Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126501) movax válasza ledgeri (#126496) üzenetére


movax
őstag

"Mi a windows hangvégpont-építő, és miért kér 25%-nyi CPU-t?"

Ezért kell angol windowst használni, az legalább érthető.

(#126502) King Unique válasza arcitec (#126500) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha hibát talált az SFC/DISM, akkor az nyilván nem jó, normál esetben nem kellene, vagyis már ez sem stimmel.
Itt nem a szokásos pendrive-ról történő telepítésről, hanem a Windows alól indított funkciófrissítésről, build uograde-ről volna szó, ami normál esetben gond nélkül lefut. Pár-néhány hete mostanában én is frissítettem több 1909-es rendszert 2004-re WU-val, MCT-vel, ISO-val egyaránt és gond nélkül lefutott mindegyiknél az upgrade folyamat. Persze ha egyeseknél ilyen-olyan külső program, illetve a rendszerbe magát totál beevő és nem feltétlen a problémamentességéről híres külső AV van telepítve ami gondot okozhat a frissítésnél, + nem megfelelő eszközillesztők (driverek), + a rendszerfájlok ellenőrzésére/javítására szolgáló parancsok is hibát dobnak stb., akkor nem meglepő, ha sikertelen... :U Meg az esetedben előzőleg le lett írva, hogy a Symantec megfelelő eltávolítása után kellene újrapróbálni az upgrade-et, de a javasoltak ellenére mégsem így történt, ahol így + 1 lehetséges hibalehetőséggel pláne nem meglepő, ha sikertelen volt.

[ Szerkesztve ]

(#126503) lanszelot válasza King Unique (#126493) üzenetére


lanszelot
addikt

win7 esetén volt, nem tudom w10 esetén hogy van: tehát w7 hálókártyához regisztrálódik, azaz ha a hálókártyát átrakod másik gépbe, azon is érvényes lesz az a w7, így lehetett felújítani a gépet, és nem kellett újra w7-et venni. /régi alaplapokon nem volt hálókártya,se hangkártya...stb/
Igaz, ha tönkre ment a hálókártya akkor meg új w7-et kellett venni.

2000Km-re vagyok a w7 product key-től, ezért nem. Mivel telepíteni kellett a w7-et, már gyorsabb az upgrade mint ha kiolvas,usb készít, gyalu, telepít.
így csak elindítom, ha lesz időm ülni felette, és kész.

Hol lehet látni, hogy aktiválva van-e
A pc-en csináltam egy sd kártyás w10-et nem olyan rég, tesztelni az akkori frissítést, mert rengeteg /mint kiderült fake / hír keringett.
No, ha ezzel indítom a MBP-t akkor nekem teljesen más mint neked, és sehol sincs, hogy aktiválni kellene.
Az a w10 a MS oldaláról van letöltve, a pc-s w10 el töltöttem le. Tehát eredeti, viszont elindítottam a PC-men, de MBP-be indítva újra kalibrálta magát vagy 15 percig.

Megtaláltam: digitális licenccel aktiválták
Hmmmm, ez érdekes, ezen csak w7 volt. De sose lett upgrade-olva. /holnap akartam/

[ Szerkesztve ]

(#126504) arcitec válasza King Unique (#126502) üzenetére


arcitec
addikt

Nem értem mindig félre értelmezed az írásaim már elnézést és bocsánat, hogy leírtam.
De akkor pontosabban fogalmazok.
1. SFC és DISM próbálkozások voltak eredménytelenül. Lefuttattam 2 variációt is nem történt semmi érdemleges.
2. A win frissítő telepítést letöltöttem , ahogy írtad, kibontottam , elindítottam lefutott.
Tehát ez rendben is lenne.
3. Továbbra is indul a 2004 telepítése. Nem sikerült. Mint írtam letölti , kilép, újraindul , kék képernyőn telepít most már túl megy a 21%-on de nem sikerült így sem. És nem indítottam el és nem is értem miért nem áll le vele. Indul a gép, és végtelenbe akarja a telepítést csinálni ismét elkezdené és ismét nem sikerülne és minden kezdődne elölről.
Nos normálisan jelezné, hogy mi a gond.Miért nem lehet ha nem tudja kijavítani.Hiszen tudja hol akad el és min. A Symantec eltávolítását meg nem értem miért kell rajta a lovagolni - a szokásos rendszergazdai hozzáállás (elnézést) már megint csak a kifogás. De le fogom szedni. De ha akkor sem sikerül akkor mit fogsz mondani. Bizton az ÖN készülékében van a hiba.Persze hogy nem a windowsban. És azt írod pláne, hogy nem sikerül ne má. Minden működik,minden frissítés működik letöltés stb, csak a 2004 a szar szerintem mi más.
CSak nem értem miért kell erőlteni ha nem akarom . MIÉRT NEM LEHET KIKAPCSOLNI.
Na ja mert telepítve van a Symantec. Csak jelezem a távmunkát nem engedélyezik nélküle.
Mindegy is . Lesz majd egy szűz telepítés , ha semmikép nem lehet túljutni ezen a szarakodáson. Nonszensz.

[ Szerkesztve ]

(#126505) ledgeri válasza movax (#126501) üzenetére


ledgeri
nagyúr

... most, hogy ez így néz ki, csak és kizárólag rajtam múlott?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#126506) arcitec


arcitec
addikt

Csak ki lehet kapcsolni a 2004 frissítését és mily egyszerűen pláne úgy , hogy a biztonsági frissítések maradnak.És semmi ismeretlen regedit turkálásra nincs szükség.

Rendszergazdai fiók használatával kattintson a Start> Beállítások> Frissítés és biztonság elemre . Kattintson a Speciális beállítások linkre . A Frissítések telepítésének kiválasztása részben válassza a legördülő mezőket a funkciófrissítések 365 napos, a minőségi frissítések 15 napos elhalasztására.
;)
Csak hogy ne legyen félreértés a biztonsági frissítés az működik, az nem lett kikapcsolva.

U.I: És csak azért is ki fogom derítni miért nem települ a 2004 és csak is csak az nem. Na ja és pláne a Symantecet is megnézem. Vicc ha az lenne a gond és nem javítanak..

[ Szerkesztve ]

(#126507) King Unique válasza arcitec (#126504) üzenetére


King Unique
titán

1. Az SFC és DISM esetén az lett volna a lényeg, hogy talált-e, javított-e valamilyen hibát. Ez hogy eredménytelen volt a próbálkozás, így önmagában nem sokat mond azon kívül, hogy a funkciófrissítés nem sikerült...

2. De hisz pont az volt eddig leírva, hogy nem futott le rendesen, teljesen a funkciófrissítés, illetve ISO-val az in-place upgrade... A lefutott azt jelenti, hogy teljesen és sikerült a művelet.

3. Ha egyszer elkezdi a Windows Update a funkciófrissítés telepítését és az sikertelen, akkor nem meglepő, ha utána újrapróbálja, amiről már volt szó előzőleg... Mármint mit jelezzen itt külön? :F Ilyenkor ha sikertelen szokott lenni, akkor pl. a gépházban ott van a hibakód a frissítési előzményeknél, valamint létezik pl. eseménynapló is, ahol meg lehet nézni. A Symantec eltávolításán meg azért kell lovagolni, mert az ilyen egyes 3rd party AV-k miatt tipikusan lehet sikertelen frissítés, illetve sikertelen funkciófrissítés, sikertelen rendszer-visszaállítás stb., ami már le volt írva többször. Ha ezek után sem sikerült ezt megérteni, az már a te bajod, de attól még létező jelenség...

4. Az egyik előző válaszban világosan le van írva, linkelve, hogy milyen módszerekkel lehet a funkciófrissítést késleltetni, akár célverziót kiválasztani stb. Vagyis nem világos ez megint miért is volt kérdés... :F A korábbi módszer, a gépházban történő halasztás pedig az újabb Windows 10-verzióknál már nincsen ott, bár 1909 esetén még lehet. Az előbbi miatt volt javasolva a WUfB, aminek használata Pro kiadásnál eleve adott és az amúgy a helyi csoportházirend, nem a registry-ben kell turkálni...

[ Szerkesztve ]

(#126508) King Unique válasza lanszelot (#126503) üzenetére


King Unique
titán

Az aktiválásnál tudtommal leginkább az alaplap számít, illetve ha alaplapcsere történik, vagyis jelentős hardvermódosítás, akkor lehet Windows 10 esetén is újraaktiválásra szükség. Valamint mint már le volt írva, Windows 10-nél van digitális licenc hardverazonosító alapján, ott nem kell újratelepítésnél termékkulcsot, megadni, mert automatikusan aktiválódik, stb. + Gyárilag Windowszal előtelepített gépeknél, vagyis BIOS OEM Key esetén, de ez a jelen esetnél elvileg most nem aktuális. Ez a "w7 hálókártyához regisztrálódik" és újratelepítésnél nem kell termékkulcsot megadni viszont nekem új, van esetleg erről valami hiteles infó? :F :))

Normál, PC-s környezetben az van, ami le volt írva, illetve linkelve, Az, hogy MBP-n mi és hogyan működik, nem működik, vagy másképpen, az már más dolog, passz. :D A telepítésnél az innen letölthető ISO-nál az aktiválás ablak alapesetben eleve megjelenik, akkor nem szokott, ha pl. az előbb említett eset, vagyis BIOS OEM Key van. Na de MBP-nél, Windowshoz? :Y
Ha a W10 telepítése után a gépházban ott van a digitális licenccel aktiválták, akkor oké, technikailag sikeres volt az ingyenes váltás, illetve aktiválás. Bár az most nem teljesen világos, hogy ez az MBP-n, vagy a PC volt, mert ha az utóbbi és ott már tartozik az adott Windows 10-kiadáshoz digitális licenc, akkor az új telepítés, új Windows 10 simán beaktiválódhat azzal is. :))

[ Szerkesztve ]

(#126509) lanszelot válasza King Unique (#126508) üzenetére


lanszelot
addikt

Ma azért regel alaplaphoz. Mert azon van a hálókártya.
Régen csak windowst nem vehettél, hardwert is kellett venni, csak úgy vehetted meg, és csak MS tanúsítvánnyal rendelkező boltban. Ott mondták, hogy azért a minimum a háló kártya mert arra regel, és így is volt.
Halokártyával vettem meg, és az új gépbe beraktam a régi háló kártyát és nem kellett újra windowst venni.
Ma már hogy szeded le a háló kártyát az alaplapról?

Félre értetted.
MBP nem lett még w10 rá aktiválva soha se.
De SD kártyán van egy w10 em /pc-n használtam/ , most csak úgy kipróbáltam, bedugtam SD kártyát MBP -ba , és arról inditottam, és online regelt, és nem kért semmit, pedig nem volt w10 rajta.
Tehát valahogy azt mondta a w10 hogy rendben.
Van net elérése, nem humbug windows, MS oldaláról lett letöltve pár hónapja.
Nem tudom hogy lehet hogy aktiválta magát.

(#126510) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Új HDD-re átmásoltam a fájlokat, ezen nincs megosztva, mégis továbbra is látható a hálózatban Ez, hogy lehet? Korábbi HDD is E volt, ezért neveztem át az újat is erre, de gondolom ez még kevés a megosztáshoz.

(#126511) Geth válasza lanszelot (#126509) üzenetére


Geth
addikt

Ma azért regel alaplaphoz. Mert azon van a hálókártya.
Nem a hálókártyához (mac address) van köze, szimpla gugli keresés: Windows 10 Digital License explained

[ Szerkesztve ]

(#126512) King Unique válasza lanszelot (#126509) üzenetére


King Unique
titán

Ez egyre cifrább. :)
Én úgy tudom, hogy Windowst otthoni használatra eddig, illetve korábban is lehetett kiskereskedelmi forrásból önállóan venni, amihez nem kellett semmilyen hardveres árukapcsolás, hálózati hártya. Meg lehetett hardverre előtelepítve, azzal együtt forgalmazva is, de akkor kompletten a géppel együtt, nem szimplán hálókártyával. Az aktiválás, az aktivált állapot szempontjából meg eleve leginkább az alaplap számít, illetve annak cseréje. Újratelepítésnél meg BIOS OEM Key, valamint digitális licenc megléte esetén nem kell újra termékkulcsot megadni és fog automatikusan aktiválódni a Windows, ahol az előbbi pl. W8.X, 10 rendszerekkel előtelepített UEFI-s hardvereknél, az utóbbi pedig W10-nél van.

Az SD-kártyát meg cserélhető lemezként kezeli a Windows 10 (is), arra normál módon, illetve USB-s csatlakozásnál nem is lehet telepíteni, max. WTG-vel, + natív SD foglalathoz csatlakoztatva nem is minden hardvernél támogatott arról a bootolás. Valamint itt a helyi lemezre történő standard telepítésről és aktiválásról lett volna szó. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy ergya memóriarkárgya az ilyen használatot, naplózó fájlrendszer stb. miatti + írást nem feltétlen bírja sokáig. :))

[ Szerkesztve ]

(#126513) arcitec válasza King Unique (#126507) üzenetére


arcitec
addikt

1. Mi az hogy nem sokat mond????? Lefuttattam és nem csinált semmit. Itt a videó , hogy kellene működnie. [link]
2. Ezt soha nem állítottam - itt mát megint jelentkezik- ÉS ELNÉZÉST, elkapkodod a választ- de nem megfelelően értelmezed a leírtakat. Nem írtam olyat amit állítasz, végig a 2004 frissítésről volt CSAK szó. Az ISO (komplett windows) frissítés az lefutott jól. De azt csak a javaslatod után lett futtatva.
3. Mit próbál automatán végtelen ciklusban. NE MÁR ... Hát majd ha kijavítottam és arra utasítanám, de nehogy olyat kezdjen el egyből újraindítás után aminek u.a lesz a vége.NE MÁR. EZ JÓ? Nincs megfelelő minőségbiztosítási rendszer ott. Vagy a tesztelők kutyaütők.
hexadecimális hibakódok az vannak tömegével a NET-en. Nagyon nem egyedi esetről van szó. Akkor pedig mi kérdés. Talán javítanák ki.
4. Ebben sem értelek, hiszen TE írtad le ....
Nem értem , hogy lehet így elbeszélni a másik mellett - ÉS ISMÉTELTEN ELNÉZÉST.
Na de mindegy is, köszi válaszaidat - mindenképp sokat tudsz (csak nem védeném ennyire a "micró" termékét, mert sokkal jobbat tudnék ;] ;) )-

[ Szerkesztve ]

(#126514) arcitec


arcitec
addikt

Elnézést nem szorosan ide tartozik, csak egy analóg példa és még írhatnék(mint már említettem is) : S9+ okos telefon okos tok-al. Minden frissítés után a tok nem működött,nem kommunikált a készülékkel. Sok -sok próbálkozás után indult csak el. Support: Reseteljem a készüléket, telepítsem újra. Szedjem le a nem samu appokat stb. Ne már. Utána meg azon kínlódjak, hogy mit, hogy építsek újra? Ja és tuti nem változna semmi, a probléma ügyében.
A NET-en is volt sok panasz felvetés az ügyben. Több mint 1 negyed év mire javították és azóta is jó. És még sorolhatnék hasonló eseteket mással kapcsolatban. A windowsal is volt összeakadásom supportossal és még sértegetett is. Hasonló szedd le installáld újra,miért van az telepítve stb. Mi történt? Kis idő elteltével javított a Microsoft és utána egyből működött.Nos akkor mit kell nekem kijavítani,leszedni és NEM telepíteni? Nem úgy van az, a legkönnyebb az az álláspont szedd le, installáld újra,miért van feltelepítve ez meg az. Miért ? Hát mert hogy használjam. Önmagában az OP rendszer SZART sem ér. Csak már túl van tolva és sokszor a saját farkát kergeti mert önmagába kavarodik a kihasználatlan bonyolultságában. Az OP rendszer azért kellene, hogy egyéb célra tudjam az eszközt használni. És nem az OP rendszert babusgatni, hogy tudjon működni. Ha az Apollo 13. win 10 lett volna , még mindig valahol az űrben keringenének , mert a szar frissítésük végtelen ciklusban foglalkozna magával a visszatérítő program futtatása helyett. :O ;] :P :DD :DDD

[ Szerkesztve ]

(#126515) lanszelot válasza King Unique (#126512) üzenetére


lanszelot
addikt

2010 előttről van szó, amikor még csak w7 volt, akkor magában nem lehetett legálisan windows-t venni harver nélkül. /céges több gépre az más volt, azzal ment pár boltban a humbug, hogy kiépítették a rendszert, több gépre papíroztak kulcsot, és a felmaradót számla nélkül eladták 1 gépre, na ahhoz nem kellett hardwer, de ott lemez se járt hozzá, csak felrakták ők, és product key matrica ott fityegett a gépen/
De a teljesen legálishoz kellett vmi hardver.

SD kártyára simán megy w10, Linux is, MAC OS is, nem kell semmi. Van egy HDD-m amin vagy 6 különböző OP rendszer van, és usb-ről fut. /w7-et nem tudom, azt nem raktam még sd-re, nem volt értelme/
PC-nél W10 esetén klónozod az sd kártyára, majd onnan indítod. /legalább is így csináltam, bele se gondoltam, hogy nem működhet :D MBP hez vagyok szokva ilyen fajta telepítéseknél/
MBP-nél egyből rá lehet telepíteni sd-re, vagy usb-re. bármelyik rendszert.
Ezek a rendszerek nem használatra vannak, hanem tesztre, azaz ha vmi gond van a géppel, bedug, ott nincs, akkor rendszert kell újra rakni. Tehát évente egyszer használni.

(#126516) #86564352 válasza lanszelot (#126515) üzenetére


#86564352
törölt tag

"2010 előttről van szó, amikor még csak w7 volt, akkor magában nem lehetett legálisan windows-t venni harver nélkül"

Rosszul tudod.

arcitec: juj mennyi gurulós smiley-t kapsz mindjárt :D

(#126517) Geth válasza arcitec (#126514) üzenetére


Geth
addikt

Van még? Maradt még kukorica :DDD

(#126518) Doky586 válasza lanszelot (#126515) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mi az az "MBP"...? Magyar Buda Pest ?

(#126519) #86564352 válasza Doky586 (#126518) üzenetére


#86564352
törölt tag

Macbook Pro

(#126520) ates2


ates2
senior tag

Jobb oldalt az ora mellett levo ertesitesek ki vannak kapcsolva.
Tegnap volt egy update 2004hez,azota nonstop tolja fel,hogy a tuzfal ki van kapcsolva,defender stb kapcsoljam be... Ezt meg tudom szuntetni?
Szoval az ertesitesek alapon kikapcsolva vannak. Meg is irkalja a szemetet....

(#126521) liszi70


liszi70
nagyúr

A win+g kombóra előjövő Xbox Game Bar kizárólag játék felvételére alkalmas? Aki nem játszik, mit tud kezdeni vele, a néhány teljesítmény-adaton kívül?

[ Szerkesztve ]

(#126522) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Sziasztok!

Szerintetek az miért lehet, hogy ha összekötöm a notit a TV-vel HDMI kábelen és a csak a második kijelzőre kiterjesztést választom, akkor látszatra nincs meg a 60 hz, kicsit akadozik a kép, viszont, ha a megkettőzést választom, akkor pedig simán fut. Már HDMI kábelt is cseréltem jobbra, de ugyan az a helyzet. A TV egy Sony Bravia kdl-32w706b, a noti pedig egy Lenovo Legion 5.

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#126523) King Unique válasza arcitec (#126513) üzenetére


King Unique
titán

1. A linkelt videóban ez a módszer van szemléltetve a Windows Store működésének javítása címmel, nem világos annak mi köze az eredetileg említett SFC és DISM parancsokhoz... :DDD Itt az utóbbiak lett volna a lényeg, hogy azok találtak, javítottak-e hibát a rendszerfájloknál.

2. Ez megint érdekes, mert pl. itt a 2-es pontban valóban azt írod, hogy állítólag lefutott, majd a 3-as pontban már azt, hogy sikertelen volt és újra telepíteni akarja a Windows 10 a 2004-es funkciófrissítést... Az én olvasatomban és normál esetben a lefutott azt jelenti, hogy teljesen (Windows alatt az 1. fázis + újraindítás után a 2.) és sikerült a funkciófrissítés 2004-es verzióra, ami ha teljesül, akkor utána nyilván nem áll neki még1x letölteni és telepíteni a Windows 10. Ha nem sikerült és nem futott le rendben, akkor viszont nem meglepő, csak akkor ugye azt kellene egyértelműbben leírni... :B

3. Az már le volt írva itt többször, hogy ha elkezdi telepíteni a Windows Update a funkciófrissítést és az sikertelen, akkor nem meglepő, ha később újrapróbálja. Ha az nem cél, akkor mondjuk ott van a gépházban átmenetileg a szüneteltetés, valamit a kapott hibakód alapján lehet megoldást keresni a problémára. Ahol igen, nem egyedi eset az ilyen, csak ugye nagyban függ a szoftverkörnyezettől is, hogy kinél milyen programok, driverek vannak telepítve, nincs-e a frissítést akadályozó egyéb tényező stb. A normál működés viszont az, hogy lefut gond nélkül, feltéve ha stimmelnek az előbbiek. Ha nem, mert pl. a SEP gondot okoz a frissítésnél - ami nem egyedi eset, korábban is volt már rá példa - akkor viszont nem meglepő ha sikertelen lesz. :))

4. Ha sikerült elolvasni és értelmezni a korábban leírtakat, akkor én a WUfB-t és annak opcióit említettem a csoportházirendben és nem azt, amiről egy másik válaszban írtál, meg ami az újabb Windows 10-verzióknál már nem is használható a gépházban. ;) Ahol az utóbbira volt megjegyezve, hogy ugyanazon beállítási lehetőség komolyabb és több opciót kínáló szinten adott a csoportházirendben és már előzőleg említve volt, meg registry-ben turkálásról eleve szó sem volt.

5. Ha ennyire nem megy neked ez az upgrade, akkor lehet inkább meg kellene kérni egy hozzáértőbb, Windows témában jártasabb egyént, hogy segítsen, illetve ha van rá lehetőség, akkor akár távsegítséget kérni az adott cégtől, ha már home office. Vagy nem erőltetni a frissítést és halasztani (nem végleges kikapcsolás az) a javasolt módszerekkel, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#126524) qqcqqc válasza lanszelot (#126515) üzenetére


qqcqqc
őstag

Amire te gondolsz, az a régi OEM szabályozás volt. OEM telepítőt az XP-s időkben nem vehetett magánszemély, csak hardware-rel.

(#126525) CptAdamica válasza CptAdamica (#126522) üzenetére


CptAdamica
veterán

Megoldottam, letiltottama az automatikus driver frissítést, raktam új nvidia drivert és abban beállítottam, hogy a dedikáltat használja, így már sima. Hátha segít még valakinek.

Megyen!

(#126526) arcitec válasza King Unique (#126523) üzenetére


arcitec
addikt

Köszi, de csak nem értjük egymást,. Persze én amatőr vagyok lehet csak azért.
Az iso file innen letöltöttem : [link] Ez gondolom a sima win10. kicsomagoltam elindult, és feltelepült mint javító upgrade. Elindult a win 10 és mit látok ismét elindult a 2004 telepítése
és persze nem sikerült neki. Értem én hogy nem meglepő ha újra próbálja csak hát lehessen leállítani is ha már tudom, hogy nem sikerül neki. Erre találtam azt amit írtam, bocsi az volt nekem a lehető legegyszerűbb.( Az a 4. pont kissé talán bonyolult ehhez képest). 365-napra hidegre van téve. Bár ez nem megnyugtató, azért még elő lesz véve,de ahhoz lelkileg rá kell készülnöm,no meg idővel. Azért ne is haragudj de az upgrade nem nekem nem megy, hanem őkelmének, meg hát sajna elbeszélünk egymás mellett. Egyébként saját gép csak távoli elérésen csatlakozom. Azért mindent köszi ... :R

[ Szerkesztve ]

(#126527) King Unique válasza arcitec (#126526) üzenetére


King Unique
titán

Onnan amúgy már 1,5-2 hete a 20H2 tölthető le, le volt írva nemrég a 2004-et honnan lehet, ha az utóbbi kell. De akkor a lényeg az, hogy sikertelen volt a telepítés/upgrade, nem futott le és vissza lettek vonva a módosítások, máskülönben nem kezdte volna el újra a telepítést a WU. Aminek oka lehetett a SEP, vagy egyéb is, nem derült ki. Ha most 1909-en vagy és beállítottál 1 éves halasztást a funkciófrissítésre, akkor az amúgy nem feltétlen lesz ténylegesen addig tolva, mert Pro kiadásnál jövő május után EOL lesz, de még úgy is bő fél év.

Szívesen!

(#126528) King Unique válasza lanszelot (#126515) üzenetére


King Unique
titán

W7-et tudtommal lehetett venni önállóan és legálisan akkor is, nem csak hardverrel előtelepítve, amiről te beszélsz, az még a régi OEM szabályozás lehet, amit a másik válaszban említettek. Az, hogy egyik-másik sarki PC boltban mi és hogyan ment, mit adtak elő a vásárlóknak, az már más téma. :D

Mármint natív SD foglalatot használva értelemszerűen akkor, ha tud arról bootolni a gép/OS, megjelenik az a meghajtó a boot menüben, ami nem minden hardvernél adott. A Windowsokat, a Windows 10-et USB-s meghajtóra tudtommal eleve nem lehet kompletten telepíteni (nem szimplán a telepítő kiírása) a szokásos módszerrel, ahhoz WTG kell, vagy a meglévő helyi telepítés átkonvertálása és utána használni USB-n.

(#126529) lanszelot válasza King Unique (#126528) üzenetére


lanszelot
addikt

Ezek szerint gép válogatja, mert fogalmam sincs mi az a wtg, de nem egyszer raktam /nem usb flash drive-ra, arra nem próbáltam/ usb hdd vagy sd kártyára.
Anno én hackintosh-t is az épp aktuális laptopomra simán feldobtam, utólag tudtam meg, hogy ahhoz különleges gép kell....hát, nekem rá ment.
Lehet itt is ilyesmi lehet.

(#126530) King Unique válasza lanszelot (#126529) üzenetére


King Unique
titán

De hisz direkt linkeltem az előző válaszban és korábban is, hogy mi az. :))
Windowsoknál hagyományos módon nem támogatott USB-s meghajtóra a telepítés, azért kell a már említett WTG, vagy átkonvertálás, vagy klónozás és átkonvertálás, ahol gondolom esetedben is az utóbbiak valamelyike történt, nem az előbbi.

(#126531) movax válasza ledgeri (#126505) üzenetére


movax
őstag

Ó én nem hibáztatlak, dehogy. Csak az embernek át kell kapcsolnia fejben primitívangolra és szavanként visszafordítani a borzalmas magyarítást, amit valami Jenőke elkövetett, de végül aztán rájön, hogy a Windows Audio Endpoint Builder folyamatról van szó, és itt található hozzá leírás.

(#126532) lanszelot válasza King Unique (#126530) üzenetére


lanszelot
addikt

Bocsánat, félre érthetően írtam. :R
úgy tudom mi az, de sose használtam, tehát csak hallottam róla, gyakorlatban nem tudom mi az.

(#126533) hhgygy


hhgygy
senior tag

Üdv, rövid kérdés: Megtegyem vagy ne tegyem? :N

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#126534) Cs1csó válasza hhgygy (#126533) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akár telepítheted is minimális változtatásokat tartalmaz. Egy régi notira a a 2004-es - tehát a korább 20H1 - nagyon nehezen mászott fel ez az új 20H2-es pikk-pakk felment.

(#126535) King Unique válasza hhgygy (#126533) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik esetnél a 2004-es verzió kapcsán leírtakat, ami nyilván újabb funkciófrissítéseknél (pl. 20H2) is érvényes.

(#126536) hhgygy válasza King Unique (#126535) üzenetére


hhgygy
senior tag

Ez tiszta, igazából a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, van-e vele komoly probléma.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#126537) ledgeri válasza movax (#126531) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nem hibáztatásként értelmeztem, csak valami beakad, hülye névvel, de problémát okozva, akkor -már megesett- hogy elkezdtem utánanézni, és kiderült, hogy ami a két nyelvet értve logikailag közelebbi keresés eredménye, az rossz, mert Jenőke okoskodott...
Az meg megint más kérdés, hogy hülye név ide, hülye név oda, miért van az hogy ami korábban működik, az bármilyen nemű user beavatkozás (vagy viselkedési methódus módosítás) nélkül egyszer csak bekakkant.
Komolyan, néha remélem, hogy lesz windows 11, mert még csak február óta vagyok w10-en de már jöttek elő olyan dolgok, hogy "visszasírom a régit".

Emellett meg ez a probléma is: Egyszer előjött... mikor fog megint, ha eddig sosem csinálta? Minek a következménye, hogy most előjött? És a talált általános hiba megoldások: Ellenőrizd így> Ellenőrizd úgy > vonasd vissza ezt ha fentvan > updatelj ha nem tetted meg > gyáriba visszaállítás / OS reinstall... Kezd uncsi lenni ez a sorja.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#126538) King Unique válasza hhgygy (#126536) üzenetére


King Unique
titán

Mármint ha más telepíti a saját gépére egy adott szoftverkörnyezetben és nála teljesen oké, akkor nálad pl. egy másik gépen, másik szoftverkörnyezetben is biztosan az lesz, meg úgy hogy nem derült ki ezek közül érint-e valamelyik, mondja azt innen távolról az előbbiek ismerete nélkül hogy persze, nálad is teljesen oké lesz, telepítsed csak? :F
Illetve ha esetedben ez ekkora kérdés, akkor lehet inkább ne telepítsed, várjál vele, meg aktív életciklusú rendszernél amúgy sem feltétlen kötelező egyből felrakni egy új funkciófrissítést, meg pláne hogy csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update is. :)) De egyébként ha most 2004-es verzión vagy, abba a havi összesítő frissítésekkel (CU) már eleve bele lettek pakolva a 20H2 funkciók, ilyenkor a Windows Update csak az Enablement Package frissítést telepíti, ami aktiválja ezeket, sőt az eltávolítása és ezzel a visszaállás 2004-es verzióra is egyszerű pont emiatt.

[ Szerkesztve ]

(#126539) arcitec válasza King Unique (#126538) üzenetére


arcitec
addikt

Apropó a 20H2 felmegy a 1909-re? Kihagyva a 2004-et? :U Mert most azt töltöttem le ISO -ban.

[ Szerkesztve ]

(#126540) King Unique válasza arcitec (#126539) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván fel, ha eleve azt ajánlja fel a Windows Update. Ha nem, akkor Pro kiadástól kezdve csoportházirendben megadható a funkciófrissítésnél másik célverzió is, valamint az aktuális (20H2) frissítési segéddel / MCT-vel / letöltött W10 20H2 ISO felcsatolása a fájlkezelőben és a setup.exe futtatása a személyes fájlok, telepített alkalmazások megtartása módszerrel szintén megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#126541) Zoz válasza arcitec (#126539) üzenetére


Zoz
őstag

Még akár Win7-re is felmegy.

(#126542) zsizsef


zsizsef
senior tag

Üdv!
Nem tudom, hogy szoftver vagy hardver hiba.
W10, Rx470-es kártya. HDMI csatlakozás. Normál indításnál (még) minden rendben. Csökkentett mód indításnál nem ad képet. Csökkentett módban történt indítás után már nem működik a normál indítás, mintha alvó módba lenne a monitor. DVI csatlakoztatásnál minden rendben. Cseréltem drivert, ugyanaz. Köszönöm!

(#126543) hhgygy válasza King Unique (#126538) üzenetére


hhgygy
senior tag

Köszi, végül is fél perc alatt felment.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#126544) Restart®


Restart®
tag

Sziasztok!
Bocsánat, ha a kérdésem triviális lenne. Most telepítettem újra a gépemet. Korábban (ha jól emlékszem) volt rá lehetőség, hogy ne kelljen pin kódot beállítani (s helyette a Microsoft fiók jelszavát lehetett használni). Most nem tudtam elkerülni ezt a dolgot. Kérdésem a pin kóddal kapcsolatos. Egyáltalán miért jó egy újabb jelszó? Van valami hibázási limit a pinnél (azaz mondjuk 6 rossz pin megadása után blokkolódik a gép és a Microsoft online fiók időlegesen/végleg), ami után letilt a rendszer? Köszönöm a segítséget!

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#126545) Pyttawrx válasza Restart® (#126544) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Net nélkül telepítsd. :)

(#126546) ates2 válasza ates2 (#126520) üzenetére


ates2
senior tag

Erre esetleg valaki? van valami bug ? :U

(#126547) Cs1csó válasza ates2 (#126520) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem kellene esetleg megoldani ezeket a problémákat, esetleg távolítsd el a legutóbbi frissítést nekem soha nem dobott ilyen üzit.

(#126548) ates2 válasza Cs1csó (#126547) üzenetére


ates2
senior tag

:U

(#126549) Cs1csó válasza ates2 (#126548) üzenetére


Cs1csó
félisten

:F
1. vagy a frissítés rontott el valamit
2. vagy nálad van valami gond

Esetleg futtass pár keresőt: AdwCleaner, Emsisoft Ek

(#126550) vlevi


vlevi
nagyúr

MSU Worker problémát javítani fogják valaha is?
Emiatt nem tud alvásba menni a gépem.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.