Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55601) Fred23 válasza Popes (#55600) üzenetére


Fred23
nagyúr

Egyelőre semmi hiba, frissítés meg nem lesz, amíg azt én nem akarom. :D Egyébként persze, biztos vagyok benne, hogy nem mondott hülyeséget, de nekem megéri a kockázatot; ha aztán befut valami tényleg nagy gebasz, teszek fel egy mentett rendszert. :)

Szerk.: Tőlem kapott esélyt az EDGE többször is, sőt, a kezdetektől úgy 3 havonta ki szoktam próbálni önként és dalolva, változott -e valami. Mostanra jutottam el odáig, hogy belássam: ezek képtelenek összehozni egy normális böngészőt. Mondjuk már a 10-es indulásánál tényleg felháborodtam azon, hogy a rendszer része lett az a semmire se jó vacak, hogy direkt úgy adják, hogy ne is lehessen törölni. Én most nagyon örülök annak, hogy végre nincs a gépemen!

[ Szerkesztve ]

(#55602) TRob1 válasza Fred23 (#55601) üzenetére


TRob1
veterán

Mesélj valami konkrétabbat, mik a problémák vele?
(Csak mert én fél-háromnegyed éve használom, és tudni szeretném mit veszítek mindeközben)

És azt is mondd el miért fontos eltávolítani - szétkúrva ezáltal a rendszert -, miért nem elég ha te mást használsz helyette? Vagy ennyire hely szűkében lennél hogy számít pár mega? :F És az MS-ben nem bízol de ilyen szedettvedett eltávolítókban meg igen? Kissé fura egy gondolkodásmód... és még furább hogy manapság mi tud örömet okozni egy embernek. :U

Ez nem annyira érdekel, de azért ideírhatod ha gondolod hogy a sok ótvar böngésző közül melyik ami neked most épp megfelel? (Mert bármelyiknek is kukkantasz be a topikjába, kb. mindre panaszkodnak ilyen vagy olyan okok miatt)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#55603) syberia válasza TRob1 (#55602) üzenetére


syberia
veterán

Sziasztok, kollégám újratelepítene, az a kérdés érdemes e W7 helyett ezt a rendszert választani: Gigabyte G41, Xeon E5420, 4gb ram, HD7750

https://howbad.info/

(#55604) GEPESZ66 válasza #83685760 (#55589) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Igazad volt, nem a WIN10 rendszeré volt.
Amikor a HDD-n az AOMEI-vel töröltem a partíciót, talán figyelmetlen voltam, esetleg már fáradt, s ottmaradt a korábbi WIN7 rendszerből.
Telepítéskor mindig úgy járok el, hogy csak az SSD van a gépre kötve, az adattárolásra szánt HDD pedig nem.
Ha megadná magát a HDD, akkor így eltávolítható, mert a rendszer telepítéskor nem ír rá.

(#55605) Fred23 válasza TRob1 (#55602) üzenetére


Fred23
nagyúr

:))
Inkább nem mesélek, itt látható, hogy Téged könnyű kielégíteni, és az is, hogy van azért még pár probléma.
Persze értékelni tudni a kis dolgokat becsülendő:

Ha meg olvasol vissza néhány hozzászólást, a betett képen ott figyel, mit használok éppen! Nem vagyok böngészőnáci, adok esélyt bárminek, és szeretek kísérletezgetni is. De az EDGE most legalább 1 évig nem kap új esélyt. Amúgy legalább a MEGA működik már vele úgy, mint Chrome alatt?

(#55606) GEPESZ66 válasza quailstorm (#55570) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Tegnap felraktam az összes Visual C-t, a Vessoft oldaláról letöltve.
Viszont a 2010-es, 64-bites verziónál egy vcredist ia 64 et töltött le.
Elindítottam a telepítést, s akkor jelezte e gép, hogy nem telepíthető.
Utánna néztem, ill. rákerestem, hogy ez nem ide való.
Majd a jót , a vcredist 64-et töltöttem, s telepítettem.
Gondolom ilyenkor, ha jelzi a rendszer, hogy ez nem telepíthető, s kilép a telepítésből, akkor nem ront bele a rendszerbe?

(#55607) TRob1 válasza Fred23 (#55605) üzenetére


TRob1
veterán

Akkor semmit sem tudtunk meg hogy Neked mi a problémád vele. És az se derült ki hogy mire kellett az a pár mega hely. :R Akkor hajrá, rendszerszétcseszésre fel! :C
Ezt a képbeszúrást nem tudom mire vélni, hogy kapcsolódik itt bármihez is, de ha tetszik, hát legyen. (Ha nem értetted volna ott a lényeget, baxnak jönni a bővítmények és meglepett hogy jött 2 új. Amik kváára nem érdekelnek, mert én nem az a fajta vagyok aki telebaxxa mindenféle kiegekkel a böngészőket... max néhány darab, abból is elsődlegesen vmi reklámblokkoló.)

És bocs, a "király opera" felett tényleg átsiklottam.

"hogy Téged könnyű kielégíteni" - Jahm. Mert nem épp te írtad az imént hogy mekkora öröm számodra egy Edge eltávolítása. ;] (Amúgy ha én nem csak a hibákat keresem - ami mindenben van -, meg nem sírok folyamat mindenért, hanem kompromisszumokat is képes vagyok kötni, akkor az már azt jelenti hogy engem könnyű kielégíteni? Hát legyen. :R )

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#55608) Fred23 válasza TRob1 (#55607) üzenetére


Fred23
nagyúr

Igazad van, a képbeszúrás tényleg fölösleges volt, de elcsábultam! :D Én cserélgetni szoktam a böngészőket, érdekel, melyik milyen éppen, viszont hajlamos vagyok túlkiegészítőzni őket, pár hete végül részben ezért cseréltem le a Firefoxot Operára -a sok kiegészítő már érezhetően lassított, viszont Fox alatt valamiért nem bírom megállni, hogy ne legyen fenn legalább egy tucat. Opera -és egyébként Chrome alá is- kevesebb kiegészítőt igényelek valamiért.

Ha fagyás, ha rendszerhiba lesz, nem fogom eltitkolni, majd beírom ide, és ha a hiba engedi a megörökítést, képet is teszek majd be róla! Kíváncsi vagyok én is, nem ismerek senkit a környezetemben, aki EDGE nélküli Win-t használna. Szerintem az se zárható ki, hogy sokáig semmi baj se lesz. :)

[ Szerkesztve ]

(#55609) TRob1 válasza Fred23 (#55608) üzenetére


TRob1
veterán

Persze, előfordulhat hogy megúszod hibák/anomáliák nélkül, de pl. nekem eszembe sem jutna soha hogy eltávolítsak egy ilyen szintű alkalmazást, mert nyerni nem nyerek vele (minimális helyen kívül), veszíteni viszont veszíthetek.
Win10et kezdetektől használom, de Edge-t sokáig nem használtam én sem (mondjuk legfőképp mert 1: Fura volt a többi böngészőhöz képest 2: Adblocker hánya), de meg sem fordult a fejemben hogy el kellene távolítanom, vagy hogy zavarna engem valamiért a megléte. :) :R

Mikor jött adblocker, akkor elkezdtem barátkozni vele, és megmaradt. Csak egy új lap bővítmény hiányzik nekem, semmi más. (Persze Chrome is itt van tartaléknak, ha vmi gebasz van :D.)

¤ R'n'R ¤

(#55610) mexel


mexel
veterán

Én szeretek sok számomra oda nem illő dolgot letiltani/eltávolítani a winekből, de az Edge-t nem merném, sajnos nagyon beépítették. Hosszú évek óta nem használok sem explorert sem Edgét nem fogok, nekem sem jön be, de nem szedem le. Simán elfér. Amit lehet letiltok benne és ennyi.Attól még mehetnek más böngészők alapértelmezettnek. ( én speciel főleg opera, de ez lényegtelen jelen esetben)
Félek hog egy Edge eltávolítás okozhat érdekes anomáliákat a későbbiekben, az MS szerintem nagyon a rendszer részévé tette.

(#55611) quailstorm válasza syberia (#55603) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nézz rá az adatlapomra. Indítás lassabb lesz egy kicsit (gyorsindítás nálam ki van kapcsolva), de összességében használható. UWP fejlesztésre, Angular2 fejlesztésre használtam, meg store-os appokról gameplay felvételre, elég.
Szóval ha az a kérdés, hogy különösebb kompromisszumok nélkül kiszolgálja-e, akkor igen.

(#55606) GEPESZ66: semmit nem rak fel rosszat, és nyilván nem Itanium procid van.

Többieknek: EDGE UWP app, szerintem 0 anomáliát okoz. IE11 alapúak az appok, pl Skype vagy néhány más app, talán a Nero kezdője. De még az IE11 is eltávolítható szabályosan.
Ha valakinek nem kell az UWP az életben nem találkozik EDGE-dzsel.

[ Szerkesztve ]

(#55612) inf3rno válasza mexel (#55610) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem pl a Suunto órám appja csak akkor megy, ha fent van az ie vagy az edge. Nem értem miért így írták meg, miért nem lehet egy chromiumot beletenni az appba, hogy mindenhol működjön, ha már ilyen böngészős user interface-t akarnak. Az ie vagy edge nálam max fejlesztésnél jön szóba, sosem használnám őket hosszú távon, bár most már a firefox-al sem vagyok valami elégedett. A legtuóbbi anomália, hogy lockolva hagyja a fájlokat feltöltés után bizonyos esetekben. Egyébként nekem nélkülözhetetlen, mert a session manager-hez hasonló bővítménnyel nem találkoztam más böngészőnél, aztán ha valamiért megrogyik a rendszer, vagy csak véletlenül bezárok egy fontos lapot, akkor jó, ha vissza tudom állítani. Egyébként chrome-ot használnék ha tudna ilyet.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#55613) lck válasza quailstorm (#55611) üzenetére


lck
senior tag

IE eltávolítható szabályosan, EDGE eltávolítható buherálva. Utoljára Win95 jött ki böngésző nélkül. :) Úgy látszik sokan azt sírják vissza. :DD de lehet a 3.1 -et ??

[ Szerkesztve ]

(#55614) inf3rno válasza lck (#55613) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó volt az, voltak jó játékok hozzá. :DD

Buliban hasznos! =]

(#55615) twollah1976


twollah1976
őstag

A topiklakók segítségét szeretném kérni.

Adott egy Windows 10 Home 64 bit 64 bites verzió (jogtiszta (dobozos), nem OEM, nem mindenféle Windows 7-ből olcsósított, okosított Win 10), meg két alaplap amire felraktam.
A problémám az, hogy a Realtek alaplapi hangkártyákkal akad a hang, a rendszer.

Régi rendszeren akadt, új gépet raktam össze * (lásd csillagozott rész) azon is akad.
A háttérben általában megy a utorrent, de ha kilövöm akkor is akad a hang.
Netezés közben (FF kevésbé, Chrome többször), játék közben előjön, főleg akkor amikor nem kéne, ha csak a lejátszó meg akkor nagyon ritkán, film nézés közben is előjön.

Próbáltam már új, régi Realtek HDA drivert, a net túrása után az alapértelmezett formátumnál a mintavételi minőségen állítani (16 bit, 24 bit x Hz), de csak látszat megoldások voltak, a hiba újra előjött maximum nem sűrűbben.

Próbáltam másik lejátszót, a hiba maradt, de a hajam az hullik.

A neten valahol azt olvastam, hogy felejtsem el az alaplapi hangkártyát, vegyek a gépbe egy "normális" hangkártyát, valakinek ez a megoldás működött (most is megakadt, miközben ezt a hozzászólást írom).
Nem sok kedvem van újabb 10-20 ezret beleölni a gépbe az új hangkártya miatt, plusz azt se tudom, hogy milyen érdemes venni azon kívül, hogy PCI-E kell a gépbe.

Teljesen meg vagyok lőve, egyszerűen nem hiszem el, hogy üldöz ez a probléma régi gép (Asus P8H67-M PRO, i7 2600, 8 giga DDR3 1333, SSD meghajtó), új gép.
Vagy én vagyok a béna és nem tudok felrakni egy Windows 10-et vagy félek leírni, hogy bizony a nem kevés pénzen megvett Windows 10-zel van a probléma.

Próbáltam a latency mon-t, de nagyon nem értem a működését.
Akinek van valami épkézláb ötlete, megoldása, az ne tartsa magában.

*
- alaplap Asus H170M-PLUS.
- CPU Intel® Core™ i7-6700.
- memoria HyperX 16GB Savage DDR4 2133MHz CL13 KIT HX421C13SBK2/16.
- SSD SAMSUNG 256GB 950 Pro M.2 PCIe 2280 MZ-V5P256BW.
- tapegyseg FSP AURUM 92+ 550 (PT-550M).
- haz Cooler Master: Elite 430 (USB 3.0).
- merevlemez(ek) 2 db WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX.
- DVD iro SAMSUNG SH-224FB/BEBE.
- OS Windows 10 Home x64 egy felhasznalos licensz.

[ Szerkesztve ]

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55616) raidx válasza lck (#55613) üzenetére


raidx
őstag

Még Win7 alatt kíváncsiságból leszedtem az IE-t. Gyorsan vissza is állatottam mert sokminden nem akart működni. Nagyon ráépült a rendszer. Az EDGE-t leírtottam mert erőszakosan visszarakta alapértelmezettnek. Azóta béke van.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55617) ooloo


ooloo
őstag

Üdv,

Tervbe van , hogy eladom a jelenlegi alaplapomat , amire Windows 10 pro Retail ( dobozos ) Operációs rendszer van telepítve . Nem frissítés , hanem új termék aktiválása .

A kérdésem ... A régieknél minden egyes telepítést követően regisztrálni kellett az operációs rendszert . Viszont a Windows 10 esetében ez nem így van . Ez a második telepítéstől automatikus .
Hogyan tudom "leválasztani" az alaplapról a Windows 10 operációs rendszer automatikus regisztrálását ?

Láma a kérdés , nem értek hozzá ... :U

Kellemes napot !

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55618) Fred23 válasza ooloo (#55617) üzenetére


Fred23
nagyúr

Tudtommal M$ fiók kell hozzá. Én leginkább ezért nem váltok majd Ryzen-re.

(#55619) raidx válasza Fred23 (#55618) üzenetére


raidx
őstag

Igen kell hozzá a fiók. Én is nagy dilemmába vagyok. Van egy Atomos gép Win7 (32 bites) van rajta de már volt frissítve Win10-re csak kellett a hetes. Van egy QC5000 ITX/PH 4 giga rammal ami a jelenlegi gépemből került ki. Az atomost elajándékoznám de a 10-es jogot jó volna megtartani.

Nem tudom működne e? Atomosra vissza a 32 bites Win10, alaplap csere majd x64 teléepítése. Retail licences egyébként.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55620) Fred23 válasza raidx (#55619) üzenetére


Fred23
nagyúr

Szerintem 32 bites Winből nem lehet 64 bitest csinálni, ha a licenszed 32-esre szól, abból sehogy sem lesz 64-es! Mivel pedig már nem lehet 7-ről 10-re frissíteni, alapból bukta van. Viszont ha retail a 7-es, megteheted azt, hogy felteszed azt a QC5000 ITX/PH-s gépre, az atomosra meg feldobsz egy linuxot, és úgy ajándékozod el!

Syl: Komolyan? Akkor minden oké; én úgy tudtam, hogy számít!

[ Szerkesztve ]

(#55621) Syl válasza Fred23 (#55620) üzenetére


Syl
nagyúr

>ha a licenszed 32-esre szól, abból sehogy sem lesz 64-es!

Hogyne lenne. Már a Vistanál sem számított, hogy egy kóddal 32 vagy 64 bites változatot telepíted.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55622) 78zolika


78zolika
senior tag

Sziasztok !
Le szeretném tölteni valahonnan a Windows 10 pro . 64 et . honnan tudom, ami megbízható hely és nem valami buherált verziót szedek le
Ezer köszönet

(#55623) lacy86 válasza 78zolika (#55622) üzenetére


lacy86
addikt

(#55624) twollah1976


twollah1976
őstag

Windows 10 vs. Realtek hangkártya, akadó hang és Windows 10 problémára vki?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55625) 78zolika válasza lacy86 (#55623) üzenetére


78zolika
senior tag

Köszönöm :R :R :R :R :R :R
Kérdésem mire kell figyelni win 10 telepítésénél ?( még nem telepi tetem win 10 et ) . win 7 -et azt igen többször is . Erre a gépre lenne telepítve [link]
ezer köszönet

[ Szerkesztve ]

(#55626) Fred23 válasza twollah1976 (#55624) üzenetére


Fred23
nagyúr

Realtek hangkártyám van nekem is ebben, és nincs vele semmi baj. Igaz, az enyém ALC892, nem ALC887, de nem hiszem, hogy ezen múlna. :N Egyetlen ötletem van, még XP-s időkben egyes kodekpakkok feltelepítése / cseréje néha produkált hasonló tüneteket. Szűz rendszer esetén viszont számomra érthetetlen és megmagyarázhatatlan.

Remélem, másnak lesz valami jobb ötlete is!

(#55627) King Unique válasza Fred23 (#55590) üzenetére


King Unique
titán

Nem értem ennek mi értelme van? Nem használom, ha nem akarom, illetve eleve más az alapértelmezett böngészőm, aztán kész. Viszont attól még elfér a rendszerben, ahogyan a háttértáron is.

Amúgy ezt a hateres "M$" megnevezést legalább a topikjában lehetne mellőzni...! Van annak rendes neve, illetve rövidítése is = MS. De persze biztos csak a karakterek cserélődtek fel a billentyűzeten...

[ Szerkesztve ]

(#55628) rgeorge válasza twollah1976 (#55624) üzenetére


rgeorge
addikt

Ez lehet latency probléma is. Nézd meg a LatencyMon-nal. Nagy százalékban hálókártya okozza egyébként, nem a hangkártya.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#55629) gyulaszu


gyulaszu
senior tag

Sziasztok,
a következő problémára keresem a legegyszerűbb megoldást Windows 10 Pro alatt?
Adott egy régebbi gép, amin BIOS-t szeretnék frissíteni.
Adott még egy pendrive, ami be tud bootolni DOS-al és azon rajta is van az alaplaphoz tartozó BIOS updater és a legfrissebb BIOS is.
A probléma ott kezdődik, hogy a jelenlegi BIOS-ban valamiért nem tudom aktiválni az USB-ről való boot-olást.

A megoldást arra keresem, hogy a pendrive image-ét hogyan tudnám átmásolni a legegyszerűbben egy CD-RW-re?

Van erre a Windows 10 alatt megfelelő program? Vagy valaki be tudna linkelni egy erre is alkalmas tool-t. :R
Üdv

gyulaszu

(#55630) twollah1976 válasza rgeorge (#55628) üzenetére


twollah1976
őstag

Értem, gőzöm sincs, hogy hogyan kell használni a LatencyMon-t és mit kell nézni ott.

Anno Realtek hálókártyám volt, most Intel.

Melyik lehet az az opció a hálókártya beállításoknál amivel megszűntethető a probléma?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55631) Fred23 válasza King Unique (#55627) üzenetére


Fred23
nagyúr

Egyrészt irritál az a mód, ahogyan betették, elvek szintjén bosszant, másrészt 2015 óta én is próbálgattam eleget, és számomra ez még mindig egy béta állapotú valami. Talán egy év múlva...

Attól pedig, hogy valamit az ember használ, mert használni kénytelen, még nem kell szeretnie is! Ezt a céget én nem érdeklem, csak fizessek, legalábbis a viselkedésük számomra ilyennek tűnik. Azt a kettőt is megnézted, amit linkeltem? -van még pár hasonló. A telemetriájukat is a hajukra kenhetnék, meg a frissítési rendszert is, aminek a kiiktatásával szintén elment vagy fél órám. Minden új telepítésnél én szerkeszthetem a csoportházirendet, állíthatom be a szolgáltatások kezelését, gyalulhatok a powershell segítségével, regedit, msconfig, stb., ha kicsit is közelebb akarok kerülni ahhoz, amit elvárnék; és ez egy fizetős cucc. :( Tuti nem vagyok egyedül az adatgyűjtés miatti hőzöngésemmel; miért nem lehet alapból kikapcsolni, és opcionálissá tenni?! -kapcsolja be magának az, aki szeretne segíteni. Sok bajom van velük. Viszont tény, hogy szükségem van rájuk a játékok miatt.

[ Szerkesztve ]

(#55632) King Unique válasza Fred23 (#55631) üzenetére


King Unique
titán

Megnéztem, sőt írtam is korábban az egyikbe. Viszont problémát nem tapasztaltam, illetve vsz hamarosan javítva lesz, szóval nem nagyon érdekel. Amúgy nem kell őket szeretni, de attól még egy szakmai topikban helyből fikázni sem. Az ilyen winfos, M$ stb. jelzők meg már kicsit elcsépeltek. Illetve az megint érdekes dolog, hogy ugye ki melyik oldallal szimpatizál. Egyébként nekem sem tetszik minden A-Z-ig, de azért összességében elvagyok vele. Viszont, ha valakinek ennyire nem felel meg, akkor mért nem használ másik OS-t? Vannak korábbi Windowsok is, illetve más oprendszerek. Sőt, hacsak nem hardcore gamer igényekről van szó, akkor akár utóbbiakon is lehet játszani.

[ Szerkesztve ]

(#55633) Syl válasza Fred23 (#55620) üzenetére


Syl
nagyúr

>Komolyan?

Persze.
Íme: egy doboz, egy kód, két lemez, két verzió.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55634) Fred23 válasza King Unique (#55632) üzenetére


Fred23
nagyúr

Otthon Fedora és Manjaro is van, kábé 10-12 éve az openSUSE volt az első alteratív megoldásom -meg is találtam ezt :D -, azóta is szeretném újra kipróbálni, de valahogy végül mindig más lesz.

Kibírható szerintem is a Win10, az más tészta, hogy nem szeretem. Viszont még a legújabb wine sem szereti igazán a DX11-et, az ACIV: Black Flag legalábbis nem jó vele. Ami meg jó, nem fut olyan jól, mint Windows alatt. Kíváncsi vagyok a Star Citizen, vajon végül kap -e Vulkan-t, és megy -e majd linuxon is (és ha igen, milyen jól)? Egyszer el fogom hagyni végleg a Windows-t, de amíg tény, hogy az a sokkal jobb játékplatform, addig marad.

A winfos szerintem nem elég találó, de a M$ bizony az. :D Még a nekik ingyen feltárt durva sebezhetőséget se javítják a fizetős oprendszerükön, ha olyan kedvük van; adják akkor legalább ingyen, és befogom! :U

Máma már nem offol tovább.

Syl: Tényleg nem tudtam, köszi a felvilágosítást!

[ Szerkesztve ]

(#55635) raidx válasza Syl (#55633) üzenetére


raidx
őstag

Mivel kezd aktuálissá válni a dolog én is utánna bogarásztam.

"Köszönjük, hogy az eltérő bit verziójú Windows 10 telepítését illető kérdéseddel a Microsoft Community fórumához fordultál.
A válasz függ a díjmentes Windows 10 frissítésére jogosultságot biztosító Windows 7 rendszer licencétől. Ugyanis amennyiben az például előtelepített változatként került a számítógépre és csak a 32 bites változat használatát engedi, akkor nem telepíthető a 64 bites verzió. Ha viszont a Windows 7 "dobozos" FPP (Full Packaged Product) változatával rendelkezel, akkor jogosult vagy a 64 bites verzió telepítésére is. Továbbá bizonyosodj meg arról is, hogy a processzorod képes a 64 bites rendszer futtatására, melyhez a Windows+X gombok lenyomását követően a Rendszer opciót választva a Rendszer csoportban az x64-alapú processzor megjelölést kell látnod.
Amennyiben a Windows 10 32 bites változata jelenleg aktivált állapotban van - leírásod szerint igen -, úgy jogosultság esetén rögtön telepítheted tisztán a Windows 10 64 bites verzióját, mely esetben bizonyosodj meg arról, hogy a kiadás - Home vagy Pro - megegyezik a jelenlegi változattal. A tiszta telepítéskor a termékkulcs megadásakor lépj tovább és amint a készülék online állapotba kerül, úgy az aktiválás automatikusan megtörténik a Hardver ID alapján."

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55636) gduck válasza Fred23 (#55620) üzenetére


gduck
addikt

A win7-es kulcsot még mindig elfogadja a Win10 és aktiválja is ;) És ahogy előttem is írták, bit nem számít az aktiváláskor ;)

[ Szerkesztve ]

(#55637) King Unique válasza Fred23 (#55634) üzenetére


King Unique
titán

Másnál is van több OS, ez nem újdonság. De én otthon szerencsére nem muszájból használom egyik-másikat, hanem mert alapból is bejönnek. Játékok terén a Windows nyilván jobb, de ha nincsenek nagy igények, akkor azért másik rendszeren is el lehet lenni. Persze, ha olyan kell, ami csak az előbbi megy (jól), az más dolog.

Nem javították, de vsz fogják, mert a mostani patch kedd is vélhetően részben emiatt csúszott. Egyébként ingyen adták 1 évig, sőt még elvileg most is működik. Na meg egy home usernek eddig sem feltétlen kellett a zsebébe nyúlnia, ha használni akarta. Szóval...

[ Szerkesztve ]

(#55638) inf3rno válasza twollah1976 (#55630) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha nvidiás videokártyád van, akkor ddu-val szedd le a drivert, aztán rakd újra audio driver nélkül.

Buliban hasznos! =]

(#55639) twollah1976 válasza inf3rno (#55638) üzenetére


twollah1976
őstag

Nincs VGA-m.
De amikor a másik gépemben volt akkor is akadt a hang, nVidia hang nélkül is.

Ezt dobta a teszt, most mi legyen?

A fél gépet (hálókártya, hangkártya) cseréljem le?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55640) SamSem58


SamSem58
aktív tag

Sziasztok, megkergült a Windows 10 nálam, Az Epson DX4400 nyomtató tintapatron cserélő progijára kattintva kiírja, hogy a funkció felderítő szolgáltató DLL működése leállt és kéri a program bezárását. Az Epson progit már levakartam és újra telepítettem, ám a gond továbbra is fennáll. Hozzáteszem, hogy a múlt héten még semmi kínja nem volt ennek a xarnak.Mit javasoltok, hogy leheljem életre ezt a nyavalyát?

Samsem

(#55641) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

IoT-s verzió csak bizonyos architektúrákon/gépeken fut? Van egy HP vékonykliens-em amire szeretnék W10-et próbaként felrakni, kíváncsi vagyok, hogy mennyire menne rajta gördülékenyen a rendszer, de nemtom melyik release lenne jó hozzá.

Vanakinek van gyakorlati tapasztalata az IoT-s verziót illetően?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#55642) Sztlaci válasza TRob1 (#55602) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Outlook Web App alatt például próbálj fájlt becsatolni. A céges levelezést otthonról csak ezen keresztül érem el, róka alatt hibátlan.
Állíts be egyedi nagyítást az oldalakhoz, de ne 25%-os lépcsőkben.
Ja, egyébként használom, 1 Firefox, 2 IE11 (legkisebb CPU használat YouTubnál), 3 Chorome (lassú tetű, memória zabáló, de hasznos az oldal fordítása, 4 Edge ha már a gépen van miért ne.

[ Szerkesztve ]

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#55643) Syl válasza raidx (#55635) üzenetére


Syl
nagyúr

Akkor ez egy kicsit bonyolultabb, mint gondoltam :B

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#55644) Pubszon


Pubszon
veterán

Van nekem 3 gép W10-el, microsoft fiókkal.
Ha az egyiken változtatok háttérképet, a többin is megváltozik ugyan arra.

Ezt hogy lehet kikapcsolni?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#55645) UnSkilleD válasza Pubszon (#55644) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

szinkronizációt kapcsold ki a gépházban

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#55646) inf3rno válasza twollah1976 (#55639) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdekes, nekem is ugyanezeket írja.

Lehet, hogy nem kell ezt a piros szöveget annyira komolyan venni, inkább nézz bele a többibe, amit a részleteknél ír. Nekem elég jól betippelte, hogy az nvidia meg az usb driverrel kapcsolatos hibák vannak, mindkettőnek vannak néha tünetei...

Az nvidia driver újrarakás nem segített, úgyhogy marad a teljes rendszer újratelepítése, de előbb megvárom, hogy megjöjjenek az alkatrészek, táp teszter, új sata kábelek, ilyesmik.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#55647) madrac válasza CoolBoy323 (#55402) üzenetére


madrac
őstag

Pont úgy néz ki a jelenség mint Windows 7 telepítésnél amikor nincs benne a telepítőben az az USB driver ami a telepítéshez kell az adott gépen.

(#55648) movax válasza King Unique (#55627) üzenetére


movax
őstag

Hát mert ez az egyik alap magatartás, ami előreviszi az ipart: mi lesz ha...? Erre épül minden buherálás, trial&error előrelépés, fejlesztés, kiskapuzás, tweak stb. Ha soha senki nem fogna bele ilyesmibe, most is ott ülnénk 64 KB memóriával és Spectrumon tolnánk a Pong-ot.

Ha majd beszarik a rendszere, akkor visszateszi az Edge-t. De ha nem szarik be, akkor közzéteszi az eredményeit és többen követni kezdik, ez ilyen egyszerű. Defender, Store, Cortana stb. nélkül is ragyogóan elvan a windows10 és valakinek erre is rá kellett jönnie először.

[ Szerkesztve ]

(#55649) Csupingo válasza gyulaszu (#55629) üzenetére


Csupingo
veterán

Attól függ, milyen lap. Pl. némelyik msi-nél lehet az m-flasht is használni, akkor nem kell boot-olni a pendrive-ról. Általában a secure boot opciót kell kikapcsolni a biosban, akkor enged a pendrive-ról is indítani.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#55650) gyulaszu válasza Csupingo (#55649) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Helló,
köszönöm a választ.
Intel alaplapról van szó.
A jelenlegi BIOS-ban nincs "secure boot" opció.
Ott ahol a boot sorrendet lehet állítani, benne van az enable USB, de nem történik semmi, hiába engedélyezem...
A bootolható CD-vel kapcsolatban már odáig eljutottam, hogy pld. az ISO workshop-pal tudok DOS 6.22-vel bootoló CD-t írni, de még azt kell kitaláljam, hogy lehet ebbe az image-be beletenni az új BIOS-hoz szükséges file-okat.
Esetleg erre ötlet Win 10 alatt?
Üdv

gyulaszu

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.