Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
gerii
addikt
válasz DUB Inc. #94068 üzenetére
Az Urbannál merev villa van ha jól emlékszem, nekem egy 600-as van Suntour telóval, Pesten még ez sem elég komfortos, szóval szerintem a szart is kirázza az emberből. Persze kinek mi.
Én is kérdeznék egyet akkor:
A kerekek és az ülés gyorszárasak, ki mit használ lopásgátlás gyanánt? Néztem ezt az Abus Nutfix-et, vagy valami spéci fejes anyákat, de nem tudom mi lehet a jobb.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #94483 üzenetére
Ja,tényleg,most látom,hogy az trekking. Kinézetre a stucnin kívűl egy csúnya 29"osnak is megfelelne. Kizárólag alkatrészekre viszont nem nézheted,azért ez a Torpado még nem sokat bizonyított a piacon.Nekem legalábbis messze nem egy CTM,hogy egyébről ne is beszéljek.A használt piac valóban jobb megoldás lenne,ha nem félsz tőle.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #94536 üzenetére
Ez tényleg impozáns,itthon gagyibbakat forgalmaznak.Ami a Meridát illeti,az már 275,nem 175 ezer.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #94551 üzenetére
Cyclocross-ra élhetőnek hangzik a 40/11-42. Egy 10% körüli hosszabb emelkedő,vagy 3-5% körüli hosszabb lejtő kihozhatja hiányosságait,de úgy általában elég lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #94587 üzenetére
Meg a legfontosabb,a váz,mert azért hallottunk egyet s mást a bétvin vázak "pontosságáról". Én a 2 bringát 2 külön napon emlegetném,bármit is írogatsz itt a felszeltségről.De ha a bétvin tetszik akkor fordulj Crytek kollégához,ő itt a B-twin felelős.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz DUB Inc. #94587 üzenetére
A btwin vázak úgy szarok ahogy vannak. Egy merida váz kb ég és föld minőségben. Azt aláírom, hogy ezek a decathlonos fitness-ek, a felszereltségük alapján, akár egész csábítóak is lehetnek. Viszont nagyon nagy az érték vesztése (kb a kutyának sem kell használtan), míg a merida használtan is kelendő. A kerékpár lelke a váz, ezt már nagyon sokszor leírtam. Én mindenképpen a jobb váz felé terelném a vásárlót, még akkor is ha itt ott picit gyengébb a felszereltsége. Egy kerékpár nem attól lesz jó, hogy épp milyen a hajtás vagy a váltás, hanem elsősorban egy jó váztól. Tulajdonképpen az maga a kerékpár, és az alkatrészek teszik egésszé. Nyilván az alkatrészek is sokat számítanak, de ha egy váz túl rugalmas, nem jó a geo, akkor alapjaiban véve lesz szar, akkor is ha 1 millióért veszel rá egy Dura ace szettet és még 500 ezerért karbon kerékszettet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz DUB Inc. #94834 üzenetére
Ebay kütyüs topikban nemrég a kínai verzsön solarstorm x2 meg x3-ról volt szó, youtubeos videók alapján én a fényerejüktől lehidaltam és nem olyan drágák, következő rendelgetéskor szvsz én is beszerzek egy x2-őt.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pc360
addikt
válasz DUB Inc. #94834 üzenetére
Itthon lehet kapni, brutál erős fényű a méretéhez képest. Egybe alu testű lámpa 3 fokozattal és egy villogó funkcióval. MicroUSB tölti, kedvenc lámpám. 12 körül tudok ilyet hozni, ha érdekel. A boltokban 14 fölött árulják. Full sötét erdőn átnavigáltam már vele, de inkább városi hős. Nem a fényereje miatt, hanem mert nincs profi lencséje és terítése, szimpla körben világít, és hideg fényű. A villogót nem használom, mert azt full fényerőn nyomja, és elvakítja az autósokat.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
pc360
addikt
válasz DUB Inc. #95013 üzenetére
Lecserélni fémre / élelmiszeripari minősítésű műanyagra.
A hulladék műanyaggal nincs mit tenni, az olyanokból a káros anyagok is durván oldódnak a vízbe (főleg, ha felmelegszik), a szag a legkevesebb. Az a halálom (vagyis az övé), amikor valaki ilyenbe forró teát öntöget.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
trialboj
őstag
válasz DUB Inc. #95212 üzenetére
És akkor ez a bringa milyen felhasználásra ajánlott, ez a gravel bike?
Amúgy ez is és Örni bringája is jól néz ki, jó időt hozzá , még van talán egy kellemes hónap, azután lehet bűvészkedni az öltözékkel
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
-
Th3Ac3
tag
válasz DUB Inc. #95212 üzenetére
Nekem is ilyen van csak a 2013-as verzió amin még nincs tárcsafék. Nagyon pöpec bicaj, egyedül a középrésszel nem vagyok elégedett négyszögtengelyes mivolta miatt (állandóan kattog). És a gumik is hamar megadták magukat szóval olyan 1-2 év alatt szétkopnak rajta sajnos. Én a gumikat 28-asra cseréltem, a szervízben azt mondták 25-nél már kicsit veszélyben lenne hogy felütést kap kanyarodás közben, így ennél maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #95343 üzenetére
Közepét akasztod ki elsőnek és be másodiknak,miközben a keret tetejét meggörbíted úgy,hogy a lencse nyílása nőjön,vagyis felfelé.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DUB Inc. #95345 üzenetére
A féktisztító semmit nem ért. A forróvizet nem próbáltam, de a DOTnak több száz fok a forráspontja, szóval nem hiszem, hogy elég lenne. Mások a villanysütőt javasolták én megpróbálkoztam a hőlégfúvóval.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DUB Inc. #95349 üzenetére
A féktisztítót próbáltam mint mondtam, sőt az izopropil alkoholt is semmit sem ér. A betét porózus szerkezete teljes keresztmetszetében felszívta a DOT 4-et vagy 5.1-et. Arra az a legbiztosabb módszer, ha forráspont fölé melegíted és elillan. A forróvizet meg majd legközelebb kipróbálom.
Azmiaz, hogy "megvasalod"? Bekoptatást érted ezalatt?
Amúgy még egy autószerelő is azt mondta, hogy ha "elázott" a betét akkor kuka, autóknál is. Szóval nem annyira ismertek ezek a praktikák.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DUB Inc. #95352 üzenetére
Te amúgy autószerelő vagy? Mert akkor a profibbak közé tartozol. 3 autószerelővel is beszéltem ez ügyben, és mind azt mondta, hogy kuka a betét. Elmeséltem nekik a melegítéses módszert, nem is hallottak róla. Féktisztítót forróvízzel sem mondták.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz DUB Inc. #95354 üzenetére
Hát mondjuk az igaz. Egy autónál kicsit nagyobbak a tömegek meg a sebességek. Ha nem sikerül rendesen a művelet, akkor nem kicsi a baj.
Csak az a furcsa, hogy itt a bringás fórumon is mindenki azt mondja, hogy kuka a betét, ha fékfolyadék éri. Talán vmelyik Bikemag fórumon olvastam a kisütős módszert. Úgy tűnik eredményes. Persze még csak egy napja üzemel így, de nem hiszem, hogy gond lesz belőle.
-
Sleek
senior tag
válasz DUB Inc. #95349 üzenetére
Féktisztítóban is több fajta van.
Aceton alapú vagy izopropil alapú.
Én mindegyiket kipróbáltam a shimano műgyanta alapú betétnél.(Direkt áldoztam fel a betéteket.)
Hatás semmi. Egyszerűen kikeményítette.
De ez le is van írva egyes betéteknél ,hogy nem szabad használni.
Ami bevált nálunk a gépműhelyben olajos betéteknél nem más mint a homok
Megmelegítjük a homokot majd megfelelő hőmérsékleten tartjuk és a homokba tesszük a betétet.
Utána pedig összecsiszoljuk a homokkal.
Tökéletesen bevált technika.
Bringánál is alkalmazható. Egy kis víz a fékre megszórni homokkal vagy finom porral ami kavics mentes. Pár fékezés és fogni fog mint a satu<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz DUB Inc. #95678 üzenetére
A 200asnál.azt tapasztaltam,hogy:
-Max fényerőn hamar vége,1-1,5h,de az kábé sötét erdőben is jó úgy 25-30 km/h-ig
-Közepesen és alapon jó sokáig elmegy,középső jó éjjel ismert aszfalt,földúton,alap inkább láthatóságnak.
-Bekapcs/töltöttség jelző gombot le kell takarni,mert sötétben zavaróan erős.Én gumi csíkot pászítottam az aluház és gumiburkolat közé.Ma újra ezt venném."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz DUB Inc. #95735 üzenetére
Nézd meg az árát is a két lámpának. Amit te linkeltél, az ára alapján abban akár tényleg eredeti ledek vannak.
Persze, a 2000 lumen akkor is vicc, ahhoz 3A kell azokba a ledekbe, meg egy bazinagy hűtő mögéjük
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest