Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99248) EQMontoya válasza rbalint88 (#99247) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az elfogadással szerintem nincs gond, de az számomra arról szól, hogy élünk és élni hagyunk. Nem verjük meg egymást, ha esetleg közúti nézeteltérésünk van, pont nem zavar, ha valaki egy bugyirószaszínre fújt kamionnal közlekedik, ahogy Őt sem zavarja, ha én a szar rizsrakétámmal közeledek.
Ez tiszta sor, elférünk egymás mellett, és hála az égnek nem vagyunk egyformák.

A probléma ott kezdődik szerintem, hogy a fentiekbe nem fér bele, hogy kibaszunk a másikkal. Márpedig dugót csinálni, illetve olajfüstöt pufogni az orra alá, az nettó kibaszás. És ha valaki úgy érzi, hogy ez indokolható azzal, hogy "nincs pénzem megcsináltatni", akkor baj van. Mert kis pénzből is sokan autóznak normálisan, nem is vár el szerintem senki Saint szintű igényességet a másiktól, pont nem zavar, ha van a másik autóján három rozsdapötty, meg különböző színű az összes elem. Csak balesetveszélyes ne legyen, meg a kelleténél környezetszennyezőbb. Mert ez utóbbi kettő már nem igényesség kérdése, hanem konkrétan bűncselekmény.
Képzettek vagyunk mindannyian, mert ugye van nyolc általánosunk, és megtanultuk, hogy ilyet nem csinálunk. :) Vagy talán égessen a kert végében petpalackot, akinek nem telik a szemétdíjra?

Az autós probléma meg nyilván ott gyökerezik, hogy az ilyeneket senki nem szedi ki a forgalomból, NKH jelenlét az utakon nincs, műszaki bármikor intézhető egy kis kenőanyaggal... Aztán csodálkozunk, hogy ez van az úton. Mert tényleg egy visszatartóerő marad: az emberek saját jóérzése. Hát, van, akinek kevesebb jutott belőle.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.