Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124735) King Unique válasza DeFranco (#124734) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt a Microsoft szoftverletöltőoldaláról mindig az aktuális verzió tölthető le direktben / MCT-vel, ami most a 2004-es. Ha régebbi kell, pl. 1909-es, akkor az konzumer szinten pl. MWOIDT és TechBench forrásokból szerezhető be, sőt pl. a Rufus is le tudta tölteni. Ahol még mielőtt kérdés lenne, oké mindhárom, mivel microsoftos forrásból történik az ISO-fájl letöltése.

Másrészt az MCT-vel letöltött ESD ISO-nak az az előnye, hogy kisebb méretű az ISO és benne az install.esd fájl is 4 GB-nál, ezért rámásolható/kiírható FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra is. Az előbbi 3 letöltési opciónál viszont standard ISO van, ami nagyobb 4 GB-nál, illetve benne az install.wim fájl is, ezért alapesetben csak NTFS fájlrendszerű pendrive-ra másolható, írható ki. Ami legacy/CSM szerinti telepítéshez eleve jó, ellenben UEFI-nél nem minden hardver, alaplap esetében támogatott az NTFS fájlrendszerű pendrive-ról a telepítő bootolása. Viszont install.swm fájlokra történő darabolás után már FAT32 fájlrendszerre formázott pendrive is használható telepítési adathordozóként. Az ISO-fájl pendrive írásával/másolásával kapcsolatban meg egy másik válaszban leírtakat, ahol a fájlkezelős másolás is opció, azaz felcsatolni a W10 ISO-t, majd a tartalmát 1:1-ben a pendrive-ra másolni.

Harmadrészt az eleve rossz megközelítés, hogy majd attól lesz bolondbiztos az egész, hogy van egy megfelelően elkészített telepítési adathordozó, az oda édeskevés... Ha a user nincsen tisztában azzal mit csinál, nem tudatosan telepít a beállított/támogatott bootolási módnak stb. megfelelően, illetve nem pl. az alábbi blogbejegyésben és hozzászólásban leírtak szerint, akkor kb. semmit nem ér az egész és jellemzően úgyis elront ezt-azt. Illetve maga a Windows-telepítés is azért igényel némi odafigyelést és hozzáértészt, akinél ez nincsen meg, az inkább ne erőltesse, hanem bizza hozzáértő egyénre, szakemberre, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.