Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126351) King Unique válasza PitLee (#126347) üzenetére


King Unique
titán

Az már lassan 2 hónapja javítva lett a 2004-es verziónál, amiről nemrég volt szó itt. Meg amúgy sem feltétlen volt olyan hatalmas gond mint amilyennek egyes cikkek beállították, nálam is hónapokig működött úgy a rendszer és semmi gond nem volt/lett az SSD-kkel, de az ideális nyilván az, hogy a javítás után újra megfelelően működik.

Arról meg ugyancsak nemrég volt szó + korábban a 2004-es verzió kapcsán is, hogy ha nem ajánlja fel a Windows Update a 2004/20H2 funkciófrissítést letöltésre és telepítésre, akkor lehet érint valamelyik ismert hiba és annak elhárultáig nem kellene erőltetni, de saját felelősségre bármikor telepíthető az említett módokon. Már ha annyira upgrade-leni akarsz, mert ha pl. 1909-es verzión vagy, akkor az a Home, Pro kiadásoknál még jövő májusig támogatott.

[ Szerkesztve ]

(#126352) King Unique válasza GEPESZ66 (#126346) üzenetére


King Unique
titán

A fájltársítás megfelelően van beállítva? Nálam igen és ahol használva van, ott a 20H2-re váltás után is megmaradt alapértelmezett megjelenítőnek a Sumatra PDF. Olyan viszont elő szokott fordulni, hogy pl. a böngészővel letöltött PDF fájlokat alapértelmezetten a böngésző akarja megnyitni (pl. Firefox is), de olyankor max. átállítom az említett programra, aztán kész, már ha azt akarom használni.

(#126353) PitLee válasza King Unique (#126351) üzenetére


PitLee
őstag

Köszönöm a válaszokat!
Gondoltam, hogy javítva lesz, de nem követem nyomon, hogy mikor készültek el vele.

Azért érdekes (számomra), mert felajánlotta a telepítést, sokáig ott volt és nem olyan rég váltott át erre az "Amit elkészül az eszközére, a frissítés", ezért írtam, hogy érdekes.
Lehet a 2004-hez jött esetleg olyan javítás ami után, most jelene pillanatban nem ajánlják az én gépemhez a telepítést, gondolom.
Még egyszer köszönöm a válaszokat, akkor májusig még van idő.

(#126354) Cha-b


Cha-b
senior tag

Sziasztok!

Mivel valószínűleg teljesen evidens lesz a kérdésem, ezért offba teszem, de mivel nem vagyok jártas a dolgokban szeretnék kérdezni.

Barátom fiának vesznek notebookot, és ehhez szeretnénk windowst venni. Ezek a retail verziók amik a hardveraprón vannak teljesen legálisak? Media creation tool-al csinálok egy instaláló pendriveot, arról bootolok elkezdi feltenni és majd kéri a kulcsot? Ha saját mailcímemről inditom a vásárlást tudom majd a kissrác mailcímével aktiválni a kulcsot az új gépre? Mindegy honnan veszem mindben bennevan a magyar nyelv?

Őt néztem ki [link] ajánljátok, vett már innen valaki?

A válaszokat előre is köszönöm!

CSAKAKISPEST!!!!

(#126355) Doky586 válasza Cha-b (#126354) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Telepítés: [link]

(#126356) King Unique válasza Cha-b (#126354) üzenetére


King Unique
titán

Igen, valóban sokszor volt már szó itt ezekről, a topik keresőjének használata olykor hasznos lehet.

A honnan, milyen forrásból javasolt Windows 10-et vásárolni és a licenc téma egy másik válaszban részletezve, összegezve lett nemrég, illetve ebben + opcióként hardveraprós forrás is linkelve. Ahol az utóbbi azért szvsz reálisabbnak tűnik, mint az általad linkelt pár ezres forrás, aztán ki tudja. :))

A honnan és hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-t, pendrive-ra írni és pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et téma ugyancsak nemrég egy másik válaszban lett részletezve. Ahol a Windows 10 telepítésénél nem kötelező megadni egyből a termékkulcsot, van "Nincs termékkulcsom" opció, valamint Microsoft-fiókkal sem feltétlen kötelező telepíteni, erről is volt már szó itt. Meg a Windows 10 aktiválásához sem feltétlen szükséges, működik a vásárolt termékkulccsal nyilván helyi fióknál is. Persze ha célirányosan a Microsoft-fiók használata a cél és ahhoz rendelni a digitális licencet, akkor természetesen azt is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#126357) Cha-b


Cha-b
senior tag

Köszönöm szépen a válaszokat!

CSAKAKISPEST!!!!

(#126358) Teodor52


Teodor52
senior tag

Sziasztok!

Előre is elnézést a láma kérdésemért , de a 20H2-ként emlegetett 2020 októberi frissítés kompatibilis a windows10 1909 változatával, nem a 2004-es verzióhoz tartozik?

A másik kérdésem, hogy új információ szerint az egde fog megnyitni adott weboldalakat annak ellenére, hogy egy másik böngészővel kezdeményeztem azt, már pedig én chrome-nál szeretnék maradni és azon keresztül megnyitni az eddig is látogatott weboldalakat.

Mi a metódusa a problémám megoldásának?

(#126359) Doky586 válasza Teodor52 (#126358) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

én IE-t már nagyon rég nem használok, így nem zavar.. :K

(#126360) Cs1csó válasza Teodor52 (#126358) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az első kérdést nem is értem: A Windows 10 néven futó oprendszer bevezetése után elvetették azt, hogy 3 évente adjanak ki egy "új" Windows-t helyette átálltak FÉLÉVES kiadási ciklusra. Tehát a korábban 3 év újítását zsúfolták bele egy új frissítésbe azt most szétosztják 6 kisebbre.
Egyikre épül a másik, mindig lesz pár-kisebb nagyobb újítás. Az előfordulhat, hogy egy régebbi build még fut a gépeden egy újabb már nem mert módosítottak valamit rajta. Persze akár egy 15 éves konfigon is futhat a Windows10 és talán még driver támogatás is van a hardverekre ami egy olyan régi konfigban van.

Második kérdésedre
Be kell állítani, hogy az alapértelmezett böngésző az általad preferált legyen. Előfordul, hogy ez nem tetszik neki - mármint az EDGE-nek vagy a Windows-nak - pl. az alapértelmezett PDF olvasóban van hogy beleszól, de előbb-utóbb megunja és elfogadja a döntésedet.

(#126361) King Unique válasza Teodor52 (#126358) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván kompatibilis, lehet 1909-ről 20H2-re (is) upgrade-elni, ez evidens. Max. annyi az újdonság, hogy 1903/1909 verzió óta az őszi funkciófrissítés csak egy amolyan Service Pack, pontosabban egy Enablement Package a tavaszihoz és nem nagyobb újításokkal operáló frissítés (az a tavaszi), mint ahogyan 1903-as verzióra a 1909 és 2004-re a 20H2 is.
Ha upgrade-elni akarsz 1909-ről 20H2-re, de még nem ajánlotta fel a Windows Update, akkor épp nemrég volt arról szó mik a lehetőségek.

Elolvastad az a cikket rendesen? :))
Abban arról van szó, hogy a régi és elavult IE böngésző helyett fog egyes weboldalakat megnyitni az új Edge, nem arról, hogy csak Edge böngészővel lehet, illetve kötelező azt használni pl. a Chrome helyett.

[ Szerkesztve ]

(#126362) Teodor52


Teodor52
senior tag

Köszönöm szépen az információt Doky586, csicso82, King Unique! :B

(#126363) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Vettem egy WD40EFRX HDD-t, hogy átmásoljam a WD Purpleről az adatokat, mert már csak 57%-ra jelzi a HD Senitel, és állandóan már BIOS-ban javítja a hibákat. Gondoltam az új HDD-re is felteszem a Win 10-et, és utána használom tárolónak. Miután már egy csomó fájlt átmásoltam, arról töltöttem be a rendszert, alig tudott betölteni, hibát jelzett, javította, majd betöltés után eltűnt az a mappa, amire a fájlokat másoltam. Ilyet nem lehet csinálni, hogy a "tároló lemezre" Win-t teszek, majd másolok rá fájlokat. Szerintem régebben is így csináltam, mert lehet jó, ha van telepített Win, arra az esetre, ha a másikkal valami gond lenne.
Egyébként mi a helyes Boot sorrend? Új lemezre úgy tettem fel e a Win-t, hogy minden más merevlemez le volt húzva.

(#126364) King Unique válasza pinnacle (#126363) üzenetére


King Unique
titán

Most az új HDD-re először telepítettél egy Windows 10-et és utána másoltad rá a fájlokat, vagy a másik HDD/SSD meghajtóról futó Windows 10 alól és utána telepítettél, vagy mi van? :F
A mappa eltűnése akkor reális, ha be volt kapcsolva a gyorsindítás, úgy másolva a fájlok a HDD-re, majd leállítva a Windows 10 és a HDD másik Windows alól piszkálva, lásd más esetét. + Ha a CHKDSK lefutott a bootolásnál, akkor fájlrendszerhiba / lemezhiba esetén az is lenullázhatta, eltüntethette.
Ha UEFI/GPT séma szerinti Windows 10-telepítés, akkor alapesetben a Windows Boot Manager opció van a boot lista 1. helyén.
Ha eleve van SSD-d és arra Windows 10 telepítve, ami jól működik és oké az SSD állapota, akkor szvsz felesleges a tárolónak szánt HDD-re is telepíteni +1 db Windows 10-et. Vagy ha már igen, akkor pl. az előbb említett gyorsidítást javasolt kikapcsolni, vagy Shift + leállítás módszert / újraindítást használni a normál leállítás helyett, stb. Bár ha a Metro Bootloader az aktív és ott van mindkét Windows 10 indítóbejegyzése, akkor a másik indítása előtt történik +1 újraindítás, hogy ne legyen gond a bekapcsolt gyorsindítás miatt. Vagy másik lehetőség a másik Windows 10 telepítése helyett inkább teljes rendszermentést készíteni a meglévő telepítésről a Windows 10 beépített eszközével / külső programmal, ahol ha egyáltalán nem bootol a rendszer, vagy elszáll alatta a HDD/SSD, akkor a Windows 10 telepítőjét / külső program WinPE/WinRE változatát pendrive-ról bootolva a korábbi mentésből 1:1-ben helyre lehet állítani, akár másik lemezre is.

[ Szerkesztve ]

(#126365) pinnacle válasza King Unique (#126364) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Igen a HDD-re telepítettem Win-t, majd erre másoltam az SSD-s rendszerrel, a Purple-ről. Fenébe, lehet a gyorsindítás lesz. Az hamarabb indult el, mint az SSD. Azt mindig kikapcsoltam idáig, csak már régen telepítettem Win-t. :) Hova is dugták innen?

[ Szerkesztve ]

(#126366) King Unique válasza pinnacle (#126365) üzenetére


King Unique
titán

Ha letiltottad a hibernálást, akkor gyorsindítás sem lesz, mivel az utóbbi működésének feltétele az előbbi bekapcsolt állapota. De kérdés, hogy ezt most melyik rendszer alól nézted és a fájlok másolásánál is le volt-e tiltva, stb.

(#126367) pinnacle válasza King Unique (#126366) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Fura, mert én idáig mindig hibernáltam a gépet, hogy a lehető leggyorsabban be tudjam kapcsolni. Viszont most, hogy visszaállítottam, ki van kapcsolva, és a Start menüben sem látszódott. SSD-n, amelyik rendszeren másoltam, ki volt kapcsolva, (Hibernálást azóta itt is bepipáltam) de az új rendszeren, amire másoltam, nem volt kikapcsolva. Ez lehetett a gond.

[ Szerkesztve ]

(#126368) King Unique válasza pinnacle (#126367) üzenetére


King Unique
titán

Mármint akkor lehetett, ha a HDD-re telepítve lett a W10 és bekapcsolt gyorsindítás mellett lett leállítva, majd utána az SSD-n lévő W10 alól lettek rámásolva a fájlok.

(#126369) pinnacle válasza King Unique (#126368) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Igen, sajnos pont így történt. :(
Formáztam az új HDD-t, de a Win-es partíciók megmaradtak. Ezt, hogy tudnám törölni, csak újratelepítés esetén, törlés után kiszállok? Jó lenne elkerülni.

(#126370) King Unique válasza pinnacle (#126369) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik válaszban leírtakat, amiről már szintén volt szó itt pl. ennél az esetnél.

De nem azt írtad, hogy az új HDD-re is Windows 10-et telepítettél, ha igen, akkor miért akarod törölni a telepítésnél a rendszer számára létrehozott partíciókat? :F Vagy ha most formáztad a HDD-t és csak adattárolásra akarod használni, nem pedig rendszermeghajtóként, akkor ugye miért telepítettél rá Windows 10-et. :))

(#126371) pinnacle válasza King Unique (#126370) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Teljesen elfelejtettem a Diskpartot. :)
Az új HDD-re is telepítettem Win-t, gondolván jó lesz akkor ha az SSD-n elszállna, így talán tudok ezzel valami adatot menteni.
Formáztam, hogy akkor mégis inkább csak adat lemezként használom. Win-t csak azért tettem volna újra, mert ott telepítés előtt van törlés, de ehhez a Diskpart is elég.

[ Szerkesztve ]

(#126372) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Na most ilyenkor mi van? Frissült a win10 20H2-re:

Telepítés után, újraindítást kért, amit természetesen megtettem!
Újraindulás után azonban elindítottam a "Lemezkarbantartót"....
Ezután ha le akarom állítani a gépet, ez a kép fogad:

Főkapcsolóban (leállításban) az alvó állapoton kívül kipróbáltam minden variációt, a fentiekből. Bootolás, majd ismételt leállítás alatt a fenti kép fogad! :F

Elindítottam a Media creation tool windows 10 -t is, az ezt mondja:

Ilyenkor mi van? Ötlet, tanács?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#126373) King Unique válasza VGYke (#126372) üzenetére


King Unique
titán

A Start menüben ilyen + opciók frissítések telepítése után jelennek meg, illetve amíg nem történik meg az újraindítás a telepítés befejezéséhez, meg van amikor bejelentkezésnél utána is rövid ideig, majd eltűnnek a menüből.
Ha vársz pár percet, akkor is ez van, nincsen folyamatban egyéb frissítés telepítése, újbóli újraindítás történt-e már?

(#126374) VGYke válasza VGYke (#126372) üzenetére


VGYke
addikt

Miután megírtam a fentieket, majd telepítettem a MCT-t ismét, elkezdtem letölteni vele az ISO-t (nem frissítés), de megúntam, majd holnap, lelőttem, uninstalláltam a MCT-t, kikapcsoltam, bekapcsoltam és láss csodát, elmúlt a fenti probléma... Pedig mielőtt írtam volt vagy 10 újraindítás, leállítás, stb, fél órán keresztül.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#126375) Szakbarbár


Szakbarbár
aktív tag

Üdv!

Egy kis segítséget kérnék, már túrom pár órája a netet, de egyelőre nem találtam jó megoldást.
Win 7-ről a intéző kedvenceit milyen módon lehetne átvinni Win 10-re a gyorselérésbe? Van egy kolléga a cégnél 50+ rögzített linkkel és most fogom újratelepíteni neki a gépet, jó lenne ha megmaradnának neki ezek az elérések nem kellene egyesével ismét rögzíteni. Illetve másnál is jól jönne még ha lenne exportálásra/importálásra lehetőség.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#126376) Synaptic válasza Szakbarbár (#126375) üzenetére


Synaptic
senior tag

%USERPROFILE%\Favorites
%USERPROFILE%\Links

Ryzen-7-3800x/Asrock x570SteelLegend/Asrock-PhantomGaming-6800Xt

(#126377) Szakbarbár válasza Synaptic (#126376) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

Sajnos nem ezt keresem, az első az az Internet Explorer kedvencek helye, a második pedig a hivatkozásoké Win 10-ben.
Windows 7-nél a kedvencek az intéző bal felső sarkában voltak elérhetőek [link] , a Microsoft ezt átrakta a hivatkozások mappába és a gyors elérést tette az intéző tetejére [link] . Én azt szerettem volna, hogy ide kerüljenek azok a hivatkozások amik a Win 7-nél a kedvencekben voltak. Illetve ha valakinek újra kell telepíteni a gépet akkor jól jött volna ha lehetne exportálni.
Ráadásul az sem működik, hogy kijelölök több hivatkozást és jobb-klikk rögzítés a gyors elérésbe mert csak egy kerül be.

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#126378) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Eddig semmi gondom nem volt a fájl társításokkal.
Először a pdf fájlokhoz írta, hogy visszaállította az Edge-re.
Érdekes módon csak üzenetben, a valáságban maradt a Sumatra.
Majd tegnap a böngészőre írta, hogy visszaállt Edge-re, igaz megint csak üzenetben dobta csak fel.
Mintha csak az októberi frissítés óta lenne ez.
Fiam és feleségem gépén nem dobálja fel viszont ezt az üzenetet.
Úgy gondoltam, hogy a fájltársításokat visszaállítom alaphelyzetbe.
Legfeljebb, ha pl. képet akarok nézni, s nem a gyári képnézőt használnám, akkor az Irfan-t nyitom meg először.
Kezdett elegem lenni az üzenetekkel, hogy visszaállította ezt-azt.

(#126379) belfike


belfike
csendes tag

Sziasztok!
Éppen megszerettem volna kérdezni hogy ismeritek e a PDF olvasó alapértelmezés hibát, de látom igen. Tegnapi napom ráment mert akkor frissítettem a 20h2re illetve utána tiszta telepítést csináltam.Nálam csak tiszta telepítésnél jelentkezett ez a hiba frissítésnél nem.Ráadásul nem pDF olvasó generálja hanem a Revo uninstaller program . Nem értem mi köze a PDF olvasónak az eltávolító programhoz.Most hogy nincs a gépemen a Revó elég jónak tűnik és mintha picit gyorsabban szedné a talpát, de lehet ez csak a még tiszta rendszernek köszönhető. Még is szeretném megkérdezni hogy érdemes ezt 20h2 erőltetni vagy maradjak a 2004nél?

(#126380) movax válasza belfike (#126379) üzenetére


movax
őstag

Legújabb win, külső pdf-olvasó (foxit), és Revo is van a gépen, ráadásul úgy, hogy a upgradelt win7 alól jött tovább. Soha nem futottam bele ilyesmibe, korábban sem, egyetlen más fájltípussal sem.

(#126381) GEPESZ66 válasza movax (#126380) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Nekem se volt eddig ilyen probléma, pedig a Revo-t nem használom.
De most mégis jelentkezett.

(#126382) belfike válasza movax (#126380) üzenetére


belfike
csendes tag

Nekem sem volt akkor amikor a 2004-et frissítettem 20H2-re.De amikor az MCT vel letöltött tiszta 20H2 tettem fel, akkor már előjött. Érdekes módon nem a Foxit okozta a hibát, mert azt szó nélkül feltette, hanem amikor a Revót tettem fel, akkor jött az értesítés.Mint írtam az egész napom ráment,mert többek köz csináltam egy olyan telepítést hogy az illesztőkön kívül semmi mást nem tettem fel csak a Revót,és elő is jött a hiba .

(#126383) Cs1csó válasza belfike (#126382) üzenetére


Cs1csó
félisten

A REVO maximum akkor okozhatna problémát ha a PRO változatot valós időben futtatva közben telepítesz programokat ha jól tudom ez a "monitorozó" funkció ezáltal a REVO biztosan tudja majd, hogy egy program mit és hova ír, mások így a későbbiekben pontosabb az eltávolítás. Ez a funkciója lehet bezavar de nem kellene.

Egyáltalán hogy miből gondoltad, hogy az a hibás.

(#126384) belfike válasza Cs1csó (#126383) üzenetére


belfike
csendes tag

Semmilyen az általam használt programoknál nem jelentkezett a hiba. Én is a Foxitra gondoltam először, de miután mindent felraktam ahogy szoktam, és utoljára a Revót , akkor dobta az üzenetet.Utána a sokadik telepítésnél (keresve a programot) ,csak a Revót tettem fel és akkor bukott ki, hogy az veszik össze valahogy Edge-el

(#126385) Cs1csó válasza belfike (#126384) üzenetére


Cs1csó
félisten

Érdekes, amúgy nálam lehet ott a gond, hogy - nálam Sumatra van - a külső PDF olvasó telepítése során a beállításokban pár dolog a PDF-ekkel kapcsolatban a Windows-ra van hagyva, otthon majd megnézem mik is azok mert nem emlékszem. Szerencsére nálam egy-két alkalommal dobott hibát, hogy "visszaállította" vagy hasonló de azóta rendben van.

(#126386) belfike válasza Cs1csó (#126385) üzenetére


belfike
csendes tag

Az benne az érdekes hogy akkor is hibát dobott amikor szó sem volt arról hogy más lesz az alapértelmezett PDF olvasó.Ekkor kezdem el a kálváriát hogy kiderítsem mi is a hiba . De beleolvasva a gugliba sok helyen okoz bonyodalmat a mostani 20H2 ha nem PDF akkor HTML hibát dob.

(#126387) GEPESZ66 válasza belfike (#126386) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Nyilván egy Windows frissítés, javítás fogja csak rendbe rakni.

(#126388) King Unique válasza Szakbarbár (#126375) üzenetére


King Unique
titán

How to transfer bookmarks from Windows 7 to Windows 10
How to Add or Remove Favorites from Quick Access in Windows 10
How to re-add Favorites to navigation pane of Windows 10 Explorer.

+ Ha már az egyes beállítások átvitele, megtartása a cél, akkor ott van a közvetlen W7 —► W10 upgrade lehetősége is a 0-ról történő újratelepítés helyett, ahol az utóbbinál nem meglepő, ha minden elvész és lehet kezdeni elölről...

[ Szerkesztve ]

(#126389) mrzed


mrzed
senior tag

Sziasztok!
A win10 -em megérett az újratelepítésre. Gyorsan csináltam egy telepítőt a mediacreationtool-al, ami már 20H2 verzió lett. Fel is ment a rendszer rendesen, viszont gondoltam egyet, és kivettem a dedikált videókártyát. Átdugtam a monitorkábelt az alaplapira (intel uhd graphics 630), onnantól kezdve őrült módon elkezdett crash-elni a win10. A boot után pár perc és reboot. Na mondom, újratelepítés, még így az elején, nem vesztek szinte semmit, csak időt. Hát még a win10 telepítő is crash-el... hirtelen azt hittem, hogy a lap, vagy a ram hibásodott meg. Egy darabig keresgéltem, de be kellett látnom, hogy az integrált videó miatt veri a hisztit. Visszatéve a dedikált videóverzérlőt, újra atom stabil lett a gép.
Mi a csuda ez?
Keresgéltem... korábbról találtam is hasonló hibákat új intel driverrel, na de nem ilyen brutális instabilitásról számoltak be.

(#126390) Fire/SOUL/CD válasza mrzed (#126389) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Add meg a CPU és az alap pontos típusát ill. a jelenlegi BIOS-od verzióját.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126391) mrzed válasza Fire/SOUL/CD (#126390) üzenetére


mrzed
senior tag

Cpu: I7-8700
MB: Asrock H370 pro4
Bios: P4.1

(#126392) mefistofeles válasza mrzed (#126389) üzenetére

Ha újratelepítés közben is csinálta a gebaszt az biztos nem valami újabb Nvidia drivertől van, mert olyankor még azt nem használja a rendszer....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#126393) Pyttawrx válasza mrzed (#126389) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Én is biossal kezdenék. :)

(#126394) Fire/SOUL/CD válasza mrzed (#126391) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Maga a BIOS a legfrissebb, ez pipa. Kicsi esély van rá, hogy ez a W10 hibája lenne, inkább hibás BIOS beállításé (remélem nem egy húzott gépről van szó...)
Azt próbáld ki, hogyha belépsz a BIOS-ba és vársz, ott is kifagy egy idő után?
Ha igen, akkor ezt a rossz BIOS beállítás, húzás vagy egyéb hardveres hiba okoz...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126395) ruarua


ruarua
tag

Sziasztok

Már minden közelemben lévő gépemre felfrissítettem a 20H2 frissítés. Viszont a kis lenovo notebookomra sehogy nem akar megérkezni, hiába nyomkodom a frissítést. Windows 10 Home van rajta. Sehol nem találok arra vonatkozó infót, hogy ez a verzió ne kapná meg. Mi lehet az oka? Lehet esetleg manuálisan frissíteni? Köszi a választ.

iPhone 13 128gb; Xiaomi Mi 10T PRO; iPad Pro 11 64gb; Lenovo Ideapad 710S; PlayStation 4

(#126396) King Unique válasza ruarua (#126395) üzenetére


King Unique
titán

Arról nemrég már volt szó + korábban a 2004-es verzió kapcsán is, hogy ha nem ajánlja fel a Windows Update a 2004 / 20H2 funkciófrissítést letöltésre és telepítésre, akkor lehet érint valamelyik ismert hiba és annak elhárultáig nem kellene erőltetni, de saját felelősségre bármikor telepíthető az említett módszerekkel. Már ha annyira upgrade-elni akarsz mindenáron, mert amúgy ha jelenleg pl. 1909-es / 2004-es verzión vagy, akkor ráér, az a Home és Pro kiadásoknál még 2021 májusig / decemberig támogatott.

[ Szerkesztve ]

(#126397) mrzed válasza Fire/SOUL/CD (#126394) üzenetére


mrzed
senior tag

Köszönöm, hogy próbáltok segíteni.
Nincs húzva semmi, az első fagyás/újraindulás után mindjárt load uefi default volt amit próbáltam, még az xmp profilt is kikapcsoltam.

(#126398) Fire/SOUL/CD válasza mrzed (#126397) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Az xmp profil fontos, azt mindenképpen a RAM-od frekijére és előírt feszkóra kell állítani. Pl. az adatlapomon lévő RAM-ok esetén single esetén 1,2V kell, dual-ban meg 1,35V. Ha erre nem figyelnék és dual-ban 1,2V-ot állítanék be, akkor már telepíteni sem tudnám a W10-t, mert borulna random minden, ennyit számít.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126399) ruarua válasza King Unique (#126396) üzenetére


ruarua
tag

Köszi a segítséged, rápillantok, és megerőszakolom ;]

iPhone 13 128gb; Xiaomi Mi 10T PRO; iPad Pro 11 64gb; Lenovo Ideapad 710S; PlayStation 4

(#126400) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Mappák tartalmának összehasonlítására melyik a legjobb program? BS Folder Compare-t próbálom, de sok fájlnál kifagy.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.