Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz pinnacle #17973 üzenetére
Hát ez elég szomoruan hallom, mert nekem is toshiba laptopom van satelite 750d-16k és nekem is elöjött w8.1 alatt friss telepités után a BSOD, ugyan erre a hibára hivatkozva.
Nekem ugy sikerült urrá lennem a problkémán, hogy letiltottam a frissitések telepitését, mert ahogy ráment valamelyik frissités egyböl kékhalál és boot loop lett a vége még a win asztalig sem jutott el, hogy bármit beállithattam volna.ÉS , az hogy ez a win10 alatt is megvan azzal az a baj, hogy ahogy olvasom nem lehet a frissitéseket letiltani, csak akkor hogyan lehet ezt a problémát kiküszöbölni? Ha felmegy a javitás elkezd kékhalálozni akkor hogyan telepedne fel rá a következő esetleg javitott patch vagy driver ha a win sem tölt be utánna?
Ezért nem mertem még feltenni a laptopra.Meg egyáűltalán, hogyan telepitsek fel bármit is , ha a gyártó oldalán még win8-hoz sincs driver nem hogy 10hez, máshonnan meg elvileg nem szereti a toshiba ha driver van telepitve.
-
peterk
senior tag
válasz pinnacle #17973 üzenetére
Eltávolítani úgy tudod véglegesen, hogy bebootolsz safe módban, hogy ne fagyjon ki. Aztán:
1. Vezérlőpult, eszközkezelő, és itt távolítsd el az eszközt.
2. parancssorban (keresés -> parancssor -> futtatás rendszergazdaként) írd be a következőt:
dism /online /get-drivers /format:table (ENTER)A parancs kilistázza a külső gyártótól származó eszköz driver inf fájlokat. Nézd végig a listát, látsz-e qualcomm provider nevű fájlt. Ha találsz, akkor az első oszlopban ott lesz az inf file neve "oemXXX.inf" néven, ahol az XX egy szám. Menj be a c:\windows\inf mappába, és keress rá erre a fájlra. Bele is nézhetsz a biztonság kedvéért, ez egy szövegfájl, és a fájl fejlécében kell lennie egy leíró résznek, ami utal az eszközre (qualcomm atheros mittudomén). Ha megvan, akkor töröld a fájlt, és egyúttal töröld az ugyanolyan nevű, de pnf kiterjesztésű fájlt is (tehát "oemXXX.pnf". Utána reboot.
Ha reboot után telepíteni akarja, akkor a driver a driver store-ban van (c:\windows\system32\driverstore\filerepository). Innen inkább ne kézzel távolítsd el. Van rá egy jó kis tool, DriverStore Explorer, innen töltheted le. Ez egy codeplexes tool, szóval nem kell tőle félni. Indítsd el, ki fogja listázni a driverstore-ban levő drivereket. A qualcomm, atheros szavak alapján meg fogod találni a drivert. Jelöld ki, és "delete package".
(Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy ha a drivernek van telepítője - a telepített programok között látsz valami qualcomm atheros driver megnevezésűt -, akkor természetesen a programok közül egyszerűen simán távolítsd el, és nem kell a fenti matatás. )
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
peterk
senior tag
válasz pinnacle #18009 üzenetére
Nos, azt írtad, hogy nem tudod, hogy hogyan kéne a windowsos drivert eltávolítani. Erre írtam lehetséges megoldásokat. Aztán nyilván, ha használni akarod a wifi modult, akkor le kell tölteni egy működő drivert és telepíteni. De, ha működik, akkor kár piszkálni egyelőre.
Az explorer a "minden program" között ott kell legyen. Vagy keresőbe beírod, hogy "internet explorer", és jobbklikk, és kirakod ahova akarod (menü, taskbar, desktop).
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Воланд
titán
válasz pinnacle #21980 üzenetére
lehet gyorsitani, mert az ms oldalarol le lehet szedni a media creation tool-t es lehet csinalni iso-t, vagy rogton azzal frissiteni. viszont erdemesebb megvarni, amig jelez, hogy lehet telepiteni a frissitest.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
pinnacle
nagyúr
-
raidx
őstag
válasz pinnacle #26762 üzenetére
Nekem ez adta vissza a Win 7-be megszokottat. Ez egy regfájl tartalma, Photo_viewer_Restore_Win10.reg a neve.
Windows Registry Editor Version 5.00
; Change Extension's File Type
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.jpg]
@="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"; Change Extension's File Type
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.jpeg]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.gif]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.png]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.bmp]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.tiff]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.ico]@="PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
King Unique
titán
válasz pinnacle #51824 üzenetére
Ez vsz egy régebbi alaplap lehet, ami még nem UEFI-s, hanem BIOS-os. Ha utóbbi, akkor sima Legacy boot van és a Win10 nyilván telepíthető eszerint is. Viszont ehhez nem árt megfelelően beállítani a boot sorrendet, jól elkészíteni a pendrive-os telepítőt stb. Mivel lett kiírva? Amúgy a hibára van a neten több találat
—►
[link], [link].(#51825) hito:
Nem tudom mi + hogyan van azon a tableten, de ha a GPT a baja, akkor nem Legacy módban bootol? Ha igen és aszerint akarod telepíteni, akkor át kell konvertálni MBR-re. Ehhez ezen hsz-ben van egy kis útmutatás."van rajta egy rejtett recovery partíció, azt nem akarom bukni."
Akkor a
diskpart
nem opció, mert az az egész lemezt ledózerolja. Ez esetben a boot módot kellene átállítani, ha lehet egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz pinnacle #51834 üzenetére
OK. A pendrive-ról történő telepítésnél lehetnek buktatók, de optikai lemezről már valóban mennie kell.
(#51835) hito:
Magának a pendrive-nak nem feltétlen kell GPT formátumúnak lennie, mert UEFI módban elvileg egy MBR + FAT32 paraméterű pendrive-ról is be kéne bootolnia a Win10-nek. De az említett program a harmadik opciót választva alapból GPT-t állít be biztos, ami biztos alapon. Viszont a BIOS/UEFI egyes, a bootolást érintő beállításaira valóban érdemes odafigyelni és pl. tisztán UEFI-re állítani. -
Popes
őstag
válasz pinnacle #52824 üzenetére
Ezeket megpróbálhatod futtatni rendszergazdai parancssorból:
Dism /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
8.1 alatt nekem szépen takarított, a 10-en még nem nagyon kellett használnom, most lefuttattam de a 6.5GB-ból most ez sem tudott faragni, de nálad esélyes egy pár giga.
Deus ex machina
-
margithid
veterán
válasz pinnacle #58632 üzenetére
Köszönöm!
Nálam amúgy 2 5.1-es lehetőség van, nálad is? Mi a különbség a kettő között?
Nem tudom, de az asztali gépem fejhallgató bemenete nem jó, amióta megcsináltam a creator updates-t, mozgatom a jacket akkor néha jó, néha nem.
Vagy lehet pont most lett hardveres hiba ott? -
-
raidx
őstag
válasz pinnacle #58636 üzenetére
Ez egy lassú folyamat. Kiszáradnak az elkók és a bootoláskori nagy igényt már nem tudja a táp kielégíteni. Egyszer csak bootolni sem fog. " előtte három vinyóval ment" ha lessz új tápod megint fog menni három vinyóval. Az egy prütty, hogy indul a BIOS. Rossz tápnál nem lessz prütty mert a power good jel nem fog megérkezni és nem indul a bios.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest