Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126201) scott_free válasza Pyttawrx (#126199) üzenetére


scott_free
senior tag

Diverzifikálás :D

Másik probléma: az összes asztali ikon fehér lett, és hiába áll újra fel kb. negyed óra alatt, a következő indítás után megint fehér lesz. Próbáltam az iconcache-t törölni, de nem igazán segített.
Harmadik probléma: folyamatos mikrofagyások - pár másodperctől hosszabb ideig -, amik az egész gépet megfogják.

Végül visszaálltam a 1909-re, és minden egyből működik, ahogy kell. :U

(#126202) sz.j válasza Pyttawrx (#126199) üzenetére


sz.j
nagyúr

Például ha valaki weboldalak készítésével vagy fejlesztésével foglalkozik, akkor ki tudja próbálni, hogy mindegyik böngészőbe hiba nélkül jelenik e meg az oldal.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#126203) King Unique válasza Szpisti (#126196) üzenetére


King Unique
titán

Miért kérdezed, upgrade-elni akarsz, ha igen melyik verzióra, 20H2-re? :F

Normál esetben nyilván működni kell a frissítési segédnek is, az hogy esetedben most miért nem, konkrétumok (se a W10 verziója, frissítettségi állapota, szoftverkörnyezet stb. nem ismert) híján nem állok neki távolról kibogozni. Viszont ha (?) 20H2 upgrade a cél, akkor használható ahhoz az MCT is, valamint a letöltött W10 (20H2) ISO-t felcsatolni a fájlkezelőben és futtatni a setup.exe fájlt a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartásával módszer szintén. + 2004-es verziónál elég csak a 20H2 Enablement Package letöltése és telepítése a 20H2-re váltáshoz, mármint ha Windows Update nem ajánlja fel ilyen formában válaszható frissítésként.

[ Szerkesztve ]

(#126204) Sub-ZeRo válasza KaitouP (#126200) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Szia!
Megnézted mi tekeri?
Miért nem SSD-t vettél bele? Ha már cseréled a régi lassú hdd-t egy új lassú hdd-re...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#126205) Pyttawrx válasza sz.j (#126202) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Jogos. :R De amúgy nem kéne ilyen hibának lennie. Azokbol gondolom friss verzio van fent

(#126206) King Unique válasza KaitouP (#126200) üzenetére


King Unique
titán

Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, javasoltakat. Ahol egyrészt ha HDD a rendszermeghajtó, akkor nem meglepő a lassúság, de normál esetben annál sem kellene állandóan tekernie a Windowsnak, kivétel ha pl. kevés a RAM és a lapozófájlt használja jobban. Másrészt a lassú HDD helyett inkább egy gyors SSD-t kellett volna venni, ha a gyorsabb működés a cél, nem pedig még egy lassú HDD-t... :D :))

(#126207) Szpisti válasza King Unique (#126203) üzenetére


Szpisti
addikt

Bocsi, 2004-es Windows 10 Pro van a gépen, anno a 2004-re is a Frissítési Segéddel upgradeltem. Nincs fent semmi extra cucc a gépen, nem is értem, hogy miért nem indul el. Már integritást is ellenőriztem. :F
Igen a 20H2 a cél és nem dobja fel az Update. De köszi a kimerítő választ, előbb megpróbálom a package enablerrel, aztán meglátom, hogy mi lesz. :R

(#126208) KaitouP válasza King Unique (#126206) üzenetére


KaitouP
veterán

Bocsi, de ebből a hsz láncból gyakorlatilag semmi nem derült ki arra vonatkozóan, hogy mivel oldható meg a probléma, azon kívül hogy vegyél egy SSD-t, kritzálva a döntésem. :U Az említett csere 1 TB-os HDD-t használtan 6K-ért szereztem, pontosan azért bevállalva, hogy megtudjam, egyáltalán a HDD a ludas vagy sem, ha mégsem, más felhasználási ötletem is van vele. 1 TB-s a mostani HDD is ami a gépben van, ennél alább méretben nem adom, egy ekkora SSD meg nem 6K, hanem inkább 20-30K, egyelőre amíg nem tudom, hogy mi a nyavaja van, nem vennék ennyi pénzért SSD-t, szerintem érthető a döntés.
Nem is indokolja ez a laptop már, mert egy 4 éves modell, HC gaming nem megy rajta csak casual (egyszerűbb indie játékok pl.) de főképp böngészés, idővel le lesz váltva.

Egy HDD viszont nem így működik, azon éltem régen én is, soha nem tekert 100-on folyamatosan, megállás nélkül, bármit csinált rajta az ember. Van itthon még egy mezei Toshiba laptop, huszadannyi teljesítménnyel, ott mégse teker 100-on az abban lévő HDD, ugyan az az OS pedig. A problémás HDD működéssel rendelkező lapos már volt emiatt újratelepítve teljesen, nem segített rajta az sem, semmit se pakoltam fel a gépre, már tekert clean OS alatt is.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126209) King Unique válasza KaitouP (#126208) üzenetére


King Unique
titán

Mármint mi az ami továbbra sem világos, hogy egy lassú HDD (pláne ha SMR-es) helyett értelemszerűen egy gyors SSD-t kellene használni rendszermeghajtónak, azt venni, ha a gyors működés a cél, meg ha a neten talált szokásos megoldási javaslatok sem használtak? :F
Aztán bocsi, de ebből a 2 hozzászólásból nem sok mindent derült ki, mármint pl. a laptop pontos típusa és hogy mennyi RAM van benne, milyen Windows 10-verzió van telepítve, az naprakészre van-e frissítve és annál a feladatkezelőben melyik folyamat tekeri a HDD-t, alapjáraton fennáll vagy böngészés/egyéb közben stb. Vagy ezeket talán nekünk kellene távolról kitalálni és konkrétumok híján pontosan megmondani hogy mi a gond...? :U

(#126210) KaitouP válasza King Unique (#126209) üzenetére


KaitouP
veterán

Nem neked kéne kitalálni, de az eleve "te h*lye vagy, miért nem SSD-t vettél bele" jelleg helyett kissé segítőkészebb hangnemet várna az ember. :U A SSD szerű gyors működés nem cél, a HDD szerű normál működés a cél egyelőre, az meg valami anomália folytán ugyebár nem teljesül, ennek megoldásáért kértem a segítséget, pláne azért, mert most nem ment saját kútfőből, ami nálam ritka.

A laptop egy Lenovo Y520-15IKBN, 8GB RAM van benne, Win 10 Pro fut rajta naprakészre frissítve, előtte asszem Home volt, ezzel is ugyan ezt a problémát produkálta. A kezdetekben semmi baja nem volt, franc tudja, melyik Win 10 update óta áll fenn a probléma. Alapjáraton fennáll a HDD tekerés, eleve lassabban áll fel a rendszer mint kellene (cirka 5 perc), egy Chrome böngészőt órákba telik elindítania. Mindig más folyamat tekeri a HDD-t látszólag, egyszer a vírusirtó, ha azt kilövöm, akkor a Discord, ha azt kilövöm, akkor a torrent, ha azt is kilövöm, akkor már gyakorlatilag szinte semmi plusz program nem fut, de továbbra is teker 100%-on, éppen valamilyen system folyamat, de semmi értelemszerűt nem véltem felfedezni. Vírusmentesség több vírusirtóval is tesztelve lett, de semmi nincs, ahogy a chkdsk se vezetett eredményre.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126211) Fire/SOUL/CD válasza KaitouP (#126208) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Azt kellene kideríteni (amit már javasoltak), hogy mi tekeri ennyire a HDD-t.
Ehhez indítsd el az Erőforrás-figyelő-t (ha esetleg eddig nem tetted meg) és a lemez fülön majd látni fogod, hogy milyen program(ok)/folyamat(ok) olvassa/írja ennyire a lemezt (rendezd olvasás vagy írás szerint a listát). Ha ez megvan, akkor már lehet, hogy okosabb leszel. (az is lehet, hogy épp karbantartja a merevlemezt a W10 stb stb)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126212) Pyttawrx válasza KaitouP (#126210) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Esetleg hd tune pro progival másik gépbe teszteld a hdd sebességét, plusz nézd meg, hogy a hds is mit mond rá

(#126213) Doky586 válasza KaitouP (#126210) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A másik lehetőség hogy nem a hdd-t cseréled ssd-re, hanem a 10-et XP-re.. :U
Az hdd-ről is gyorsan fut.. :D

(#126214) KaitouP válasza Fire/SOUL/CD (#126211) üzenetére


KaitouP
veterán

Lőttem egy képet, hátha ki tudjátok olvasni ebből, nálam itt a tudomány megállt:

Ezt a két ablakot 10 a bekapcsolás után tudtam előhozni, addig egy billentyűütésre nem reagált. Senki ne mondja nekem, hogy ez egy idejétmúlt, ócska, régi, lassú 2.5" HDD esetén normális.

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126215) KaitouP válasza Pyttawrx (#126212) üzenetére


KaitouP
veterán

Köszi, megnézem majd ha meglesz a csere HDD.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126216) KaitouP válasza Doky586 (#126213) üzenetére


KaitouP
veterán

Év kommentje díj a tiéd, gratulálok.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126217) King Unique válasza KaitouP (#126210) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha az elején nincsenek megadva a szükséges információk, akkor nem is fogja senki kitalálni és nem meglepő, ha rákérdeznek ezekre... Valamint laptopoknál a lassú, 2,5"-os, 5400 RPM-es HDD-t rendszermeghajtóként használva nem nagyon lehet gyors működésről beszélni, pláne ha valamilyen SMR modell ami a technológiából adódóan hajlamos jobban belassulni és szöszmötölni, + ha nagyon tele van a meghajtó és kevés a szabad terület, töredezett rajta a fájlrendszer, stb. Emiatt pedig nem meglepő, ha többen kapásból SSD-t javasoltak, már ha a gyorsabb működés a cél, nem pedig a lassú működés a lassú HDD-vel, amit lehet nem ártana a hőzöngés helyett megfontolni, megfogadni, nem pedig kapásból megkérdőjelezni, mintha senki nem értene hozzá és csak viccből javasolták volna... :U Meg ugye ha már korábban is fennállt a probléma és nem használtak az általad kipróbált módszerek, + amik a korábbi esetnél voltak linkelve, akkor megint nem nagyon van miről beszélni. Egy újratelepítés a 0-ról átmenetileg javíthat rajta, de ha utána felkerül a szokásos programcsomag, 3rd party AV stb., több program és folyamat fut egyszerre, akkor megint nem kell meglepődni, ha lassú lesz a rendszer HDD-vel. Meg ennél a laptopnál mint hardverelem egyértelműen a HDD a gyenge láncszem, főleg amiatt lassú rajta a W10, az adatlapja alapján nem véletlenül lehet bele PCIe SSD-i is választani, már ha gyors működést akar a felhasználó.

[ Szerkesztve ]

(#126218) KaitouP válasza King Unique (#126217) üzenetére


KaitouP
veterán

Az asztali gépemben SSD van rendszermeghajtónak, kilók SSD játékoknak, tehát tudom nagyon jól, hogy mi egy ilyen drive létjogosultsága. Ismétlem, nem a HDD-k sajátosságából adódó lassúsággal van itt a probléma, hanem azzal, hogy a jelenleg tapasztalt működés egy HDD-től is szokatlanul lassú, levetítve azt, hogy valahol, valamivel probléma van, ami nem állt fent mindíg, egy ideje viszont igen. Teszek rá hogy a boot time 5-10 sec, vagy 1,5-2 perc (mert annyi idő alatt egy HDD-n terjeszkedő Win 10 is feláll), az viszont abnormális és valamilyen problémára vall, hogy 10-15 perc telik el indítástól, mire egyáltalán a gép reagál bármilyen parancsra, addig meg olyan, mintha lefagyott volna. Ennél egyértelműbben nem tudok sajnos fogalmazni.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126219) Fire/SOUL/CD válasza KaitouP (#126214) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Itt aztán van minden... Indexelés megy, CCleaner takarítgat a háttérben és még az Avast...

Sok folyamat van várólistán is, szóval lehet, hogy hagyd bekapcsolva reggelig, talán végez, de pl az Avast az meg tud fogni némely konfigot, köszönhetően, hogy már a rendszerindításkor az egyik modulja szokott ilyet csinálni, de akkor a rendszerindítás is sok időt szokott igénybe venni...

Nem mondom, hogy 100%, hogy az avast a gond, de ha javaslatot vársz, akkor én az Avast eltávolítását javasolnám, de így...(gyári takarítóval, csökkentett módban)
(Bocsi, ha feleslegesen fogod leszedni az Avast-t, de más ötletem nincs...) :B

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126220) King Unique válasza KaitouP (#126218) üzenetére


King Unique
titán

Igen, az abnormális, ha 10-15 perc kell mire feláll a rendszer. De erre az előző válaszban le van írva, hogy ha sok külső program van telepítve, azok az indításnál automatikusan betöltődnek, futnak a háttérben stb., akkor nem meglepő a lassú működés, meg pláne HDD-vel. Illetve ha külső antivírus szoftver (Avast) van telepítve, azok közül némelyik megint képes rendesen fogni, akasztani a rendszert, + ha még a háttérben pl. a CC is éppen "optimalizál", fut a torrent a rendszermeghajtóra (C), stb.
Jó lenne tudni, hogy ez az "egy ideje" pontosan mit jelent, mi történt azóta, Windows-frissítés / illesztőprogram-frissítés, meglévő program frissítése / új program telepítése, vagy egyéb, ami miatt újabban állítólag lassabb a rendszer működése a korábbihoz képest.
Ha a HDD nem lesz SSD-re cserélve, akkor esetleg a már említett újratelepítést lehetne megpróbálni, vagy előtte még az egyes külső programok (pl. Avast, CC) eltávolítását, a futás átmeneti letiltását és megnézni úgy mi a helyzet. Jó esetben valamit javulhat, de itt az igazán jó megoldás szvsz továbbra is az SSD lenne.

[ Szerkesztve ]

(#126221) Pyttawrx válasza KaitouP (#126214) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Brutál sok szolgáltatás, meg ccleaner, avast, torrent stb. Vagy szedd le/állítsd le ezeket, vagy egy korábbi win20 builddal próbálkozz.

(#126222) Cs1csó válasza KaitouP (#126218) üzenetére


Cs1csó
félisten

A CCleaner-nek nem kellene valós időben futnia, az "intelligens tisztítás" opciót ki kell kapcsolni. Ha már CCleaner-t használsz elég, ha akkor dolgozik/takarít stb. amikor manuálisan futtatod.

(#126223) KaitouP válasza Fire/SOUL/CD (#126219) üzenetére


KaitouP
veterán

Jól van, megpróbálom mégegyszer, bár az előző telepítés során egyszer már ezt is próbáltam, bár nem ezzel a metódussal. Köszi! :R

+ többiek: köszi mindenkinek a fejtörést, megpróbálom az itt elhangzottakat is, ha sikerült kideriteni, hogy mi volt a baj, megosztom majd.

[ Szerkesztve ]

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126224) KaitouP


KaitouP
veterán

OFF és mehetnék az SSD topikba vele, de lehet az lesz mielőtt megőrülök, hogy kiegészítem a gépet egy M.2 SSD-vel, amire a rendszer, meg a fontosabb programok ráférnek. Ár/érték arányban valaki tud mondani jó opciót? 10K környékén, ha van.

Amennyiben bepattintottam egy SSD-t, mi a leggyorsabb opcióm az OS SSD-re való költöztetésére? Klónozás? Utána a HDD-n lévő OS-től hogy lehet szabályosan megszabadulni? Azért kérdezem, mert így még OS-t nem telepítettem. (Mindig csak a clean install.)

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126225) King Unique válasza KaitouP (#126224) üzenetére


King Unique
titán

A klónozás témája egy másik esetnél nemrég alaposan ki lett vesézve, ott le van írva a lényeg.

A milyen SSD-t vegyél kérdést meg értelemszerűen a "Milyen SSD-t vegyek?" topikban kellene majd feltenni, előtte elolvasni az ottani téma összefoglalót, stb. :))

(#126226) liszi70 válasza King Unique (#126193) üzenetére


liszi70
nagyúr

Mitől ne felelne meg, ha az eu-s szabályozásnak bőven megfelelő dokumentációval adják el? Miért olyan nehéz elfogadni, hogy az eu-ban NEM csak a ms adhat el legálisan? :F Ez tény, ezen nincs mit rugózni. Az, hogy egyes csalók visszaélnek ezzel a törvénnyel, az nem minősíti a törvényt legálisan érvényesítő cégeket.

[ Szerkesztve ]

(#126227) KaitouP válasza King Unique (#126225) üzenetére


KaitouP
veterán

Rendkívüli segítőkészségről tettél tanúbizonyságot, köszi!

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#126228) King Unique válasza liszi70 (#126226) üzenetére


King Unique
titán

Az világos, hogy az EU-ban megengedett a használt szoftverek, használt Windows licencek továbbértékesítése, ezt is én tudom, én is szoktam esetleges + opcióként említeni. :) A kérdés arra vonatkozott, hogy mely helyeken adott biztosan a linkelt feltételek megléte, teljesülése, meg hogy ténylegesen működő termékkulcsot adnak tovább ilyen formában. Már csak azért is, mert a linkelt példában az adott bolt/webáruház elvileg pont ilyen újrahasznosított Windows licenceket (is) árul, onnan vásárolt a fórumtag is, ellenben az aktiválás már nem sikerült, mert már használatban volt a termékkulcs, sőt küldtek neki másikat és azzal sem ment... Érdekes. :D
Igen, tudom, hogy a Microsofttól "listaáron" vásárolva drágább, ellenben ott nem téma az előbbiek, az biztosan jogtiszta és bátran lehet mutogatni a NAV-nak, BSA-nak, meg annál nem lesz aktiválási probléma, max. ha az aktiválási kiszolgáló átmenetileg esetleg nem érhető el, de az ugye más jellegű probléma. :))

[ Szerkesztve ]

(#126229) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

Sziasztok! Hosszabb idő után most tértem vissza Winre.
Az lenne a kérdésem , hogy a beállított Windows 10 rendszert , mivel tudom lementeni? Vagy, hogy lehet full backupot csinálni , amiből vissza tudom hozni késöbb a teljes rendszert ha behalna és ne kelljen újra húzni, beállítani stb...

Mint macOS-n a Time Machine.

(#126230) GEPESZ66 válasza WhiteWalker (#126229) üzenetére


GEPESZ66
veterán

A gyári beépítettet is lehet használni,de nekem a Macrium free vált be.

(#126231) Fire/SOUL/CD válasza WhiteWalker (#126229) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Macrium Reflect Free az egyik megoldás. Azért javasolom Én mindig ezt szoftvert, mert a régebben általam készített tesztben is toronymagasan verte a mezőnyt és ez a mai napig így van (és ingyenes is ráadásul).

1. Ha telepíteni szeretnéd, akkor letöltöd innen.
2. Ha pendrive-ról indítanád a rendszert (Én ennek a módszernek vagyok a híve) és úgy szeretnél másolatot készíteni/visszaállítani/klónozni, akkor innen letöltöd az ISO-t(x86 vagy x64, hogy ne kelljen legyártanod) és pl Rufus-l (van portable verziója is) elkészíted a boot-olható pendrive-ot (képen Legacy boot-hoz lett készítve, de átállítható UEFI-re)
3. Itt találsz leírást a klónozáshoz, a rendszer mentése is nagyon hasonlatos, rá fogsz jönni

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126232) WhiteWalker válasza Fire/SOUL/CD (#126231) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Köszi és neked is GEPESZ66.

Ez a program teljesen ingyenes vagy fizetős?

( Nekem a Windows SSD-ről bootol, nem pendrive-ról)

[ Szerkesztve ]

(#126233) Cs1csó válasza WhiteWalker (#126232) üzenetére


Cs1csó
félisten

A Macrium Reflect Free ingyenes, és kb. minden fontosabb funkciót tud pl. növekményi backup hasonlók.

(#126234) Lauda válasza WhiteWalker (#126232) üzenetére


Lauda
félisten

Szuper jó a macrium, hamar lementi a rendszert és tökéletesen vissza is állítja. Ingyenes, könnyen használható. :K

(#126235) Fire/SOUL/CD válasza WhiteWalker (#126232) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Nem arról volt szó(csak Én fogalmaztam félreérthetően :B ), hogy a Windows 10 honnan boot-ol, hanem, hogy a Macrium-ot feltelepítve használod, avagy sem ...
Feltelepítheted OS alá és onnan is készíthetsz vele backup-ot és szintén OS alól vissza is tudod állítani a rendszert(be is tud épülni a W10 indítómenübe), de boot-olható pendrive-ról is elindíthatod a Macrium-ot...
Igen, ingyenes (írtam amúgy), és minden olyan funkciót tud, amire (a korábbi kérdésed alapján) szükséged van.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#126236) Kékes525


Kékes525
félisten

Szeretnék a Feladatütemezővel egy feladatot létrehozni, de a végén meg kell adni felhasználó nevet és a jelszót. Hiába írom be a fiókom bejelentkezési loginját (gmail-os e-mail-es cím) és a hozzátartozó jelszót nem fogadja el. "A megadott fióknév nem érvényes" hibaüzenetet kapok. Az adatok biztosan jók, mert a gépházból indított saját Microsoft-fiók kezelésére kattintva be tudok lépni a WEB-es felületre. Mit ronthattam el?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#126237) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Azért az valami egészen elképesztő, hogy a win10 mostanáig sem volt képes magától átállni a téli időszámításra, merthogy utoljára tegnap este 7 körül szinkronizált. Egyetlen régebbi windowsomnál (xp-től kezdve) sem volt ezzel gond, nem úgy az "eddigi legjobbal".

(Pedig elvileg be is volt állítva, hogy automatikusan álljon át nyári időszámításra, ezek szerint ez a télire való visszaállásra nem vonatkozik. Ennyire amatőr hibákkal operáló windows oprendszerem még nem volt.)

[ Szerkesztve ]

(#126238) gerner1 válasza Ba cy lus (#126237) üzenetére


gerner1
veterán

Én nem vettem észre ilyet. Nálunk hiba nélkül át állt, az összes (4 laptop) gépen...

(#126239) jeni válasza Ba cy lus (#126237) üzenetére


jeni
félisten

Pedig tudnia kell. Nekem is váltott a télire magától.
Az óra funkciókat nézd meg.

(#126240) Ba cy lus válasza gerner1 (#126238) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nekem viszont nem, pedig már 1 órája be volt kapcsolva a gép, mikor magam szinkronizáltam kézzel. Igaz, hogy ez 1903-as verzió csak, de már az xp-nél sem volt ilyen jellegű gondom.

(#126241) Cs1csó válasza Ba cy lus (#126240) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nyugi nekem sem, pedig igen az enyém is megy már vagy két órája, mindegy ez legyen a legkevesebb.

(#126242) Kékes525 válasza Cs1csó (#126241) üzenetére


Kékes525
félisten

Nálam se, mert valamelyik frissítés átállította a time service-t automatikusról kézire.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#126243) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Sziasztok!

Bitlocker titkosítással kapcsolatban lenne kérdésem. Jelenleg mindegyik merevlemez mindegyik partíciója Bitlocker titkosítás alatt áll, még az a meghajtó is, amin nincsenek érzékeny adatok. Ha erről eltávolítom a titkosítást, azzal csökkentem ugyanazon merevlemezen lévő, de másik Bitlocker-zárt partíció biztonságát, a kettő összefügghet?

A másik témában meg régóta akartam már írni, de csak most került rá a sor. Sokszor előforduló dolog, hogy indítás és sikeres bootkori jelszóbevitel után "Ez a gép"-ben (1) vagy nem jelenik meg az adott meghajtó saját neve (pl. Játékok (D): helyett Helyi lemez (D): jelenik meg), (2) vagy ugyanez történik, és dupla kattintással nem tudom megnyitni, mondván, hogy zárolva van, DE jobb egérgbomb - megnyitással simán bele tudok menni. Mindegyik partíció GPT, a titkosítás utáni kb. harmadik naptól csinálja teljesen spontán.

Mit lehet erre mondani? :U

Köszi!

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#126244) gerner1 válasza Ba cy lus (#126240) üzenetére


gerner1
veterán

Akkor passz. Mi a gépvásárlások/Win telepítések óta (van amelyiken ez több éve volt..) nem piszkáltuk az erre vonatkozó beállításokat, tehát mindegyiken a "kezdetek" óta minden ilyen (idő & időzóna) opció automatikuson van. Az évek során, update -ek folyamatosan települtek, minden maradt a '''helyén''', és igazából nem volt még hátrányunk (más jellegű sem), egyik update után sem.
Talán az egyetlen felírt -1 noti esetében- "hiba" az volt, hogy arra csak MCT -vel települt fel a 2004 -es build.

[ Szerkesztve ]

(#126245) Doky586 válasza Darko_addict (#126243) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha eltávolítod a titkosítást az "A" meghajtóról az miért változtatna bármit a "B" meghajtó titkosításán..? :F

(#126246) Darko_addict válasza Doky586 (#126245) üzenetére


Darko_addict
őstag

Lehet vannak kis fekelyukak, amin keresztül át tudnak szivárogni innen-oda. Nem tudom..., azért kérdeztem, lehetnek laikusok számára extrém esetek, amire nem is gondoltak. :D

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#126247) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Reggel bekapcsoltam a gépet, szépen átállította az órát. Hazaértem, újra bekapcs, már egy órával többet mutat. Hosszú-hosszú évek alatt sem tudta megugrani ezt a borzasztóan bonyolult dolgot a Microsoft a Windows 10-el. :N :N :N

Aquila non captat muscas.

(#126248) mpo válasza Hegyirabló (#126247) üzenetére


mpo
veterán

Mert egy órát voltál távol, persze hogy 1 órával többet mutat. :D

Ha érted, akkor már elavult.

(#126249) Pyttawrx válasza Ba cy lus (#126237) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Hiba nélkül át állt nálam is. Ezzel sose volt baj :)

(#126250) Geth válasza Hegyirabló (#126247) üzenetére


Geth
addikt

Itt megugrotta mindegyik rendszeren (hosszú hosszú évek óta). Lehet nem a win10-el van a baj? :DD

Szerk: hékás, ez másnál is működik, nem csak nálam, fú de ciki :Y

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.