- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
válasz
UnSkilleD #146927 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Egyébként valóban nem tudtam hogy a "töredezettség mentesítés" (optimalizálás) SSD-nél a TRIM-et jelenti.
Azt hittem, hogy mint a HDD-nél belekezd az olvasás-írás, sorba rendezés folyamatba.
Én a TRIM-nél leakadtam ott, hogy egyszer, parancssorból le kell ellenőrizni hogy be van e kapcsolva (és ha erre lett telepítve a win10 egészen biztosan hogy be van kapcsolva), de ha nincs, szintén parancssorból (fsutil behavior...blablabla) be kell kapcsolni.
Mindég tanul az ember... -
válasz
UnSkilleD #143849 üzenetére
Ez a 20 perc alatt újrarakni a Wint nekem kicsit sántít.
Magát a wint persze simán.
És utána...?
pl. én windowsom,
Tele van vagyonvédelmi célszoftverrel amik vpn és egyéb elérésekkel operálnak, néhol 2FA bejelentkezéssel, kismillió jelszóval, +féltucat távoli szerverhez illesztve.
Mivel hordozható gép, sacc. 5-6 helyen van beillesztve a helyi hálózatokba és kb. 11 nyomtatót ismer jelenleg, a wireless jelszavaim listája szerintem 150 méter hosszú.
Ez eddig a meló.
a többit meg el se kezdem sorolni mert tldr lenne amiket 2016 óta elkövettem vele video, audio, játék, testreszabás, kinézet, gyorsgombok tömkelege és kis szkriptek stb. terén.Aki EZT 20 perc alatt újrahúzza nekem ÚGY ahogyan most van, annak fényes nappal a Deák téren, a 3 közszolgálati médiaadó éles közvetítése és YT. élő adás mellett fényesre nyalom a s@ggét akár többször is.
nem az OS a gond. Hanem amiket évek alatt rápakolt az ember.
És hiába van felhőmentés az adatokról, ezek okés de 40-50 szoftvert letöltögetni bekonfigolni az nem 20 perc hanem esetleg hetek-hónapok.Ezokból én rendszeresen, mármár betegesen mentek mindent több helyre, több adathordozóra, a Win saját cuccával és külső eszközökkel is.
-
válasz
UnSkilleD #143847 üzenetére
"A
Windows Boot Manager
működik, betöltődik. Ő látja a telepített Windows 10-et és el is tudom indítani."
Eddig eljutott vagyis a rendszernek semmi baja, akkor minek újrahúzni?
Petykemano,
követem de én nem tudom eldönteni mbr vagy efi. Szerintem lassan Te sem...
Ezzel még fuss egy kört bár sok reményt nem fűzök hozzá de nincs semmi ötletem. Hátha mégis mbr, vagy valami öszvér telepítés...?bootsect /nt60 c: /mbr
A lemez GPT? -
trialboj
őstag
válasz
UnSkilleD #143638 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a probléma megnevezése segített megoldást találni! A videóban 1:35-nél a a vertical sync opciót állítottam on-ra, és megszűnt. Nem tudom ez mi a fenét csinál vagy jelent, én nem zsugázom egyik gépen sem, de az itthoni vasban is geforce 1070Ti van, kollégámnak is 1080TI van és ott nincs ilyen gond a premiereben.
Ez valami újdonság ami a 2000 szériát érinti? Nekem ugye 2080TI és 2070 super alatt jött elő.
Még félek visszarakni a régi kártyát, ugye van valami spéci módja hogy kell legyalulni a videókártya drivert mielőtt vid karit cserélnék?
Kösz még egyszer.
-
svgyula
addikt
válasz
UnSkilleD #142219 üzenetére
Nos! Letöltöttem elindítottam. Nem jutottam tovább ~70db van megnyitva. Te ebből ki tudnád választani az amelyiknél nincs semmilyen név? Én nem.
Nos csak ennyi példány van megnyitva.
tordaitibi
Ez nem gyenge processzor. Nem fogja meg a frissítés. Nem szokott játék közben sem ilyen meleg lenni. Van mellette kiszolgáló RAM is. Amikor ez 100%-on pörög az több mint egy erős játék szintje. De mivel ebben a processzorban nincs GPU ezért valami rendszer szarakodás van a háttérben. Amikor nincs terhelés 28-30c° körül mozog mind a 6 mag! -
-
-
-
-
-
-
válasz
UnSkilleD #139210 üzenetére
Fejlemények azóta (nem kizárólag az én hozzászólásaim és az arra kapott válaszok) :
https://prohardver.hu/tema/intel_core_i3_i5_i7_i9_10xxx_comet_lake_lga1200/hsz_7815-7915.html -
Bkrisz9
őstag
válasz
UnSkilleD #138403 üzenetére
Mindkét opció kiválasztható a belépéskor. De a PIN az a windows hello-s PIN, tehát nem a telefonon ad meg számot, ha erre gondoltál. Sőt a jelszó még csak nem is a microsoft fiók jelszava, bármit megadhatok a bejelentkezési lehetőségeknél, ahogy PIN-t is.
Nekem a lényeg az lenne, hogy belépésnél küld egy push értesítést a telefonomra amire rányomok és a telefonos face ID-val beenged, ahogy ez több marketingvideóban is látható.
-
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #135733 üzenetére
Miért, nálad talán nem ilyen, ha már telepítetted? Egyébként meg passz, egyelőre még nem próbáltam, elvagyok most bőven W10-en is, az átnevezett W10 meg még várhat, végleges kiadást úgyis elvileg csak őszre mondtak.
(#135734) westlake:
De hát pont az a lényeg, hogy már így is "összemosták" a 10-et és 11-et, ez a 11 a mostani állapotában semmi másnak nem néz ki, mint egy átcímkézett 10-nek, illetve 10 + 10X kombónak, éppen ezért bőven el lehetett volna lőni 21H2 néven - meg eredetileg a 10X egyes újításait a 10-be tervezték belerakni - , ennyi. -
westlake
félisten
válasz
UnSkilleD #135733 üzenetére
Sosem volt. Az egyértelműen egy Windows 10. Szerintem senki nem állította egyértelműen azt, hogy ami azo(ko)n a képe(ke)n látható, úgy fog a következő Windows kinézni. Írtak egy cikket egy Windows-zól, meg mellékeltek valamilyen képe(ke)t.
@King Unique: 2025-ig tövábbviszik azt a kinézetet a Windows 10-zel, amit már most is ismerünk. Maximum az ikonokat lecserélik, de nagyobb változtatást nem fognak eszközölni. A 21390-es builben (21H2?) is mások már az ikonok, mint a 19041-es szériában. Biztos vagyok benne, hogy az idő előrehaladtával sem fogják a 10-et és 11-et összemosni. Legalábbis egyáltalán nem lenne logikus.
-
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #135726 üzenetére
Ez lényegében egy W10 21H2 és eredetileg arról volt szó, hogy abban lesznek ezek a főleg UI-t érintő újítások és szó sem volt semmilyen új főverzióról, csak időközben valamiért W11-nek kellett elnevezni. Majd kíváncsi leszek mi lesz a W10 21H2-vel, ha lesz egyáltalán, abban is részben benne lesznek ezek, vagy semmi, vagy fene tudja, tényleg sok értelme volt.
-
Kazakovian35
kezdő
válasz
UnSkilleD #134972 üzenetére
A mindenféle okosító program meg script egy githubon fent lévő, folyamatosan frissített open source script, amit az egyik legismertebb IT szakember menedzsel, a program pedig egy Microsoft Gold partner által készített (és az előbb említett szakember által a mindennapi munkájához használt) alkalmazás, ami még csak nem is települ a gépre és lényegében a setupban beállítható jogosultságok kiosztását könnyíti meg. Úgy gondolom ez elég távol áll a mindenféle fórumokról mindenféle programokat letöltő hackerboy imidzstől, bár jó eséllyel nekem is hasonló lenne a zsigeri reakcióm.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
UnSkilleD #134847 üzenetére
Én meg megszívtam!
Igaz "tákolt" a rendszerem!
Ide módos Windows lett anno átklónozva, amit sikeresen átváltottam AHCI módra! (alaplapcsere történt, az "új" alaplap már ismerte az AHCI módot is)
Tökéletesen működött is a mai frissítésig, de a KB5003214 betett neki!
A telepitésnél az újraindítás már nem sikerült, "PAGE FAULT IN NONPAGED AREA" kékhalál miatt.
Szerencsére a 3 sikertelen indítással kiprovokált indítási javítás sikeresen visszavonta a frissítést.
Így újra működik a Windows a gépemen.Tiszta telepités lehet hogy lefutna, de akkor újra bekéne lakni a rendszert...
Talán meg is teszem, de próbaképpen majd másik HDD-re.
Gondoltam arra hogy hátha a régebben megtörtént IDE-AHCI váltás zavarhatott most be, de ebben az esetben "Inaccessible Boot Device" hibajelzés lenne inkább várható (szerintem).
Pár napot alszom rá... (addig is használom ezen frissítés nélkül)
-
válasz
UnSkilleD #134151 üzenetére
Annyi mint a témaindítónak és a többi válasznak. Semmi.
Kb. innen indult, vagy picit előrébb és a kolléga meg is jegyezte hogy valszeg off csak nem talált topikot. [link]
Páran válaszoltak, én is és kezdett kibontakozni a "Nálam nem ilyen, biztos tök vagy és vírusos oldalakra jársz " szindróma.
Erre reagáltam úgy, ahogy. -
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #131744 üzenetére
Ha pl. a gyorsindítást nem kapcsoltad ki klónozás előtt - le van írva a korábbi válaszokban - , vagy nem a Shift + leállítás módszerrel történt a leállítás és úgy lett klónozva a rendszer, akkor amiatt is lehetett gond. Mert ugye normál esetben a klónozott rendszernek ugyanúgy egyből bootolni kellene gond nélkül, mint a forrásmeghajtón lévőnek.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
UnSkilleD #131709 üzenetére
na válaszolok magamnak hátha valaki hasonlóval kerül szembe
több módon is klónoztam macriummal, clonezillával stb ugyanazzal az eredménynel: bsod
a megoldás az volt, hogy klónozás után safe módban kellett indítani a windowst és utána csak szimplán újraindítani normálisan és minden működött
-
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #131709 üzenetére
Tehát támogatja a PC-d, az alaplap NVMe SSD-ról a bootolást és UEFI módban telepített W10-zel működik is, ellenben az továbbra sem ismert, hogy a forrásmeghajtón (SATA SSD) milyen, azaz CSM/UEFI + RAID/IDE/AHCI szerint telepített W10 van-e.
Nem, nem kell klónozás és tiszta telepítés előtt sem se inicializálni, se particionálni, se formázni a célmeghajtót. -
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #131703 üzenetére
Ez így nem túl informatív problémaleírás... Nem derült ki, hogy megfelelően - lásd pl. ebben és ebben a válaszban leírtakat - történt-e a klónozás, minden szükséges partíció át lett-e klónozva, klónozás után csak az NVMe SSD van a gépben és arról történik a bootolás vagy a SATA-s is benne maradt, gépbe betéve M.2 PCIe csatlakozással vagy esetleg USB-n történik-e a bootolás az NVMe SSD-ről ahol az utóbbi (USB) miatt is lehet BSOD (példa), milyen BSOD volt, milyen bootolási mód szerinti telepítésről van szó és az passzol-e az adott hardvernél az NVMe SSD-hez, támogatja-e egyáltalán a PC, az alaplap a bootolást NVMe SSD-ről, stb.
-
norba69
senior tag
válasz
UnSkilleD #129467 üzenetére
Dell munkaállomás, a megszokott delles szívatásokkal. Jó eséllyel be volt kapcsolva a bitlocker, helyreállítási kulcs meglétéről pedig nem volt szó. Esetleg, ha online fiókkal volt használva, ott meglehet, de dellnél erősen kételkedem ebben.
A visszaállítás esélye ebben a feltételezett esetben kb 0. -
AsakuraDave
őstag
válasz
UnSkilleD #127841 üzenetére
Nevetséges és szánalmas, hogy nem csak hardver fanatizmus van itt, hogy csak az AMD, csak az nV, csak az Intel de még szoftver, OS fanatizmus is van :'D Nem bírja elviselni, ha valaki leírja, hogy biza elég gáz alap gondok vannak itt a rendszerbe
Érdekes, hogy én egy hardver márkát se istenítek se szoftver, OS de ti amit itt leműveltek...
Tiszta diktatúra, hogy én vagyok a retardált mert egy, amúgy tök alap dolgot, nem lehet megoldani a microsoftos rendszerbe
Majd csak akkor írj választ erre kérlek, ha sikerült rá jönnöd, hogy hogy lehet megoldani a fentebb jelzett telepítési gondomat. Bár az AMD chipset software-t se tudtad megoldani és mivel 120%, hogy nem AMD-s rendszered van csak jöttél a kifogásokkal meg a tök alap kiguglizható megoldásokkal amik egyáltalán nem működnek. -
nubreed
veterán
válasz
UnSkilleD #124498 üzenetére
Köszi, ezt így nem tudtam, de jó tudni.
De közben megtaláltam ezt is, ebből minden érthető:
What's new for Windows 10, version 1909 and Windows 10, version 1903 release notes
Windows 10, versions 1903 and 1909 share a common core operating system and an identical set of system files. As a result, the new features in Windows 10, version 1909 were included in the recent monthly quality update for Windows 10, version 1903 (released October 8, 2019), but are currently in a dormant state. These new features will remain dormant until they are turned on using an enablement package, which is a small, quick-to-install “master switch” that simply activates the Windows 10, version 1909 features.
-
-
-
válasz
UnSkilleD #122639 üzenetére
Értem, akkor csak hogy másnak is világos legyen, itt , amire vonatkozott a válasz: [link]
kiemelem ha pl nem bankolsz rajta, akkor elég.Remélem mindenkinek világos mostmár!
Tessék korábbi hsz-t is olvasni, meg értelmezni, köszönöm.
Néhány embernek nem elég? akik nem akarják érteni max! -
King Unique
titán
válasz
UnSkilleD #119793 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen igénylés, mert pl. intézményi szinten az S2 valóban Enterprise, de pedagógusoknak "otthonra" az S1 Pro kiadást biztosít. A diákoknak meg volt a korábbi MSDNAA/DreamSpark/Imagine hozzáférés keretében Education / Pro Education kiadás, ami újabban elvileg már Azure Dev Tools for Teaching néven fut.
-
válasz
UnSkilleD #118525 üzenetére
Szia.Nem gondolnám, hogy írtam volna, hogy béna bárki is.
Egy egyszerű vizuális segítség lett volna, hátha lát valami ami nála nincs beállítva vagy beírva. Én nem tudok olyanról, hogy rangfüggő lenne, ami nem egyenlő azzal, hogy nincs.
Viszont tényleg érdekel miért nem látszik. Tudtok képet küldeni, mi jelenik meg ami után kerestek? Pusztán kíváncsiságból, mert ez nekem új akkor -
wollnerd
aktív tag
válasz
UnSkilleD #114618 üzenetére
Köszönöm a választ! Ma is tanultam valamit.
Valóban oprendszer független dolog, kérdezhettem volna inkább a rendszergazda topicban.
Geth:
Köszi neked is. Ezt eddig is tudtam. A portkérdést igazából már ki is zártam mivel volt olyan weboldal ami 443 portos volt pl. waberers.com, és mégis eldobta csomagot, míg pl. facebook.com befogadta és küldte a választ. -
válasz
UnSkilleD #113125 üzenetére
"ha ezt látod az baj"
Van infód, hogy miért baj? Tudsz olyan konkrét eu-s jogszabályt (nem ms eula!) ami kimondja, hogy a volume licencek, mennyiségi licencek nem továbbadhatók a többi újrahasznosítható kulccsal ellentétben? Nem provokáció, tényleg érdekel, mert sokszor megy a vita erről, de (én legalábbis) eu-s jogszabályt még nem láttam róla. Viszont működnek ezek a kulcsok is.
(#113129) abdulka1
"van lehetőség, még nem aktivált kód ellenőrzésére?"Ahogy az előbb is írtam, úgy tudom, van. Ennek a kis portable proginak van egy olyan opciója, hogy Check Product Key. Ebbe kell beírni a kulcsot, és kiírja, hogy milyen. Nekem kiírta, hogy retail, a még fel sem használt software-code-os kulcsomra.
-
mumtaz
senior tag
válasz
UnSkilleD #110922 üzenetére
Biztosan. Sőt, szinte biztos vagyok benne, hogy működne. De akkor meg mivel szedjem ki belőle a sok felesleges sz@rt, amire semmi szükség?
Próbálkoztam az utólagos debloater scriptekkel, de valahogy nem bízom bennük. Valahogy mindig volt velük valami probléma.
NTLite jó lenne. Viszont az fizetősben meg nem ér annyit egy otthoni felhasználónak, amennyit kérnek érte, a free meg kábé semmire sem jó.
Lauda: Lehet, hogy az én hülyeségem, de egyszerűen gyűlölöm a tök felesleges dolgokat, hogy feleslegesen helyet foglaljanak. Csak azt szeretem megtartani, amit tényleg használok is. -
jokeph
nagyúr
válasz
UnSkilleD #108992 üzenetére
Felrakni az még csak hagyján... majd amikor elkezd frissíteni meg lefuttatni a sok service-t.
Na, attól lehet hajat tépni. Amíg be nem fejezi, a gép kb. használhatatlan a 100%-os HDD kihasználtság miatt. 5400 RPM-es és/vagy régi 500 GB alatti illetve laptop HDD használata tömény önszívatás.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
UnSkilleD #106798 üzenetére
Ez egy október 1-jei cikk tehát elég friss dolog, és mivel a Microsoft hullámokban szokta az újításait kiengedni nem kap meg mindig mindent mindenki azonnal, ezért te megúsztad.
1-2 hónap múlva - ha csak nem lesz amiatt népharag - már te semtudsz majd ennél az ablaknál tovább jutni ha kap netet a gép.
TÉNYLEG!! +1 Lauda (köszi el is felejtettem) hogy ez a probléma csak HOME rendszerek esetén áll fenn, persze itt Magyarisztánban CS-GO-ra használt gépek alatt is PRO rendszer figyel - teljesen indokolatlanul - nekem HOME-om van és elégedett vagyok vele, amivel többet tud a PRO az nem is nagyon érdekel, persze ez most bosszant.
Lauda
"leválasztható" ezt értem de nem akarok létrehozni, hogy ott figyeljen vagy a fiók neve legyen valami hülye karakter - amit a rendszer az MS fiókom nevéből kreál - úgyhogy ezt hagyom marad a net kihúzás vagy frissítem a gépet PRO-ra eddig nem akartam de lehet az lesz a vége. -
joe999
tag
válasz
UnSkilleD #99776 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Intel DH55HC alaplapom egy i3-as CPU-val. A jelenség a következő Windows 10 1809 esetén ha leállítom a gépet, akkor a legközelebbi bekapcsoláskor csak az Intel logóig jut el a lap, és ott megáll. Nem fagy le mert Ctrl+Alt+Del -re reagál és utána indul rendesen. Emlékeim szerint korábbi Windows 10 verziókkal nem csinálta és Windows 7, illetve Linux alatt is rendesen működik. Ha a Windows 10 -ben kikapcsolom a gyors indítást és úgy kapcsolom le gépet, akkor bekapcsolás után rendesen indul. Úgy tűnik, mintha a Windows 10 " hibernálós" kikapcsolása után nem lenne képes teljesen felébredni az alaplap. Próbáltam több BIOS verzióval, a régebbiekkel kiírta, hogy nem talál boot eszközt, az újabb verziókkal csak simán megáll a logónál. Hardveres hiba lehet, vagy csak túl öreg a Windows 10 -hez. Lehet, hogy ez van, de eddig azt tapasztaltam, hogy koros 775-ös lapokkal sem volt különösebb probléma.
A másik gondom szintén egy 1156-os géppel van. A gép amúgy atom stabil, de a két utolsó frissítéskor, majd újraindításkor kék halált dobott. Mindenféle tesztet lefuttattam, Memtest, Prime95, stb, de stabílnak tűnik. Ma a frissítéseket eltávolítva és újratelepítve, rendesen frissült és újraindult, nem volt kék halál, szóval most tanácstalan vagyok. Esetleg valami ötlet?
Köszi! -
zolee001
őstag
válasz
UnSkilleD #97938 üzenetére
Én sem tapasztaltam de van egy lista,AVG - Avast -Avira és társai jelenléte okoz galibát
In a support doc, Avast acknowledged that cumulative updates (KB4462223, KB4493472, KB4493448, KB4464520, KB4462230 and KB4493435) from Microsoft is causing performance issues on Windows machines.
Avira, in a support doc, has acknowledged that KB4493509 for Windows 10 and KB4493472 and KB4493448 for Windows 7 will cause performance issues.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged