Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#204068) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv!

Klímával kapcsolatban lenne kérdésem. Az a jelenség van, hogy beállítom a hőmérsékletet mondjuk 24 fokra, szépen elkezd dolgozni a klíma, jön a hűs levegő, majd egyszer csak gondol egyet és lekapcsol a kompresszor. Amivel nem is lenne baj, tudom, hogy a klímakompresszor nem megy folyamatosan, néha kapcsolgatja magát.

Na de ez lekapcsol és igencsak sokáig nem hajlandó visszakapcsolni. Így 1-2 perc múlva elkezd a meleg, klímával le nem hűtött levegő áramlani a szellőzőből és meleg lesz bent. Majd gondol egyet és egy ideig újra bekapcsol a klíma, hűteni kezd, de addigra már be van fűtve az utastér... Ha ilyenkor azt teszem, hogy kikapcsolom a klímát és vissza, akkor sem jó, nem kezd el azonnal hűteni, csak amikor úgy gondolja.

Gáz van, ventilátorok mennek, nyomás klímásnál megnézve és rendben, klíma kuplungja rendben, relét is tettem bele egy másikat, de ugyanez van. Amikor kikapcsol a kompresszor és meleget fúj, a klíma visszajelző fénye nem alszik ki, tehát folyamatosan üzemel. Klímás nem tudja mi a baj. Ha megy a kompresszor 10 fokos levegő jön a szellőzőkből a leghidegebbre állítva.

Olyat is mondtak nekem, hogy lejegesedhet a rendszer és azért kapcsol le. Járt már így valaki? Kiderül mi a gond?

Még annyi, hogy érdekes módon, amikor reggel van és nincs dögmeleg, akkor jól működik. Amikor kint már 30+ fok van, na akkor csinálja ezt a kapcsolgatást.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.