Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Sokat számít!
Nekem Cadenza pár napja jött meg.
Próbáltam Spinfit OMNI, DiViNUS Velvet, Final type E, Dunu S&S.
Szerintem Dunu S&S-el kategóriákat lép előre, EQ nélkül is nagyon jól szól.
Van még pár eartipem de a széles nozzle miatt nem próbálgatom végig OMNI-t is volt vagy 10 perc mire felszenvedtem rá.
De azért még berendeltem hozzá egy Tangzu Sancai Balanced-et.
Dunu már kicsit csökkentette a 2-4 kHz közötti részt mert zavar az előretolt vokál presence, Tangzu-val meg még elvileg jobban finomodik. -
PR0JECTNR56
addikt
Olyan modellt nézz, ahol a fülhallgató rács eleve tartalmaz öntapadó ragasztót a másik oldalán, így szoktak kinézni, mint ez.
Értelemszerűen még az átmérőt kell majd figyelembe venned, hogy a hangvető csőhöz megfelelő legyen.
A szerelésnél izopropil alkohollal és fültisztítő pálcikával vagy más általad választott alkalmas tisztítófolyadékkal majd tisztítsd meg az új rács rögzítése előtt a felületet.
-
0xmilan
addikt
Nekem az uj Kiwi Ears Cadenza 2-n lett egy kicsit koszos a racs. Egy kes pengejevel ki tudtam szedni a racsot, de minimalisan behajlott a szele. A racs tuloldalan valami finom szivacs van, szoval a megtisztitasban semmi ertelme nem volt vegul, hogy kiszedtem, mert nem fertem hozza jobban. Viszont vissza tudtam rakni konnyen, mert a kor alaku ketoldalu(?) ragaszto rajta maradt.
Most megkefeltem egy regi fogkefevel es ugy latszik eltunt rola a kosz, de lehet, hogy csak atdiffuntalt a belsejebe es azert nem latszik annyira.
Annak amugy milyen hatasa van, ha teljesen kivesszuk a racsot?
A regi KZ EDX PRO-mat igy hasznaltam a vege fele es eleg zavaroak voltak vele a magasok, de szerintem nem (csak?) emiatt. Annak amugy is ilyen eros V karakterisztikaja van. -
mzso
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Amúgy melyik a jobb a háló jellegű? Vagy a perforált? Változtat a hangon?
-
mzso
veterán
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Az jó, de de a ragasztás nem tűnik egyszerű dolognak ilyen kis mütyür esetén. Meg milyen ragasztó jó ehhez?
-
mzso
veterán
Helló!
A kiszakadt, vagy reménytelenül eltömődött rácsot/hálót a fülhalgató kimenetén hogy szokás orvosolni?
Van valami ragasztózás nélküli megoldás? ráhúzható sapka vagy ilyesmi?
Vagy valami bedugható szivacs ami fixen ott marad és átengedi a hangot? -
chubii
senior tag
válasz
btraven
üzenetére
Egyelőre csak a terméket fizettem ki, megírom majd miután beérkezett a kínai raktárba.
Alap ügyintézésre nincs extra költség. Ha jól vettem ki maga a termék lehet kicsit drágább, illetve a nemzetközi szállításon keresnek valamennyit. Utóbbihoz mondjuk friss regisztrációval kaptam rengeteg kupont.
A saját belső egyenleget használva szintén nincs extra költség, bankkártyás fizetésre rászámol 3-4%-ot. -
chubii
senior tag
válasz
btraven
üzenetére
Pont most tettem próbát a Taobao/Superbuy párossal (konkrét linkkel, nem akartam a véletlenre bízni. Van elég zuhanyfej itthon
).
Családtagoknak és közeli ismerősöknek többször ajánlottam ajándékba flathead füleseket, de mindenki csak nézett rám furán... Egy valaki fogadta el, de pénzt mernék tenni rá, hogy azt se tudja merre van most... Inkább TWS vagy olcsóbb vezetékes IEM-eket használ mindenki a környezetemben. -
btraven
őstag
Múltkor tettem képet egy flathead-ról a Hi-Fi topikba. Azt hitték zuhanyfej. De nem csak emberek esnek ilyen tévedésbe:
"Unluckily, the image search does not work perfectly all the time – for example, earbuds get recognised as shower heads….. "
Taobao/Superbuy vásárlás -
btraven
őstag
KZ EDX PRO X Dynamic Drive Earphone HIFI Bass Earbud Sport Music Cancelling Headsets 2PIN Cable KZ ZSTX ZSN PRO X EDC EDA ZVX [link]
Nem a zajt, hanem a zenét szűri ki?
-
btraven
őstag
válasz
Don't Panic
üzenetére
Nagyon meg fogsz haragudni rám, de ezekről nekem a vérnyomásmérő meg lázmérő jut eszembe, totál úgy néznek ki.
-
btraven
őstag
Tegnap megint sorra került a FAAEAL Iris 2.0. Van valami nagyon jó a hangjában. ABBA, Boney M, Goombay Dance Band, AC/DC, Iron Maiden.
Érdekes hogy tök másképp szól mint a Traceless, mégis mindkettő jó másszemhalláspontból. -
Don't Panic
őstag
Hétvégi setup
-
FőDudu
veterán
válasz
PR0JECTNR56
üzenetére
Most mar tufjuk, hogy o nem az atlaghoz tartozik.
Mert a Kunten az atlag hallagato igenyeihez van hangolva.Nekem bejon. Biztosan az atlagba tartozom.
-
bostone
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Ez itt ő:

Nem nagy kaland. Levált az oldala vagy ketté vált a héj, nem tudom melyik a pontosabb kifejezés. Behelyezéskor úgy éreztem a csatlakozó kicsúszott a foglalatból, de a foglalat csúszott ki a helyéről.
Talán egy kis ragasztó anyag segíthetne rajta, de nem tudom milyen összetételű a munkadarab, hogy ne marja meg a felületet, de a ragasztás is tartós legyen.
Érdekes kalandok landoltak a múlt hónapban a postaládában. A kunten nem kapott elég figyelmet vagy törődést a részemről, nekem nem hozta el a megváltást, ahogy itt legtöbben írtátok az első pillanatban szerelem állapotot. Képtelen vagyok megérteni a rajongást, ami ezt a fülhallgatót körbeöleli, talán már nem is fogom soha.
-
gaben22
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Gyerekkoromból jobban kedvelem Coté de Pablo prezentációját az NCIS-ből
. -
FőDudu
veterán
válasz
bostone
üzenetére
Hogy esett szet?
Dobj mar be egy fenykepet. Enyemen semmi nyoma a hasznalatnak - igaz csak napi 1 orat ha hallgatom.
En nem tudok ennel jobb fulest - a hangolasa szerintem tokeletes.
Lehet hibakat keresni benne, de ez az elso aminel nekem nem kell semmilyen EQ.
Ugy szol jol ahogy kiveszed a dobozabol. -
bostone
addikt
Azon gondolkodtam, hogy miután szétesett a kunten egy hónap alatt, maximum 2-4 aktív óra után, mitévő legyek? Az a kevés idő is nehezen jött össze, pedig próbáltam megtalálni szinergiát.
Az Ali visszafizette a teljes vételárat.
Rendeljem meg újra? -
FőDudu
veterán
-
btraven
őstag
NiceHCK Traceless van soron nálam. Ez is milyen jó flathead. És rögtön jó, amikor megvettem akkor is nagyon tetszett, most meg több hónapos állás után elő véve is rögtön nagyon jó. Fülbemászó hangja van.
-
Don't Panic
őstag
A Linsoul a hongkongi CanJamre bedobta a Monarch MKIV-et!
Finomítottak az elektrosztatikus (EST) meghajtók integrációján, hogy még több levegőt és teret kapjon a hangkép. Úgy tűnik, ez lesz 2026 új "arany standardja" az 1000 dollár feletti kategóriában.Kiwi Ears Halcyon bemutatásra került....
Megerősítették, hogy a MEMS meghajtóhoz szükséges plusz feszültséget (bias voltage) a mellékelt aktív USB-C kábel szolgáltatja.
Ez azt jelenti, hogy a Halcyon egy komplett kis audió-állomás: a kábelben van a DAC és az erősítő is, ami pontosan a MEMS igényeihez lett kalibrálva. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
A lezer trimmelt ellenallas letra mar osoreg tortenet. Gyakorlatilag barmilyen pontossagura be tudjak loni.
(Az ellenallast ado, keramiara felvitt reteget lezerrel le tudjak egetni - kozben pedig tudjak merni az oszto valos ellenallasat. Aztan mar csak tokozas, vedo reteg es kesz. )
-
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Köszi a lehetőséget, de nekem teljes mértékben végállomás a DX270 DAC része és a PB6 csöves módban, kiváló szett. Egyedül a jövő héten több fejessel esetleg kipróbáljuk, réz és ezüst fejhallgató kábellel, illetve a PB6 csöves módját összemérjük az A&K PA10 A osztályú AMP-al.
Amúgy inkább még majd kényeztetem a rendszert, elsőnek egy ilyen összekötő kábellel: [link] , kell majd egy rövidebb Forza fejhallgató kábel, meg egy olyan lineáris táp, ami nem érzékeny az elektromos hálózatra (ami gyárilag kapcsoló üzemű táp van hozzá, azokat bárhova dugom, mindenhol jól teljesítenek, de állítólag nagyon nagy potenciál van egy lineáris tápra cserélésben). Ja meg az iBasso füles is jöhetne ágyban zenét hallgatni csak a DAP-ról, amiről Te írtál: [link] .
Havonta, 2 havonta majd haladok...#95917 -NoVa- : Kíváncsi lennék ha egyszer találkoznál egy ilyen DX270 + PB6 kombóra mi lenne a véleményed, mert Te azért elég sok mindennel IS találkoztál, de szerintem tetszene.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Azért némi implementációs eltérés akad az Adlib óta :) A HiBy RS2-vel nagyon jól belenyúltam az egyik legjobban sikerült lejátszóba, de nagyon nehéz szavakba foglalni, mitől is jó pontosan az R2R. Hallva egyértelműen az.
Épp Koperben, de csak átutazóban, kellemes ilyenkor a kikötő.
-
szaki58
senior tag
Lemaradt az 'osonte'.
-
szaki58
senior tag
Jó, hogy felhívtad a figyelmemet a DX270-re. Nem kapkodom el, (pedig azt akartam
), átolvasok minden összehasonlítást róluk. Ami bosszant, az a DX340 súlya, ami nem számít, ha az asztalon van össze dugva LHY táppal és Power bank-al, de ágyban forogni már nehéz (de nagy a kín rajtam!
).
Szóval ezért is, és természetesen az R2R élmény megtapasztalása miatt is keresgélek, de nem sürgős. át rágom magam rajta. Elolvasom az összevetéseket. Ha meglesz valamelyik, szívesen elküldöm, és meghallgathatod.
Meghallgatás. Van csomagszállítás. Ha be van csomagolva rendesen, és nem baromnak küldöm, akkor miért ne adnám oda. Nem fog elkopni, és így több teszt kerülne ki a fórumra. -
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Azt tudom a cuccaid alapján, hogy maximalista vagy, talán nem sokat tévedek.
Amennyiben jól emlékszem már van egy DX340-ed, szóval az M33-as második DAP-ként fog teljesíteni. Így arra tényleg a 200 ezer Ft körüli ár a reális. Amennyiben fő DAP-ként használnád, akkor megemlíteném a DX270-et, ami az M33-hoz képest jóval drágább, de annyira természetes, hogy valaki még a DX340-et is ritkán hallgatja, amióta megvette a DX270-et, attól is természetesebb (kicsit kevesebb részletességgel). Nagyon durva az R2R DAC megvalósítása a DX270-nek, sokan írják, hogy ennyire precíz, de zenei hangot nem hallottak még R2R DAC-nál. A FiiO még asztali R2R DAC-nál is 0,1%-os pontosságú és 30 ppm alacsony hőmérsékleti együtthatójú ellenállásokat használ, ezzel szemben a DX270 nagy pontosságú 0402 film ellenállásokat használ, 0,01%-os pontossággal és 25 ppm alacsony hőmérsékleti együtthatóval. Ja és ez mellett a FiiO alacsonyabb teljesítményt hoz 1%-os torzítással, a iBasso nagyobb teljesítményt 0.1% torzítással.Ennek ellenére második DAP-nak én se "lőnék" el 516 ezer Ft-ot, ahhoz képest nagyon jó ára van az M33-nak. Mindenesetre majd írja ha megvan és hallgattad többet (akár a DAP-os topikban), biztos nem fog rosszul szólni. Adj neki bőven időt a bejáratásra, az R2R-nek kell. Közelebb laknánk egymáshoz össze lehetne hasonlítani a kettőt, bár a Head-Fi DX270-es topikjába már többen megtették.
-
szaki58
senior tag
válasz
osonte
üzenetére
Én meg feltettem a kívánságlistámra a Fiio M33 DAP-ot, ami alig két hónapja jelent meg, és viszonylag jó árban kapható (215 ezer). Kíváncsi lettem a híres R2R DAC-ra. Nagyon jókat írnak róla, és a súlya is sokkal könnyebb, mint a DX340, ami ágyban forgásnál, számkeresésnél néha gondot jelent. Valamikor a jövő héten megrendelem, ha meg nem gondolom magam.
-
nLali
őstag
Ezen a héten szombaton fejhallgatós találkozó!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
INFÓ
-
osonte
őstag
válasz
szaki58
üzenetére
Köszi a beszámolót. Volt/van sok drága terméked, ha tetszik akkor nagy gond nem lehet vele és nem a világ pénze (sokszor egy 10cm-es kábel kerül ennyibe...). Megtetszett ez az iBasso füles, feltettem kívánság listára.
Jól illeszkedne az iBasso DAP + AMP mellé. Valamiért a mostani fülesem, ami eddig mindennel jól szólt, az nem illik most a rendszeremhez (egy olcsó JBL, atól csak jobb lehet). -
Decus Trivet
kezdő
Ezzel, hogy benne maradt a formázás, nagyon AI-s válasznak tűnik.

Első blikkre én is azt mondanám, hogy igen, de még soha nem volt semmi planár cuccom, így passz.. Amit olvastam tesztet, ott inkább a Maxra koncentrálnak, mert abban aztán van kakaó. -
t256
őstag
Sziasztok,
Elkezdtem nézegetni a bullet type IEM füleseket, hogy legyen egy tartalék a Tin Hifi T2 Evo mellé.
Kínában már nem nagyon erőltetik ezt a vonalat. Lehet még találni, de inkább a "bulky" nagy házú (shell) fülhallgatók mennek. Na ezek nekem baromi kényelmetlenek.
Manapság érdemes még venni Soundmagic (E80C) vagy Final Audio (E3000) fülhallgatót?
Idővel ezek elavulttá váltak vagy nem jelent semmit, hogy 10+ évesek? -
Don't Panic
őstag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
A számok alapján igen.
Mivel a Devastator Pro képes akár 148\,\text{mW} leadására is a Luna 27\Ohm ellenállásán, miközben még a rendkívül dinamikus, 115\,\text{dB}-es csúcsokhoz is csak 80\,\text{mW} kellene, így a DAC:
Bőven kétszeres tartalékkal rendelkezik -
Decus Trivet
kezdő
Hello!
Az Sgor Lunat egy devastator pro meg tudja hajtani ? -
Mardel
őstag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Most hallgattam vele Spotifyon Queen Greatest hits 2011 Japan remaster albumot.
Szinte tökéletes rock/metal/hip-hop vonalon.
DiViNUS Velvet eartip van rajta Tripowin Amber kábellel mert több dacom van és tudom váltogatni kábelcsere nélkül őket.
Tanchjim Lunaval a legjobb, (S25 Ultra volume 100%, Luna low gain 91% volume Class AB, filter Slow descent with phase compensation, DRE Optimization:OFF)
Rockhoz Fast descent with phase compensation filter jobb, a slow akkor kell ha nagyon csilingel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ünnepeld a hamarosan megjelenő Star Wars:Mandalorian & Grogu mozit az Astro A30 Mandalorian fülessel
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- DJI RS3 Mini
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1185G7 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD / Nvidia T500 / újszerű akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

.

), átolvasok minden összehasonlítást róluk. Ami bosszant, az a DX340 súlya, ami nem számít, ha az asztalon van össze dugva LHY táppal és Power bank-al, de ágyban forogni már nehéz (de nagy a kín rajtam!

kemcso