Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165478) bbubby00 válasza focvis (#165469) üzenetére


bbubby00
őstag

Sztem eleg hosszan lehetbe errol irni. Es az a dolog nyitja, hogy mindenkinek hasonlo a velemenye, megsem egyezo egy sem. Ahany ember, annyi fele felhasznalasi szokas, megannyi variacioju extra. Igy en a sajat meglatasomat tudom csak kifejteni.
NA: Nekem ez a legkedvesebb, hisz van magamnak 2db is belole. Ugye az egyik amit nemetbol hoztam 2eve. Gyari feny, rozsdamentes, gyonyoru allapot. Minden napi autonak egy ilyet befogni nem szabad. Be kell rakni a garazsba, havonta egyszer gurulni vele egyet es orizgetni az utokornak. Ugye epitek melle egy masikat, az nem feltos kategoria. Ar ertek aranyban sztem jelenleg megerheti befektetni az ember penzet, mert kesobbiekben csak dragabb lesz. Alkatreszt kapni hozza, de nehogy osszetord, mert a karosszeriaelemeket mar vadaszni kell es borsos aruk van. En ugye kielem az mxezos vagyaim az elafo autokon, tehat megtehetem, h ne vegyem elo a sajatot napi szinten (meg amugy sem az eletem resze a naponta valo ingazas, kocsikazas). Tehat az NA-t en hobbi celra ajanlom.
NB/NBFL: Ez mar egy fokkal merevebb kategoria, olcsobb is es jobban is szeret rohadni es ez sosem lesz olyan kult auto mint egy NA. Kezdonek ar ertet aranyban hibatlan. Ha csak kell egy 2.auto hogy a paroddal, egyedul vagy barkivel elmenj egy jot autozni es kirandulni, tokeletes. Itt megint kiterek arra, h mindenkinek mas az igeny. Van aki klima nelkul nem veszi es a motor mind1, van akinek a motorbol eleg az 1.6, van akinek 1.8kell. Sokan a borre eskusznek, sokan a szovetre. Tenyleg millio variacio letezik. En ezt mar akar napi hasznalosnak is ajanlanam, de meg o is kompromisszumos. Mert ha telen hasznalod konnyen rohad, klima nem olyan hatekony mint egy ujabb autoban, nemtudsz vele csaladi bevasarlasra menni, vagy a telekre. Fentartasa semmivel nem tobb, mint egy korabeli japan szivo autonak :)
NC/NCFL: Ez mar auto! Tagas, kenyelmes, lehet venni eleg jol felextrazott peldanyt, valaszthatsz puha es kemenyteto kozott. Jol szol a gyari bose hifi, xenontol latsz is valamit este, tempomattal egyszeruen palyazol, isofixes ules van benne, meg sorolhatnam. Valamennyivel jobban birja a rozsdat, mint egy NA, de figyelni kell ra. Jol hut mar a klima, mint egy modern autoban. Pesti dugozasgoz elengedhetetlen nyaron. 160nal nem felsz a kormany mogott, massziv, robosztus felepitesu, jol egyengeti ki az uthibakat, nem razza ki a lelked. A motorproblemak ugye igazak, ford van benne, 2007/8ig figyelni kell. Inkabb olyat vennek, amibe mar volt blokkcsere, vagy FL-t. De van koztuk bo 1millio Ft!!!! Amibol azert eltudsz kocsikazni par km-t. Nekem a recaro ules nagyon bejott, nem volt kenyelmetlen, ahogy a sima ulese sem az szamomra. Egy megkimelt 2.0NC kevessel dragabb, mint egy NBFL, tehat en mar az NC fele hajlanek akkor.
ND: sosem ultem elotte ND-ben, nem is vezettem. Ugye most 1.5os van nalam. Ez ujra hozza a hobbi auto erzest. Van benne savtarto, navi, wifi meg sok ordogtol valo dolog. Modern, meg uj, meg szep es jo, de megsem erzem ugy, h egy komoly autoban ulok, mint egy NC-nel. Ez megint egy bohokas, kicsit pattogos, kizarolag hobbi celra valo auto. Csomagtarto botranyosan kicsi, belul a hely sem hatalmas, nekem ezek a sima ulesek egyaltalan nem kenyelmesek hosszu tavon (lehet csak nem tudtam jol beallitani magamra). Parades hangja van ennek az 1.5os skyactiv motornak, es a fogyasztas csak hab a tortan. Igaz nem szerpentineztem, hegyeztem, hanem fout varos es javareszt autopalyan mentem. Talan a valto amit kulon kiemelnek! BRILLIANS! Sztem egyik modellnel sem lett ennyire eltalalva. Jol adagolhato a kuplung, gaz. Az 1.5 es 2.0 megint johet a vitaba. Ugye sok embernek kell egy 2.hobbiautonak, hogy leugorjanak a balatonra a vitorlashoz, a matraba a nyaraloba, vagy akar hoszabb utakra is. Ennek az autonak mar van megjelenese, nem kell szegyenkezni miatta, modern, uj. Az h 2.0 vagy 1.5 nem fogja erdekelni, de h 5 vagy 7 literrel eljar, az mar neki lehet kompromisszumkepesebb. Ez a bo 130le is jol repiti ezt a szuk 1tonnas bodet. Nekem a 90lo is untig eleg egy NA-ban akar hegyi kanyargasra is. Ugye egy ilyen peldanyt 5-6 misko kozott mar birtokolhat az ember. Es tudjatok mit? En majd birtokolni is akarok. Sztem az NA utan ez a legjobb mx5 :)
(Ezek mind az en szemelyes velemenyeim, csak utmutatonak hasznaljatok, ne pedig parancsnak :) )

Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.