-
m3ss
veterán
válasz
Celithrandi #69467 üzenetére
nagyon konstruktiv hozzaszolasaid vannak. majd elengedi, vagy valtoztat kicsit a kereten ha tud. 2x ennyibol el lehet indulni. ez hogy pick szalamizol, 500ezerrol beszelsz, meg hogy a te vasznad 200e volt x eve nem is tul segitokesz, se nem relevans, van ennel sokkal olcsobban gagyi vaszon. hogy erdemes-e venni valami hullamos vackot par tiz e-ert mar mas kerdes..
1500-2500h alatti f22-ok is vannak ebayen. van olyan is amiben lampa van 60k korul. nem tudom amugy mennyi a lampa itthon bele. KP multkor linkelt vmi masik hirdeto oldalt, ahol talan olcsobban is volt. vagy benq 1070 80-100 korul? vmi leharcolt vasznat kap 10-20e-ert is, van is hirdetve avxen.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
-
Celithrandi
addikt
13 éve volt 200a vásznam. 50ezerből konkrétan 4 kiló pick szalámit lehet venni, nem házimozitechnikát
[ Szerkesztve ]
-
nihil
tag
válasz
Celithrandi #69455 üzenetére
50000-ből nem tudsz egy vetítővásznat venni?!?!!
Nekésziccski[ Szerkesztve ]
TEL: +36702870876 ### Köszönjük a minőségi fbukos számtech csoportoknak, hogy az elmúlt években felduzzasztották a PH-t, minőségi, hozzáértő, gerinces emberekkel.
-
Celithrandi
addikt
szia,
ha a szám amit írtál 50ezer és nem 500, akkor felesleges a többibe belemenni, ennyiből a vászon se jön ki. Mondjuk az 50ezres kerettel a tv nézegetés is necces
+ arra a falra nem tudom hogy terveztél volna vetíteni[ Szerkesztve ]
-
nihil
tag
Üdv!
Ha lehet nagyon nem képbe lenni valamivel, akkor az például nekem a projektor sztori.
Igazából TV-ket nézegettem, így botlottam bele a projektorba, mint opció, mondván, ha ezt a TV-t onnan amúgy is leveszem, akkor ott egy üres fal..
Kezdjük ott, hogy nem tudom hogy egy projektor mennyire képes megjelenítési képminőségben helyettesíteni egy TV-t.
Szóval falra vetíteném (inkább sárga, mint fehér, és ilyen dorozmás (alul csatoltam), de, gondolom, egy vetítővászon nem horribilis összeg.
Csak filmet néznék számítógépen keresztül.
Kb. 3 és fél m-ről nézném (ilyen széles a szoba).
A hátsó falon, egy polcra kerülne.
Magánszemély, 50000 körül gondoltam szánni egy ilyen kísérleti projektre.
A szoba elég jó besötétíthető.
Köszi
-
M@trixfan
addikt
válasz
Khaosz55 #69449 üzenetére
Ez a CLR típusú megoldás, de van még Fresnel vászon is UST vetítőkhöz. Én még a Celexon vásznakat is nézném.
Egyébként kár, hogy prémium vonalon nem élt túl az UST koncepció. A rövid vetítési táv és a vetítési irány miatt nagyon nagy hatásfokú ALR hatást lehet elérni.twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Khaosz55
addikt
válasz
Steven #69448 üzenetére
Pont az ALR-nél nem mindegy a gyártó. Vannak esetek amikor ugyan azt a vászon anyagot használják a gyártok, amiket én láttam azok között soka különbség volt, betekintési szög, erősítés, csillogás stb.
A te esetben ráadásul UST (ultra short throw) ALR kell ami ilyen "fűrészfog" felületű.
Gondolom ebben is egyik olcsó megoldás az XY screen vásznai.[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
Rendeltem egy Xgimi Aura 2-t.
Kérdésem hogy ALR screen (gondolom márka mindegy mert mindegyik ua azt tudja)
120" 0,9 Gain ből tudtok ajánlani valamit ? (ezenkívűl semmit nem kell tudnia pl motorizált stb) Nem vagyok a pénzem ellensége szvl leszarom ,ha noname, de f@sza .[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Morph76
aktív tag
A DDD-hez annyit, hogy nem tudom beszéltétek-e, de nekem, mint szemüveges ember is elég butaságnak tűnik a szemüvegre szemüveg effektus...
Na ezért is volt baklövés a technológiai része. -
philoxenia
MODERÁTOR
A 3d emberi vonatkozásait ne itt beszéljétek meg!
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Vhiktor
veterán
válasz
spiky03 #69443 üzenetére
Szerintem hivatalos merest nem is találni róla.
-
spiky03
veterán
Köszi a visszajelzést.
Mint írtam a 4K nem szempont nálam.
A fényerő akkor rendben lesz, a súly meg bízom benne, hogy tényleg rá számoltak. Nem örülnek, ha filmezés vagy csak úgy a fejemre esne.Igen én is max 400-at adnék érte...
@Vhiktor
Köszi neked is
Ha esetleg eljutok a cseréig (bármilyen projektorról is legyen szó) akkor biztosan kereslek kalibrálás ügybenMég megvárom Batyo mit tud hozni, mert csak helyben van.
Aztán meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo
-
Vhiktor
veterán
válasz
spiky03 #69376 üzenetére
Nagyon jó gép, én gondolkodás nélkül lecserelnem az f22t rá.
500-at én sem adnék érte, különben már nálam lenneISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Kíváncsi vagyok ezekre a cikkekre, szívesen elolvasnam
-
m3ss
veterán
válasz
spiky03 #69376 üzenetére
erdekes kerdesek
nem 4k vetito, hanem pixel shiftes full hd ez is gondolom. fenyero eleg.
konzol gondolom elbirja, par kilot biztos raszamolnak, hogy mennyire stabil mar mas kerdes.
sztem 500-at viszont nem er, inkabb 400 korul. ujabb szeriasak is voltak 450 korul.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Vhiktor
veterán
válasz
Turbo73 #69432 üzenetére
Nálam pl vásárlási tényező a 3D megléte, ha nem tudja a projektor a 3D-t,a kkor hozzám nem teheti be a lábát. Persze tarthatok egszerre 3-4 projektort is, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
Turbo73
tag
Hogy ne legyen off: nagyon nyomorult dolognak tartom, hogy az új projektorokból szinte teljesen kivették a 3D-t.
-
Vhiktor
veterán
Tvnel pont nem gond már a fényerő amikor már az 1000 nit az átlag.
-
spiky03
veterán
Huu szép cunamit indítottam.
Elnézést kérek.Esetleg vissza tudunk térni az eredeti kérdésemre.
Nagyon szépen köszönöm
SuperHeRo
-
-
Celithrandi
addikt
mint írtam mozifilm. + kérdés, hogy a Stereo vision 3d minek számít
Mert akkor még van pár film az 50es évekből
-
m3ss
veterán
válasz
Celithrandi #69425 üzenetére
csak dokumentumbol van 20+. amugy egyeterteunk, tenyleg lehetne tobb
itt egy lista, na nem neked, mert sok animacios, hanem aki meg keresgel jo 3d-t...jatekoknal is volt ahol nagyon jo volt, imadtam psen a trine sorozatot.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Megörültem hogy mennyi hsz van dez a millió off....
Tisztelek itt mindenkit de ez már nagyon nem a projektorokról szól hanem a 3d-rőlNem támadásnak szántam....
szerk:persze majd beírja vki hogy én is offoltam[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
rendes élőszereplős 3d filmre gondolok. Nagyságrendileg elenyésző ahhoz képest amilyen iparág épült rá. ok, elismerem nem 3. Akkor 10?
Mod: Megtettem akkor én. 20db ot találtam.
+ 20 animációs filmet[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz
Celithrandi #69422 üzenetére
de mirol akarsz listat? ha lattal eletedben 10 db 3d filmet akkor elhiszem, hogy nem erted miert jo. mert 80%-uk felejtos, a maradek meg nagyon jo. rengeteg jo 3d konverzio is van.
sammy the turtle 1-2 (ebben brutal popoutok vannak), pacific rim, jurassic park, everest, vmelyik star wars, avatar, gravity, walk, ant man, rengeteg dokumentum csak igy hirtelen par film ha valaki nezni akar jo 3d-t.#69423 Vhiktor hugo meg pi elete tenyleg, parat nem lattam ezek kozul 3d-ben, ranezek majd
sztem rendelek is egy hishockot.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz
Celithrandi #69422 üzenetére
Az összes IMAX 3D természetfilm.
Avatarok, Utazás a föld középpontja felé, 47 ronin, Pompeii, Transformersek, Hobbitok, Texasi láncfűrészes, pi élete, Véres Valentin, hugo és még sok sok más.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celithrandi
addikt
válasz
Márton #69410 üzenetére
jó sok poszt született már de a darabszámot vagy listát senki se mellékelte. Írd le akkor, nem okoskodni kell hanem tényeket közölni.
-
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #69419 üzenetére
vannak próbálkozások: gaussian splatting
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
De már!
Ha nem mozoghatsz (nem mozgathatod a fejed és a szemeidet sem), akkor a szemeid pontosan egy-egy mozdulatlan kamerának felelnek meg, amik 2 db 2D-s képet rögzítenek. Térhatást legfeljebb a szemlencsé(i)dnek köszönhetően észlelsz, ahogy egy fotón is élesek és homályosak a közeli/távoli objektumok.
Az interaktív 360 viszont önmagában még nem térhatású tartalom, legfeljebb olyan, amiben körül tudsz nézni (2D-ben). De interaktív 360 környezetben térhatást létrehozni, na az már VR. Ott ugyanis a kis kameráid (szemeid) a "rögzítéstől" tökéletesen függetlenül mozoghatnak (utólag), azaz az általuk látott képet folyamatosan újra kell generálni, előre rögzített kép nem tud térhatású tartalmat biztosítani szabadon bejárható környezetben.
-
Vhiktor
veterán
Ezért van nálam 75 fokos horizontális látótér lefedettség. Ha nincs immerzio, akkor szerintem mozi élmény sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
Topikgazda
Huh emberek, kicsit kezd sok lenni ez a hány valós 3d filmet forgattak téma..nagyon offba megyünk már át vele.
Janaboy
-
Márton
nagyúr
dlp-n szinte zéró a crosstalk a tükrök gyorsasága miatt
igen, a popupot nem szabad túlzásba vinni, de néha jópofa mikor az arcodba jön, repül, fröcsköl valami [link]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
PBA
aktív tag
válasz
cinemazealot #69411 üzenetére
Ne keverjük a 3D-t és az interaktív 360-at. Ha egy helyben ülsz és nem mozoghatsz, akkor nem 3D-ben látsz, hanem 2x2D-ben? Ne már...
-
m3ss
veterán
+1, nagyon kozel kell ulni, hogy igazan adja a 3d. sok fenyero, jo szemuveg. legtobb vetiton akkora crosstalk van, hogy nem is lehet elvezni. ilyen pl az epson 9400 is. jvc-n iszonyat jo. nem a 3d-ben forgatott filmeket kell keresni, lehet ti 3d ellenesek azt varjatok, hogy oriasi popup-okkal legyen tele, amikor az arcod ele uszik a tema. ilyen keves van tenyleg. de attol meg lehet nagy melysege! rengeteg jo utolagos 3d konverzio volt.
-
PBA
aktív tag
válasz
Márton #69410 üzenetére
Hát, ez tényleg elég meredek vélemény.
Én értem ha valakinek a 3D nem jön be, de a hatalmas tárgyi tévedéseket és a technológia nem ismerése azért... oké, nem várhatod el mindenkitől, hogy ismerje a szakmai hátterét a dolognak. Na mindegy is, szerintem is jó a 3D, persze kell értelmes tartalom is mögé, megfelelő technikával forgatni, utómunkázni, olyan storyboardot megírni, amivel tényleg l néz ki...
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Celithrandi #69405 üzenetére
jobb is, ha nem szólsz többet a témához ilyen butaságokkal:
"3 filmet forgattak 80 év alatt 3dben"
-
válasz
Celithrandi #69405 üzenetére
Rendben.
-
Turbo73
tag
+1 a 3D mellett.
Az én kedvenc 3 db filmem 3D-ben: Avatar, Gravitáció, Avatar 2
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz
cinemazealot #69404 üzenetére
ok, magyarázd meg hogy az animációs film az filmforgatás. de ne nekem. egyszerű kérdést tettem fel ha nem tudod a választ akkor nem tudod. Mondjuk engem ez az egész téma nem is érdekel így kilépek a beszélgetésből. Majd ha valaki akar leír egyszer egy számot és majd elmélkedhettek rajta. Amúgy sincs egyetlen 3d valós film se ami akár csak 2d ben nézhető film lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Celithrandi #69398 üzenetére
Lásd Real 3D oszlopot. De ismétlem: az, hogy valamit számítógépen komponáltak meg (tehát CGI), attól az még ugyanúgy "film forgatás" kategória. Épp csak a kamera virtuális.
Mellesleg számtalan olyan kamerával rögzített film létezik, aminél ún. láthatatlan CGI-t alkalmaznak pusztán azért, mert pl. a háttérben ott egy ronda gyárkémény vagy nem elég zöld és érintetlen a dzsungel, tengerpart stb. Attól az még ugyanúgy "forgatott" film, ahogy a Star Wars is az volt a kék háttér előtti makettjeivel és a matt festmények kivágásai mögötti élő szereplős színészi játékkal.
-
BIGi75
senior tag
Wikin egy bővebb lista, a 2025-ös megjelenésekkel kiegészítve
-
Vhiktor
veterán
Deadpool vs rozsomák, kung fu panda 4, ami az újjak közül eszembe jut.
Azt nem értem, ha moziba amúgy is elkészítik akkor miből állna hozzacsapni bónus lemezként a 4k mellé.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest