Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
Hát a lock miatt ezt sem engedte feltölteni...
szerviz és ügyfélszolg legközelebb hétfőn 8tól..
-
válasz
Devil Smile
üzenetére
Ezért nem szabad hinni az MI-nek.
Én kb. csak olyankor használom, amikor tudom a megoldást, csak nincs kedvem keresni, vagy megfogalmazni, amit leírnék.
-
Devil Smile
őstag
ÁÁÁÁ, akkor 2 napja én is meg vagyok vezetve, mert nekem meg a copilot azt rta, hogy a note 13 plus-hoz a VNOMIXM kell, és az UNOMIXM valo a garnethez. Ha ez tényleg így van akkor 2 napja az orrom előtt van a megoldás, csak át voltam ba.. dobva a palánkon..
és ismét bebizonyosodott, hogy a chatgpt meg a win CoPilot se ér egy marék elégett ellenállást sem... de ez már más téma.. Köszönöm az infót, mindjárt ki is próbálom..
-
vimre
tag
válasz
niklebi
üzenetére
Hát tévedett a Gemini.
A MIUI romok betűjelzése elég egyszerű:
1. betű: Android verzió
pl.
T - Android 13.x
U - Android 14.x
V - Android 15.x
W - Android 16.x
2-3. betű: Telefon modell
pl.
GK - Redmi Note 11 NFC
MQ - Redmi Note 12 5G
NR - Redmi Note 13 Pro 5G (garnet): a topik témája
NO - Redmi Note 13 Pro+ (zircon)
4-5. betű: a ROM régiója
pl.
MI - Global
CN - China
IN - India
RU - Russia stb.
6-7. betű: SIM zár
VF - Vodafone
OR - Orange
XM - nincs zár stb.Ezért a Redmi Note 13 Pro 5G Global (kódneve: garnet) MIUI ROM betűjele:
HyperOS 1 (Android 14): UNRMIXM
HyperOS 2 (Android 15): VNRMIXM
HyperOS 3 (Android 16): WNRMIXM (majd ha kiadják)
Ehhez itt vannak HyperOS 1-2 ROM-ok: https://xiaomiupdate.com/en/phones/redmi-note-13-pro-4/A Devil Smile által keresett VNOMIXM (HyperOS 1-re igazából UNOMIXM) ROM valójában a Redmi Note 13 Pro+ (kódneve: zircon) telefonra való, azok a HyperOS 1-2 ROM-ok itt vannak: https://xiaomiupdate.com/en/phones/redmi-note-13-pro-3/
A Globál-ra kattintva kevesebb oldalt kell lapozni.
(Bocs niklebi, nem mind Neked szól, egyszerre több hsz-ra írtam.)
-
niklebi
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Nekem a Gemini azt írta, hogy a rom Vietnami. Le is írta miért: Pl. VNO jelenti, hogy vietnami.
-
Devil Smile
őstag
-
niklebi
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Szerintem elírtad, de [link] nézd meg itt, hátha megtalálod ami neked kell.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Devil Smile
üzenetére
Szia!
Ideiglenesen megosztottam drive-ról az OS1.0.12.0.UNREUXM-et, hátha. De a zárt bootloader és a downgrade-lés nem szerencsés kombó.. -
Devil Smile
őstag
Sziasztok BÚÉK!!
Segítségre lenne szükségem, tegnap este (tavaly) este 11 körül dobott egy instant rebootot a telefonom, és azóta csak boot loop van. Mi flashsel próbáltam bootloadert tenni rá, mert csak a fastboot ami "stabil" a bootmenu is újraindul.. Persze lockolt a rom, így nem tudtam rá tölteni semmit, annyit megtudtam, hogy az első hyperos még nem lockolt, így azt fel tudnám tenni, aztán utána már lefrissíti magát, DE sehol sem találtam OS1-et, csak OS2-OS3-at. Global verzió kellene, nincs valakinek mentve régről, vagy olyan linkje ahol találok megbízható OS1 ROM-ot? Tudom a bootlovk felnyithato hivatalosan, de 168óra után kapom meg a program szerint, és mivel jan 1 van semmi sincs nyitva..
Szóval, ha valaki tudna segíteni egy ROM linkkel, vagy egyébbel, azt nagyon megköszönném, mert agyérgörccsel kezdeni az évet...
(reggel ahogy kikeltem az ágyból a seggem(85kg) alatt az ikeas (nincs fél éves) ágy is megreccsent, eddig nem érzem szerencsésnek az új évet.. 
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.!
Páromnak ilyen telefonja van, One a szolgáltató és egy olyan gondunk van vele, hogy a VoWiFi eléggé érdekesen működik. Rendszeresen nem kapcsolható, ki sem csöng ha hívjuk, csak az SMS-t kapja meg valamikor (azonnal - órák múlva), hogy nem fogadott hívása volt.
Legegyszerűbb lenne kikapcsolni a VoWiFi-t, de a munkahelyén egyáltalán nincs térerő (egyik szolgáltató sem, 2 és 4G is használhatatlan-nincs jellel). A WiFi oldal is mindegy, itthon is, máshol is ugyan ez van.
Nekem ugyan úgy One, de Xiaomi 15T a telefon és nincs ilyen problémám.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Ezen a SIM kártya csere segíthet?
-
ktomcat
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
a telefon illesztőprogramját/usb driverét, ha a kábel jó és másik telefont lát a gép akkor szerintem ez a gond
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
DraXoN
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
amit esetleg elkerülőnek próbálhatsz még, a windows beépített cucca (én mondjuk nem szeretem mert szerintem "túl invazív", sok mindent akar csinálni) [link]
vagy a jó "öreg": AirDroid: [link]Ezeken keresztül legalább wifin át megy a fájlátvitel.
szerk.: most olvasom az airdroidnál, hogy limitálták 200Mb ra a free verzió forgalmát... az brutális azért. Évek óta nem használtam... anno jó volt (mint sok minden más a múltban
)
.. akkor marad a windows saját megoldása, átmenetileg jó lehet, ha nem bánon, hogy ott adatokkal fizetsz a használatért (névjegyek, üzenetek, képernyőmegosztás ... mindent is akar) -
ricsi8800gt
addikt
Hátezt fel adtam ezzel a kacat windows/ Xiaomi párossal,Még jó hogy a deszkán van Bluetooth port,csak mire át megy egy nagyobb valami ezen az egy fájdalom
-
DraXoN
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
a telefon is usb 2.0 az nem lehet a baj...
de a windows, hát fura egy jószág.. anno windows 10 alatt volt egy telepítésem amin semmilen telefont nem tudtam megoldani, hogy csatlakozzon... vagy 2 órányi kutatás és rendszer driver le-fel telepítgetés után tudtam megcsinálni (majdnem, hogy gyorsabb lett volna újratelepíteni)...
valami az mtp drivereknel volt náma anno beragadva (rákeresve anno a neten, eléggé gyakokori hiba volt). [link] -
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
értem,
hümm,
akkor passz...
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
másik pc-n próbáltad?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
ha nem ajánlja fel amikor rádogod a kábelt, akkor
Fejlesztői beállítások / alapértelmezett USB beállítás/ Fájlátvitel pipa -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Van egy Redmi Note 13 Pro +5G telcsim
És az a kérdésem hogy ha rá dugom pc-re a telcsit csak tölt,Nem tudom ki választani hogy legyen fálj át vitel.
Mit kell tenni a zsivánnyal hogy tudjak képet rá tenni a pc-re?
-
ktomcat
senior tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Elvileg a fastboot és recovery mod bármikor előjöhet, ha a bekapcs+hangfel/le gomb folyamatosan benyomódik, függetlenül attól, hogy be van e kapcsolva a telefon, bár nálam ilyen, hogy 2 gomb nyomódjon be, még sosem fordult elő.
A bekapcsológomb folyamatos nyomva tartásával bármikor, bármilyen státuszából újraindítható a telefon, szerintem emiatt indulhat újra a zsebedben -
niklebi
senior tag
Nem tudom, de nálam EU romban a képernyőzár beállításokban van Zsebmód, az ilyen véletlen bekapcsolásokhoz.
-
Hát engem nagyon bosszant ez "zsebemben" kikapcsol és/vagy újraindul funkció
Már volt több (sok) telefonom, de ez az első ami ezt csinálja
Mondjuk a Redmi 9 esetében a be-kikapcsoló gomb volt az újlenyomat érzékelő is ... pffff.
Úgy szerettem a Redmi 5 és 7 hátlapi újlenyomat megoldását. Azóta is sírom vissza, qva jó volt. A 9-nél, és most a 13-nál is már nem tudom hogyan merjek hozzá érni, nehogy történjen valami véletlenül
Na mindegy! Kipufogtam magam, bár ettől nem változott semmi
-
tyan
senior tag
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Közben megnéztem: a Fastboot mód előhozásához ki kell kapcsolni a telefont, majd egyszerre kell nyomni a hangerő le + bekapcsoló gombot. Tehát ez a folyamat történt nálam is a zsebemben. A korábbi poco x3 pro telefonomnál ez elő sem fordulhatott, mert ott mélyebben van a bekapcsoló gomb. Kár, hogy nem vitték tovább ezt a vonalat...
-
Landsmann
addikt
Nekem a Redmi 9 csinált egyszer hasonlót. De tuti, hogy a táskában megnyomódott a bekapcs és az egyik hangerőszabályzó egyszerre. Mikor elő vettem, csak lestem a kék hátterű menűt, ami angol nyelvű volt, hogy mi a fenét csináljak, hogy kár ne legyen. Aztán végül talán volt egy restart gomb is, aztán arra nyomtam.
-
Egy (kis) gyors segítségre lenne szükségem.
Nemrég értem haza, előveszem a nadrág zseb méllyéről a telefont, és egy nagy, narancssárga FASTBOOT felírat világít a képernyő közepén
Ilyenkor mi a *** van?
Mit tudok vele csinálni?
Akksit ugye ezekből már nem lehet kivenni.
Biztos megnyomott a nadrágzseb valami gombot. Eddig "csak" rendszeresen újraindult, ha zsebre raktam, de most már ez hasznos funkció is megjelent
Ez a negyedik Xiaomi Redmi telefonom, de egyik sem játszotta ezt velem. -
Feri1977
senior tag
Utána néztem neten eléggé, a mesterséges intelligencia is ezt mondja, a hyperos 2 miatt merül a redmi note 14 4g telefonom, meg úgy általában mindenkié.
-
-
Alarikman
senior tag
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Ennek a telefonnak az egyik hátránya, hogy a SOC Samsung Node-on készült és magas a készenléti fogyasztás a többi telefonhoz képest. Ha használod vagy játszol akkor átlagos. A notebookcheck tesztje szerint is.
Szóval ne csodalkozzatok ha nem nyulsz hozzá és merül. Nem ehhez szoktunk. Ezt szoftverrel csak részben lehet orvosolni a gyártónak (pl CPU governor hangolasa). Nem várnék tőlük csodát. -
válasz
Feri1977
üzenetére
Ha beazonosítottad, hogy Lite a nagyfogyasztó, akkor szerintem nem HyperOS a ludas. Én első körben biztos leszedném/letakarítanám és újra felraknám, hátha ettől megjavul. Ha nem, akkor megint leszedni és egy napig megfigyelni, akkor is merül-e, ha igen akkor mire mutat rá a fogyasztás elemzés.
-
Feri1977
senior tag
-
Feri1977
senior tag
Nekem amúgy redmi note 14 4g van, de merül mint a titanic. Pedig csak wifi megy és facebookozom (facebook lite aminek nem kéne sokat fogyasztania) negyed fényerőn.
3 percenként potyog le az aksi 1%-ot, másnál is merül a telefon gyorsan?
Amióta hyperos 2 van azóta csinálja, vagy nincs köze hozzá?
-
Feri1977
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
rákeresve megvan! JÓl eldugták fogalmam sincs hova, de így keresve megvan, köszi! AKkor már csak a többi kérdőjeles.
-
Feri1977
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem tudom! Nem találok ilyet, miért kéne lennie?
Nincs ilyen amit átküldtél. 2-es hyperosem van. -
Ba cy lus
addikt
válasz
Feri1977
üzenetére
Az 1-es pont a minap nálam is felmerült, de nem ennél a telefonnál (itt nem áll fenn, pedig hyperos rég), hanem egy Xiaomi 15T-nél. Nem sikerült megtalálni a beállítást. Eleve teljesen abszurd, hogy gyárilag így van beállítva, de hogy még el is dugják a beállítást, ha egyáltalán van rá mód.

2-es beállítások, értesítések és állapotsor, az irányítóközpont stílusa (lent)
3-as Témák alk., mosolygós fej (lenti "menüsor"), ikonok, ikonok
-
Feri1977
senior tag
Nekem 3 problémám lenne a hyperosel, tudnátok segíteni?
1. A bekapcsológombra a hülye gemini jön be, nem az újraindítás, vagy kikapcsolás.
2. Sehol nem találom azt a menüben, hogy a régi klasszikus fenti értesítősáv legyen, magyarul nem az kell ami most van, hogy balra lehúzva az értesítések, jobbra meg a bekapcsolni való wifi nfc stb. hanem ahogy régen lehúzom és én tudom szerkeszteni az egymás melletti wifi nfc rezgés stb.-t
3. Ezek a kicsi ikonok a hyperosben megőrjítenek, nem lehet nagyobbra varázsolni őket, mint a miuiban? -
válasz
Viktor0610
üzenetére
MegaThanx
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mi ez a "msa"?
Egyébként megtaláltam a leírt helyen :-)
-
-
helenne
tag
Sziasztok, Kérdésem lenne. Két nappal ezelőtt még a mobilról el tudtam indítani Netflix filmeket a Samsung tévémen, most egyszerűen eltűnt ez a lehetőség mindegyik Redmimről. Miért történhetett ez? Köszi a választ!
-
Landsmann
addikt
Én is az értesítéseket letiltottam, kussba van azóta.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
"megvontam tőle a hozzájárulást"
Ez mit, hogyan, merre és meddig? -
-
Ezt a qva GetApps-ot hogyan lehet elkussoltatni.
Már naponta 10+ alkalommal ajánlgat nekem programokat, hogy telepítsem fel 😢😭🤢🤮
Qva idegesítő és unalmas 😥
Bocsánat a stílusért! -
-
rostiron
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
ujjlenyomat
-
-
rostiron
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen fel van oldva. Tök idegesítő, fel van oldva, odaérintem akkor kéri hogy igazoljam magam.
-
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A telefonon használom a wallet alkalmazást a kártyás fizetéshez.
Mostanában úgy 10-ből 9-szer ha fizetek, mindig igazolni kell a személyazonosságom.
Ki lehet ezt kapcsolni ? ha igen hol ?
Régebben nem csinálta ezt. -
-
Croft-21
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi sikerült, viszont az újraindítás nem oldotta meg, továbbra sem kapok értesítéseket. Lehet ennek ahhoz köze, hogy 2 napja be van kapcsolva a bluetooth? (nem véletlenül)
-
-
Croft-21
őstag
Pár napja nem napok értesítéseket bankkártyás fizetésekről, de más app sem jelzi ha üzenet érkezett, csak ha belépek az appba. Gondoltam újraindítom a mobilt, eddig a jobb szélső gomb hosszan megnyomásával lehetett újraindítani, ha viszont most próbálnàm ezt, akkor a Gemini jön elő.
-
-
Ma utaztunk a kollégámmal, én vezettem, és ment közben a WAZE.
Ezalatt füstölt étel, füstös ízesítés, füstült íz aroma témáról beszélgettünk.
Egyszer csak felugrott 3-4 szöveg buborék a telefonom kijelzőjén a WAZE-ban : füstös, füstölt íz, aroma, stb.
Majd elkezdte felolvasni a kihangosítón
Ez most Waze , Android vagy telefon funkció? -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Telekom HGW van, koax rendszeren, ami a wifi esetében 4G-t és 5G-t is sugároz. Eddig a telefon az 5G-re csatlakozott automatikusan, de néha előfordult, hogy a 4G-hez kapcsolódott. Tegnaptól viszont csak a 4G-re kapcsolódik. Látja mentett hálózatként az ötöst is (más a név), megkapja az IP címet is, majd szinte rögtön beugrik a 4G-s, és arra csatlakozik fel.
Alapból nem okozna gondot, mert nem használok olyat, amihez a nagyobb átvitel kellene, de zavar.
A HGW beállításaiban semmi gondot nem látok, de nem vagyok hozzáértő. Sajnos más 5G-s eszköz nincs, amivel tesztelhetném, hogy a HGW vagy a telefon miatt van-e ez.
Köszi -
XtremLor
őstag
A home gomb hosszan lenyomásával nektek aktiválódik a bekarikázós kereső? Google fícsör dobja feleségem teloján, beállításokban is az van a gombhoz rendelve, de nem tudom életre kelteni...
-
Landsmann
addikt
Most több képet is megnézve és egy próbát csinálva, van amikor a kiíret cím nem stimmel, de a készítés helyét mutatja a google térképen. Van amit meg nagyon nem talál el.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ba cy lus
üzenetére
Nem gondolnám hogy ez a baj. Mert egyébként a GPS jól működik. Korábbi Redmi készülékeknél is általános volt, hogy az adott kép tulajdonságainál rossz cím szerepelt. Viszont a mentett EXIF adatokban a tényleges kép készítésének helye szerepelt. Most viszont nem, mert külső appal is oda teszi a kép helyét, ahova a telefon.
-
Landsmann
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen.
-
-
Landsmann
addikt
Csak nekem tűnik úgy, hogy a Kamera el lett fuserálva a legutóbbi frissítéssel? Szinte4 nincs semmilyen beállítási lehetőség. Régfebben lehetett ISO-t állítani, záridőt és hasonló. Most szinte semmi, az éjszakainál ténylegesen semmi.
-
Aryan
senior tag
Köszi a tippeket
-
Aryan
senior tag
Feleségemnek egy Note 13 Pro 4G-je van. Az a problêmája hogy hívás közben beszêlgetéskor egyszer csak videohívásra vált át a sima hívás vagy várakoztatásra rakja a másik félt magától. Szerintem nem sötétül el a kijelző és fülével aktiválja ezeket. El lehet tüntetni ezeket a menüpontokat, hogy ne legyenek aktívak beszélgetês közben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
... ez még mindig csak egy nagyon (elképesztően) bonyolult if-else cucc ... bár elvileg az agy is az.
Megint rá kellett jönnöm, hogy az AI még csak egy újszülött tudásával rendelkezik.
és ismét bebizonyosodott, hogy a chatgpt meg a win CoPilot se ér egy marék elégett ellenállást sem... de ez már más téma.. Köszönöm az infót, mindjárt ki is próbálom..

csak egy tipp volt.