- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Poco X7 bemutató (videó )
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
pinnacle #145269 üzenetére
A lehúzóhenger tárolóját is ki kell üríteni/cseréni! Ugyanis az alapelv az, hogy a festékport keverik vasporral és ezt statikus töltéssel felviszik a papírra ott a lézer ráégeti, majd ami nem égett oda azt a másik henger ugyanilyen elven leszedi és egy gyűjtőbe tárolja. Nyilván a fémreszelék megviseli ezt is rendesen.Ha ez koszos akkor az utána következő görgők szétkenik. Átlagban 3-4db toner után a henger is csere!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #143263 üzenetére
Mint az előző válaszban már le lett írva, alapesetben nyilván kap áramot készenléti módban is a port, az eszköz, mivel az az alapértelmezett és normális működés. Ahogyan az is, hogy ha támogatja az eszköz (külső ház) a készenléti (standby) módot, akkor ilyenkor kikapcsol, a benne lévő HDD / SSD meghajtót leállítja, állapotjelző LED kialszik, stb. Ha a Gembird külső ház nem így működik, akkor nem támogatja vagy nem teljes körűen - állapotjelző LED kikapcsolásából nem feltétlen következik a meghajtó leállítása is - , amivel sok mindent nem lehet kezdeni, illetve eszköz firmware és nem Windows 10 specifikus, ennyi.
A készenléti mód normál működése az, hogy az OS-t ébresztve az eszköz utána ugyanúgy használható marad mint előtte, hiszen nem lett leválasztva, eltávolítva a rendszerből. Az meg nem meglepő, hogy ha készenléti módban nem állítja le a külső ház a benne lévő HDD / SSD meghajtót és az olyankor is működik tovább, akkor közben melegedik is, ahol a 39 °C azért annyira nem vészes, 50-60+ °C esetén lenne miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #143261 üzenetére
Nem veszi el.az aramot hanem az usb eszkoz is standbyba megy. Az 5 V ott marad az usb csatin hisz enelkul nem ebredne fel a gep ha egeret kattintasz vagy lenyomsz egy gombot a klaviaturan.
Amire te gondolsz azt csak biosba lehet beallitani, ilyenkor bekapcsolo gombbal lehet csak felebreszteni a gepet. Illetve az os-t.
Irtak hogy ezt az usb-s eszkoznek is tamogatnia kell.
Pl. nalam alvoba minden usb-s eszkoz halottnak latszik, eger nem vilagit, bill. nem vilagit, az usb-s hattertaramon is elalszik a led.
De az usb hubomon vilagit vagyis az ertelemszeruen teljes gozzel mukodik csak a csatlakoztatott cuccok mennek standbyba. -
King Unique
titán
válasz
pinnacle #143259 üzenetére
Nem világos miért kellene ezt így beállítani és így működnie, amikor az alvó módnak többek között pont az a lényege, hogy olyankor készenléti állapotban marad az OS (Windows 10) és egyúttal a PC-hez csatlakoztatott USB-s eszközök is, ha ilyenkor az USB-port tápellátása teljesen megszűnne, akkor az szép lenne pl. az USB only tápellátású eszközöknél, hirtelen megszakadna az adatkapcsolat és felcsatolt állapotban megfelelő leválasztás híján rossz esetben akár a fájlrendszer sérülése, adatvesztés, stb. is előfordulhat.
Amikor készenléti módban kikapcsol az USB-s eszköz, akkor sem feltétlen a port tápellátása szűnik meg és azért kapcsol ki, hanem maga az eszköz kapcsol ki azt célzó parancs hatására ha támogatja azt firmware szinten, ami a linkelt eszközkezelő energiagazdálkodási screenshotokon is oda van írva, mármint hogy eszköz és nem pedig port kikapcsolása. Amit az is jól szemléltet, hogy amelyik eszköz nem támogatja, az a PC/OS készenléti módba helyezésekor is működik tovább, világít rajta az állapotjelző LED, stb., vagyis az USB-port áramellátása ilyenkor nyilván nem feltétlen szűnik meg teljesen.[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #138241 üzenetére
Akár, ha egyéb mókolás nem történt. Azt meg csak tudod másik PC-n melyik termékkulcs lett megadva aktiválásnál, vagy ha nem, akkor kiderül ha a másikon már használva van.
Vagy ugye nem is feltétlen kell ezzel szórakozni, az előző válaszban világosan le lett írva, hogy ha van már azon a PC-n egy adott Windows 10-kiadáshoz digitális licenc, akkor automatikusan beaktiválódik és nem kell újból megadni a termékkulcsot, ami nem újdonság.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #138241 üzenetére
Ha már 1x aktiválva volt az a gép, akkor a megfelelő windows verzióval (PRO vagy HOME) aktiválja magát. Azt tudd, hogy milyen windows volt rajta, majd pendrive-ról tepeítsd a megfelelő OS-t, addig ne tedd netre ha nem szeretnél belépni az MS fiókba, ha igen, akkor ez a lépés kihagyható.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #138236 üzenetére
Komoly egy szerviz lehet az, ahol ilyen butaságokat csinálnak és terjesztenek...
• Az, hogy a legacy (CSM) és UEFI bootolási módok közül melyik szerint lehet telepíteni a W10-et, értelemszerűen attól függ mit támogat az adott asztali PC, laptop, azaz legacy BIOS-os vagy már UEFI-s, ha UEFI-s akkor UEFI only vagy van-e CSM mód is, stb.
• Az "UEFI-ben eltárolták az első kulcsot" pl. gyárilag Windows 10-zel előtelepített laptopoknál jellemző, azoknál van UEFI OEM Key, ellenben egyéb esetben nincsen.
• BIOS/UEFI OEM Key valóban fix és nem lehet módosítani, ellenben lehet akár másik termékkulccsal, digitális licenccel telepíteni, valamint az OEM licenctől eltérő kiadás telepítése is megoldható.
• Ha 1x már telepítve lett azon a laptopon a Windows 10 adott kiadása (Home/Pro/egyéb), akkor a hardverazonosító alapján generált digitális licenccel újratelepítésnél automatikusan beaktiválódik és nem kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, + UEFI OEM Key esetén szintén, azért sem világos miért kellett a KMS bohóckodás...
• A visszaállításhoz adott értelemszerűen a KMS "okosítás" eltávolítása, gépházban az alaphelyzetbe állítás, valamint a clean install is. -
törölt tag
válasz
pinnacle #136453 üzenetére
Más ötletem nincs sok. Az a furcsa, hogy néhánynál jól megcsinálta, másnál nem. Esetleg új profil alól megnézni, társítást alapra tenni, újratelepíteni a médialejátszó programot amit használsz. Általános mi atyánk ima, admin powershell parancssorba ez:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthplusz ezt a két linket találtam a témáról
Enable or Disable Thumbnail Previews in File Explorer
Clear and Reset Thumbnail Cache -
törölt tag
válasz
pinnacle #136428 üzenetére
Mappa opcióknál alapértelmezettre állítás. A filmes mappádra jobb klikk tulajdonságoknál rakd videóra. [kép]
a rendszertulajdonságok teljesítménynél is nézd meg a beállítást: [kép]
lemezkarbantartót, tárterület segédet ha futtatod nézd meg nem takarítja-e le a thumbnail fájlt, ha van külső takarító program ott isBuckey: először helytelen követelmény listát írtak, már módosították
a PC check eszközből is lesz új ami semmitmondó üzenet helyett kiírja konkrétan mi a helyzet
fórumokat elnézve mondhatták volna mielőtt user rohan ebayre TPM modult venni, csomó gép valószínűleg megfelel amúgy, csak be kell kapcsolni az adott esetben alapból kikapcsolt TPM cuccot, ami lehet fTPM, PTT
(szerintem sokan majd a Home változat telepítés MS fiók és internet feltétel miatt is kiborulnak majd)
nálam egy jó, egy gépnek régi a processzora az marad Win10-en, valami kevés feature érkezik majd arra is 2025-ig, pl. olvastam a Win11 képnézőjét elvileg megkapja a Win10 is, ilyen apróságokSkynet258: Mac, Win, Linux, Android, iOS mindegyiknek megvan a maga nyűgje és előnye, túl komolyan nem kell venni ki mit használ
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #131520 üzenetére
Nincs valami ötletetek, mi tölthet be a bejelentkezés után 30-35mp-el, ami alapra állítja a színeket? Arra gondoltam, mégis a Volumouse kavar be, mert maradtak bejegyzések, amiket csökkentett módban sem tudok törölni. Igaz ez pont az unistaller, aminek azért kicsi az esélye. Azért mégis, hogy tudnám törölni?
-
Geth
veterán
válasz
pinnacle #131466 üzenetére
Isten ments! A kategorizálatlan egybeöntött káosz az nem áttekinthető.
Nekem kábé harmadennyi app van kitűzve
Azoktól eltekintve amit az életbe nem nyitnék meg (pl. 3D megjelenítő), ott van egy adag amit nem fogok kitűzni mert kábé egy évbe egyszer nyitom meg (pl. Realtek), aztán vannak amiket gyorsabban érek el máshogy (pl. gépház); a maradékot pedig böngészőben oldom meg.
A kevesebb itt több. Illetve én mindent megtalálok egy pillanat alatt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #129095 üzenetére
Mármint ha az ezen leírásban szemléltetett funkcióra célzol, akkor annak Enterprise kiadás esetén is lennie kell, max. alapértelmezetten nincsen bekapcsolva. Ha nálad nincsen ilyen, akkor lehet csoportházirend / registry szinten lett letiltva az admin által.
Ez még a korábbi eset és a vállalat nem licenceli tovább a laptopra telepített Enterprise kiadást? Ha igen és van Pro kiadáshoz érvényes termékkulcs, akkor megoldható az Enterprise
—►
Pro downgrade akár újratelepítés nélkül is, erről is volt már szó itt, lásd egy másik válaszban leírtakat.[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz
pinnacle #129005 üzenetére
Csatlakozom Sub-ZeRo-hoz, a TC-nek van egy kiváló csoportos átnevező modulja:
Itt csak egy példa van, eredeti név+ 3 számjegyes sorszámozás. Az első szám akármennyi lehet, azaz folytatható is a számozás egy adott szám után, vagy ki is hagyható egy tartomány, ha az kellene. A név is elhagyható, vagy bármilyen saját név is beírható. Rengeteg a funkció, érdemes megnézegetni, bár én még a keresés és csere lehetőséget szoktam még időnként használni.
Megjegyzés: a kiterjesztést automatikusan odateszi, itt nem látszik, mert a példában véletlenül egy könyvtár lett kiválasztva.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #129005 üzenetére
Az irfanview is tudja csoportosan számozni és ha így állitod be, akkor olyan sorrendben lépteti, ahogy most vázoltad. 1 után 2 jön és nem 10, 11.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #128517 üzenetére
Hát mondjuk azért, mert Enterprise kiadást normál esetben mennyiségi licencszerződés, konstrukció keretében lehet vásárolni és használni jogtisztán, ami értelemszerűen szervezeteknél (pl. intézmények, cégek) reális, nem otthonra magánszemélyeknek. Az utóbbinál kiskereskedelmi forgalomban alapesetben a Home és Pro kiadás ( + itt a Workstations, de az felesleges otthonra) a reális és jogtisztán beszerezhető. Persze vannak "egyéb" megoldások is, meg a virágboltból beszerezhető kb. bármi, csak az ugye nem éppen legális.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #128502 üzenetére
Megnézed és eldöntöd, hogy az egyes kiadások funkciói közül neked mire van szükséged és az alapján választasz. De egyébként otthoni használatnál normál esetben a Home és Pro kiadás (+ oktatási intézményektől az Education és Pro Education) reális és bőven elegendő azoknak a funkciói, pláne a Pro kiadásé. Illetve Enterprise kiadást magánszemély otthon normál esetben eleve nem is használhat legálisan, max. ha esetleg az adott intézmény, cég biztosítja a (további) licencelését, de az esetedben nem derült ki a leírtakból.
Ha az utóbbi nem teljesül, akkor az Enterprise helyett Home/Pro kiadást használsz, annak megfelelő licencet, termékkulcsot vásárolsz otthonra, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #128498 üzenetére
Esetedben mit jelent pontosan ez a "Vállalti laptopot vennék", munkahelyeden egy céges gépet akarsz megvenni otthoni használatra, a rátelepített Enterprise kiadás licencelve van, illetve lesz a továbbiakban?
Olyan van magán, illetve otthoni használatra, hogy "üzleti" laptop és azon előtelepített formában pl. W10 Pro kiadás, de az Enterprise nem rémlik.
Attól, hogy telepítve lett arra a laptopra egy W10 Enterprise kiadás, nyilván lehet egyéb kiadást, pl. Pro kiadást is telepíteni, akár downgrade-elni arra, még W10 Home/Pro kiadással előtelepített gépek és BIOS OEM Key esetén is megoldható másik kiadás telepítése, stb., nem újdonság egyik sem.[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
pinnacle #128146 üzenetére
? Az Excel alapból tartalmazza a Visual Basicet (az a makró nyelve), nem kell külön letölteni sehonnan. A fenti hibaüzenetnek millió oka lehet, a teljesség igénye nélkül:
- a makróban van egy hálózatos hivatkozás, ami egy másik gépen nem működik (mondjuk nincs ugyanaz a hálózati meghajtó felmappelve)
- olyan adatbázis konnektort használ, ami az adott gépre nincs telepítve, vagy nem jól vannak a jogosultságai beállítva
- különböző nyelvi környezetekben használva ugyanaz a makró hibás működésre futhat (pl angol nyelvű excelben írt makró nem fut a "regional settings" különbözősége miatt egy magyar excelben)
- verzió inkompatibilitás (igen, van ilyen a Microsoft világban is)
-
OldMike
őstag
válasz
pinnacle #126400 üzenetére
Programot nem tudok ajánlani, de kipróbáltam a Total Commander mappaszinkronizáló parancsát. Sajnos arra, amit szerettem volna - meghajtók szinkronizálása - közvetlenül nem jó, de kiválasztott mappát (bele kell menni, az egyszerű kiválasztást nem kezeli) az összes almappájával együtt képes összehasonlítani - igény szerint szinkronizálni - egy másik, hasonló tartalmú mappával.
Én a biztonsági adattárolásra használt külső HDD-t szinkronizáltam a gépben lévő adat HDD-vel. Szerencsére csak kevés mappa tartalma szokott rendszeresen módosulni, ezeket kell csak vizsgálnom és szinkronizálnom.42LM660S
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #126369 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, amiről már szintén volt szó itt pl. ennél az esetnél.
De nem azt írtad, hogy az új HDD-re is Windows 10-et telepítettél, ha igen, akkor miért akarod törölni a telepítésnél a rendszer számára létrehozott partíciókat?
Vagy ha most formáztad a HDD-t és csak adattárolásra akarod használni, nem pedig rendszermeghajtóként, akkor ugye miért telepítettél rá Windows 10-et.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #126365 üzenetére
Ha letiltottad a hibernálást, akkor gyorsindítás sem lesz, mivel az utóbbi működésének feltétele az előbbi bekapcsolt állapota. De kérdés, hogy ezt most melyik rendszer alól nézted és a fájlok másolásánál is le volt-e tiltva, stb.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #126363 üzenetére
Most az új HDD-re először telepítettél egy Windows 10-et és utána másoltad rá a fájlokat, vagy a másik HDD/SSD meghajtóról futó Windows 10 alól és utána telepítettél, vagy mi van?
A mappa eltűnése akkor reális, ha be volt kapcsolva a gyorsindítás, úgy másolva a fájlok a HDD-re, majd leállítva a Windows 10 és a HDD másik Windows alól piszkálva, lásd más esetét. + Ha a CHKDSK lefutott a bootolásnál, akkor fájlrendszerhiba / lemezhiba esetén az is lenullázhatta, eltüntethette.
Ha UEFI/GPT séma szerinti Windows 10-telepítés, akkor alapesetben a Windows Boot Manager opció van a boot lista 1. helyén.
Ha eleve van SSD-d és arra Windows 10 telepítve, ami jól működik és oké az SSD állapota, akkor szvsz felesleges a tárolónak szánt HDD-re is telepíteni +1 db Windows 10-et. Vagy ha már igen, akkor pl. az előbb említett gyorsidítást javasolt kikapcsolni, vagy Shift + leállítás módszert / újraindítást használni a normál leállítás helyett, stb. Bár ha a Metro Bootloader az aktív és ott van mindkét Windows 10 indítóbejegyzése, akkor a másik indítása előtt történik +1 újraindítás, hogy ne legyen gond a bekapcsolt gyorsindítás miatt. Vagy másik lehetőség a másik Windows 10 telepítése helyett inkább teljes rendszermentést készíteni a meglévő telepítésről a Windows 10 beépített eszközével / külső programmal, ahol ha egyáltalán nem bootol a rendszer, vagy elszáll alatta a HDD/SSD, akkor a Windows 10 telepítőjét / külső program WinPE/WinRE változatát pendrive-ról bootolva a korábbi mentésből 1:1-ben helyre lehet állítani, akár másik lemezre is.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #126323 üzenetére
Újra próbáltam, most gond nélkül települt. Érdekes, hogy mi a fene tud már a BIOS-ban is VGA hibát okozni. Októberi frissítés nem megy fel magától. Érdemes erre frissíteni, vagy valami gond van vele, ezért nem települ automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #126315 üzenetére
Azért próbáld ki, amit írtam, mert lehet, hogy egy szintén 2013-as driver-t tett fel, de nem ugyanazt a build-t. Persze, ha biztosan tudod, hogy a régi és az új build ugyanaz, akkor tárgytalan.
Zaji
Beépített lehetőségről nem tudok, de vannak külső progik a feladatra és ezeknek Portable változatai (nem kell telepíteni őket).
AnyBurn Portable | CDBurnerXP Portable | InfraRecorder Portable[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #126313 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a régi driver maradt. Akkor nem tudom mi lehet a gond. VGA tönkremehet frissítéstől?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
pinnacle #125217 üzenetére
A foxit nem felfelé lóg át, hanem oldalra. De most a legutóbbi frissítéssel ebben a percben nem tudtam belőle kihozni.
Most átrendeztem a monitorokat és nekem is ugyanúgy átlóg a Firefox felfelé.
Discord és foxit oldalra szokott.Vivaldi böngésző úgy tűnik nem lóg át felfelé.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
pinnacle #125213 üzenetére
Átlóg az egyéni ablakfelület. Foxit reader is csinálja, meg még pár app. Akár Discord is tud átlógni 1-2 oszlopot.
Engem is zavar de nem foglalkoztam még vele.Eddig kizárólag azoknál az appoknál van gond, amelyek nem az alap Windowsos ablakkeretet használják, hanem próbálnak csicsázni.
Pl. Internet Explorer 11 nem kéne átlógjon. A többi az szerintem mind saját. Mondjuk még a Firefoxtól várnám el, hogy ne lógjon át.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz
pinnacle #125196 üzenetére
Gépházból állítva is így lesz?
Két dolgot tudni kell. Egyrészt van egy hardveres sorrend, nálam pl. az első DVI a GTX1070-en. Mindig az az első, amin az UEFI/BIOS látszik.
A másik, hogy HDMI, Displayport leválasztja magát a monitor kikapcsolásakor.Ennek ellenére a Windows kb. a 7-től felfelé van olyan okos, hogy megjegyzi mi hogyan van, és boot után berakja olyan sorrendbe őket, ahogy te állítottad. (tehát én már a Displayportos monitoron gépelem be a jelszavam, pedig a forog a pötyike még a DVI-on volt)
A képeden ha jól látom nVidia vezérlőpult van.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
pinnacle #124896 üzenetére
Azt nem tudja de ha írsz egy scriptet vagy mit akkor a billentyűparancsaival ez megvalósítható.
Nem tudom ezt hohyan lehetne, az luxus hogy a feledadatütemezőt erre használni? Azért van, szerintem guin is kivitelezhető.
Vagy begyorsgombozod és akkor bill-ről is lehet vezérelni. Valahogy biztosan lehet automatizálni.
Szerintem a step 1 az nagyon finom, bár ez egyéni ízlés, nekem 5 és 10 a lépés. -
válasz
pinnacle #124894 üzenetére
Hacsak nem valami egzotikus menükbe lehet turkálni a gyári szoftverrel, én igen ajánlom [ezt a külső szoftvert.]
Mindent tud ami a monitorral kapcsolatos és ajándékba kapunk egy Linux feelinges hangerőikont a tálcán amire egérrel ráállva és scollozva a hangerő változtatható.
Speciel ez nekem nagyon hiányzik a Winből.
Csodás kis program.
A moniornak támogatnia kell a DDC controllt de ezt az utóbbi 15-20 évben gyártotak tudják, a tiédet is így vezérli a gyári szoft.
Még valami, Winen nem tudom hogyan kell lecsekkolni a hogy a DDC elindul-e a rendszerrel, lehet ez a baja, nem fut a ddc modul vagy minek nevezzem amin keresztül a szoft kommunikál a monitorral.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #123323 üzenetére
Miért oda akarsz menteni a C-n, miért nem a saját felhasználói mappádba?
Amúgy a hozzáférési engedélyek állítgatásával, vagy xy live rendszer alól (bővebben), de rendszermappáknál nem javasolt elpiszkálni, illetve a Program Files (x86) mappa tulajdonosa a TrustedInstaller, nem véletlenül.[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
-
-
moseras
tag
válasz
pinnacle #118941 üzenetére
Üdv!
Emlékeim szerint a Win32-ben írt programok egy részével volt gond, és talán még ma is van, ha a skálázás nem 100%.
Win8-as cikk még 2012-ből:
https://www.hwsw.hu/teszt/49505/microsoft-windows-8-kijelzo-skalazodas-felbontas-dpi.html
Modern (UWP ?) alkalmazásokkal nincs, és tudtommal nem is volt gond.
Ki kell próbálni a használni kívánt Win32-es alkalmazást nem 100%-os skálázással.
-
vlevi
nagyúr
válasz
pinnacle #118941 üzenetére
Sose lesz tökéletes.
UWP-ben, és abban a néhány Winapi programban, ami erre már fel van készítve, működik a dolog, mert ezesetben az alkalmazás natív méretben fut, a nagyítás nagyjából úgy történik, hogy nagyobb betűméretet, ikonokat, satöbbit használ az alkalmazás. Normálisan sajnos nem tudom leírni, de kb ez a helyzet.
Más programoknál viszont ez nem működik, ezért ott a Windows nagyítja fel a képet, kb úgy, mintha te paintban ránagyítanál. Ettől lesz kockás szélű, homályos, szutyok. Annyira, hogy ha most előveszem a Visual Studio-t, és csinálok egy vadiúj Winforms alkalmazást, akkor a képernyő, betűméret mértékegysége a pixel. Abból csak úgy lesz felskálázás, ha 1.25 pixelt jelenít meg a Windows 1 helyett, mert a megírt programot nem. A Windows intéző átáll az új, nagyobb betűméretre, de az elindíott alkalmazás az marad az eredeti betűméreten, csak a Windows nagyítja fel az ablakot 125%-al.
IOS-en, Androidon azért működik ez a dolog tökéletesen, mert ott csak az újabb fajta, az UWP-re hasonlító alkalmazások vannak, amik dinamikusan méretezhetők, ott a felbontás nem fizikai, hanem logikai mértékegységen alapul, Windows alatt sajnos a programok jelentős része még mindíg a régi Winapi-ra épül, ott pedig nem nagyon volt szempont a méretezhetőség. -
-
válasz
pinnacle #118252 üzenetére
Az lcd monitorban a háttérvilágítást biztosító neoncsövek fényereje ha túl nagy és nem tudod lejjebb venni, azt pc oldalon nem lehet megoldani. Ha a fólia túl sötét akkor még feljebb tekerheted a fényerőt..
Ámbár én is a monitor (nem a pc) menüjében néznék először szét. Esetleg 14 napon belül visszaküldeném és más típus után néznék..
-
-
válasz
pinnacle #115589 üzenetére
Szerintem ezt félreérted/félreérthető amit kiírtak. A retail kódot annyiszor és annyi gépen aktiválod, ahányszor csak akarod. A lényeg, hogy egyidőben csak egy gépen. Az oem más tészta, ott elvileg alaplapcsere esetén már új kódra van szükség, de általában még akkor sem, ez helyzet függő. Az viszont bevett szokásuk, hogy nem retailt küldenek elsőre, hanem VL kulcsot. Ilyenkor kérni kell (ajánlott) másikat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pinnacle #115934 üzenetére
Én gondoltam, és utaltam is rá, hogy az egy téves, vagy félreértett infó lehet.
Nem létezik olyan retail, amit csak egyszer lehet aktiválni. Ha a gép retail-t ír, az retail volt mindig is, ha software-codes-tól van, ha máshonnan, tök mindegy. Azt bármennyiszer lehet aktiválni, természetesen csak 1 gépen/alaplapon. Másik gépen/alaplapon csak a kulcs szabályos leválasztása után.
Szerintem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #115621 üzenetére
Software Codenál lehet rosszul tudják, hogy a Retailnek árult kulcs nem is Retail valójában. Másik gépen, amit másik Microsoft fiókkal használok, aktiváltam korábbi kulccsal a Win10-et.
Előző gépet visszaállítottam, Microsoft fiókból is eltávolítottam.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Gondolom ez inkább csak tipp, találgatás, mert konkrét információ nincsen róla, ami alátámasztaná. "Ott" lehet nincs különbség OEM / Retail között, de normál esetben nyilván van...
Illetve normál esetben nincsen limitálva egy OEM / Retail kulcsnál az aktiválások száma, meg az utóbbi másik hardveren is használható, ha az előzőn deaktiválva lett. Ha digitális licenc van az adott hardverre vonatkozóan, akkor meg nyilván kb. 0-t számít, hogy formázva lett-e merevlemez, mert attól a digitális licenc nem fog törlődni.
-
válasz
Már írtam neked, hogy mi a különbség az OEM és Retail közt.
OEM: hardverhez kötött licenc, csak azon a gépen érvényes, amin először telepítették. át nem helyezhető, a hardver jelentős megváltozásával érvényét veszti (ezt már meg lehet oldani)
Retail: személyhez kötött licenc, azaz xy tulajdona, szabadon költöztetheti egyik gépről a másikra, szabadon cserélgetheti a hardver komponenseket, csak az a megkötés, hogy adott pillanatban csak a licencben kötött számú példány lehet aktív egyszerre. (általában 1 vagy 2.) ha új gépet veszel, ráteheted, de a régin nem használható tovább.
Szerinted 1500Ft-ért kapsz licencet, ami legális? Ugye nem kell megint körbe járni?
Reatil-t vegyél NE OEM licencet -
válasz
pinnacle #115565 üzenetére
Üdv!
Nem feltétlen áll szándékomban ezt a témát tovább ragozni, de hogy az adott parancssort futtatva mit dob a rendszer, az nem feltétlen mérvadó. Itt a saját példám: [link] [link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
válasz
pinnacle #115536 üzenetére
"mi is a Microsoft véleménye erről?"
Lényegtelen, mi a ms véleménye, ezt már sokszor kitárgyaltuk. Az eu jogszabályok felülírják a ms szabályait. Magamat ismétlem: Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (
ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében.(#115503) asynur
"Windows 7 Ultimate -et küldtek, refundolták nem tudtak helyette rendes 10-est küldeni.
Magyar eladótól megpróbálkoztam hasonlóan olcsó kulcsok beszerzésével itt pedig Win 8 retailt-t kaptam."Nem probléma, nyugodtan aktiválhatod vele a winedet. Vagy nem ez a célod? Csak retail legyen. De ennyiért még a MAK is megéri.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
King Unique
titán
válasz
pinnacle #115063 üzenetére
Azért nincsen nálad ott PC-n, mert vélhetően kikapcsoltad a hibernálást. Ha ki van kapcsolva, le van tiltva a hibernálás, akkor nyilván gyorsindítás sincsen, mivel az utóbbinak feltétele a bekapcsolt, engedélyezett hibernálás. Vagyis rosszul emlékszel, nem helyezték át.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Synology NAS
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Horgász topik
- Windows 11
- További aktív témák...