Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49387) King Unique válasza teo77 (#49384) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A helyes telepítési sorrend a Windows —► Linux, mert akkor a GRUB megmarad, ami el tudja indítani a Windowst is. Ellenkező esetben a Windows Boot Manager felülírja és a Linux nem fog elindulni. Bár a GRUB akár utólag is újratelepíthető a lemezre. Illetve fontos az is, hogy milyen boot - Legacy / UEFI - módban telepítesz, utóbbinál ott az EFI partíció stb.

Egyébként a Windows partícionálásánál normál esetben nincs semmi extra. Csak kijelölöd a rendszernek a partíciót és kész, léphetsz tovább. UEFI-ben meg automatikusan létrehozza a telepítő ilyenkor a többi kisebb partíciót a rendszer számára. Viszont a Windows - Linux dual-boot már kicsit macerásabb lehet, főleg UEFI-nél.

Amúgy az 50 GB-os rendszerpartíció nem biztos, hogy elég lesz...Mivel a Win10 esetén folyamatos build upgrade-ek vannak, amik alkalmanként akár további 20+ GB-ot is felemészthetnek —► [link].

Továbbá a Linux abszolút kezdőknek topikban is célszerű érdeklődni. Itt akad sok hasznos hozzászólás a témával kapcsolatban korábbról is. "Nemrég" én is összeírtam ezt-azt.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.