Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55751) inf3rno válasza The.Bali (#55748) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Elméletileg nincsen ilyen nyelvi korlát azok alapján, amit olvastam. A gyakorlatban érdemes lenne jobban utánajárnod, hátha mégis van.

Buliban hasznos! =]

(#55752) Janou válasza The.Bali (#55748) üzenetére


Janou
őstag

Bármilyen nyelvű windows tudsz aktiválni vele. A lényeg hogy a verzió (jelen esetben a Home) egyezzen.

(#55753) The.Bali


The.Bali
aktív tag

Értem. Köszi a válaszokat!

(#55754) smallmer


smallmer
őstag

sziasztok,

uefi windows telepítésnél a telepítőben az ssd-re csinálhatok több particiót? vagy csak csináljak egyet és később windowsban a lemezkezelőben kell a többit?

(#55755) quailstorm válasza smallmer (#55754) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nyugodtan csinálhatsz már telepítésnél is többet. De igazából tökmindegy. Ha telepítés után akarod befejezni, akkor hagyj unallocated helyet a C után.

(#55756) wwenigma válasza twollah1976 (#55750) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ezt a fenti logolással tudod ellenőrizni. Egyébként azt is írtak paran, az okozta nekik.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#55757) Restart® válasza twollah1976 (#55737) üzenetére


Restart®
tag

Ok. Marmint arra gondolsz, hogy vegyem le a jelszot a halozatrol? Az ugy hosszabb tavon nem megoldas a szomszedok miatt :D Egyebkent mi valtozhatott? Regen anyam gepe ugyanolyan jol mukodott, mint az enyem :F

"A vörösbor fáj, de azt mondja: "Jó lenne élni!" Ha többet iszol, így szól: "Élni kell!" Ha igen sokat iszol, ezt kiáltja: "Élni fogsz!" És ez akkor is szép, ha nem igaz." Rejtő Jenő

(#55758) twollah1976 válasza Restart® (#55757) üzenetére


twollah1976
őstag

Nem tudni mi változott.

Próba képpen vedd le a jelszót, ha csatlakozik ok, utána próbáld meg WEP-pel, ha azzal ok, akkor WPA/WPA2 - Personal-lal és ott próbálgasd a titkosítást (WPA-PSK vagy WPA2-PSK / TKIP vagy AES), esetleg megpróbálhatod a WPS-t is.

Anno XP vagy Win 7 alatt én is belefutottam ebben a problémába.

A komolyabb probléma az ha döglődik a Wifi a mutterod gépében.

Az is lehet, hogy valami zavarja a jelet.

Szóval elég összetett dolog ez a "Win 10 nem akar csatlakozni a routerhez Wifin keresztül probléma".

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55759) mexel válasza Restart® (#55735) üzenetére


mexel
veterán

Haveromnak vadiúj Lenovo gamer laptopjár került fel tiszta telepítéssel Win10pro. Ugyanezzel a jelenséggel szenved, egyszerűen nem hajlandó csatlakozni sokszor wifivel oda ahol minden más eszköz csatlakozik. Látja hogy ott a hálózat, de kirak egy kis sárga felkiáltójelet és azt írna nincs hálózat vagy valami ilyesmit.
Az otthoni wifijét szép lassan már megjegyezte, ott is ez volt de kb 1 hónap alatt eljutott odáig hogy ott már-már működik. De a másik helyen lévő saját wifijéhez vagy az idegen ( addig nem látott) wifikhez egyszerűen nem hajlandó csatlakozni, hiába adja meg az ember a jó jelszót.
Gyakorlatilag már ott tart hogy széttapossa a gépet. Szívesen felrakna már inkább egy 8.1-et, de mit csináljon a Win10-el? Ráadásul kellene a DX12 ezért vett komoly gamer gépet.

Mi lehet ennek az oka, mit kellene csinálni hogy simán, normális módon működjön a wifi? Ha tud valaki megoldást örülnénk :)

Szerk: fentebb látok egy megoldást de ez nem segít. Ugyanott ugyanazon a hálón bármi más eszköz ami nem win10-es simán csatlakozik, a gép új, a wifije hardveresen hibátlan. Azt pedig nem hiszem ahogya win10 nem tud leagább olyan titkosításokkal megbirkózni amivel az utolsó droidos telefon, vagy más eszköz megtudna.

[ Szerkesztve ]

(#55760) GEPESZ66 válasza mexel (#55759) üzenetére


GEPESZ66
veterán

A laptop honlapján nincs fenn valami driver, ami esetleg javít ezen?

(#55761) twollah1976 válasza mexel (#55759) üzenetére


twollah1976
őstag

Két Win 10-es (OEM Win 10 Home 64 bit) notebook is megfordult a kezeim között és azonnal hiba nélkül csatlakoztak a különböző hálózatokra.

Szóval érdekes a dolog.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55762) mexel


mexel
veterán

tettem fel drivert ami a laptophoz van de nincs változás. Nyilván nem minden laptopon fordul elő, különben nagyobb viszhangja lenne. Telepítettem már én is másik lenovora is igaz az home volt, és ott semmi probléma. A gazdája azért mérges mert fontos lenne hogy a megreneléseket erről leadhassa ha éppen olyan helyen van ahol van wifi. Saját boltjában sem tud csatlakozni, órákig nem sikerült megoldani hogy csatlakozzon. A mobilján kellett megosztani a mobilnetet, arra csatlakozik már . Az otthonira szintén. Ha elhozzuk ide itt sem csatlakozik. Elég érdekes dolog.

(#55763) tordaitibi válasza mexel (#55759) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Oka ismeretlen, megoldas nincs, en hetekig szivtam vele, [link]es sokan jeleztek ezt a problemat.
En speciel megoldottam mert stabil asztali gep, kapott egy lankabelt oszt jonapot, de hordozhato eszkoznel nagyon bosszanto. Nincs koze a titkositashoz, az enyem ha szar a free wifihez sem kepes csatlakozni, tehat nem wep wpa protokoll problema.
Valamelyik frissitesnek viszont lehet koze, az uj gepen jo volt a wifikezeles, es utana megdoglott.

(#55764) raidx válasza mexel (#55762) üzenetére


raidx
őstag

Én ilyet akkor tapasztaltam mikor gyenge volt a wifi jel. Panelba lakom és a régi-régi router Wifije a két szoba között már gyenge volt. Ha néha csatlakozott is tetű lassú volt.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#55765) mexel válasza tordaitibi (#55763) üzenetére


mexel
veterán

Köszi, jó tudni hogy másnál isvan ilyen, akkor azt hiszem elég egyértelmű hogy valami hiba van a 10-ben.

raidx: a jel 100%-os, akár a router mellett 30 centire sem hajlandó csatlakozni, és látja is hogy ott a hálózat, fullon. Ugyanakkor bármilyen más eszköz azonnal csatlakozik, tehát csak és kizárólag a win10-es készüléknél lehet a hiba. csak nem jövünk rá hogy mi. Több féle driver, tűzfal és defender tiltás, stb, semmi sem segít. Van amikor a simán a már csatlakozott hálózatnál, egy alvó módból való visszatéréskor nem hajlandó visszacsatlakozni, stb. Kicsit úgy tűnik egy fékész wifi van a 10-esben, nem sikerült úgy megcsinálni hogy működjön. :(

(#55766) partymaci válasza mexel (#55765) üzenetére


partymaci
aktív tag

Atheros chipsetes wlan kártya? Annó én olyannal szívtam hasonló módon. A dark web bugyraiból elővadászott valamelyik driver volt csak jó, ami megoldott a a problémát.

[ Szerkesztve ]

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#55767) tordaitibi válasza partymaci (#55766) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Szerintem nem hardveres hanem windowsos a probléma, nekem ugyanezek a tünetek és Broadcom a wireless chip. És én is megpróbáltam kb. 5 drivert, nem változott a hiba.

(#55768) Zoz válasza mexel (#55765) üzenetére


Zoz
őstag

Én olyanba futottam bele egyszer, hogy a wifi jelszó bekérésnél angolul kezelte a billentyűzetet a magyar Win10, ezért nem sikerült jól beírni a jelszót.

(#55769) csixy válasza Zoz (#55768) üzenetére


csixy
addikt

Igen! Ez sajnos rendszeres, hogy a teljesen magyar windows10-ben a wifi jelszó beíró ablak keveri a qwertz és a qwerty ill a magyar és az angol billentyűzetet és ráadásul ez később az aznapi működés során "elmúlik". Idegtépő tud lenni. A megoldása az hogy a jelszóból az y és a z karaktereket, valamint az ékezeteseket ki kell hagyni.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#55770) twollah1976 válasza csixy (#55769) üzenetére


twollah1976
őstag

Vagy meg kell jeleníteni a jelszót amikor beírja az ember.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55771) csixy válasza twollah1976 (#55770) üzenetére


csixy
addikt

Ez evidens!

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#55772) mexel


mexel
veterán

Nem tudom milyen a hálókártya, majd megkérdezem, de a jelszó jó kell legyen mert van úgy hogy azután nem csatlakozik hogy egyszer már csatlakozott. Ráadásul nincs y-z stb a jelszóban ami fordított lenne.
A több féle drivert majd kipróbálom ha arra járok.

[ Szerkesztve ]

(#55773) tordaitibi válasza csixy (#55769) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Nálam is előfordult, speciel nem a wifi passwordnál,
így sem jó?

Eltávolítottam mindent, csak a magyar nyelv és magyar bill. maradt, és azóta nálam jó.

[ Szerkesztve ]

(#55774) inf3rno válasza csixy (#55769) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez nem csak win sajátosság, linux is eljátszotta már velem ezt meghajtó titkosításnál. Én hülye meg beleraktam egy felkiáltójelet is a jelszóba, aztán mire kibogarásztam, hogy az hogyan jön ki angol billentyűzettel...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#55775) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok
ma egy kicsit elgondolkoztam hogy ha egy telefonon gyári visszaállítást csinálok akkor azt utána szépen beállítgatom stb.
ha perig egy gépet újra telepítek akkor csak a programjaimat telepítem fel és kész.
szóval kérdésem van olyan alap beállítást amit meg kell tenni ? vlami ajánlott ?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#55776) movax


movax
őstag

Fel kell tenni az angol és a magyar bill-kiosztást is, kijelzéssel és akkor mindig látszik, hogy éppen milyen nyelven van, egyszerű.

(#55777) Attila2003


Attila2003
tag

Tudom hülye kérdés de ez van. Két monitorom van, és az lenne a kérdésem hogy táblagép módot az egyikre nem lehet e valamilyen módon beállitani? Alapból nem engedi, tudom, de a windows 8.1 en szerettem. Valami kikerülő megoldás?

(#55778) lala42 válasza mexel (#55765) üzenetére


lala42
őstag

Nem gond a gondod. Más típusnál is előfordult. Én úgy oldottam meg -Toshiba- hogy leszedtem a wifi drivert, le takarítottam, eszközkezelőben letiltottam a driver frissítést, majd felraktam a 8.1-es drivert. Azóta nincs gond. (megjegyzem a win 10-el csak ennyi gondom volt eddig.) :R

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#55779) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

DPC kapcsán találtam egy régi de érdekes irast a PCI eszkozok altal hasznalt megszakitasokrol Line és MSI mód...Line okozhat DPC növekedést viszont kicsit rizikós a próba....hétvégén mentések utan megprobalom, mit is csinal.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#55780) Redneck


Redneck
veterán

Ha egy Pro telepítésnél Home kódot adok meg, mi történik? Átvált Home rendszerre?

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#55781) quailstorm válasza Redneck (#55780) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Gondolom nem fogadja el, legalábbis korábbi Windowsoknál így volt.

(#55782) twollah1976 válasza Redneck (#55780) üzenetére


twollah1976
őstag

Nem fogja elfogadni.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#55783) Redneck válasza quailstorm (#55781) üzenetére


Redneck
veterán

Tehát lehet hogy Home kódot vettem és ezért nem tudom aktiválni? Az a baj hogy az isot az MS féle MCC szedte le, választani sem tudtam.

Szerk: A hirdetés szerint Pro. Mindegy, visszaviszem a tagnak.

Vele én is beszéltem, azért elég nyilvánvaló csalás volt. Az én eladóm nem gázos, visszaveszi.
Voltak többen akik tőle vettek és nem volt gond.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#55784) quailstorm válasza Redneck (#55783) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az elég baj, ha azt se tudod mit vettél. Akkor inkább nem vettél volna semmit...
Próbálkozz egy AIO ISO-val oprend.hu-ról vagy valami torrentoldalról, akkor hamarabb meglesz hogy mi a kódod.

Vagy csak simán keress rá google-ben, ma keresett meg privátban egy koma akit itt HA!-n átvert egy csaló, netes kódot adott el neki... meg még sok embernek

[ Szerkesztve ]

(#55785) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Szerintetek melyik jobb játékra, a win 7, vagy a win 10?
Egyik ismerősöm aki nagy játékos, még mindig win 7-et használja, 1 játék miatt rakta fel a win 10-et, aztán visszaált.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#55786) GEPESZ66 válasza makoss (#55785) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Fiamnak semmi gondja a Win10-el.

(#55787) makoss válasza GEPESZ66 (#55786) üzenetére


makoss
addikt

Leginkább komolyabb játékokra gondolok, FPS-ekre, Crysis 3, call of duty ..ilyenek

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#55788) X@b3e


X@b3e
addikt

Van két gép, az egyiken 10 Home, a másikon Pro verzió. Úgy adta a szükség, hogy a Home-osra Pro kellene, a Pro helyett a másikra pedig nyugodtan felmehetne a Home. Kérdésem, hogy egyszerű uj licenszkulcs megadása opcióval ez a csere végrehajtható-e?

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#55789) Popes válasza X@b3e (#55788) üzenetére


Popes
őstag

Home-ról pro-ra biztosan lehet(LINK)viszont visszafelé nem tudom hogy megy-e.

Deus ex machina

(#55790) Dan-szan válasza makoss (#55787) üzenetére


Dan-szan
senior tag

Miből gondolod hogy a fia nem "komoly" játékokkal játszik? De hogy a kérdésre is válaszoljak nálunk Win 10 van és semmi gond a játékokkal pl Watch dogs 2.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#55791) makoss válasza Dan-szan (#55790) üzenetére


makoss
addikt

Rendben, köszi, ennyit akartam! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#55792) inf3rno válasza makoss (#55787) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hosszú távon mindenképp a win10 lesz, mert dx12 csak azon van, és az új játékok arra jönnek ki, meg vulkánra. Jobb lenne mindenkinek amúgy, ha csak vulkánra jönnének, mert akkor nem kéne win10-re váltani, és win7 vagy linux alól is ugyanúgy lehetne tolni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#55793) King Unique válasza inf3rno (#55792) üzenetére


King Unique
titán

Már mért lenne jobb? Egyrészt a 7-es támogatása szűk 3 éven belül véget ér és utána így is, úgy is váltani kell. Másrészt a másik OS eddig sem volt igazán az a kimondott játékplatform és vsz a vulkan ellenére sem feltétlen lesz.

[ Szerkesztve ]

(#55794) mexel válasza lala42 (#55778) üzenetére


mexel
veterán

Közi! Ahogy utánaolvasgattam sok helyről az jön le hogy driver gond lesz főként. Ha lesz időm ránézni akkor én is megpróbálok több drivert és próbálgatjuk. talán jó lesz :)

(#55795) fagylalt


fagylalt
senior tag

Sziasztok!

Vásároltam egy használt Lenovo Thinkpad T440p típusú laptopot és szeretnék "tiszta" lappal indulni rajta, ezért újratelepíteném a Windowst. Viszont nincs ötletem, hogy hogyan is megy ez pontosan.
A gép anno jogtiszta Windows 8 Pro-val lett megvásárolva, ami mostanra le lett frissítve 8.1 Pro-ra. Nem csak újratelepíteni szeretném, hanem egyúttal Windows 10-re is frissíteni. Hogyan lenne ez megoldható pontosan?

Köszönöm!

(#55796) Zoz válasza fagylalt (#55795) üzenetére


Zoz
őstag

Letöltesz egy Win 10 Pro telepítőt, és felrakod. Rakhatod frissítésként is (Windows alól SETUP.EXE-vel indítva), vagy új telepítésként is (arról bootolva). Ez utóbbi esetben a 8-as számát adod meg, ill. ha jól tippelem nincs is hozzá számos matrica, a BIOS-ban van a termékkulcs, amit a 10-es telepítő felismer (ilyenkor nem is jön elő a termékkulcsos kérdés).

(#55797) GEPESZ66 válasza Zoz (#55796) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Szia!
Megvettem a céges gépemet.
Ezen WIN7 OEM verzió volt.
Telepítőlemezt is kaptam hozzá a kulcscsal.
Nekem van tisztaszoftveres WIN10-em, ezt raktam fel rá.
De egyébként, ahogy az előbb írtad,még betudnám aktiválni a WIN7-es kulcscsal is ?

(#55798) newmoonlight


newmoonlight
senior tag

Hali! Tudja valaki, hogyan kell beállítani (milyen programmal), hogy egy videókat tartalmazó mappát megnyitva ne a VLC-player logói jelenjenek meg a fájloknál, hanem az adott videók pillanatkép-miniatűrjei?

Hopp, megvan! K-Lite Codec Pack. :K

[ Szerkesztve ]

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#55799) fagylalt válasza Zoz (#55796) üzenetére


fagylalt
senior tag

És azt a Microsoft oldaláról van lehetőségem letölteni? Én tegnap este kerestem, de nem találtam az iso telepítőt.

(#55800) Fandango válasza newmoonlight (#55798) üzenetére


Fandango
veterán

VLC és K-Lite Codec Pack egy hozzászólásban, még most is borzongok a gondolattól. ;]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.