Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#199185) gooool


gooool
őstag

Sziasztok!

Igaz megkésve, de itt vagyok, hogy megírjam a faceliftes Hyundai i30-ról a beszámolómat.
Az autót tegnap leadtam és átvette a helyét egy komolyabb új Focus, így végképp megérett a hozzászólásom. :D
Nos a másfél hónap alatt 7.900 km-t töltöttünk együtt itt a jó alföldi utakon a vassal, ami egy kombi 1,6CRDI volt, már a FL-es, de full fapad edisün.
A megjelenése nagyon korrekt (bár sajnálom, hogy az elejéhez nem igazították hozzá a seggét, mert az így elég lehangoló...), bár a dísztárcsás kerekek azért nem túl mutatósak, illetve a rajta feszítő Hankook Eco gumik gyalázatosnak nevezhetőek leginkább, tapadása egy picit is forszírozott kanyarban már konvergál a nullához, kikapcsolt ESP-vel meg tekeri összevissza a nyomaték (nekem is csak mondták... :DDD ).
A motorral elégedett voltam, jól húz, szépen épül fel az erő, a váltó is rendben van, bár olykor akadósan vette a negyediket, de elnézem neki. A fogyasztás parádés 4,5 literre jött ki ezen időszak alatt, ebben minden is volt, araszolás minimális, utazás és nem ritkán 140-160-as sietés annál több. Viszont a motorhang az kritikán aluli...olyan szinten kerregős, undorító dízel benyomását keltette bizonyos fordulatokon és pedálállásnál bent ülve is, hogy azt hittem alágyújtok. :U
A nappali menetfény nagyon szexi, a kanyarfény is ügyes, ez sima halogén projektoros volt, de nem volt rossza lámpa egyáltalán, az automata vezérlése is jól működött.
A beltér minősége rendben van, kényelmesek az ülések az én 176 centimnek és 80 kilómnak, hosszú az ülőlap és meglepően mélyen lehet benne ülni. A kezelőszervek elhelyezkedése is jó. Ellenben szégyen, hogy már 6.000 km után zörgött a műszerfal és innen-onnan jöttek apró zörejek rosszabb úton.
Kormányzása kicsit már a mű kategória, a futómű jó ezekre az utakra, viszont a menetzaja az nagyon zavaró, ez lehet a gumik miatt is fokozott, de rossz burkolaton vagy úthibán áthajtva baromi kellemetlen mély frekvencián szól az egész, ami a beltérbe beszűrődik belőle.
A vezetéssegédek közül a sávtartó alapból aktív, így azt minden induláskor lőttem ki, ahogy a S-S funkciót is, letesztelve a sávtartó ahol megy, ott bent tartja a helyén az autót, de rángatva, tehát kívülről részeg vagy telefont nyomkodó sofőr benyomását kelti.
Az utoléréses segéd és jelzőrendszer nem szívbajos, jelez, de nem túlzottan aggódós, amit én örömmel fogadtam.
A hátsó üléssor is kényelmes, lábtér megfelelő, a csomagtartó kellemes meglepetés a sok alsó rekesszel és igényes a borítása is ahhoz képest (bár, mint írtam, az anyagminőség rendben van az egész autóban).
A csak vezető oldalon és csak lefelé automata ablaktól hülyét kaptam...ultragáz 2021-ben.
A manuális klíma megy, több szót nem érdemel, a központi médiaegységet meg nem vesézném ki, mert ilyen alap fost ember nem rendelne bele úgyse. :DDD
Ja igen, tud magyarul az óracsoport és a médiarendszer is, ez piros pont. :)

Én tudom ajánlani, mert bírta a nyúzást, pedig nem kíméltem sokszor, jó megjelenésű, korrekt autó, ami még árban sem egy nagyon elszállt cucc, de azért pár extrát válasszatok bele, hogy jó társ tudjon lenni a mindennapokban. :)

A Focusban minden is van a LED-en és napfénytetőn kívül, így az hozza az elvárásaim, a futómű nagyon baba, szépen támaszt a kanyarban, a kormány is élettel telibb, fogyasztás hasonlóan alakul, ellenben halkabb a futása és a motorhangja is kellemesebb. DE...a beltéri anyagok minősége az kritikán aluli...ennyi pénzért égne a pofám, hogy ezt adom a vásárlóknak, na de mivel céges, így el van nézve neki. :))

Remélem mindenre kitértem, ha még akadna kérdés akkor szívesen válaszolok! :R

Üdv, Balázs

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.