Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65451) #86564352 válasza King Unique (#65449) üzenetére


#86564352
törölt tag

É-é-é-s te _megint_ nem a témához szólsz hozzá, nem a konkrét megállapításokhoz, hanem csak velem személyeskedsz, kényszeresen magadnak akarod az utolsó szót. Na ez az unalmas, szállj már le rólam! Én már leírtam mindent amit akartam az MS elhibázott lépéseiről, ha nem kötekednél folyton...
Örülök neked tetszik a design, tényleg gyönyörű amikor opciókat hol 3 pöttyös menüből, hol fogaskerékből, hol hamburgerből, hol profilképből kell előhozni és ez mind MS saját dolgai nem 3rd party fejlesztők. Pl. megnyitsz egy fényképet, akkor a 3 pöttyös menüből nem jutsz el a beállítások részre, csak ha külön elindítod startból a képnézőt abból a 3 pöttyösből lehet csak. Kiváló design, jó elgondolás! Mint az Edge feleslegesen többszintes menüi panelben teljes oldal helyett. A darabos ablak animációk, az 1 pixeles szegény az ablakoknál, hogy a start menü alapból mint egy hányás. Tetszetős! De hát ízlések és pofonok, örülök neked bejön. Az nem tudom hogy jön ide más platformokról mit gondolok, most miért írjam ide a Windows topikba hogy pl. elég gáz az Apple 5400 RPM HDD és régi procis gépeket árul 2017-ben százezrekért, hogy jön az ide? És kit érdekelne a Mac topikban, hogy bénázik az MS? De neked az baromira fáj Windows topikban MS hibákról írni... vicces

(#65450) zsolt19900
Elvileg elfogadja még mindig a 7-es, 8-as kulcsokat próbáld majd ki. Nekik is az az érdekük tereljék a népet 10-re.

(#65452) zsolt19900 válasza #86564352 (#65451) üzenetére


zsolt19900
őstag

szóval most az első hszben található progival csináltam egy isot, annak a telepítőjébe írjam be a w7es kódot és elvileg elfogja fogadni? ha nem fogadja akkor win7 fel és akkor onnan egy frissítés?

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#65453) King Unique válasza #86564352 (#65451) üzenetére


King Unique
titán

Az, hogy neked nem tetszik a dizájn, meg a pöttyök a menüben, attól még nem feltétlen vélekedik így más is. Nekem már a 8.X-ben is tetszetős volt a modern felület, a gépház stb., ahogy a 10-esben szintén. Az meg a másik, hogy nyilván nemcsak ebből áll a rendszer, hanem van hagyományos desktop felület is. De, ha valakinek annyira nem jön be ez az egész és csak a fikázásra képes, akkor lehetne talán más OS-t is használnia, mint javasolva volt. Ott van pl. a 7-es, aztán abban majd nem lesz áruház, gépház, UWP appok, pöttyök és társai...

Egyébként meg pont te próbálod a szokásos hosszú litániákkal győzködni a másikat és ráerőltetni az igazadat. Viszont attól, hogy szaporodnak a sorok, még nem feltétlen fog változni mások véleménye bizonyos dolgokban. Szóval a hosszú litániákat nyugodtan meg lehet spórolni...Ha pedig az a cél, hogy minél többen tapsoljanak "ezeknek", akkor a konkurencia topikjaiba odaoffolva lehet nagyobb sikerük lenne...

[ Szerkesztve ]

(#65454) #86564352 válasza King Unique (#65453) üzenetére


#86564352
törölt tag

Annyit írtam a mai hír kapcsán MS elbukott a consumer ecosystem vonalon konkrét példákkal alátámasztva. Te cáfolás, vita, érvelés helyett csak nekem estél. (felsorolt tényeket fikázásnak mondasz) Ne olvass ma mspoweruser, neowin, verge, thurrott, reddit stb. windows oldalakat mert ott is minden azzal van tele Nadella újabb mészárlást csinált a cég szolgáltatásaiban.
Lesed a topikokat ki mit hova ír, leírom miért gáz az opciók elérése design a pötyökkel fogaskerekekkel profilképekkel Win10-ben erre a te érvelési szinted annyi "akkor ne használd", játszod a rendőrt, mert nem szabad bántani szegény win10-t. Nekem már rég unalmas az egész, csak te szólítasz meg mindig engem. Szólj hozzá a témához, a konkrét dolgokhoz, ha nem tetszik ne olvasd, de legalábbis ne akarj másnak főnökösködni hogy miről írhat és miről nem!

[ Szerkesztve ]

(#65455) slayer006


slayer006
addikt

Sziasztok

Ennél a Windows 10 -nél a Licenc forma: Doboz.
Ez mit jelent pontosan?

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#65456) Geth válasza slayer006 (#65455) üzenetére


Geth
addikt

Gondolom ez a Retail akar lenni. Egy gépre felrakod, használod. Ha később gépet váltasz, átvihető (a régin meg kell szüntetni, ha nem megy, MS segít :DDD ).

(#65457) Geth válasza #86564352 (#65454) üzenetére


Geth
addikt

Mert Te aztán a témához szóltál hozzá :) (Felül nekem azt írja Windows 10, nem azt, hogy MS consumer ecosystem)

MS megbukott, megsiratjuk, leírtad, haladjunk.

(#65458) csakany2001


csakany2001
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mégpedig azért mert a véletlenszerű lefagyásoknak nem tudom az okát.
Néztem több megoldást is, de sajnos nem változott.Egyszer csak fekete képernyő és kidob az aktuális alkalmazásból legyen az FF vagy épp a WRC 7.
A VGA driver-t újratettem de semmi sem változott.(az alaplap driver-t az elején feltettem)
Hardveres hiba szerintem nincs mert Win 7-nél semmi ilyesmit nem tapasztaltam.(nem szándékozok visszaváltani mert sebességben köröket ver rá)
Windows 10 Pro 1703-ról van szó.(kb. egy hete van fent, elég korszerű PC szóval nem kéne gondnak lenni)
A segítséget előre is köszönöm.

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#65459) King Unique válasza #86564352 (#65454) üzenetére


King Unique
titán

Aha, mert ha valaki nem ért egyet bizonyos dolgokban és ezt le is írja konkrétan a témába vágóan, akkor már mindjárt nem a témához szól hozzá, meg ráfogunk még olyan zöldségeket, hogy "rendőrködés" (??) és társai. Az pedig megint csúsztatás, hogy csak én kifogásoltam, mert pl. a közeltmúltban többen is szóvá tették. Ahogyan az imént más is, az meg a másik. De egyesek újabban már valószínűleg kevésbé foglalkoznak vele, mert tudják, hogy bizonyos egyéneknek felesleges bármit is magyarázni, ha fent van a szemellenző...Viszont ez már kissé uncsi itt és elsődlegesen inkább a szakmai kérdések megválaszolásában kellene villogni. A másik OS használata egyébként pont találó javaslat volt. Ha nekem annyira nem tetszik egy OS kinézete, működése és XY egyéb gondom van vele, akkor valószínűleg nem használom és keresek helyette mást. Ha mindenképpen Windows platformon akarok maradni, akkor pedig van jelenleg egyéb választási lehetőség is.

[ Szerkesztve ]

(#65460) CirrMee válasza TRob1 (#65442) üzenetére


CirrMee
addikt

A classicshell-t viszont véletlenül sem érdemes feltenni a Win10-re, mert a gyári start menühöz képest valami borzalom :) (Meg amúgy is utáltam mindig azt a "sztájlt")

Ott a mondat végén: nem a CS sz*r, hanem utálod.

Szvsz ha hozzám hasonlóan a régi jól bevált dolgokat szereti, mindenképpen felteszi a ClassicShell -t. Bár majd mindjárt jön a másik macskaképű jómunkásamber, aki megaszongya' a tutit: használj mindent olyan sz*rnak, amilyennek megtervezték, mert különben hülye vagy. Pár nappal később meg majd ő akar valami más rendszerbe épített hulladékot deaktiválni/kinyírni/mással pótolni.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#65461) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Sziasztok! Kollégák van valakinek jó kis W10-es GPO/PS gyűjteménye esetleg, amit megosztana velem? Gondolok ilyen startmenü buherálásra(csempék kiszedése), letiltani, amik nem kellenek stb. Köszönöm! :R

(#65462) Geth válasza CirrMee (#65460) üzenetére


Geth
addikt

Mindenki azt használ amit akar, csak nem kell csodálkozni, ha bezuhan a rendszer :)

Telepítés előtt esetleg át lehet olvasni a vonatkozó topikjait, van amire érdemes figyelni, mielőtt valaki belevág (driverek, registry tákolás). Lehet érint, lehet nem.

Engem mondjuk ez a mondat:
"Another "fix" is to not use Windows 10 at all since it is a very problematic OS that fails all quality control standards and never stops harassing the user via bloated updates. ..."
eleve eltántorítana. Hátha most nem is, de a jövőben esetleg süket fülekre talál egy bug report vagy segítségkérés, ha kiderül, hogy fel merészelted rakni Win10re :)

Plusz figyelmet érdemel ez a szoftver, ha jön egy Win verzióugrás, mivel simán kivághatják alóla azokat a dolgokat, amire dependál. Ezt megelőzendő gondolom le is szedi ilyenkor a rendszer, ha inkompatibilisnek ítéli, ilyenkor reméljük nem reccsen bele.

disclaimer: én nem utálom :)

[ Szerkesztve ]

(#65463) quailstorm válasza Geth (#65462) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem szedi le, de a kompatibilitási listába bekerül, aztán indításkor jön a piros error. Ráadásul ami nekem kellett az tényleg nem ment, a blokk kiiktatása után se :U

(#65464) Dency01


Dency01
aktív tag

Hali.
Alaplap és új proci lesz hamarosan. A kérdésem hogy a win10 áttudja magát "állítani" az új cuccokra?
Nem kell újratelepíteni meg semmi ilyesmi?

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#65465) Geth válasza Dency01 (#65464) üzenetére


Geth
addikt

Kapaszkodj: attól függ :)

Ha nincs ég és föld a két konfig között, mehet simán a dolog, max utána pár drivert fel kell rakni.
Az aktiváció lehet még kérdéses, például ha upgradelve lett régebbi Winről/régi Win seriallal lett felrakva, hozzá kell rendelni egy MS fiókhoz (ha még nem lenne), mielőtt cserélsz.

[ Szerkesztve ]

(#65466) eax1650


eax1650
aktív tag

A win10 pro tiszta telepítését csináltam a minap. Néhány nap múlva újraindítás után nem tűnik el a tálca, pedig autóra van állítva! Bárhol kattintok a képernyőn az egérrel, akkor csúszik csak le. Mi tartja fent vajon?

Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.

(#65467) Geth válasza zsolt19900 (#65452) üzenetére


Geth
addikt

A kód részéhez: el fogja fogadni, ha mégsem, kétlem, hogy az upgrade segít, mert gyakorlatilag azzal egyenértékű. A kulcsot "upgradeled" első ilyen telepítésnél. Az hogy telepítés "tiszta" vagy upgrade, mindegy.
Ha megvagy, a kulcsod géphez (kvázi alaplaphoz) kötött lesz, a jövőben akárhányszor újratelepítheted, de ha úgy érzékeli az MS, hogy nagyon megváltozott a gép (alaplap...), akkor buktad. Ilyenkor is át lehet vinni az újra, ha MS accounthoz is hozzá volt kötve a váltás előtt.

(#65468) Dumi86 válasza eax1650 (#65466) üzenetére


Dumi86
senior tag

videókártya driver a legfrissebb? :) Nálam müködik szépen amit írtál,pedig eddig nem is használtam így a tálcát,de egész jó :K

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#65469) CirrMee válasza Geth (#65462) üzenetére


CirrMee
addikt

Mindenki azt használ amit akar, csak nem kell csodálkozni, ha bezuhan a rendszer :)

Ha már egyszer névleg csak ez lett említve: win8 óta van hozzá szerencsém, párszáz konfigra felkerült már a jóvoltomból, de egy példánnyal sem volt még probléma. Probléma max a ringyózzal volt, amikor a tízeske magától nyírta ki egy nagyobb frissítésnél, a júzer megkérdezése nélkül. Reinstall után meg ment újra szépen...

Update: el kellene felejteni ezt a "bezuhanarencertőle" dumákat az olyan segédproggikkal kapcsolatban, amelyek népszerűek, teszik a dolgukat, csak éppen neked (vagy más itteni vaskalapos m$ fan kollégának) nem tetszenek. Nem rémlik, hogy itt olyan dolgokat ajánlanánk, amelyekkel csak a gond van.

[ Szerkesztve ]

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#65470) eax1650 válasza Dumi86 (#65468) üzenetére


eax1650
aktív tag

Frissítettem az eszközkezelőben és így jó lett! Köszönöm!
Mindig is használtam, mert így nem takar el hasznos területet. Ide is pakolok sok indító ikont.

Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.

(#65471) Dumi86 válasza eax1650 (#65470) üzenetére


Dumi86
senior tag

Nincsmit :) Egyből ez a driver dolog jutott eszembe. Egészen jó így hogy elrejti automatikus,elég nagy területet lehet így még használni a képernyőn. Hogyan nem jutott ez eddig eszembe :D

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#65472) Dency01 válasza Geth (#65465) üzenetére


Dency01
aktív tag

Aha köszi, hát 7 éves konfigot váltok, majd meglátjuk.
Márkában szerintem ugyanaz lesz, ASUS lap és Intel proci.

Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.

(#65473) Geth válasza CirrMee (#65469) üzenetére


Geth
addikt

Bocsánat, csak rápislantottam a hivatalos kommunikációs csatornájukra. Egy szóval nem írtam, hogy garantáltan be fog dőlni a rendszer. Te ezt hol láttad?
Értem hogy sok száz konfiggal nem volt gond, de én többre tippelném csak azoknak a számát ahol volt vele gond (lásd fórum). Erre persze mondhatnád, hogy de mindennel így van. Ez is igaz.
Ajánld bátran továbbra is.
Nem írtam, hogy nem tetszik, nem használom. Eggyel kevesebb hibaforrás.

Ezt az MS vaskalapozást honnan vetted? Felőlem úgy ringyózozol, ahogy jólesik. Néhány éve én is winfosoztam :)
Ha már annyira érdekel: korábban is írtam, hogy szerintem minden platformnak megvannak a hülyesegéi, ez tömörebben számomra azt jelenti, hogy mindegyik tré :) Ne skatulyázgass plz, én is igyekszem, hidd el.

[ Szerkesztve ]

(#65474) jokeph válasza Dency01 (#65464) üzenetére


jokeph
nagyúr

Üdv.

Én tiszta telepítésű win10-et (nem 7, 8, 8.1-ről upgradelt) dobtam fel eredetileg mobil Core2Duo (socket P) proci+intel GM965 asus alaplap+2*2GB DDR2 800 SO-DIMM memó+Seagate 500 GB HDD S-ATA II. összeállításra, ez a rendszer utána átköltözött egy AMD AM3 foglalatú konfigba (790 GX chipset+Athlon II X3 455 proci), majd ment egy G41-es inteles konfigba E3120 XEON procival, legvégül pedig az aláírásomban lévő összeállításban került, jelenleg is kifogástalanul teszi a dolgát ;]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#65475) #15490560


#15490560
törölt tag

Sziasztok! Volt/van egy eredeti dobozos Windows 7-em. Ezt frissítettem Windows 10-re amíg volt ez a lehetőség. Most viszont kicseréltem a gép alkatrészeit és nem aktivált lett a rendszer. Troubleshooterre hiába megyek, nincs ms fiókom amiből kinyerné a digitális kulcsot.
Ha újratelepítem a W7-et és újra rá a 10-et az megoldja, volt már így. Más megoldás nincsen? Nem akarok telepíteni órákig.

(#65476) TRob1 válasza CirrMee (#65469) üzenetére


TRob1
veterán

Vaskalapos m$ fanok vs Barlangban élő, a "jól bevált" kőbaltát használó, tanulni/fejlődni/megszokni nem akaró/nem tudó makacs őslakosok :DD

¤ R'n'R ¤

(#65477) csakany2001 válasza csakany2001 (#65458) üzenetére


csakany2001
senior tag

A türelmem elfogyott.
Megy szépen vissza a Win 7.
Konkrétan minden kipróbáltam, a stressztesztek végig mentek, a HDD rendben van, a CPU-t visszatettem alapértékre stb. de WRC 7 alatt ugyan úgy kidobott, FF alatt ugyan úgy lefagyott...
Szóval számomra ennyi a Win 10, kár érte mert gyors de ezek szerint még mindig nincs olyan épp operációs rendszer amire érdemes váltani, pedig én mindent megtettem az ügy érdekében.
2020-nál előbb nem fogok ránézni, addigra remélem már kiforr és használható lesz.

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#65478) TRob1 válasza csakany2001 (#65477) üzenetére


TRob1
veterán

Viszlát 2020-ban.

ui: Reméljük addigra összeszedik magukat a hardvereid gyártói, és faragnak valami épkézláb drivereket a xarjaik helyett. Vagy lesz új géped. :U (Mert gondolom azt tudod hogy pár millióan azért játszanak meg ff-oznak a win10-en ilyen jellegű problémák nélkül)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#65479) csakany2001 válasza TRob1 (#65478) üzenetére


csakany2001
senior tag

Az emberek másik fele meg kínlódik vele.(átnéztem a külföldi és magyar fórumokat is, erre senki sem tudja a megoldást, hiába az energiagazdálkodási beállítás vagy egyéb más, változatlan marad)
Semmi sem tökéletes, ez van.(amúgy egy teljesen új AM4 konfig-ról van szó, ezért nem értem mert elméletileg 100%-ig működnie kéne a Win 10-el)

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#65480) CirrMee válasza TRob1 (#65476) üzenetére


CirrMee
addikt

Vaskalapos m$ fanok vs Barlangban élő, a "jól bevált" kőbaltát használó, tanulni/fejlődni/megszokni nem akaró/nem tudó makacs őslakosok :DD

Barlangról szerintem ne beszéljen az, aki csak annyira követi a szoftverek fejlődését, hogy megragadt azon a pár tíz évvel ezelőtti szinten, amikor még nem nagyon volt lehetőséged az ilyesmire. A sajátoddal felőlem azt csinálsz amit akarsz, másnak meg ne akard megszabni, ha nem te fizettél érte.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#65481) vlevi válasza csakany2001 (#65477) üzenetére


vlevi
nagyúr

Win7 dologgal egyetértek, az nálam is az eddigi favorit. Annyi a különbség, hogy nekem nagyjából gond nélkül megy a tizes. Azért csak nagyjából, mert igen, vannak apró marhaságai, meg van, amire égegyadtavilágon semmi szükségem benne, és van, amit rosszabbul oldottak meg, mint a hetesben. Konkrétan arra gondolok, hogy ami régebben win32 alkalmazás volt, és most lecserélték UWP appokra, na, azok mindegyike egy használhatatlan, bizonytalanul működő, funkciószegény, ronda vacak. Kezdve a képznézőtől, a médialejátszón keresztül a postáig.

(#65482) CirrMee válasza vlevi (#65481) üzenetére


CirrMee
addikt

Ahogy folynak mostanság a házuk táján a dolgok, azon sem lepődnék meg, ha 1-2 éven belül kirántanák az uwp alól a szőnyeget... :)

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#65483) Geth válasza vlevi (#65481) üzenetére


Geth
addikt

Hát a nem kívánt appok településén lenne mit javítani. Én kitúrtam telepítés előtt a proivisioned appokat (nem hákoltam, teljesen hivatalos módon), de még így is maradt bőven, ráadásul sokat felrak első induláskor. Volt erre ígéret, hogy nem lesz ennyire nyomulós, majd meglájuk (most jött ki a 1709-es).

Képnézegető valóban nem ártana, a visszakapcsolt photo viewer elég karcsú, bár se azt se a modern photost nem használom (far manager elég egy gyors rápillantásra).
Egyes egyedül a kalkulátor az aminél teljesen hidegen hagy, hogy cserélték.
Viszont médialejátszó soha nem volt normális gyári, legalább ez nem változott :)

Win7-ben a legjobban az idegesített, hogy ha kellően sok ideig volt fent, az updatek elzabálták a helyet, nem volt rendes cleanup, 8-asra oldották csak meg.

(#65484) quailstorm válasza Dency01 (#65464) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Egy sysprep javasolt az áttelepítés előtt, úgy még össze is jöhet, amúgy nagy a generációváltás.
Új gépet mindenképp legacy BIOS módba kell kapcsolni a próbálkozás előtt.

(#65483) Geth: Win7 szerintem elég jól megkapta frissítésként a Lemezkarbantartót, én azt teljesen jó hatásfokúnak látom. Pusztítja a gigákat rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#65485) Geth válasza quailstorm (#65484) üzenetére


Geth
addikt

Az lehet, hogy megkapta, de addig hiányzott a /Cleanup-Image kapcsoló :)

(#65486) E.Kaufmann válasza csakany2001 (#65477) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Van a kezem alatt 35 gép Windows 10-el. Legtöbbjükön upgrade volt régebbi rendszerről. Irodai gépeken nem szabad, hogy gond legyen a Windows 10-el. Más nagy cégek sz*arjaival inkább van gond, de a teljesítményproblémák egy részét megoldja az újratelepítés, más részét a nem microsoftos vírusírtó finomhangolása, harmadrészét az alkalmazások frissítése. Amely gépen ez nem segített, ott lehet már a winyó döglődött vagy újkorában se volt gyors, viszont a közeljövőre nézve sok irodai gépünknek egy SSD upgrade tud dobni plusz egy-két évet használhatóságban, amúgy is az a cél, hogy a munkához szükséges anyagaik központilag legyenek kezelve, a maszek cuccaik meg linuxosan kerüljenek a devnull-ra, így elég egy 250-es SSD (sőt néha sok is).
A gondok ahogy nézem a fórumokat, ott kezdődnek, mikor már a játék nem úgy fut, gond van a multimédiával, stb. Mondjuk én is úgy érzem, hogy valahogy a Win7 de még a Win8.1 is mintha picit fürgébb (nem a boot-ra gondolok) és összeszedettebb volt és a fiúk a háttérben még mindig nem tudták rendesen összemadzagolni a folyamatokat.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#65487) vlevi válasza CirrMee (#65482) üzenetére


vlevi
nagyúr

"kirántanák az uwp alól a szőnyeget... "
Szerintem is okafogyottá vált.
Win8-ban vezették be, a Windows RT-t futtató surface csak a Metro appokat tudta futtatni, de már akkor látszott (szerintem), hogy ez egy elvetélt ötlet.
Mostmár nem nagyon van olyan gép a piacon, ami ne lenne képes a win32 alkalmazások futtatására. Telefonok lennének még, de a telefonos részt a Microsoft abbahagyta.
Talán az érintőképernyő, ami a metro/moder/uwp mellett szólhatna, de csak ennyiért nem érdemes fenntartni ezt a keretrendszert.
Majd meglátjuk. Lehet, hogy olyan lesz, mint a Silverlight, nagyon nyomták egy időben, aztán egyszercsak leállították a fejlesztését, mert nem sikerült vele az áttörés.

(#65488) Syl válasza vlevi (#65487) üzenetére


Syl
nagyúr

Pedig erőlködnek vele nagyon. Surface laptop, Windows S. Nagyon az áruház felé szeretnék terelni a népet. Érthető, az Apple is sok-sok zöldhasút kaszál az áruházából.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#65489) Doky586 válasza Syl (#65488) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem az áruház jó ötlet. De a lebutított programok nem (=uwp). Majdcsak megoldják a szétválasztást..

(#65490) Syl válasza Doky586 (#65489) üzenetére


Syl
nagyúr

Az áruház jó, mert leegyszerűsíti a programok keresését, telepítését (Vajon az uwp alkalmazások eltávolításakor a kuplerájt is eltakarítják maguk után?), és ugye a vírus- és féregmentesség ügyében is előrelépés. De még jobb lesz, ha nem csak butított appok lesznek elérhetők, hanem "normál" win32 programok is (tudom, "fordítás" után). Megnéznék egy uwp-s Indesign-t vagy Illustratort :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#65491) E.Kaufmann válasza Syl (#65490) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem úgy volt, hogy a Win32-es Store cuccok homokozóban futnak? Mert akkor elvileg elég a homokozóval együtt lehet dobni az egészet.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#65492) Syl válasza E.Kaufmann (#65491) üzenetére


Syl
nagyúr

Nem tudom, nem értek hozzá.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#65493) vlevi válasza Syl (#65488) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az áruházzal nem is nagyon van baj, hanem azzal, hogy az UWP, mint platform, nem életképes. Szerintem.
Amit a Microsoftnak eddig sikerült UWP appokban megcsinálnia, az egy vicc, mondjuk a Google androidos appjaihoz képest.

(#65494) #82146048 válasza Syl (#65490) üzenetére


#82146048
törölt tag

Én úgy tudom, hogy az onnan telepített alkalmazások nyom nélkül törölhetők, tehát nem szemetelnek sehova a vinyón (és a registry is "tiszta" marad). Csak oda írnak, ahova szabad.
Vannak már win32-es alkalmazások, pl. Inkscape, Paint.NET (amire sok helyen tévesen azt írják, hogy fizetős) vagy játékok.

vlevi: Szerintem nincs gond a platformmal, inkább a harmadik féltől származó appok gagyik, mert vagy nem foglalkoznak eleget velük, vagy még a 8.1-ről kerültek át. Ha egyáltalán vannak ilyenek, mert túl kevés app van.

[ Szerkesztve ]

(#65495) vlevi válasza #82146048 (#65494) üzenetére


vlevi
nagyúr

"inkább a harmadik féltől származó appok gagyik"
Részben igazat adok neked. Rettenetes vackok is vannak közöttük. De csak nagyon kevés. No, nem azért, mert a túlnyomórészük profi app lenne, hanem azért, mert alig-alig van olyan alkalmazás, amit érdemes lenne elkezdeni telepíteni.
De a Microsoft appjai sem a precíz működésükről híresek. Posta app egyszer szinkronizál, egyszer nem, néha kapok értesítést a bejövő levelekről, de inkább nem. Képnéző általában nem képes a képek között előrehátra lépni, leginkább, ha sok kép van egy mappában. Zenelejátszóban nem sikerült még rendes zenesorrendet beállítanom. Inkább úgy fogalmaznék, hogy feladtam egy idő után. Ami az AIMP-ban teljesen egyértelmű, az itt nem megoldható.

(#65496) #86564352 válasza vlevi (#65495) üzenetére


#86564352
törölt tag

Én is egy kezemen megszámolom hány áruházi appot használok elégedetten. A Torrex Pro-t megvettem az tetszett pár hibát leszámítva. Kevesen írnak nulláról UWP appot, ha meg igen az többnyire olyan is. Pl. a VLC app vicc, akkor egyszerűbb lenne a win32-t áruházasítani ahogy a Spotify tette. Facebook portolt appok hát... bár ők minden platformon gyenge appokat írnak. Hogy a fejlesztőket nem érdekli az más tészta, de amit a Microsoft megtehetne és mégse az bosszantó. Pl. Edge-nél azzal mentegetőznek kevés kiegészítő van, hogy gondosan válogatják őket és egyesével engedélyezik a minőség miatt. Erre az áruház tele van béka segge alatti minőségű és ilyen scam guide appokkal. Csak azért elmondhassák hány ezer app van már. És Win10-ről nem is szabadna mutatni a 4 éve nem frissült régi Win8 tabletekre írt appokat.

Képnézőnél nálam az rejtélyes, ha előbb az appot indítom el és a gyűjteményben ott lapozgatok akkor lassú és várni kell mire kitisztul élesre a kép, ha meg simán file explorerből nyitok meg egy képet és lapozgatok tökéletesen mutatja gyorsan, mindegy hány ezer fotó van a mappában.
És örülnék ha megfordítanák a logikát: most kattintásra tűnik el a kezelősáv, hogy tényleg csak a képet nézhesd belelógó menüsáv helyett, az lenne a logikus megnyitáskor csak a képet látod és ha akarsz valamit kezdeni akkor még egy katt és akkor előjön a menüsáv.

(#65497) #82146048 válasza vlevi (#65495) üzenetére


#82146048
törölt tag

Szerintem nem a platform maga rossz, hanem egyszerűen bugosak az appok.
Fel kellene tölteniük win32-es alkalmazásokkal az áruházat. Nem szemetelnek, sandboxban futnak, egy helyről telepíthetők és automatikusan frissíthetők.
Tapicskolásra már a Chrome (és novembertől elvileg a Firefox) is alkalmas, szóval az UWP-s Edge előnye csökken.
Azt nem értem, hogy miért nem biztatja a Microsoft a fejlesztőket arra, hogy megjelentessék ott is az alkalmazásokat? Lehetne valamilyen külön program nekik, vagy ilyesmi.

Nekem amúgy a képnéző rendesen működik, tudok léptetni akármennyi kép között. Régebben az automatikus képjavítást kikapcsoltam, azóta fejlődött, már nem zavaró. Gyors effektekre vagy leginkább vágásra teljesen jó. A Posta mindig szinkronizál, de sokszor össze-vissza kell kattintgatnom, hogy olvasottnak lássa a Gmail is, ezt valahogy nem akarják javítani. Korábban írtam, hogy kint marad az olvasatlan levelek száma, ezt úgy tűnik, hogy megoldották.
A Groove nekem megfelel, de ha neked nem, akkor felesleges is arra várni, hogy belepakoljanak dolgokat. Ott a lejátszód, használd azt :)

twofatcat: Azt hiszem ilyen volt a 8-as képnézője, az teljes képernyős volt, mindent elrejtett.

(#65498) vlevi válasza #82146048 (#65497) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az, hogy ennyire bugosak az appok, jelentheti azt is, hogy a platform sem teljesen százas.
Főleg, hogy szinte évente variálták át, metro-modern-uwp, volt ott csak teljesképernyő, meg tombstoned mód, aztán osztottkép, majd ablakos mód, hát persze, hogy az a néhány fejlesztő, aki próbálkozott rajta, az nem bírta követni. Aztán, hogy nem terjedtek el a metro appot futtató gépek, a fejlesztők is kihátráltak onnan. Pl. a tapatalk, win8-ra még volt, úgyahogy ment, de win10-re már nem csinálták meg.
Próbálkozott a microsoft is, Islandwood kódnéven, hátha be lehet vonni, és futtatni droidos, vagy IOS alkalmazásokat, de abból sem lett semmi.
Ma már ott tartunk, hogy sok helyen, ha appot lehet valamihez letölteni, már azt írják ki, hogy "mindkét mobil platformra", vagyis a microsoft félét már számba sem veszik, mint lehetőséget.
Egyszerűen elkéstek, 5-6 évvel, mert mire kijöttek a win8-al, windows phone8-al, addigra a droid és az apple miatt már telített volt a telefonos és a tabletes piac is.

És, egy kicsit ide tartozik ez a hír A Microsoft kinyírja a zeneszolgáltatását

(#65499) core i7


core i7
addikt

Sziasztok Redstone 4 el kapcsolatban van valami mikor fog érkezni (habár gondolom tavasszal) lesz-e valami nagyobb újdonság? Én csak valami fényességről tudok amerre visszük az egeret fényesebb lesz vagy valami ilyesmi

(#65500) #86564352 válasza core i7 (#65499) üzenetére


#86564352
törölt tag

Tavasszal. Hát az lesz benne amit most őszre ígértek, de kimaradt: Timeline funkció egy összefoglaló hub, ami mutatja hol tartottál az appokban. Cloud Clipboard aki több eszközt használ felhős vágólap. My People és Cortana javítások. Edge bugmentesítés. Talán még UWP File Explorer? Bár ezt kétlem amilyen lassan halad a Control panel -> Settings költözés. Magyarul semmi extra, valószínűleg a kinézet lesz szem előtt, még több Fluent Design a gyári appokba.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.