Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20839) gaborbol válasza DonLaca@ (#20796) üzenetére


gaborbol
őstag

Az esetek nagyreszeben "Csak olajat kellene cserélni benne" -bol szokott a gond lenni.

Ketfele keppen lehet megcsinalni az olajcseret:

1) Kicserelni a szurot ami az automata hazaban szokott lenni, szoktak melle tenni egy magnest ami a vasreszeleket szedi ossze, azt kipucolni, ha mar ennyire szet van kapva akkor tomitesek, csatlakozok is cseresek szoktak lenni.

2) Leengedjuk-kiszivjuk a regi olajat, feltotljuk ujjal aztan ennyi. Ezzel az a gond ,hogy nem szoktak tudni csak leengedni a teljes olajat csak a felet vagy haromnegyedet, mivel se a szuro nincs cserelve se a magnes nincs kipucolva, ilyenkor van hogy kimossa a femreszeleket onnan ahol eddig uplepedett es kart nem okozott, aztan jon a csodalkozas, hogy beszart a valto pedig csereltek benne olajat is.

Itt az en regi volvom tortenete, nezd meg a linkelt videot is benne:

[link]

Nem tudom biztosra milyen kocsid van, valahol forenzat irtal, ha jol remlik, otodik hsz, egy szuzuki szerelotol:

[link]

Nagyvonalakban azt irja, hogy a szuro bent van a hazban, vagy le kell szedni a komplett valtot a cserehez, vagy legalabb szet kell kapni reszlegesen. Lehetetlen ? Nem, de nem egyszeru.
Amit o csinal ilyenkor, leszivja amit lehet, feltolti lassan , majd kap egy kulso szurot, hogy a belsovel ne kelljen gebegni tobbet.

Miutan en csereltem belso szurot, meg toltogettem bele olajat a 8 liter teljes csere vegul 12-14 literrel lett megoldva mivel nem volt szivo berendezesem , szoval a sajat pumpajat haszanalva ki lehet a teljes 8 litert is csalni belole csak ido es olaj igenyes.
Jopar orat el lehet vele tolteni, ha valahol sokat kernek erte,mert a szurot cserelni kell a hazban meg a magnes, meg az olaj is draga, mert nagyreszben a gyari olaj b*szaott draga tud lenni( a teszunk bele valami hasonlot felejtsuk el) akkor jo esetben jo helyen van a kocsi a muvelethez.

Az esetleges speci szerszamokrol ne is beszeljuk, mert valami speci kulcs- lofutty mindig kell. Meg lehet csinalni nelkule is, csak vagy tovabb tart, vagy rossz esetleg beszakad valami vagy nem jon ki akkor meg nagyobb szarban talaja magat az ember.

Az itteni szakik azt szoktak mondani, hogy ha 10 eves a kocsi vagy elment 150K Km-t akkor nem erdemes mar cserelni az olajat az automataban, mert sokszor ott lesz a vege a masodik pontban leirtak miatt.

Ha meg elmondjak, hogy a rendes melo mennyibe kerul akkor mindenki dob egy hatast, hogy azt azert kossz de nem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.