Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47729) King Unique válasza Balion (#47728) üzenetére


King Unique
titán

Okozhat az egyéb problémát is, ezért alapból ajánlott kikapcsolni dual-boot esetén —► [link], [link].

Aztán amúgy nem ártana több infót megadni, mert azt sem tudjuk milyen gép, Legacy / UEFI boot, milyen Linuxot akarsz felrakni stb... :F Valamint előtte nem ártana átfutni néhány leírást —► [link], [link]. Illetve azt hozzátenném, hogy például ez a megoldás kizárólag Legacy boot esetén működik.
Ha UEFI boot van, akkor ez eleve macerásabb...annál ez esetben a Secure Boot kikapcsolása valóban ajánlott, illetve az EFI partícióra is figyelni kell. Bár utóbbit a Windows már vsz eleve létrehozta, így nem kell még egyet csinálni. Illetve telepítésnél célszerű a "Valami más" opciót választani a kézi partícionáláshoz, ahol ezen leírás alapján megjelölhető a meglévő EFI partíció. De olyan is volt, akinél csak az első opció, az automatikus mellételepítés működött jól.
Amúgy 300 GB még kicsit sok is magának a rendszernek. Elég lenne neki ennek a tizede is, főleg ha első körben csak ismerkedni akarsz vele.

A dual-boot telepítéssel (főleg UEFI) csak óvatosan és szükség esetén előtte érdemes lehet a rendszerről és / vagy a fontos adatokról biztonsági másolatot készíteni —► [link], [link]!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.