Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89788) -v- válasza EQMontoya (#89787) üzenetére


-v-
addikt

Ez az évjárat a túlszervózott kormányművel jött, nagyon könnyű, és nincs rajta visszajelzés, olyan érzés, mintha le akarna esni az autó az útról .. ezért kár bmw-t venni. 2001/9 után rakták vissza asszem a jót.

Hát, az alap, hogy az egész hűtést csövekkel mindennel együtt kb. lehet cserélni, mert minden eleme el tud és el is szokott szállni, aztán akkor hamar melegedés és nagyobb kár van.. kiegyenlítő tartály, vízpumpa, termosztát stb. A teljes kartergáz visszavezető rendszert is cserélni kell, a motoron kb. minden létező tömítést szelepfedél, karter stb. mert mindegyik szivárogni fog .. vanosnál a minimum, hogy a tömítése annak is szar, de úgyis elszáll majd a vanos maga is.
Motorgenerált úgysem lehet elkerülni, a szelepszárnál is eszi az olajat, az a kisebb baj, a nagyobb a szar konstrukciójú és anyagú olajlehúzó, vagy már most bőven túl sok olajat eszik, vagy majd fog .. sajnos a szar anyag a hőtől megy szét, az meg akkor van, ha hajtod, pörgeted, én nem nagypapázni venném, szóval mondjuk alattam hamar eljönne az igazság pillanata (ezért érintettebbek a kisebb motorosak jobban, egy 20i-ben jóval rövidebb az áttétel, pályán többet forog, meg jobban is pörgetik, mert amúgy nem megy, jobban kapja az ívet a lehúzó).
Jeladókból tetszőleges elszállhat és el is szokott (olajszintjeladó, főtengely jeladó, vezérműtengely jeladó stb.), na meg persze bakok, gyújtótrafók, úgyis cserélni kell ..
Eddig csak a megbízható, szívóbenzines motor :D első lengőkarszilent E46-ban mindig szarrá megy, difiszilentet, hardy tárcsát stb. ilyesmiket úgyis cserélni kell. Na meg szeretnek már rohadni, sárvédőkön ritkább lassan, amelyik nincs megindulva. Meg még van pár E46 típushiba ...
Ha ezeket egyben ráköltöd, akkor is lesz azért ez-az utána, meg persze az marha sok pénz, ha nem költöd rá, akkor sose lesz igazán jó az autó, mindig lesz egy TODO listád, épp miket kell majd a jövő hónapban megcsináltatni, minden fizuból elkülöníthetsz egy autó szerviz keretet, meg folyton tologathatod a szervizbe.
Meg lehet persze félig hullaként is hajtani, meg elhasználni, ahogy a legtöbben ..

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.