Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
őstag
Hi
Korosodó gépemen a meghajtók mind win7 és win8 esetén eltávolítható meghajtónak látszanak.
Ezek a megfelelő Intel RST telepítése után kerültek le a listáról.
Ma frissítettem win 10-re, de gépem kora okán ehhez már nincs megfelelő driver.
Így alap windows meghajtóprogrammal működnek és eltávolítható meghajtóként látszanak.
Van mód ennek kikapcsolására?üdv
-
-szabi-
őstag
válasz petyusz851 #42520 üzenetére
Újabb alaplap biosában láttam már ilyen lehetőséget de az enyémen nincs.
Registry mókát csekkolom.
Köszi.üdv
-
-szabi-
őstag
Hi
Mai nap még lehet ingyenesen win10-re frissíteni?
üdv
szabi -
-szabi-
őstag
Hi
Beépített média szerver lehetőségeiről tud valaki bővebben?
Kiküldi a videót ha kiválasztom az "Átvitel eszközre" lehetőséget, de a hangot átteszi aac-be, nem az eredeti megy ki. Illetve a feliratot nem küldi át.
Erre van valami megoldás?üdv
-
-szabi-
őstag
válasz Partyface007 #54543 üzenetére
Nekem elég volna a sajátja is ha normális működésre tudnám bírni.
-
-szabi-
őstag
Hi
Szerintetek win10 megfelelően tudna kezelni olyan helyzetet, ahol intel prociba épített és külön nvidia videokártya együtt lenne használva?
Az alaplapon lévő hdmi kimenetet szeretném használni a TV felé míg nvidia a monitorra lenne kötve.
Ez így gond nélkül tudna működni?üdv
szabi -
-szabi-
őstag
Hi
Családból ma azzal kerestek meg, hogy nem indul a windows.
Bekapcsoláskor ez az üzenet: "Indítási javítás nem tudta megjavítani a számítógépet"
Speciális lehetőségek gomb alatt a windows alapértelmezettre állítása és az előző biztonsági mentés visszaállítása sem segített.
Ezután szóltak nekem, hogy tudok e valamit csinálni.
Ma megpróbálom egy windows telepítővel a javítást.
Ha ez sem segít akkor marad az újratelepítés, vagy van még valami amit ki lehet próbálni?Amennyiben újratelepítés történik gyakran megesik, hogy a D meghajtó egyes könyvtárai és fájljai az új telepítés után az előző windows ottmaradt jogosultsági miatt nem olvashatóak.
Erre mi a módszer, hogy a D meghajtó teljes tartalma felejtse el az előző windows-t és adja a hozzáférést az új telepítésnek?Előre is köszi.
üdv
szabi -
-szabi-
őstag
Megpróbáltam megoldani egyedül mivel semmi hozzászólás nem született.
Sajnos úgy lett ahogy sejtettem.
D meghajtón lévő huszonvalahány könyvtárból párral jogosultság gond van.
Rendszergazdaként még be tud lépni, viszont a fájlt már nem engedi olvasni.
Bal oldalon lévő könyvtár megfelelően használható, semmit nem módosítottam telepítés utáni állapot.
Jobb oldalon lévő nem használható hiába próbáltam ugyanazokat a hozzáférési tulajdonságokat és adtam hozzá illetve távolítottam el felhasználókat.
Mikor kattintok az alkalmaz gombra nem csinálja helyette ezeket kapom: "Hozzáférés megtagadva"Próbáltam általános felhasználó helyett pontosan a névvel megadni:
Ugyanazt az eredményt kaptam.
Van itt pár kérdőjeles felhasználó őket eltávolítva sem lett jobb.Windows 10 a legfrissebb amit tegnap csinált a media creation tool.
Mit tudok ezzel az egésszel kezdeni?
-
-szabi-
őstag
válasz King Unique #100797 üzenetére
Első leírás működött.
A tulajdonost én is módosítottam de a megjelenő ablakban elfelejtettem bejelölni a kis pipás részt.
Köszi. -
-szabi-
őstag
Hi
Van egy veterán lenovo laptopom ami csak a 2013-as lenovo által módosított amd driverrel működik megfelelően.
Viszont a win automatikusan frissíti a legutolsó hivatalos 2015-ös amd driverre.
Ezzel viszont rosszul működik.
Van rá mód, hogy w10 home esetén a driver frissítését kikapcsoljam?üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
válasz King Unique #106658 üzenetére
Köszi.
-
-szabi-
őstag
Hi
Van a C meghajtón kettő rejtett könyvtár:
$WINDOWS.~BT\ 30 094,4 M 2019.08.29 17:20 --h-
$Windows.~WS\ 379,6 k 2019.05.28 21:43 --h-
Ezek törölhetőek?üdv
szabi -
-szabi-
őstag
Hi
Érdekelne a véleményetek képernyőkímélővel kapcsolatban.
Nálam képek vetítésére a windows minimalista funkciós lehetősége adott:Ezzel szemben az interneten ezt találtam:
Ha szerintetek ez szintén gyári képernyőkímélő akkor, hogy lehet előcsalni?
Előre is köszi.üdv
-
-szabi-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #113716 üzenetére
A cikk ahonnan szedtem csak ezt az apróságot felejtette el leírni.
Köszi az infót.
Esetleg tudsz olyat ajánlani ami pan&zoom tudja a képeket vetíteni és a képváltáshoz több effektus is van?
üdv -
-szabi-
őstag
Hi
Ping használatához kellene segítség.ping -t www.bix.hu > D:\1\pingtest.txt
Ha ezt használom a logfájl tartalmazza a statisztikát, de nincs időbélyeg.
Powershell használatakor:Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_}
Ebben az esetben nincs logfájl, de van időbélyeg és statisztika.Ping.exe -t bix.hu | ForEach {"{0} - {1}" -f (Get-Date),$_} > D:\1\pingtest.txt
Ha így használom van logfájl és időbélyeg, de nincs statisztika.Össze lehet ezt rakni úgy, hogy legyen logfájl, időbélyeg és statisztika is?
üdv
szabi -
-szabi-
őstag
Hi
Képernyőkímélőnek fotók váltogatását állítottam be.
Azonban ez rendszertelen időközönként visszaáll alapértelmezett "nincs" beállításra.
Az utóbbi alkalommal annyi változott nem a képernyőkímélő kapcsolt ki hanem a monitor energiagazdálkodási beállítása állt át 15 perc utáni kikapcsolásra.
Nem tudok rájönni ezek okára és ebben kérnék tanácsot, mitől lehet ez?üdv
szabi -
-szabi-
őstag
válasz isti732712 #130198 üzenetére
Keresgéltem megoldás után, de nem nagyon járok sikerrel.
-
-szabi-
őstag
Hi
Olvastam, hogy a jelenlegi win regisztrációt le tudom választani a konfigomról és akkor átvihetem másikra. Ennek mi a menete?
Előre is köszi.üdv
-
-szabi-
őstag
válasz King Unique #133368 üzenetére
Hi
A linkelt Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után alapján nálam a "A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták" üzenet van.
Akkor nekem a cikk szerint elég lesz annyi, hogy bejelentkezek a másik gépen a microsoft fiókommal és lefuttatom az aktiválási hibaelhárítót a Windows 10 újraaktiválásához?
Azt hittem ez bonyolultabb lesz.
Köszi. -
-szabi-
őstag
Ez a Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után cikk nem foglalkozik ezzel a retail vs oem licenccel.
Microsoft fiókos átvitelnél ez nem számít? -
-szabi-
őstag
Ismerősömnél jártam úgy hdd átkerült másik gépbe (ntfs fájlrendszer) és a win nem akart megnyitni könyvtárakat, fájlokat.
Mit kellene állítanom, hogy a hasonló helyzetet elkerüljem? -
-szabi-
őstag
Ezt írja a hdd tulajdonságai:
Ez alapján ha átteszem másik gépbe akkor ott nem lesz írható, módosítható a felhasználók csoport tagjai számára, viszont a rendszergazdák csoportnak teljes hozzáférése lesz.
Szóval gond nélkül menni fog? -
-szabi-
őstag
válasz Speeedfire #133397 üzenetére
Sikerült megoldanod?
-
-szabi-
őstag
Hi
Újratelepítettem a windowst azóta mindig kéri az MS fiók jelszavát.
Hol tudom ezt kikapcsolni?
üdv -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137027 üzenetére
Továbbra is kéri indításkor az MS fiók jelszavát.
A cikkekben említett lehetőségek nálam nem érhetőek el.
Nem fut a hello így inaktív a jelszó kikapcsolás rész.
A felhasználói fiók beállításánál meg nincs jelszó kikapcsolási lehetőség.Semmi gondom korábban telepített és rendszeresen frissített gépekkel, ha ezt a cécót tudtam volna régebbi win verzió telepítéséhez fogok hozzá.
Jobb híján visszarakom helyi fiók használatára. -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137704 üzenetére
A több ismertetett lehetőség közül a registry módszer az amit nem csináltam, MS jól eltüntette a lehetőséget a kezelőfelületről, gratulálok.
Ezzel "MS media creation tool" ki is esett telepítő készítőként.
Kérdés melyik az utolsó w10 telepítő iso ami a hello-t és a jelszavas cécót nem tartalmazza? -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137707 üzenetére
Nem is találtam 1909-es verziót csak 1903, 1809, 1803 és régebbieket.
Az első telepítés után bejelentkezek ms fiókkal, hogy aktiválja w10-et, utána mehet vissza helyi fiókra. Azzal nincs ez a cécó.Évek óta mindent előrelépésnek láttam erre most jön ez a rossz irány.
Azért arra kíváncsi lennék mikor összeültek a fejlesztők megbeszélni kinek milyen javaslata van miért a "trollkodni a felhasználóval" ötletre cuppant rá mindenki!? -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137710 üzenetére
Micsoda össznépi harag zúdul itt rám.
Amiket írsz azok legyenek igazak a vállalati meg a pro verzióra.
"Egyszeri user otthon a fotelből" sokkal jobban tudja, hogy szereti használni a gépét. -
-szabi-
őstag
válasz Doky586 #137718 üzenetére
Azért léptem be MS fiókkal mert a többi régebbi telepítésű gépet is így használom és így kényelmes, plusz belépés után rögtön aktiválta is a windowst.
Meglepett, hogy az új telepítő már ezt nem engedi ezért jöttem ide kérdezni, mint tisztázódott az új "ficsőr" menüből ki sem kapcsolható csak registry mókával. Ezt kicsit sem találom felhasználó barátnak.
Így most az újra telepített gép az egyetlen ami helyi fiókkal működik, többi MS fiókkal megy.
#137716 tordaitibi
"A gépet hozáadtam a M. fiókomhoz mert retail a kulcsom, aztán visszálltam helyire."
Ez lett nálam is a megoldás.
Megerősítem úgy működik ahogy #137717 hozzászólásban Gargouille írta.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137721 üzenetére
Szerintem azért kapom a "beállítás módosításához állítsa be a windows hello szolgáltatást" üzenetet mert nem fut a hello szolgáltatás. Ezért szürke-inaktív, nem kapcsolható a hello bejelentkezés MS fiókra.
A súgó annyit segített, hogy esetleg "az eszköz nem kompatibilis"!?
Mivel telepítéskor engedtem internetre csatlakozni, úgy emlékszem a helyi fiókkal történő telepítést nem is engedte MS fiókbelépés vagy létrehozás volt csak opció.
Ezek szerint ha internet nélkül telepítettem volna helyi fiókkal és csak a telepítés befejezése után engedem volna internetre akkor is megtörtént volna aktiválás?[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137724 üzenetére
Windows hello szolgáltatást nem tudom külön ki be kapcsolni, működésbe lép ha hozzáadok arcot vagy ujjlenyomatot vagy PIN kódot.
Utóbbit megtettem így aktív lett.
Kikapcsoltam a bejelentkezés megkövetelését és újraindítottam a gépet.
Bejelentkezési képernyőn kérte a PIN kódot, hiába a kikapcsolás.
Jött a következő lépés.
Felhasználói fióknál is kikapcsoltam a jelszó megadását.
Újraindítás után bejelentkezési képernyőn immáron kettő felhasználói fiók létezik ugyanazzal a névvel (fogalmam sincs miért).
A kapott hibaüzenet: "A megadott felhasználói név vagy jelszó hibás", mert automatikusan a kreált fiókba próbál belépni.
Kiválasztom az MS alapfiókot az továbbra is PIN kód megadásával lép be.
Eltávolítottam a PIN kódot, újraindítás után továbbra is a kreált fiókos hibajelenséget produkálja, kiválasztva az MS fiókot annak jelszavával tudok belépni.
Mivel registry buhera továbbra sem az én szintem meglátásom, hogy ez az egész jól el van cseszve. -
-szabi-
őstag
válasz zolee001 #137729 üzenetére
Keresgélés közben találtam: másnál is jelentkezett ez a probléma.
Jó meglátás, amennyi időt már ezzel elszöszmötöltem simán újratettem volna az utolsó normális 1909-es verziót.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Végül ezen a nyomon eljutottam a megoldáshoz.
Ebben a #131347 King Unique hozzászólásban linkelt megoldások mindegyike a helyi fiók automatikus bejelentkezéséről szól, de én az MS fiókba akartam automatikusan bejelentkezni.
Viszont volt egy link ami a "Sign-in automatically with Microsoft Account in Windows 10" leírásra mutatott.
Az általad említett jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név szerepelt, mivel annak nincs jelszava, nem nyúltam hozzá, nem írtam oda semmit csak nyomtam egy OK-t.
Ekkor jön létre kettő ugyanolyan nevű felhasználó a bejelentkezési képernyőn.
A megoldás pedig a jelszóbekérő ablakban a helyi fiók felhasználói név alatt az MS fiók jelszavát kellett megadni így újraindítás után már automatikus a bejelentkezés MS fiókba.
Ilyen módon kapcsolódik az MS fiók össze a helyi fiókkal.
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a javaslatait, eltartott egy ideig de meglett a megoldás. -
-szabi-
őstag
Hi
Héten megjön az új PC, friss win10 telepítést szándékozom csinálni.
Az öreg gépemen lévő aktivált win 10-et szeretném deaktiválni és aktiválni az új gépre.
Ennek mi a menete?
Továbbá szeretném lementeni a telepített programok listáját egy szövegfájlba, ennek módja érdekelne?
üdv -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137959 üzenetére
Cserélődik az alaplap, proci, ram, ssd. Lehet régi beidegződés de ilyen esetben friss újratelepítést szoktam csinálni.
A régi gépet majd hirdetni akarom eladásra, de az aktiválást nem akarom vele eladni.
Ki akartam menteni a telepített programok listáját, de Export installed programs list Windows 10 találatok közül egyik sem adja azt az eredményt ami a "programok és szolgáltatások" listán látok. -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137967 üzenetére
Remélem nem haragszol meg érte. Értékelem, hogy próbálsz segíteni; de ebben a válaszodban 3 hivatkozás van.
Az első hivatkozás korábbi hozzászólásokra 4 újabb hivatkozást eredményez.
A második a klónozásról újabb 16 linket ad hozzá az olvasnivalóhoz.
A harmadik az aktiválásról ezekhez még hozzáad 6 újabb linket.
Az előző #137959 válaszodban 4 link volt ami ami összesen 16 egyéb linkhez vezetett.
Ez a hét link összesen 42 olvasnivalót ad.
Ez nekem áttekinthetetlen.
Ráadásul nem egyszer azzal kezdődik, hogy erről már többször volt szó.
Ezeket nem lehetne egyszer normálisan megírva topik összefoglalójába tenni, mert az meg nagyrészt haszontalan az elavultsága miatt? -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #137971 üzenetére
Paff neki csak lett némi sértődöttség.
Akkor maradjon jelenlegi kereszt-hivatkozott módszer, klasszikust idézve: "jóvan az úgy".
Holnap összerakom az új gépet rádugom a régi sata SSD-t, ha működni fog majd akkor átvarázsolom valahogy az új m2 SSD-re.
Ha meg döcög-prüszköl akkor kimentem amire szükségem van aztán tiszta telepítés. -
-szabi-
őstag
válasz -szabi- #133378 üzenetére
Múltkor kérdeztem minden rendben lesz e a jogosultságokkal.
Természetesen nem lett.
Vannak mappák amik eléréséhez nincs meg a szükséges engedély.
Folytatásra kattintva belép a könyvtárba de nem tud minden fájlt megnyitni, futtatni.
Mivel kérdezni már alig merek a kereső ezt dobta: "Kulso (a C:-n kivuli) meghajto hozzaferesi jogainak a rendbetetele".
A takeown még lefut de az icacls futtatására ezt kapom:
"E:\: This operation is not allowed as it would create an un-usable ACL."
Azokkal a mappákkal van gond amik előzőleg megosztottak voltak. -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #138002 üzenetére
A parancssoros nem működik fentebb írtam mit kapok ha futtatni akarom: not allowed
Azért kérdeztem meg áprilisban, hogy elébe menjek ennek a kellemetlenségnek, de nem kaptam választ. A linkelt #132379 krealon hozzászólásban ismertetettek az én tudásomon túl vannak, azt sem értem belőle mit kellene futtatnom.
Korábbi megállapításom nem volt jó sajnos nem csak azokkal a mappákkal van baj amik megosztottak voltak.
Van olyan könyvtár aminek ennyi a jobb klikk menüje:
#138003 Gargouille
Rendszergazdaként futtattam.
Ami leírást linkeltél ugyanúgy az "icacls " parancsot használja ami nálam nem futott le. -
-szabi-
őstag
Addig már eljutottam, hogy könyvtárra le tudom futtatni az "icacls"-t csak meghajtóra nem sikerül.
Viszont nem értem ha egyik könyvtár 4189 másik meg 65893 fájlt tartalmaz akkor lefutás után miért 4458 és 898 a sikeresen alaphelyzetbe állított fájlok száma mikor "failed" meg nincs?
Egyik könyvtárban többre futott mint a fájlok száma, másikban meg sem közelíti a fájlok számát. -
-szabi-
őstag
-
-szabi-
őstag
Hi
Windows 10 naptár microsoft fiókon keresztül alapértelmezetten automatikusan szinkronizál az outlook naptárral.
A naptárban felvettem a gmail fiókom és beállítottam a google naptár szinkront.
Ha valamit beírok a google naptárba az automatikusan megjelenik a win10 naptárban.
Ha win10 naptárba írok valamit az viszont nem jelenik meg a google naptárban.Amire rájöttem csak akkor megy win10 gmail naptárak közötti oda-vissza szinkron ha ms fiókhoz tartozó outlook naptár szinkronizálást kikapcsolom.
Kérdésem miért nem tudnak ezek együtt működni? -
-szabi-
őstag
Hi
A SATA vezérlő szabványosra állítását hol tudom megtenni?
A legacy módban telepített windowst hogyan tudom uefi-re átalakítani?
üdv
szabi -
-szabi-
őstag
válasz King Unique #138939 üzenetére
Múltkorival ellentétben holnap megpróbálom kicserélni a gépet win10 alatt újratelepítés nélkül, SSD marad.
Hibernálás kikapcsolva.
Gyors rendszerindítás kikapcsolva SATA szabványos AHCI módban (de nem IDE mód, olvastam olyan javaslatot is)
Az új alaplap BIOS-ban is SATA mód AHCI beállításon.
Remélem ezt a BIOS legacy boot módot is megtalálom mert nekem valami CSM mód rémlik az legacy helyett, vagy az ugyanaz?Ennyi amit meg kell tenni a sikeres átköltözés érdekében?
Egyébként mit vesztek ha nem alakítom a CSM módot UEFI-re?
üdv
szabi
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest