Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Fogyáshoz a sok okosnak. Majd akkor beszélgessünk erről ha az 5. x átléptétek. 30 alatt könnyű ledobni a kilókat.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz TomMusic #109997 üzenetére
Biztos van benne igazság, de a fogyásának az alapja, egy személyre szabott diéta. Aztán ezt ki lehet egészíteni sporttal, stb. Viszont semmilyen hókusz pókusz nem fog segíteni a fogyásban, ha a kajálásunk alapvetően nem diétás.
Én is ilyen nehezen hízó alkat voltam fiatalabb koromban, úgy 30 éves korom előtt. Előnye annyi volt, hogy bármit ehettem, nem híztam. Viszont az izomtömeg felszedése komoly nehézségeket okozott, de végül is összejött anno egy elég jó fizikum. Súlyzós edzést is kell végezni, a kerékpárral nagyon nehéz izmosodni.
-
TomMusic
őstag
válasz Runner_fxr #109993 üzenetére
Több helyen is hallottam már, hogy sok folyadékbevitellel, és sok (intenzív) gyaloglással (napi 1-2 óra legalább) lehet fogyni, ugyanis a gyaloglás jól égeti a zsírokat (nem tudom, nem értek hozzá). Youtubeon érdemes lehet Papp Lajos professzor előadásira ránézni.
De nekem híznom kéne (ha lehet inkább izommal, mint zsírral ), de nagyon nehezen megy. Mióta bringázok, azóta majd' 10 kilót sikerült felszednem, de meg se látszik rajtam, én a "másik oldalt" képviselem. Persze mindig mondják hogy milyen jó nekem, hogy nem tudok hízni. De ahogy nézem, a lányok inkább választanak kövér, mint pálcika srácot.
A táplálkozás meg a legfontosabb dolog, fontosabb mint bármi más, hiszen a szervezetünk csak azzal tud gazdálkodni, amit elfogyasztunk. És sajnos iskolában nem tanítják, hogy is működik a szervezetünk, mire kell odafigyelni.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #109994 üzenetére
Nyilván vannak genetikai különbségek is, van akinek a mozgás úgy felgyorsítja az anyagcseréjét, pláne 30 éves kor alatt, hogy még a péksüti + cukros üdítővel is majdnem kockás lesz a hasa. De azért nem ez a gyakori.
minas: Igen, ez így van. Persze én nem akarom leszólni a sportolás fontosságát, mert nagyon fontos az egészséges élethez, de a kinézet alapvetően azon múlik, hogy mit és mennyit eszünk! Akár a fogyásról, akár az izmosodásról van szó.
Mindig nevetek a bringásklub-ok felhasználóinak a nyári posztjain, büszkén bejelentenek mondjuk egy 60-120km-es távot, általában igen kevés szinttel, jönnek az elismerő hozzászólások, örömmámorban úszik a posztoló a hatalmas hőstett és az elismerések miatt. Majd a 10-12 kép végén ott a kajácska, söröcske, sütike, úgy ránézésre bő 3000 kalória minimum. Aztán csodálkoznak, hogy olyan a fizikum mint egy telefosott búvárruha.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz Runner_fxr #109993 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a testmozgáson kb. 20% múlik és a táplálkozáson a többi.
-
Toobee
veterán
válasz Runner_fxr #109985 üzenetére
Azért belem 73 vége felé már volt szépen. Kajára nem figyelek = szerintem alapból jobban táplálkozom az átlagnál.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Ļantos #109991 üzenetére
Viszont ha szarul eszik, akkor sport mellett sem fog fogyni. Ismerek olyan embert aki még hízott is edzés mellett. Persze zabált minden szart. Csajoknak nehéz ezt megmagyarázni, nehezebb esetek mint a férfiak, aztán amikor végképp kétségbeesnek, jön a koplalás. Ami a lehető legrosszabb amit csak tehetnek...
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz Hasaggymeg #109980 üzenetére
Az nem jó megoldás, hogy egyszerűen egy tányérkerék lesz elől (tehát azt cserélem, csak egy akkorát teszek fel, mint most a középső), az első váltót leszerelem és hátul meg marad minden? Mint ahogy most hasznáom? Mert ez így nem kerül sokba. Vagy csak más megoldással lehet ezt kivitelezni?
[ Szerkesztve ]
-
Ļantos
aktív tag
válasz Runner_fxr #109985 üzenetére
Ez annyira egyszerű. Kevesebbet és tudatosan eszik, lefogy. Mozgás nélkül is.
-
StLui
veterán
válasz Toobee #109988 üzenetére
Akkor nem igazán kell neked fogyni, max izommá alakítani ha mégis van rajtad felesleg.
Azt hitem idén sokat megyek velük, de végül nagyon jó társaságot találtam, és így kötetlenebb, plusz ugye nincs szükség a bérelt bringára sem. De akinek még nincs fully-ja és szeretne menni velük, azoknak ez egy nagyon jó lehetőség ami az Alpinbike kínál! Szóval menjél, de foglald le mielőbb online.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Régebben volt egy kerékpár üzlet - ha jól rémlik dunántúli volt - , ahol új kerékpárból bontott alkatrészeket, teleszkópokat árultak, viszont már nem találom. Tudtok esetleg ilyen webshopról, ahol árulnak új, vagy újszerű teleszkópokat? A cross bicajomba kellene majd venni egyet, mert a tél kikezdte, a becsúszója elkezdett korrodálódni. Nézegettem a Suntour Swing teleszkópot, de nem tudom, hogy annál fel tudnám-e szerelni a jelenlegi sárvédőmet?
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Runner_fxr #109982 üzenetére
Igen, remélem összejön az üzlet!
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #109983 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy semmilyen szélsőség sem jó! Az se ha húst hússal eszünk, és az se ha teljesen húsmentesen. A fogyáshoz valóban semmi szükség a vega életmódra.
Toobee: Jó de mondjuk te 73 kilósan sem lehettél kövér. Aki valóban túlsúlyos, annak a kajára muszáj figyelnie, másképp nem fog menni. Az emberek 95%-a azért bukik bele a fogyókúrázós, életmódváltásba, mert azt gondolják, hogy beiktatnak heti 3-szor 1 órás sportot és minden elvan rendezve. Aztán amikor nem jönnek az eredmények, akkor elkeserednek, hogy neki ez nem megy, mert a hormonok meg az ő genetikája ilyen stb stb baromságok! Az igazság az, hogy a fogyás, legalább 70-80%-ban az étkezésen fog múlni! Tehát max 20-30%-ban tudsz ebbe beleszólni a sportolással.
Általában mindenki szereti a könnyebb utat választani, és valljuk be őszintén, sokkal könnyebb heti 3 szor edzeni 1-1,5 órát, akármilyen sportot, mint heti 7 napban, reggeltől estig követni egy szigorú diétás étrendet! Ezért buknak bele sokan. Én mindig azt szoktam tanácsolni egy erősen túlsúlyos fogyni vágyónak, hogy jobban jár ha nem a sport felől közelít először, hanem a kaja felől, az is épp elég kihívás lesz az elején. És többre fog menni vele, mint a heti három edzéssel. Aztán ha ez már megy, jöhet az edzés is, de a kettő egyszerre rögtön, általában sok szokott lenni a legtöbb embernek.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz IMIIKE1998 #109983 üzenetére
En ulomunkat vegzem es 73 kg voltam november vegen. Akkor kezdtem heti 2 spinracinggel, mostansag mar MTB heti 1-2 alkalommal ilyen 1000 kaloria korul plusz egy foci, ahol 4-6 km kozott futok es 64 kg-ig mentem le, a kajara akkor se figyeltem es most sem, bar zabalni nem szoktam, a zoldsegeket meg szeretem.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz trialboj #109961 üzenetére
Egyébként az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy sok esetben élőben sokkal szebb egy bringa mint képen. Pláne ha használt bringáról van szó, de még akár gyári képeken is. A színek sem jönnek úgy át. Pl az előző Bergamont bringám is élőben sokkal jobban nézett ki mint képen. A srác aki megvette egy Specialized Turbo levo-t is nézegetett, az sem egy csúnya gép, aztán amikor élőbe meglátta a Bergamont-ot, inkább azt választotta. Meg azért a lényeg mégiscsak az, hogy milyen a bringa használat közben. Ha nem is annyira tetszik mondjuk a bringa színe, de szuper jó vele bringázni, akkor lehet megszépül az. Amit belinkelt StLui, Giant Reign, élőben baromi szép színe van, de ezen a képen kifejezetten ronda! Pedig az egy élénk, rikító narancs fényezés, a gyári kép meg olyan mintha lehányták volna. Ezért jobb ha élőben is megnézed a bringákat!
(#109958) StLui: Én ennek a karbon változatán gondolkodtam, amikor megláttam az Alpinbike-ban, nagyon megtetszett. 13,5kg körül volt a súlya. Még pont határeset.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz minas #109975 üzenetére
Akár...ugyanakkor meglehetősen sokba kerül,nem egy költséghatékony változtatás.Megoldás a változatosabb terep,ahol már több sebesség is használva van.
jolti...én is ódzkodnék az ilyen budzset kormányoktól,főleg ha a súly nem is számít neked.Törése csúnya is lehet.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Toobee
veterán
válasz jolti #109978 üzenetére
Ilyesmit hamarabb vennék itthon, nem is drágább.
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Trekkingre akarnék egy új kormányt. Ezt néztem ki
Szerintetek jó? Az nekem mindegy hogy alu, vagy karbon, a súly nem érdekel. Csak, hogy van-e olyan erős, mint az alumínium?
Van egy alu is ez .
Melyik lehet a jobb választás? 95% kátyús város, a maradék földút. -
minas
aktív tag
A 24 sebességes bringámon nagyjából 95%-ban 4-5 sebességet használok és ez szinte elöl a középső lánctányérra korlátozódik. Ezek szerint akár lehetne 1x8 sebességest csinálni a bringából? A középső tányéron lehet használni hátul mind a 8-at? Azt tudom, hogy a legkisebben és a legnagyobbon nem szerencsés hátul a két fokozatot használni amikor legjobban keresztben fut a lánc.
-
SirKero
őstag
válasz MikulasB #109965 üzenetére
Köszi a tippet
Így képről tetszik meg is nézem személyesen. Úgy látom csak 21-es méret a maximum és az lehet hogy nekem kicsi lesz. ( 23-as kéne a 190 centimhez )Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MikulasB #109965 üzenetére
A fék.az egytlen kérdés,de ha az hozza egy alap Shimano,vagy Tektro hidrós szintjét akkor bizony ez egy igen jó ár-érték arányú kerékpár. ...talán még ha nem is hozza pont azt a szintet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
K Norbi
addikt
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Ironizer #109962 üzenetére
Most már kiváncsi lennék mire adtok választ ezzel? Ki mondta, hogy vegyen egy gyengébb bringát csak mert jobban néz ki?
Akinek én válaszoltam, ő két kb egyforma bringa közül választotta volna a fehéret, mert neki az tetszik, csak picit drágábban tudná megvenni, és messzebb.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
zodo
nagyúr
válasz SirKero #109963 üzenetére
Szintén nem vagyok téma értő de ez 3 különböző kerékpár.
Ha ezek közül kellene választanom, lehet bevállalnám a Rockrider-t ha földes terep lesz többségében.
Gepida nagyon nehéz a felszerelések végett.
Aszfaltra egyértelműen a Kross-t venném.Tavaly tavasszal egy ilyen alapmodellt (1.0-t) vettem városi cikázásra de nem tudom 100 kg súlyhoz mik az elvárások a vázak terén.
Ráköltöttem azóta még árának kb. a felét de imádom.
Olyat válasz ami leginkább a felhasználási igényeidnek megfelelő! -
emre
veterán
fully másként (Colin Furze video)
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
MikulasB
tag
válasz SirKero #109963 üzenetére
Én ilyet vettem, meg vagyok vele elégedve első 1200 km után is.. Benne van kb az árkategóriába, nem márkás de hidraulikus tárcsafék, szerintem teljesen jó rajta. Alivio hátsó váltó, kormányról zárható teleszkóp. Szerintem ennyit megér újan. Nemrégiben mondták, hogy nincs váz geometria az oldalon, itt a linkenaz összes modellé fent van. Bár hozzáteszem, én nem igazán vagyok hozzáértő.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/144773729@N02/eSX556
-
SirKero
őstag
Köszönöm mindenkinek aki segített
Akkor még egyszer és utoljára. Ez a három bringa maradt ami számításba jöhet. De gondolom a KROSS Evado 2.0 2018 Cross ami az ajánlott közülük.
Tudom hogy ennyiért használtban sokkal jobbat kapni de az újat részletre és 0% kamatra ki tudom hozni
Rockrider 520 MTB 27,5
Gepida Alboin 200
KROSS Evado 2.0 2018 CrossMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #109955 üzenetére
Ne forgasd ki amit mondtam. A fiat multipla max akkor ok, ha csak munkába járni használod, amúgy nem érdekel az autózás. Mindenben van 1 szint ameddig hajlandóak vagyunk kompromisszumot kötni, a kinézet/felhasználhatóság/felszereltség oltárán.
Aki csak 1 dologra, használja a bringát, hogy eljusson C-ből D-be, annek a fenti 3 csoportból 1 max 2 számít, de ha már beleszerettél ebbe a sportba, akkor alap dolog, hogy a lehető legjobb, legszebb és leginkább a stílusodnak passzoló bringát akarod, és hajlandó vagy fél napot buszozni érte, ahogy lentebb írta valaki.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
eddie1978
senior tag
válasz Hasaggymeg #109955 üzenetére
Egyetértek. Csak tárgyak. Nem ragaszkodom egyik bringámhoz sem. Ennek ellenére jó ránézni egy szép bringára. Fontos hogy tetszen valamilyen szinten.
-
StLui
veterán
válasz Bati0501 #109957 üzenetére
Giant Reign, de még azért képlékeny a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz trialboj #109954 üzenetére
AM bringát kerestem az itteni tanácsok alapján, amúgy tényleg elég lenne bőven, de megláttam a Focus Sam-et és beleszerettem, sose bántam meg, most is endurot veszek, csak már pontos paraméterekkel. Tudtam, hogy 160/160 rugóút, dropperpost, és 1x11-es váltás. Nem vetlem meg egyike ilyet sem, amíg a látványba bele nem szerettem. Mondjuk még nem köttetett meg az üzlet, remélem sikeres lesz.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #109954 üzenetére
Ez egy érdekes dolog,mert ha igazad lenne akkor mindenki Fiat Multiplat venne,hisz mikor benne ülsz,ami az autóhasználat 99%-a,akkor úgysem látod milyen ronda kívülről.Van itt egy jó adag szubjektív érzés,fetisizmus,aminek akarod nevezni,mikor leszállva kerékpárodról letámasztod,aztán nézed,esetleg fotózod stb. ami bár szinte irreleváns maga a kerékpározást illetően,mégis része annak ahogy megéled azt. Szerintem...
-
trialboj
őstag
válasz StLui #109953 üzenetére
Ezzel azért nem értek egyet, mert igazából mikor rajta ülsz, nem látod csak a fejcsövet és kormányt, és az számít hogy milyen érzés rajta tekerni. Jobban megéri olyat választani amibe talán nem szerettél bele a design miatt de tudod h jó felszereltség v pont olyan mint amire vágysz, mint venni egy csicsás bringát amire öröm ránézni, de nem sok apró sebből vérzik.
És itt most nem az új bringákra célzok, mert ott ez nem releváns, de használt vásárlásnál már van értelme. Ugyanakkor azt elismerem hogy ha tényleg nem tetszik egyáltalán, és nem csak casual bringás vagy hanem sűrűbben élvezet miatt tekersz vele, akkor zavaró lehet hogy nem tetszik az amin több 100 órát eltöltesz egy évben.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
StLui
veterán
válasz Redneck #109920 üzenetére
Azért te olyat próbálj venni ami ránézésre bejön, én így vettem az előző bringát és most amit veszek azt is így választottam, meglátni és megszeretni, szerintem is ez is kell! A szín is pont ehhez tartozik, ha neked abban a szinben tetszik akkor olyat kell keresni, egyébként kicsi az esély, hogy bármi miatt vissza fogod vinni!
Én amit most tervezek megvenni sokaknak egy csicsás valami lenne.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zoli03 #109948 üzenetére
Igen, még egyenes. Semmi baj nem volt vele, csak a szerelő nem hagyhatja úgy, mert ha úgy hagyta volna és baja lenne akkor Ő lett volna a felelős.
jjeahh:
Nem pont olyan nyeregcső kéne ami hátranyúlik? Vagy én értek félre valamit?
Váciak
Nincs a topikból kedve valakinek holnap délelőtt tekerni valami nem túl hosszút? A szokásos útvonalat unjuk a többiekkel, érdeklődnék hogy lenne-e valakinek mutatni valami újat (3-an vagyunk már)
-
gabro0
őstag
válasz IMIIKE1998 #109942 üzenetére
Egy egész napot buszoztam csak a vázamért Nem érdekelt hol van, az számít kitől és milyen állapotú. Csak kifogás ez a nem értek hozzá, meg nincs a közelben. Ha kell valami, megoldod.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Hasaggymeg #109945 üzenetére
De terepen ha akkor bukkanó van akkor azt úgysem ülve közelítem meg, hanem állva vagy görnyedve, tehát az ülés tehermentesítve van. Kicsit most rágódok mert a szerviz után előrébb lett tolva, de így kényelmetlen.
Esetleg szélesebb kormánnyal vagy hosszabb stucnival kéne próbálkozni? A vázmérettel nincs baj.
-
zoli03
őstag
válasz trialboj #109941 üzenetére
3-mal 1-2 kört mentem csak. Nézegettem a grafikonokat, és mindegyik egyre több tokennel egyre progresszívebb mutat (az út elején is kicsit progresszívebb). Így gondoltam ha kiveszek 2-t, jobban fog mozogni az út elején is. Pedig a gyakorlatban nem így van, mert több tokennel lecsökken a légkamra mérete, így a nyomás is csökken a teleszkópban, vagyis finomabban kell mozognia. Persze a végén nagyon progresszív lesz, de az engen nem zavar.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zozyk #109939 üzenetére
Holasisakmi?!
Vasinger...aszfalton nem,de terepen,ha váratlanul felüt és nem tudod kimozogni (merevfarúra gondolok) eltörhet a pálca.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Hasaggymeg #109938 üzenetére
Már úgyis tárgytalan de megjegyeztem. A kék kulacstartós és matricás tippekért köszönet!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Vasinger!
nagyúr
Menyire kell aggódni ha az ülésemet a végálláson túl állítom?
Egy Selle Italia X1-ről lenne szó, nincs nagy súlyom, szerintetek ilyen miatt törhet el a pálca? Elvileg FeC ötvözet az anyaga. (High strength and flexible carbon-iron steel alloy, ø 7 mm)
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz pc360 #109937 üzenetére
Használttal ha értesz hozzá, akkor is be lehet fürödni. Na meg vegyél fitness bringát Hajdú-Bihar vonzáskörzetében. Kb. nincs, tehát marad az új. Szerintem sokaknak nincs kedve kétszáz kilómétereket utazni. Nyilván megéri a használt, de azért van buktatója is.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz zoli03 #109940 üzenetére
De eredetileg is 3al kezdted, akkor hogy lehet hogy meglepődtél mikor 3al megint csudásan mozgott?
Amúgy engem is meggyőzött RUnner, már úton is vannak a kis műanyag cuccosok a rebahoz, nagyon kíváncsi vagyok ezzel is csodát tesz - É?!
-
zoli03
őstag
válasz Runner_fxr #109419 üzenetére
Most kipróbáltam a Pike RC-t több tokennel. Eredetileg 3 volt benne, megvétel után pár km-rel kivettem kettőt, maradt 1, gondoltam jobb lesz nekem így. Kicsit feszesnek éreztem, a megindulása se volt olyan jó (30%-os SAG mellett). 400 km-t mentem vele, úgyhogy eléggé megszoktam. Most visszaraktam 2 tokent, így 3 van benne. Ugyanúgy 30% SAG-ot állítottam be, de olyan, mintha másik teleszkóp lenne. Nagyon finoman indul meg, a rugóút elején nagyon érzékenyen mozog, de felütni így sem tudom, marad kb 1 cm a rugóútból (korábban is ennyi maradt). Szóval most mondom azt, hogy nagyjából úgy mozog, mint ahogy előzetesen vártam . Mindenhol írják/minden videóban mondják, hogy nagyon sokat számítanak a telóban levő tokenek. Amíg nem próbálja ki az ember személyesen, el sem hiszi .
[ Szerkesztve ]
-
zozyk
addikt
Ma kapott a kis Kellys, kavicsot, domboldalt, de a sarazást azért kihagytam.
Jó választás a crosstrekking részemről. (holnap viszem vissza a 200km-es első szervízre)
[link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SirKero #109934 üzenetére
Az ajánlható kategória.
Redneck...nem is a sártól lesz szutykos (pl.nejemé) hanem a kenésnél esetleg széfröccsenő kenőanyagtól,a láncvilla a lánctól,mindenhol a bowdenérinkezésektől és a kulacsból kicsepegő italoktól,melyektől konkrétan hányadék lesz a hajtóműtengely körül a váz,vagy egyszerűen az út porától is.Kényes a fehér,csak mikor tiszta akkor szép,egy gumicsere közben megfogod itt-ott,máris jöhet a mosás.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz ROBERTOH #109908 üzenetére
Kényszer? Nemigen. Ha van 5 kilód egy gépre, akkor egy újonnan másfél millás darabot szerezhetsz annyiért, nyilván a megfelelő csekk után. Mindig megéri a járműveknél a használtazás, ameddig számít a pénz/minőség arány, ami egyébként az új gépeknél a legszarabb.
Aki új gépet vesz, az vagy nem ért hozzá, vagy a rászánt idő nem ér neki annyit, és így fizeti meg az árát. Az új cuccokat annak éri még meg megvenni, aki olcsón be tudja szerezni külföldről, vagy van nagyker bejárása. Az, hogy egy itthoni boltnak csak azért kifizessek 20-35%-al többet, mert megtette azt a hatalmas erőfeszítést, hogy kihozta nekem a nagykerből.... kösz, nem. Hülye lennék. Támogassa a bérleti költségét a f.om. Max elmegyek én érte Csepelre, vagy kihozza 1-2 nap alatt Németországból a futár, hogy aztán a Magyar Posta ülhessen rajta egy hetet, mindenesetre hozzájutok.
Most pl. nekem is van egy jó vázam és villám (Fox) eladó, és hiába tudom, hogy tökéletes állapotban, szervizelve van, az anno 280 ezres kisker árának a töredékéért tudom csak eladni, így az esetleges vásárló nagyon is jól jár vele majd.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
lsebestyen
addikt
válasz SirKero #109903 üzenetére
Szia! Jó bringák a Krossok, de 100kg-hoz én merev villásat vennék, vagy ha mindenképp kell a teló, akkor az zsebbe nyúlósabb. Az olcsóbb villák nem tudnak ekkora tömeget megtartani. Valami fitness bringát néznék a helyedben, de én sajnos nem vagyok otthon a témában, a többiek hátha tanácsolnak valamit. Max összeg amit a projektre áldoznál?
-
IMIIKE1998
őstag
Amúgy ma úgy bringáztam, hogy ahol jobb volt az út, ott megpróbáltam kevésbé görnyedni, gyakorlatilag az ujjaim végeivel fogtam a kormányt és szinte nem is fájt a hátam. Ez gondolom azt jelenti, túl nagy a reach, vagyis a kormányszár hosszú. Vagy nem feltétlen hosszú, csak rosszul van beállítva. Az a baj, hogy a bringán nem "rádőlök" a testsúlyommal a kormányra, hanem rágörnyedek. Legjobban így tudnám leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Hasaggymeg #109929 üzenetére
Az én cross trekkinges felhasználásom mellett annyira nem lehet drámai a fehérrel sem, de persze egy kis erdei túra után elhiszem hogy látványosan szutykos tud lenni. A tolvajok kapcsán már kérdeztem a fehéret, de akkor nagyjából azt a választ szűrtem le hogy visznek azok mindent. Az biztos hogy hamarabb kiszúrnák mint a szürkét, de igyekszem nem őrizetlenül hagyni majd.
Egyedül a 10k felárral barátkoztam meg, de az 50km, az alkatrészek felára már nem éri meg. Így maradt a szürke, az eddig abszolút korrekt Bergusontól.
Végülis a következő kerékpárom még lehet világosabb színű.
Szerk:
30 fölött már aligha. Főleg egy rakshaxra matricázott Suntour villával.[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
Venzo márkát ismeri valaki?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Redneck #109920 üzenetére
50 km még bringával sem távolság.Az anyagi buktát értem.A szürke kellene nekem is,francnak kell a figyelemfelkeltés,sok suttyó tolvaj csak a színe miatt dönt egyik,vagy másik mellett. .A tisztántartásról meg már leírtak mindent. Teszel rá egy kék kulacstartót,meg a villára egy kék rakshaksz felíratot az íbéjrű és te leszel a legmenőbb az utcában.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Szerdán megyek a szürkéért, és biztos az is tetszik majd és szeretni fogom, de a képek alapján a fehér sokkal jobban tetszik. Ez van nem vagyunk egyformák.
Az eredetileg választott tavalyi fekete-kék sokkal jobban bejött, de megbarátkozom ezzel is. Gondolkoztam valami egyedi fóliázáson, vagy kék matricán. Valaki fóliáztatott már?
-
trialboj
őstag
válasz Füleske #109923 üzenetére
Mindenben, kb mint a hidraulikus és mechanikus tárcsafék, puhább, jobban mozog, bármilyen keménységre belőheted, súlytól függően. Könnyebb is sokkal, habár ez nem olyan lényeges.
A teló pumpa nem szükséglet, 1x beállítják neked a boltban, és onnantól azzal elvagy.
-
jjeahh
nagyúr
-
-
trialboj
őstag
First world problem
Még nem múlt el az újdonság varázsa, hogy racionális döntést tudjak hozni. Szerintem jól mutat a piros a bringán de nyeregcsövet akarok cserélni, és találtam belőle pont olyan árnyalatú piros és kék verziót is.
A kérdés hogy piros nyeregcső, stucni, kulacstartó, markolatgyűrű és pedáltengely elég ahhoz hogy szép harmóniában legyen, vagy úgy néz ki mintha csak rá lenne dobálva pár megmaradt alkatrész?
(Nyilván a kék verziónál repülne a piros stucni, a többi talán marad)
(#109920) Redneck
Nekem volt fehér bringám, többet tuti nem lesz, állandóan koszos, nincs az a pénz hogy még egyszer olyat vegyek. Egyből poros, a sár mindenhol meglátszik, ahol nem éred el könnyen idegesítő.
A kék szürke cube is megvolt már,(nem ez a modell) azt a színt annyira nem csíptem, mert az a szürke sokkal jobban mutat matt feketével, pl mint a fenti képen linkelt bringámon, de ettől függetlenül is sokkal szebb volt mint a fehér bringa. A fehér csak akkor brutál mutatós ha éppen lemostad, és még picit nedves, vagy épp szárad. De montinál ez ritkaság, vagy pontosabban nagyon rövid ideig tartó állapot.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Nem hagyott nyugodni a dolog, így telefonálgattam kicsit. Sajnos a forgalmazótól sem lehet már fehéret szerezni, és budapesti üzletekben sincs, csak 19-es ami nekem már túl nagy. Egy aszódi üzletet találtam ahol van. Ki is fizetném a +10 rugót érte, de ha bármi gondom van, 50km az üzlet, plusz buknám a kedvezményes árat a megrendelt alkatrészekre és kiegészítőkre.
-
flash-
veterán
válasz ivana #109769 üzenetére
aki 50 ér keres bringát lehet nem slx kell neki hanem heti pár órára valami kirándulós bringa (amire egy alivio-acera is elég), nem pedig strava komozásra. és hegyi versenyre..
de persze kivétel itt is ott is biztos van de a releváns talán ez..én heti 150kmert tekerek trekkinggel magas intenzitáson és a Tourney hajtás(FC-M 171), acera váltással köszönöm bőven elvagyok
a bringával 4000 kilóméternél járok és a hajtás,váltás még mindig tökéletes pedig megyek emelkedőt bőven, és volt amikor 110kilósan terheltem ahogy bírtam...[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Hasaggymeg #109914 üzenetére
Olvastam az egykori BikeMag újságban egy találó mondást: „ Az alacsony ár miatt érzett öröm rövidebb ideig tart, mint a rossz minőség miatt érzett bosszúság.”
Van itt valakinek Funkier, Eltin, Spiuk márkákkal tapasztalata? Nézegettem kantáros rövidnadrágokat, legyenek tartalékban. Olyan 30-40 eurós áron vannak.
Ezeket néztem: Eltin Ribete Multidensity II,Spiuk Anatomic, Funkier Force Active -
Hasaggymeg
Topikgazda
Egyeseknek mennyire nehéz megérteni,hogy mi is a szitu,pedig itt tapasztalt emberek próbálnak segíteni,akik gyakran már évtizedek óta és saját bőrükön tapasztalták ezeket a buktatókat.Hiába na,mindenkinek rá kell ébredni előbb vagy utóbb,hogy itt,a kerékpározás világában sem lehet sz@rból vaskarikát,mint ahogy sehol máshol.Van egy zsebmélység ameddig muszáj benyúlni mindenkinek aki rendszeresen kerékpározni szeretne,és ezt vagy most az elején,vagy aztán kicsit később megtennie
[ Szerkesztve ]
-
-
StLui
veterán
válasz jjeahh #109910 üzenetére
Azért voltak szezonok, hogy egy órás 30km-es "szakad a víz rólam" sprinteket nyomtan Göd-Vác-Göd vonalon heti kétszer. Tehát több ezer van mindkettőben, és mindkét bringán még a gyári lánc van! Ráadásul életemben egy teflonos sprayt vettem, és azt is csak a jó 1,5 éve vett bringámhoz használtam el! Ehez mondjuk meg már még egy kis flakont is elcsepegtettem
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz StLui #109905 üzenetére
"Nem sok, de pár ezer azért biztos van mindkettőben"
Szerintem ez a lényeg, én az elmúlt fél évben tekertem bele a montimba majdnem 3000-et nagyrészt terepen (sok mászás, sár, hó, por), így tavaly április óta ha jól számolom 4-ik láncot használom jelenleg . Igaz amivel vettem már használt volt... Szal annyira nem az számít szerintem, hogy hány éves, hanem inkább az, hogy mennyit tekersz és milyen körülmények között. Eladogeppc ha fogyni akar, akkor gondolom rendesen rá kell pörögjön, bár ehhez a részéhez annyira nem értek, nekem pont hízni volt nehéz[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz ROBERTOH #109908 üzenetére
Én csak nézek, milyen kincsek vannak az apróban relatíve kevés pénzekért, de igaz, hogy én is inkább kisebb tételekkel kockáztatok, meg 1-1 alkatrészen nem csak kevesebbet bukhatok, de kevesebb a hibalehetőség is. (kézbe veszek egy hajtókart, és kb. látszik, hogy jó vagy nem - igaz, hogy legtöbbször nem veszem kézbe, csak a csomagból kibontva )
Nomeg ahogy használt autónál is az értelmes ember eleve számol némi plusz költséggel, itt is játszik, hogy elhozod, és kapásból rá kell költeni kicsit..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ROBERTOH
őstag
válasz IMIIKE1998 #109904 üzenetére
Neked is köszi az infót, akkor még utána olvasok ennek a féknek
109906:
Nyilván a kényszer viszi rá a legtöbb embert arra, hogy használt dolgot vegyen, vagy ha nem akar többet szánni rá. Szívtam már meg használt termékkel illetve a környezetemben is volt rá példa, ezért vagyok úgy vele, hogy inkább gyűjtögetek egy újra, amire van még garancia és vélhetően minden jól működik rajta, mint hogy vegyek egy használtat és egy hét után jöjjön elő egy rejtett hiba, és utána már hiába reklamálok az eladónál, buktam a bele fektetett pénzt...
ez a kedvenc aláírásom
-
IMIIKE1998
őstag
válasz StLui #109905 üzenetére
+1
Nekem nyolc éve van meg egy Tourney-s SixTeam, most csere érett a lánc, váltórugó, gumik, hajtás, de eddig jó volt. Persze én 60 kiló vagyok, így nyilván nem volt leterhelve, de ha vigyáz rá az ember, sokáig tart.eladogeppc: Normális konditeremben nem szokták kiröhögni az embert. Ha már valaki rendszeresen sportol, tesz az egészségéért, abban nincs semmi szégyellnivaló.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz ROBERTOH #109900 üzenetére
Tényleg érdekes ez a "nem merek használtat venni" Autónál, nagyon jó autószerelő is azt mondja, hogy átlehet a kocsit nézni de a motort is darabokra szedheted akkor is belefuthatsz sok bringa árába rejtett hibaként. Mégis rengetegen vesznek használt autót. Ráadásul az arányok is hasonlóak, kitolod a szalonból újként, és máris egy nagyságrenddel kevesebbet ér.
Imike és eladogeppc: ha ti egyszer autót akartok venni akkor mi lesz?
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz RaiZka #109885 üzenetére
Én vagyok az ellenpélda, se a 17-18 éves MTB-omra, se a a 12 éves trekkingemre belsőn, takarításon kívül semmire nem költöttem, még lánccsere sem volt egyiken sem! Nem sok, de pár ezer azért biztos van mindkettőben.
Futáshoz is ajánlott a jó cipő, 20-30 eFt és 1000km elvileg, de 2000-nél tényleg nem bírnak többet.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
IMIIKE1998
őstag
válasz ROBERTOH #109900 üzenetére
DUB Inc.és Perillustris kollégák nagy elégedettséggel használják a Speeder 100-at. Attól függ, milyenek az igényeid. A Promax sem szar, ha nem középkategóriás hidrós mtb fékkel nyomtad eddig. Ha valami nagyon régi, olcsó bringát váltasz, valószínűleg ég és föld lesz a különbség.
pc360: Igen, ha van ismerősöd, aki ért hozzá, tényleg megéri, de ha annyira nem értesz hozzá és belefutsz egy hajlott, repedt vázba, széthajtott bringába, akkor nagy bukta.
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Üdv.
A Kross márkáról mi a tapasztalat? Konkrétan a KROSS Evado 2.0 2018 érdekelne. Ezt ajánlották a 190cm/100kg paraméterekhez. Eksönben 119 000 HUF. Helyi használat + kisebb túra. [link][ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
pc360
addikt
válasz ZolkoW #109899 üzenetére
Számítana a szélesség? Nem tudom, soha nem használtam ilyen mocskot.
ROBERTOH: Pedig nem ördögtől való, főleg, ha azt nézed, hogy ugyanannyi pénzért 3 kategóriával jobb alkatrészekkel szerelt cókmókot kapsz. Én csak ajánlani tudnám, ha van valami bringás ismerősöd, akivel meg tudnád nézni esetleg a kiszemelt darabot.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- Braun Silk 9 Flex epilátor 6hó jótállással!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest