Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94201) #54072192 válasza Lauda (#94196) üzenetére


#54072192
törölt tag

Nézz utána a neten, de most megteszem én.

Baromi sok fizetett cikk íródott róluk, és szinte mindegyik után írják, hogy nem vállalnak felelősséget. Az általad linkelt blogposzt végén ez áll: "Cikkünk szponzorált tartalom. Nem foglal állást ebben a meglehetősen vitatott legalitású kérdésben, mivel sokak szerint teljesen legális, sokak szerint illegális, még többek szerint pedig “szürke zóna”."

De vannak érdekes cikkek, például ez és ez szóról szóra megegyezik, csak a promó kód más. De egyébként a PCWorld cikke is kb. ennek a fordítása, kicsit rövidebben.

A Trustpilot oldalán szinte csak 5 csillagosak a vélemények, az jó, nem? Nos, a legtöbb a vásárlás után íródott, mikor aktiválták a kulcsokat. Tehát ha sikerült aktiválni, akkor 5 csillag. Ha nem, akkor "After installing it to two computers the key wasn't accepted again. I contacted the support team with an e-mail including screenshots of the problem and 40 minutes later !!!! they sent me three different keys (for one pc each). If that isn't the best after sales support then what is??"
Szóval azért is 5 csillag, mert az érvénytelen kulcsok helyett adtak másikat. Nem lehet tudni, hogy ebből mennyi a kamu értékelés.

A Microsoft szerint ők nem árulnak külön kulcsokat, és figyelmeztetnek az ilyen online boltokra. "With the exception of Product Key Cards (PKC’s) distributed with COA’s, Microsoft does not distribute products keys as standalone products. If you see a listing on an auction site, online classified ad, or other online page advertising product keys for sale, it’s a good indication that the keys are likely stolen or counterfeit."

Az oldal árul játékokat is, például úgy, hogy meg kell adnod a Steam biztonsági kódodat (2FA), amit véletlenül sem lenne szabad kérniük.

Szóval veszel egy ismeretlen eredetű kódot, amiért senki sem vállal felelősséget. Az oldal azt ígéri, hogy ha nem jó a kód, akkor küldenek másikat, de azt sem fogod jobban ismerni. Megállás nélkül születnek a reklámcikkek róluk, nagyjából azonos tartalommal. A Microsoftot biztosan nem fogja érdekelni a kódod letiltása után, hogy hol vetted. Márpedig a kódodat nyugodtan érvényteleníthetik a jövőben.

Ha szeretnél biztosan jogtiszta rendszert, akkor kell egy számla a digitális vásárlásról, vagy egy COA matrica számlával.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.