- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
-
tobias40
veterán
válasz
zsola400 #53559 üzenetére
Köszi ,ezen gondolkodtam én is de nem tudom hogy a DKJ-ről kitudom majd utaltatni apl. 3 hónap lejárata után a pénzt vagy csak magyar sz banszámlára engedi?
Revo-n azért van ennyi pénz,mert ha pl. a CIB-es számlámra kell még 100.000 ft,akkor innen utalom ki hogy ingyenes legyen a CIB-e havi díjam..köszi kuyarashi,vmi ilyesmin gondolkodtam én is...
-
kuyarashi
őstag
Felmerül a kérdés, hogy ha ingyenes csomagban van fizikai kártyám, de fizetősre váltok, akkor a meglévő kártyám működni fog-e az új csomagban, vagy újat kell csináltatnom.
-
kuyarashi
őstag
válasz
tobias40 #53555 üzenetére
Amíg nem szánod rá magad valamelyik másik befektetésre, addig tarthatod megtakarítási számlán az 1.000.000 Ft-ot, nincs veszíteni valód.
Ebben az esetben minimálisan, de biztonságosan tudod kamatoztatni a lóvét. Ingyenes és Plus csomagban nettó ~1.06%, tehát 1 milliónál durván évi 10.600 Ft (picit több a kamatos kamat miatt). Premiumban már kicsit jobb a helyzet, Metalban "már" nettó 3.61% (br. 4.25). Minden nap jóvá íródik és megjelenik a plusz összeg a számlán. (Ha magyar a Revolut számla, akkor csak forint alapú lehet a megtakarítási számla is.) Nem nagy eresztés, de bármelyik hazai banknál jobb még az ingyenes csomagban is. Erről a számláról sosem történik kifizetés, tehát biztonságos és bármikor áttolhatsz onnan pénzt a többi számládra ingyenesen, nem jár érte semmilyen levonás.Kiegészítés
Ha valaki benn tud tartani folyamatosan legalább 1.5 - 2 millió forintot megtakarítási számlán, akkor megéri Metal csomagra váltani. -
tobias40
veterán
Ha a revo számlámon vagy 1 milla csak azért hogy ott legyen ha kell küldenem vhova pénz akkor érdemes vmibe befektetnem hogy kamatozzon is egy kicsit?
Ha igen mibe és hogyan vagy mit érdemes vele kezdeni?
Jelenleg csak egy széfben tartom a "biztonság" kedvért de ha már ott van akkor hozzon is vmit ..
Vagy ti nem szoktatok nagyobb összeget revo számlán parkoltatni? -
havri1
félisten
Segítsetek, hogyan tudok kiutalni pl Coinbase-re.Ha kivlasztom a kryptot, küldés, nekem csak revolut-os kontaktokat ad meg, külső címet nem tudok sehova beírni. Hol kell?
Megvan, BTC-nél mar felhozza.. -
kavics
csendes tag
Simán ki tudtam utalni most altot, mindenféle címváltoztatgatás nélkül coinbase-re
-
zerodot
aktív tag
Állítólag már ki lehet utalni Revolutról kriptót.
-
havri1
félisten
Én is így voltam. Jó régen kipróbáltam, regeltem. Nem használtam, így törölni akartam, de azt nem engedte, így valahogy inkatvíba tettem. Évekkel később pedig újraaktiváltam, mert kellett. Nem emlékszem a folyamatra már, de megoldottam valahogy.
thefreeman: Csak ne kryptót vegyen
-
vacs
veterán
válasz
thefreeman #53537 üzenetére
Lehet csak nekem fura, de ha inaktivitás miatt zárolták, akkor ennek ellenére miért akartok újat?
Hirtelen szüksége lett rá? -
Szbtms
csendes tag
válasz
dethroner #53539 üzenetére
Nekem 07.02-án járt le és másnap kaptam push-t és e-mail-t is a revoluttól, hogy töltsek fel újat. December 30-ig lett volna erre időm, utána korlátozhatják a fiókot. Az appban a főoldalon is volt egy új rész, hogy dokumentumok feltöltése.
Először beolvasta a személyi elő- és hátlapját és kért egy szelfit. Majd írt valami olyasmit, hogy tartsam közel a telefont a személyihez a tovbbi adatokért. Ekkor megjelentek valami 4 jegyű kódok, körülötte karika töltés ábra. Két külön dolgot olvasott be, gondolom adóazonosító, lakcímkártya lehetett, majd megköszönte, hogy frissítettem. Nem sokkal később e-mail-ben is megköszönték.
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok!
Kicsit le vagyok maradva, meg a crypto korlatozas elott tortent egy revolut es revolut X osszevonas. Ez magyarul annyit tesz, hogy kereskedni csak a sima revolutos magasabb arakon lehet es az X csak egy beetetes volt? -
4Grider
félisten
válasz
thefreeman #53537 üzenetére
Ott az új számla nyitása gomb, nem véletlenül tették oda.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ha lejárt és kicserélték a személyi igazolványomat, arról értesíteni kell a Revolut-ot? -
teptep
senior tag
válasz
nfsu17 #53534 üzenetére
Új személyi akkor kell, ha a régi lejár. A 18 betöltése miatt nem kell!
Meg kell várni a 18 év betöltését, és utána regisztrálni az érvényes személyivel.
(És feltétlenül meghívással csináljátok a regisztrációt!)
Adószáma tuti nincsen. Adóazonosító jele viszont van. [forrás]
"Az újszülötteknek a NAV az adóazonosító jelet külön kérelem nélkül állapítja meg, és elküldi az adóigazolványt a szülőknek. Akinek valamilyen okból nincs adókártyája, mert például elvesztette, ellopták, megrongálódott vagy változás történt az adataiban, a NAV-tól kérhet új adókártyát." -
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Barátnőm számláját zárolták az okát nem tudjuk de valószínűleg inaktívitás miatt. Ha új számlát nyitna akkor mindig felismeri a rendszer hogy neki már van egy és vissza viszi a kezdő pontra a lezárt számlára. Így az appban a chat sem érhető el az ügyfélszolgálattal. Írtunk emailt nekik de az a válasz jött hogy minden rendben van a számlájával. Kérdésem, hogy lehet neki még valahogy számlája a meglévő telefonszámmal vagy azzal már semmiképp? Pénz nem volt rajta de szeretné használni a jövőben kártya sem volt még. Csatolok képeket. [kép] [kép] -
PainKiller13
őstag
válasz
szita.erno #53535 üzenetére
Magamnak utaltam, nem tudom számít e, este utaltam, reggel 8 körül megjött, 1ezer ft.
-
szita.erno
aktív tag
válasz
PainKiller13 #53533 üzenetére
Én is tegnap utaltam, de még semmi.
-
nfsu17
veterán
Hello.
Rokonom pár nap múlva lesz 18 éves.
Eddig nem volt Revo fiókja, se junior, semmi.
Nem tudom van-e adószáma (sztem nincs).
Sőt, mint ha kapna új személyit is majd hamarosan (18 év miatt).Mit csinálnátok?
Megvárnátok az új személyit, vagy a régivel regelnétek, és majd kérni fogja a Revo az újat?
Vagy régivel nem is lehet?
Vagy mi legyen? Volt már vki hasonló szituban?
-
PainKiller13
őstag
Tegnap utaltam este, ma megjött.
-
szita.erno
aktív tag
Utalt valaki már Raiffeisen számlára pénzt?
Hány nap múlva írják jóvá?
Köszönöm -
z0d1AK
nagyúr
Bár július 20-tól kell fizetni a tranzakciós illetéket a felhasználók közötti pénzküldésre is a Revolutnak (úgy tűnik), egyelőre ősz elejéig biztos nem kell nekünk megfizetni ezt. [link]
-
Cs.Tibor
junior tag
válasz
Donki Hóte #53512 üzenetére
Hol találtad az infót?
Én nem találom...
Magyar regisztrációd van? -
kopeter1982
csendes tag
válasz
havri1 #53523 üzenetére
Sőt, nem annyira régen (kb. 15 éve?) még az MKB-nál bizonyos bankkártyával történő fizetéskor nem PIN-t kért, hanem alá kellett írni a boltban a bizonylatot, amit eltett a pénztáros. Mondjuk már akkor is elavultnak tartottam ezt, mert más bankoknál már javában PiIN-kód kellett. Mert ha lopsz/találsz egy kártyát, nyilván látod rajta a tulaj nevét+ aláírását, és megprobalod ugyanúgy aláírni, nem mintha a boltos nézte volna. Persze az más kérdés, hogy a kártyatulajdonos talán még visszakapta volna a pénzt, mert tudta volna igazolni, hogy az nem az ő aláírása a boltban.
-
Friczy
senior tag
válasz
havri1 #53507 üzenetére
Amikor megjelentek a kártyák, akkor még aláírás volt. Lehet, hogy amikor a te kezedben először megjelent, akkor már nem, de a kártyahasználat sokkal régebbi, mint ahogy te gondolod. Magyarországon a 90-es évek első felében indult el a kártyahasználat belföldön, és ezzel elég hátul voltunk az országok sorában.
-
z0d1AK
nagyúr
-
zerodot
aktív tag
válasz
NightHunter0 #53510 üzenetére
Van arról amúgy valami konkrét forrásod, hogy a többi említett országban is teljes mértékben szüneteltetik a kriptoszolgáltatást? Mert én semmilyen hírt vagy cikket nem találtam erről, szóval úgy néz ki, MO-on kívül csak az új kripto számlák nyitása szünetel (vagyis ez: [link]) a MiCA miatt.
Ha ez így van, akkor viszont a hazai full tiltásnak mégiscsak a magyar törvénymódosítás kellett legyen az oka.
-
Krethx
aktív tag
válasz
NightHunter0 #53513 üzenetére
Majdnem a kezdetektől fogva Revolut felhasználó vagyok. Nagyon hamar a fő számlám lett. Eddig nem volt problémám velük. Crypto-m is van náluk és nem tervezem eladni. A MiCA engedélyeket majd megkapja és megy tovább minden. Értem én hogy vannak akiknek ez most nem jól jött ki. Kereskedésre nem is használnám a Revolut-ot. Majd ha lesz annyi bajom velük mint más Bankoknál volt akkor továbblépek.
-
NightHunter0
csendes tag
válasz
Krethx #53511 üzenetére
Tény, ami tény, hogy elvették az ügyfelektől a rendelkezés jogát a portfoliójuk felöl úgy, hogy azt azonnali hatállyal tették, 0 felkészülési időt biztosítva. Szóval semmilyen szinten nem nézték az ügyfelek érdekeit.
Érdekes módon más szolgáltatók tök normálisan tudták az ilyeneket kezelni, lásd pl. Binance utóbbi 1 évben.
Ezek után mi alapján bízzon bárki is bennük, főleg hosszú távra? -
-
Krethx
aktív tag
válasz
NightHunter0 #53510 üzenetére
Nem mondanám amúgy tróger társaságnak.
Hosszútávú befektetésre jó a Revolut is. Ha Crypto Wallet-re szeretnéd kiküldeni a Coin-t (vagy kereskedni) akkor már ajánlatos máshol venni. Pl. Binance Mivel nem minden Coint lehet kiküldeni. -
NightHunter0
csendes tag
válasz
Olympia76 #53509 üzenetére
A Revolut ügyfélszolgálat is elismerte amúgy, hogy a MiCA szabályozás miatt léptek (nem egy salátatörvénybe rejtett passzus miatt, ami még nincs is érvényben), azon országok, ahol szüneteltetik a kriptoszolgáltatást, pedig azok közül került ki, ahol csak 180 nap haladékot fogadtak el.
Mindent előre tudtak, mégis úgy döntöttek, hogy megszívatják az embereket, én ilyen tróger társaságot még nem láttam 10 év alatt. -
Olympia76
tag
Nem igen tudom mire vélni az olvasásra okítást ez esetben! Nem az volt a kérdés, hogy a Revolut miért lépte ezt meg, hanem az, hogy mégis miképpen gondolta, hogy mindenféle előzetes figyelmeztetés és türelmi idő nélkül hozzáférhetetlenné teszi az ügyfelei pénzét. Nyilván ők tudták előre, hogy június végén lejár a 6 hónapjuk. Küldhettek volna egy kommunikációt előre mondjuk egy hónappal, hogy mindenki vigye el a pénzét. Az hogy ezt nem tették, kimerít elég sok mindent. Bár gondolom szerinted (aki egyetlen olvasni tudó közöttünk és nyilván tanulmányoztad a MiCA szabályozást részleteiben, valamiben tisztában voltál ennek következményeivel, mint ahogy azzal is, hogy a Revolut mit fog lépni erre) az ügyfél hibája, hogy nem tudott erről előre magától és nem hozta el a pénzét.
...és erre írtam, hogy amennyiben születik egy következő akármilyen egy számukra jogilag kedvezőtlen EU-s szabályozás vagy magyar salátatörvény, akkor ezzel a nagyon mature üzleti etikával leshetjük a náluk lévő pénzünket is....
-
havri1
félisten
válasz
mrobes #53505 üzenetére
Semmi gond
Amúgy nekem már akkor hihetetlen volt ez, amikor megjelentek a kártyák. Saját kezű aláírás, anélkül nem fogadják el, név stb. Nem tudom ki mennyit használ bankkártyát, tőlem soha nem kértek el semmit.
Őszinte leszek, bajban is lennék, mert a családban használjuk így a kártyákat. Egy számlánk van, de ketten használunk egy kártyát. Én NFC, asszony fizikailag. Mondjuk fordítva szerencsésebb lenne így belegondolva. Nem fillérB, csak totál feleslegesnek tartom ezért a 2 kártya. Konkrétan a fizikai kártyára se lenne már szükség NFC telefonos/órás megoldás mellett. Sokkal biztonságosabb - szerintem -.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- TP-LINK routerek
- Horgász topik
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest