Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz _adaml21_ #166193 üzenetére
Szerintem nem lesznek olyan jó használt árak ősszel sem, mert a legtöbb ember bement, és örült, hogy van bringa, nem nézte, hogy jó az ár vagy sem. Bukni nem akarnak rajta sokat fél év alatt, ezért az lesz, hogy a 200e Ft-os bringák ott lesznek az apróban 180e-ért, 50 km-rel, "inkább megtartom" szöveggel.
Amúgy én is sajnálok egy 250e-s használt outit, április végén néztem azt hiszem, úgy voltam vele,hogy ha vége, akkor hátha olcsóbb lesz, erre eladták 1 hét alatt. Haverom ismeri a bolt vezetőjét, pont beszéltek erről, hogy mindenki azzal kezdi, mit lehet alkudni, mert jön a világvége, ők meg kiröhögik, hogy egyrészt van kereslet, másrészt meg nem fog belőle mínuszosan kiszállni, akkor elvan itt egy évig.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy trekking biciklit, 200 000 Ft maximum amennyit rászánok.
Érdeklődni szeretnék, ti mit ajánlotok. Leginkább újat szeretnék venni de a használttól sem zárkózok el. Aminek nagyon őrölnek, hogy Budapest 11.kerben tudnám megvenni / kipróbálni (már csak a méret/kényelem miatt is - már ha erre van lehetőség az üzletben).Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
zoli03
őstag
válasz TayRol #166192 üzenetére
Nekem elég furcsa a felszereltsége, inkább vennék egy aluvázas biciklit, mint ezt. 1x11 mellé 11-42 sor, Manitou teló, BR-M315 fék. Ehhez minek karbonváz? Szerintem drága is, hiába új. De ha nem viszik/nincs érdeklődő, akkor csökkented az árat, ez ilyen egyszerű. Előbb utóbb minden elmegy, csak az a kérdés, kell-e másra a pénz.
-
tisn
addikt
tegnap hatulrol ramszaladt egy kiscsaj bicajjal. hatso valtom azota nem az igazi. shim claris, mennyire bonyi beallitani? vagy szerviz legyen inkabb?
-
_adaml21_
őstag
válasz nmate91 #166177 üzenetére
Én is nagyon erre bazírozok.
Nyilván nekem is a karantén közepén lángolt fel 6-7 éve dédelgetett álmom, hogy vennék egy országútit. Már majdnem beleugrottam egy decás RC520-ba, amikor egyik napról a másikra 260-ról 290-re emelték az árát. Aztán elkezdtem a használtpiacot nézni, de mire kiismertem magam a márkák, felszereltségek között, valamint a saját kívánalmaim is tisztázódtak, már a használtpiacot is rendesen lerabolták, illetve a sz*rt is drágán adják, mert úgyis elviszik. Pedig ha visszagondolom 1-2 alkalmi vételre, hogy miket szalasztottam el baromi jó áron, akkor fogom a fejem...
Gondolkodtam egy ideig, hogy rendelnék a Canyon-ról egy Endurace-t, de közben ők is megemlték minden bringa árát 100 EUR-val, aztán meg az áprilisban nézett május-júniusi szállítási időhöz képest most már szeptember-októbereket írnak... Rose is 10 hetet ír a pro SL-re 105-ös szettel...Szóval most én is kivárom, és megnézem, miket raknak fel október-november magasságában az apróra, és megpróbálok vadászni
Addig meg elleszek a 14 éves alap trekking bicajommal, és nyálcsorgatva nézem a mellettem 40-el elhúzó Specis , Cannondale-es, TREK-es srácokat -
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #166188 üzenetére
Bocsesz, töröld nyugodtan ha gáz, nem hirdetésnek szántam (fent van sok helyen), tényleg ár-korrekció miatt kérek segítséget. De ha leírom a specifikációkat szárazon, és az alapján lesz vélemény nekem az is jó.
-
cdl
senior tag
válasz Hasaggymeg #166188 üzenetére
Legalább áruld el, hogy mit árult.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Sefter #166181 üzenetére
Na olyant én is ismertem,volt neki a garázsban Porsche 911,Cayenne és...egy Porsche kerékpár is.
(#166189) jjeahh...ezt bármilyen szinten mérvadónak venni túlzás lenne,legalább még néhány ugyanilyen kellene ahhoz,hogy bármilyen következtetést levonhassunk...itt természetesen csak véleményt nyilvánítok és nem a kerékpárok közötti nyilvánvaló különbséget kérdőjelezem meg.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #166182 üzenetére
Ez azért durva és sokat elárul arról, hogy a gravelek aszfalton mennyivel haladósabbak, mint egy akármilyen merev monti és a gravelek még oké, mert koskormány meg minden, de jó kérdés, hogy pl. egy crosstrekkingnek van-e bármilyen értelme montival szemben.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
xy.zsolt
őstag
A Prohardver oldal is szarakodik a betöltéssel....hát milyen sz@r nap ez már pedig nem is péntek 13.a van
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
Ma végkép kiderült, hogy analfabéta vagyok a váltóállításhoz....nekem ez mindig pénzbe fog kerülni Nem vagy csak nehezen váltott fel az első váltó a nagy tányérra....gondoltam nem lehet az olyan bonyolult youtube alapján. A H csavart csavartam kis lépésekben óramutató járás irányba, de nem lett jobb. Most ott tartok, hogy csak nagy tányéron működik és 2 re van időpontom a szervízbe
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #166175 üzenetére
Ez mondjuk jogos .
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
ZolkoW
őstag
válasz robee19 #166160 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, én a 320-asban gondolkodom, de náluk a 420-as ugyanannyiba kerül (hmm....ha elkezdik árulni a 320-ast, akkor viszont gondolom, hogy az olcsóbb lesz..). Nem akarok útvonalat tervezni vele, meg navigálni sem, de mi van, ha évente egyszer mégis.. ha jól látom, ez nem tud olyat, hogy szintrajzon mutatná, hol tartok az útvonalon, ugye? Mert azt hasznosnak látnám esetleg.
Jjeahh számára külön:
Mai út, a Vitus nyergében
Keddi, a murvással
Az átlagpulzus hasoló, én arra számítottam, hogy olyan 5-tel több lesz ma.
Meg kellett dolgozni a sebességért, de még PR is lett[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Sefter
veterán
válasz Hasaggymeg #166179 üzenetére
Mikor kerestem új bringát, 4-500 ezerig le volt fosztva a kínálat.
Szerintem lesz majd használható is a “meguntak” közt[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
nmate91
tag
válasz hundai #166178 üzenetére
Hát, ha holnap nem felejtem, amikor rajta a bringa, akkor töltök fel képet.
300-asnál attól féltem hülyén fog állni, mivel a 2B Puntonál nem tudom sehova akasztani a csomagtéren belül (csak ha feltépem a kárpitot), viszont az alvázon van kettő rész ahova tökéletesen beakad. Nekem pont azért tetszett a 320, mert lökhárítóra ül fel, nagyobb terpeszben van így. Egyébként a két oldalsó és a két felső heveder annyira fogja, hogy az alsó nélkül is ellenne bőven.
Hasaggymeg (#166177)
Többnyire persze, de lesz ott bőven unatkozó milliomos is, aki 911-es Porsche mellett fotózott 50 km-t futott kerékpárt árul fele annyiért, mint boltban volt. True story[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nmate91 #166177 üzenetére
A megunt kerékpárokkal szerintem csak az a baj,hogy belépő szintű,vagy még annál is gyengébb lehet a nagy többsége.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nmate91
tag
válasz richies #166163 üzenetére
Erre mindegyik jó, tényleg a Kross ami felszereltségre a legjobb, de azt vedd ami a legjobban tetszik és legkényelmesebb neked és tényleg szívesen mész vele. Ennyi pénzért érdemes már kipróbálni.
Más, ez most úgy általánosságban:
Nagyon várom az idei első hideg időjárást, tele lesz a piac bringával, "mindenki" rájön, hogy nem akarja egész télen nézegetni amivel idén gurult vagy 30 km-tMás 2.0:
Felszereltem a 320-as btwin kerékpárszállítót, 2-es Puntora. Sokat kellett játszani, de megvan. Beállítások filccel megjelölve, max. 10 perc innentől felhúzni Stabil, 2 bringát simán elbír, országútiból 3-at is fel lehet rakni szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz INTELligent #166172 üzenetére
Minél vékonyabb a kenőanyag annál hangosabb lesz a hajtás,de montival nem annyira téma,hisz terepen,meg azokkal a gumikkal szinte minden hangosabb mint a hajtás.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Kinek mi a hangos, ugye! Ha elmegy mellettem egy outi, annak 9/10, hogy van hangja a hajtásnak. Nem azért, mert nincs olajozva, hanem az a dry olajos hang. A bewaxolt lánc síri csöndben van, a hangja van, az az, hogy kezd megjönni. Ha úgy kerepel, mint az outisok, akkor már tegnap kenni kellett volna.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
szuszinho
őstag
Tegnap feszegettük egymás határait a bringával. Két meleg helyzet volt az erdőben, mert sár is volt jó pár helyen és nem épp trekking ideális pálya, ráadásul sosem jártam ezelőtt arra. Az a két alkalom eléggé salakmotoros csúszás volt, szerencsére nem törtem össze a pofám Nincs mese, kell egy monti.
Este már nem álltam neki lemosni, de ahogy elnéztem, a lánc nem nagyon lett dzsuvás. Maradok a főzésnél, az az edény viasz sosem fog elfogyni -
cdl
senior tag
válasz 6030D #166169 üzenetére
Ti nem mentek falnak a hangos hajtástól?
Itt van egy 95%-os MUC OF, de inkább eladom valahogy, minthogy halgassam.
Visszatértem a bevált olajamhoz.
Ez legalább kibír 1 hetet, addig csendes.
Addigra úgy is koszos lesz, takaríthatom.robee19.
Jó döntés, biztos szeretni fogod. Mázlim volt, hogy szembejött az 530-as.
(csak érjen ide) -
Hínár929
tag
válasz 6030D #166169 üzenetére
Szinte csak aszfalton megyek, mosni nem nagyon szoktam a bicajt .
Így, párhetes tapasztalat alapján, kb. 150-170 kilométerenként kenem (eddig talán 4x) de még jöttem rá ez elég-e. Ha kifogy, akkor a következő a Squirt lesz.
De eddig elégedett vagyok, csak ajánlani tudom.Köszönöm a fórum waxosainak, hogy rávezettek a tutira .
-
6030D
őstag
válasz Hínár929 #166167 üzenetére
Én nem próbáltam, csak olvasgattam, illetve egyszer volt egy flakon a kezemben, de az olyan volt, mint a víz. Én kb heti 2-3x kentem a Soudalt, de ez függ attól, mennyit megy, hol és mennyit mosod. Elvileg a wax akkor is ken, ha hangos a hajtás. Ha nagyon porszáraz és fénylenek a görgők, akkor már azért kenni szoktam.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hínár929
tag
válasz ivana #166165 üzenetére
Azért egy laikusnak nem annyira egyértelműek a dolgok használt bicaj vásárláskor.
6030D mi a baj a bikeworx-el?
Én a Sudal-t használom az eddig jónak tűnik, csak az a gondom nem tudom mikor kell újra kenni mert már 30 km után kezd zajos lenni. Tegnapelőtt nagyon eláztam de úgy vettem észre elég jól megmaradt a láncon.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Toobee #166133 üzenetére
Teljesen jó, hogy tudsz 1 órát menni városban 122-es átlag pulzussal, és az emelkedőkön sem száll el a pulzus. Jó ez. Jók az 1 órák, annyi, hogy majd télen csinálj olyat, hogy amennyit szeretnél egyben tekerni a szezonban (verseny, egy napos bringázás, kedvence körök összefűzve), annyi időt nyomj alapozóban is, hogy szokja a szervezet azt az időtartamot. Nálam ez 3-4 órás maratonokra tervezve 3-4 órás tekerések.
Wax: jó volt, de nem szerettem, hogy híg, ezért csöpög mindenhova, illetve szerintem kevésbé tartós, mint a Squirt. Most visszatértem a Squirtre (fél dobozzal ezelőtt), de ennek főleg az az oka, hogy a haveri társaság szinte havonta rendel egy nagyobb pakkot valahonnan, így megéri. De ha gyorsan fog kelleni, akkor simán használni fogom a Soudal-t is. Amit linkeltél, azt nem ismerem, de ha olyan, mint a bikeworx, akkor nem biztos, hogy jó lesz. Majd írd meg.
-
ivana
Ármester
válasz richies #166163 üzenetére
A bicikli egyáltalán nem annyira problémás használtan, mint mondjuk egy kocsi. Ami kopott az látszik (lánc, hajtás, sor), a hibák is nagyjából bárki számára érezhetőek, csak oda kell figyelni. A baj akkor van, ha eddig csak tescos fullyd volt, mert akkor elég durva hibák is normálisnak tűnhetnek. Egy jó bicikli hang nélkül teszi a dolgát, maximum a lánc halk járása hallatszik.
-
Hínár929
tag
válasz richies #166147 üzenetére
Szia,
A specifikációk alapján a Kross, ezen vannak szerintem a jobb alkatrészek. Ha nem számít annyira a márkanév akkor ez a legjobb.Használtat csak akkor ha megbízható az eladó, ezt meg honnan tudná az ember ugyebár, vagy ha nagyon képben vagy.
Találkoztam már sok érdekes dologgal a használt piacon[ Szerkesztve ]
-
richies
senior tag
válasz nmate91 #166148 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, s elnézést a türelmetlenségért!
Pici földút is lenne, de főleg betonon használnám éscsak hobby szinten. Heti 50km kb.
Vagy inkább megéri használtan egyet lesni? Csak nehéz úgy, hogy nem könnyítok (még) hozzá semmit kb.
Gyerek néha (7 honapos) hátulra megy majd mögém.
Köszönöm
Rozsomak of Power
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
törölt tag
válasz jjeahh #166152 üzenetére
igen, nagyon sok megközelíthető bringával, van rengeteg "kiépített" bringaut (van tàbla ) Van, hogy a csúcsra fel kell cipelni, majd onnan le lehet csapatni. A lehetőségek tarhaza kb. végtelen.
(#166157) xy.zsolt: ezt sajnos nem tudom megítélni. nagyon sokat turazunk, 2000 felett is bőven es mar semmi különbséget nem érzek. meglepő mennyire gyorsan alkalmazkodik az ember, ha rendszeresen csinálja az ilyen alloképességi dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz #75376384 #166151 üzenetére
én pár éve Svájcban, tőled délkeletre a Pass del Fuom-ot másztam meg dögnehéz montival, országúton, utcai ruhában, 13kg-al nehezebb testsúllyal mint most Na, akkor kellett volna max HR-t mérnem bazi kevés az oxigén 2000m szint felett. De a táj weltklasse
-
bardi
senior tag
válasz Hasaggymeg #166155 üzenetére
Itt volt pár rész, ahol látszott a pára, kár, hogy nem tudtam lefotózni. Amúgy nem volt rossz, de eszméletlen mennyit nőttek a növények egy hét alatt mindenhol.
'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Chiftain #166140 üzenetére
Mielőtt ráhúzod a záróanyát láttad,hogy egyértelműen szorít,vagyis a kicsi tányér túllóg a kazettán? Lehet kazettástól kottyan egy hangyányit,az megszokott.
Más...hazajöttem,ettem,punnyadtam és búslakodtam az újabb eső miatt,majd 5 körül a kisütő nappal együtt kiugrott szememből is az álom és uzsgyi az erdő kipróbálni marhaszéles kormányom. Az erdő egy óriási szauna,csak ránézel a bringára és már attól is izzadsz akkora a páratartalom. A sok eső miatt sosem állt ki a földből ennyire minden gyökér,szikla,sosem lógott ennyire le és ennyire vizesen minden ág,így többször odavertem a pedált 2 óra alatt mint máskor 2 hónap alatt és olyan vizes lettem mint esőben.Kormányt szokni kell,hihetetlen milyen sok az a kevés 3-3 cm kétoldalt. Mikor elindultam azt hittem újra kell tanulnom bringázni,aztán persze belejöttem,de úgy tűnik nagyon megszoktam ezt a 65-66 cm-t az utóbbi...19 év alatt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #166153 üzenetére
Annyira én sem vagyok ebben profi, sőt, még mindíg kísérletezek, de szerintem mérj max pulzust, pl. 20+%-os hosszabb emelkedőn tekerj felfelé amilyen gyorsan csak tudsz, addig, amíg már nem bírod, aztán az itt elért legmagasabb pulzusból számolhatsz... Tudtommal a max pulzusod 70-75%-a kb. az alapozó zóna, ezt kell hosszú távon folyamatosan tartanod, szal nem állsz meg enni, tekerés közben iszol stb és nem hagyod, hogy lejjebb vagy feljebb menjen a pulzusod. Valszeg 135-140bpm körül lesz neked is az ideális. Én legalábbis most 135-140 között próbálkozok, mert a télen 145 fölött nyomtam és nem igazán fejlődtem semmit . Tavaly valamit sikerült jól csinálni, mert magamhoz képest jó formában voltam de azóta sem jöttem rá, hogy miért és idén miért nem...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #166141 üzenetére
Mennyin tartsam, ha alapozni akarok? Én csak örülök, ha lehet feljebb menni, akkor nem előznek meg a bubisok :D
Tegnap a TREK-es körömön is próbáltam figyelni, itt mondjuk a mászás miatt ment feljebb is. Akkor ez tulajdonképp egy alapozós tekerés volt? Egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak, kimerültnek utána.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabro0 #166150 üzenetére
Ez a svájci Alpok egyik "bejárata", Walensee a to, mig az első képen a havas hegycsúcs Vrenelisgärtli, Glarus kanton. Itt van meg par kép, én Näfelsben lakom. Bar a tracker szerintem nem jól követte le, mert a magasság olyan 700 körül van, csak visszafele nem számolta valamiert.
-
richies
senior tag
Úgy látszik, itt nem divat egy kezdőt segíteni
Rozsomak of Power
-
parandroid
félisten
Szerintem túlóvatoskodod, én 140 körül próbálnám tartani a pulzust. Viszont itt lehetőleg minél stabilabban, és minél hosszabb ideig. Futásnál 60-90 min az ajánlott, szerintem bicajon kb a duplája jó lenne egy-egy alkalommal, ha igazán alapozni akarsz. De csak következtetek, valójában nem értek a biciklizéshez.
Ja, hogy ez csak ilyen alkalom szülte kör volt... Persze, hogy számít amúgy, minden számít, főleg hosszú távon.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
Ma hívtak, hogy kész a bicikli így lehet menni érte. Mivel végre napok óta először nem esett és szabadságon is vagyok így muszáj volt bemenni érte.
Mint kiderült rosszat linkeltem végül ezt vettem. Ha röviden kellene jellemezni, imádom. Én nem is értem miért nem bicikliztem idáig.
A szép táj + canga kombó fotózást még gyakorolni kell, de azért lőttem pár képet a mai körről.
-
itouchfan
senior tag
Persze, hogy ér, 1-1,5 óra is, csak a kulcs a rendszeresség. Hetente 1x-1x vagy ritkábban sztem nem igazán hatékony, legalább 2-3x /hét + a többi bringa persze nem tudom hogy van időd, de a többi bringa mellett jó lehet kevesebb alkalom is, a lényeg hogy menj.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Chiftain
aktív tag
válasz bringasisti #166138 üzenetére
A kazettát megnéztem nem érzek rajta holtjátékot. A sort amikor felrakom és ráhúzom a zárógyűrűt, a legnagyobb fogaskerék 2 ellentétes pontján felváltva nyomva billeg. Amikor meghajtom a kereket akkor pedig olyan az egész sor mintha nyolcas lenne benne. Hézagoló nem volt az előző sornál sem, pedig bicikli szervízben rakták rá az agyra a felnitörésemnél.
-
Toobee
veterán
válasz haiiro_o #166135 üzenetére
Tuttibringa - 3300 Ft. Tényleg, 6030D! Bevált az olcsó wax? Lassan nekem is kell venni. Haseline-t néztem ki Rose-ról, nem egészen 6 EUR.
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Most már tényleg rendelnem kell megint squirt-et. Honnan érdemes rendelni? bike24-en a szállítás majdnem annyi mint a squirt.. mást meg nem nagyon terveztem onnan rendelni hogy megérje. hajtany.hu-n rendeltem eddig, de ott meg nem enged bejelentkezni..
Van más hasonló anyag esetleg ami ajánlott még?[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
Elmentem ma kicsit tekerni, hát a sarat alulbecsültem picit, stravára raktam képeket. Életemben először mentem az autómosóba, ha ezt áthozom a lakáson, az erkélyen alszok éjszaka
'92 Honda VFR 750
-
Toobee
veterán
Kérdeznék az alapozó mesterektől. Full merevvel, városi gumival. Mennyire szar a helyzet? Sokat nem fogok ezzel foglalkozni, mert borzasztó unalmas, de ilyen meló utáni nagyobb hazafelé kör bele fog férni néha, vagy reggeli korábbi indulás. 1-1,5 óra is ér valamit?
-
cdl
senior tag
ÁÁÁ, sikerült egy használt Bryton 530-at vadászni a feleségemnek is.
Öröm és boldogság -
jjeahh
nagyúr
10-52T GX, akinek ez sem elég...
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #166125 üzenetére
+ Nehéz is
-
marel09
csendes tag
Nmate kösz a tippet, erre nem gondoltam. Egyébként külső bovdenes kell.
ZolkoW kösz, egyáltalán nem ismerem a felhozatalt, majd megnézem ezt a márkát is. -
marel09
csendes tag
válasz Hasaggymeg #166125 üzenetére
Próbáltam, az egyik bringámban van is gyárilag egy fene tudja milyen, valami KS talán.Eddig kb 3-4 szer jól jött, de nem is nagyon jártam olyan helyeken, ahol többször kellett volna. Fene tudja kell-e igazából, persze vacillálok, egyelőre adatot gyűjtök meg mérlegelek. A karbantartás részére egyelőre nem is gondoltam...
-
ZolkoW
őstag
válasz marel09 #166121 üzenetére
még arra figyelj, hogy a kulacstartó szemek (ha van a nyvázcsövön) nincsenek-e útban. én újan 38-ért vettem a Brand-x-et amúgy, 150-esben. az van vagy 480 mm hosszú, pontosan nem emlékszem.
-
Chiftain
aktív tag
Na hátsó sor második felvonás. Hát a váltó állítgatás semmit nem használt, ugyanúgy kattogott. Jobban megnézve kotyogott a sor mintha nem lett volna rendesen leszorítva. Így leszedtem a zárógyűrűt. Összehasonlítottam a régivel, és a menet tövében a réginek magasabb/szélesebb perem van. Most visszaraktam a régi lezáró gyűrűvel, most is kotyog de érezhetően kisebbet. Holnap próba aztán meglátjuk. Ha marad a kattogás akkor merre induljak tovább?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz marel09 #166121 üzenetére
Próbáltad és úgy érzed hiányolod? Csak mert ez egy meglehetősen drága és majd további karbantartást is igénylő "célszerszám" ami akkor éri meg ha kihasználod.
-
richies
senior tag
Sziasztok,
ezek közül melyiket ajánlanátok hobbi célra?
https://canga.hu/ghost-square-trekking-28-al-u-ferfi-trekking-kerekpar-2020-82050?keyword=GHOST%20SQUARE%20TREKKING%202.8
https://webbicikli.hu/Ghost-Square-Trekking-2-8-black-red-L-meret#page_artdet_tabs
https://canga.hu/cube-touring-pro-ferfi-trekking-kerekpar-2020-80761köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Rozsomak of Power
-
marel09
csendes tag
Üdv!
Rockrider XC500-as bringámhoz szeretnék egy dropper nyeregcsövet. L-es méret, a mostani sima nyeregcső 400-as hossz. Mi az a minimum mozgás, amit érdemes venni hozzá? 50 párezer Ft-ért már látok számomra jónak tűnő darabokat.
A dropper amit néztem (tudom az átmérő nem jó, de viszonyításnak):
Tud valaki tanácsot adni? Abszolút hobbi célra kellene.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #166115 üzenetére
Nem árt az, tized bart 2.0 alatt tényleg meg lehet érezni. Mondjuk én is inkább a hátsóra vagyok érzékenyebb, nyilván a merevfarúság miatt, meg amúgy is azon van a több súly.
Akkor jó, ha már kialakult, hogy pontosan mennyivel mész, és meg szeretnéd ismételni.Ha a [záram] zörögni fog, úgy odatépőzárazom/gumizom/pántolom/masnizom, hogy abbahagyja!
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz manager2220 #166112 üzenetére
Ha a tok nem fogja nagyon szorosan, akkor zörög az is.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #166116 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, a taposósak milyenek, nincs tapasztalatom velük.
Hasaggymeg: én 0.10 bar különbséget eléggé megérzek ráadásul pl. elöl 1.5 bar-on még félek, hogy felütöm, 1.6-on már nem. Hátul nálam 1.8 bar szokott lenni, talán ott érzem meg a legjobban, ha picivel több van benne, 1.9 baron már túlságosan kezd rázni, csúszik, nem tetszik. 2 bar-on meg már tényleg gáz az én súlyommal terepen, zörög-csattog az egész gépezet .
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Hasaggymeg #166115 üzenetére
Elvileg 14,5 kg, de meg lesz mérve!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #166111 üzenetére
Kérdés minek kell oda a tizedes pontosság. Én azt tapasztaltam,hogy pl.a Race Kinget kissé alacsonyabb nyomáson használtam mint az Ikont,pedig mind2 oldalfala elég vékony.
(#166110) MZsoltee...majd mérjétek meg,kíváncsi vagyok a súlyára.Ha másképp nem is,legalább személyi mérleggel (én is úgy mérem),levonva belőle a saját súlyod.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz manager2220 #166113 üzenetére
Kösz! Egy ideje nagyrészt csak mobilosak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #166106 üzenetére
Ha montihoz kell és tized pontosan akarod beállítani a nyomást pl. 1.x bar-ra, akkor ezeknek a pumpáknak a nyomásmérője semmit nem ér akkor sem, ha pontosak, mert nincs tized barokra skálázva. Szal ezzel nem lehet a gumit 1.6 vagy 1.8 bar-ra pumpálni, mert csak tippelgetni tudsz mekkora nyomás van benne, pontosan nem mutatja. Montihoz szerintem montis pumpa kell, amin ilyen a nyomásmérő, vagy egy akármilyen pumpa + egy digitális nyomásmérő, pl. Schwalbe Airmax Pro. Viszont ha annyira nem érdekel a pontos nyomás, mert mondjuk nagyrészt aszfalton tekersz, akkor biztos jó ez a pumpa is és digitális kütyü sem kell.
-
MZsoltee
veterán
válasz Hasaggymeg #166108 üzenetére
A méret tábláztok is az S-et mondják, csak mivel nem lehet ráülni, így nehezebb a választás. Inkább megkérdezem a rutinosakat is.
Köszönöm a segítséget, megvesszük az új ROMET JOLENE 6.2-t 88k-ért.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ivana
Ármester
válasz SSJmeszes #166104 üzenetére
Ennyiért inkább használt. Ebben az ársávban már mindenből van nagyobb választék. Vehetsz viszonylag új shimanos gépet gyengébb szettel (Sora, Tiagra, talán 105) vagy tizenx éves olasz alukarbont valami jobb szettel (chorus, record). Utóbbi nyilván jobb, de lelakottabb lehet.
Újban kb. ez amit már mernék ajánlani [link]. Az országúti nem olcsó játék... Plusz az is bejátszik, hogy egy olcsóbb darabnál simán jobb egy 40 éves normális acélváz is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #166098 üzenetére
Én sem tudom hirtelen hogyan reagálnék, hogyan bizonyosodnék meg,hogy nem saját lezáróját vágja kulcsvesztés miatt.
MZsoltee...a méretválasztók mit mondanak?Esetleg a honlapon van saját mérettáblázat?Így látatlaanban jónak gondolom az S-et.
nmate91 és ivana...+1 Akár ott az Ecobikenál vannak szép darabok amire ráülhetsz,megtapogat6tod.
[ Szerkesztve ]
-
nmate91
tag
-
szuszinho
őstag
[link] Ajánlott darab? Mérője megbízható?
-
manager2220
tag
válasz sebgutkopf #166074 üzenetére
Köszönöm, tetszetős ez is. A bőség zavara :)
-
SSJmeszes
senior tag
Haver venni szeretne országútit.
Mit ajánlatnátok neki, úgy 150-230k. közt?
Jobban szeretne újat, mert a használttól tart egy kicsit!Ez pl mennyire ajánlott kategória ebben az ársávban?
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
hardline
senior tag
válasz MZsoltee #166101 üzenetére
En mustang m5 bringat vettem, igaz nem az alzarol. Ha a felszereltsege neked megfelel, akkor nem hinnem, hogy csalodni fogsz a legolcsobb kategoriaban sem. A tobbi gyarto azonos felszereltsegu bicoja sem lenne kulonb ugyan azzal a felszereltseggel. A jelenlegi arakon meg kimondottan jo vetelnek tartom mindet.
-
MZsoltee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Képregény topik