Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz Ice_Man22 #67384 üzenetére
Ha csak netezéskor fagy, akkor a hálókártya gyártói oldalán keress újabb drivert.
A többi eszközhöz is ajánlott elvégezni.
A böngészők legyenek frissek, a System Explorer [link]
megmutatja, mik a fölöslegesen futó programok.
--------------
Nem ide tartozik, de az Adobe Flash Player uninstall, a Firefoxban nem, de a Chrome-ban, Edge-ben működni fog a flashes oldal. Legfeljebb engedélyezni kell.
Rögtön gyanús lesz a fake flash player update (ransomware), ha nincs is ilyen a gépen.
Ezt az első Win10-nél megtettem minden gépen, amire én raktam föl.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A WIN10 Home 1709-ben a Defender megvédené a mappákat.
Akkor lehetne bekapcsolni, ha más vírusirtó nem működik és rábízod magad a Windows Defenderre.
Marad az AVG!Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz ph2012 #67419 üzenetére
Hosszú távon nem jó a megoldás (a szemlélet).
Aki rám hallgatott Windows 10-et használ, amióta kijött, aki nem, az maradt a Windows 7-nél. Én szenvedtem a régi laptopokkal (Sony, Asus, Samsung), eddig csak a webkamerát nem tudtam megoldani a Sony Vaio-n.
Sajnos meg kell keresni a hibákat és ha lehet megszüntetni.
Desktopnál egyszerűbb és olcsóbb hardware-t cserélni.
Ha a mostanit nem tudod működésbe hozni, akkor a következő verziókat sem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz ZoltanRobi #67435 üzenetére
File másolásánál nem kérdezhet, kivéve ha nem a tiéd.
A telepítésnél azért kérdez, hogy a te engedélyed nélkül ne települjön, így magadat szidhatod csak.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz m0h0senator #67473 üzenetére
A C:/-n egy darab van itt:
amd64_microsoft-windows-w..wsupdateclient-core_31bf3856ad364e35_10.0.16299.15_none_d1ce88db1abdec5bHossza: 47224
2017.09.29Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A MS-nak nem volt soha erőssége a böngésző még az ősidőkben sem, Windows 3.0.
A Netscape 3 vagy 4 volt, amit akkoriban használtam, 6 vagy 8 volt az utolsó verzió, szóba sem jött az IE.
Aki szenvedett html, js, css szabványokkal, fejét verte a falba miért nem működik a weboldal rendesen IE-ben, mert a MS nem vett tudomást a World Wide Web Consortium-ról (W3C), az tudja miről beszélek.
Aztán jött a Firefox és azóta is azt használom a szükséges kiegészítőkkel (10 db).
Hamarosan belefuthatok abba, hogy egyes kiegészítőket az új verzió letilt.Az Adobe Flash Playertől (Win 10 Home van) megszabadultam (csak a Firefox használná), így az online közvetítésekkor néha kell a Chrome a beépített flash-sel, ha abban jön az adás.
A legújabb ransomware is fake flash player update-tel fertőz, de akinek nincs az nem kattint rá.Az első Win 10 Edge kiegészítők nélkül jött (nem lehetett hozzáadni), ezzel be is fejeztem.
A filekezelőt talán évente egyszer használom, olyan mint az ükapja volt.A böngészők versenyét a statisztikák mindig is torzan fogják mutatni, mert a munkahelyeken a gyári IE-t használják, nem fognak mindenkinek normálist telepíteni. Chrome vagy Firefox vitát nem akarok indítani, de az Edge nem rúg labdába egy ideig.
Átalakítottam két site-ot, amikor a Google a mobile friendly-t erőltette, azt volt a szívás Chrome, Firefox, Edge Windows-ban, Androidos böngészők különböző kijelzőméretekkel és felbontással.
Próbáld ki ha még nem tudsz káromkodni.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz alfa20 #67529 üzenetére
Ha naprakész a Windows ezt még megpróbálhatod.
[link]Nem régi a gépem, karbantartom, de ez 15-öt talált, amit nem bíztam rá, majd inkább kézzel a gyártói oldalról.
Ha nem segített, a MS oldalon keress a problémára, biztos nem te leszel az első és van már megoldás.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz BenJoe80 #67621 üzenetére
Rákerestem a hibaüzenetre:
[link]Az én gépem is naprakész, jól is működik, aztán a Driver Booster talált 15 elavult drivert.
[link]Nem engedtem neki az update-t, hanem a gyártói oldalról (alaplap, proc, SSD) szedtem le és install.
Újra futtattam, már csak 4 van, azokat is frissítem.
Az eszközkezelőben is végigmentem egyesével, ahol lehet frissített is.
Akkor a Windows Update minek van?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz BenJoe80 #67638 üzenetére
Én ezt használom, de nyomtatóm nincs.
[link]A 33 év gyakorlati tapasztalata az, hogy ha minden programnál (PDF nyomtatás) előjön a hiba, akkor a driver frissítés kötelező, ha az is rendben van, akkor hardverhiba.
Ha a driver friss, hardverhiba nincs, (minden más tud nyomtatni jól), akkor a PDF nyomtatáshoz használt program hibás.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Norby86 #67639 üzenetére
Eszközkezelő->illesztőprogram frissítés.
Ha OK, akkor a gyártó oldalán a típushoz keresni ami van.Amit itt írtam, érdemes megcsinálni.
[link]1. A FCU automatikus frissítésen van, mégse teszi a dolgát.
2, Minden drivert meg kellene frissítenie, de nem teszi, az eszközkezelőben kézzel meg igen.
3. Ezek után pl. a Driver Booster (vagy amelyik szimpatikus) még talál 15 elavult drivert.Ha ezeket is megcsinálod, akkor kevesebb hiba (kék halál) jöhet elő.
Akkor meg a MS oldalán kell keresni a hibát, hibakódot.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67687 üzenetére
Nem erre a hardverre válaszoltam, de lehet, hogy neked is segít.
A monitort is nézd meg.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67693 üzenetére
Ha friss a Chrome, próbáld meg Firefox-szal is, ha nincs Edge-el is.
Ha mindegyiknél lefagy a videó, akkor a videokártya gyártói oldalán nézz friss programot.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67709 üzenetére
A Dell nem rossz gyártó, mindegy mennyiért vetted, a Chrome még lehet hibás, ha a többin meg megy.
Amit a Driver Booster talált, azt ki kéne javítani, mivel új a gép.Gépház, kijelző, adaptertulajdonságok, adapter és monitor, nálam 60 hertz.
------
Csak a Firefoxnak kell az Adobe Flash Player, a többinek nem, ezért uninstall, ahogy én is csináltam, mert több a kára, mint a haszna.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67711 üzenetére
Lehet hogy rosszul tudom, de a Windows 10-ben nincs aero, a Vistámban volt..
Hibaelhárításban van erre lehetőség? (keresőben elkezded gépelni hiba)
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67713 üzenetére
A tálcán (rejtett ikonok) a grafikus beállításokat nézd meg.
Ha meg lehet egyáltalán fogalmazni a hibát, akkor arra rá tudsz keresni (angolul több találat).
Beírtam a keresőbe vezérlő.., amit fölkínált asztali alkalmazás, nem úgy mint régen.
Én is itt olvastam erről, Universal Windows Platform (UWP).
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Norberto008 #67716 üzenetére
Az én LG IPS monitorom gyárilag színkalibrált.
Amikor föltettem a FCU-t, minden szarul nézett ki, életlen betűk, színátmenetek, sötétebb kép.
Valahogy (nem tudom már leírni) visszaállítottam a monitor színprofilt a Windowsban és minden jó lett.Megtaláltam!
Gépház, kijelző, adaptertulajdonságok, adapter és színkezelés. Minden profil.
Ezt állította el a Windows.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz draco31 #67735 üzenetére
Eddig se használtam alvó módot, a múltkor egy fórumtársnak segítettem, akkor bekapcsoltam és véletlenül úgy maradt.
Én is úgy jártam, mint te, de visszatértem, hogy nincs alvó mód. Lekapcsolom, ha nem kell.
Hibernálás sincs. A monitor meg 2 perc után kikapcsol.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Weareus #67749 üzenetére
Szerintem a programon belül kell keresni lehetőséget.
A másik, ami a barátom laptopján meg szokott tréfálni, hogy táblagép módba teszi és az ablakok egy részét nem látom.
De próbáld ki: Gépház, Könnyű kezelés, Feliratozás.Amit előzőleg írtam másnak a monitorról:
[link][ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Pécsi gyerek #67756 üzenetére
Nem ilyen, valami elindul és várakozás lesz.
-
mpo
veterán
válasz ZoltanRobi #67758 üzenetére
Javulást nem biztos, de kevesebb hibát a későbbiekben igen.
Amit a Driver Booster talált (15 db), abból már csak 4 vár javításra, mert én kézzel frissítek, miután a gyártói oldalról leszedtem a hardverhez illő dolgokat.
Ha meg elrontaná, vissza lehet egy korábbi driverre állítani.
Nagyon sok fórumtársnak okoz valami problémát az FCU.
Ha az oprendszer a legújabb, akkor a többi miért nem?Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest