Hirdetés
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- Notepad++
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- ALZA vagy eMAG?
- Hiányzik a gamer érzés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A mellékelt spéci "sárvédő pálca rögzítő csavar"-t épeszű áron hogy tudnám beszerezni? Likra futott az ebayes keresés is, pedig volt már mindenféle szakszó
Persze lehet otthon gányolni, de valami korrekt megoldás érdekelne, hiányzik egy pár ilyen már a bringámról és lötyög össze-vissza a pálca hátul.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Küllők közé való prizmát meg hátsó pirosat, plusz pedálra valót nem nagyon dob az ebay. Lehet én keresem rosszul. Az ajánlott webshopoknál meg a szállítás többe kerülne, mint maga az alkatrészek Nincs ezeknek külön Kínából küldős boltjuk?
*Illetve valaki próbálta ezeket a markolatokat? Nem nagyon alja?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Létezik hasznavehető markolatgumi ebayről? Korábban tárgyaltuk, hogy amit kinéztem messze van a jótól, de lehet, hogy fentebbi árkategóriában lehet normális is...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni lámpa ügyben. Városban, melóból hazabiciklizéshez (profi, a bringánál drágább lámpára nem lesz szükséges felteszem ) megfizethető első és hátsó lámpát, akár külföldről rendelve tudtok ajánlani?
Ezek a küllőre mágnes, indukciós elven működő, kondenzátoros kis lámpák mennyire használhatóak? Nagyon nem akarok a töltéssel vacakolni...
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Shimano Nexus 7 és 8-hoz ugyanaz a lánc passzol? Ez a 1/2x1/8 méret, 114 szemmel jó lenne? Szabad olcsót venni?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ez az ebayes belső, ami elvileg 18-32 700 as nagyon alja? Valóban biztonsággal tud vajon ilyen nagy szélességi tartományt átölelni? Nekem 32-622-es (700-32c) külsőm van.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az gond, hogyha elől a bringán az egyik oldalon egy gyártótól, a másikon másiktól származik a V-fék karja? *Maga ami a villához csatlakozik és hozzá rögzül a fékpofa, lehet, hogy nem ez a legpontosabb elnevezése.
Ránézésre azonos méretűek. Így adta ki, mert a rugós rész hiányzott sajnos az egyikről és így abból építettem, amim volt.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek első lámpával kapcsolatban. Kéne valami normálisabb lámpa, elegem van az elem lemerülésből... szóval valami 18650 cellásat néznék. Ahhoz még egy olcsóbb töltőre is beruháznék (xtar MC-1 van ajánlva az elemlámpa toipikban). Mit ajánlanátok? Hagyományos zseblámpa+felfogató? Vagy valami specifikus? Semmi extra igényem nincs, csak valamit lássak az útból magam előtt este és ne ipari hulladékot vegyek.
Hátra is beépített akksis filléres szotty jön villogni. Elég alja, be is ázik, de a nyereg alá rejtve túléli tán . Főképp nem kell hozzá specifikus töltő, aminek örülök. Véleményetek szerint városba hátra sima piros villogó elég nem meg macskaszem? Hátra nem akartam nagy pénzeket költeni.
Köszönöm előre is!
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #120706 üzenetére
Köszi a választ!
Hú, ha még külső töltőt sem kell venni az szuper Ez a csoda kínai hátsó is beépített töltős. Mondjuk, hogy 1,3 dollárból milyen elektronika jön ki, arról nincsenek kétségeim. Majd ott töltöm, ahol nem baj, ha kidurral az akksi benne
Nem kényelmetlen egy fejlámpa? Illetve mi szól egy kormányra erősíthető csoda ellen.
*Az fontos lenne, hogy gyorsan magammal tudjam vinni, ne kelljen a bringán hagyni a lámpát. A hátsó értékéből kifolyólag ez nem volt fontos
**Illetve itt ilyen Gaciron-lámpák pörögtek a fórumban, ha jól láttam.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #120709 üzenetére
Értem, köszönöm a magyarázatot! Csak igazán ez lehet, akkor lenne jó, ha az ember úgyis olyan sisakban van, amire fel lehet ezt rakni nem? Szóval ha nincs sisak, akkor ilyen gumis okossággal lehetne, akár kicsit zavaróan fejre rakni nem?
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #120713 üzenetére
Jogos, csak van, amikor kényelmetlen De akkor optimálisnak azt mondanád, hogy sisakra rögzíthető fejlámpa a tudomány mai állása szerint? De spéci sisak kell vagy külön felfogató, ami univerzálisan bármely sisakra rögzít lámpát?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #120715 üzenetére
Köszönöm szépen! Igen leleményes megoldás, lehet nekiveselkedek és próbálok valami hasonlót akkor
-
csubuka
addikt
válasz chubby2o6 #120723 üzenetére
Koppenhágábal élek és itt fizikailag szinttel szeparált bicikliutak vannak mindenhol. Szóval tényleg csak más bringásnak kell jelezni, hogy ott vagyok kb, meg, hogy azért jobban figyeljenek az autósok, hogy mi van, ha leesek eléjük (amúgy tényleg figyelnek a bringásokra nagyjából). Aki felmegy erre a batár sarokkőre, ami elválasztja az autóúttól és ezután elüt, azon az sem segítene, ha a napot szerelném a hátamra Annak konkrétan célja, hogy kivégezzen. Persze ha épp lefordulna valaki a házának felhajtójára és elüt, mert az keresztezi a bicikliutat, akkor csucsu. De azt legalább kis sebeséggel történhetne csak.
*Elég nagymamásan tolom amúgy ilyen tipikus városi bringával
(#120724) Zola007: Köszönöm szépen! Ezt a lehetőséget is mindenképpen megfontolom. Azért vonz ez, mert szabvány 18650-es cella van, meg egy zseblámpa, ami zseblámpaként is használható Mondjuk a biciklis fejlámpa is használható sima univerzális lámpának, csak lehet nehezebb oldani a kapcsolatát.
Melyik tartót ajánlanád amúgy? Volt ilyen sima bepattintósom, na az nem volt jó, valami szorítós kell gondolom, menetes.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Zola007 #120731 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Jó tudni ezeket az apróságokat, mert a legutóbbi tartó amit rendeltem az számomra ipari hulladék lett. És nem pénz miatt, de fájt. Nem szeretek szennyezni.
*Itt a sima zseblámpás topikban írták, hogy ezeket az Ultrafire-öket hamisítják a Kínaiak Honnan lehet tudni, hogy melyik a jó?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Még egy kérdés merült fel bennem, hogy mik az ajánlott sisakok mostanság semmi extra célra?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A tesómnak ellopták a bringáját Budapesten. Nagyjából nulla esélye van a megtalálásának, de azért van valami adatbázis, ahova érdemes feltölteni a lopottság tényét? Hátha valami jövőbeli vevő kiszúrja, hogy ez az... Rendőrsgi bejelents lesz számlával mindennel, de az gondolom eléggé halottnak a csók.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Városi tötyögésre mi a minimum vállalható sisak?
Illetve valami egyszerűbb munkába járós/kényelmes nyerget tudtok ajánlani?
A fő lényeg, hogy ne ázzon be, mert a mostani mindig összevizesít, mert megszívja magát vízzel...Köszönöm tippeiteket előre is!
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #124550 üzenetére
Sziasztok!
Korábban feltett kérdésemet pontosítanám, mert így valóban nehéz válaszolni rá azt belátom.
Szóval a nyereg és a sisak esetében:
-Darabonként olyan 5-5 ezresre gondoltam kb. ha azért nem csak legalja cuccok vannak. Azért az olcsóság nem baj, a bicajos cuccokkal elég zordul bánok kár volna bármi értékes ide.
-Semmi preferált márka nincs
-Meló meg városi mászkálás, boltba, haverokhoz ide-oda
-Napi 10km átlagban szerintem. És ez mondjuk az év 2/3-ában, amíg élhető az idő.
-Csak bringaúton (ez nem Magyarországon van) városban megyek.
-Sebesség az ilyen kényelmes tekers, semmi extra.
-A bringa egy X-Zite vagy miféle monti, elől valami Suntour telóval. Semmi extra ez is.A lehető legolcsóbb nem selejt dolgokkal akarom megúszni ezt. A sisaknál a biztonság fontos. A nyregnél meg az élhető kényelem és vizállóság, ne szívja teli magát. Ha 10 alatt nics biztonságos, akkor 10 lesz persze a limit sisakból.
Köszönöm ötleteiteket előre is!
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz 6030D #124791 üzenetére
Köszönöm szépen!
Lehet benézek oda akkor.
(#124792) Hasaggymeg: Köszönöm szépen Neked is válaszod! A kishibás nyergektől félnék egy kicsit. A beázás veszélye fennállhat azoknál. A jelenlegi is gondolom a borítás sérülésénél szívja meg magát. Az utcán kint átt folyamatosan télen-nyáron a bringa, szóval elég zord élete van.
Sisakból a Decathlonban mind azonos biztonságú? Azért gondolom a pár ezresnél többet bír egy 10 ezres...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Esetleg a gumibelső lyukának képéből meg lehet állapítani, hogy a lyuk miért képződött?
Ez szerintem nem valami külső tárgy miatt lyukadt...
Inkább el kéne kerülni a márkát vagy rosszul szereltem be vagy túl leeresztett volt a kerék és önmagát kicsinálta? Pár hónapos volt csak...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz bringasisti #135763 üzenetére
Köszi!
Azt megtapogattam, nincs tüske vagy ilyesmi.
(#135765) woodworm: Köszi neked is! Sajnos igen, ahogy nézem hasonló a szövésmintája a külsőnek.
Ez ilyen önpisztító felállás akkor? Kéne még egy védőréteg a belső és külső közé?
Direkt ilyen vastagított külsőt vettem. Az amúgy bírja magát...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Random használt (vagy épp ilyen áruházas új) biciklinek (ilyen "Amszterdam" típusú a barátnőmnek) a megnézésénél a minőség megállapítását kb. olyanok alapján lehetne eldönteni, hogy dupla falu felni van-e rajta, meg a fékkar fém, meg a hajtóműcsapágy ipari csapágy-e vagy ilyesmi?
Ide ilyen bevásárlós biciklinek városba nem kell nagy minőség tán, de legaljába nem akarok belenyúlni azért...
Itt van egy leírás, azt nézegettem kb.
Mivel Dániában vagyunk ezért annyira ezek a bevásárló/női bringa márkák nem hiszem, hogy ismerősek lennének itt a fórumon. Így tisztán márkából nehéz megmondani tán, hogy mit is takar... Ilyen "Kildemoes" meg ilyen márkanevek vannak. Szerintem kb. Kínából behozott, Dániában címkézett lehet. Attól még lehet jó is persze.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Télre, hogy elfogadható meleg és biztonság is legyen ezek a speci kerékpáros sisak alá vehető sapkák ajánlhatóak? Ezek beváltak már valakinél?
-
csubuka
addikt
válasz Hasaggymeg #153897 üzenetére
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Sima városban használt bringára milyen telefon tartót ajánlanátok? Láttam itt ilyen brutál 20-30 ropis tartókat, nálam nem kell, hogy hegyről lefelé megtartsa Az egész bringa ha ér 30-at
Alin vannak ilyen polipszerűen a telót átölelő gumitartók pár dollárért, azok nagyon alják, hogy a topikban más az ajánlás?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Biciklire, városi használathoz hátsó lámpát leginkább valamilyen beépített akksis megoldást ebayről/aliról célszerű venni nem? Láttam ilyen állítható rögzítős megoldásokat, egész kulturáltak vannak..
Ilyenekből nincs igazán cserélhetős 18650-es akksis ahogy nézem...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Korábban kértem tőletek tanácsot kormányra okostelefont rögzítő megoldásra. Kapam is ötletet, de az időjárásállóságot hogyan oldanátok meg? (DIrekt speci tokot vennétek?) Csak városban kell, tehát nem extrém körülményekre, de valami szemerkélő eső ellen kb...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz parandroid #180652 üzenetére
Végülis valamennyit csak bír egy sima teló is, meg szakadó esőben nem mennék sehova sem amúgy sem.
Ez városi használat, tanyálásoktól annyira nem félek, csak "lájti" közlekedésről van szó végig bicikliúton városban. Csak ha valami új helyre kell menni, akkor mindig gond megállni és nézegetni a telót, nem túl haladós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- iPhone topik
- Android felhasználók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.