Hirdetés
- Sonarr és Radarr
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Bőrönd vétel. Hol és hogyan?
- New Game Blitz - 2025
- Mindent a StreamSharkról!
- Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- gerner1
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
OTP-s feltöltés problémáról van valami fejlemény?
-
gabor_01
senior tag
válasz
FireFox1996 #52213 üzenetére
KP a 'király' mindenhol. Kártyát is elfogadnak néha, van amikor felára van.
A leginkább javasolt megoldások:
Thaiföld: USD (de Euró, vagy egyéb valuta is szóba jöhet) váltása a legjobb váltóknál. A címlet és papír minősége számít.
Kambodzsa: USD-vel fizetsz, még akkor is, ha kártyával. Elvileg automata is ad ki USD-t, költéségét nem ismerem.
Vietnam: ATM-ből felvenni dongot (Revolut+Wise) TPBank és VPBank nem von le költséget. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
FireFox1996 #52215 üzenetére
Ne hozzál sok KP-t, bármelyik ATM-ből tudsz felvenni 220TBH-ért és már nagyon sok helyen lehet kártyával is fizetni.
Nem olcsóbb valutát hozni és itt átváltani. -
FireFox1996
őstag
válasz
Tutyimutyi #52214 üzenetére
Értem amit mondasz, de nem vagyok nyugodt, hogy több ezer eur-t vigyek magammal.
Tíz-tízen vhány évvel ezelőtt még megérteném, hogy csak kp, de manapság ott is elég sok ATM van már, a fizukat több vállalatnál már a bankkártyára kapják, a nagy hoteleknél pl tuti lehet fizetni kártyával. Nyilván az utcai árusoknál csak kp. -
válasz
FireFox1996 #52213 üzenetére
De, vigyék KP-t.
-
FireFox1996
őstag
válasz
FireFox1996 #52207 üzenetére
Pl. Thái föld - Laosz - Kambodzsa - Việt Nam.
Kp-t nem vinnék, mert több ezer eur kpt nem biztonságos tartani a zsebemben.
Wisenek ahogy nézem van ezekre az országokra pénzneme. -
Pfiucska
aktív tag
Ha mar ez szoba kerult, Ti Thaifoldre vinnetek kp-t es ha igen, milyen valutaban?
-
Kasya
nagyúr
válasz
Azsiaban szvsz a készpénz elonyosebb. De tenyleg jo lenne szukiteni az orszagokra.
-
t72killer
titán
válasz
A wise-nak van online devizaváltója, revolutnál viszont csak az appból tudod meg a valós árfolyamot. Tessék végigzongorázni az országokat, ami téged érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hátő... Azért szűkítsük egy kicsit a kört
-
FireFox1996
őstag
Van vkinek tapasztalata, hogy Ázsiában, ahol hely pénznemet használnak (semmilyen usd féle, se eur), ott továbbra is érdemes revolut kártyával fizetni? (mondjuk revoluton eur van)
Vagy inkább Wise e esetben? -
szimi57
őstag
.....
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Meddig tart a telószám csere? Pár órája változtattam az újra, de app+teló újraindításkor is a régit írja még.
-
szimi57
őstag
Sziasztok! A Revolut kéri a számlatulajdonos címét. A keresőjét használva, beírva a címet nem találja. Ilyenkor mi a teendő?
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Az eBay kifizetés működik revolutra? Nem tudja valaki? Gond lehet hogy már nincs magyar sz.szám? Ha jól értelmezem az eBay euróban fizetne.
-
Mik^
tag
válasz
vmarci21 #52195 üzenetére
Vagy kártyát is tudsz hozzárendelni zsebhez:
https://help.revolut.com/en-HU/help/app-features/vaults/link-card-to-a-pocket-and-how-to-manage-it/
Bár ez nekem nem működik... https://logout.hu/tema/revolut/hsz_52190-52190.html -
atala
addikt
válasz
Bencus88 #52184 üzenetére
Szerintem én is azért engedélyeztem nyitáskor, mert azt hittem, hogy ott gyűlik az aprópénz, amit meg majd rárakok a számlára, plusz még pontokat is kapok.
De így, hogy a saját pénzem megy oda, és nem sok mindenre lehet utána beváltani, kikapcsoltam.
Akkor döbbnetem rá, amikor vásároltam 9,01 EUR-ért, és 99 cent (400 Ft) el tünt a számláról. -
Janou
őstag
Meghívás után regisztrálnia kell, rendelnie kell fizikai kártyát, pénzt kell rá felöltenie és 3x vásárlásonként legalább 1250Ft-ért vasárolnia kell. Utána azonnal jóváírják a pénzt a küldő számlájára. Ha jól emlékszem erre talán 1 hete van.
Csak gondoltam leírom hátha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
Mik^
tag
Üdv!
Van akinél működik ez:
https://help.revolut.com/en-HU/help/app-features/vaults/link-card-to-a-pocket-and-how-to-manage-it/
?
A kártyáknál csak az 'All cash', Euró meg Forint számlákat engedi kiválasztani, pocketet nem. A pocketnél meg nem találok 'Link card' opciót.
Köszi -
teptep
senior tag
válasz
esbii22 #52180 üzenetére
"Ha ezt az összeget majd át akarom utalni a közös számlánkra, azért számolnak fel díjat?"
Ne a saját számládon keressél "átutalást", hanem a közös számlán "hozzáadást".
És igen, ingyenes mint írták is. Családomnak csináltam egy [oktatóábrát]. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok, rémlik, hogy régebben pénteken X óra után már nem a normál, hanem feláras árfolyamon váltott devizát a revolut, ez most hogy van, melyik hétköznap mettől meddig él a felármentes árfolyam?
-
esbii22
őstag
Sziasztok,
Párommal mindketten regisztráltunk, megcsináltuk a közös számlát is.
Most van kampány, amiben 10.000 Ft-ot jóváírnak ha a meghívottam teljesíti a feladatot. A párom az én meghívómmal regisztrált. Gondolom a jóváírás az én fő számlámra történik majd.
Ha ezt az összeget majd át akarom utalni a közös számlánkra, azért számolnak fel díjat?
Vagy bármikor ha a fő számlámról utalok a közös számlára? Egyelőre csak forint számlánk lesz.Mindketten rendeltünk fizikai kártyát (ugye ez is feladat volt, a díjat kifizettük). Virtuális kártyát már hoztunk létre mindketten a saját, és a közös számlánkra is. Ezeket hozzáadtuk Apple Payhez.
Van még bármi egyéb teendő, beállítás amit el kellene végeznünk?
Előre is köszönöm.
-
vmarci21
tag
Előfizetéseket tudod külön kezelni, ezt a Revolut "zsebek"-nek hívja.
Számlák -> új látrehozása -> zsebek -> normál -> létrehozás.
Majd Kapcsolt számláknál számlák kiválasztása, és kiválasztod, hogy melyik ismétlődő átutalásokat és kártyás fizetéseket akarod hogy innen vonja a fő számla helyett. -
Noxy
veterán
3 virtuális kártyám van.
Egy kártyát a $ fizetésekhez, egyet az € fizetésekhez, egyet meg a Ft fizetésekhez használok.
Így pontosan nyomon tudom követni, hogy hol, mikor mennyit fizettettem az adott devizában, vagy Ft-ban.
Azt hogy nem nyúljon a másik számládon lévő pénzhez, neked kell gondoskodni hogy az adott számlán mindig legyen elég pénz a fizetéshez. Ellenkező esetben, onnan veszi le ahol van elég fedezet.[ Szerkesztve ]
-
Pénznemenként csak egy számlád van a Revolutnál. Amúgy kártyát lehet korlátozni számlára, de mivel csak egy forint számlád van, nem sok értelme van ennek a te esetedben. Hacsak nem fogsz minden mást, valami más valutában fizetni (pl euró), még akkor is, ha forintban kéne fizetned. Mert ugye utóbbi esetbe na folyamatos váltások miatt pénzt veszítesz.
-
Sziasztok. Próbáltam de nem sikerült. Azért irok hátha benéztem valamit. Szerettem volna ha az előfizetéseimnek külön számlája van. Az átláthatóság végett. Viszont azt is szerettem volna beállítani hogy ahhoz a számlához külön létrehozok egy virtuális kártyát. Tovább ha a számláról lemegy a pénz akkor nem nyúljon a többi számlán lêvő pénzhez.A számlát létrehoztam pénzt is raktam rá , virtuális kártya is kész de a többit sajnos nem tudom megoldani. Lehet egyáltalán ezt amit szeretnék?
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok! A mai napon láttam ilyen kisebb levont összegeket, és megnéztem a revo pontokat gyűjtök, gondolom hozzá lesz köze. Inaktiváltam. 1460 pontom össze jött, ezeket csak utazásnál, illetve orvosi kezelésekre kisebb peogramokra lehet beváltani?
-
Mercutio_
félisten
válasz
freelancer68 #52165 üzenetére
Téged még nem szúrt ki az otp rendszere
-
Moleman
addikt
válasz
szuladam #52160 üzenetére
Hát nagyon remélem, hogy ez csak átmeneti anomália, mert én minden hónapban 3-4 milliós nagyságrendben topupolok OTP-ről Revolutra 3 különböző kártyával.
A Curve még opció, köszi a tippet, nem írja ki, hogy hány kártyám lehet, de elkezdem hozzáadogatni őket, ha máshogy nem megy.
Vagy szórakozni kell naponta 200 ezerrel... Ha napi limit lesz ez a 200k.
[ Szerkesztve ]
-
szuladam
aktív tag
válasz
Mercutio_ #52126 üzenetére
Ma én is ugyan ezzel találkoztam. És a következőket sikerült megfejteni. O1G , az OTP egy G.ci!
1 A baj: OTPs kártyával a top up maximuma 90e Ft körül lett, felette elutasítja. "3DS ellenőrzés során probléma lépett fel" indokkal. A 3Ds az OTP nél nem megy át. Plusz: a maximális összege 200e körül megáll, azaz 2x90+10 top up után már semennyit sem enged feltölteni.
2. A tények. A revoltu supportja nem lát hibát, az otp csetes embere szerint minden rendben (minden limitem magasan van, és a csetes srác szerint tökéletesen működik a kártya)
3. Lebukott Csányi! Utolsó opcióként kipróbáltam a régi , de fura Curve módszert. Curve alá OTP, és curve-vel töltöttem fel 300e ftot. Elsőre átment! Semmi 3ds hiba. Mindkettő kártyás tranzakciokent van elkönyvelve az otpnél.Ergo ez arra enged következtetni, hogy az OTP titokban megregulázta(?!) a Revolutos top up-ot. Mondjuk nem csoda, az itthoni módszer működik: nem kell jobbnak lenni az ellenféltől, hanem el kell azt lehetetleníteni. Hamarosan jön a Curve is... És várom a cikkeket erről az" anomaliarol "
-
vacs
veterán
válasz
pictigjis #52113 üzenetére
Végre valaki szóvá tette.
Én már le sem mertem írni, hogy megkérdeztem pár ismerősöm, hogy ki hogyan és milyen bankkártyát használ.
Hárman mondták, hogy a párjuk kártyájával töltik a Revolutot, illetve hogy a virtuális kártya hozzá van adva a párjuk telefonjához is, valakinek saját magyar kártyája sincs, párja kártyájával fizet, az asszony meg telefonnal fizet (így spórolnak az éves kártya díjon).Ollie, értem én hogy ez szabálytalan, de a valóság kicsit más.
-
pictigjis
senior tag
penztari befizetest soha nem is fogadtak el olyan esetekben, amikor "jovedelem utalas" a feltetel. de ott az en peldam, hogy evekig vigan elvoltam a magamnak utalassal. ebbol a tapasztalatombol es a hirdetmeny valtozatlan megfogalmazasabol kiindulva azt mondom (es mindenki sajat felelossegere kezeli), hogy barmilyen utalas megfelel az erstenek
-
z67
őstag
-
pictigjis
senior tag
válasz
Moleman #52140 üzenetére
nekem régen volt privilégium számlám, akkor is a "jövedelem" szót használták, de én minden hónapban utaltam egy másik számlámról, és soha nem szóltak érte. az erste aktuális hirdetményében sem szerepel a "munkabér" szó, mint elvárás, csak az, hogy saját számlák közötti átvezetést nem fogadnak el utalásnak
gondolkodom én is a nyitáson. a feleségemnek már van, de ha nekem is lesz, az már rögtön még 650 ezer ingyenes bankközi árfolyamos váltogatási lehetőséget jelent. és plusz 40 ezer ajiba
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
4Grider #52136 üzenetére
inkább azt szeretném, hogy belépésnek maradjon PIN, tranzakciókhoz még egy lépcsőfok. Vagy belépéshez egyfajta ujjlenyomat, tranzakcióhoz másik ujj.
Ez a mifelénk sajnos előforduló kikapomakezedből a telefont lopások miatt érdekes (bár ezt már inkább rablásnak mondanám).
-
t72killer
titán
Ujjlenyomatot lehet vajon beadni átutalások/költések előkövetelményeként?
-
Noxy
veterán
Ha MÁK-ban megvárja, nem adja el idő előtt az €-t, pozitív lesz az egyenlege. Semmi nem lesz rohadt drága, főleg nem az utalás.
Még ha idő előtt el is adja még akkor sem bukik annyit, mintha bármelyik magyar banknál bohóckodna az € számlával, kártyával.
MÁK-ba is csak a befizetés miatt kell csak bemenni.[ Szerkesztve ]
-
Hatékonyan sehogy. Kell egy eurós bankszámla egy olyan banknál, ahova be tudsz sétálni, és rá tudod tenni a számládra pénzt (nem tudom, hogy automatával megoldható e az eurós betét).
Aztán vagy utalod, ami nem ajánlott, mert rohadt drága lesz, mivel nemzetközi utalás, vagy kell egy bankkártya, ami az eurós számlához van kötve, és azzal, itt már ingyen, feltöltöd.
A hazai bankok közül a Raiffeisen-nél van ingyenes, eurós számlavezetés, de a kártya biztos, hogy nem lesz ingyen. -
Noxy
veterán
Nyitsz egy MÁP - Értékpapír nyilvántartási-számlát a kincstárban. [link] Személyesen veszel EMÁP-t a MÁK-ban.
Az € (kamatot) bármikor visszautalhatod a Revolut számládra. Nyilván az időelőtti pénzmozgásnak lesz költsége, de így már a Revolutra tudod a utalni költségmentesen az €-t.
4 éve így csináltam olyan csavarral, hogy 2 e €-ért nem vettem semmit, hanem csak a pénzszámlámra helyeztettem, amit később kiutaltam a Revolutra.[ Szerkesztve ]
-
-
atala
addikt
Ha kp-ben van Eurom, azt hogy lehetne a leg költséghatékonyabban rátenni a Revolut számlámra?
-
4Grider
nagyúr
válasz
pècsimunkás #52119 üzenetére
Ha az itteni is EUR számla, akkor elvileg 0 Ft. A Revolut kiírja az ő saját költségét (tehát a 0 Ft-ot) a hazai bankok meg általában nem kérnek pénzt az EUR számlákra történő EUR fogadásért. De ez utóbbit neked kell tudnod.
-
Mercutio_
félisten
-
esbii22
őstag
válasz
Friczy #52117 üzenetére
Igen a Joint accountot néztem én is ollie ajánlására.
Csak bevásárláshoz akarjuk használni, mindketten töltenék fel fix összeget minden hónapban, és abból vásárolnánk. Viszont ha külön megyünk akkor azért jól jönne ha mindkettőnk telóján ott lenne a kártya amivel tudunk fizetni.
Ha minden kötél szakad akkor meg még mindig ott a k&h-s főkártyánk.
-
Friczy
senior tag
válasz
pictigjis #52113 üzenetére
Az Apple Pay nyilván engedi (telefoncserénél is előbb szoktam regisztrálni a kártyát az újon, mint a régi telefont nullázni), de ez esetben ha virtuális kártyáról van szó, akkor tök felesleges egy kártyával szórakozni két személynek, minden további nélkül lehet két virtuális kártyát igényelni, és külön regisztrálni. És akkor egyelőre elfelejtettük, hogy a számla és a kártya is személyre szól, tehát a legjobb természetesen a közös számla nyitása.
-
pictigjis
senior tag
-
válasz
esbii22 #52111 üzenetére
Egy személyre szól az account, szóval hivatalosan nem, meg mivel névre szól a kártya, abban sem vagyok biztos, hogy engedné a kártya regisztrálását mindkettőtöknek az Apple Pay.
Viszont van joint account, annak nézz utána.
Az utalást viszont el kell felejteni, mert a Revolutnak nincs magyar számlaszáma, és a nemzetközi utalás nagyon drága. Bankkártyával ingyenes a pénzfeltöltés a Revolut számlára, mert az vásárlásnak minősül. -
esbii22
őstag
Sziasztok!
Eddig még nem használtunk Revolutot.Azt szeretném kérdezni, hogy ha nyitok egy számlát, amire havi szinten utalunk a párommal x összeget bevásárlásra, akkor azt a kártyát tudjuk használni mindketten majd Apple Pay-ben, vagy csak én fogom tudni?
-
mrots
junior tag
"mennyivel lehet egyszerre feltölteni, illetve engedi-e milliós nagyságrendben az átváltást, majd az onnan kiutalást úgymond feltűnés nélkül"
Tegnap pont bankkartyas vasarlassal raktam 3M -t a revolutra, atvaltottam es mar utaltam is tovabb. Azert csak 3M, mert a magyar bank bankkartyajahoz tartozik egy kikapcsolhatatlan modosithatatlan 3M napi koltes plafon. Egyszerubb par napig 3-3M -t vasarolni, mint szabadszoveges levelben konyorogni a banknak, hogy ne legyen limit. Mire reagalnak par nap alatt, addigra vegzek is.
Nem tudom feltunes nelkul alatt mit ertesz. Nem emberek nezik ezeket a tranzakciokat, hanem szoftver. Ha annak gyanus vagy, akkor harom forint ugyanugy gyanus, mint harommillio.
-
bkiky01
senior tag
Azt hiszem értem. Az app által létrehozott virtuális kártyát használom apple pay-jel. Ezekszerint atm-hez mindenképpen fizikai kártyát kell igényelnem.
-
pictigjis
senior tag
válasz
bkiky01 #52106 üzenetére
aham. és mégis milyen pin-kódot adsz meg? mert még egyszer mondom, a virtuális revolut-kártyáknak nincs pin-kódjuk, ennélfogva készpénzfelvételre nem használhatók. persze az még meglehet, hogy a fizikai kártya virtualizált (gpaybe vagy apple paybe digitalizált) változatára gondolsz virtuális kártyaként, de az egy másik fogalom
[ Szerkesztve ]
-
bkiky01
senior tag
Revolut virtuális kártyám van ingyenes csomaggal.
ATM-ből vennék fel pénzt, de ezzel utasít el:
"Elutasítva • Az ATM-es készpénzfelvételi
funkció ki van kapcsolva."
Sehol nem látok opciót a bekapcsolásra..
Mi a teendő?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Új bontatlan SONY XR-65A80L 4K HDR Ultra HD BRAVIA XR Google TV, OLED Smart televízió
- Macbook Pro 15" - 2017, 4 mag i7, 16/512GB, 4GB Radeon - új akku - touchbar, garancia ( 11)
- iPad 10 eredeti Apple cover (Smart Folio)
- Nikon D750 + MEIKE markolat + 3 akkumulátor, újszerű állapotban, dobozában!
- ASUS Radeon RX 580 DUAL 8 GB