Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RohamDroid
aktív tag
válasz Napfénysüti #135799 üzenetére
Lehet állítani a "fűzőket" és a fejpántot is.
Rockrider MTB500 típusú.Üdv.: Csaba
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz RohamDroid #135797 üzenetére
Nem lehet azt a műanyag pántot állítani ami rászorít a fejre?
Milyen típusú sisak?Més que un club!
-
MPowerPH
félisten
válasz ivana #135796 üzenetére
Akkor l;anc teren lehet jobban jarok ezzel? KMC DLC 10 Chain - 10-speed - black/red
Don't Tread On Me
-
RohamDroid
aktív tag
válasz Napfénysüti #135792 üzenetére
De megpróbálta és jó is volt nem mozgott a fején stb. De ott felpróbálod rajtad van egy kicsit és kész. Viszont 4 óra kerékpározás után szólt hogy szerinte nyomja a homlokát. Hát annyira nyomta hogy napokig egy piros folt volt a homlokán. Ha nem húzom meg neki lötyög ha meghúzom folt lesz...
Lehet cross sisak kellene nekiÜdv.: Csaba
-
ivana
Ármester
válasz pikszel #135755 üzenetére
3db CN-HG93-as láncot rotálok Ezt nem feltétlen tartom pozitívumnak. Shimanoból csak 7/8 sebi láncaim voltak, de az minden kategóriából. Borzalmasan nyúltak.
Konkrétan már több van a 8 sebi SRAM-ban az egyik vintage montimon, mint bármilyen shimano láncban, amit használtam és semmilyen szempontból nem érett meg a cserére. A másik vintage montin meg 9 sebi SRAM lánc van (ugyan úgy 7 sebességes kazival), azzal sincs baj. Az országútin meg campa lánc van, ami meg KMC gyártmány, az egyértelműen más kategória.(#135794) BMW001 Semmi értelme kicserélned a bowden házat. Egy 800Ft körüli köszörült, rozsdamentes jagwire bőven elég szvsz mindenbe, de ha nagyon akarod vehetsz valami ultra felső kategóriás bowdent 2000 körül.
-
MPowerPH
félisten
Meg valami. Bowden... Ez a Polymer bevonatos jo lesz? Most a gyari van rajta, de igy 3 ev utan mar beerett a cserere.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
10 sebesseges Shimano XTR -hez jo lesz a Shimano HG95 -os lanc, vagy van masik, jobb alternativa? KMC -nek vannak univerzalis lancai pl, de nincs veluk tapasztalatom, es hogy oszinte legyek, kicsit dragallom 65 euroert(DLC10).
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
xy.zsolt
őstag
válasz Csokicsibesz #135789 üzenetére
OK...megmondom neki, mielőtt ráborítja az asztalt a 35ezres bukóval együtt a boltosra
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
szkink
aktív tag
válasz RohamDroid #135785 üzenetére
Hát véleményem szerint a legjobb útmutató a próba,sajnos dús hajkoronával lehet nem egyszerű a beállítás,de erről mondjanak véleményt a hajjal rendelkező felhasználók.Fogd meg a kezét és vidd el próbálgatni biztos megtalálja a hozzá illőt
(#135787) Because: Én már elengedem az ilyen b@rmokat,így is szokott pulzus lenni nem hiányzik a plussz
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz xy.zsolt #135788 üzenetére
Ha boltból veszel egy olyan bukót ami soha nem volt használva, akkor semmi baj nem lesz.
A 3 év itt nem azt jelenti mint egy tejterméknél vagy bolti terméknél.Normális használat mellett nagyjából 2-3 évig bírják a sisakok elsősorban a napsütés nem tesz jót a benne lévő habnak. De aki sokkal kevesebbet megy, évente csak pár alkalommal húz bukót, nem esik stb. annak simán jó tovább is.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz RohamDroid #135785 üzenetére
Én annyit tudtam meg 2 hete egy sporttársamtól, hogy egy sisak papíron 3 évre szavatolja a kalkulált max védelmet...ezért is helyezik el benne a készítés dátumát. Szóval arra is figyelni fogok, hogy ne vegyek pl 20% kedvezménnyel rövidesen lejáró sisakot....mint ő tavaly ősszel
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz szkink #135784 üzenetére
és még csak kezdődik a szezon
múlt héten kidobó alkatú fickó jobb szélen babakocsival, mellette feleségszerűség, legbelül a kislány. csengetek nagy nehezen felszabadul a kerékpáros út amit majd teljes szélességében elfoglaltak, eztán próbáltam jelezni, hogy legalább ne a kislány legyen a belül, de "befoghattam a pofámat". tegnap is babakocsival fiatal párocska, de ők a kerékpárút közepét nézték ki maguknak bizonyára a biztonságos közlekedés szempontjából, itt is csengetek erre halom a faszozást, megállok megpróbálom elmagyarázni, hogy ha már kerékpáros út akkor a szélére próbáljanak húzódni.
még van energiám :
-
jjeahh
nagyúr
Na, csak egy rövidebbet sikerült tekerni, mert a haverom nem tudott jönni, de azért jólesett... pár képecske:
Hogy ez a tubeless milyen jó... asszem ha nem lesz semmilyen komolyabb gondom vele, többé már nem fogok visszaváltani belsőre.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
RohamDroid
aktív tag
válasz szkink #135784 üzenetére
Sisak témában esetleg van valami jó útmutató hogy milyet és hogyan? Az én sisakom nagyon jó és passzol is de a feleségemét valahogy nem bírom rendesen beállítani. Kerékpárboltban vettük az eladó szerint az a jó amit adott, de ha nagyon meghúzom az rettenetesen nyomja a homlokát de akkor jól áll ha kényelmesebre állítjuk akkor a rengeteg haja miatt viszont mozog a fején a sisak. Nem szeretném nélküle elengedni kerékpározni, viszont nem akarja hordani. És amint nem látom biztos hogy anélkül indul majd útnak.
Üdv.: Csaba
-
szkink
aktív tag
válasz eddie1978 #135779 üzenetére
Én 2 körül értem haza egy karikáról,a velencei hegység egy részét jártam be majd a tó körül,hát mit mondjak katasztrófa ami a bringa úton folyik,mind közlekedési morál mind sisak használat terén,azt hiszem hétvégente arra inkább a földutakat fogom választani.A sisak téma mindig visszatérő kérdés itt is,nem hiába,de addig nem hisz senki még baj nem történik.Kollégámnak is hiába magyaráztuk állandóan,hogy vegyen egy sisakot (minek az már évek óta nélküle jár és nem lett baja) egy tavalyi ütközés egy másik bringással elfeledtette vele ezt a hozzá állást,szegény lassan 1éve TP-van egyik fülére megsüketült és azt mondta lehet soha többé nem mer vissza ülni a bringára.Amúgy nem kell félteni senki a bringa úton,nekem is majdnem sikerült ütköznöm Pákozdnál egy barommal mert ő gyors és előzi a 4 tagú bringás csoportot mintha övé lenne a bringa út,vagy vak volt amit kétlek vagy sz@rt bele (inkább) hogy szemből jövök,még jó hogy volt füves rész az út mellett.Merre van az a földutas kerülő,a bánya felé?
-
Acef
addikt
BBB BSD-76 Vanguard nyereg
Nos, nekem is eltörött a BBB nyergem.
Annyi, hogy nekem nem a nyereg (műanyag) mint Hasaggymeg-ek, hanem pálca tört elMikor, miért? Passz. Ma vettem észre, amikor menni akartam egy kört
Na most jön a mit vegyek dilemma, valamint 10+ e Ft kiadás
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy jó kis multitoolt (lehetőleg olcsóbb félét) és egy jó kenőanyagot/olajat/bármit ajánlani, lánc+fogaskoszorúkra, azoknak megfelelő állapotban tartására?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
eddie1978
senior tag
válasz Napfénysüti #135780 üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz eddie1978 #135779 üzenetére
Pont ott mentem el mellette mikor a mentők stabilizálták. Nem volt szép látvány, remélem jobban van a srác.
Szegény csaj aki a fűben ült sírva kérdezte a rendőrt hogy él-e még?Én is mindenkit a sisak viselérése sarkallok ismerősi körben, adott esetben életet menthet.
Més que un club!
-
eddie1978
senior tag
Tegnap fél három előtt egy srác eldobta a vasat itt fehérvár mellett a kisfaludi lejtőn a bringaúton. Több mint egy órán keresztül lapátolták össze a mentők. Fejsérülés. Nem láttam, hogy volt-e rajta bukó vagy sem. Mindenki vegyen fel bukót ha teker!
A tó körül azt látom, hogy nagyon sok bringáson nincs bukó. Komplett családok tekernek nélküle.
Veszélyes az a szakasz. Simán 40+ tempót lehet gurulni ott bárkinek. Van egy enyhe balos ív amit nem lehet belátni teljesen. Ráadásul keskeny is. Sőt kicsit lejjebb a korlát is közvetlenül a bringaút mellett van. Én a CX-el sokszor már kikerülöm a földúton inkább azt a szakaszt.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz StLui #135701 üzenetére
Hú, erre akartam írni.. közlekedésben többször jártam már úgy, hogy tkp. teljesen észnél voltam, de nem hittem el, amit láttam, és ezért fagytam le. Pl. pirosnál valaki tolatott, és annyira irreális volt, hogy ne lássa a mögötte állót, hogy nem dudáltam, de mégis nekitolatott :-S . Ez azért ijesztő, mert hiába tudnád, mit kell tenni, és lenne is elég időd rá, de az agy felülbírálja a reflexet..
(#135773) Because :
Ez 40-es, mérve is. jó kérdés, slickből 622x47 is TALÁN elférne még, nagyon neccesen.
De ezzel sárhányó is.
650B-ből a 47-et tippelem, de hátul meg kell nézni jobban.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
a kemény kritikákkal még várjatok,amíg kipróbálom, ez a kettő közül az egyik verzióm MTB váltókar rögzítésére. Valójában a cuccot a másik elképzeléshez vettem, ehhez csak ötletet adott (jó lenne,ha kicsit hosszabb lenne mindkét irányba, de így is elérhető nyújtózva). at eredeti koncepció az,hogy a kormány tövébe teszem, ahogy sokan, és ehhez egy 31.8-as bilincs kell csak, PÉLDÁUL ebből a toldóból. A GX karnak leszedhető bilincse van, többek között ezért is választottam.
[ Szerkesztve ]
-
S.J.
tag
korabban irta valaki a bikekalculatort, nagyon hasznos viszont egy olyan palyara keszulok, ahol 500es emelkedo utan 500m es lejto van. 30km es atlagsebesseget szeretnem tartani 60km en at. ez wattban mennyi lehet kb.? hogyan lehet ezt szamolni?
-
Rendo84
senior tag
lightinthebox.com -ról érdemes kerékpáros sisakot rendelni? Mennyi a szállítási költség?
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #135763 üzenetére
Köszi!
Azt megtapogattam, nincs tüske vagy ilyesmi.
(#135765) woodworm: Köszi neked is! Sajnos igen, ahogy nézem hasonló a szövésmintája a külsőnek.
Ez ilyen önpisztító felállás akkor? Kéne még egy védőréteg a belső és külső közé?
Direkt ilyen vastagított külsőt vettem. Az amúgy bírja magát...
-
Rendo84
senior tag
A fényvisszaverő szalagmellény ugyan úgy elfogadott, mint a rendes normál mellény? Úgy értem jogi szempontból, ha a rendőr megállítana.
-
mrobes
tag
válasz ZolkoW #135744 üzenetére
Itt egy oldal, ahol részletezik a kategóriákat:
https://alutech-cycles.com/Classification-for-Bicycle-Usage
Itt pedig egy Canyon Neuron AL 6.0 linkje, az oldal alján írja, hogy 3-as kategória, ami max 60cm magas ugrást jelent:
https://www.canyon.com/en-us/mtb/neuron/neuron-al-6-0
Azt hittem, hogy azért keményebben lehet csapatni egy ilyennel. De gondolom azért bírná a megpróbáltatást csak így levédik magukat a gyártók.
A lánccal kapcsolatos válaszokat meg köszönöm mindenkinek, legközelebb kipróbálok majd másik láncot, de most még felrakom az új HG93-at, mert volt tartalék.
-
szkink
aktív tag
válasz jjeahh #135750 üzenetére
Hát én már nem tudom melyik lenne jó,van márkásabb (cateye) van alis,különböző konstrukciók (régebben még írtam is hogy meg vagyok velük elégedve) de rázósabb terepen mindegyik feladta,az itteni infók miatt gondoltam teszek egy próbát ezzel is hátha.
(#135751) xy.zsolt: néztem én is az újabb kialakítást ezt de most az akcióval megfogtak
(#135753) parkr: Húúúúha hát annyiért ne is legyen vele gond
-
jjeahh
nagyúr
válasz csubuka #135756 üzenetére
Ha a súly nem számít, nem muszáj drágát, csak legyen valami vastagabb belső, mert annál nehezebb átszúrni. CST, Kenda is megteszi szerintem ha 200 gramm fölött van, a Kenda belsőm 3 éve megvan és most sincs baja, pedig ettől a márkától a külsőket úgy általában gagyinak találom. Continental-al a haveromnak nincsenek jó tapasztalatai, mert a szelepnél kb minden második hibás, nekem kétféle Schwalbe sem vált be annyira, most a haverom 260 grammos CST-t meg valami Maxxis belsőköt tesztel, én meg váltottam tubelessre. Azt a CST-t én vettem neki, így ránézésre a világvégét is túlélné.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #135745 üzenetére
én azt honnan tudhatnám?
max akkor csörren, ha lerázom a vizet a bicikliről,de tán még akkor sem :)Hasaggymeg: köszi, ilyesmire gondoltam, bár mintha nem 100%-ban egyeznének azzal amikre emlékszem, ámbár ez sem volna meglepő.
-
pikszel
addikt
válasz ivana #135741 üzenetére
Olvastam már ezt tőled, ezért kifejthetnéd a dolgot, mert nekem hosszú ideje semmi gondom velük. Komplett XT rendszerem van, amin 3db CN-HG93-as láncot rotálok. Amivel gondom volt, az egy SRAM PC-971-es lánc, ami nagyon hamar megnyúlt és a váltás sem volt túl pontos vele.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Esetleg a gumibelső lyukának képéből meg lehet állapítani, hogy a lyuk miért képződött?
Ez szerintem nem valami külső tárgy miatt lyukadt...
Inkább el kéne kerülni a márkát vagy rosszul szereltem be vagy túl leeresztett volt a kerék és önmagát kicsinálta? Pár hónapos volt csak...
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz szkink #135749 üzenetére
Én ezt használom 4 hete....kiváló. Elite fly kulacsokat akartam eredetileg, de az ár/érték aránya ennek a high5 kulacsnak magasan jobb...ezért jól átgondolva ezt vettem. Nem szivárog, és tökéletesen passzol az elite kulacstartóba. Szerintem veszek is még egy 750ml-est. A design most más mint a website-on, nincs bordázott oldala, letisztultabb, tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
Szép napot.Ha jól emlékszem páran használják itt ezt a kulacsot és jó véleménnyel voltak róla,amit remélek mert rendeltem 2db-ot,elegem lett az eddig használtakból mikor egy rázósabb terep után a ragacsos itóka fojt végig a vázon
-
-
ZolkoW
őstag
válasz mrobes #135732 üzenetére
az ugrálós résznél azért kb. le is írtad a választ... amire vállalják a 60 centis ugrásokat, az azt jelenti, hogy a max. megengedett súllyal is tudnia kell, meg nem illik hogy az első ilyennél kimúljon a váz, szóval azért azok is elég kemény követelmények, még ha elsőre nem is tűnnek annak. Most akárhogy kerestem, nem jött elő az a kategórialista, amiben a 60 centi is szerepel, a vázam kis könyvecskéjét pedig nem találom. Na nem baj, nálam amúgy sem igen szoktak elemelkedni a kerekek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mrobes #135735 üzenetére
Multikulcsomon van láncbontó és mikor HG93-ast használtam mindig volt nálam egy új csap is...persze sosem kellett.Ajánlom ezt ,[link]20-25%-al tovább tart és patentszemes.
Ami pedig az ugrálást illeti,ma már a fogyasztóvédelem korát éljük,amikor pontosan meg kell határozni egy termék rendeltetésszerű felhasználását,így érthető,hogy minden gyártó a biztonságosra megy,ahol védve van az esetleges felelőségrevonástól.Az un.3 kategóriájú hegyi bringák,vagyis a merevfarúak és egyes kisebb rugóútas össztelósok rendeltetésszerű használatánál a 2 kerék egyszerre nem hagyhatja el a földet,ha jól tudom 0 ugrás engedélyezett velük.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz commanDOS #135731 üzenetére
A hidrós fék ha jó, akkor egy átlagos V féknél sokkal fejreállósabb kéne legyen, még akkor is, ha a hidrós belépő cucc. Próbáld bekoptatni és ha nem sikerül, akkor lehet, hogy újra kéne légteleníteni.
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz mrobes #135735 üzenetére
Ugyanilyen láncot használok SRAM PowerLinkkel. Vagy úgy értetted, hogy neked nincs?
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
jjeahh
nagyúr
válasz mrobes #135732 üzenetére
Ugrabugrálni trail-enduro-t szoktak venni a topiklakók, egy xc nem tom meddig bírná, nem erre szánták. Vagy ez nem xc?
Lánc fronton ajánlom shimano helyett az sram-ot meg a kmc-t, patentszemet is adnak hozzájuk. +1 patentszem, egy olyan mini multitool, amin láncbontó is van kis helyen elfér és jó ha van az embernél, én nemrég 10 euróért vettem egy ilyent, teljesen jó.
A squirt wax úgy tűnik megosztó, de a többségnek azért bevált, szal megérhet egy próbát neked isFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
mrobes
tag
válasz Massmurderer #135733 üzenetére
Az elmúlt évtizedek alatt nem volt rá szükség, elkényelmesedtem.
Csak a defektekre voltam felkészülve, az volt mindig dögivel.Meg ugye biztos voltam benne, hogy velem nem történhet ilyen, csak azzal, aki addig hajtja a technikát, míg szét nem hullik alatta. ebben a láncban meg nem volt 1000km. Csak ehhez a hülye 9-es Shimano lánchoz (HG93) nincs patentszem, az olajsár végett meg le kellett szednem kimosni.
[ Szerkesztve ]
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Szombaton voltam tekerni, a terv az volt, hogy meglátogatom ezt a kilátót és lövök egy szuper panoráma fotót.
De akadtak technikai problémák:
Gyorsan összedobtam egy munkapadot, és szerszámok híján terméskövekkel generáloztam meg a láncot.
A kilátó elmaradt, de legalább hazáig kitartott.Mondjuk magamnak köszönhetem, korábban szétnyomtam a láncot és ugyanazzal a csappal raktam össze, valószínűleg az adta meg magát.
Most akarok kipróbálni majd valami waxot is, mert katasztrófa ahogy kinéz a lánc az olajtól. Bár kissé elbizonytalanít amit írtok a nyikorgó hangról, de még mindig jobb lehet, mint az olajba kevert homokszemcsék kitartó munkája, ami aztán tudja amortizálni az alkatrészeket rendesen.
Még valami:
Amit írnak kategóriákat az új bringákra, hogy 30cm meg 60cm max ugratás, ez valami vicc?
Ennyit bír egy fél milliós MTB?
Gyerekkoromban kijártunk egy régi agyagbányába ahol volt egy egyszerűbb cross pálya. A haverok keresztbe feküdtek az ugrató után és úgy röpködtünk 28-as női Csepellel az emberek felett 1m magasan 2-3m távolságra, mint a huzat.
Igaz, hogy kb 50kg lehettem akkoriban, meg egy idő után úgy kinyúlt a villa meg a váz, hogy a pedál elakadt a földben, de akkor is na.[ Szerkesztve ]
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
3 hét után döntöttem és tegnap megvettem a Cube Nature-t. Összességében úgy érzem jól választottam, bár a hosszabb túrák még váratnak magukra. Pár apróság azonban még van. A váltó bizonyos fokozatokban mintha zajosabb lenne, mint kellene, bár alapvetően szépen vált (Acera hátsó váltó). Lehet hogy kell még rajta állítani.
Tektro hidraulikus tárcsafékek vannak rajta és mivel sosem volt még ilyenem nem tudom milyen fékhatást várhatok. Egyelőre elég harmatosnak érzem. A hátsót tudom blokklásig húzni, de az elsőnél nem érzem azt, mint egy jó V féknél, hogy egy erősebb húzásra akár orra is eshetek. Be kell kopnia, vagy beállítás kérdése ez is?[ Szerkesztve ]
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Megadta magát a váltókar (ellenállás nélkül csúsztatható, és nem vált) és az a kérdésem, hogy kézzel be tudom-e állítani a megfelelő áttétet? Áthidaló megoldásként, amíg nem javíttatom meg.
Bár hozzáteszem egy nagyon jó de nagyon réi ausztriából hozott ütött-kopott KTM bringáról van szó, nem szeretnék rákölteni, most rendeltem hozzá gumiköpenyt és tömlőt, ha többet költenék vehetnék egy új biciklit.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
xy.zsolt
őstag
válasz trialboj #135714 üzenetére
Igen, ezt használom most....a második képen lévőt nem. De mint írtam én országútin használom és száraz időben tekerek....így kitart simán 400-500km-et egy kenés, olajsár nélkül. Lehet kapni rosebike-on 50 ml-est is 9.95Euróért....ha elsőre csak próbának vennéd.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Salex1 #135721 üzenetére
A villa nem fogja emelni érezhetően elejét.Nekem is van gondom derekammal,de minél kevésbé terhelem gerincem,tehát előbbre dőlve kezemre is helyezek súlyt,annál jobbnak érzem.Persze nem időfutam pozicíó,az a másik véglet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Salex1
őstag
válasz Hasaggymeg #135718 üzenetére
Gericsérv miatt kell minél egyenesebb háttal tekerni.
-
ZolkoW
őstag
de most is úgy fogalmazol, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne,hogy csakis úgy lehet felkenni a Squirtöt,ahogy te tetted, és mivel neked hangos, ezért mindenki, aki mégis ezt használ, az emberileg ügyetlen,és műszakilag süket.
nem tudom a videóból megállapítani,hogy hangosabb vagy halkabb,mint nekem, csak azt tudom,hogy nálam nem zavar. pedig azt hittem,fog, miután ijesztgettetek vele.
ja, onnan tudom,hogy kenni kell,hogy hazaértem :D[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Salex1 #135717 üzenetére
Jézusom,ne 'jesztegess minket ilyen kormányokkal! ...az nagyon fel van emelve,lehet kicsi neked a kerékpár,vagy...nagyon egyenes háttal szeretsz kerékpározni.Úgy sokáig nem lehet tekerni.
-
Salex1
őstag
válasz Hasaggymeg #135713 üzenetére
Köszönöm, mindkettőtöknek. Szétkaptam és még egyszer nekifutottam az elejétől, és sikerült.
Másik kérdésem is lenne. Szerintetek érdemes lenne az első villát nagyobbra cserélni, hogy magasabban legyen a kormány? Ahogy most be van állítva is éppen-éppen jó. Korábban említettétek, hogy nem a kerékméret számít...a váram 21"-os, így jónak kellene lenni, de mégis kicsi.
Keró -
Hasaggymeg
Topikgazda
Ezt használom [link],és nemcsak a hangja változik mikor kéri a kenést,hanem hallom/érzem a váltásnál is,és időnként (majd minden tekerés után) megnézem,megérintem a láncot,úgy ellenőrizve kenését,a kenőanyag megrakódottságát.Van mikor csak törlöm száraz ronggyal és nem kenem,de terepen 100km alatt,inkább olyan 50-70km után mosom vízzel,kenem,száraz,homokos terepezés után pedig azonnal.
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #135668 üzenetére
"ja,nyilván a mindenki más a hülye"
Nem írtam olyat hogy aki squirtöt használ mentálisan instabil lenne , csak azt nem tudom elképzelni, hogy nektek, ez még a belefér kategória. A videó a szélzaj miatt nem túl hasznos, de ez 30 km ASZFALT után cserreg így.
Ma saraztam, ezért lemostam, megszárítottam, újra kentem az ujjammal bizgerálva, úgy bántam vele ahogy az igazi squirtel szokás . Holnapig szárad, megint megyek egy 40et aszfalton, és kiderül.
"hangos nem egyenlő kopikkal,halk meg nem egyenlő nem kopikkal."
Szerintem meg azért csak ki lehet ebből indulni, egyébként honnan tudod mikor kend újra a lácnot? Autónál sem egészséges ha fura hangok jönnek a motorból, ami zajol az általában okkal teszi."van nekem is olajom,[link],de azt csak extrém esetekben használom,már teljesen elszoktam a lepotyogó,majd mindehol szétkent zsírsártól"
Azt írtad nem használod a squirtöt, illetve nem is olajozol, még a gyári zsírt is gyűlölöd de akkor mivel kened a láncodat?
(#135671) xy.zsolt
Erről van szó?
Ezt próbáltad már?Mert nekem ez is tisztán tartotta a láncot csak épp lekopott 30 km után 20 ha poros terepről volt szó.
Mondjuk ez pont annyiba kerül mint a squirt, lehet nem véletlen? ha elfogy mindenem, kipróbálom.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Salex1 #135710 üzenetére
Úgy van,mielőtt még egyik maxon van,lazítani kell a másikat.A csavar a feszítő spirálrugó végének van állítva,így feszítve,vagy éppen lazítva azt.[50 sectől.]
-
ZolkoW
őstag
válasz Salex1 #135710 üzenetére
ha amúgy mozog mindkét fele (nincs beszorulva),akkor pedig az lesz az. a lyukak közül ugyanabban legyenek szimmetrikusan, általában az szokott lenni,hogy a rugó nem nyomja vissza,akkor feszíteni kell azon az oldalon. vagy a másikon lazítani. de ha nem belül áll,hanem kívül,akkor épp ellenkezőleg, túl erősre van állítva :) sokat segítettem? ;)
-
Salex1
őstag
válasz bringasisti #135709 üzenetére
Ne megnéztem megint, és maxra állítva sem jó. Azt hiszem elviszem egy szervizbe...
-
6030D
őstag
válasz StLui #135701 üzenetére
Nekem pár hete volt,, hogy a Camelot-Verőce szakaszon mentem haza, már lazában, olyan 25 km/h körül. Jó idő volt, ezer ember, jönnek szemből vagy tizen, erre két srác elkezdi őket előzni. Ok. Látnak, majd bemennek, van hely. Bementek, majd a második srác mögött megjelent egy csaj, kb 5 m-rel előttem. Ez az a rész, ahol az autóút feljebb van kb 80 cm-rel, tehát van egy 45 fok körüli füves rézsű. Oda felrántottam a bringát, a csaj olyat satuzott, hogy 50 cm-t belengett a hátsó kerék. Elmentem mellette, de ha nem, vagy olyan jön, aki nem megy fel, akkor lett volna kaszálás: én, csaj, meg akinek nekipattan rólam. Minek megyünk országúton, mi...?
tacto: igen
Lui: az a kemény, amikor az U13-U15 a merevvel, dropper nélkül is ugorja, esetleg tekeri hozzá a kormányt is.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Salex1
őstag
V-fékbeállításban tudnátok tanácsot adni? Megpróbálom megfogalmazni: az egyik oldal jobban mozdul, mint a másik. Az alatta lévő rugó 3 lyukba rakható, és már az egyik a leggyengébb, a másik a legerősebb fokozatban van. Mit lehet tenni?
-
StLui
veterán
válasz 6030D #135670 üzenetére
Ha csere lesz fiam bringáján, ugye M&M bike már cserélte volna komplett, akkor lehet gondolkozni, slx 1x11 olcsóbban, vagy xt 1x11, vagy ez a sram 1x12 hasonló árban. közben sikerült észrevennem, hogy a shimano groupset-ben nincs lánckerék.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #135700 üzenetére
meg igen, ő állva is maradt mert 10-zel mentek, én meg kb max 20, csak megijedt, de nagyon
érdekes, hogy rákiabálni volt időm, és nem tudom, hogy nem is tudtam volna megállni, vagy nem hittem el, hogy nem megy vissza? nem tudok visszaemlékezni, milyen messze voltam amikor átjött., max 10 méter lehetett, mert a derékszögű kanyar tán 30 méterrel voltam földön, és már felgyorsultam a normál "feleséges" tempóra. ha nem a régi kismontival megyek, akkor megúszom a trekkinggel, mert magasabb jóval a kormány és van szarv is.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest