Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Találkozott már valaki olyannal W10-nél, hogy nem engedi beállítani az alapértelmezett hangkártyát? 1 integrált Realtek van és egy AMD-s ami a VGA miatt. Utóbbit eszközkezelőben le is tiltottam. Hiába állítom be elsődlegesnek nem menti el. Ha újra megnyitom a Hang vezérlőpulti elemet, nincs semmi beállítva alapértelmezettre. Így a gép semmilyen hangot nem is ad ki magából. Ha egy tesztet nyomok a Hang/Lejátszásánál akkor azt a teszt hangot lejátssza, de ha átmegyek a Hangok fülre, akkor semmit, mivel nincs az agyába alapértelmezett. Ha az óra melletti Realtek hangkártya beállítására megyek, akkor mutatja, hogy be van dugva a jack, tehát fizikálisan jónak tűnik.
Ez a kép nem W10-ről van, de ugyan így néz ki:
Valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm.
-
nagyúr
válasz pendre54 #63708 üzenetére
Az a baj, hogy nekem olyan nincs. Hiába rakom rá, hogy alapértelmezett, az alkalmaz gomb szürke, csak leOKézni tudom az egészet, akkor meg nem menti el.
Itt írnak hasonló problémáról, de ott legalább elmenti egy másikra, de nálam nem marad egyik sem alapértelmezett.
W10 hibaelhárítója azt mondja, hogy a hanghatások és hangkiemeléseket tiltsam le. Letiltanám, de ott sem működik az alkalmaz gomb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pendre54 #63719 üzenetére
Így még csak annyira sem szólal meg. Mondjuk nálam nincs "Hangbemenetek és -kimenetek".
sfc /scannow
megvolt nem talált semmit. Most nyomtam egy DISM-et, ami kiírta, hogy javítható, de kérdés, hogy ha ráengedem adism /online /cleanup-image /restorehealth
parancsot, akkor vajon visz magával valamit?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! Kollégák van valakinek jó kis W10-es GPO/PS gyűjteménye esetleg, amit megosztana velem? Gondolok ilyen startmenü buherálásra(csempék kiszedése), letiltani, amik nem kellenek stb. Köszönöm!
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok! Segítséget kérnék. W10 alatt a C-hez szeretnék jópár GB-t hozzácsapni a D-ből. Töröltem is a kötetet, de a C után allokálva van egy 479Mb-s helyreállítós partíció. Van ötlet, hogy tudnám vagy törölni ezt a helyreállítós partíciót, vagy az elé behozni a többi tárhelyet? Particion Magic-kel régen mókoltam, de rossz tapasztalataim vannak. Nincs kedvem az egész gépet újrahúzni.
-
nagyúr
válasz King Unique #83303 üzenetére
Nem a törlés a fő cél, csak valahogy lehessen átmozgatni. A linkelt cuccon EaseUS-t nem írták, hogy tudta volna, pedig az nekem is rémlik, a másik viszont nem.
-
nagyúr
Üdv. Tudna valaki abban helpelni, hogy script-tel(vagy GPO az mégobb lenne), hogy tudnám törölni a Code Writer nevű applikációt? Továbbá ami érdekes lenne számomra szintén script/GPO használatával:
• Óra melletti Ismerősök letiltása
• Számítógép/Nézet/Beállítások/Fájlkezelő megnyitása -> Ez a gép
• Default apps beállítása user szinten(Böngésző, videólejátszó, stb.• Illetve van még néhány app amitket törölnék, találtam is rá megoldást, de utána valahogy nem működött megfelelően a rendszer, pedig nincs benne semmi olyan ami mélyen belenyúlna:
Get-AppxPackage *3dbuilder* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *officehub* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *bingfinance* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *solitairecollection* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *bing* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *onenote* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *sway* | Remove-AppxPackageKöszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Jogtiszta W10 Ent x64 1809 a bajos OS. Friss telepítés és több applikációnál hibát tapasztalok. Úgy kezdődőtt, hogy Fényképek appot nem találtam. Majd store-ból leszedtem, de mínuszos hibával(már nem emlékszem a kódra) elszállt folyton. Mondom akkor megnézem a többi alkalmazást is. Számológép szintén elszáll, de ott már nem dob hibaüzenetet csak bezáródik. Alaphelyzetbe állítottam már mind2-t, de nem oldotta meg. Eventvwr-be a beírt hibákra nem találok google-ban megoldást. Van esetleg valami online dism parancs vagy olyan powershell script, ami helyrehozza az alkalmazásokat? Próbáltam a következőt, de hibaüzenetre fut.
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Srácok van egy nagy gondom: MSDN W10 Ent x64 1809-nél magyarul lett telepítve a Win. Most próbálok nyelveket még beledobálni, de nem engedi. Ki tudom választani konkrétan a nyelvet, de utána ahol ki kéne válasszam, hogy kézírás, beszéd és egyéb nyalánkságok, ott nagy fehérség van és csak annyi van alul, hogy telepít. No ezt megcsinálja, de ez csak a billentyűzetre vonatkozik, a display lang-ot nem tudom átrakni másra. Hol keressem a hibát? Köszönöm előre is!
-
nagyúr
Üdv. Srácok, hogy a francba lehet W10 Pro-nál, hogy ha letiltottam azt a rohadék Store-t, még mindig működik?
Computer Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Store>Turn off the Store application
User Configuration>Administrative Templates>Windows Components>Store>Turn off the Store -
nagyúr
Üdv. Srácok helpet kérnék. 2 napja próbálom megoldani. W10-en nincs hálózat. Szoftveres rendszer probléma, mert beleraktam egy másikat, azzal megy frankón. Csak és kizárólat a google dns(8.8.8.8)-t tudom pingelni semmi más. Már ezeket végigjátszottam:
netsh winsock reset netsh int ip reset
Aztán jönnének ezek, de itt elhasal:ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdnsEgyszerűen nincs ipconfig. ipconfig -all ennyi:
Windows IP Configuration
Host name: PC
Primary Dns Suffix: üres
Note Type: Hybrid
IP Routing Enabled: No
WINS Proxy Enabled: No
DNS Suffix Search List: localMár próbáltam tiltani/törölni a driver-t, majd felrakni újra nem javult. Adwcleaner-rel végigtoltam, talált pár cuccost, de karanténozásával nem oldotta meg.
Próbáltam mobilstick-el, azzal sincs semmi hálózat. Malwarebytes-ot nem tudok feltenni, mert kell hozzá net, Kaspersky Rescue sem talált semmit. Valakinek valami ötlete? Köszi
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Kollégák utolért engem is a végzet, W10-et kell itthon is használom Van esetleg valakinek egy gyűjteménye, hogy lehet kikapcsolgatni a telemetriát és a többi statisztikát jelentő service-t? Azt már kutatgattam, hogy W10Pro-n hiába állítjuk át a telemetriát csak a security-re, nem müxik csak Enterprise-on. Köszi előre is!
-
nagyúr
válasz King Unique #120863 üzenetére
Hehe, FB-om nincs, google-ba nem vagyok bejelentkezve, csak privát böngészőből. W7 is valszeg gyűjtögetett adatokat rólam, de valahogy abban mégis jobban hittem Szeretek a sötétbe burkolózni, mondhatni remete lenni, minél kevesebbet tud rólam bárki annál jobb
Sőt még elvileg routerbe is tiltva lett jónéhány IP/domain MS irányába, de az ördög sosem alszik
Köszi szépen neked is a linkeket, némelyik már "ismerős" volt
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #120881 üzenetére
Na ez ellen már a sisak sem véd. Asszem elcserélem a ryzent egy sima számológépre
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Srácok van egy gondom W10Ent 1909-el. Megfagyott a gép, kikapcsolták, majd nem akar többet rendesen elindulni. Indítási javítás nem tudja helyrehozni, de naplófájlt sem dob ki róla. chkdsk talált pár hibát, amit kijavított, de nem oldotta meg. Valami ötlet?
-
nagyúr
válasz tordaitibi #124692 üzenetére
HP lapitopi, van benne Memory/HDD checker, azok hiba nélkül végigmentek. Regback már nincs 1909-ben, szóval azzal sem ment. Ezen is végigmentem már. Az újrahúzás marad
úgy néz ki. Bár szeretném javítani, ha lehet.(#124694) King Unique Az illetékes rendszergazda én lennék, SSD tökéletes, meg a RAM is
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #124695 üzenetére
SSDOK-al checkoltam csak(nem raktam most fel a samsung magiciant, vagy mi a neve lehet azóta új), nomeg kiszedve minden megy rajta olvasás-írás, látszólag minden a helyén is van(fájlok terén), de nem bootol be. bootrec/rebuildbcd-vel sem, mert kiírja, hogy már létezik. Szerintem újrahúzom, túl sok időm elment már vele.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tordaitibi #124700 üzenetére
Gondoltam erre én is, hogy USB telepítőt be majd javítás, de az a furcsa(régiekkel ellentétben), hogy itt rámegyek és behozza ugyan azt a felületet, mintha nem USB-ről bootoltam volna.
-
nagyúr
Üdv. Srácok Macrium Reflect-et használ valaki clone-ozásra? Most beleakadtam egy problémába: végigment a clone, de nem lett UEFI boot-os? 1909 W10-et végigtoltam, és nincs boot.
Mondjuk furcsa, hogy GPT/UEFI-sre rajtam ki az ISO-t Rufus-al, úgy nem is hajlandó bootolni a penről sem, BSOD-dal elszáll. Eddig mindig Legacy-ba átraktam a BIOS-t, hogy menjen a macrium, és jó is volt mind. Szerintem ez nem kéne befolyásolja, hiszen, bitről bitre clone-oz. Secure Boot meg nincs bent.
Valakinek ötlete?
-
nagyúr
válasz King Unique #125929 üzenetére
Nem a telepített MR-t használom, hanem bootolhatósat. Namost a forrás az UEFI W10 1909, de hiába csinálok GPT-s pen-t Rufus-al, BSOD-al elszáll, ha penről szeretnék bootolni, ezért váltottam mindig át Legacy-ra a gépet és úgy elindult a MR és eddig tökéletesen végig is ment minden. Természetesen utána vissza kell állítani UEFI-sre a boot-ot BIOS-ba, hogy elinduljon. De most valamiért nem akar így tenni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #125935 üzenetére
Az agyamat eldobom ettől. Átraktam egy másik gépbe ott meg elindult 2x, 3.-jára már nem.
-
nagyúr
Üdv. Srácok van nálam egy régi Legacy-s Acer(E525) és szeretném rátolni a W10-et, de ugye ez nem tud UEFI-t, így nem is látja, hogy arról bootoljak be. Hogy tudnám mégis működésre bírni a telepítőt? YT+Google most nem segített, vagy rosszul kerestem. Köszönöm!
-
nagyúr
Üdv. Srácok van egy Elitebook Folio 9470m-ünk W10 x64 Ent-el domaines környezetben, és a kijelentkezés/leállítás/újraindításnál a kilépés kb 10-15 perc(SSD-s a gép). Tudnátok mondani, hogy hol kezdjem el a hibát keresni? Mivel tudnám troubleshhotolni? Eseménynaplóba semmi bejegyzés nincs, program nem fut elvileg, ami megakasztaná. Driverek a legfrissebbek. Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest