Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#125801) Doky586 válasza ddmb (#125799) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Kipróbálod.

Könnyítésként annyi hogy az "install.wim" filet nem kell rámásolnod - idősporolásból. Anélkül is bootol.

(#125802) pendre54 válasza carl18 (#125800) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Csak egy ötlet, nem biztos, hogy segít, mivel én már ezer éve külső USB-s DAC-okat használok. Szóval, próbáld úgy, hogy kihúzod a netet, így a Win 10 net nélkül valószínűleg nem fog okoskodni. A jelenlegi drivert pucold le pl. a Revo Uninstaller-el, az elvileg a registryt is kitakarítja. Utána próbáld meg, a már előzetesen letöltött, és telepíteni szándékozott drivert telepíteni, majd nézd meg, hogy működik-e a hangrendszer. Ha működik, azután próbáld visszadugni a netet, hátha nem kezd el okoskodni újra a Win.
Én még itt is szétnéznék, hogy nincs e esetleg olyan valami, amit tiltani kellene, mert bekavarhat az is.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#125803) King Unique válasza ddmb (#125799) üzenetére


King Unique
titán

Kipróbálod, aztán kiderül. De amúgy a laptopok gyakran nem szokták támogatni, inkább egyes asztali PC-k, alaplapok esetében jellemzőbb. Amúgy meg nem mintha kötelező lenne az NTFS használata a telepítési adathordozóként használt pendrive-on, meg az install.wim darabolása, amikor eleve ott van az MCT, ami a 4 GB-nál kisebb méretű ESD ISO-ból (install.esd) eleve megoldja FAT32 alapon.

(#125804) King Unique válasza CB (#125798) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk magában a programban kikapcsolni az automatikus indítást (bővebben).

(#125805) carl18 válasza pendre54 (#125802) üzenetére


carl18
addikt

Köszönöm a segitséget, végül meg lett a hiba oka. Szóval a Gigabyte hivatalos oldalán 2 driver van fent, az egy nagyobb méretü 400 mb kitömöritve. De Az sehogy se akarta felrakni, végül a kisebb 17 mb-os driver internet és eszközkezelő elvátolitása után már sikerült müködésre birni.

Igy akkor gondolom a driver volt hibás, minden esetre végre müködik! :) Köszönöm a segitséget.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#125806) ddmb válasza King Unique (#125803) üzenetére


ddmb
aktív tag

Kosz de nem hasznalok mct-t. Msdn-es updateket tartalmazo iso-t hasznalok, azok meg nagyok

Szoval proba-cseresznye alapon mukodik a mai napig... sztem qurva gaz.. amugy szerencsere most egy tavuton installalt inspiron 5593 tamogatta az ntfs-t :)

[ Szerkesztve ]

(#125807) Doky586 válasza ddmb (#125806) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Őszintén szólva én meg pendriveon nem használnék ntfs-t, exfat-et meg még kevesebb uefi támogat, így legegyszerűbb kétfelé darabolni az install.wim et. [link]
(egy utasítás az egész, ssd-n gyorsan végez)

(#125808) King Unique válasza ddmb (#125806) üzenetére


King Unique
titán

Pedig adott a használata, ha windowsos felhasználó vagy és annál eleve nem téma ez, meg otthonra szvsz bőven jó az is. Valamint annál is időnként frissítve van az ISO, a legutóbbi 2004-es verziónál aszem a 19041.450 buildszámú. Az MSDN-es standard ISO netán mindig full naprakész (jelenleg 19041.572) és okvetlenül muszáj azt használni?
Ha támogatja a laptop UEFI-s telepítésnél az NTFS-t, akkor oké, ez esetben nyilván nem gond a 4+ GB-os install.wim fájllal pakolt integrált ISO sem, nem kell darabolni és okvetlenül FAT32-t használni.

[ Szerkesztve ]

(#125809) ddmb válasza Doky586 (#125807) üzenetére


ddmb
aktív tag

Milyen gond van az ntfs-sel pendriveon?..

Magamnak termeszetesen nem gond a darabolas, de most tavuton segitettem egy ismerosomnek akinek mint utobb kiderult eleg oreg volt a regi laptopja (10 percig csomagolta ki az .iso-t a pendrivera), ugyhogy most jo hogy volt tamogatas :)

Exfat az az a filerendszer ami soha semmilyen korulmenyek kozott nem segitett rajtam... ahhoz kepest hogy mi volt a motivacio amikor megalkottak ezt a remekbeszabott exfatot, eleg nyomorusagosra sikerult

(#125810) ddmb válasza King Unique (#125808) üzenetére


ddmb
aktív tag

Kosz de mct-s .isonal nem tudok checksumot ellenorizni, es igen, legfissebbet akarom hasznalni, foleg amiota ncoreon szepen fent vannak a telepitok.

(#125811) Doky586 válasza ddmb (#125809) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mi gondod van az exfat-el..?

1 éve a MS engedélyezte a Linux-nak hogy belevegyék a kernelbe (linux esetén MS lemond a jogdíjáról) az exfat-et, gondolom az alaplap és más gyártóktól szedi a jogdíjat továbbrais, mert ezt nem tette szabaddá mint a fat32/16-ot. De amilyen lassú a linux kernel disztrókba kerülése, még el fog telni egypár év.. :((

Az ntfs naplózó, túl sokat irogat, megeszi a flasht..

(#125812) King Unique válasza ddmb (#125810) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT-nél kb. felesleges, eleve microsoftos tool, ami nyilván megfelelő ISO-t szed le, nem akármilyen tákoltat. Ja hogy torrent, azt hittem már rendes MSDN hozzáférésről van szó. :))
Egyébként mióta eleve kumulatív frissítések vannak, nem feltétlen akkora gond, ha nem teljesen naprakész a telepítő, telepítés után letölti és telepíti a Windows Update a legutóbbi kumulatív/összesítő frissítést, aztán kész. Meg általában nem akkora update pakkról van szó, mint pl. W7, 8.1 rendszereknél, azok frissítése a 0-ról már időigényesebb szokott lenni, azoknál inkább lehet indokoltabb a naprakész integrált telepítő.

Az NTFS fájlrendszerrel egyébként csak annyi a gond, hogy eleve naplózó fájlrendszer, ami + írással járhat, ellenben a pendrive-ok és memóriakártyák azt kevésbé bírják hosszabb távon, gyárilag is nem véletlenül vannak általában nem naplózó FAT32, vagy exFAT fájlrendszerre formázva. Bár az ilyen szintű flash vackoknál majdnem mindegy is, mert általában pl. a Wear Leveling sem működik normálisan, amiatt sem bírják úgy az írást, mint egy standard SSD és dőlnek ki előbb a sorból... :D

(#125813) Doky586 válasza ddmb (#125810) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"checksumot ellenorizni"

Hogy tudsz checksumot ellenorizni MS forrásból?
Hogy tudsz checksumot ellenorizni ha már pendriveon a telepítő?

(a win7 telepítőbe én is beraktam a *.wim-eket ellenörző sha1 kódot, de hogy bizonyítom hogy az ugyanaz mint amit a MS kiadott?)

(#125814) ddmb válasza King Unique (#125812) üzenetére


ddmb
aktív tag

Tudod, egy file megserulhet ut kozben is. Nem attol felek hogy az ms csak nekem, csak itt mas iso-t kuld vagy hogy a csunya hackerek az MS es koztem modositjak az iso-t... sajnos az .iso nem egy olyan formatum mint pl. a .zip hogy legalabb egy primitiv integritas tesztet le lehetne ra futtatni... volt mar dolgom serult .iso-val, nincs kedvem meg arra is gondolni hogy ha baj van akkor esetleg az a hibas iso image miatt van....

Annyira faraszto mar ez a "takolt" telepitozes.... ne is haragudj... szerinted ha ncore mar nem is lehet officialis?? Tudod mi az a hash? Meddig tart beirni az internetbe egy sha-1-et es meggyozodni rola hogy milyen .iso-hoz tartozik?

Amugy meg ncoreon ott van a modositott iso-nal hogy modositott, az eredetinel meg az hogy eredeti.... en nem is talalkoztam soha az eletben semmifele buheralt iso-val, kuldj egyet, kivancsi vagyok honnan lehet leszedni olyat.... tehat ahol azt allitjak hogy hivatalos, ellenben belepiszkaltak

(#125815) ddmb válasza Doky586 (#125813) üzenetére


ddmb
aktív tag

Nem akkor ellenorzom a checksumot amikor a pendriveon van a cucc, jezusmaria..... hanem elotte.

(#125816) ddmb


ddmb
aktív tag

Nekem meg pendrive amugy nem halalozott el amiatt hogy tul sokat irtam ra..... inkabb olyanok mint: odaadtam valakinek aztan sose lattam tobbet, leesett es meghibasodott, raultem es meghibasodott, villogott a led-je amikor kifagyott alola a windows, es durva kikapcsolas utan mar nem mukodott... szoval ilyenek :)

Amig a windows installer atmasolja rola a fileokat addig alig hiszem hogy tulsagosan sok naplozas tortenne rajta...

(#125817) ddmb válasza King Unique (#125812) üzenetére


ddmb
aktív tag

Majd elfelejtettem, mct-s .iso az consumer, nincs benne enterprise, masfelol meg ha be van egetve neadjisten egy home kulcs a laptopba akkor valahogy elfelejti megkerdezni a telepito hogy melyik verziot szeretnem felrakni... aztan utana csinalj home-bol pro-t vagy enterprise-t. Es koszi de nem kell a kisregeny arrol melyik esetet milyen modszerrel lehet megoldani ;)

(#125818) inf3rno válasza szilvásbukta (#125787) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja bocs, nem is biztos, hogy lesz hibakód. Pont ma láttam egyet, és azon csak annyi volt, hogy hiba történt. Az eseménynaplóban esetleg lehet valami hasznos. [link] Nálam nem volt. A BSODView, amivel még meg lehet próbálkozni: [link] [link]

Buliban hasznos! =]

(#125819) King Unique válasza ddmb (#125814) üzenetére


King Unique
titán

Igen, ha pl. maga a pendrive hibás és sérülnek, olvashatatlanná válnak emiatt a rakta lévő fájlok. :D Meg ha pl. összevissza van dugdosva a pendrive ki tudja milyen gépekre és egy vírus módosítja a telepítő tartalmát, nem véletlenül gyárilag írásvédett az USB-s kivitelben megvásárolható Windows 10 esetében is a pendrive. :)) De Windowson parancssorban is beállítható a read-only mód, ahogyan egyes pendrive-oknál akár fizikai kapcsoló is van ilyen célra.

Az ncore mióta officiális letöltési forrás a Windows-telepítőkhöz, meg mégis mi értelme van onnan tölteni a telepítőt, amikor eleve letölthető közvetlenül a Microsofttól is? :DDD Szerintem ez esetben nem sok, azon meg egyszerűen nincs mit ragozni, hogy melyik a hivatalosabb letöltési forrás... :N Valamint inkább az a fárasztó, amikor az van előadva, hogy okvetlenül ilyen nem hivatalos külső forrásokból kell beszerezni a telepítőt, ki tudja esetlegesen milyen tákolással. :B

Az MCT-vel letölthető ESD ISO-ban az alábbi kiadások telepítése közül lehet választani, ami konzumer, otthoni használatra nyilván bőven elég. Nem világos ilyen célra miért kellene Enterprise kiadás, amihez normál esetben eleve menyiségi licencszerződés kell, ami nem éppen reális otthoni felhasználásra, home user éppen ezért legálisan nem is nagyon használhat ilyet... :B De egyébként de, az MCT-vel is letölthető némi trükkel Enterprise ISO. ;) Persze aki legálisan használ Enterprise kiadást és van pl. VLSC hozzáférése, annak nem kell ehhez MCT, meg xy torrentoldal sem. :))
Ahhoz meg amúgy semmi köze az ISO forrásának, hogy pl. a Windows 10 Home kiadással előtelepített gépeknél BIOS OEM Key esetén alapértelmezetten eleve az OEM licencnek megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre. Ha más kiadás telepítése a cél, akkor ott van az EI.cfg and PID.txt , amiről már volt szó itt többször (példa). ;)

[ Szerkesztve ]

(#125820) Pyttawrx válasza ddmb (#125817) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

1. enterprise minek magánszemélynek? (illegális, mert magánszemély nem vásárolhat enterprise verziót)
2. "egy home kulcs a laptopba akkor valahogy elfelejti megkerdezni a telepito" - ezzel tudod hogy butaságot írtál. Nem elfelejti, hanem direkt nem kérdezni meg.
3. ncore, semmi értelme onnan tölteni, mikor az MS oldalról is letölthető

[ Szerkesztve ]

(#125821) ddmb válasza King Unique (#125819) üzenetére


ddmb
aktív tag

Az ncore mióta officiális letöltési forrás a Windows-telepítőkhöz, meg mégis mi értelme van onnan tölteni a telepítőt, amikor eleve letölthető közvetlenül a Microsofttól is?

Officiális alatt az .iso-t értettem. Ugyanazt az .iso-t húzom onnan is, mint az MS-től. Az hogy mennyire legális azt nem tudom, de nem is érdekel.

Ahhoz meg amúgy semmi köze az ISO forrásának, hogy pl. a Windows 10 Home kiadással előtelepített gépeknél BIOS OEM Key esetén alapértelmezetten eleve az OEM licencnek megfelelő kiadás (pl. Home) kerül kiválasztásra és telepítésre.

Alapvetően van Consumer és Business telepítő. Az elsőbe tartozók felrakják a licencnek megfelelő verziót, a másik csoportba tartozók nem rakják fel a licencnek megfelelő verziót. Tehát az .iso forrása igenis számít. Hiába írsz terjengősen, ha nem igaz amit írsz.

Kűggyé már egy tákolt windows elérhetőséget lécci. Annyira imádod ezt a szót.

(#125822) ddmb válasza Pyttawrx (#125820) üzenetére


ddmb
aktív tag

2. én pontosan tudom hogy miért van, nem kell itt lovagolni a szavaimon.
3. köszi a tanácsot, de már nem kell több kioktatás, hogy miért húzom onnan, miért nem eminnen. Onnan húzom ahonnan akarom, vagy ahonnan jólesik. Más is onnan szedi ahonnan akarja, nem pofázok bele. A félisten terelte mindenáron arrafelé a beszélgetést, hogy de miért nem MCT, pedig csak annyit kérdeztem, hogy lehet-e tudni egy gépről, próba nélkül, hogy tudja-e az NTFS-t UEFI alatt...

[ Szerkesztve ]

(#125823) Grave_444


Grave_444
nagyúr

Sziasztok!

Win10 létrehoz minden indításkor egy ideiglenes profilt.
Eleinte írta is, illetve létrehozott .bak nevű mappákat is.

"Nem sikerült bejelentkezni a fiókjába"

Magán a C meghajtón megvan az eredeti felhasználó mappája is.

Van valakinek ötlete? Ilyesmikkel próbálkoztam. [link]

(#125824) szilvásbukta válasza inf3rno (#125789) üzenetére


szilvásbukta
tag

Természetes, hogy rögtön ezzel indítanék, de sajnos nincs benne hibakód, ami mentén elindulhatnék. A szomorú arcos változatát látom, de az is ugyanúgy BSOD nem?
A QR kódot is megnéztem, hátha van benne valami hasznos... :DDD

Közben gondoltam egyet, és újrahúztam a gépet, de ezúttal csak a wi-fi drivert tettem fel, a többit hagytam, hogy leszedje magának, hátha jobbat talál. Sajnos nem nyert, ugyanaz a vége.

Még megpróbálkozom a Win frissítésekkel, hátha jön hozzá valami javítás, de ha az se válik be, akkor passz...

(#125825) #75501312


#75501312
törölt tag

Sziasztok,

Mikor várható az új update? Megvárnám vele a gép újratelepítést.
Érdemes USB-ről telepíteni vagy jó a reset és online frissítés is?

(#125826) Geth válasza ddmb (#125822) üzenetére


Geth
addikt

Próba nélkül nem egyszerű. Nem szokták reklámozni a gyártók hogy tudja/nem tudja, és olyanról se tudok, hogy lelkes emberek gyűjtögetnék ezt az infót valahol.

Konkrét boot próba nélkül esetleg a firmware file-t megnyitva pl. uefitool-lal a modulok között ha van valami olyan ami ntfs driverre hasonlít, akkor esélyes hogy tud bootolni ntfs-ről. Nyilván ugyanazt a verziót kell nézni, ami éppen flashelve van, hiszen a különböző verziók között ez a képesség változhat is (nekem az egyik lapnál az utolsó verzióba bekerült).

Én maradok a fat32-nél, az a biztos (nem mintha sűrűn telepítenék usbről). wim-et is magamnak gyártok, még sose ment 4 GiB környékére (perpill egy friss Pro ~3,4 GiB környékén van).

(#125824) szilvásbukta: Nem csak a hibakód a lényeg, gyakran a dump-ból (ami bsod esetén készül) derül ki pl. melyik driver okozhatta a hibát. Lehet pont a wifi :DDD

[ Szerkesztve ]

(#125827) szilvásbukta válasza inf3rno (#125818) üzenetére


szilvásbukta
tag

Igen, azt elfelejtettem írni korábban, hogy az eseménynaplót néztem már az 1. kékhalál után, talán azért maradt le, mert nulla hasznos infó volt benne.

Köszönöm a linkeket és tippet a BSOD View-ről, nem ismertem és nagyon hasznos! Kipróbáltam. Ezt a hibakódot tudtam kiszedni belőle: 0x000000EF (CRITICAL PROCESS DIED). Ez alapján azt gondolom, hogy a rossz driverekkel van a baj, de mi a fenét csinálhatnék, ha ezek a gyári driverei? :(( Várjak, amíg X idő után jön 1 javítás, aztán a javítás javítása és majd 10 patch-csel később talán működni fog? :(((

A BSOD View-en túl végigcsináltam [EZT] is, a Windows 10 SDK-val. Ezt kaptam: FAILURE_BUCKET_ID: 0xEF_csrss.exe_BUGCHECK_CRITICAL_PROCESS_99e7d0c0_ntdll!RtlDispatchException
Kicsi google után megtaláltam, hogy ez a "csrss.exe Ügyfél-kiszolgáló futásidejű folyamat", ezt nyilván nem tilthatom le szolgáltatások közt, mert elvileg laptopoknál ez az energiagazdálkodásért felelős folyamat...

Továbbra sem tudom, melyik driver okozhatja ezt... :W

[ Szerkesztve ]

(#125828) Geth válasza szilvásbukta (#125827) üzenetére


Geth
addikt

ezt nyilván nem tilthatom le szolgáltatások közt, mert elvileg laptopoknál ez az energiagazdálkodásért felelős folyamat...
Nem ezért felel, bővebben pl. wikipedian.
(Nincs olyan, hogy laptopoknál ezért felel, nem laptopoknál meg másért.)

(#125829) szilvásbukta válasza Geth (#125828) üzenetére


szilvásbukta
tag

Jogos! Félreolvastam. [ITT] az áll, hogy "A laptopoknál a csrss.exe folyamat az energiagazdálkodási sémától függ, amely a Vezérlőpult beállításaitól függ." és nem ez szabályozza. Szövegértés 1-es. :DDD

(#125830) ddmb válasza Geth (#125826) üzenetére


ddmb
aktív tag

köszi :) látszik kinek van ezen a fórumon a legmélyebb rendszerismerete

(#125831) Pyttawrx válasza ddmb (#125822) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

2. Ha tudok minek kérdezed? Akkor csak nem tudtad? Ha meg igen, akkor értelmetlen volt feltenni. :)
3. persze onnan szeded ahonnan akarod, nem attól legális vagy illegális, hogy honnan töltöd, hanem az aktiválás módjától függ. De ez sem újdonság számodra, csak leírtam.
az ntfs/uefit meg ki kell próbálni, az a legjobb.

[ Szerkesztve ]

(#125832) CB válasza King Unique (#125804) üzenetére


CB
senior tag

Aztaku! Akarom mondani: Teringettét! Erre nem gondoltam. Köszi. Kész is.

[ Szerkesztve ]

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#125833) zolee001 válasza szilvásbukta (#125829) üzenetére


zolee001
őstag

Task manager--GPU fül-3d Engine re nézz rá,amennyiben pl egy start menü megnyitásába 100%-ra ugrik (random) akkor a video kártya driver körül nézz szét
(dwm.exe a másik érintett process)
Amennyiben ez a hiba érintett

(#125834) jeni


jeni
félisten

Hello!
A Blue screen of death milyen esetben és mikortól aktiválódik Win10 alatt?

Már kezdek arra gyanakodni, hogy megszűnt ez a kékhalálosdi funkció a Win 10-ben.

A Windowson belül az újra indítás ki van kapcsolva és még se kapok ilyen jellegű hiba üzenetet. Egyszerűen kifagy a gép egérre hideg indítás során miután után jelszóval bejelentkeznék a rendszerbe.
A memória teszt 4x egymás utáni folyamatban meg volt, hibátlan. Hagyom így, van kép de utána kB. 20msp újra indul és onnantól viszont már nincs gond vele minden normálisan működik.

(#125835) ddmb válasza Pyttawrx (#125831) üzenetére


ddmb
aktív tag

2. én nem kérdeztem... :) annyit írtam, hogy nem szeretem a consumer telepítőt, mert nem kínálja fel hogy én válasszam ki a verziót.

(#125836) Pyttawrx válasza ddmb (#125835) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Teljesen felesleges is, hiszen, ha vettél másik verzióhoz licencet (kulcsot), akkor home-ből is tudsz pro-t csinálni 1 kattintásra. Ugyanúgy ha fent van a home, de te nem azt akarod használni, akkor beírod z új kulcsot, és Pro lesz telepítés nélkül. Ha nincs a géphez kulcs, akkor viszont itt is van választásod, ennél a consumer mct-s isonál

(#125837) ddmb válasza Pyttawrx (#125836) üzenetére


ddmb
aktív tag

nem tudom, nekem a Home és a Pro/Enterprise közötti átmenet nem működött... Pro és Enterprise között tudtam kölcsönösen aktiválgatni, de a Home-mal nem voltak barátságban... ez persze régebben volt, azóta változhatott

[ Szerkesztve ]

(#125838) Pyttawrx válasza ddmb (#125837) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

A home és pro közt is menni kell amúgy alapból, legalábbis nekem ment. :) Mondjuk én kb 6 hónapos távlatból beszélek, régen nem tudom, hogy mennyire ment. :)

(#125839) Doky586 válasza ddmb (#125837) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Már 1000x le lett írva: win 10 telepítőbe be kell másolni az ei.cfg filet (egy helyesírásilag hibás is jó) és megjelenik a bios licenszes laptopon is a választási lehetőség.

Az hogy a HOME verzió ne legyen benne a telepítőben hanem helyette Enterprise legyen benne, az az emberek 99%-nak nem megfelelő. Csak a nagy cégek rendszergazdáinak és a tolvaj Pistikéknek jó.

[ Szerkesztve ]

(#125840) ddmb válasza Doky586 (#125839) üzenetére


ddmb
aktív tag

... meg azoknak akik pusztán kíváncsiságból fel szeretnék rakni az Enterprise-t ;) :D

arról meg külön threadet lehetne folytatni, hogy ki, honnan, és mit lopott el az elmúlt évtizedekben, de inkább ne menjünk ebbe bele :N

(#125841) Pyttawrx válasza Doky586 (#125839) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Ezt nem is tudtam én sem, de igazából nem volt még sosem szükségem erre, valószínüleg ezért nem is érdekelt. Jó tudni, és igazából ennyi az egész ha jól olvastam:

Az f:\sources\ei.cfg tartalma ez a négy sor legyen:
[Channel]
_Default
[VL]
0

Ezután mentsük el az ei.cfg-t.

Megjegyzés:
Ha simán ezt a két sort írjuk bele, akkor is ugyanazt az eredményt érjük el:
[Channel]
Retail

ezzel gyakorlatilag készen is vagyunk és van egy olyan Windows 10 telepítőnk, amiben minden esetben 100%, hogy választhatunk a verziók közül
Köszönöm mindenestre, ha kellene már így is megoldom. :) :R

(#125842) Doky586 válasza Pyttawrx (#125841) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, akár egy Windows 7 Home Premium telepítőből is átmásolhatod, mivel win10-ben nincs ilyen verzió ezért kiadja a választási lehetőséget.
Ezen file funkciója már egy évtizede változatlan.

[ Szerkesztve ]

(#125843) Pyttawrx válasza Doky586 (#125842) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Nah még lehet van a fiókban egy win7 usb. :) igen az előző hsz-ben nyilván az f az nem fix, más betűjel is lehet csak elfelejtettem törölni, csak ha más is olvassa akinek új. :)

(#125844) szilvásbukta


szilvásbukta
tag

Kalandvágyból ismét újrahúztam szerencsétlen laptopot, hogy teljesen tiszta Winnel is lássam, mit reagál. Ezúttal kizárólag a VGA drivert tettem fel, mivel anélkül nincs alvó mód, és most nem a gép partíciójáról, hanem a gyártó oldaláról. Más driver már nem zavarhat be, net nélkül nem tudja leszedni őket... :DDD Ugyanúgy BSOD... Vagy a VGA driver szar (amire kezdetektől gyanakszom), vagy valamilyen hardver hiba... Kezdek kifogyni az ötletekből.

Érdemes lenne memtesttel meg egyebekkel szórakozni, vagy küldjem vissza gariba? :F

Egyébként 10-esből az Enterprise-t telepítettem minden alkalommal, mivel céges gép lenne, remélhetőleg ennek nincs jelentősége. Korábban hagytam lefrissülni 2004-es verzióra, most viszont a 1909-es van még rajta, szimplán azért, mert nem volt kedvem új bootlható pent gyártani - meg így legalább kijön az is, hogy nem a legújabb frissítésben van valami gikszer.

(#125845) Pyttawrx válasza szilvásbukta (#125844) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Esetleg leírod a gép pontos típusát? Mintha arról még nem esett volna szó. Cég ad is kódot az enterprise-hoz?

(#125846) D@niel


D@niel
addikt

Sziasztok,
windows-klónozás lehetséges? Adott egy asztali pc, amiben van egy 240-es HDD, eredeti windows-al, meg kb. 130 giga adattal. Vettünk egy 240-es SSD-t, ide kellene át tennem mindent.
Nem csináltam még ilyet, először arra gondoltam, hogy SSD beszerel, 100+140-es partíció létrehoz a gyári programmal, utóbbira rámásolom az adatokat, majd windows telepítés a 100-asra, de hátha egybe meg lehetne oldani.
Nem csináltam még ilyet, kissé ódzkodok az angol, és egyéb, lite verziós appoktól. Meg lettem bízva a feladattal, és tudom, hogy nagyon fontosak nekik a meglévő adatok.

[ Szerkesztve ]

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#125847) Lauda válasza D@niel (#125846) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Elég ha beszereled az új ssd-t és a macrium reflect programmal ráklónozod a wint. Ezután onnan bootolhatsz.

(#125848) szilvásbukta válasza Pyttawrx (#125845) üzenetére


szilvásbukta
tag

Egy Asus X509JA laptopról van szó.
Igen, ad. Munkahelyi gép, egyértelmű, hogy jogtisztának kell lennie.

(#125849) D@niel válasza Lauda (#125847) üzenetére


D@niel
addikt

Ennyi az egész? Esetleg tutorialt találok valahol? Magyar nyelvű? Kb. mennyi időt vesz igénybe? Jól gondolom, hogy klónozás után SSD-ről bootolva ugyanúgy fog minden kinézni, mint most? Tehát pl. asztalon a mappák ugyanott, háttérkép, stb.?

𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031

(#125850) #86564352 válasza D@niel (#125846) üzenetére


#86564352
törölt tag

Igen. Macrium Reflect programmal például többek közt. SSD gyártóknak is van klónozó programjuk adott esetben. A nagyon fontos adatok jól értem csak egy példányban léteznek azon az egy HDD-n? Mert akkor mégse olyan fontosak. :D Legyen biztonsági mentés.
Helyzettől is függ, ha nincs sok program telepítve, nem kell sok mindent beállítani akkor klónozás helyett egyszerűbb SSD-re egy tiszta telepítés és csak átmásolni képeket, egyéb fájlokat.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.