Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Nyuszi, róka és őzike errefelé nappal is van
Jester
-
geotigris9
tag
válasz gergo5991 #72597 üzenetére
Egyre kisebb az életterük egyrészt másrészt az emberen kívül nem igen van vad ami nagy vadra vadászik, harmadrészt már így egyre jobban megszokják így kényszerből az ember közelségét.
Az utolsó két alkalommal (most nem itt voltam) amikor éjszaka jöttem le a Nagy - Hideg hegyről nem hiszed el, de mid a két alkalommal 1 db kisvaddisznó volt az út közepén előttem ..
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
gergo5991
őstag
válasz geotigris9 #72596 üzenetére
szerencsére én eddig csak döglött vadakkal találkoztam (vaddisznó), de legutóbb láttam egy nyulat meg kb 3 őzt, 1 héttel azelőtt ugyanott 2 őzt. Egyre bátrabbak ezek az állatok.
-
geotigris9
tag
Most értem haza éjszakai tekerésből azért megvan a filingje. (Annyira vártam a vadakat, hogy egy nagyvaddal futottam csak össze azzal is félig lakott területen az út szélén.)
-
Strezi
őstag
Nekem ma egy Dobogókő, Prédikálószék, Dömös, Dobogókő etap kerekedett ki.
Kezd nagyon tetszeni a 29-es kerékméret! Lefelé olyak köves vízmosásokon tudtam vele gond nélkül átmenni, amiben biztosan fejest ugrottam volna a 26-ossal. Nagyon durva volt a lefelé amivel kezdtem(sárga), köves vízmosásos. Kb fél úton éreztem, hogy gyengül a szorításom a kormányon és majdnem lecsúszott a kezem a fékről. Már el is felejtettem, hogy az ilyen technikás lejtők ennyire munkásak, komoly igénybevétel felsőtestben és alkarban is. Nem mondom, hogy az első hátső 12 centi mindent kimozgott, de a lassabb nagyobb bukkanókban nagy önbizalmat adott, hiszen csak a hátsó fékre, meg az első kerék irányára kellett figyelni.
Felfelé meg, megy mint a tank, csak tudjam tekerni! Prédikálószékre volt egy durva rész, amit nem is gondoltam hogy meglesz, de felment én meg a fülemen is levegőt vettem utána Persze, Prédikálószékről nem tudtam végig lemenni Dömös felé (piros háromszög), de voltak részek ahol el mertem engedni. Előre leengedtem a nyerget hogy legyen egy kis előnyöm. Megnéznék ott egy profi DH futamot
Felfelé a sárgán mentem a Lukács árokban, ami többször keresztez egy kis patakot és voltak sáros részek is. Sok turista volt az erdőben, itt mindenki szembe jött a Rám-mászásból lefelé. Persze, mindegyik ott állt meg szurkolni, amarre mentem volna, vagy csak úgy cipőt mosni az egyetlen járható gázló ponton Ebben az emelkedőben is voltak kemény részek mind a meredekség mind a sár miatt, de a bicó csak tapadt és ment előre
Aztán jött az igazi kemény rész, az a köves vízmosás, amivel kezdtem csak visszafelé. Három elakadással sikerült felmenni, magam és az arra túrázók örömére. Nem rossz szerintem Legjobb, hogy könnyű elindulni a rásegítéssel
Végül kitelt a kör, 1.37 perc, 21.5km kb 32% maradt az aksiban. Furcsa, hogy alig találkoztam bicóssal, csak prédikálószéken volt pár túrázó. Gyalogos viszont annál több ...
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
-=RelakS=-
veterán
Aszongya a fatbike-nál, hogy még csak kitámasztó sem kellett, hogy a homokban megálljon?
[Videó: What Mountain Bike Should You Choose For Your Riding Discipline?]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Strezi
őstag
válasz Pttypang #72580 üzenetére
Nem rossz A mazochizmus újabb fokát ismerted meg
Én régén Wide Gripper City-vel mentem, többek között duna maratont Na, annyit már rég nem káromkodtam, meg akik mögöttem mentek volna a lefeléken
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
fpeter07
veterán
válasz IMIIKE1998 #72583 üzenetére
Hát országúton a kar csak támaszt, terepen meg rugózik is. Mindkettő inkább a mell izmokat veszi igénybe.
-
gergo5991
őstag
válasz IMIIKE1998 #72583 üzenetére
lehetséges attól függ hogy milyen terepen és hogy mész a bicajjal, de lehetséges az is hogy csak a zsír%os esett és emiatt tűnik izmosabbnak a kezed, bár ehhez hónapok kitartó edzése kell hogy a zsír%on meglátszódjon hogy az ember bicajozik
SZERINTEM[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz gergo5991 #72582 üzenetére
Visszafelé belecsúsztam egy nagy sártengerbe azért..
A taktikám nagyjából annyi volt, hogy nem próbáltam végighajtani mindenen, hanem ha láttam ,hogy ott én nem igazán fogok elmenni, akkor fékeztem és áttettem magam a közlekedésre alkalmas sávba, vagy legalábbis alkalamasabba, mint a 40 centi mély keréknyom.Everybody lies.
-
IMIIKE1998
őstag
Az lehet, hogy a kerékpár edzi a bicepszemet? Nem gyúrok, de mióta komolyabban tolom vastagabb. Az is meglepett, hogy milyen gyorsan és könnyen lehet egy 28-as Csepelt tekerni egy MTB után. Lehet a vékonyabb gumi miatt, de nem hittem volna, hogy ez ennyit számít.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Runner_fxr #71997 üzenetére
Még egy kérdés a rendezvénnyel kapcsolatban:
Akkor mi van, ha valaki elesik a bringával és kárt is tesz benne szánt szándék nélkül? A legkevesebb mondjuk egy karcolás a vázon, de nyilván ennél nagyobb bajt is lehet csinálni.
Ja és mondtad, hogy standokhoz kell regisztrálni, de én azt nem látom. Én csak simán regisztráltam és ennyi. Kaptam egy visszaigazoló levelet, de semmi specifikus dolog nincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Haha, megvolt az uj, varosi gumival megtett elso par km..
A Bükkben.
75 km környéke, amint lehetett, letertem az aszfaltrol, majd adtam neki, 2 col, 4 bar, sziklás, köves, saras utak. Felfelé, lefelé, ide-oda.
Azon kívül, hogy eléggé elszoktam már attól, hogy bizonyos helyzetekben milyen tollpihe szeruen repked a kerekpar hatulja ide-oda a keskeny gumival, nem volt vészes.
Tudom ajánlani mindenkinek, aki szeretne leejtőzés közben azon morfondirozni, hogy vajon ha egész nap köveken, sziklákon kínozta a gépet, vajon ha most tengelytörés következik be, mekkora ívben repülne a völgy oldalának?
Legközelebb megint valami ballonos, erre való gumit veszek, ezzel biztosan nem fogok bohóckodni, még jó, hogy egész jól éreztem a határokat.Nagy tömeg volt az átlaghoz képest, de a látvány kárpótolt, nagy élmény volt. [link]
Nem erőltettem a fényképezést, ezt úgyis élőben kell látni.
Miskolc - Majláth - Lilla - Ómassa - Jávorkút - Bánkút - Miskolc volt az útvonal.
A lusta völgyben onnan tudod, hogy lassítani kéne, mert így bajos lesz a kanyar, hogy hirtelen feltűnik a mohamező az úton és a kerék elkezd csúszni egy kis fékezésre isEverybody lies.
-
noorbertt
őstag
válasz Valkűr #72577 üzenetére
Ez mennyire vízálló?
Nekem egy ilyenem van, de van hozzá egy rain cover.. Ergo semmit nem ér esőben mer nem látod plusz rajottem hogy kormányra kellene..
https://www.amazon.co.uk/dp/B012O0EN4M/ref=cm_sw_r_cp_apa_9njUxbJTDWB98Más,
Megvan végre a Bionx D kit Nagyon brutális kombó a cannondale-trail 5 bicóval. Egy dolog zavaró az a súly, nem is menet közben hanem van egy kis lépcső és érezni de ez semmiség..
Itt olyan emelkedők vannak hogy az edzettek is tolják egy két résznél és sajnos itt az emelkedők sokáig tartanak. Most hazafelé jövet két alkalommal volt maxra kapcsolva a visszatöltés és még úgy is kellet fékezni.Írtátok hogy nekem felesleges, de ez olyan hogy én tudom mi kell nekem. Ha totál lustaság lenne a cél akkor ennyiből veszek egy robogót vagy autót.
4 sebesség van rajta de az első is bőven elég volt nekem, második inkább csak akkor kellet amikor nagyobb emelkedő volt, szóval tekertem is azért . 3. és 4.-et nem is mertem használni
Van ezekhez a rendszerekhez egy külön kütyü amit némi plusz pénzért fel is szerelt volna nekem a forgalmazó ami által nincs korlát a rendszeren szóval az is megoldhato igény szerint. -
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy kormányra szerelhető telefontartót amibe belefér egy LG G4-es telefon?
Igazából szinte csak iphone-osokat találok :S
Köszi előre is!Ezek a méretei a telónak:
148.9 x 76.1 x 9.8 mm (5.86 x 3.00 x 0.39 inch)### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
-
dokee78
félisten
Nem adja az M4 a Női Cross-country versenyt?
-
L.L.
senior tag
válasz Hasaggymeg #72571 üzenetére
K_Gabor: Köszönöm
A belső lábhosszam 83 cm, most egy kellys cross bringám van 21" vázzal, ami teljesen megfelelő, ezért gondoltam, hogy a kisebb 51 cm-es váz kicsi lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mérd meg belső lábhosszad és esetleg ülj legalább egy hasonlóra,hogy érezd a méretet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Online foglalnék le kerékpárt külföldön, amiért pár nap múlva tudnék menni, erősítsetek meg légyszíves, hogy KTM cross trekking szériából, 184 cm magasságomhoz az 56 cm-es vázméret megfelelő. Köszönöm
-
pc360
addikt
válasz Runner_fxr #72554 üzenetére
Nekem bejön. XC esetében mondjuk leginkább a visszaút-csillapítás hiányát róják fel hibának. De a semminél jobb, és könnyű.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
őstag
válasz Runner_fxr #72565 üzenetére
Ezzel is a patakba akarsz esni?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Runner_fxr
Ármester
[link]
Hamarosan én is letesztelem. -
IMIIKE1998
őstag
válasz geotigris9 #72560 üzenetére
Igen, csak ha a hótrozsdás Csepel 28-asomat lopja el bukok 10k-t max. Ha meg a zsír új montimat, akkor meg 150k-t. Nem mindegy.
-
TomMusic
őstag
Hűtésre (fagyasztó spray, jégkockával dörzsölés..) megdermed, és le lehet morzsolni gyakorlatilag.
Szerk.: de azért nem vállalok felelősséget.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
geotigris9
tag
válasz IMIIKE1998 #72549 üzenetére
Értéket sose nézd bringánál, hogy X meg Y összeget ér akkor nem vihetik el mert nem, ill. megéri neki elvinni.
Az emberek nem mindig kiszámíthatóak, tehát tolvajok sem. Ha valamelyiknek egy megtetszik minimum megpróbálja elvinni legjobb esetben nem sikerül. (Profiknál nincs ilyen, ha el lehet vinni elviszi.)Nálam is gond a hely "hiány" pedig lenne hely, de nagyon kellene szanálni.
Most előszobába van tárolva a montim a garázs jelenleg esélytelen.
(Hagyatékból annyi lom van meg minden sz@r nincs rá lelkierőm kidobálni egy csomo mindent fel kéne tenni netre és eladni amit életben nem fogok használni és csak a drága helyet foglalja.
(Sajnos a Fater nagy gyűjtögető volt és persze nem arany ékszereket gyűjtött azokkal nem lenne probléma .. )Biztos vagyok benne nálatok is lenne azért valamit szelektálni. (Amit az ember egy évben egyszer sem vesz elő attól érdemes megválni mert csak a tárgyak fogjak uralni a teret.)
Azért vannak megoldások: [link]
De biztos van megoldás tréfát félre téve: Google keresés: "bringatároló" - csak találsz valamit[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Hogy lehet kiszedni a rágót a bringás gatyából?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #72557 üzenetére
Haggyá
Eddig bármit kentem a láncra, azt a benzin úgy szedte le, mintha csak sima por lett volna
Hiába, na, itthon nem igazán lehet porfesteni
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz unravel #72548 üzenetére
A dunakrzón előre É felé a főútig,aztán ott mellette megy a bringásút.Később kimegy a főútra Visegrádig vagy még tovább Esztergomig.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #72554 üzenetére
Amúgy fatbike gumin nem érné meg, ha középen lenne egy vékony, de annál keményebb, aszfaltra való magasabb csík?
Amíg a delikvens kiteker terepre, addig felfújja a gumit úgy, hogy leginkább ez a rész érje az aszfaltot, majd mikor eléri a "vidámparkot", leereszti a szokásosra (fél bárt emlegettetek), és azzal a gumi terepes része kerül előtérbe. A középen lévő kemény rész meg talán segítene tartani az irányt is, mint a hajók aljának bordázata, de lehet, hogy ezzel az erővel ugyanúgy segít kikapni a kezedből a kormányt[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #72552 üzenetére
Lehet, hogy valóban hatásos fatbike-ra, de kinézetre ritka undorító.
-
Valkűr
addikt
Ezt a kis piros alkatrészt keresem. Itthon lehet -e kapni és mi a magyar neve ennek a kis tokennek vagy hogy nevezik.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-=RelakS=-
veterán
válasz geotigris9 #72517 üzenetére
Szent szar, ezek jobban tolják virsligumival a homokban, mint én montival
-
IMIIKE1998
őstag
válasz geotigris9 #72531 üzenetére
Nem fogod elhinni, de a legnagyobb baj most, hogy hova tegyem. Garázsban, lakásban így is alig férünk, a közös tárolóba be nem tenném, mert a jelenlegi 30 ezres kerómért nem kockáztatnak, de egy 150k-t érőért biztos fognak.
-
unravel
őstag
Heló
INNEN merre tovább a Dunaparti kerékpárútról Szentendre felé és még azutánistovább?
¯\_(ツ)_/¯
-
Runner_fxr
Ármester
válasz dokee78 #72545 üzenetére
Még annyi, hogy Enduro-ban előfordul a 29"-es kerék is, bár ritka. DH-ban kizárólag 27,5", régebben 26" volt a használatos.
Specialized Enduro 29" -
zoli03
őstag
Túra közben véletlenül leállítottam az Endomondot, így a tekerésem két részletben került rögzítésre. Össze lehet ezt fűzni valahogy egybe?
A másik kérdésem: ha Endomondoból exportálom az útvonalat, akkor van valami weboldal ami helyes, korrigált szintprofilt rajzol (meg mondjuk összemelkedés, süllyedést, stb is kiír)? -
dokee78
félisten
válasz Runner_fxr #72544 üzenetére
-
Runner_fxr
Ármester
válasz dokee78 #72543 üzenetére
Persze.
Bergamont Encore Team
Cube Stereo 160 Team
Yeti Sb6 Enduro
Mondraker Dune Carbon
YT Capra CF Pro Race[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Runner_fxr #72542 üzenetére
Köszi.
Tudsz írni egy Enduro típust? -
Runner_fxr
Ármester
válasz dokee78 #72533 üzenetére
Nem, ez egy DH kerékpár. Első ránézésre a leginkább szembetűnő különbség egy Enduro és egy DH kerékpár között az a villa. Az Enduro-t szimpla vállas villával szokták használni míg a DH-t duplavállassal.
A rugóútban van még különbség, az Enduro 160-170mm körüli, a DH 200mm és felette.
A villaszög a DH-ban még laposabb 1-2 fokkal mint az Enduro-ban. Illetve a DH bringákon általában tekercsrugós tagot használnak, az Enduro bringákon meg levegőset. Ennek annyi a magyarázata, hogy a levegős tag könnyebb és az Enduro bringákon a súly egy nagyon fontos szempont, mivel felfelé is tekerni kell őket. A DH bringán is számít a súly, de ott belefér az a kis plusz. Illetve a DH-ban még nagyobb a terhelés, a keményebb pályák miatt, a levegős tagok el tudnak melegedni és lecsökken a csillapításuk, ezért előfordul manapság már keményebb Enduro versenyen is tekercsrugós tag, de a levegős a jellemzőbb, pláne hobbi szinten. Illetve a dropper post is inkább Enduro alkatrész mint DH. Bár DH-ban is látni már.Hasaggymeg: Ha megnézed, a fatbike gumik alacsony és ritka bordákkal rendelkeznek, mivel akkora a felülete, hogy ez is elég. Ebbe nehezebben ragad a sár. Idáig egy laza karikát mentem fatbike-al, nem igazán komolyabb terepen, így saját tapasztalatom nem sok, főként ismerősök véleményére tudok adni, akik hosszabb ideje használják már. Többek közt ezért is akarok kimenni a tesztnapra. Kipróbálni pár fatbike-ot.
Tapasztalat nélkül én nem merném kijelenteni, hogy múló hóbort, pláne az után nem amit tavaly az eurobike-on is láttam fatbike téren. Azért ha belegondolsz, az a gumi talaj kapcsolat nagyon durva. 0,5 bar körül használják. Olyan tapadást tesz lehetővé ami más kerékpáron elképzelhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Hasaggymeg #72538 üzenetére
Meg mindig a felfuggesztes a bajom, a rasegites csak azert lett kiemelve szinten, mert ez ugy nez ki, mintha valaki besetalt volna a boltba, hogy keri a mai trendeket bemutato kerekpart, egyben
Everybody lies.
-
pc360
addikt
válasz Hasaggymeg #72538 üzenetére
Most is az.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pttypang #72510 üzenetére
Ha van valahol létjogosultsága a rásegítésnek,akkor egyik ez lehet,mert azt a traktorkereket hajtani nem lehet egy leányálom.Az meg,hogy a "zsírbringának" Szibérián és a Szaharán kívűl van-e létjogosultsága egyáltalán,az egy másik kérdés.
(#72525) Runner_fxr...azért megnézném azt a traktorgumit egy olyan jó ragadós sárban,20 kg agyaggal a gumikon.Szerény véleményem szerint a fatbike csak egy múló hóbort lesz.
-
6030D
őstag
Weight Adjuster teleszkóppal!
Megtalálta az egyetlen feliratot a telón. Más nem lehet, csak a neve! Bár ez gyári szerintem, nem is cserés...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A debreceni kerékpáros felvonulásra jön valaki?
Nem jönnek akikkel mentem volna, és náluk lett volna a díszítés.
Ha valaki jön hozhatna egy kicsivel több cuccot, vagy megszánhatna egy szál virággal.
Naranccsárga PH-s pólóban vagyok a Miklós u 4 szám előtt. -
6030D
őstag
válasz Pttypang #72529 üzenetére
Hát ez a Khan nem egy terep gumi az tuti.
Azért írtam a RK-et, mert szerintem az neked tökéletes lenne. Aszfalt + száraz erdő. Szeptemberben lehet, hogy én is veszek egyet hátra edzőguminak. Az nem is kopik ilyen hülyén aszfalton, mint az X-King.
Legközelebb meg kérdezz rá a boltban, tudnak-e hozni B kategoriás (öntéshibás) gumit. Nekem 3 évet futott egy ilyen pár Mountain King, főleg aszfalton, és nem volt gondja. 2500 ft volt darabja, igaz drótos.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dokee78
félisten
Mely kritériumok alapján ismerni fel az Enduro kerékpárokat?
Összefoglalóban olvastam,de bővebben magyar cikk van róla?
Nagyobb a villa szög?DH vs Enduro?
Ez például Enduro?
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz geotigris9 #72531 üzenetére
Mi bajod a női bicókkal? Vagy minek linkelted?
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz geotigris9 #72530 üzenetére
Na meg van az Interes: [link]
LOL: Idézet: " Solution 4.0
27-sebesség
Cikkszám:1908761189990,00 Ft bruttó eladási ár, mely tartalmazza az Áfá-t.
Túrakerékpár ambiciózus szabadidős sportolónőknek. Kiválóan felszerelt kerékpár 27-sebességes Shimano XT Shadow váltóművel, hidraulikus Shimano tárcsafékekkel és lockout funkcióval ellátott Suntour teleszkópos villával."
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz IMIIKE1998 #72520 üzenetére
Ennél a Hsz-l mire gondoltál mert ez szerintem hidraulikus fékkel van szerelve bár nem lehet kivenni a képen.
[link]Erre nem kapok mechanikus találatot: "shimano m355 disc brakes"
Itt sem találtam bár nem teljesen azonos csak a név. [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kenda khan talan, amit itt ajanlottam legutobb is.
Egyszeruen ebbol kaptam egy parat egy darab xking araert, meg azt rendelni kellett volna, ez pedig volt keszleten ket darab. Ezt ismerem, hasznaltam mar az 1.75-os verziojat a conti elott, ez most 1.95-os, de ugyanugy gyerekbicikli kinezete van tole, ez egy trekking kulso, az igazi munkaba jaros kerekparokra valo nagyjabol. Majd reggel kikeresem az azonositojat, meg kepet is keresek hozza.
Everybody lies.
-
veterán
válasz Runner_fxr #72525 üzenetére
Ertem en, meg ismerem, hogy maga a fatbike hova valo, a felfuggeszteseket nem ertem, hogy miert. Habar ezen mar biztosan semmit se erez az utbol megfelelo beallitasokkal a delikvens.
Imike, csak erdeklodes, de mi nem gyozott meg a 140k-s rockriderben, ami hidros fekkel szerelt az intersportoshoz kepest?
Everybody lies.
-
geotigris9
tag
Pár "bringa ellökés gyakorlás" [link].
-
pc360
addikt
válasz geotigris9 #72524 üzenetére
Bowdent viszont annál sűrűbben... Én az Avid Juicy 7-esemben évek óta nem cseréltem olajat, csak fékpofát. De ha mégis kell, 3 ezerért megcsinálják légtelenítéssel együt... Csak a kételyek eloszlatása kevéért: ~120 kiló vagyok, és megállít (elöl 185, hátul 160-as tárcsával). Tehát az az előny nem igazán előny.
Runner_fxr: Fatbike-ra nem is szokásos teló illik, hanem Lauf [videó].
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Csokicsibesz #72497 üzenetére
Nem tudom én sem, a teszt közeledtével biztos, hogy ki fog kerülni a honlapra, esetleg a facebook oldalukon is. Biztos, hogy lesz külön regisztráció a kiállítóknál is, mert nagyon sokan mennek, másképp nehéz összehozni ezt a tesztet.
Frenky89: Attól függ milyen felhasználásra? Könnyűnek, biztos könnyű.
Crytec210: Én is úgy tudom, hogy a teló a fatbike-on nem igazán hatásos, de konkrétan a fatbike-nak is meg van a maga felhasználási területe. Havas, homokos, nagyon saras terepek. De sokan használják sima montiként. Nem rossz dolog amúgy, irdatlan tapadása van. És a nagy kereke ellenére nem olyan nehéz hajtani, mint amit gondolnál.
Persze egy normális fatbike nem olcsó. Van egy haveromnak egy ilyen: [link]
Nagyon szereti. Komoly túrákat lenyom vele. Az, hogy van rajta elektromos rásegítés csak egy plusz. Ilyen erővel a normál pedelecnek sincs normális felhasználási területe. Egyébként véleményem szerint pont, hogy egy fatbike-on vagy hosszabb rugóutas AM/Enduro montin van értelme a rásegítésnek, mivel ezeket azért némiképp nehezebb hajtani mint egy XC montit.[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
Van előnye is nem kell olajat cserélni nem tudom meddig bírhatja egy bovdenes huzalcsere nélkül, de gyanítom addig mint egy bovdenes V fék. Karbantartása az kevesebb mint olajos tárcsásnak. Ha rendesen használva van a hidraulikus fék ildomos az olajcsere évente benne. (Leszögezem nem volt nekem bovdenes tárcsafékem, de amit írtam fentebb az így van az egészen bizonyos.)
Nagy igazság: Hogy puding próbája az evés. Saját tapasztalás ami számít minden téren a többi csak feltevés.
(Nem kérem félreérteni!)[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz IMIIKE1998 #72520 üzenetére
Mechanikus tárcsafékből egyetlen "jó" létezik (azért jó bowdennel tudott harapni), az pedig a Avid BB7, mivel mindkét oldalán tudod állítani a fékpofa benyúlását, és ezeket használni is kell, mert állandóan elmászik a használattól, kopástól, esetleg a kerék-kivételektől a központozás. Ha nem tudod mindkét oldalt állítani (pl. Avid BB5, vagy más szutyok), akkor rendszeresen kénytelen leszel a féknyerget kilazítani, és megfelelő pozícióban újrahúzni. Ha ezt nem teszed meg, akkor állandóan karistolós hangot élvezheted, és a pofák is egyenletlenül, vagy ferdén kopnak.
Ezzel szemben bármilyen normális hidraulikus tárcsaféknél ilyen gondod nincs, hiszen a pofák, amíg megfelelően működik a cucc, mindig egyenletesen ráállnak a tárcsára (az olajnyomás ugyanis a közös forrás miatt mindig azonos mindkét oldalon).
A BB7-hez kell Avid FR7 vagy SD7 fékkar is, hogy ki tudd egyenlíteni a két oldal húzásának erejét - csak ezeken található erre állítóka. Így pedig kifejezetten olcsónak se mondható a szett, miközben egy sima középkategóriás hidraulikus szanaszét veri erőben és adagolhatóságban. A mechanikus rendszerrel való költségcsökkentés mindenféleképp hátrányokkal jár együtt. Ha új tácsafék beszerzését tervezed, nem tudom egyik mechanikusat sem ajánlani, se az olyannal épített gépeket (összetelóson meg pláne igénytelenség...).
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz geotigris9 #72521 üzenetére
Asszem 150k-ért láttam hidraulikus tárcsás Genesist ugyanitt. Kár, hogy az Intersportnak nincs normális weblapja...
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz Pttypang #72515 üzenetére
Ezt a kis videót kerestem na itt szívesen mentem volna.
IMIIKE1998 Mihez képeset ?
Ha valami nem válik be adott célra még mindig le lehet cserélni.Én csak azt mondom egy jó alap felszereltséggel vélhetően megbízható és korrekt áron kapsz bringát.
A te döntésed hogy végül kell-e vagy nem, mi csak javaslunk neked, hogy szerintünk megéri-e.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz geotigris9 #72508 üzenetére
És nem probléma a mechanikus tárcsa?
-
veterán
válasz geotigris9 #72514 üzenetére
Segitettek a "bordák"?
(#72499) Napfénysüti
Kar, hogy a cobranco féle Bükk bejárástól eltérően a tiédet nem igazán van az embernek alkalma végigjárni[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
-
geotigris9
tag
válasz gergo5991 #72509 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hogyan dolgoznak össze: Szuper ballonos kerék + első teló + hátsó teló + elektoromos hajtás. Teszteket olvasva még nem nagyon megoldott, hogy a teleszkóp ne a ballonos kerék ellen dolgozzon.
Kipróbálnám szívesen el kellet volna vinni egy körre a haverodnak.(Ez a kép sem terepen lett lekapva gyanítom inkább "na nézd mim van bike" ez többet van aszfalton mint terepen - persze innen nézve ez csak hipotézis csak egy gondolatmenet ...)
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz r.levente75 #72484 üzenetére
Köszönöm. Szerintem is.
#72485 Hasaggymeg Mostanság nem is volt olyan sok bringám, bár szeretek kipróbálni mindenféle cangát.
#72488 Frenky89: El is tolom, addig had csattogjon a Ratchet System.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
veterán
válasz gergo5991 #72509 üzenetére
Összteleszkópos fat bike, raadasul elektromos rasegitessel, lolwut, ennek mi a felhasznalasi terulete?
Meh, el is felejtettem, mennyire ballonos volt a kulsom, most feltettem az ujat es ugy nez ki a bicikli, mint valami teszkos gyerekbringa. Remelem azert nem razza szet a lelkemet 4 baron
Pont amikor mar kezdtem kihasznalni rendesen a conti altal nyujtott lehetosegeket..Everybody lies.
-
gergo5991
őstag
haver küldött egy képet kép, ilyet se láttam még hogy fat e-bike. Hévizen készült a kép ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz IMIIKE1998 #72504 üzenetére
Jó vételnek tűnik szerintem is érdemes megvenni ennyiért Genesist.
Csak kérdés még, hogy van-e még és a neked való méretben ... meg van már milyen méretben jó neked?Ha vonaton kell egyszer szállítani a gépet még jó is az a zár hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz IMIIKE1998 #72504 üzenetére
Pedig ott van egy Deore váltós 27,5 most 193k helyett 125k körül lakattal.
Genesis Solution 4.0[ Szerkesztve ]
-
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Tothgera30 #72476 üzenetére
Nem igen hagyod a sarki kisbolt előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest