- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
norba69 #158252 üzenetére
Ha te nem is, de itt a fórumban pár naponta előjön hogy hogy lehet visszaállítani a gépet (adatok megtartásával vagy nélküle vagy tisztítással (szabad terüket nullázással)) amit szintén a winRE csinál, ... és ha nincs frissítve, vagy nincs is...
Sokaknak még pendrivejuk sincs. Na ezért is kell a 800MB winRE.
(még jimmy399-nél is ott van 795 mérettel) -
válasz
norba69 #158247 üzenetére
"bitlocker sérülékenység"
Az már nagyon rég volt. Azóta már több frissítés is megkelent ami nem települ ha nincs meg a 800MB winRE partíció. Ezeknél már nem írják le hogy mit javítanak. Kötelező frissítés, de ha <600MB a winre akkor nem települ. Ezért javasoltam hogy ellenőrizzétek. -
-igu-
veterán
válasz
norba69 #157995 üzenetére
a telepites le se fut, csak a copying files, installing files megy vegig, a features install elott keri a halozatot, onnantol kerul vegtelen ciklusba
innen homokorazik kicsit, majd ujraindul
"Próbáld ki a helyi fiókkal történő telepítéshez leírtakat, szerintem segíteni fog."
Ezt hol lelem?
-
Emunem
őstag
válasz
norba69 #157908 üzenetére
igen, de most, hogy eltávolítottam, ez a lépés sem játszik...
-
idegen lény
addikt
válasz
norba69 #157526 üzenetére
A W10-re sincs.
#157528 King Unique
"Ha Windows 11 nem jogosult hardverre van telepítve, az eszköz nem kap támogatást a Microsofttól, és kényelmesen fel kell vennie a kompatibilitási problémák kockázatát.
Azok az eszközök, amelyek nem felelnek meg ezeknek a rendszerkövetelményeknek, kompatibilitási vagy egyéb problémák miatt hibásan működhetnek. Emellett ezek az eszközök nem garantáltan kapnak frissítéseket, beleértve a biztonsági frissítéseket is."Ennyi erővel maradhatok W10-en is, ha a W11 sem fog kapni támogatást.
-
galervin93
addikt
válasz
norba69 #157483 üzenetére
Ez nekem is megfordult a fejemben.
Jarod1
History alapján tegnap települt. (Pontos idejét meg lehet nézni? Csak a napot látom.) -
teleahocipöm
senior tag
válasz
norba69 #156622 üzenetére
Nem tudom, ezt hol található? A google ment nálam, az többé-kevésbe tette amit kell az MS dolgait nem használtam, de asszem nem is fogom, mert marhára kiborító, a világ összes dolgát feltöltötte a onedivera, olyan képeket találtam, ami lövésem sincs, hogy kerültek oda. Most értettem meg miért jelezte állandóan, hogy kevés a tárhely :/
Végül is nem két helyre mentett mindent, de fájlkezelőben úgy látszott, mintha lenne egy mappa a OneDrivon és lenne egy a gépen is, de ugyan az a mappa volt. -
hape60
aktív tag
válasz
norba69 #156546 üzenetére
Ezt én is tudom. ("Nincs rá garancia, hogy mindent") Ez minden vírusirtónál igaz... Garancia nincs rá, de bízom benne, hogy nem lesz folytatás. Ha állandóan az újabb vírusfertőzéstől félnék, el kéne vágni a NET madzagot -akkor talán nincs fenyegetés. Amit az első hozzászólásodnál írtál, egyetértek vele, fa..ság volt az .exét elindítani. Van teljes rendszer mentésem, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség.
-
Noxy
veterán
válasz
norba69 #156143 üzenetére
Ha nem emlékszik a pinre, lépjen be a jelszóval.
Miért kellene ezt túlbonyolítani, amikor eggyel is gondok vannak.
Mind a 2 lehet uan az. Pld nálam: yyyy.
BIOS szintén.
Amíg nem volt TID-s laptopom semmit nem használtam, de ez most nagyon bejött. Qrva gyors, és nem hibázik.
Az 1Passwordnál alkalmazásnál lehet nagyon hasznát venni. Reggel 1x kell csak beírni a jelszót. -
-
-
Geth
veterán
válasz
norba69 #150760 üzenetére
WinPE-t bootolok, van benne PowerShell és saját "telepítő" (ps modul).
Ez utóbbi partícionál, kicsomagolja a .wim-et, recovery-t, előkészíti az unattended első indulást, és többek között belecsapja a még soha nem bootolt rendszerbe a (DCH) drivereket.
Ez utóbbi nagyjából az amit Te is írtál, csak én a ps változatát (Add-WindowsDriver) használom (szép színes progressbar).
A cél az volt, hogy egy boot alatt megtörténjen a telepítés, de az image gépfüggetlen maradjon; minden ami gépfüggő az kívülről jön (hálózati boot esetén a samba shareből, usb boot esetén értelemszerűen a pendriveról). -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
norba69 #149438 üzenetére
Sziasztok!
Windows 10-es meghajtót akartam klónozni (149431-149438-as hsz-ok) 240 GB-os SSD-t 500 GB SSD-re.
Akkor (május) megpróbáltam futó windows alól, az aktuálisan aktív SSD-t klónozni, de nem sikerült a klónozás. A klónozott rendszer akadozott, nem működött úgy, ahogy az ereedeti. Már nem emékszem pontosan, hogy mi volt.
Emiatt beszereztem egy külső házat, hogy a futó windows ne kavarjon be (erre gondoltam) így 2 USB porton csatlakoztam egy "független" gépre, amivel klónoztam most hétvégén Macrium Reflect programmal. Eltartott 5 órát 15MB/s sebességgel vitte.
Igenám, de így is vacak lett a klónozott cucc visszatéve a laptopba. Bebootol, de az egér kattintásokra nem reagál, billentyűre nem reagál, meg szinte semmire. Kikapcsolni is a power gomb hosszú megnyomásával tudtam csak.
Ráadásul 80%-os teljesítményrt és 75%-os kondíciót írt a a HD sentinel a vadiúj SSD-t. WD Blue SA510 500GB. Azt írja 25 hibás szektor van rajta.
Mi a francos franc ez az egész? Hol van elcseszve? Miért nem működik?
Nem szeretném az egész miskulanciát feltelepíteni az új SSD-re. Arra szerintem nem is lenne érvényes már Windows10.
És máshol volna már szükség a régi 240GB-os SSD-re. De így nem teszem át másik gépbe, amíg nincs megbízható rendszer az új SSD-n. -
-
Cs1csó
titán
válasz
norba69 #133120 üzenetére
+1 a rendszeres adatmentés mellett. Ez nem is vitás. De kezdésnek simán lehet próbálkozni a két ajánlott ingyenes programmal a Recuva-val és a TestDisk-kel.
Az is egyértelmű, hogy a profi adatmentéssel dolgozó cégek még drágábbak.
Ha nem történt felülírás, csak sima törlés akkor nem nehéz visszaállítani az adatokat, mert ugye azok még ott vannak. Erre az ingyenes említett progiknak is képesnek kell lennie.
-
-
dik
őstag
válasz
norba69 #125336 üzenetére
Ez már mindent blokkol nyilván. Bár egy másikat ami hasonló meg érdekes módon nem...
Nem értem én ezt mitől függ mit szeret és mit nem...
Véletlenül nem lehet ennek valamit csinálni, hogy ne legyen ennyire "finnyás"? Valahogy nem lehet kikapcsolni vagy akármi ezeket a dolgokat? Lehet a netet is a win fogja ennyire? Jeleztem a szolgáltatóm felé majd 72 órán belül megnézik náluk van-e a gond... -
-
Cs1csó
titán
válasz
norba69 #121230 üzenetére
Ehhez a cikkhez még annyit, hogy jellemzően a RENDSZER alatti SSD terhelődik, oda pedig még mindig elég akár egy 120GB-os is (ha pár játékot is arról akarunk futtatni akkor pl. egy 512GB-os már erre is alkalmas de ezek is (gyenge forint, járvány stb.) ellenére is egyre olcsóbbak (egy 120GB-osat volt idő amikor 5,5k-ért is lehetett venni, egy 480GB-osat 15k-ért is), ha ezt még összevetjük a garanciaidővel (ami jellemzően 3-5 év) akkor nagy gondban nem vagyunk.
vlevi
Tény, ez bosszantó, és remélem előbb-utóbb érkezik a javítás (bár vannak kétségeim ha ezt a build-et vagy fél éve lezárták és kb. azóta ismert hiba akkor mire várnak vagy nem képesek megoldani?)
De aggódni nem kell. -
-
King Unique
titán
válasz
norba69 #113760 üzenetére
Miért, talán több száz, ezer pendrive-ról van szó, hogy akkora gond lenne beállítani? Valamint mint már le volt írva, 1x kell átállítani és utána megjegyzi az adott beállítást annál az eszköznél a Windows. Meg már amelyiknél érdemes egyáltalán beállítani, mert ha eleve tetű lassú a pendrive, meg nem feltétlen apróbb méretű fájlok másolása a cél, akkor pont nem sok értelme van.
Aztán ugye nem is minden pendrive-nál van ilyen fullos beállítási lehetőség, mint azt ezen screenshot is szemlélteti, plusz ha van is, akkor sem feltétlen támogatja megfelelően ezen hibaüzenet mintájára...
-
King Unique
titán
-
-
-
Clemi
veterán
válasz
norba69 #113693 üzenetére
Köszi! Egy dolog miatt siklottam át ez fölött, hogy ha a számsor nevű tulajdonost cserélem le, akkor nem ajánlja fel a tulajdonos cserét az összes altárolón és objektumon lehetőséget,
csak akkor ha létező, és látszólag helyes tulajdonos néven is elvégzek egy ismételt tulajdonos váltást
-
válasz
norba69 #112003 üzenetére
Most ugye csak viccelsz..?
Csak amiatt venni 20-50db TPM chipet hogy mindenkinél legyen (ismerősök, munkahely, ügyfelek, stb) ahova usb meghajtón adatokat viszek át. Kissé drasztikus.Így ugyan hosszú jelszót kell használni, de legalább mindennel kompatibilis, nem kell maroknyi tpm chipet vinnem a zsebemben ha egy konferencián adnék adatokat róla pár résztvenőnek..
-
zolee001
őstag
válasz
norba69 #110212 üzenetére
Kijelölgeted a maileket ,jobb fent a menü majd save as
Gondolom pop3 ról van szó és a serverröl letöltetted a mail appal,ha nem akkor bármi client programmal letöltöd
App data\local \packages\microsoft.communicationsapps\ livecom stb stb (fejböl nem megy) ott van minden eml formátumban amit ha ügyes vagy át tudod konvertálni pst be
Önszivatásnak jó ez a pop3 2019-ben ,de másra nem
-
-
válasz
norba69 #103942 üzenetére
Oké. lehet, hogy én vagyok a gyengeelméjű de régen működött..
Szóval ha a netplwiz parancsal belépek akkor az ablakban az emailcímem jelenik meg. Ha kiveszem a pipát akkor ez az emailcím ki is jelölődik. Na most ha rámegyek az alkalmaz parancsra akkor megjelenik a kis ablak de ott már csak a nevem van fent nem az emailcímes. Írjam át emailcímes MS accountra?Bodz: A PIN-től, hogy szabadulok meg?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest