Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scansat
tag
Sziasztok
Tudom hogy nem pont ide passzol de jobb topicot nem találtam.
Úgy tudom, hogy az IE megszűnik és el is lesz távolítva talán?...a win 10-ből.
Sajna nekem van idehaza egy Linksys SRW-2048-as switch-em (meg pár kamera) amit csak IE-ből lehet elérni webes felületen. Mivel teljesen jól működnek, nem válnék meg tőlük, de évente párszor rá kellene nézzek. Van olyan portable IE vagy egyéb böngésző amit tudok ezekhez használni? Vagy kell majd tartsak erre egy micro-PC-t XP-vel? -
King Unique
titán
válasz scansat #134701 üzenetére
• How to Turn On or Off Internet Explorer in Windows 10
• How to Enable or Disable Reload in Internet Explorer mode in Microsoft Edge Chromium
• How to enable IE Mode on Microsoft Edge ChromiumJelenleg még a Windows 10 része az IE11 és nem szűnt meg, nem távolították el, + az Edge-ben is beállítható az IE kompatibilis mód.
-
Csengődi
csendes tag
válasz King Unique #134680 üzenetére
Hát nem tudom kinél mennyi idő volt a frissítés de nálam ( a családban 6 gépet kellett frissíteni ) 1 óránál hamarabb nem úsztam meg de volt amelyik másfél óráig is tartott. Elég változatos volt a készlet Core2Duo 2500MHz-től Core2Quad-on keresztül I3 és Rizen 1600-as ig 4-8-16 GB RAM-mal szereltekig, HDD-SSD-NVMe tárolókra vegyesen. Pedig mindegyik folyamatosan volt frissítve 19042,985-ős verzió volt rajtuk illetve egyen a 928-as.
-
King Unique
titán
válasz Csengődi #134705 üzenetére
Az Enablement Package fogalma megvan, valamint hogy arról volt szó abban a hozzászólásban?
Ha igen, akkor könnyen belátható, hogy egy ~ 165 KB körüli apró frissítőcsomag telepítése 20H2-es verzióra és ezzel a váltás 21H1-re kizárt dolog, hogy 1,5 óráig tartson... Az utóbbi max. akkor reális, ha a szokásos teljes build upgrade történt, azaz nem a gépházban a Windows Update-en keresztül vagy akár manuálisan letöltve az Enablement Package telepítése, hanem a frissítési segéddel, vagy MCT-vel a teljes ISO letöltése és azzal, vagy a már letöltött 21H1 ISO-val in-place upgrade, stb. Ahol teljesen nyilvánvaló, hogy esetedben is az utóbbi módszerek közül lett megoldva valamelyikkel a 20H2—►
21H1 upgrade, máskülönben nem tartott volna 1,5 óráig, max. egy 19H2—►
21H1 upgrade, amely utóbbinál nem opció az Enablement Package módszer. + Ezekből következően ha már naprakész 20H2 verzió, akkor arra elég lett volna a kis ~ 165 KB körüli Enablement Package letöltése és telepítése, azzal seperc alatt ment volna az upgrade 21H1-re, felesleges volt a frissítési segéddel / MCT-vel másfél óráig tökölni vele.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Hirtelen nem találtam kereséssel kielégítő választ, hogy átlagos felhasználás mellett elegendő-e a Windows Defender, mint tűzfal, vagy mindenképpen ajánlatos 3rd party tűzfal?
Kérdésem oka, hogy újabban több borsot tört az orrom alá a Comodo Firewall. Nem akarom terhelni a topikot, másikban is kérdeztem már ennek okán. Igazából megoldás nem született ott sem, de ha nincs igazából szükség a Comodo-ra, sem semmilyen más plusz tűzfalra, akkor leszedem. Nem járok deepweben, nem vacakolok tört játékokkal, jó eséllyel felismerem a vírusos vagy phishing oldalakat, stb. Ugyanakkor nem tudom, hogy a külső támadások ellen rá merjem-e magam bízni csak a Win Defenederre?
Előre is köszi a tanácsokat!
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
King Unique
titán
válasz gabber01 #134707 üzenetére
Akkor nem jól kerestél rá, mert már számtalanszor volt szó arról itt, hogy alapesetben, általános használat mellett elég lehet a beépített Windows Defender is védelemnek (példa), + nemrég szintén volt erre utalás. Ha bővebb információ kell, akkor viszont inkább a vírusirtó topicban kellene folytatni, annak a témája.
-
Marci112233
addikt
válasz gabber01 #134707 üzenetére
Nekem biztos ami biztos fent a gépen és a laptopon is a hivatalos, vásárolt Eset Smart Security Premium. Ennek egyik fő oka, hogy itthonról utalunk, és az ESET dob még egy védelmet az egészre a biztonságos ablak nyitással. És az Eset is dobál néha fel engedélykérést, például ha videóhívást indítok, Messenger vagy Skype-ban akkor is, de egy kattintás és engedélyezve van. Viszont játékoknál nem problémázik sose.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #134709 üzenetére
Mondjuk a netbankolás kevésbé érv a 3rd party AV mellett, amikor egyrészt a legtöbb banknál már eleve kétfaktoros azonosítás van külön SMS megerősítőkóddal stb., másrészt biztonságos böngésző/kiegészítő alkalmazás akár külön is letölthető ilyen célra, lásd pl. Comodo Secure Shoppping.
A Defender esetében kontra bizonyos esetekben a fájlműveletek lassítása + a valamivel nagyobb rendszerterhelés , valamint a false positve találatok lehetnek, az előbbiek terén szvsz jobb egy ESET IS/SSP, de az utóbbi ugye fizetős. -
Pierre75
senior tag
Ha automatikus váltást szeretnék napszak szerint a sötét és világos téma között, akkor hogy tehetem meg a legegyszerűbben?
Van ez a csoda, de a virustotal jelez rá. Mit tanácsoltok? -
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #134709 üzenetére
Nekem erre a kaspersky van évek óta, de ahogy King Unique is írja manapság lassan felesleges. Ha lejár lehet nem fizetek elő, bár így hogy 2év/2gépre veszem mindig el olcsó.
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #134710 üzenetére
Tudom hogy kétfaktoros az azonosítás. Már egészen 2013 óta amióta OTP-nél van a számla és itthonról tudunk utalni kétfaktoros a belépés és az utalás, az ESET csak egy plusz lépcsőfok rá. Na meg én nem nagyon megyek kétes oldalakra, de nem csak én hanem fater is használja a PC-t és néha előfordul, hogy az ESET jelez és tilt, és félek hogy ezeket a Defender nem biztos hogy kivédené.(Sokszor jár fater olyan oldalakon hogy még én is csak nézek, hogy hogyan is talált rá.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
HARDVERAPRÓD
válasz Marci112233 #134714 üzenetére
Win10 vírusírtója + ublock origin teljesen elég szereintem, az ublock nal beállítod a külső szűrőknél a reklámnál és a kellemetlenségek alatt az opciónál pipa, mindkét esetné általában elég, de ha kell akkor több mindent is beállíthatsz.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! van 3 PC itthon. Kettőre a megjelenés napján jelentkezett a 21H1 frissítés, a harmadikra a mai napig nem akar megjelenni. Ennek mi lehet az oka?
Nem sürgetni akarom, mert hát ugye a MCT-al megoldhatnám, csak az ok érdekelne....
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #134714 üzenetére
Igen, pont erről van szó, hogy külön SMS kód, mobilaplikációban megerősítés stb. kell már mind a netbankba belépéshez, mind az utaláshoz, ami már kellően jó védelem, a 3rd party AV védett böngészője csak másodlagos.
A böngészőhöz hozzáadott reklámblokkoló mellett a Windows Defender esetén is beállítható a webvédelem, böngésző kiegészítő, stb., szóval ez kivédheti "azokat" az oldalakat. -
King Unique
titán
válasz VGYke #134716 üzenetére
Hát mondjuk egyrészt az, hogy nem feltétlen tolják ki minden eszközre egyszerre az új funkciófrissítést, van ahova később érkezik. Másrészt értelemszerűen megnézed az ismert hibák közül érint-e esetleg valamelyik, meg nyilván az adott szoftverkörnyezet (xy driver, 3rd party program) lehet az oka, ahol a pontosan melyikre konkrétumok nélkül a választ max. a telejósda tudná megmondani... + Ha átmenetileg esetleg blokkolva van az új funkciófrissítés a gépház Windows Update menüben az előbbiek miatt, akkor saját felelősségre az is kikapcsolható.
Az meg nemrég lett leírva, hogy 2004 és 20H2 verzióknál elég az Enablement Package telepítése a 21H1-re váltáshoz, nem feltétlen kell a frissítési segéddel / MCT-vel teljes és tovább tartó build upgrade-et csinálni. Már ha valakinek annyira sietős, mert ugye támogatott még majd 1 évig a 20H2 verzió a Home és Pro kiadásoknál is.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Srácok óriási a baj Az irodai gépemen ezt a hibaüzenetet kapom (0x000007b), ha megpróbálom megnyitni az Adobe Premieret, Encocert vagy After effectset, viszont nem dobja ha Lightroomot illustatort vagy Photoshopot akarok indítani.
Egy Advanced SystemCare progam megoldhatja vajon?Mitől jött ez vajon elő? Hogy tudom megoldani, amit neten találtam, hogy tölsek le 2 dll féjlt és írjam felül, az nem működött. Még sosem volt ilyen hiba, nem értem hogy jött elő.
Remélem tud valaki segíteni, ha hétfőn meg kell oldjam egyből, mert sok a meló."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
tibike8
őstag
válasz Csengődi #134705 üzenetére
Én hármat frissítettem és a Ryzen 1600-os gépemen nálam is elkínlódott több mint 1 órát, pedig naprakészen szoktam tartani. A másik 2 gép meg 8-10 éves gyengébb alapgépek és seperc alatt felment rájuk a frissítés.
A Ryzenes gépre a segéddel ment fel mert nem kínálta fel a rendszer magától. AZ még érthető is, hogy hosszú idő, de az egyik régi gépre is a segéddel raktam fel és pikkpakk felment.[ Szerkesztve ]
-
nomic
aktív tag
Hello!
Jelenleg Win 7 Home Premium van az öregecske gépemen, utoljára 2018-ban volt újrarakva, szóval úgy gondoltam, eljött ismét az ideje, de mivel a támogatása lejárt, ezért Win 10-et raknék rá. Első kérdésem az lenne, hogy egy ilyen "régebbi gépre" is érdemes e 10-et rakni, vagy maradjak inkább a Win 7-nél?
AMD FX-6300, 2x8 giga 1600Mhz memória, Kingston KC600 256GB SSD (SATA 2-vel van csatlakoztatva)
A második, hogy ugyebár a Win 10 frissítés már évek óta nem ingyenes, de a telepítőt még az ingyenes korszakban "hoztam létre" (pendrive). Ettől függetlenül ugyanúgy kell majd vennem egy Win 10 kódot, vagy licenszelve lesz? (OEM Win 7-em van) (tudom, hogy az összefoglalóban van erről a témáról szó, de erre a konkrét esetre nem tudom, mi érvényes)
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5 5600 / RX 6700 XT NITRO+
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi időkben, úgy 1-2 nagyobb Windows 10 (vagy driver) frissítés után a DELL OptiPlex 3060 HTPC lejátszóm KODI-val (és minden más médialejátszó alatt) azt produkálja, hogy filmlejátszás esetén a FULLHD/4K tartalom egész véletlenszerűen beszaggat, bedadog a kép. Rövid pici apró pillanatokra, nagyon zavaró, főként folyamatos mozgás esetén. A köztes (hang)átjátszóm (minőségi HDMI kábellel) egy Denon X4100 erősítő, már ha bármit is számít.
Az LG 55" OLED CX3 belső médialejátszón jól, szaggatás nélkül megy minden érdekes módon. Tehát a tévét kizárnám, hogy ott van valami rosszul beállítva, a tv adások is a magukhoz mértem "jól" jelennek meg.
Szerintetek hol lehet a bibi Illetve miért, hiszen nem állítgattam semmit és minden komponens maradt úgy, ahogy volt. -
törölt tag
válasz karldergroße #134730 üzenetére
Ne a onedrive-ból indítsd a telepítést, hanem rakd át C-re a frissítési segédet.
-
titán
Azt szeretném kérdezni, hogy ha feloldom a frissítési 365 napos korlátot a 1909-en, akkor elképzelhető, hogy nekiáll majd egyszer magától frissíteni a legfrissebb verzióra, vagy majd akkor is én indíthatom el a frissítést, ha nekem megfelel az időpont? Amúgy a védelmet frissíti most is.
Köszönöm szépen!
-
King Unique
titán
válasz karldergroße #134730 üzenetére
How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update Assistant
A frissítési segédet értelemszerűen a C-n a saját felhasználói mappádba (pl. letöltések) vagy az asztalra mentsed és onnan indítva futtasd, ne a OneDrive mappába és ne a C gyökerébe, akkor működni fog...
Másik lehetőségként ha naprakész (19041.985 / 19042.985) 2004 / 20H2 verzió a kiindulási alap, akkor azoknál pedig elég az Enablement Package letöltése és telepítése a 21H1-re váltáshoz, ami eleve hamar megvan, sőt hamarabb mintha frissítési segéddel vagy MCT-vel a szokásos teljes build upgrade történne.[ Szerkesztve ]
-
gaara01
tag
Hali. Microsoft oldaláról letöltött MSDN verzióból csináltam telepíthető pendriveot, de ezt csinálja.
Mi lehet a baj? Mit tegyek?
[link] -
karldergroße
senior tag
válasz King Unique #134734 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz gaara01 #134735 üzenetére
Lásd a másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat honnan és hogyan letöltve kell pendrive-ra telepítési adathordozót készíteni, pendrive-ról telepíteni a Windows10-et, stb.
Ahol a Microsoft szoftverletöltőoldalán alapesetben adja magát az MCT használata, azzal működni kellene, valamint az FAT32 alapon Secure Boot kompatibilis UEFI módban is. Ha a standard (install.wim
) 64 bites ISO-t töltötted le és azt írtad Rufus / egyéb programmal pendrive-ra NTFS alapon darabolás nélkül, akkor nem meglepő ha pl. UEFI-NTFS felállásnál bekapcsolt Secure Boot esetén gond van, erről is volt már szó itt. Az MSDN portál meg amúgy eleve külön hozzáférést igényel és nem konzumer célra való, ahhoz ott van az előbbi letöltési opció.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz karldergroße #134736 üzenetére
Pedig normál esetben nyilván kellene, meg ha rendszergazda típusú felhasználó fiókod van és rendszergazdaként lett indítva a frissítési segéd.
De sebaj, ha a frissítési segéddel nem megy, akkor még mindig ott van az MCT és ISO módszer, valamint 2004 és 20H2 verzióknál szimplán csak az Enablement Package letöltése és telepítése, mint már említve volt. Ha esetleg ezek sem működnek, akkor meg jól össze van kutyulva ott valami... -
karldergroße
senior tag
válasz King Unique #134738 üzenetére
Köszönöm, végül is az Enablement Package-dzsel működött a dolog. Azért furcsállom, hogy a segéd nem indult el, mivel rendszergazda vagyok és normálisan mentek eddig a frissítések. Most viszont nem jelzett semmit és azért akartam elintézni a hétvégén, hogy ne hét közben zavarjon, ha esetleg valami fontos folgom akad. Másik dolog az, hogy igazából semmi változást nem veszek észre, de a beállításokban már 21H1 szerepel. Köszi még egyszer.
-
zolee001
őstag
válasz karldergroße #134736 üzenetére
Futtatás adminként
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Szüleim gépét újraraknám, és jogtiszta Win10-et szeretnék tenni rá. Nagyvonalakban jól gondolom, hogy elég csak egy aktiváló kulcsot venni, mondjuk egy ilyet?
Magát a szoftvert letölteném egy pendrive-ra, arról formattálnám az SSD-jüket, amin a programok vannak, majd tisztán feltelepíteném az oprendszert, aztán a kulcssal aktivánám. Másra nem kell figyelnem?Köszönöm előre is a segítséget!
-
titán
válasz Apollo17hu #134741 üzenetére
Ha csak otthoni gép, akkor másra nem kell figyelned.
-
gaara01
tag
válasz King Unique #134737 üzenetére
Azt a mindenit. Nagyon köszönöm hogy válaszoltál
Neki futok újra. Kérlek picit egyszerűbben írd le, hogy mit is kell akkor most csinálnom? Amúgy ezt most power isoval csinálta a pendrivera haverom.
128 gb-os ntfs-ben lett formázva.Kérlek picit egyszerűbben fogalmazd meg légyszi. Sajnos gyökér vagyok.
-
King Unique
titán
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat. Ahol ugye el kellene dönteni, hogy most csak egy "aktiválókulcs" kell extra olcsón, vagy reális áron biztosan jogtiszta termékkulcs és licenc, ahol a 2000 forintos nem feltétlen az utóbbi kategória...
A hogyan kell pendrive-ról Windows 10-et telepíteni témában meg ugyancsak lásd egy másik válaszban leírtakat, lehetőleg aszerint kellene. -
King Unique
titán
válasz gaara01 #134743 üzenetére
De hisz linkelve vannak abban a válaszban a komplett Tenforumrs útmutatók, pl. ennél elsődleges opcióként az MCT használata telepítési adathordozó készítéséhez, stb. + Egy fórumtag blogbejegyzései is a témában, lásd pl. az egyszerű Win10 telepítés MCT-vel címűt, ami szvsz megint elég egyértelmű.
-
King Unique
titán
válasz nomic #134724 üzenetére
Ha a rendszerkövetelményeknek megfelel CPU stb. szinten is, akkor lehet értelme, meg ha nem valami ergya hardverkonfiguráció, hanem SSD, 16 GB RAM stb., akkor szintén. A W7 meg ugye konzumer vonalon már majd 1,5 éve EOL, annak az "éles" és online használatát már nem feltétlen kellene annyira erőltetni.
A Windows 10-re váltásnál opció a közvetlen W7
—►
W10 upgrade, valamint a kiadásnak megfelelő W10 clean install is a W7 termékkulcsát megadva az aktiválásnál. Illetve technikalg továbbra is műhödhet a ingyenes váltás W10-re, viszont a korábbi határidő után már nem feltétlen lesz jogtiszta az így szerzett licenc. -
Cs1csó
félisten
válasz Zwodkassy #134747 üzenetére
Van hivatalos oldala is: Windows Firewall Control
Legutóbb még volt benne magyar nyelv, nemrég frissült az egyik legjobb Windows tűzfal GUI.
A "Binisoft" cég fejlesztette, ez ha jól tudom egy egyemberes projekt volt aztán megvette a Malwarebytes de idáig úgy tűnik ez csak jót tett a programmal:
- korábban nem volt teljesen ingyenes és a magyar nyelvet is külön le kellett tölteni és bemásolni a telepítési mappábaMost már teljesen ingyenes a program és simán a telepítés után a beállításokban ki lehet választani a magyar nyelvet egy kattintás és már magyar.
Plusz egy kicsit javítottak is rajta a Malwarebyte-os fiúk.
-
Apollo17hu
őstag
válasz King Unique #134744 üzenetére
Tudomásom szerint eddig semennyire nem volt jogtiszta, amit használtak, úgyhogy valamennyit biztosan javítani fogok a helyzeten. Köszönöm a tippet a telepítéshez!
@Lauda: Neked is köszönöm a megerősítést!
-
HARDVERAPRÓD
Jahj, inkább ne vegyél kulcsot, hagy aktiválatlanul, és legális marad a win. Jobb ez mint ezt a kulcsot megvenni. Egy-két apróság nem állítható. pl háttérkép, meg 1x-1x kéri, h aktiváld, de más nincs.
u.i.: ez a kulcs semmit nem javít a helyzeten
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Robot fűnyírók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo IV
- PDF topik
- Asztrofotózás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.