Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95106) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Jut eszembe, ma reggel az M1-en kétszer is majdnem sikerült ledarálnia egy-egy román rendszámos kisbusznak. :D

Első esetnél biatorbágyi felhajtón jöttem fel a pályára. A helyszínt imádom, ugye itt helyezkedni kell, mert a felhajtó után nem sokkal válik szét az M1 és az M0. Százas tempóra felgyorsítok, sorolnék be lassan, mert elfogy a záróvonal, irányjelző már jár egy ideje. Kényelmesen be is férnék, de egy kisbusz relatív nagy sebességgel jön az eggyel beljebb lévő sávban. Itt úgy gondoltam, hogy nem harcolok, kicsit visszább vettem, elengedtem a kisbuszt és besoroltam mögé. Az meg 10 méterre rámászott az előtte lévő autóra, majd mikor észrevette, hogy a jobb oldali sáv szabad, irányjelzéssel egy időben átvágott és elhúzott az M0-ra.

Következő esemény a törökbálinti felhajtónál volt. 130-as tempó, belső sávban érkezek. Külső sávban szintén román rendszámú kisbusz, gyorsítósávban egy autó próbál gyorsítani. A kisbusz vezetőjének már remeg a keze, úgy tartotta a sávban a járművét, mint az ökörhugyozás, szóval készültem a partira. Aztán végül nagyjából visszatért középre, szóval gondoltam, hogy gyorsan leelőzőm. Persze mit ad a sors, gyakorlatilag majdnem már mellé értem, mikor kivágta az irányjelzőt és jött is be a belső sávba, úgy megijedt az elé besorolni kívánkozó autótól. Aztán észrevette, hogy ott vagyok és megtalálta végre a féket is, meg vissza is mászott a sávjába. De kellett nekem is taposnom a féket, hogy ne vegyem érintőre. :(((

De kérdeznék is. Ha hétvégén Budapestről Gyulára kéne menni, akkor merrefelé érdemes megtenni az utat? M5, majd 44-es út, vagy inkább a 4-es, majd 46-os út a szerencsésebb?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.