Hirdetés
- Kalandor: Habemus papam
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
Sziasztok,
2014-es 2.5i-be a felragasztott matrica tanulsága szerint 5w30-as olajat öntöttek cserekor.
Gáz?
-
Moleman
addikt
válasz
tobias88888 #7727 üzenetére
Eddig én is mindig télivel vittem műszakira, de most már 2 éve nem raktam fel a télit, mert elöregedett és nem cseréltem le, inkább nem használom ezt az autót télen.
Most meg lusta voltam csak emiatt lecserélni egy napra. -
hoffman_
nagyúr
köszi a tippeket mindenkinek. próbálok még keresgélni, nem nagyon találtam eddig infót róla, hogy miben különbözik pontosan a sedan és a wagon LED készlet, akár gyári, akár ali. nem tervezek led szalagozni, nincs nagyon rá szükség, inkább az utastér világítást szeretném egy picit felhozni, nagy pakolások éjjel sötétben nincsenek, amihez kellene, emiatt farigcsálni nem fogok.
más téma, hátha futottatok bele. van pár matrica az autón (kilincsen, ablakon), ezeket nem tervezem megtartani. otthon nem álltam neki, nem tudom mióta vannak fent, esetleg mattulhatott-e körülötte a fényezés. hol érdemes ezt megcsináltatni szakavatott kezekkel, aki esetleg a mattulással is tudna kezdeni valamit, ha beleszalad?
-
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888 #7722 üzenetére
Warn White, most olvasom, lol. Nem elírtam, hanem kimásoltam aliexpressről
-
tobias88888
őstag
válasz
hoffman_ #7717 üzenetére
Nekem beltérre Warn White-van, az is hidegebb mint a gyári, bár fényesebb is. Azzal jobban jársz talán. Bár ha sokat vezetsz éjszaka, alváskutatók szerint a kék fény a kocsiban segít az elalvás ellen
Ha a cél a csomagtartó világosabbá tétele, a fenti kittel nem sokat érsz el. Talán picivel volt világosabb, pár százalék. Sokkal jobban jársz ha veszel
- egy hamis égő szettet (mazda6hoz nem tudom melyik kell)
- 4db cob-ot (nekem a 36os illett jól a mazda3ba)
- 3 méter vezetéket (18AWG-t vettem, mert nem sokkal drágább)
- meg 10 db sorkapcsot valahonnanTeljesítményt simán bírja, pár wattosak a COB-ok. Persze szereléskor érdemes lehúzni az aksiról. Tavaly április óta megy nálam gond nélkül. Persze hogy a mazda6ban hova érdemes felszerelni nem tudom, de a 3nál van 4db furcsa rácsos kivágás amire semmire se való, oda ragasztottam fel a lámpákat.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
belsőtér-csomagtartó világítást szeretnék LED-re cserélni, néztem a keresőt, de sokat nem dobott, legalábbis nekem. 2019 Mazda 6 kombihoz vadászok. ezt találtam elsőre, ezekkel az alis LED-ekkel van tapasztalat, be lehet vállalni? csak szedánhoz találtam, de feltételezem, hagy diffi nincs a kombihoz képest, mindkettőben van egy lámpa/foglalat hátsó ülésnél, meg csomagtartóban.
-
aleister
veterán
Srácok, pár napja elkezdett "ciceggni" a bal felső biztonsági ővfeszítő. Állati zavari, hogy pont a fülembe csinálja.
Más tapasztalt már ilyet? Van valami módszer a hiba orvoslására? -
Moleman
addikt
Kérdés, hogy benne van-e a típuskönyvében a nagyobb méret. Én eredetileg azért is vettem 235/65R17-et a CX-5-re, mert tervben volt, hogy Ausztriába költözök, és ott elvileg ez elfogadott méret lenne.
#7711 focvis
A felnim gyári 7.5×17-es Mazda felni, csak a gumi szélesebb 1 centivel. -
troland26
őstag
Szia,
Az a gond. Csúszka normálisan zsírozva cserélve lett már. A szervizben mondták ezt a megoldást, de az is mondták, hogy ez csak egy ideig lesz jó. Féknyereg tartót külön nem találtam. Felhívtam a Mirait gyári féknyereg van kompletten 95k + áráért.
Mazda3 2015 2.0 benzin 88kw -
mmdms
addikt
válasz
tobias88888 #7707 üzenetére
Osztrak rendszamom van, ott alapba buko a muszakin sajna.
-
Moleman
addikt
válasz
tobias88888 #7707 üzenetére
A rendőrök biztosan nem foglalkoznak vele, műszakin nemsokára kiderül. Eddig gyári méretű téli kerékkel vittem vizsgázni a kocsit, de most lusta vagyok lecserélni csak emiatt.
-
-
mmdms
addikt
Ez a 215 45 18 egy meglehetosen szerencsetlen gumimeret, ami az arakat illeti.
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_ #7698 üzenetére
+1, annyi hogy nekunk lassan at kell ulni egy kombiba, mert a tetobox sem segit a helyproblemankon. Felolem a hajtas lehetne elektromos, de attol meg maradhatnanak a fizikai gomboknal, tobb szempontbol is kifejezetten taszitanak a kizarolag erintopaneles megoldasok...
-
troland26
őstag
Sziasztok,
Féknyeregtartó problémája volt már valakinek? Sajnos nekem amikor rossz minőségű úton megyek az autóval akkor kopogás/fémes zörgés hallatszik. M3 Focusnál mutatták, hogy a féknyeregtartóm ki van kopva és ez okozza a hangot. Elég borsos árat mondtak a gyári alkatrészre és a munkadíjra (200k).
-
Peetey91
senior tag
válasz
TheMartin03 #7693 üzenetére
Én idén csináltattam meg a TTF-nél Budakeszin. Jó munkát végeztek, korrektek voltak. "Kombinált" védelmet ajánlottak, fényképpel dokumentálták a folyamatot, jó lett, ajánlom őket.
-
hoffman_
nagyúr
-
aleister
veterán
válasz
hoffman_ #7696 üzenetére
Nem kell emiatt aggódnod, mert (ha jól emlékszem) 2027-ben jön a Mazda teljesen saját EV-je. Saját bevallásuk szerint is megkéstek az EV piacra való betöréssel, mert inkább a belső égésű motorok tökéletesítésében látták a jövőt. Technológiai hátrányba kerültek más gyártókkal szemben, akik időben fejlesztették az elektronikus autózást. Ezért kénytelen most a Mazda kooperálni Kínával. Ez egyébként szvsz egy nagyon bölcs döntés volt, hisz rövid távon tudnak így terméket hozni ebbe a szegmensbe, és időt nyertek a saját fejlesztésre. Sosem késő önvizsgálatot tartani, és elismerni, hogy hibáztak, valamint változtatni. Amennyire látom egy teljesen versenyképes alternatívát mutattak fel a 6e személyében.
Kína egyébként élen jár az akkumulátor és az önvezető szoftver fejlesztésben. Bizonyos tekintetben érzésem szerint a legjobb EV gyártók jelenleg. Mondom ezt friss Tesla tulajdonosként.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
aleister #7695 üzenetére
persze, ez nem Mazda sajátja. kár, hogy nem bírták tovább és kiestek a robbanómotors (és kombi) játékból. ahogy láttam viszont a 6e is másolat, kínai donorja van. ami önmagában nem lenne baj, mert azok nem feltétlen rosszak, csak kiveszni látszik az, amitől jók a "hagyományos" gyártók.
-
aleister
veterán
válasz
hoffman_ #7694 üzenetére
Nekem is vannak fenntartásaim, de nem konkrétan a 6e kapcsán, hanem bármely gyártó, bármely modelljének legelső változatát tekintve. A 6e-nél már a leírás alapján van pár dolog, amit negatívumként látok én is. Szóval tuti, hogy én csak majd 5 év múlva fogom megvenni az akkori faceliftes példányt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
aleister #7689 üzenetére
pont múlt héten néztem egy mélyebb videót a 6e-ről és óriási csalódás volt. nagyon hálás vagyok a szerencsémnek, hogy sikerült kifogni egy viszonylag új 6-ost benzinmotorral, kevés km-el, mert valószínűleg sokáig fogjuk használni. nem tudom, hogy átvészeli-e, amíg ez az EV zsákutca lecseng és lesznek újra szép autók, ha ki szerencsénk van kombik is, fejlett robbanómotorokkal és hybrid hajtással. utóbbi valószínűleg már sosem lesz, de kombik még talán...
-
TheMartin03
aktív tag
Más téma:
Alvázvédelemre továbbra is ÜregÚr a szent szaki?
Pécsi vagyok, de megoldanám ha őt ajánlanátok.
Vagy tudtok más szaki rá?
2011-es GH-mra lassan talán ráférne, hogy biztos rendben legyen. -
aleister
veterán
válasz
TheMartin03 #7690 üzenetére
Arra már ott a 3300 cm3-es, hathengeres CX80.
-
TheMartin03
aktív tag
Nekem tetszik mindkettő, de rakhatnának bele valami combos dízelt inkább.
-
aleister
veterán
Lencsevégre kapták a Mazda6e SUV testvérét is. Idehaza CX-6e néven fog elvileg megjelenni.
-
aleister
veterán
Elvileg a kokszosodás csökkenésére van jó hatással, mert nem jut vissza az égéstérbe a széntartalmú kipufogógáz.
Ha eddig is jó volt a regen ciklusod, akkor jobb nem lesz tőle. Sajnos a Mazda mindenképp regenerál bizonyos távolságonként. Akkor is, ha tökéletesen átjárható a DPF. -
aleister
veterán
Szerintetek az EGR lefalazás a fogyasztást hogyan befolyásolja?
A szerelőm szerint csökkenti. Laikusként viszont azt mondanám, hogy mivel vannak benne még el nem égett üzemanyag részecskék, ezért csak nyerhető belőle pár joule energia. Vagy rosszul gondolom?
-
nyepi
tag
Igen, lehet tünete a rossz égés miatt az eldugult DPF, amit próbál regenerálni, de nem bírja. Ekkor bedobja a túl gyakori regeneráció hibát (plussz olajnyomás, olajminőség hibát jó eséllyel).
De!
Ez egy kicsit a tyúk és a tojás esete. Két lehetőség van. Vagy az eldugult DPF elviszi az injektor értékeket, vagy a szar injektorok eldugítják a DPF-et. Nem igazán lehet eldönteni, hogy melyik eset áll fenn. Én mostanában ilyenkor inkább a DPF mosás+szívósor takarítást szoktam javasolni. Ez az olcsóbb verzió.
-
Uher
aktív tag
Ketto nem feltetlen fugg ossze, ha 50km enkent regeneral barmely ok miatt, akkor jon a hibakod. Viszonyitas kepp, nekem szuro mosas elott olyan 120kmenkent regeneralt, hibakod nelkul, cserebe 8k km alatt televagta gazolajjal a motorolajat. Dpf mosas utan kb. 450kmenkent regeneral. Korrekcios ertekek 0.2 felett van az osszes, azzal majd lesznek bajok.
-
nyepi
tag
Sok város mellett nem rossz ez a távolság. Akkor lesz baj, ha 50 körül lesz. Ott már dobja is a hibát.
A korrekciós értékeid is tök jók, nem kell bántani semmit. Ökölszabály a kb. 0.2-es érték. Az alatt ok, felett már rossz. De a tapasztalat, hogy kb. 0.5-ig még vállalható. -
Radnix
senior tag
AA tema:
Nekem nem jott be, mert a waze mindig nagyon tavolrol mutatja a terkepet es nem lehet szamomra kenyelmes mertekben belezoomolni. Raadasul folyton automatikusan visszaall ahogy haladok az utvonalon. Erdekes hogy a carplaynel eleve jobban bele van zoomolva, ott valahogy sikerult ezt jobban megoldani, de ezert nem fogok applere valtani
Van erre megoldas? En nem talaltam beallitasi lehetoseget -
thefreeman
aktív tag
válasz
tobias88888 #7676 üzenetére
Így igaz csak az új fw-vel használtam az AA-t, amig nem volt meg az upgrade addig meg semmi különbséget nem éreztem az új és a régi között. Én is nehezen vettem rá magam a frissítésre, de nem volt vészes olyan 50 perc körül volt összesen.
-
válasz
tobias88888 #7676 üzenetére
Nehezen veszem rá magam, hogy frissítsek, kell a pozitív visszacsatolás.
-
válasz
thefreeman #7667 üzenetére
Ügyes!
Pont ilyen adaptert keres valaki a VW topikban, megadom neki.
Volt értelme 74-re frissíteni, hogy érzed? -
GEPESZ66
veterán
Tudjátok-e, hogy milyen hosszú ablaktörlő lapát kell erre, milyen volt a gyári?
Ami most rajta van:560/460 és 500.
De ilyet ajánlottak: 530/450 és 500.MAZDA-6 1.8I SPORT CE
KJY836
2006.12.14
1798 CM3
88KW benzin -
Radnix
senior tag
válasz
TheMartin03 #7670 üzenetére
Ilyenkor ha eszreveszrm akkor megyek egy kisebb kort kb 10p es vegez is. Van egy kijelzo ahol mitatja hogy az allo helyzetben a motorleallitas bekapcsol-e. Ott van 3 piktogram: motor, akksi, futes. Ha mind a 3 kek akkor azt irja, hogy KÉSZ. Ha valamelyik nem teljesul, pl regeneralasnal a motor szurke, nem kek akkor latszik h regeneral. Amigy csak a fogyasztasnovekedes meg az alapjarato megvaltozott hang arulkodik.
Elvileg ha megfeleloek a korulmenyek, pl nagy fordulat allando terheles autopalyan akkor ugymond passziv modon is megtortenik a tisztulas, de igy a sok varosi hasznalat mellett van ez az aktiv regeneracio, amikor megnoveli az elegetett uzemanyag mennyiseget, hogy meglegyenek a feltetelek a tisztulashoz. Tenyleg nagyon gyors, de azert idegesito amikor epp fordulnek be az utcankba es akkor kezdi... -
aleister
veterán
Nekem is automata van, de nem AWD. Az egy fél litert még tuti rádob a fogyasztásra, a város meg pláne. Nálam a táv 3/4-e autóút, negyede város, de időben ez kb fele-fele ugye.
Itt a Miscellaneous bejegyzések a regenek.Az előbb hülyeséget írtam. Nem függ szvsz a fogyasztástól a regeneráció során elfüstölt üzemanyag mennyísége. Feltehetően ugyanannyit éget el minden alkalommal. Viszont minél kisebb távonként fut le a ciklus, annál több lesz nyilván a 100 km-re levetített mennyiség.
TheMartin03:
Kb negyed óra/20 km városon kívül. Nekem pont nem fejeződik be, ha munkahelyről hazaindulok vagy fordítva. Szóval a városon kívül elkezdett regeneráció jó része pont a következő városban történik meg.
Ahogy írtam, ez egy full káros valami. -
TheMartin03
aktív tag
Azt esetleg nézted/néztétek, hogy ekkor milyen hosszú a regeneráció?
2010-2012-es 2.2D-ről váltanék az első faceliftes 2.2D-re, 2015 körülire, de ez a gyakori regeneráció nem tetszik (nekem jelenleg 450-500km), ugyanakkor ha kevesebb idő is kell neki, vagy mások az elvárásai a regenerációhoz, akkor lehet hogy végsősoron ugyanott lennék. -
Radnix
senior tag
válasz
aleister #7668 üzenetére
Elso 2 csere 20ezrenkent volt, azota 10ezernel. Most neztem csere elott a szintet es epp a max folott volt az olaj de boven az X alatt, szoval nem tunik veszesnek. Sajnos most sok a varos, igy nekem a hosszutavu atlag 8.5 liter. 4 kerek meg automata radob a fogyasztasra, meg a varosi utak se kedveznek persze
-
aleister
veterán
Nekem is ilyen autóm van. 250-300 km-ként szokott regenerálni a DPF. Egy teli tankos trip alatt háromszor. Ezt személy szerint soknak tartottam, de mindenki azt mondta, hogy ez jó. A Mazda gyakrabban regenerál. Az autószerelő Fordja 1000 km felett nyom le egy ciklust. Nyilván a használati mód is ronthat/javíthat ezen. Városi használat mellett gyakrabban eltömődik.
Anno volt szerencsém pont egy km nullázásnál elkapni egy regenerációs szakaszt tankolás után. Az 5.8-as fogyasztás pont egy literrel emelte meg 6.8-ra. Igaz, hogy ezt nyilván osztani kell az esetemben 2.5-tel, így nálam 0.4 liter fogyasztásnövekedést jelent 100 km-en egy DPF regen ciklus. Nálad 170 km-es ciklus esetén majdnem 0.6 liter. Ha nagyobb az átlagfogyasztásod, mint 5.8, akkor nyilván ez az érték is magasabb lesz.Sajnos semmi értelme a DPF-nek. A szerepét nem tudja ellátni, sőt, emisszió, ökológiai lábnyom tekintetében kifejezetten káros. Továbbá egy rakás műszaki probléma forrása lehet. A gyakori regen miatt felhígul az olaj, aztán az elégtelen kenés miatt kophat minden az olajkörben.
-
thefreeman
aktív tag
Megjött nekem is az AA/CP modul aliról. Megnéztem több videót viszont 3 BN-hez viszonylag kevés jól használható volt. Végül több sok videó után több típusról úgy oldottam meg a kábel elvezetést ahogyan sehol sem láttam de leginkább ez a videó volt a mintha. Anyós ülés felöli oldalon vittem végig a középkonzol alatt amihez nem is igazán kellett megbontani egy patentet kiszedve el lehetett vezetni. Igy alig kellett bontani 30-40 perc alatt megvolt. Első próba út során halottam némi cicergést az kesztyűtartó felől, másodikon már nem, remélem igy marad hanem meg kell keresnem a forrását. Kábelesen még nem is próbáltam csak wireless, a modullal együtt rendeltem egy ilyen adaptert is. Eddig stabil. Végül a frissítésre is rászántam magam rajta van az utolsó 74.00.324A FW.
-
Radnix
senior tag
Nektek milyen gyakran regeneralja a DPF-et az auto? 2017-es 2.2d 175lo: most olajcsere utan neztem es 170km-t mentem 2 regeneracios ciklus kozott, ami kicsit kevesnek tunik.
Raneztem a diagnosztikaval es eddig osszesen 665-szor regeneralt az auto ami atlagosan eppen 200km alatt van kicsivel.
Befecskendezo korrekcios ertekek: 0.02, -0.09, -0.12, 0.22. sorban az 1,2,3,4 hengereknel, ami jonak tunik. Kis keresgeles utan azt talaltam hogy +/-0.3 alatt tuti jo a dolog, de azert meghallgatnam a velemenyeket. -
mmdms
addikt
Fékcső festésére, lakkozására van valami lehetőség, ami nem kopik le pár hónap alatt?
ezek a nem normális osztrákok a szivaccsal lemosható barnulás miatt is kibuktatják műszakin az autót rozsdás fékcsőre hivatkozva. Réz fékcsővel nem kap műszakit mivel nem homológ alkatrész, így minden évbe le kell tüsszentenem mattfeketére vizsga előtt. Ezt jó lenne végre végleg letudni. -
Tegnap voltam szervizen, Mazda felirat nélküli, "újszerű" Denso ZC20HPR11 gyertyákat találtunk benne, ezek szerint valóban cserélték 2 éve, így visszavittem a boltba (bontatlan csomagolásban) a Denso IXEH22TT szettet.
Köszönöm Mindenkinek a korábbi segítséget!
Kicsit más:
A szerelő (emellett a VW-t hordom hozzá, ő főleg abban "utazik") meglepődött, hogy már 9 éves a gép, mert elég patika.
Rozsdát egyáltalán nem találunk a kasztnin, csak a futómű acél elemein itt-ott felületit, ill. pár futómű csavaron. (Mondjuk nem is viszem ki télen, ha só maradt az utakon.)
Imádom az MX-em! -
Köszönöm szépen az infót!
Egyúttal találtam az Allegron gyári légszűrőbetétet, postával 6600-ért. (Konkrétan az Abarth /Fiat 124 Spider cikkszámával, ami 1:1-ben ugyanaz.)
Érdemes ott is körülnézni, lett volna NGK 94124 / ILKAR7L11 4 db postával 30 ezerért, csak nem 100%, hogy ideér szerdáig. -
Végül Denso IXEH22TT gyertyákat rendeltem* (5 k/db).
Tudja esetleg valaki, hogy kell-e álltani ennek az "univerzális" gyertyának a hézagját a Mazdához, és akkor mennyire, vagy úgy jó ahogy jön a csomagban?
*Ha kiderül, hogy 2 éve és 18 e. km-rel ezelőtt új gyertyákat kapott (azaz nem a gyári eredetiek vannak benne), akkor visszaviszem őket a boltba, mert ez esetben kb. 10 év múlva lesz esedékes a csere.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
ma egy hibavisszajelzőt dobott egyik indítás után az autó (2020 Mazda 6), amit egy leállítás, motorháztető nyitás (vagy csak simán a leállítás) megoldott. az 'active bonnet' hiba volt, ami kvázi egy motorháztető-becsapódás érzékelő. az autó hibátlannak tűnik. egy tized milimétert a bal oldali lökhárítót vissza tudtam pattintani, de nem hiszem, hogy nekitolatott volna bárki, makulátlan minden elem. lehet egyáltalán ez a jelenség egy lökhárító behatástól vagy inkább csak a szenzor vacakolt, esetleg kosz? -
nyepi
tag
-
Debilon
addikt
üdv!
P0420 Catalyst system efficiency below threshold (bank 1) hibakóddal jelent meg a múlt hét pénteken egy lassítás visszakapcsolás közben (bár jelentősége gondolom nincs) jelent meg a sárga MIL lámpa, de 2-3 ciklus után elaludt (hétfőn), aztán most megint visszajött
amikor ránéztem ELM-el, tárolt hibának írt egy P0140 O2 sensor circuit no activity detected (bank 1 sensor 2), gondolom a 2 dolog összefügg és ez a hiba a lambda szondára vonatkozik ha jól sejtem?
2002 1,8 benzin az autó
elég lenne a lambdát megnézni/cserélni, vagy a katalizátor kezdi feladni a harcot végleg?
-
aleister
veterán
válasz
gippazoid #7638 üzenetére
Szia!
Amióta normálisan galvanizált a kasztni nemigen rozsdásodnak már ezek. Inkább a dízelek kokszolódnak, benyásról még nemigen hallottam, de a többiek majd kijavítanak.
A hozzáértők szerint 80.000 km-ként célszerű az automata váltóban is cserélni az olajat, hiába szerepel a manualban lifetime csereperiódus.
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Mazda6 kérdések:
A 2016-os gyártásra mennyire jellemző a rozsdásodás?
A 2,5 literes PY motor hajlamos kokszosodásra?
Olajfogyasztásra?Az automata váltóban mikor kell olajat cserélni?
Köszönöm!
-
zerone
tag
Sziasztok! 2004-es Mazda 3-am van, már egy ideje vadászok bontott body control unitot, mert a műszerfal világítás gyakran kimegy, vagy néha maximális fényerőre kapcsol és nem lehet állítani. Villanyszerelők vakargatták a fejüket, ezt az egyet mondták, hogy cseréljem le a modult, hátha. Eddig nem találtam passzolót.
Most viszont egy olyan jött elő pluszban, hogy villog a műszerfal világítás, és ha leállítom a kocsit, sípol, mintha egy lámpa felkapcsolva maradt volna. Az átmeneti megoldás amire rájöttem, hogy a ködlámpát felkapcsolom. A lámpa nem kapcsol ténylegesen fel, így folyamatosan úgy van a kapcsoló
Ekkor megszűnik a villogás meg a sípolás. De jó lenne valami rendes megoldás rá.
-
Ursache
senior tag
Koszonom a valaszokat.
-
tobias88888
őstag
válasz
Ursache #7632 üzenetére
Az Ah-ból semmiképp mert minimális a különbség és a generátor bírni fogja. A 1.5szer nagyobb CCA viszont okozhat gondot. CCA ugye a maximális intenzitás leadást jelzi, ami normál esetben lényegtelen és nem okoz változást. A gond ott van hogy ha zárlat vagy földelési probléma van akkor is nagyobb intenzitást tud leadni és károsíthatja az elektronikát (bár nem valószínű)
Ha garanciás a kocsi, a garancia megfelelő használathoz kötött, szóval simán belekötnek hogy rossz aksi van benne (most 6 év gari van az újra, 2020ban nem tudom mennyi volt)
-
Ursache
senior tag
Sziasztok!
5 eves a kocsim es csereltem benne akksit. Gepkonyv szerint Q85 specifikacioju kell. Ha fejre alltam, akkor sem talaltam tobbet, minthogy EFB es stop-start. Mekkora Ah vagy hideginditoaram... arrol semmit.
Ugy hogy vettem 70Ah 760A-sat. Amikor kivettuk az elozo akkumulatort, akkor a keresztpant alatt lattuk, hogy 65Ah es 520A erteku az akksi.
A csere utani eddigi tapasztalat
elektromos ablakokok ujratanitasa (fel-le)
i eloop-nak kellet ido, hogy feleledjen
radioallomasokat elfelejtetteKerdesem, hogy a 65Ah vs 70Ah es a 520CCA vs 760CCA elteresbol lehet gondom? Tulterhelheti a generatort? Vagy egyeb problemat okozhat?
Koszi!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Moleman #7630 üzenetére
köszi! Kispest annyira nem, 13. / 3. kerület lesz, ezért találtam a Mazda Mestert is.
igen, az árazást sejtettem. illetve a láttam pontosan az elmúlt 5 év éves számláit. gondolom függetlenben olcsóbb. a Mazda alkalmazásba / élettörténetbe csak márkaszerviz kerül be, ezt jól sejtem? -
Moleman
addikt
válasz
hoffman_ #7629 üzenetére
Én márkaszervizbe semmiképp nem hordanám vissza, brutálisan túl van árazva. Annyira nem speciális autók ezek, bárki tud rajta olajat cserélni. Még nekem is sikerült, pedig életem első olajcseréje volt.
Ha Kispest esetleg útba esik, ott tudom ajánlani az Ötkerék Bt.-t, évekig oda hordtam mindent, nagyon olcsón dolgoztak és nagyon jól.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
több mint egy év nézegetés után, kicsit előbb, mint terveztük, kicsit többért, mint terveztük, de megérkezett. megtaláltuk az álomautót, muszáj volt lecsapni rá. az előző tulajdonos díjat érdemel, ennyire kedves, vigyázó tulaj szerintem nincs másik az országban. egy 2020-as Mazda 6 kombi Revolution automata érkezett a héten hozzánk, makulátlan állapotban. a szervizben gyönyörködtek benne, semmit nem találtak rajta, szinte szalon állapot. épp most járt le a kibővített garanciája. a kérdésem erre vonatkozik. Bécsi úton, Miraiban kapott éves szervizt mindig, nekem a Mazda Mester nézte meg, nagyon rugalmasak voltak időben. én meg voltam elégedve nagyon Mester Zoltán hozzáállásával, de a Miraiba is visszahordanám a Bécsire. ezek ellen vagy mellett tudnátok állást foglalni? illetve bármilyen javaslatot köszönettel fogadok kezdő Mazdásként és első benzines tulajként.
ui.: gyári navi SD kártyán járt hozzá, talán 2023-ig van felfrissítve. ezt lehet / érdemes frissíteni még? Apple készülékek mennek majd rá (Siri-vel még meg kell barátkoznom és engedélyezni), érdemes itt megnézni az infotainment verziót és frissíteni, vagy ha rendben működik, akkor jó ahogy van?
-
tobias88888
őstag
válasz
thefreeman #7625 üzenetére
Elvileg tudja de nagyon sok bugfix jött ki pont Android Autohoz, szóval érdemes frissíteni.
-
ZeroX92P
tag
válasz
Nézz utána azért a doboznak van belőle elég sokféle, gyárilag wireless nem volt még itt, ezeknél az van, hogy a kiskínai összeintegrálta a gyári vezetékes verziót dobozon belül egy külső dongle al mint amilyen a carlinkit. Nem mindegyik jó választás keress róla egy két tapasztalatot mielőtt berendeled.
-
shifty!
senior tag
válasz
Gratula a verdához!
Én úgy tudom, hogy FW74.xxx-ig érdemes feltolni, hogy ne legyen gebasz, de este megnézem neked a Mazda3Revo fórumon.
Az AA/CP modul berakást csináltam már a sajátomon, bár én egyel korábbi verziót tettem be ami sima 2xUSB-A modulos, de kötve hiszem, hogy bármi változna az USB fajta miatt. YT tutorial alapján csináltam, simán megoldható otthoni eszközökkel. -
thefreeman
aktív tag
-
nyepi
tag
válasz
gippazoid #7623 üzenetére
Nem kell tőle megijedni és foglalkozni sem érdemes vele szvsz. Csak figyelni kell az olajszintet. Egy olajcsere periódus alatt (20 k) eszi meg kb. felső nívóról alsó alá.
Nézd meg, hogy folyik-e. Nem törvényszerű, de elég sűrűn előfordul. Kb. 4-5 munkaóra + egy kis motortömítő paszta + egy szelepfedél tömítés. -
nyepi
tag
válasz
gippazoid #7620 üzenetére
Nem kell már tartani a rozsdától. Csak annyira, mint bármelyik másik autónál. De, ha magyar az autó akkor nem hiszem, hogy lenne vele gond. Azért, ha teheted emeltesd meg és néz meg az alját.
A motor-váltó jó, nem nagon lehet mellényúlni vele.
A 2.5-eseknél olajfolyás szokott lenni a vezérlés pajzstól és picit hajlamosak csipegetni az olajat. De nincs igazán nyűgjük. -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
3. gen. (2016-os gyártás) Mazda6 mennyire hajlamos a rozsdásodásra?
Szabad olyanban gondolkodni? (Az autó 70e km-es, megkímélt, nagyon szerető gazdája van, minden karbantartást megkapott, PY motorkód, 2,4-es benzines, automata).
A motornak, váltónak várható valami nyűgje?Egyáltalán nem ismerem a típust, ezért a láma kérdések...
A tulajt ismerem, az autó tuti, első gazdája, mindent tudok az autóról ami átvétel óta történt vele.
A jövőre nézve vannak csak aggályaim. -
ParmaBoy
tag
Esti netezes kozben botlottam bele, angliaban dizel mazdakat szerel a srac (tobb videoja is van a csatornan), eleg reszletes, erdekes videokat tesz fel, raadasul magyarul, volt itt is tema az alacsony olajnyomas, itt vizualizalasra kerulnek a miertek: [link]
-
lemmy71
őstag
Ja ja.
A maxgear -t, nem ajánlom motor mosásra, rettentő erős. Eléggé edzett vagyok az ilyen szerekkel szemben, de ez érezhetően marta a kezem.
Általában brigot használok, egy hosszúcsövű alvázvédő pisztollyal, 8 báron küldöm a blokkra. Az mindent leszed
Amúgy a motorblokkot, csak a legvégső esetben szabad mosni. -
Uyuarasy
tag
Ismerosok is oket ajanlottak, lehet felhivom oket mert a weboldal szerint szerelni nem lehet naluk, szoval elotte le kell venni az aljat...
Meg ugye a random 24/7-es moso este, csak ahogy nezem pont a motor hatulja lenne erdekes, oda meg nem annyira ferek be landzsaval. Meg futok egy kort vele hatha van valami koztes megoldas, brigeciol + slag pl. tok jo lenne.
-
lemmy71
őstag
válasz
Uyuarasy #7608 üzenetére
Tavaly mostam le a az asszony hatos diesel -jét. Elfogyott itthon a brigo és az autósboltos haverom a Maxgear motormosó folyadékot ajánlotta (olcsóbb és sokkal hatékonyabb) Egy hónap múlva cserélhettem a hosszbordásszíj összes csapágyait és a klíma kuplungot
A generátor megúszta
Hatékony egy szer az biztos, még a kocsi alatti betonpalaccot is kifehérítette -
Uyuarasy
tag
Koszi, mastol is ezeket hallottam, valoszinuleg tulgondolom az egeszet.
Amugy nem is kezdenek hozza, csak eloregedett a szelepfedel tomites es szivargott az olaj, kicsereltuk, meg annyira tisztogattuk meg amennyire fektisztitoval lehetett/hozzafertunk.
Lassan (par honapon belul) viszont cserelnek egy kombira, aztan nem akarom hogy a leendo tulaj azt higgye, hogy log a bele...
-
nyepi
tag
válasz
aleister #7607 üzenetére
Passz. Sok infóm nincs róla. Ugye, ez is hibrid, bár elég egyszerű, 48-os V-os rendszere van. A start-stop-ja fenomenális, motorféken azonnal leáll a motor. Észre sem veszed, hogy leállt, csak, hogy leesik a fordulat. Bár nem hiszem, hogy ez sokat hoz.
És a durva, hogy ezt a fogyasztást hosszmotorral, automata váltóval, összkerékkel tudja. -
válasz
Uyuarasy #7608 üzenetére
Két dízel motorteret (más márka) már biztosan mostam régebben, asszem' egy-két benzinest is, nem emlékszem 100%-osan és azzal óvatosabb vagyok. Viszont cimborám mosott nálam otthon Prius motorteret háztartási nagynyomásúval és mannol motormosóval.
Minimum langyos motor, hogy gyorsan kiszáradjon, a generátort kerüld el.
Brigéciol sem kell feltétlenül, lándzsás mosó, samponos mosás program. Olyankor csináld, mikor nincs ott az üzemeltető, mert érthető okokból általában nem engedik a motormosást, sok olajos dzsuva keletkezik, amit meg kell tisztítaniuk.Az utóbbi években viszont nem vállalkozom már rá, inkább vödörből, türelmesen mikroszálassal tisztogatom ha szükséges.
-
Uyuarasy
tag
Sziasztok, szeretnék megejteni egy motormosást, GJ/GL esetén mennyire problémás ez? Ismerős szerint Brigeciol + landzsa is mehetne, max. a generatort keruljem el, de soha nem csinaltam meg ilyet. Tenyleg nem azik be sehol?
Lattam hogy van ez a szarazjeges tisztitas, az egy kicsit biztonsagosabbnak tunik. Ezekkel kapcsolatban van tapasztalat/ajanlas? Van olyan hely Budapesten ahol alaferek hogy levegyem a muanyag boritast is alulrol mosas elott?
-
aleister
veterán
Felfoghatatlan számomra, hogy miképp tudta ezt a Mazda összehozni. Szakmabeliként Neked mi a meglátásod?
Nagyon szerethetőek ezek a kocsik minden tekintetben, de hiába imádom a dízelt, sajnos el kell fogadni, hogy a jövő az alternetív hajtás. EV vagy hidrogéncella. Remélem a Mazda 6e kap majd egy normális csomagteret, mert a jelenlegi mérete kiábrándító. Akkor legalább meglesz, hogy mire váltok majd.
-
nyepi
tag
válasz
aleister #7595 üzenetére
CX-80-al még nem sok tapasztalatom van, de 60-ban általában 5-el kezdődő átlagfogyasztásokat szoktam látni. Azt nem tudom, hogy az mennyire valós, gondolom, ott is van kb. 4-5 dl.-es eltérés a valóstól, de az akkor is brutál jó érték. És az a durva, hogy megy mint az állat. Tényleg nagyon jó.
Isteni hang, még dízelhez képest is. A futómű viszont eléggé billegős, hullámzó, az szerintem elég gyenge pont, de egy ekkora autótól szerintem nem szabad sokat várni.
Én élem, amikor próbálom. Nem ilyet vennék ennyi pénzért, de szerintem nem rossz választás. -
aleister
veterán
válasz
Moleman #7601 üzenetére
Ne viccelj! A mai napig visszafordulok miután kiszálltam a kocsiból. Ez a Kodo design zseniális. Egy csomó gyártó próbálta lenyúlni a maga módján.
Ráadásul most egy rakat belteret, műszerfalat végignéztem HaHu-n, és nemigen találok olyat, ami jobban tetszene a Mazdáénál. Persze találtam olyat, ahol egy-egy részlet, kezelőelem szebb, de az összhatás a legtöbb esetben elmarad a Mazda által megálmodott látványtól. Főleg ebben a kategóriában.
-
dangerzone
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Linux haladóknak
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Automata kávégépek
- Google Pixel topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kalandor: Habemus papam
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest